35
  • pifoeko
    #35
    Én is filozófus akarok lenní nem kell soha semmitsem dolgozni csak gondolkodni aztán meg dőzsőlni, ez aztán nagyon előre visz.
  • Merces
    #34
    ...igeen filozófus Plátónt idézgetnek meg pontos definició nélküli szavakkal dobálóznak, kitalálják a fenomenológiát,aztán meg jön a sok nulneurós és vagdalja az ereit ,ultimate evil , én is filozófuus akarok lenni
  • Zolivok
    #33
    2,3 iAdja
  • Kara kán
    #32
    Mágneses fluxuscsövek?
    Hát, akkor mágneses fluxuskondenzátor is van?
    Mi a lószpikula...
  • Elk Hunt
    #31
    "Én is filozófus vagyok, ha nem volnánk, sehol nem volnátok. " :-)

    Bár szerintem az előrehaladást elsősorban a mérnököknek lehet köszönni...és még lehetne folytatni a sort.

    El tudom képzelni amikor egy filozófus sztrájkol.

    "Nem gondokoduuunk!!!" :D
  • Murder3
    #30
    mert tudtomal ők nyílvánítoták ezeket eretnekeknek és miegyébnke, vagy nem?
  • gulyasandras
    #29
    Hume hatásal Einsteinre, az egyik legközismertebb példa. De nézd meg pl. Cusanus hatását, de akár Arisztotelészig, Platónig visszamehetnénk, akik mind a mai napig hatnak.
  • philcsy
    #28
    Csupa olyan dologért amire te azt mondanád, hogy az nem munka.
    Ha pedig megtudnád hogy az ilyen tudósok éves szinten átlag 2-4 konferenciára mennek, tudnád hogy hol és milyen körülmények között rendezik ezeket, valamint hogy pályázati pénzekből mi mindent el lehet számolni ...
    Tehát csak úgy felületesen kicsit belelátnál a dolgokba a felháborodottságod még nagyobb lenne.

    De ki mondta neked hogy ne legyél tudós? Ma Magyarországon egy utolsó utcagyerek is elvégezhetné az egyetemet. Egy átlagos képességű de motivált! (NA EZ AZ AMI HIÁNYZIK) fiatalnak az egyetemi oktatását minimális összegből meg lehet oldani. (Ha tehetséges akkor az ösztöndíjakból félre is tehet.) Szóval ha szerinted olyan egyszerű ez, miért nem rólad szólnak a hírek, veled van tele a sajtó? Ja igen, mert te inkább okádtál a Tankcsapda koncerten! :)
    C'est la vie!
  • philcsy
    #27
    A modern elektronikus korszak legnagyobb ellensége a Nap. A napkitörések komoly károkat okozhatnak. Erre volt már példa. Jelenleg az egyetlen járható út a napkitörések megjóslása. Ehhez viszont az szükséges, hogy a Nap viselkedését minél pontosabban le tudjuk írni, hiszen csak így lehet pontos jóslatokat tenni.
  • Zulu12
    #26
    "Víz alatti forró kürtőkből"
    Azok a kürtők kb 400-450 fok környékén vannak. Én úgy tudom, hogy ilyen hőmérsékleten azért a víz nem fagyott állapotban van. Ja és még mielőtt azt mondanák nekem, hogy ilyenkor az légnemű halmazállapotban van azok is tévednek, mert a nagy nyomás az elintézi, hogy folyékony maradjon.
  • Molnibalage
    #25
    Létrehozta a net trollokat... :)
  • MacropusRufus
    #24
    haj de el vagy szálva magadtól
    "Én is filozófus vagyok, ha nem volnánk, sehol nem volnátok. "
    talán ha kifejtenéd, hogy a filozófia milyen mértékben játszott szerepet az emberiség fejlődésében?

  • MacropusRufus
    #23
    A Nap atomstabil ez tény. Pár milliárd éve már müxik gond nélkűl.
    Viszont megállapították a hozzáértők, hogy a Föld klímája csak az utóbbi pár 10ezer évben olyan stabil mint most, elötte kissé kaotikus volt, több jégkorszak is váltotta egymást, valamikor 1 éven belül volt 10-15fok ingadozás az átlag hőmérsékletben. A Nap stabil volt, csak picit változott az intenzítása.
    De ettől függetlenűl a jó kérdés nem az, hogy a Nap mit fog csinálni, hanem az, hogy Mi emberek ezt a változást, hogyan tudjuk majd kivédeni, túlélni, mert az biztos, hogy a Napot nem fogjuk tudni kontroll alatt tartani.

    Praetor: ha ez működött volna akkor a legutóbbi nagy jégkorszak idején a tenger fenékig fagyott volna, de még sem. A -2 fokos tengervíz fajsúlya könnyebb mint a +2 fokosnak, ezért a tenger fenekén mindíg plusszok uralkodnak. Továbbá: amíg van a Földnek geotermikus energiája addíg a tengerek nem fognak fenékig befagyni. Lásd: Anktrartisz, Visztok tó. Felette 4km-nyi jég van, még seincs befagyva. Tehát a rákok jó eséllyel túl fogják élni azt ami minket leradiroz a felszínről.
  • toto66
    #22
    "Atyaég,ezt talán nem kellett volna,max ha égeted magad.Apósom történész,szociológus meg egy nagy seggfej.szerintem az efféléktől tart itt az ország ahol tart."
    Aki másnak a foglakozását leszólja, az magát égeti! (kivétel aki a politikussal teszi ezt)
  • adler30
    #21
    "Én is filozófus vagyok, ha nem volnánk, sehol nem volnátok. Azt' ennyi. Nem találhat ki mindent a véletlen helyettünk és, ha nincsen elmélet, nincs semmilyen gyakorlati előre lépés sem"Atyaég,ezt talán nem kellett volna,max ha égeted magad.Apósom történész,szociológus meg egy nagy seggfej.szerintem az efféléktől tart itt az ország ahol tart.
  • Mat666
    #20
    Annyira azért ne legyél el telve magadtól.

    "Én is filozófus vagyok, ha nem volnánk, sehol nem volnátok. Azt' ennyi. Nem találhat ki mindent a véletlen helyettünk és, ha nincsen elmélet, nincs semmilyen gyakorlati előre lépés sem. Logikus nem?"

    Filozófusok a legnagyobb munka kerülök ha még fizikust írtál volna akkor még azt mondom hogy van igazság benne de így.
  • Praetor
    #19
    De azért azok a kis rákok megfagyott vízben biztos nem tudnának élni...
  • Zulu12
    #18
    Szerintem nem olyan atomstabil dolog, mint ahogyan azt te hiszed. Még maga a Földön is élnek a Nap energiájától teljesen elzárt élőlények az óceánok mélyén, amelyek kemoszintézisből nyerik a nekik szükséges tápanyagokat (víz alatti forró kürtőkből), az alacsonyabb rendű fajokra pedig magasabb rendű fajok épülnek a tápláléklánc révén, így akár pl kisseb rákokat is meg lehet figyelni pedig olyan mélységekben ahol ezek élnek egy szikrányi napsütés sincsen. Ebből az következik, hogy az élet kialakulásához nem biztos, hogy feltétel a napfény jelenléte.
  • okosan gyerekek
    #17
  • okosan gyerekek
    #16
    Az élet más területén attól még lehetsz eszes :)


    Inkább úgy fogalmaztam volna, hogy az élet más területén neki is hasznát lehet venni. Valakinek a szippantósnak, kőművesnek, utcaseprőnek és egyéb ilyen igazán felelősségteljes és fontos szerep kell jusson -- még. De aztán ne lepődj meg, ha mondjuk ki találják holnap, hogy milyen géppel lehet helyettesíteni a hozzád hasonló, csak ideig-óráig hasznavehető személyeket.
  • okosan gyerekek
    #15
    gyerekeeek! Ma mindenki ki van akadva a Hellerék miatt? Szerintem is megrohadhat, az összes pajtikájával együtt, de most hirtelen nem kéne minden elméleti, és nem applied kutatást ilyen formán kezelni. Én is filozófus vagyok, ha nem volnánk, sehol nem volnátok. Azt' ennyi. Nem találhat ki mindent a véletlen helyettünk és, ha nincsen elmélet, nincs semmilyen gyakorlati előre lépés sem. Logikus nem? Előbb kitalálod, aztán megvalósítod. Vagy előbb történik valami és arra keresed a logikus, koherens választ. A lényeg, az elméleti rész nem maradhat ki. Lehet, te úgy érzed, hogy attól, hogy a gyártósoron napi fél tonnát mozgatsz meg 8 órában, többet teszel a megélhetésedért; ki kell ábrándítsalak: tévedsz!
  • Csirke4
    #14
    Rosszul tudod.

    Bármelyik percben eljöhet a minmeghalunk!!
    Segíccségsegíccség. :c
  • Molnibalage
    #13
    A Földön elég régóta van élet. A Nap az élet feltételeinek szemponjától atomstabilnak tűnik.
  • Balumann
    #12
    Mondjuk tanítanak, adatokat gyűjtenek elősegítve a technológia fejlődését és a dolgok működésének megértését, veszélyek előrejelzését, ilyesmi...
  • Pares
    #11
    Pontosabban 8 perc és 18 másodperc alatt.

  • Etinger
    #10
    Lényegében amúgy ebben van a jövő. A Nap megértése alapjáraton fontos, hiszen bármilyen apróbb változás amin keresztül megy se perc alatt elintézne minket. Amúgy meg egyszerűen a legtöbb fejlesztést áttudják vinni a hétköznapokba is... lásd az internet. (bár ez sarkított példa)
  • Etinger
    #9
    Nem csak neked, sokan nem értik, de nem is baj. Nem mindenkinek kell átlátnia ezt. Az élet más területén attól még lehetsz eszes :)
    *
    Murder3 -> minek már megint az egyházzal jönni? Ez trollkodás kategória..
  • globint
    #8
    Megtudhatod egy ilyen tudós hétköznapja hogyan telik, csak le kell doktorálni mondjuk magfizikából, aztán már fogod is tudni.
  • KRTuning
    #7
    Hát nem egyértelmű? Bámul a napba
  • Zocsi
    #6
    Azért én is kíváncsi lennék egy ilyen tudós hétköznapjára... meg hogy mire kapja a fizetését.
  • Murder3
    #5
    persze valahol az ilyen newtonok is totál értelmetlen dolgokkal foglalkozta jobb lett volna ha az egyház akkor kiirtsa a fajtájukat....
  • DeviloftheHell
    #4
    csak számomra tünik ugy hogy totál értelmetlen dolgokkal foglalkoznak és basznak el milliárdokat a DOLGOZO emberek pénzéböl?
  • Pares
    #3
  • duke
    #2
    Aha kutatgasak csak, aztan majd nagyot neznek, ha az afrikaban ehezo terroristak kezere kerul az egesz.
  • Pares
    #1


    Jó hosszú link!