Percek alatt károsítja DNS-ünket a dohányzás
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Igen is KELL figyelmeztetni az embereket, hogy veszélyes amit sajnos rengetegen mûvelnek magukkal, és ezzel együtt MÁSOKKAL is. Igen, a passzív dohányzásról beszélek. A legnagyobb tahóság más orra alá fújni a füstöt.
Ha Te nem törõdsz másokkal, akkor a környezeted sem fog veled úgy bánni, ahogy szeretnéd. elõbb-utóbb visszanyal a fagyi. Beszélsz itt a birkákról, de te vagy a vezérkos a hülyeségeddel. Ha nem lennének bizonyos erkölcsi, vagy törvényi szabályok, akkor még mindig kövekkel és botokkal vernénk egymást fejbe a barlangokban, mint a trollok...
Nem veszed a lapot?
Mottó: olyan nincs hogy a gyermek nem érti, csak másképp érti... C:
Miféle hozzáállás ez, kussoljon mindenki, aki szeretné felhívni az emberek figyelmét arra, hogy valami súlyosan káros? Kinek jó a dohányzás?
Nem mondja meg senki, hogy mire költsd meg mit ehetsz/ihatsz, de ha van egy csöppnyi eszed, akkor törekedsz arra, hogy minél egészségesebben tartsd magad...
Miért nem mindegy az akárkinek is, hogy mire költöm azt a pénzt, amit én kerestem meg a kibeb@_zott rabszolgamunkámmal?!? Miért kell, hogy mások mindig jobban tudják, mi a jó nekem?!? Miért van az, hogy ha a pénzt begyûjtõ, tripla X-es merciben üldögélõk kitalálnak valamit, akkor az emberek 99%-a egybõl ugrik arra és csakis aszerint él attól a pillanattól fogva???
Ott és akkor és attól borulok fel ahol/ami nekem tettszik! Ne akarjon már pár seggarc beszabályozni mit is csináljak, és ne keljen már az idióta egészségmániás követõik ökörségeit elviselni nap mint nap. Ha én nem megyek oda egy ilyen idiótához, hogy: "Te figyelj, ezt és ezt nem jól csinálod az életben...", akkor ha kérhetem engem se b@szogassanak már a hülyeségeikkel. Legyen az anti-dohányos, buddhista, pápista vagy akármelyik (pénz által vezérelt) szervezet.
Birka lett az emberiség, de jó nagy birka lett a magyar nép! Mindig hagyni kell, hogy mások mondják meg mit ehetsz és ihatsz, mi a jó neked és mitõl leszel nap mint nap fitt és egészséges, vidám - IGAZ???
6,5 milliárd a Föld lakossága, szaporodunk mint egy vírus! Atomot, özönvízt, természeti katasztrófákat - és nikotint az emberiségnek. Vagyunk elegen! 😉
DISCORD: grimanddark
Sajnos az ember ragadozó, csak a közvetlen veszélyt látja, nem lát tovább az orránál! A lassú öngyilkosság is öngyilkosság, ráadásul tudatában vannak akik dohányoznak hogy elõbb utóbb szenvedni fognak, de mégis a végsõkig feszítik a húrt.
Vagy a jó öreg kifogás láttam már olyat akinek az ismerõse barátjának a nagyapja nagyon erõs dohányos volt még is 90 évig élt!<#nevetes1>#nevetes1>
A DNS károsodás azonban nem egyelõre a rákkal! A rákhoz a rengeteg génbõl kb. 2 génnek kell sérülnie (egyszerûen fogalmazva az egyik a gének ellenõrzésért felel, másik az osztódás szabályozásáért). Valakinek mákja van, és nem fog rák kialakulni, valakinek nincs. A tüdõrák az azbeszt mellett egyértelmûen a dohányzáshoz köthetõ, azoknál alakul ki (természetesen sajnos a passzív dohányzás is beletartozik, de aki közvetlenül szívja az akkor is többszörösére növeli a sejtDNSsérülések számát és ezzel egyben a rák kialakulásának esélyét is).
Egyébként errõl még nem olvastam seholsem, hogy alátámasztott lenne, de szüleim említették még korábban, hogy több ismerõse is volt, aki leszokott a dohányzásról és parkinson kóros lett. Mostmár tudjuk, hogy a nikotin (és más drogok is) közvetlenül vannak hatással a dopamin adagolásra, sõt ha jól értettem el is foglalhatják az utakat, ezért is alakítanak ki függõséget. Valószínûleg van kapcsolat a kettõ között, úgyhogy a leszokás sem teljesen veszélytelen.
Szerintem minél elõbb szokjon le mindenki... 😛
Xfire: tetko4 / name in game: TetkoRoland COD2/COD4/COD5/COD6/COD8/BFBC2/BFP4F/BF3/MOH2010/OP7/Red Orchestra/Sacred2/DC Universe Online/UT3/GTA4
Ez is olyan, hogy mindenkinél más, rákot nem okoz persze, csak elõsegíti.
Én dohányzok évek óta, nem tagadom, de nem úgy mint egy állat, hogy naponta 1 vagy több dobozzal elmegy, mikor jól esik már kint az esõ, akkor elszívok egy szálat, persze mikor ittasabb vagyok és mellettem is dohányoznak akkor, megint más, de van, hogy 1-2 hétig úgy nem is kívánom, valamikor meg igen. Lehet ezt ésszel is mûvelni, és úgy nem bassza el az emberi az egész havi keresetét erre.
Xfire: tetko4 / name in game: TetkoRoland COD2/COD4/COD5/COD6/COD8/BFBC2/BFP4F/BF3/MOH2010/OP7/Red Orchestra/Sacred2/DC Universe Online/UT3/GTA4
COMMODORE BASIC V3.5 60671 BYTES FREE 3-PLUS-1 ON KEY F1 READY.
Bár biztos te is tanyáról jöttél mint én, mondom máshogy. Levágnád a fejõstehenet?
Az egyéniség kultuszának századát az a veszély fenyegeti, hogy nem lesznek többé igazi egyéniségei.
Ĥ|Ψ>≈iħ∂|Ψ>/∂t (Az ember) \"Tudásra törpe és vakságra nagy.\" \"Ami igazán lényeges, az a szemnek láthatatlan.\" Használj TE is szinkrotronsugárzást!
Ĥ|Ψ>≈iħ∂|Ψ>/∂t (Az ember) \"Tudásra törpe és vakságra nagy.\" \"Ami igazán lényeges, az a szemnek láthatatlan.\" Használj TE is szinkrotronsugárzást!
Mindenképp a zsidók mûve, ha nem látod akkor balliberéáis vagy. <#banplz>#banplz>
Amúgy meg tegye fel a kezét, aki nem szívott még dohányfüstöt, akár önként, akár önkéntelenül... És most itt gondolkozzatok a buszmegállóban a dohányzókra.
... Alea iacta est - Veni, vidi, vici ...
(ezen is lehet gondolkozni)
A dohányosok (a cigisek) trehányak, szétdobálják a csikket.
Következtetés, nem kár értük!
<#beka3>#beka3>
(Na, ezen lehet majd háborogni, de azért el is lehet gondolkozni rajta)
Mondjuk nem ezért, hanem mert túl sokat szívtam (drága), és állandóan büdös voltam tõle...
Pár hónapja? Te még nagyon vágyakozhatsz utána, ha ilyeneket forgatsz a fejedben. Több év után is hiányzik. 3 év után is. Van amúgy elektromos cigaretta, de azt leginkább a leszokófélben lévõknek ajánlják. Van benne egy nikotinpatron, és egy processzor, ami elporlasztja a folyékony nikotint amikor szívod, és olyan, mintha füsttel lenne tele a szád, amikor kifújod, de ez nem füst, csak porlasztott folyékony nikotin.
A fílingje nagyon hasonlít az igazi cigihez (próbáltam), csak
• ott is szívhatod, ahol a dohányzás tiltott,
• nem büdös, nincs szaga,
• nem kényszeríti a nemdohányzókat hogy szívják a füstödet, mert nincs füst,
• nem égetsz ki vele semmit
Viszont ott bukik ki az egész, hogy teljesen steril. A dohányzáshoz hozzá tartozik a füst szaga is (a büdös), azt meg nem áll szándékukban szimulálni, így azért mégsem teljesen olyan. Ráadásul nem sokkal egészségesebb, mint a hagyományos cigi, mert papír meg kátrány ugyan nincs, de nikotin az van biza benne, nem is kevés. Az meg kárt tesz a tüdõdben.
Sosem váltja ki az igazi cigarettát, de leszokási eszköznek talán megfelel. Bár én vallom, hogy úgy nem lehet leszokni, hogy közben az e-cigit szopogatom. Fokozatosan sem. Csak abba kell hagyni. Nem könnyû, de az egyetlen mód.
A szenvedés az az, amitől az ember jobbá válik. Csak túl kell élni.
\"One Group. One Spirit.\" Steam: kBagyula BF2: RogerNyul; BF2142: RogerNyul; CoDWaW: RogerNyul; MW2: RogerNyul; BFBC2: RogerNyul; WoT: RogerNyul
Szar játék az élet de qwa jó a grafikja!
LZ forever

"A kutatók észlelései szerint a fenantrén a vérben meglepõen gyors átalakuláson esett át, egy mérgezõ anyaggá, úgynevezett hulladék DNS-sé alakulva, ami bizonyítottan károsítja a DNS-t, rákot okozó mutációkat idézve elõ."
Pontosabban ez a resze: "egy mérgezõ anyaggá, úgynevezett hulladék DNS-sé alakulva"
A szemet DNS a genom nem geneket kodolo, repetitiv szekvenciakbol allo reszet jelenti, ami nem karos anyagm, hanem etermeszetes oszetevoje a genetikai anyagnak.
Az meg tuti h nem fenantrenbol keletkezik 😄
Nem a leszokást szokták?