65
-
Rotyoka #25 Mindenki itt fosik a gén módosítás miat..
Emberek... Az ÖSSZES KEVERÉK ÁLLAT génmódosult.... Az aztán rohadtul mind1 hogy a természetben 435553 csillió év alatt vagy az ember álltal 20 év alatt. -
Rotyoka #24 Na jönnek a fotel tudósok -
kisemlős #23 Jómagam pedig arra emlékszem, amikor a kakaótermelők a tengerbe öntötték a terményt a túltermelés okozta alacsony árak végett... -
#22 a génkezelés, nemesítés egy okra vezethető vissza, az élelmezési problémákra, hogy hatékonyabban lehessen még több kaját termelni a sok éhező szájacskának.. ezzel szemben vicces hogy nem új keletű a felismerés miszerint a több kaja hosszútávon nem az éhezés problémáját oldja meg, hanem növeli az egyedszámot, ami meg még több éhező szájat eredményez.. -
#21 mindennek az az oka hogy k*rva sokan vagyunk a Földön -
mcsaba #20 Sajnos már nem emlékszem a dokfilm cimére, de épp azt mondták benne hogy a génmanipulációé a jövő de csak úgy lenne szabad alkalmazni ha teljesen meglennének győződve hogy amit módositottak az sem most sem később az utódokban nem okoz kárt, még ha hosszútábon fogyasztják akkor sem. A legtöbb esetben pedig sosem végeznek rendes tesztet hogy hosszútávon van vagy nincs mellékhatása és ez a baj nem pedig a génmanipuláció. -
#19 "Ha valami idegen vagy feltételezhetően káros anyag termelődne benne, azt szerintem ki lehetne mutatni. "
Hiába mutatják ki:
"Kutatások szerint ez a fajta (MON 810 GMO kukorica) egyebek között rontja a talaj termelékenységét, negatív hatással van egyes lepkék és rovarok életkörülményeire, és több növényvédőszert termel, mint amennyi egyszeri permetezéssel engedéllyel kijuttatható. " - mégis az EU élelmiszer biztonsági hivatala szerint nem káros. Ennyit arról, hogy miért a mai világ még nem képes eldönteni, hogy terjeszthető-e egy-egy fajta génkezelt termény. -
#18 Egyszer halottam, hogy a kakaócserjének 5 év kell, hogy termőre forduljon. Szerintem túl aggódjak az emberek ezt a génmanipulációt, na mennem kel, mert az istállóban éhesek a kentaurok meg a minotauruszok, a cerberust meg be kell oltatni veszettség ellen. -
RecoPhile #17 Még szerencse, hogy nem eszek csokit. -
#16 Ja, így is lehet nézni, mint mindent.
Van aki vehemensen az egyik oldalról nézi, más meg a másik oldalról.
Az igazság meg ki tudja hol van........? -
#15 és ez igaz pro és kontra is -
teddybear #14 Ha viszont el tudják érni hogy a kakaófa virágaiból több fejlődjön ki terméssé, és érjen meg, akkor sokkal több kakaóbabot szüretelhetnek. Per pillanat ugyanis talán minden ötszázadik virágból lesz szüretelhető termés. -
teddybear #13 Már ha igaz volt amit mutattak. De akár propaganda is lehetett, sok erőszakos pofa hazudik, hogy elérje a céljait. -
mcsaba #12 Egyszer láttam egy dokumentumfilmet amiben a génkezelésről volt szó, abban mondták hogy valamilyen növényt manipuláltak, már nem emlékszem milyet és nagyon olcsó és hatékony lett volna a termesztés de a patkányokon végzett kisérletek miatt nem került forgalomba. A patkányok akik megették semmi bajuk nem lett de szinte mindegyiknek az utóda vagy béna vagy hiányos végtagokkal születtek. -
#11 Nemtom ,hogy a kakaónál mekkora pozitívum, de több génmódosított növénynek többnyire előnye, hogy nem vagy kevesebb rovarirtót és egyéb vegyszert kell használni. És szerintem nem olyan veszélyes, mint amilyennek hiszik egyesek, csak ilyen felgyorsított nemesítésnek tűnt, tehát sem mesterséges gének sem ilyen nagyon elvont gének nincsenek benne, pl disznóé,csörgőkígyóé vagy trappista sajté. Majd amikor ilyen csörgő disznók meg ilyenek lesznek akkor tényleg el lehet kezdeni aggódni.
Ha valami idegen vagy feltételezhetően káros anyag termelődne benne, azt szerintem ki lehetne mutatni. Az más kérdés, hogy lehet szarnak rá és eladják.
De ez még nem ok rá, hogy csúnya dolognak tekintsük a génmódosítást. Rajtunk múlik, ha ésszel csináljuk, akkor szerintem nagyon hasznos lehet idővel. -
#10 Hát igen.
A génkezelés célja sohasem gonosz.
Csak-hogy, a génkezelés gyors, hatékony, és éppen ezért nincs idő a problémák felszínre jutásának!
A növénynemesítés lassú, nem hatékony, de éppen ezért van idő a problémák felszínre jutásának!
De a profit mindenekfelett!!!!
Csak a fejletlen világ használ lassú és nem hatékony eljárásokat, ezért a fejletlen világ (vagy aki ezt az utat követi) így egyre inkább lemarad....
Huhh, kőbe van vésve a tragédia!
-
#9 omnomnom -
#8 Nem hiszem, hüphüpke, hogy a génkezeléssel van problémája. Inkább azzal, hogy nem telik el elégséges idő ahhoz, hogy lássa az ember, egyáltalán mit alkotott és mi lesz a következménye. Tudod a génmódosítás nem úgy zajlik, hogy megeszem hipphopp a génkezelt szóját aztán várom mi történik. A gyerekeid bánhatják majd - vagy évekkel később rájönnek, hogy mi minden bajt okozhat, de akkor már késő lesz. Úgyhogy az idő rövidsége a baj amit hagynak, nem a génmódosítás maga sztem... -
#7 jaaaaajj ezt nem kellett volna na rohanok a hűtőben kéne még lenni 1 csokinak 70 % fekete keserű imádom -
#6 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához! -
#5 és mi lesz ha....az etiópok kezébe kerül?? -
#4 Szerintem, Afrikában meg éheznek.
-
torzsvendeg #3 Na mit szólsz ehhez Gombóc Artúr? -
Szefmester #2 Felsoroltad a génkezelés pozitívumait. :) Ez a gyorsabbik út, a lassabb pedig ha lelkes kertészek keresztezéssel próbálják meg elérni ugyanezt.
És akkor veled mi lesz?
Kit érdekel!
hüpp-hüpp... -
#1 Már látom a jövőt:
Egy egészséges, fínom kakaót adó kakaóbab-fa, amelyet nem támadnak meg a rovarok, mert beleültették a krizantémok rovarölő-piretrin termélő képességét, nem gyomosodik a környezete, mert beleültették a diófák gyom-növekedésgátló hatóanyagát, juglon termelő képességet. Ja, és persze a mi vidékünkön is meg fog teremni, mert fagyállót is termel......
A profit mindenekfelett!!!!
Mi meg meg fogjuk enni...
Mert nagyon finom lesz!
Aztán mi lesz velünk?
Kit érdekel!