Az Igazság Kardja - az új magyar stratégiai játék

Oldal 1 / 2Következő →

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Vélemény errõl az ötletrõl. :D

Nekem olyan játék lenne jó amiben ötvöznék az HoI 2 szintû menedzselést. :D Így második vhs köntõsben. :) A Red Orchestra FPS-es formájával. :) És magát a Men of Wart. :) Mármint ilyen RTS-FPS-RPG szerûen. :) Persze 2(3) féle mód lenne kialakítva. Mármint, ha úgy tartja kedvem megyek egy tankkal és belsõ nézetbõl ütöm el az ellenséges gyalogosokat megyek át a házakon a tankkal stb. :D Vagy, ha úgy akkor stratlégiázok és seggbe kurom sok gyaloggal az ellenséges állásokat. :D

Vogel
Soldiers heroes of ww2 koppintás.
Il-2-ben van magyar kampány, repülõ, térkép, alakulat.

adler30
Természetesen értettem,csak pojén vót.<#hamm>

?k nem gonoszak buták és magyargy?löl?k,csak cigányok!

HöfEE
Szerintem te nem igazán értetted meg a hozzászólásom mondanivalóját.

Remélem nem sikkad el félúton, mint egy pár másik magyar játékkezdemény...
adler30
Vagy például:Véres lábnyomok a levegõben,a süketek hallgatnak,a döglött tehén bosszúja,vak asszony visszanéz.--Crysis grafikával ütõsek lennének.<#eplus2>

mousee
Ilyen játék nincs véletlenül középkori verzióban?

The EULA sounds like it was written by a team of lawyers who want to tell me what I can\'t do. The GPL sounds like it was written by a human being, who wants me to know what I can do.

HöfEE
Mondok még ilyeneket: "Hív a kötelesség" "Ellencsapás" "Fegyveres támadás" "A hatalom és mágia hõsei" (Call of Duty, Counter Strike, Armed Assault, Heroes of might and magic)

Nézõpont kérdése, hogy mi a hatásvadász cím.

igen így igaz sajnos, azóta szerencsére javult a helyzet.

Mackószanitéc! ignored list: pares,tetsuo,

Savaran
Magyarokkal pont Berlint? Bukarestet inkább:)

Asus ROG Strix B350-F I AMD Ryzen 7 1700 I Asus ROG Strix GTX 1060 6Gb I Kingston 4x4GB DDR4 2666MHz HyperX Fury I HyperX Savage (SSD)

narumon
Én meg megforditanám én egy olyasmi II.VH "stratégiával játsznék" mint a Red Alert volt annó csak korhûen. Esetleg egy SC2 féle 2.VH gamét is el tudnék képzelni.

Hülyékkel vitázni olyan, mint egy galambbal sakkozni. Ledönti a bábukat, rászarik a táblára, aztán boldogan ugrál, hogy ? nyert. http://www.vinylnirvana.hu

Molnibalage
Ja és de, az pacth nélküli HoI 3 állítólag játszhatatlan volt.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Molnibalage
A jelek szerint tévedtem, mert a HoI ilyen és 3 db részt is megélt. Ergo az elsõ kettõre is volt igény...

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Molnibalage, amit írtál az nem rossz, tetszik is. De egy probléma van ezzel:
1. Milyen réteget célzol meg ezzel?
Mert nem hiszem hogy olyan sok embert fogna meg csak mert összetett és precíz a játék. Nem hiszem hogy szívesen kezdenél bele olyanba amire ráfordítasz X összeget és az X összeg töredéke térül meg.
2. Ezt a sok változót amit írtál, nem lenne nehéz kivitelezni?
Nem értek a programozáshoz szóval ezt ha gondolod ne vedd figyelembe. :) De ahol ennyit kell számolnia a gépnek ennyi változóval nem kell majd hozzá eg keményebb gép is?

ui.: Az ötleted tetszik csak legyen valaki aki meg is csinálja és minõségi játék legyen belõle.
Molnibalage
Összevetettem a HoI videókkal. Lehet, hogy nem játszottam a RUSE-val, de elsõ látásra semmi köze ahhoz, amit én szeretnék. A HoI nagyon is közel van ahhoz, amirõl beszéltem.

adler30

adler30
Az Igazság Kardja--Atyaég,micsoda hatásvadász elnevezés<#rolleyes>Látszik,hogy magyar.Persze attól még lehet jó<#beka3>.

A RUSE játékkal nem árt játszani és utána véleményt mondani a stratégiai mélységeirõl, mert azért a videó nem adja át a dolgokat.
(igaz nem kell a katonák kimenõjével törõdni, de azért van jópár lehetõség amitõl a ruse túlmutat a mai egérrángatós kimikrózom rtseken)
Molnibalage
Azért a támadások levezénylése nem lenne unalmas feladat és a normális hadrend felállítása. A Civ játék mirõl is szól? Hát kb. arról, amit te írsz. Világsiker a játék...

Molnibalage
A HoI az realtime? A 3. részt nagyon lehúzták anno.

Én mégis hány példányban tudnál eladni egy olyan játékot, aminek az lenne a lényege, hogy hosszú oldlakon át tartó statisztikákat elemezel, majd egy kattintás, megjönnének az új statisztikák megint pár óra elemzés és így tovább? Te valós háborúról álmodozol egy játékban...
a ruse bár szerintem nagyon jó játék, de nem stratégiai az sem. olyasmi mint régen volt a Z

viszont a Molnibalage és leeloodallas által kért fejlesztéseket pontosan hozza a hearts of iron sorozat.
személyes kedvencem a sorozatból az Arsenal of democracy. Összetettsége miatt valóban réteg játék, de a fejlesztés minden tekintetben a valósághú szimulációt célozza, gyakorlatilag nulla grafikával. Pont emiatt sok ismerõsömnek el is ment tõle a kedve, mert kb. 10 óra játék alatt lehet megtanulni hogy mi micsoda. Nekem több, mint 450 nettó játékórám van benne a steam rendszere szerint :)

Elösször lõjünk rájuk atomot, aztán valami DURVÁT!

Molnibalage
Láttam a RUSE-t videókon. Köze nincs ahhoz, amit én elképzelek. Anno volt valami csendes-óceáni sratégiás játék, ahol még a hátország fejlesztését és gyártását is lehetett keményen piszkálni. Talán az volt a legközelebb.

Ha külföldön nem lesz siker, akkor a cég bezár és nem lesz újabb játék tõlük.
Ezeket az abszolút álom fikciókat sose értettem, - A magyarok elfoglalják Berint!!! semmi realitása a meglévõ erõforrásokkal és technikával... Annak sokkal nagyobb, hogy a németek valahogy mégis csak gyõzzenek, de a végén az atom bomba õket is lenyomta volna.

dronkZero
Wednes, Monibalage, feltaláltátok a RUSE-t.

Steam: Zero_hu Live!: Zero HUN

"Molnibalage által írt dolgok néhány kivétellel" akkor réteg játék lenne és tuti biztos még a szûk költségvetést se hozná be.

"Ezzel a játékkal kapcsolatban egy dologtól tartok nagyon: a gépigénytõl" kevered az fpesekkel, pl a company of heros mint etalon ahhoz is elégvolt egy inkább low gép , mint közepes.

"Egy biztos, valamely tekintetben meg fog látszani a (honi produktum lévén nyilvánvaló) szûk büdzsé" mint ahogy az IG részeknél, vagy a Nexusnál meg valami panzer nemtudommi, ami kenterbe verte grafikailag az akkori világélmezõnyt. Szóval szerintem a büdzsé nem ment a magyar játékok rovására egyáltalán.
A Blitzkrieg struktúrája lehetne az alap, ahol elfogy a lõszer, korlátozottak a források élõerõ és gépek tekintetében, plusz a Molnibalage által írt dolgok néhány kivétellel. Ez lehetne a "tökéletes" rts.
Ezzel a játékkal kapcsolatban egy dologtól tartok nagyon: a gépigénytõl. Az efféle játékok sokszor olyan vasat kérnek, amitõl Pakson eltolják a mûszakváltást, és még akkor sem biztos, hogy jól fut, mert nincs megfelelõen optimalizálva. Egy biztos, valamely tekintetben meg fog látszani a (honi produktum lévén nyilvánvaló) szûk büdzsé. Reméljük, nem a játékélmény rovására...
Hajrá Magyarok!
Számomra kicsit nehezen értelmezhetõ, hogy a játékos szintjéhez alkalmazkodik a játék (és nem a gép, mert az csak egy szerkezet). Sose halunk meg? De örömmel várom, szuperül hangzik!
......mehetet a tucatba, a többi közé hurrá.........
Savaran
Végre!!! Egy ilyen játékra várok már vagy 8 éve, amiben legalább mi is szerepelünk, többen is írták hogy külföldön nem lesz siker!? és minket magyar játékosokat ez hol érdekel? A könyökömön jön már ki a partraszállás, a 101-es ejtõernyõsök, a lõjük szét Berlint, állítsuk meg a "fasiszta" ellentámadást....

a Company of Heroes elsõ kiadásában is csak a jenkikkel lehetett kampányt indítani, a németekkel meg csak egypályás módban lehetett....többet is játszottam úgy vele az biztos.

Asus ROG Strix B350-F I AMD Ryzen 7 1700 I Asus ROG Strix GTX 1060 6Gb I Kingston 4x4GB DDR4 2666MHz HyperX Fury I HyperX Savage (SSD)

Molnibalage
Lényegében egy erõsen fejlesztett real time PG kellene ma.

Molnibalage
Amen.

Molnibalage
Mert nem lenne élvezetes...

Nem tudom megítélni, hogy ez jó vagy sem. A CH demójával játszotta anno. Nem volt benne semmi hûdefasza valami...

Olyan RTS-t kellene csinálni, ami szakít ezzel a láványos robbanásos, egyégkezelõs klikkelgetõs látványos kinézet valamivel. Ez parasztvakítás, semmi köze sem a stratégiához sem a taktikázoz.

Arra gondolok, hogy valós struktúrán alapuló harcászat kellen. Gyakorlatilag az egységek csak mozgó ikonkok lennének a térképen és a PG I szerû videók dobhatnák fel. Statisztikai alapon menne a harc, de real timeban.

Az összes statégigi / taktika játékbõl az alapok mind a mai napig hiányoznak.

1.Terep és idõjárás hatása a szárazföldi küzelemre. Magasság difi, nagyobb üzemanyag fogyasztás hidgben, hideg hatása a katonák moráljára, élelmezés, valódi supply rendszer. Stb.

2. Felderítés. Pl. RTS-ben soha nem fogod rosszul felbecsülni a már látható ellenséges erõket, mert megszámolhatóak... Ha a "mozgó ikonok" pl. század / zászlóaljd szint (kérdés, a modellezés mélysége) taralmazzák az infót, akkor egy egyszerû soppting chance és skill modellezés + camuflage és ellenséges erõk "maszkirovka" képessége által lehetne azt modellezni, hogy pl. egy sértül zászlóaljat egy béna parancsnok mondjuk egy dandárnak lát.

Persze ezzel nem játszana senki, rétegjáték lenne...

A stratégia vonal valahol a panzer general sorozat tájékán halt el. Azóta reflexjáték mind :(

A készítõkhöz nem jutott el a hír, hogy a nép már unja a világháborút. Ha már valami magyarosat akarnak csinálni, akkor miért nem a hõsi honfoglalós-kalandozós idõkbõl?

Amúgynagyon jó kezdeményezés és az elõttem szólókkal ellentétben én úgy gondolom, hogy hiánypótló is , mert mindig ugyan azok a csaták vannak a 2.VH rtsekben, van szálingrád, kursz, D-day ardennek és végre felüdülés lenne más helyszíneken is csatázni ( azért egy IG3-at is összedobhatnának végre :D )
War leaders , Ruse hirtelen ennyi jutott eszembe építkezõsben ( a ruse meg AAA cím még most is )
Ha jól megcsinálják akkor akár oktató jellegû is lehetne ez a játék, töri órára házifeladatnak és akkor nem lennének ilyen VV ildik akik a századot se találják el :D
jöhet a játék, kíváncsi lettem :)
Csakhogy olyan játék, amirõl te beszélsz nincs. Minden rts-t inkbább rtt-nek kellene hívni, tehát taktikai játéknak. Olyan összetett stratégiát, amirõl te beszélsz nem lehet csinálni, mert az már maga az élet. Ráadásul nem is hiszem, hogy sikeres lenne, egy olyan játék, ahol ki kellene elemezni minden tényezõt, hiszen nem mindenkinek van otthon saját Pentagonja.
Company of heroes után II.VH játékot csinálni elég nagy bátorság.
RoyalPredator
ILYEN EGY BÉNA TRAILER-TRAINER VALAMIT...

Egyébként a téma bõven tartogat lehetõségeket, csak nem képesek/akarják ezeket kihasználni.

&#12300;iREVOLUTION.EU&#12301;A Demokrácia selejt.

Maga a II. VH téma nem elcsépelt. A Játékmenet elcsépelt inkább legtöbb esetben. Tehát, ha ugyanaz a jobb klikk, támad bal klikk megy, akkor tõlem bármilyen korba játszódhat, unni fogom egy idõ után. Én azt szeretném, ha egy RTS tényleg a stratégiáról szólna. Nem azt, hogy kijelölöm Gibsz Jakab szakaszát, hogy te lõdd az ellenséget, vagy a tankot (még ha nincs is páncéltörõd) és azt csinálják monoton. A taktikai részt csinálja önállóan a gép, a stratégiaiért meg mi lennénk felelõsek (mint egy igazi parancsnok). Hol indítom a támadást, milyen erõkkel, átkarolás, hátrálás védelem, utánpótlás kiépítése stb. Mi állítanánk össze "hadsereg csoportokat" (játszhatósághoz igazítva, nem kell feltétlen több ezres létszám).
Szerintem sok újdonságot lehetne beletenni a stratégiai játékokba.

hmm mintha company of heroes-ba is kellett volna építkezni... ill. egy régebbi játékban az axis & allies-ba is...

Gigabyte EP43-DS3L, Intel Dual Core E5200 @ 4 Ghz, Gigabyte 9800GT OC 512 MB @ 700/975/1860, Kingston 4 GB 800 MHz DDR2 RAM, Samsung 750 GB (32 MB) SATA II

Hát igen.. Bár nem kifejezetten II.VH-s a cucc de az Empire Earth trilógiában volt második VH-s téma, ahogy ha jól emlékszem a Rise Of Nationsban is...

De legyen igazad... Ez a világon az elsõ ilyen és még anyagilag sikeres is lesz. De figyeld meg hogy onnantól kezdve a cég becsõdöléséig ezt a menetet fogják erõltetni, ami a változások hiánya, és a témaválasztás miatt hamarabb fog bekövetkezni mint késõbb
már megint 1 WW2 rts? inkább IG mintájú sci-fi stratégiát a népnek

A lehetetlen csak annyit jelent, hogy egy kicsit tovább tart. Cyrix MII300-64MB SDRAM-VooDoo2 Kérlek sírj még az artik miatt. A könnyeid édesek.

"Építkezõs stratégia van rengeteg, és bár nem mind II.VH-s de stratégia."

annyira nem mind, hogy nincs egy sem 2. vh-s... sem magyar, sem más.

Nagy igazság: "A diploma a lényeg, nem a tudás" Aki darabolva tölt fel torrentet az egy hülye köcsög :)

"A csoportos egységek mozgása, idomul a leglassabb jármûhez."
Ez mindig is sarkallatos pont volt bármely RTSben számomra. Több érdekes megoldás is tetszik ebben a leírásban.
Sok sikert a csapatnak.Csak így tovább!<#eljen>
NeverI
Kíváncsi vagyok, hogy nemzetközi szinten mit kezdenek a játékkal,
mert az, hogy most Magyarországon játszódik vagy sem, az köbö csak a magyarokat érdeklik a többiek meg jó eséllyel nem is tudnak errõl az országról... :D
Kicsiny hazánkban meg híresen sokan vásárolnak játékot, szóval a kedvü(n)kben is csak ennyire érdemes járni, különben éhen halnak a fejlesztõk...
De ettõl még lehet jó játék, csak érdekes egy újabb vödör vizet bele önteni a tengerbe :)

Oldal 1 / 2Következő →