93
-
#93 Annyira ostobaságokat írsz te is, hogy az fájdalmas, de tényleg! Ismételten felsorolhatnám, hogy nem értem hogy jön ide mostmár az utálat is, teháthogy a dohányzás támadása és butaságnak, rossz szokásnak tartása hogy a faszomba lesz utálat (ez már csak azért is érdekes lenne, mert a szüleim is dohányoznak, vagyis már csak anyám, mert apám infarktust kapott, és le kellett szoknia...), a többit meg még kevésbé értem, dehát biztos azoknak is van valami cseppnyi alapja a te világodban. Jah igen, a kisebbségből sokat utálunk, akik vétkeznek a társadalomban, de hogy ebből is hogy lesz általános utálat... mind1.
Kíváncsi vagyok ezek után még mit soroltál volna, de azthiszem jobb is, hogy nem tetted, épp elég volt ez is.
Az egyik legfontosabb értéknek tartom az egészséget, pozitív gondolkodást és ahol tudok (pl. fórumban is) támadom az ellenkező véleményeket. Utálni maximum az olyanokat tudom, mint te is, akik a rossz szándékot meg ennél hajmeresztőbb dolgokat magyaráznak ebbe bele. El sem tudom hinni, hogy ilyeneket olvasok. -
syn7h37ic #92 Akkor gondolj bele, milyen lehet egy bagós, hájas, hosszú hajú cigány koldus, aki Mercivel jár koldulni. (sajnos ez lehet valós is...) -
gforce9 #91 abszolúte egyetértek goregrind
de tökminegy sajna... mert ezek itt a fórumban mindenkit utálnak
a dohányost
a kisebbséget
a koldust
a gazdagot
a hosszú hajat
a kövér embert
.
.
és még sorolhatnám
mindenkit, aki nem illik bele az idealizált világukba
ennyiről szólnak itt a hozzászólások nem többről -
johnsmitheger #90 Ha valaki rám fújja a füstöt, másodpercek alatt károsodik a dns-ével együtt :) -
#89 Várom vazze várom!
-
#88 Várd ki a végét.
Ne akarj mindent egyszerre megtudni. Nem egészséges. -
#87 Ezer lenne legjobb a betiltas, mert akkor nem zavarnanak vele masokat, ha titokban szivnak nem erdekelne senkit -
#86 És hogy jönnek ide az ágyi poloskák?
-
#85 Te csak ne vigyorogj nekem itten!
Én voltam az, aki levelet írtam a Magasságos Minisztériumnak, hogy tarthatatlan az, hogy a pályázatírás iparággá nőtte ki magát, és emiatt a túlbonyolított rendszer miatt épp azok nem jutnak pályázati pénzekhez, akik egyrészt megérdemelnék, másrészt rá is vannak utalva.
Nagyon fontos, amit ma a miniszter bejelentett, és remélem, hogy tényleg változik valami. Még akkor is, ha a tényleges javaslat előterjesztője (az irodai kukac) kapja majd ezért a prémiumot, én meg semmit.
-
benbozso #84 Itt is azt a roppant "tudományos" módszert alkalmazzák a betegség kiváltó okának felderítésére, hogy megvizsgálnak X hasonló beteget, majd azt mondják: egészen sokuk járt 3D moziban -> akkor ez a betegségük oka.
Lehet, hogy más áll a dolgok mögött? http://www.ujmedicina.hu -
#83 "- A passzív dohányzás... A dohányosok előszeretettel ugatnak vissza ha rájuk szólok ahelyett, hogy abbahagynák. Nem tudom mit szólnának ha odapucsítanék és mondjuk pofánfinganám őket ilyenkor." - Erre még nem gondoltam, de meg fogom kérdezni a következő alkalommal.
Nem tudom!Én mindig figyelek ha olyan helyen vagyok,hogy ne érje füst a nem dohányzókat!És nem szoktam rájuk fújni sem!Hihetetlen mi?Úgy hogy nem kéne általánosítani!
Amúgy meg ha annyira fontos az egészséged,miért nem állsz arrébb?Ahelyett hogy szívod mellette a füstöt és osztod neki az észt?
Ha 20 percet vársz a buszra valamelyik városban,nem sokkal egészségesebb mint 5 perc egy dohányos mellett szabadtéren! -
Pukkka #82 Mondtam, be lehet menni, meg lehet nézni/kérdezni. -
#81 Ezt azért erősen kétlem... -
toto66 #80 Veled értek egyet!
-
Pukkka #79 Én ehhez csak annyit szolnék hozzá, hogy be lehet menni a Korányiba és meg lehet nézni az orvosok hány százaléka dohányzik. De elárulom. 95%. -
Bugge #78 Ilyenkor ha szüneted van, igyál 1 kávét :) vagy olvass :) -
Bugge #77 Teljes mértékben igazad van!
A legjobban ez tetszett:
"- A passzív dohányzás... A dohányosok előszeretettel ugatnak vissza ha rájuk szólok ahelyett, hogy abbahagynák. Nem tudom mit szólnának ha odapucsítanék és mondjuk pofánfinganám őket ilyenkor." - Erre még nem gondoltam, de meg fogom kérdezni a következő alkalommal.
Nálunk is van a családban, aki dohányzik rendesen és igazából nem érdekli Őt, hogy a családja mennyire szenved tőle, neki ez kell. Persze mondanom sem kell, hogy már van 1 pár daganata is emiatt, de mindig másra fogja.
Mindig jön a kamuval, hogy leszokik, de mindenki tudja, hogy aki nem rakja le egyik napról a másikra, az sosem fog leszokni vagy csak az esetek 0.01%-ban. -
#76 Mert a polsik birják a cigit?
-
#75 A jövő:
http://index.hu/tudomany/2011/01/20/genjeik_miatt_ternek_vissza_a_poloskak/ -
Sercly #74 Engem rohadtul nem zavarna a dohányzás mivel a túlnépesedés probléma, és ez a szokás többnyire a gyengeakaratú (általában műveletlen) ösztönlényeket érinti. Így az emberiség megfelelő arányban szelektálódik -persze vannak kiételek, de elenyésző-. Viszont sajnos a dohányzás engem is károsít, több módon:
- Édesapám majdnem belehalt. Akkoriban 12 éves gyerekként ez érzékenyen érintett volna.
- A passzív dohányzás... A dohányosok előszeretettel ugatnak vissza ha rájuk szólok ahelyett, hogy abbahagynák. Nem tudom mit szólnának ha odapucsítanék és mondjuk pofánfinganám őket ilyenkor.
- Ha valakinek gyereke van nem lehet mindig mellette es fokozottan kívannak téve a passzív dohányzás "áldásos" hatásának, nem beszélve róla hogy a látott példa es a beszívott füst hatására később maguk is függővé válhatnak.
- Sajnos még ma is szokás (régebben sokkal jellemzőbb volt) a nem dohányosok balfasznak tartása. A (főleg gimis) rangsor aljára kerültek es kisebb eséllyel kaptak mondjuk puncit.
- a tüdőrák kezelése drága. Nagyon. A kockázat nagy, az egészségügy szar helyzetben van es a dohányosok ugyanannyi TBt fizetnek mint a nem dohányosok.
Az utolsó pont képezheti vita alapját, a többi aligha, várom az érveket. -
#73 2020-ra majd kitalálják, hogy a Danone Activia balhere zsugorodást, nyáladzást és lúdtalpat okoz. Akkor a most okoskodó sok agyas majd azt firkálja, szal semmi gond. Csak nyugodtan, én addig is füstölgök kint a kertben - és NEM a monitor előtt! -
tomcsa4 #72 Én is utálom a bagót, de vannak helyzetek ,amkor az ember nem tud mit kezdeni magával. Pl Vasmű, szénelőkészítő. Itt ugye sokat lapátolnak, majd várnak, lapátolnak, majd várnak. Sok az üres 5-10 perc egy műszakban (legyen ez 12 óra). Bizony ha ilyen helyen dolgoznék, nagy akaraterő kell ahhoz, hogy ne szokjak rá.
Lehet jönni a nikotinnal meg stb és ragaszgatni a hülye tapaszokat, mint valami szerencsétlen. De szerintem nem ez áll a háttérben. Üres pár percek, munka közben "valami csinálása", társaság. -
Rotyoka #71 Hát az közelsem annyira, mert ugye csak nikotin, ami csak roncsolja az ereket a szívet meg a többi szervet, amivel kapcsolatba kerül. Meg ugye a függőség megmarad, de legalább nincs kátrány meg minden mocsok -
#70 Úgy látom h ez a space dolog nem akar menni így este már... -
#69 Lassan fél éve álltam áta nikotinos rágóra, de abba kellene már ezt is hagyni. Az is para, vagy csaka dohányfüst? -
#68 A kikapcsolódás az tényleg nem ekvivalens a szórakozással, az mindenesetre biztos, hogy a kikapcsolódás legjobb módjai közé tartozik, a testedzés, meg egy jó társasági beszélgetés, vagy valamilyen játék mellett. A dohányzás is kikapcsolódás, mert egyrészt csinálhat értelmes mozdulatokat, másrészt az nélkül érhet el dopamin adagolást, hogy bármi pozitív élménye lenne, de ez akkor is egy idióta megoldás a következményei miatt. Egyszerűen értelmetlen, mert vannak normálisabb módjai is a kikapcsolódásnak, ami amellett hogy sokkal hatékonyabb, károsodás helyett egészséget okoz. ^^ -
Rotyoka #67 elősször azon voltam, hogy csak átfuttotál felette és nem vagy debil, de most bebizonyosodott hogy valóban az vagy mert nem vagy képes felfogni a kettő közti különbséget. -
syn7h37ic #66 Nem! Te nem élsz, te csak létezel. Én pusztán csak ráérek osztani az észt ezért irkálok. Van aki felfogja, látom te nem vagy köztük. Kikapcsolódás ami nem minősül szórakozásnak, az milyen? Üveges szemmel nézek magam elé üres fejjel mint egy zombi? Nem, ez nem élet, ez vegetáció. Fantáziadús megállapításod vélt elmeállapotomról szintén csak sekélyes gondolatvilágodat tükrözi, ami kihívásoktól és élményektől mentes lehet.
Akarsz róla beszélni? itt keresgélhetsz beszélgetőpartnert, aki a biztosan meg is hallgat, és úgy tesz, mint aki megérti a világfájdalmadat.
Téma lezárva részemről, megyek is megváltani a világot -
#65 Tényleg egy picit furán írja a cikk, nyilván a különböző sejtekben károsítja a dns-t. Nem az összes sejt dns-ét, csak éppen amelyikkel kapcsolatba kerülnek a karciogén anyagok. Egyébként igen, ha károsodik a sejt, akkor az önszabályzó mechanizmus megakadályozza a további replikációt. Kivéve ha pont, az önszabályzó mechanizmusok károsodnak, ami okozza a rákot. -
Rotyoka #64 Te debil vagy..
A szórakozás NEM EGYENLŐ a kikapcsolódással...
Látom én élek a gép előtt :D -
syn7h37ic #63 Te nem csak dohányt szívsz vazze...
Mégis miféle haszna van a bagózásnak, a dohánygyárakon kívül? Mondjuk neked? Miféle egyebek? Kikapcsolódás? ROTFL Fantáziadús életed lehet, ha ez már szórakozás neked. Majd ha felnősz végre, és rájössz, hogy a monitoron túl is létezik élet, és talán lesz egy-két másik élet is melletted akik sokkal fontosabbak még a saját életednél is, akkor majd rájössz néhány dologra ifjú padavan. Magaddal azt csinálsz, amit akarsz, de sosem szégyen elfogadni a segítő szándékot, ellenben primitív dolog a közönyt, és az apátiát hirdetni szentírásként. -
#62 A kutatás eredménye nagyon sántit, vagy tudatosan nem egész. Ha roncsolja a DNS-t, akkor a sejtek nem képesek a reprodukcióra. Akkor mi van azokkal akik, már évtizedek óta hódólnak enne a káros szenvedéjnek? Valószínű azok már csak hologramok, fizikai létük a múlté, és csak régi önmaguk kivetített másai. Amennyiben komolyan veszi az ember azokat az orvosi publikációkat, mint ez is. Ezzel van tele a magyar sajtó, de elfelejtik azt a tényt, hogy ezeket a sorokat eredetileg felkészült kollégáknak szánják, akiknek megvan a szükséges háttértudásuk ahhoz, hogy megfelelően értékeljék a tartalmát. Nem vonom kétségbe a kutatási eredményeket, de ebben a formában a nyilvánosságra hozása horrorisztikus. Persze lehet, hogy ez is volt a cél. Ha ez ebben a formában igaz lenne, minden dohányos, a rászokás pillanatától számított hat hónapon belül elhunyna. Ami kimaradt ismertetés az, hogy a DNS láncban keletkezett hibás gént, az önszabályzó mechanizmus igyekszik kijavítani. Nem vagyok Dr House, csak szerintem. -
#61 Meggyőztél, tényleg van akinek jobb, ha mérgezi magát és minél előbb... (vagy minél előbb észheztér). Csináld csak nyugodtan. Szarcsimbók politikusok, mindent tudó kis senkik, ez azért már tényleg több a soknál. Én azért bízok benne, hogy vannak még ép eszü emberek, nekem már sikerült lebeszélnem 1-2 ismerősömet dohányzásról szerencsére.
Indiánokat nem kommentálom inkább. -
Rotyoka #60 ne csináld, mert az is káros és évente sokan halnak meg szex közben..
A szivet nagyon durván megterheli, ezért TILTSUK BE! -
kisemlős #59 Nem dohányzom, nem kávézom, nem fogyasztok alkoholt! Csak a PINA! :-D -
Rotyoka #58 Nézd meg a 20-as években az alkoholtilalmat.
Nézd meg a marihuána betiltása előtti és utánna adatot mondjuk az usa-ban.
- És képzeld el, az indiánok is megvoltak áram nélkül, de dohány nélkül nem. Hopsz.
Imádom az ilyen szarcsimbók politikusokat, meg mindent tudó kis senkiket mint te akik jobban tudják mi jó nekem mint én magam. -
#57 "Kikapcsolódik addig és egyebek." Fúh tényleg, értelmesebb kikapcsolódás nem is létezik, de tényleg, kikapcsolódás... majdnem olyan értelmes és hasznos dolog, mint az áram meg az autók. Nem is tudom melyik nélkül lenne rosszabb mindenkinek.
Akkor is megbűntetnek, hogyha csak a saját életedet veszélyezteted, nem egy példa van ilyen. A dohányzásnál meg tényleg nem fogod fel, hogy rohadtul nem csak magadnak ártasz vele?
"Eddig amit betiltottak annak MINDIG nőt a felhasználó száma." Mondj erre is 1-2 példát kérlek. Informatika világában egyébként valóban, máshol én nem igazán látok rá példát. Eleve ha betiltanák és nem lenne kapható mindenhol, kevesebb lenne forgalomban mint amennyire szükség van + erőteljesen bűntetnék a használatát mindenhol, már jelentős visszaesés lenne. Sajnos az állam bevételeinek is... -
Rotyoka #56 Haszon? ::D:D:D
Annak aki dohányzik van haszna, mert kikapcsolódik addig is és egyebek.
A kocsi dolgokat azért büntetik mert ott mások ÉLETÉT is veszélyeszteted, míg a dohányzással nehézkesen ha csak nem szippant hatalmasakat meletted.
- Az nem a dohány hibája, hogy az agyhalottak azt hiszik +40 évet élnek tőle.
- Eddig amit betiltottak annak MINDIG nőt a felhasználó száma. -
#55 "Ennyi erővel tiltsuk be az autókat meg az áramot is mert abba is haltak már bele emberek..."
Egy dolog, hogy primitívnek tartom a gondolkodásodat, nem fogod fel, hogy miért lenne jogos ebbe beleszólni. De ezen komolyan mondom, hogy a fejemet fogom. Hogy a **** ********** ***** -ba jön ide az áram, meg az autók, egy dolog hogy veszélyesek, de elgondolkodtál már azon, hogy kb. mennyi a haszna ezeknek, és mennyi a dohányzásnak? Nemmellesleg, igencsak sokat törődnek azzal, hogy minél biztonságosabbak legyenek. Szerinted jogtalanul bűntetik pl. azt, hogyha pl. nincs megfelelő biztonsági öv, ha télen nincs téli gumi, vagy ilyesmik?
"És te milyen jogon szólsz bele más ember életébe? Amikor elkezdett dohányozni ezt mind mind tudta, és vállalta. Akkormeg?"
Persze, minden ember 100% -ig tisztában van a dohányzás összes káros hatásával meg hogy mennyire gyengül a szervezete, és mindenki komolyan átgondolja mikor rászokik, hogy milyen következményei lesznek. Rohadtul nem igaz.
Ez nem egyszerűen beleugatás más életébe...
"mellesleg ha betiltanák akkor a dohányosok száma 10x-re nőne, mint minden betiltott dolog után."
A fenét... -
Rotyoka #54 mellesleg ha betiltanák akkor a dohányosok száma 10x-re nőne, mint minden betiltott dolog után.