93
-
#13 "..ha megoldanák, hogy egészséges legyen, szívesen visszaszoknék"
Pár hónapja? Te még nagyon vágyakozhatsz utána, ha ilyeneket forgatsz a fejedben. Több év után is hiányzik. 3 év után is. Van amúgy elektromos cigaretta, de azt leginkább a leszokófélben lévőknek ajánlják. Van benne egy nikotinpatron, és egy processzor, ami elporlasztja a folyékony nikotint amikor szívod, és olyan, mintha füsttel lenne tele a szád, amikor kifújod, de ez nem füst, csak porlasztott folyékony nikotin.
A fílingje nagyon hasonlít az igazi cigihez (próbáltam), csak
• ott is szívhatod, ahol a dohányzás tiltott,
• nem büdös, nincs szaga,
• nem kényszeríti a nemdohányzókat hogy szívják a füstödet, mert nincs füst,
• nem égetsz ki vele semmit
Viszont ott bukik ki az egész, hogy teljesen steril. A dohányzáshoz hozzá tartozik a füst szaga is (a büdös), azt meg nem áll szándékukban szimulálni, így azért mégsem teljesen olyan. Ráadásul nem sokkal egészségesebb, mint a hagyományos cigi, mert papír meg kátrány ugyan nincs, de nikotin az van biza benne, nem is kevés. Az meg kárt tesz a tüdődben.
Sosem váltja ki az igazi cigarettát, de leszokási eszköznek talán megfelel. Bár én vallom, hogy úgy nem lehet leszokni, hogy közben az e-cigit szopogatom. Fokozatosan sem. Csak abba kell hagyni. Nem könnyű, de az egyetlen mód. -
#12 én csak simán leszoktam... azóta sem. -
roliika #11 Utcán hányszor szippantok bele más füstjébe...meg itthon is...éljen a passzív dohányzás... -
#10 Nem vagyok egy nagy kémikus, de valami biokezelt dohánnyal nem lehet ezt a cuccot eltávolítani belőle?:D meg azt mondják, hogy kb. 2-3000 vegyi anyag van a cigiben. minek?:D mármint oké, tudom, hogy legyen íze, meg jobban rászokj, de nem lehet ebből elhagyni egy jó 500-at legalább?:D én egy pár hónapja szoktam le, de ha megoldanák, hogy egészséges legyen, szívesen visszaszoknék:D -
Ferrer #9 És a zölddel mi a helyzet? -
philcsy #8 -
philcsy #7 Igazad van a szájrák sokkal menőbb.
-
peterx #6 Hehe sok nyomorék bagós! -
vumbi #5 respect -
#4 Jogos az észrevétel. Javítva. -
vumbi #3 Ez a mondat nagyon nem stimmel:
"A kutatók észlelései szerint a fenantrén a vérben meglepően gyors átalakuláson esett át, egy mérgező anyaggá, úgynevezett hulladék DNS-sé alakulva, ami bizonyítottan károsítja a DNS-t, rákot okozó mutációkat idézve elő."
Pontosabban ez a resze: "egy mérgező anyaggá, úgynevezett hulladék DNS-sé alakulva"
A szemet DNS a genom nem geneket kodolo, repetitiv szekvenciakbol allo reszet jelenti, ami nem karos anyagm, hanem etermeszetes oszetevoje a genetikai anyagnak.
Az meg tuti h nem fenantrenbol keletkezik :D -
Rotyoka #2 Ezért kell tubákolni, vagy szivarozni.. Ott a szemét (papír -> KÁTRÁNY stb) nem kerül a tüdőbe csak a dohány füst ill. a dohány levél anyagai -
andersh #1 Elkezdést ki szokta fontolgatni? :D
Nem a leszokást szokták?