60
  • Papa01 #20
    Jaja... én is szeretnék, ágyban fekve, netezni, filmezni. :) Komolyan. Csak nekem még sok az amiit cserébe elkérnek ezért a lehetőségért. De egyszer veszek valami hasonlót. :)
  • opeca
    Persze azt is tegyük hozzá, hogy én kihasználom a számítógépet. Nem ilyen kukabuvár vagyok, akinek a top felhasználás tényleg azt jelenti, hogy megnézni a facebook oldalát. Én ha leülök gépezni, akkor legrosszabb esetben is mondjuk CG-zek, zűrös napjaimon mondjuk programozgatok is.
  • opeca
    Mondtam én, hogy fotelból akarnak a tabletesek szörfölni:)

Amúgy nem görnyedek. Normálisan számítógépet kezelni kanapéról nem is lehet. Van egy jó kis forgószékem, kényelmes, jót tesz a hátnak.

Miféle terület volt elhanyagolva? Voltak már akkor okostelefonok, PDA-k, netbook-ok, notebook-ok. Az egyetlen egy dolog, ami más, hogy a tabletek az érintőképernyőre gyúrnak, de azt sem lehet úgy kezelni mint egy normális billentyűzetet. Én már a notebook egerektől a falnak megyek, annyira szenvedés használni.
  • Teperinke
    Egyáltalán nem mesterségesen keletkezett az igény a tablet kategóriára. A techcrunch.com már kínjában nekiállt egy hasonlót fejleszteni 2008 körül, annyira el volt hanyagolva a terület.
    Egyébként jó görnyedést az asztali géped előtt.
  • opeca
    A fenét, a marketing lényege nem az, hogy olyan terméket sózz az emberek nyakába, amikre amúgy nem lenne szükségük - ez kb. a tévéshop szintjén levő házalás -, hanem az, hogy kiemeld a terméked előnyeit a konkurenciával szemben.

Látsz fantáziát? No, melyik a kettő közül? A fotelból szörfölés vagy a 6 éves gyereknek való játék?
  • aronvirginas
    "Szerintem ez már az a kategória, amikor a gyártók megmondják neked, hogy neked erre igenis szükséged van mert..."

Ezt hívják marketingnek és kb minden gyártó igyekszik eladni a termékét. Ez még nem kötelez arra, hogy megvedd. Ha elég sokan nem veszik meg, eltűnik a süllyesztőben, ha pedig fennmarad, akkor mégiscsak használható valamire. Én például látok fantáziát egy tabletben, de egyelőre nem prioritás.
  • sanyicks
    persze ilyenkor már mindig máshogy van :D
  • opeca
    Szerintem ez már az a kategória, amikor a gyártók megmondják neked, hogy neked erre igenis szükséged van mert...

Tehát nem először a szükséglet tűnik fel és utána kezdik tervezni a mérnökök, hogy akkor hogyan is lehetne kivitelezni hanem először kitalálják utána pedig mindenhol azt harsogják, hogy neked márpedig ez kelleni fog.

Még az okostelefonokkal is hadilábon állok, mert én elég konzervatív vagyok ezen a téren, mármint nem akarok 320x480-as pixelméretben leveleket olvasgatni meg internetezni, játszani meg aztán főleg nem, de a vuvuzelázás sem az az élmény amiért kiadnék 100.000 forintot, de arra még azt mondom szódával elmegy, elgalább ha GPS van benne, akkor már van valami előnye. Meg méretben elfér egy normál zsebben...
  • pacclacc
    Mobilt nem tudja felváltani, az aztali számitó gépet se! Minek is és kinek is kell ez?
  • opeca
    Kezdjük ott, hogy az 50 éves, számítógépet bekapcsolni képtelen, az IT lényegét megérteni képtelen technokratának hitt apukákon kívül kinek kell ilyen? Eddig minden ilyen szaros kütyünél azt olvastam, hogy a kislányomnak, meg a kisfiamnak, meg fotelból milyen kényelmes.

Komolyan, hát kik ezek? Ki az az ordas paraszt amelyik vesz egy ilyen teljesen felesleges divatkütyüt csak azért, hogy a 6 éves gyereke ezzel játsszon? Vagy, hogy ő maga a fotelben szörfözgessen. Gondolom rohadtul elfáradt a téglagyárban vagy arra már sajnálja a pénzt, hogy egy normális irodai fotelt vegyen a számítógépasztalához, esetleg tényleg életében még csak képen látott számítógépet, és azt hiszi, hogy egy ilyen tablet hype baromság a közelébe érhet valaha is.
  • Tetsuo
    Hat ezert nem ertem. Lehet, h elirtak es 10MP, Leica opticaval? :)
  • item
    Na ja...
  • qetuol
    fotózni? 1Mpixeles hátoldali kamerával? -.-''''''
  • aronvirginas
    "az iPad2 szoftvere alighanem marad az iOS"

Ehhez óriási jóstehetség kellett, komolyan. Nem, szerintem az Android vagy a Windows 7 lesz az iPad 2 rendszere, az Apple meg kukázza sok év szoftverfejlesztését :|
  • Ferrer
    Kár, hogy a multitasking bevezetésekor nem ez volt :)
  • psishock
    annyira olcsó előállítani ezeket a szörnyű minőségű mini kamerákat, hogy lehet úgy vették, így kényelmesebb megoldani mint egy billenthető (porolódhat, meghibásodhat, beragadhat) mechanikával kidolgozott dobozt megtervezni, kialakítani.

Gondolom az egész ipad árának az 1%át se teszi ki a vga kamera.
  • Tetsuo
    De minek? Webkamera szintu kepet ad, abbol eleg lett volna egy is. Mondjuk atbillentheto a masik oldalra..
  • Tzupi
    egyik a hátulján, hogy fotózni lehessen vele, másik az előlapon a videochathez.
  • Tetsuo
    Minek kell ra 2db kamera?
  • sanyicks
    2010 "nemkell kamera nem kell kamera"
    2011 "fantasztikus fenomenális elképesztő, forradalmi, a kamera elengedhetetlen"

2010 tavasz "nem kell multitasking"
    2010 ősz "elengedhetetlen a multitasking"