67
  • Madve
    #67
    "Na akkor beáálok én is a Nokia gyalázók táborába. Miért? Mert volt egy Nokia 5800 telefonom. Gyűlöltem! Miért:
    - szar MP3 lejátszó"

    Cserélhető, van elég ingyenes és fizetős alternatíva. Windowsnál sem vagy kötelezve a wmplayer használatára, annak ellenére, hogy az van előtelepítve.

    "- használhatatlan navigáció (csak on-line működik rendesen, off-line módban nem talál semmit, ha egyetlen karakter nem stimmel a "Kisnagy Jenő Altábornagy Határhegy utca" beírásban nem talál semmit, nincs gépelés közbeni találat szükítés, mint egy normális navigációs szoftvernél, stb.)"

    Fogod letöltöd a térképeket a memkártyára, és kikapcsolod a maps beállításaiban a nethasználatot. Amúgy meg minimális az általa generált letöltés, ha a térképek le vannak töltve, tehát bekapcsolva is maradhat. Egyébként én jól elvagyok vele, de mellékesen az összes többi navigációs szoftvernek vannak symbianos verziója, szóval az csak rajtad áll, hogy mit használsz, nem kötelező mapsot használni.

    "- használhatatlan böngésző"

    Hmmm... Beütöd az oldal címét, és betölti... Tényleg az. Operát próbáltad már?

    "- béna alkalmazások"

    Olyanok vannak minden telefonra. Symbianra 30000, wp7-re 6500. Egyébként napi 4 millió letöltés nem azt mutatja, hogy olyan bénák lennének. Ami kellett megtaláltam, a többi meg nem izgat.

    "- a komoly alkalmazásokat nem portolják symbianra!"

    Meg qt-re sem. Amúgy a komolyabb alkalmazások pár évvel ezelőttig symbianra születtek meg először, most meg divat lett nem fejleszteni rá, mint ahogy fikázni is. Ennek ellenére nincs hiány. Mint mondtam eddig mindig találtam megfelelő alkalmazást (általában ingyen) minden szükségletemre.

    "- használhatatlan e-mail kliens (txt-be tölti le a leveleket, a html pedig mint egy attachment szerepel)"

    Kettő féle van gyárilag. Ezek szerint te a régebbi elavultabb mail for exchange nevű programot használtad, nem pedig az e-mail nevűt, ami nekem pl jobban bejött, mint a store-ban talált bármelyik másik, mert többet tud.

    "- nem lehet másolni egy csomó helyen"

    A gyári fájlkezelő ilyen dolog, pont mint a windows intéző. Ha számítógépen commandert használsz, akkor a telefonodra miért nem telepítesz egy másik fájlkezelőt?

    "- telefon frissítés letiltva (ha nem kártyafüggetlen a telefonod, annak ellenére, hogy jóval frisebb firmware elérhető, nem tudod telepíteni)"

    Ez nem a nokia hibája, a szolgáltatód akarja az általa forgalmazott telefonodra a szolgáltató saját reklámait és kiegészítéseit tartalmazó szoftvert a telefonra, és ezek a pluszok elkészítéséért fizet a nokiának. Általában egy évig tart ez a szerződés egy-egy telefon esetében, utána már nem fizet tovább a szoftverért, nokia meg nem cserélheti azt a gyárira a szolgáltatód engedélye nélkül, amit nem kap meg. Szóval ezért a szolgáltatód a felelős, én pl éppen ezért veszek kártyafüggetlen telefont. Mellékesen ha átírod a telefonod régiókódját a független kódra, minden gond nélkül frissítheted a legújabb gyári szoftverre, csak az garanciavesztéssel jár (Ennek módjáról egy rakat leírást találsz neten). Esetleg besétálsz a legközelebbi Nokia szervízbe, és kéred a szoftvercserét, ez persze pénzbe kerül, de a garancia megmarad.

    "- nem lehet szinkronizálni a naptárat, stb.-t Office 2007-el Ovi Suit-ot használva (a PC Suite pedig már nem támogatott...)"

    Nekem sikerült. Mellékesen már nem csak msoffice-al lehet szinkronizálni mint régen. 5800 estében még sikerült pcsuite-ot is használni eleinte, de valóban érdemesebb áttérni az ovi suite-ra, amit én sem szeretek az itunes-hez hasonló "felhasználóbarát" felülete miatt. A felhasználóbarát annyit tesz, hogy a lényegtelen funkciók előre lettek hozva a lényegesebbek meg el lettek dugva. Mostanára megszoktam, igazából használható, és mindent tud, amit pcsuite is tudott.


    "Soroljam még?!"

    Nyugodtan, szívesen megtanítalak egy egyszerűen kezelhető telefon használatára.
  • Madve
    #66
    Amúgy meg a wp7 még elég nagy hiányosságokkal küzd, ha nem egy név állna mögötte, hanem pl. bizbasz os lenne a bazbisz cégtől, akkor senki nem is fogadná el ezeket a hiányosságokat.

    Symbinról meg annyit, hogy már nem az 1.0 különböző verziója fut a telefonokon, ahogy tavaly októberig történt az utóbbi kb. 10 évig, hanem a 3-as verzió, ami kb . ugyanannyira javított mint a win7 a vistával szemben, az megint egy másik dolog, hogy gyárilag nem olyan csilivili a megjelenése az ui-nak, de az meg változtatható. Symbianról meg annyit, hogy mindent tud, és mindenre képes, amire az összes többi mobil os együttvéve a piacon, meg még plusszokat is, mindehhez csak annyit kell tenned, hogy elolvasd a használatit, ha már nem tudod kezelni, és ha már 10 év nem volt elég. Ha elolvasod pl egy divx-es dvd lejátszóét, akkor egy jóval összetetteb telefonért miért nem? Ez okostelefon, nem egy moságép, igényel némi hozzáértést a használata, vagy ott vannak a nem okostelefonok..
  • Madve
    #65
    És az meg már többször kiderült rólad, hogy 5 év alatt nem tanultad meg kezelni a nokiákat, szóval nem is értesz hozzájuk. Mellékesen pontosan ugyanez a vita már lefolyt pár napja, mielőtt folytatod olvasd el kérlek ezt a cikket a hozzászólásokkal: http://www.sg.hu/cikkek/79796/strategiai_valtasra_keszul_a_nokia
  • Kheller
    #64
    Én konkrét dolgokat emlitettem amiben jobb az N8, te általánosságban mondtál megfoghatatlan dolgokat, aminek egy részét megcáfoltam, másik részére többször kértem valami konkrétumot, de sokadjára is csak mellébeszélsz.
  • fergusonpapa
    #63
    istenem h nokiás voltam 5évig kb.és akkor még én nem értek hozzá.

    nokia elismerte h levan maradva késöbb reagáltak,stb.de te megmondjátok h nem igy van :D poén...már ckas röhögni tudok..nem nokia elennes vok.csak rohadtul nem vágom hogy lehet valaki ennyire buta..oks nektek aza jó.nem mondtam h ne hazsnáljátok ahogy senkise..de ti magyaráztok h N8 veri az összes android telot vagy legalábbis többségét blabla.. -.-
  • Justil
    #62
    tévedsz, hosszas olvasgatás, utánajárás, és több készülék kipróbálása után (haveroktól pl) döntöttem úgy, ahogy.
  • RM007
    #61
    Lehet te úgy veszel telót, hogy megmondják neked mi a badó és ettől te boldog leszel, de én speciel utánanéztem mivel rendelkezik mire van szükségem és abban az adott pillanatban verhetetlen volt számomra. Nem olyan bonyolult. A Symbian-nak illetve mondjuk úgy a telónak megvannak az előnyei és a hátrányai, számításba vettem és döntöttem és ideáig még nem bántam meg ezt a lépést. És lám nem vagyok egyedül. Természetesen a Nokia N8-ról beszélek. Az amibe most kerül az nem sok érte.
  • Justil
    #60
    jaja, azért csökken folyamatosan a piaci részesedése, mert nincs lemaradva. köszönjük, emese!
  • RM007
    #59
    Hagyd ne foglalkozz velük!
  • Kheller
    #58
    akkor ismért kérnék pár példát, milyen alkalmazás hiányzik neked sybianról?
  • RM007
    #57
    Látom sokan fikázzátok a Nokia N8-at és ilyenkor nagyon okosnak érzitek magatokat, főleg mikor baromságokat írtok. A legjobban a használhatatlan böngészőt birom. Vajon nálam miért nem az? Ráadásul így frissítés előtt. Használhatatlan navigáció, na persze okoskák, de ha az android büszkélkedne ingyenes navival meg a legjobb fényképezővel stb... akkor hogy hajtogatnátok.... A Nokia egyáltalán nincsen lemaradva, akinek már megvan az tudja.
  • fergusonpapa
    #56
    én irtma konkrétiumot mégs etudtál visszaszolni elárulom mindig nokiás voltam,és gondoltam jöttek érintö képernyös telok..mit vegyünk??MIT??nokiát...hidd el ha jolenne nokia nekm is azlenne.ennyi.
    másik amin meg felröhögtem..

    "Te is nagyon értesz a témához az látszik... Több tizezer alkalmazás van symbianra. Ebből én olyan 10-15-öt használok."

    épp h körbe jártammég a legkinaibb oldalt is h hátha valami faantikus SZÉP,OPTIMIZÁLT,és KELLŐ tudással rendelkezö alkamazsát add ki..aza több tizezer 90% még nem érintöképernyöre találták ki...ha annyira értesz hozzá ezt tudod teis.


    ma kapásbol csak kb 50 alkamazástnéztem telomra,unalmaban és lekötött.elvoltam velük miden 5. amire mondom h nane...

    na symbiannál tudod mi kötöt le??? h HAJNALOKAT BÖNSGÉZEK ALKALMAZÁSOK UTÁN...felmásolom mint 1 fanatikus telepitgetem és 100ból jólesz 1...

    ezeket nem látod be elvakult vagy.
  • fergusonpapa
    #55
    énis ugyanigy voltam! teljesen mértékben egyetértek.
  • Justil
    #54
    a nagy lopimpilit, azt cafoltad meg :)

    egy szoval sem mondtam, hogy nem tudom, milyen. csak azt, hogy nem birtokoltam sajat keszulekemkent. vagy akkor mostmar az a mondas, hogy csak azt szabad velemenyezni, ami a birtokodban is van?

    nah, isten aldjon, tovabbi jo trollkodast es nokia fanboykodast kivanok!
  • Darth Dave
    #53
    Na akkor beáálok én is a Nokia gyalázók táborába. Miért? Mert volt egy Nokia 5800 telefonom. Gyűlöltem! Miért:
    - szar MP3 lejátszó
    - használhatatlan navigáció (csak on-line működik rendesen, off-line módban nem talál semmit, ha egyetlen karakter nem stimmel a "Kisnagy Jenő Altábornagy Határhegy utca" beírásban nem talál semmit, nincs gépelés közbeni találat szükítés, mint egy normális navigációs szoftvernél, stb.)
    - használhatatlan böngésző
    - béna alkalmazások
    - a komoly alkalmazásokat nem portolják symbianra!
    - használhatatlan e-mail kliens (txt-be tölti le a leveleket, a html pedig mint egy attachment szerepel)
    - nem lehet másolni egy csomó helyen
    - telefon frissítés letiltva (ha nem kártyafüggetlen a telefonod, annak ellenére, hogy jóval frisebb firmware elérhető, nem tudod telepíteni)
    - nem lehet szinkronizálni a naptárat, stb.-t Office 2007-el Ovi Suit-ot használva (a PC Suite pedig már nem támogatott...)

    Soroljam még?!

    Most pedig egy boldog tulajdonosa vagyok egy Androidos Samsung telefonnak. Boldog!

    Történet vége.... A hitetlenkedőknek ajánlom a Nokia support fórumait
  • Kheller
    #52
    Jó, tehát fingod sincs, hogy mit tud az N8 és milyen minősége van, egyetlen értelmes konkrétumot sem tudtál mondani, csak összehordtál minden marhaságot, amit fél perc alatt megcáfoltam. Az meg ki a fenét érdekel, hogy volt 4-5 nokia telefonod korábban amikor most az N8-ról van szó.
  • Justil
    #51
    még mielőtt belémkötsz, tudom h 4-5 éve nem nagyon volt még android, csak arra céloztam, hogy bizony android os-el szállított készüléket kapsz már potom pár tíz ezerért is, aztán van sok hülye aki megveszi, utána meg csodálkozik, h mitől olyan picsa lassú és használhatatlan. na, őket könnyű meggyőzni akármelyik high-end telóval.
  • Justil
    #50
    te meg ne csodálkozz, ha a fényképészek körberöhögnek. sokan vannak, akik tudják, hogy a telefon mire való, de néha azért kattintanak vele pár képet...te nem tartozol közéjük.

    arról meg, hogy az androidos, és nem androidos ismerőseid seggreestek tőle...hát gratulálok akkor az ismerőseidnek. mondjuk az, h android elég tág fogalom. én is seggrepottyanthatom a 4-5 éves készülékkel rohangáló cimbiket, nagy ügy.

    végezetül: vegyél vissza. nem olvastam h a nokia szar, elsőkézből tapasztaltam. volt 4-5 nokia telóm is, az első 2-3 még abból a korszakból, amikor a nokia ért is valamit, nem csak a márka presztízséből élt. ha olyan jó lenne, ahogy írod, valszeg most is nokiám lenne.
  • Kheller
    #49
    "mond már el nekm hogy hány kitünö alkalmazás van sybianra??én tudom..max 5 ami ingyenes fizetössel együtt meg max 10"

    Te is nagyon értesz a témához az látszik... Több tizezer alkalmazás van symbianra. Ebből én olyan 10-15-öt használok. Angry birds, skype, nimbuzz, youtube, wikipedia, opera, gmail, shazam, podcatcher meg pár játék. Mondjál már pár feladatot amire nincs alkalmazás symbianon!

    Neked meg tényleg elég a 2 megás gagyikamera pár négyzetmilliméteres érzékelővel, használd egészséggel, csak ne csodálkozz, ha a komolyabb telefonnal rendelkezők körberöhögnek vele :)
  • Major
    #48
    Beragadt a postolás. Ne haragudj fergusonpapa, remélem megbocsátasz
  • Major
    #47
    "azért ne legyünk már elvakultak." Mondja az, akinek átmosta az agyát egy kis robot :D
  • fergusonpapa
    #46
    mond már el nekm hogy hány kitünö alkalmazás van sybianra??én tudom..max 5 ami ingyenes fizetössel együtt meg max 10...és ugyanez megvan andordnál és iphonális csak jobb kivitelezésben nagyságrendekkel nagyobb számban találsz sokkal több és minöségibb alkalmazásokat.

    a másik a symbian alabol..khm..volt egy 5800am 1 évig..ismerösömnek meg szintén középkategoriás andoridos teloja..hardwareben ütöttem az övét de a sazar soft miat szart se értem vele.amit elötem is mondtak..folyton felbaszot a telefon.stb.

    na és a kamera...vagy 10hozzászolásban látom h kamera kamera kamera..
    komolyan mondom 2-3megapixel vigan elég egy teloba a hétköznapi embereknek..akik magukat fotozák tükröben.vagy suliban,parkban fotozák magukat vagy bulis napokon vagy mit tudom én..kelöen tiszta és megfelelö.és nem is foglal sok helyet és ugye fiatalok sok képet csinálnak és tárolnak és kevesebb helyet foglal könnyümegosztani mert ilyen világban élünk mident megosztani..és nem midenkinek van fibepoweres nete h 15megás képeket csak ugy..küldözgessen.Hétköznapi embernek 2-3 megapixel mint mondtam megfelelö.
    ha kirándulni megy akor jobban megértem,de egy átalgos ember nyáron megy el valahova 1-2x arra meg ott a fényképezö,minek emiat csucs kamerás telot venni?!

    A másik nem hiszem h te folyamatosan tájakat fotozolés egy müvész vagy..azért sem mert ilyen ritka és igen csak igénytelen lehetsz ha ez kimeriti igényeidet ha ezt szereted.mint mondtam..sokadjára hétköznapra megfelelö minöség az amit az átlag telok adnak és ezt a cégek is tudják..ahogy fejlödik minden..tárhely,net sebesség stb..annál jobban fog ezis emelkedni ÁTLAG szinten.

    aki tájftokra és egyébb müvész lélek van benne aki imád fotozni...hajrá.de arra otta fényképezö!


    és most kimeritö választ kaptál.ahogy mindig erölteted a kamera az erösége telonak,de emberek 90% nem ezt nézi.Másik h hiába okoskodsz nem véletlen ismeri be a nokia h lemaraadt ,zuhannak eladások.stb.depersze te jobban tudod.

    azért ne legyünk már elvakultak.
  • Kheller
    #45
    Hát igen, azok fikázzák, akiknek az életében nem a kezében sem, nemhogy ismernék. Csak olvasták, hogy a nokia az szar, aztán mindenhol ezt mantrázzák. Mutattam már pár androidos és nem androidos embernek is miket tud, kivétel nélkül seggreestek tőle...
  • Kheller
    #44
    "Ezért aztán a telefonok fénykép funkciója kb. úgy aránylik a DSLR-ekhez, mint a cukorsíp a versenyzongorához"

    Ez nagyon okosan hangzik, kár, hogy a képek nem ezt mutatják, lásd korábbi link, vagy magyar tesztképek még az eredeti firmware-rel...

    Az meg, hogy telefon és telefon kamerája között nincs különbség az eddigi legnagyobb ökörség itt. Az N8-ban sokkal nagyobb szenzor van, mint a többi telefonban, mechanikus zárja van, nagyobb látószöge stb-stb.
  • Justil
    #43
    ha rám célzol, én nem mondtam, h szar. csak a szar és a jó között még elég sok minőségi fokozat van.
  • dyra
    #42
    Szerintem olyan emberrel felesleges vitatkozni aki az N8 -ra azt mondja, szar. Valószínűleg életében csak képről látott N8 -ast. Teljesen partiban van a többi gyár csúcstelefonjával a fényképezője meg egészen szenzációs. És szerintem ha az ember vesz egy drága telefont akkor már azért uram bocsá ne gagyi képeket lődözzön!
  • kpbendi
    #41
    A fényképezőgép szenzor minőségéhez képest az optika minősége nagyságrendileg fontosabb. Ezért használnak 2-300e forintos vázakhoz 4-500e forintos optikákat már félprofi szinten. Szal lehet a világ legjobb szenzorát pakolni egy telefonba, normális képet maximum véletlenül tudsz vele csinálni, mert egy hangyaf..sznyi játék optikán megy be a fény. Ezért aztán a telefonok fénykép funkciója kb. úgy aránylik a DSLR-ekhez, mint a cukorsíp a versenyzongorához: mindegyiknek megvan a maga jól definiált felhasználási területe, de viszonylag szűk a keresztmetszet.
  • Kheller
    #40
    ha esetleg el is olvasnád, meg értenél hozzá, akkor látnád, hogy messze nem csinál minden esetben jobb képet a DSLR. Sok helyzetben az N8 szebb, a legtöbb helyzetben meg ugyanolyan, 2-3 helyzet volt, ahol tényleg rosszabb képet csinált. És ez egy bazinagy DSLR könyörgöm, nem egy kompakt... Aztán hasonlitsd már össze ezeket a képeket egy átlag androidos telefon képeivel vagy egy iphone-al. Fényévekre vannak és erről szólt az egész, mert állitólag az N8 egy lenézett, elmaradott telefon az androidsokhoz képest, aztán kiderült, hogy aki ilyen hülyeségeket beszél, az egyrészt életében nem látott még N8-at, kettő még a specikációjával sincs tisztában, harmadrészt, nemhogy elmaradott, hanem körberöhögi a legtöbb androidos telefont tudásban, minőségben.

    Óriásplakát? Te tényleg ennyire nem értesz az egészhez? A nagy felbontás nem ahhoz kell, hogy egy az egyben óriásplakátot nyomtass. Ez egy telefon amit felkapsz és fényképezel. Gyakran csak egy kis rész ami lényeges, amit ki kell vágni. Na olyankor nem mindegy, hogy egy 5 mp-s képből marad 2-3 vagy 12-ből mondjuk 7-8.
    Fénykép zajosodása várható? Nézd már meg azokat a képeket, hol látsz te ott több zajt mint a DSLR esetén? Sehol. (megjegyzem még vaksötétben is alig érzékelhető zaja van)
  • hadan
    #39
    Grat, tényleg be tudtad mutatni, hogy mennyivel jobb/rosszabb az N8. Fényképező az fényképező, telefon meg telefon. Ha jól megnézed akkor a DSLR világosabb szebb képeket csinál. Nem a megapixeleken van a lényeg. Lehet neked 12 MP-s telefonod úgy sem hiszem, hogy a közeljövőben óriásplakátot fogsz nyomtatni. (Kb. a 16 MP-s gépekkel 4x3 méteres plakátot bőven ki lehat szolgálni.) Arról nem is beszélve, hogy a megapixelek miatt a fénykép zajosodása várható.
  • Justil
    #38
    hogy a te szavad járásával éljek, értem én, hogy neked elég a nokia, hát légy boldog vele.
  • Justil
    #37
    "szinte mindenben jobb"

    mondod te. en ezt 1 picit maskepp latom, maradjunk ennyiben.
  • Kheller
    #36
    1. fényképezni azzal kell, ami az adott dologra alkalmas. Az N8 bizony komolyabb dolgokra is alkalmas, itt egy elég részletes összehasonlitó teszt egy DSLR-el: link

    Van amiben el is veri, elég vicces...
    Egyébként ugyanezt a buta szöveget hallgatjuk már időtlen idők óta, kezdve az iphone 1-től. Bőven elég a 2 mpixel. Aztán a következőben már mégiscsak kevés volt. És igy tovább, mindenki kullog a nokia után 1-2 év lemaradással a fényképezők terén. Ma valóban ott tart a nokia az N8-al, hogy az emberek 99%-nak semmi szüksége még egy külön fényképezőt magával hurcolnia, mert nagyon jó képeket csinál.

    2. én értem, hogy neked elég a gagyi műanyag, csak akkor nem értem hova volt ez a lekicsinylés az N8 kapcsán? Ha jól értem a 4 pontodat hardver szempontból semmit nem tudsz felhozni ellene, szinte mindenben jobb, de téged ezek a dolgok nem érdekelnek. Szoftveresen meg nulla konkrétummal, tippem szerint életedben nem fogták N8-at a kezedben beszélsz "idegesitő" dolgokról...

    3. lásd fentebb. Minden szükséges program és funkció elérhető rá, nem akad, nem fagy. Hol a probléma?

    4. LOL
  • Justil
    #35
    1) fényképezni nem telefonnal kell. amire meg elég a telefon, arra szinte bármelyik elég amúgy is. ha az sgs-énél jobb minőségű képalkotásra van szükségem, előveszem a fényképezőgépet, ami egy kicsit más kategória, ugyebár.
    2) semmi bajom az anyaghasználatával. lehet h műanyag, de a fogása, tapintása kellemes, és ha egy kicsit körülnéznétek a neten láthatnátok, hogy strapabírás terén példát vehetne róla nem egy gyártó. ha nektek arra áll fel, hogy fémházas a készülék, hát egészségetekre, nekem egyáltalán nem hiányzik. viszont tudom értékelni, hogy vékony, és könnyű.
    3) a symbian még gyenge viccnek is rossz az androiddal szemben. az mondjuk igaz, hogy a gyári 2.1 nem az igazi, de a froyoval az apró-cseprő gondok megoldódnak. nemrég fogtam a kezemben vmi symbianos telót, sajnos nem emlékszem pontosan melyik volt, de arra emlékszem, hogy egy fél óra alatt úgy felbaszott a béna ui...belegondolni is rossz, hogy milyen lenne ha napokig, vagy hetekig kéne használnom.
    4) a nokiának még mindig hatalmas vevőbázisa van, ez kőkemény tény, ettől függetlenül a szememben már jó ideje komolytalan versenyző. kiégtek, ennyi.
  • Kheller
    #34
    én nagyon szivesen meghallgatom az N8 minőségével kapcsolatos kifogásaidat, nyugodtan összehasonlithatjuk egy galaxy S-el a tudását, összeszerelési minőségét, fémházát, fényképezőjét, vakuját, videóját, fm transmitterét, gps-ét, iránytűjét, navigációs szoftvereit, USB OTG támogatását és még oly sok mindent, ami benne sincs :)
  • Justil
    #33
    Nyilván rohadtul mérvadó, hogy kinek mivan egy fórum aláírásában. Szal ja, rotfl.
  • Pukkka
    #32
    Nyilván egy olyan embert könnyebb komolyan venni, akinek egy pc van az aláírásában.. rotfl
  • Justil
    #31
    aha. nézd el nekem ha nem veszlek komolyan az eddigi ezsgés pályafutásod alapján :)
  • DjDano
    #30
    Hiába derülsz így van, a Nokia N8 egy igen jól összerakott telefon, fényképezője verhetetlen, multimédia, videó szintén, anyaghasználatban laposra veri pl a Samsung Galaxy S-et, talán a Symbian az ami az egyetlen "gyenge" pontja, de annyira nem nagy a különbség mint azt egyesek sugallják, nem beszélve az ingyenes navigációról! Az független ára 100 rongy ami igen versenyképes a többi konkurenshez képest is!
  • fergusonpapa
    #29
    kifitelezés,ahogy elkezded böngészni a telefont és átjön az érzés h ténleg jó készülék van kezedben..
    rengeteg alkalmazás.(nem csak vuvuzela)de azért elöny mikor felmész marketre és nem tudsz betelni a sok alkalmazással.eltudja rabolni az ember idejét.

    megugy ránézésre is.bámulok eleget win felületett.

    és ez csak 1 hétköznapi nem hozzá értö ember nézete.

    szakmailag majd az okosok.
  • tom235
    #28
    Én ugyan windows mobile 6-ot használok nem hetest, de meg vagyok elégedve vele, mindent találtam hozzá ami kell és a stabilitással sincs probléma.
    Jó mondjuk nincs rá 50 féle vuvuzelás játék (nyílt forráskód rulez), de valahogy ezen túl tudtam tenni magam nagynehezen , minden mást találtam hozzá. Tuti én nem értek ehhez, de valaki világosítson fel, hogy miért olyan hűdesokkaljobb az android, mint a vindózmobil?