82
-
tntmax #82 Korrekt. -
Zoliz #81 Ez egy hulladék, de ha ma az jelenti a kreativitást, hogy más textúrát húznak a megszokott sablonokra, akkor ez elég elkeserítő jövőt mutat.
Első nézésre az ember azt mondja, húúúú mennyire eredeti, de ha kicsit elgondolkodik.. rájön, hogy ez egy vizuális hulladék. -
#80 Igényesebb filmeket is kellene nézned, drága viki. -
#79 A magyar szinkronos verziót pedig megmutatom haveroknak, akik nem konyítanak az angolhoz - szerintem, nekik is tetszeni fog a "Natural City".
-
#78 Rohadt lassan, de lejött az angol feliratos verzió. Eszméletlen jó volt a film!!! Köszönöm még egyszer az ajánlást! -
#77 Nézz meg néhány újkori ázsiai filmet is!
A szerelmi, és komolyabb mondanivalós (társadalomkritika) sztorijaik magasan verik az amerikai nyálokat!
Néhány akció filmet is be lehet vállalni a koreai, kínai, japán, meg a tajvani kínálatból.
-
Anonnim #76 Egyre jobban rajongok az indiai filmekért!!!! -
TommyGun #75 Aishwarya Rai csodálatoan néz ki :) -
#74 Igazad is van, meg nem is - hiszen véleményeket fogalmazva csak így lehet beszélgetni.
Doktori disszertációkat lehet írni a témában, olyan szintű, olyan mélységű a kérdés, hogy milyen dolog is a (mesterségesen gerjesztett) közízlés, és az azt kiszolgáló (és egyúttal befolyásoló) filmipar működése.
Minden országban, minden kontinensen gyártanak közízlést megbotránkoztatóan kaki, filmnek (sorozatnak) csúfolt végterméket.
A tendencia az, hogy egyre többet Amerikában.
Ha csak kicsivel jobbat lát az ember az unalomig látott sablon-történetek, feldolgozások, szereplőgárdák után, akkor kezdi hinni, hogy az a termék már egyenesen kiváló.
S inkább tengetem magam ebben a hitben és nézek új források felé, mint kanalazzam a következő reboot, képregény és európai/ázsiai filmfeldolgozást, kék szemű, szőke amerikai sztárokkal.
[Természetesen, az előzőekben általam leírtaknak megfelelően, mert biztos lesz olyan, amit megnézek még]
A "szórakozás" köztudottan szociális tevékenység - csoportdinamika, konformitás. Ha egy 10 fős társaságból 5-en amerikai szart mennek nézni, akkor a másik 5 is megnézi, és lassan "szórakozni" kezdenek rajta [holott, lehet, hogy 5/5 "sugárban hány" az ikszedik mozgó-képregénytől, Perry Hottertől, vámpír takonytól, robotmesétől...]
-
bippo #73 "De mindvégig látom, hogy az amerikaiak pont a filmezés lényegét hagyják elsikkadni: a szórakoztatást, mindenki számára."
Ezzel vitatkoznék. Mindenkit alapból nem tudsz egyszerre szórakoztatni, szóval ezt a részét ugorjuk is át nagyvonalúan. Pont, amiket felsorolsz, hogy sugárban hánysz, pont azok, amin a többség jól szórakozik. Nem jó a tendencia a minőséget illetően, nekem is unalmas már. És a Doboz, Eredet, hiába baromi jó filmek, pont a mondanivalója sokakat nem érdekel.
Mondván szórakozni ülök be, nem gondolkodni. Szóval többféleképpen is meg lehet közelíteni a kérdést. -
Justil #72 elképzelhető amúgy, hogy lesz hozzá magyar felirat? nem nekem kell, de megnézném 1-2 cimbivel akik hadilábon állnak az angollal :) -
MacropusRufus #71 kontrétan nem ezt a smájlit akartam...
hanem ezt :)
maradok a klaszikusnál ;)
-
MacropusRufus #70 welcome -
#69 Köszönöm - rákeresek.
Már jön is. Köszönöm! -
MacropusRufus #68 mellete....
még reggel van nekem :)
-
MacropusRufus #67 Ha ajálnhatok egy filmet_ NaturalCity. Ez egy koreai csoda gy.k. a Szárnyas fejvadász koreai verziója. Nem rossz. A fenti filmek elbújhatnak mellette + jó néhány jenki cucc is.
-
#66 Örülök, hogy úgy értetted, ahogy szerettem volna: nem vitatkozni akartam - ízlésekről, s írod helyesen, vitatkozni felesleges.
Sajnos, a leírtak rám is vonatkoznak, valamelyest. Mert ahelyett, hogy kerülném a az amcsi műanyag filmeket, mint a kolerást, néhányat mindig megnézek egy évben közülük. Pár még tetszik is ("A doboz", "Eredet").
De mindvégig látom, hogy az amerikaiak pont a filmezés lényegét hagyják elsikkadni: a szórakoztatást, mindenki számára.
A korhatáros, altáji humoros, nevetséges CGI, vagy tucatrangú lávsztoris, meg az "Amerika minden katasztrófát túlél, s alieneket is legyőz"-típusú filmektől már sugárban hányok.
Sajnálom, hogy nincsenek forrásaim ázsiai filmek beszerzésére [DVD, BD], mert némelyikük, s ott kicsivel nagyobb rétegben, még a szórakoztatást tartja szem előtt.
Az indiai táncos-énekes-akciós-szerelmes filmek is ilyenek, vagy a társadalmi korlátokat feszegető koreai, kínai, és a polgárpukkasztó, sokszor véresen komoly japánokról nem is beszélve!
-
MacropusRufus #65 na ja, ízlésről vitatkozni felesleges :)
kinek a pap, kinek a papné (nekem speciel a Slucz Gizi :))) ahhogy annó volt az énekben :)) )
-
#64 Nem kelek egyik védelmére sem - mindegyiknek meg van a maga jó/rossz szokása, világa -, de nem véletlen az sem, hogy Indiában nem sikeres olyan sok amerikai trágyalé, amit mi lapátolunk mozinézőkként az arcunkba...
A 90-es évek elejéig még öntudatos nézőként élő magyarok (elzárt filmcsapból csurrant cseppent az amerikai, de több volt az orosz és német, európai, ázsiai, na meg a magyar), ma már "amerikai" (lehet zsidózni őket, de szépen megmérgeztek minden országot a hálivúdi szennyel) szemmel nézünk minden filmet.
[Irónia bekapcs.]:
Aminek a plakátján nincs gonoszul néző gonosz, csecses főszereplő, s amelyben nincs legalább fél várost leigázó gonosz, csodálatos testű szőke/barna műnő, meg csillagszemű (juhász, nem) férfi szereplő, hazaszeretettel, és Amerikát a pusztulástól megmentő ésszel, izommal, akkor már nem is lehet jó (akció)film...
Elárulom: létezik világ Hollywood-on kívül is. Szerencsére.
-
MacropusRufus #63 Olyan ismert híres embereket adott már az indiai filmipar mint: Dilip Kumar, Raj Kapoor Annitabh Buchcham. Én még soha nem hallottam róluk. Rájuk kerestem: mindegyik film inkább mjúzikel mint film. Még gyilkolás közben is énekelnek és legalább 30-40 táncos nyomúl... Ez nem kimondottan európai ízlés világ.
Ezt éreztem a Robot film alatt is: valami nem stimmelt. Nem volt annyi nyávogás, de valahogy a film légköre nem igazán fogott meg.
Nálam ez a retek klubbon/tévékettőn adott 'zs' kategóriás amcsi szarokra emlékeztett. -
MacropusRufus #62 megnéztem a Robotot. 5letek vannak benne, kidolgozás gagyi.
Ennél jobbat csinálnak a magyarok, tized ennyi zséből:
Sorsvonalak
Indiai filmek: 1990-ben pl. 948 filmet gyártottak Bollywoodban. Ebből egy darab sem kerűlt be az európai mozikba. Miért is? Mert senkit nem érdekelne. Vagy ugye Indiában van olyan sztár(?) akinek a rajongó tábora nagyobb mint a legismertebb Hollywood-i színészeknek, még sem ismeri őket senki itt. Ebből a szempontból szubkúltúra, de hát őket ez nem érdekli ami jogos, 1.1milliárdan vannak kb. mint USA és EU együtt. Engem sem érdekelne... :)
-
#61 Azokat így is kell - a legtöbbjük egy rövid bekezdésben leírható tartalommal bír, a "fordulatok", meg olyan magasröptűek, hogy egy 3. osztályos kisgyerek is életrevalóbbat ír házi feladatra kiadott dolgozatban.
-
#60 Én az amcsi akciófilmeket is úgy nézem!
-
quentit #59 Egyetértek, bár nekem nem annyira jön be de inkább ez mint az üvegtigris ami minden idők legrosszabb filmje... kis túlzással. Néhány magyar filmnél (pl. üvegtigris az erőltetett poénokkal (igen, láttam a filmet!)) sokkal jobb. bocs a rajongóktól -
Justil #58 nem értitek bakker, ezt mint vígjátékot kell nézni, ahogy általában az összes indiai akciófilmet...sokkal jobbat lehet ezen aszalni, mint az ilyen gagyi másnaposokon meg az éves adam sandler szánalom-adagon.
india ftw :) -
#57 Nekem tetszik az előzetesből ítélve, pörgős, nagyon kreatív, vicces. Biztosan megnézem. -
gombabácsi #56 "Szórakoztatóbb volt, mint a 2 Transformers, és az összes Batman, Spiderman együtt - valahogy volt élet benne."
Pontosan fogalmaztál, totál egyetértek. Több élet van benne - talán pont ezért nem tetszik sokaknak errefelé... -
#55 Tényleg :):=(
-
#54 Plusz nem Dick regény volt az eredetije, hanem Asimov egyik novellája (The Bicentennial Man), melyből később Silverberggel közösen regényt írtak (The Positronic Man)...
A többi stimmel... :D -
#53 Rosszul emlékeztem: valójában a "200 éves ember"... mea culpa! [szégyelli magát!] -
#52 Legfontosabbat kihagytam: Aishwarya Rai -
#51 Tovább megyek, az 1000 oroszlános dalban még a robot is Té betűvel ejti.
Nos, végignéztem. Nekem tetszett. Szórakoztatóbb volt, mint a 2 Transformers, és az összes Batman, Spiderman együtt - valahogy volt élet benne.
S ha analógiáknál tartunk, a "300 éves ember" jut róla eszembe (Philip K. Dick novellájából): a robot érzéseket akar, és kap.
A dalok is jók. A klipjeikben több koreográfia van, mint a mai tucatszarokban.
Fikázóknak: nézzétek meg!
-
kalapos01 #50 Nézd meg az eredeti írás módot, vagy olvass a neten és kiderül számodra is, hogy mindkét írásmód helyes: எந்திரன் -
#49 A film cime Endhiran... -
#48 Az angol és hindi szópoénok eszméletlenek - magyarul át sem jönnének. -
#47 23 perc után: nem értem mi a bajotok ezzel a filmmel - csak eddig több ötletet láttam a filmben, mint az utóbbi idők amerikai filmjeiben.
A dal, ami most szól pedig szép.
Na, amikor végeztem, összegzem.
-
FoodLFG #46 haha! :D -
Jagdgeschwader #45 Megatron? Terminátor? Smith ügynök? Höhh szánalmas puncik!
ALL HAIL ENTHIRAN! -
Darth Dave #44 Ez akkora szar, hogy már nevetni se lehet rajta... egyik videót sem bírtam végignézni -
kalapos01 #43 Ne legyél elvakult. Ne hidd azt, hogy aki így gagyinak tartja, az látva az egászet azt fogja mondani, hogy jó. Akinek nincs affinitása Indiához, azt hiába akarod megtéríteni.