3293
  • arcdevil
    Igazából mivel szerencsére ezt előbb lehetett tudni, így ha mindenki az új fajokkal indul akkor egyszerűen elkerülhető a dolog, ami bár kényelmetlen, de nem igazán függ a későbbiekben tőle semmi; bár igaz az is, hogy a későbbiekben az xp hátrány sem fog kifejezetten számítani.
  • mikromanus
    A ciki az, hogy a koreaiak is indítottak fresh szervert, meg azt hiszem volt új PvP szerver is. Erre meg ilyen trehányságot bent hagyni... Aztán ott vannak a ruszkik. Ők is ezt kapták. EZért jó ha nem részletes és teljes a patch notes. Hátha nem veszik észre az ilyen nagyon alap "bakikat" és nem kell vele többet dolgozni.

Mondjuk ahogy nézem az NA régió még nagyobb szívás. Ott még többen vannak. Lesz/van ott második szerver is? Lehet rájöttek a Trinonál, hogy ezt a tömeget nem sikerülhet begyömöszölni egy szerverre. Kár, mert a sok jó ember kis helyen muris tud lenni. Persze ha nem AltAge lenne, akkor lenet nem is lenne gond a performanciával/belépésekkel. No mindegy ez a hajó elúszott. Azért csak mindig bejön valami ami miatt nem lesz sima a start...
  • Dakszli
    A kóreai régióban nyilván nem indulnak új szerverek, és a két új faj fejlődését akarták könnyíteni, gondolom ezért a magasabb xp. Ezzel nincs mit tenni. Jó, mondjuk azt, a trion lusta volt menedzselni az új szervert, csak elindították és kész. Engem jobban zavar, hogy auróriát azonnal elérhetővé tették. Lezárhatták volna egy-két hétre...
  • mikromanus
    Ja. Persze. Csak a legelején 900k xp előny. Dugja fel magának a retardált trino és az xlgame is. Seggbénák ha ezzel nem törödtek. Mondjuk most már mindegy. A gond az, hogy az előny marad. Mindig van aki ugyanolyan aktívan nyomja mint te. A lvl30 nuianként 10-11 óra volt. Ennyi idő alatt 7 törpe feljut 30-ra és mind megkaphatja ugyanazt a rewardot. Azaz ha mást nem nézünk, akkor ez 6 thatchet farmháznyi előny. Vagy simán csak nyomulnak egyediben. A 10 szint különbség megvan végig. Cinderstone full dwarf és az összes PvP terület is. Idővel változni fog, de ezzel szétcseszték az egész "versengést". Törpe vagy? Warborn vagy? Olyan mintha fél nappal hamarabb indulnál. EMellé jön az, hogy a wb killre se guild xp, se xp token, se gilda star nem megy nagy szintkülönbségnél. Az ovisok és az animalfunok lenyomhatják a lvl20-30 bossokat raidben könynedén. eZ AZ első nap lehetett akár 5x4x10k xp csak tokenben. Bőven milla felett járunk. Ha meg hamarabb nyomod az auroria monstereket, akkor kb senki se fog meg az "öreg" fajokból. Mehet az illegal farm, vagy épp DS-ban a helyfoglalás, könnyedebb 16x16 farm megszerzés a szint és a felszerelés előny miatt, meg a töménytelen archeum üzlet beindítása. csak az újak jelentenek kihívást. Ha meg battlerage-es vagy, akkor most is elég lazán lenyomod az azonos, vagy picit jobban felszerelt elelntis. Finomítottk és remélem lvl50-55-re már nem lesz ennyire faék. De az aktiviotás muris. Tripla béke (halcy, sanddeep, hellswamp). EGy órával a béke után hellswamp megint háborúban. Cinder is azt hiszem danger lvl4-en van. Mozgolódnak az aprónépek (is) :D
  • Drren
    haverjaimmal végül haranya oldalra megyünk :) 8-an vagyunk jelenleg. Remélem leszünk elegen. :)
  • Dakszli
    Sziasztok. Rövid kérdésem lenne, hogy kb hány magyar lesz az új szerveken? Vagy lesznek-e, vagy egyáltalán, hányan tudnak róla. Én is próbálom szórni az infót volt játékosok körében, de volt túl nagy hype-ja az újrakezdésnek.
    Magam részéről Dakszli néven a hariharan oldalon indulok.

Mikromanus te vagy 'mikroman' az official fórumon? :D Ne izgulj az új fajok XP-rewardja miatt, a semmit nem fog számítani, lvl 50 környékén már egy szinthez kell kb annyi exp, mint ami a különbség a javukra.
  • Spardas
    csak akkor csinálhatsz oda karaktert ha új accountot indítasz.
  • savior666
    Tok jo, hogy a Prophecy szervert meg se nyitottak.
  • mikromanus
    Prophecy az EU szerver neve. Az NA szerver: Reckoning.
    Nyugati oldalról indulunk nemzetközi guildben. Mivel nuianként indulok az meg tetülassú a béna tesztelése miatt a trinonak, így picit kevesebb a vállalkozó erre az oldalra. Vagy aki van az 15 gilda és landrushra nyom, az meg nem nagyon izgat...

Ennek vagyok a tagja: Rhine
  • savior666
    Mi lesz az uj szerver neve? mikor indul? csatlakozhatok valamilyen klanhoz?
  • Drren
    Sziasztok, pár haverommal (nyolcan :D ) újra elkezdünk játszani az új szerveren, csak az nem dőlt még el hogy nuia vagy haranya.
    Hogyha valaki vevő rá egy kisebb csapatot össze tudunk rakni. :) + biztos lesznek még eltévedt magyarok is. :D
  • mikromanus
    Külön magyar guildről nem tudok, de ahol én vagyok ott felfedeztem lopostok-öt is, pedig előtte nem egyeztettünk. Az már legalább 2.
    A kis nemzeti csoportosulásokra ott van esetleg a Family. Ott is kell összmunka a vocation hajkurászásra, meg tán más előnyt is ad. Csak ugye egy rakat lehetőség van kezdéskor, amit kisebb magyar nyelvű csapatnál még nehezebb összerendezni. East vag yWest, nuian, elf, vagy dwarf... Mind nagyon máshonnan indul, így eléggé bekavar a közös kezdésbe.
  • Blodie
    Nem indul véletlen egy nagyobb magyar közösség/klán a friss szerveren?
  • mikromanus
    Szivesen. Kis adatbányász. :D
    Azért az auroria chestekhez a silver key: 50k exploration se rossz.
  • lopostok
    Summa of all main quest xp rewards:
    Lvl 1-30
    Dwarf: 957k XP
    Warborn: 979k XP

Lvl 1-28 (no lvl 29-30 quests)
    nuians: 80k xp
    Elf: 77k xp
    Ferre: 84k xp
    Harnians: 85k XP

:DDD
  • mikromanus
    Abban nem értünk egyet, hogy melyik a "jobb" az újaknak. A többi csak körítés. Simán el lehet lenni a régi és az új szerveren is. Amit most picit buktának, vagy kérdéses területnek látok az új fresh start szervereken (meg esetleg a régin, de ott kisebb gond):
    - az új fajok story questjei sokkal több XP-t adnak, mint az "eredeti" fajok. Ez a régi szervereken nem gond. Lehet hogy előnyös is, mert többen bepróbálkoznak az új fajokkal, mert kisebb "időkiesés". 0-ról kezdős versengőbb új szerveren viszont elég gáz. Lvl 20-30 körül több xp-t kapnak néha mint a lvl 50+ auroria vagy library questek. Lehet, hogy ez javítva lesz, de eddig úgy láttam hogy a régi fajok felé se szagolnak a trionnál, csak a lolikat, meg az animalt nyomatják mindenütt. Más régiókban nem lett balanszolva és az XLG nem fog kérés nélkül DOLGOZNI: :)
    - ládák és kulcsok: lesznek jobb dropok amik ládaként érkeznek. A "gyengébbekhez" bronzkulcs kell, amit könnyű craftolni, viszont az ezüst kulcsokhoz 50k exploration proficiency kell. Kicsit miafranc érzésem van ezzel kapcsolatban. A többi idióta korlát áthidalható a dawnsdrop armor darabokkal. Mondjuk a sima üres tekercs (blank regrade scroll) crafthoz a minimum 5k printing elég genya és értelmetlen, de midegy. Ami rá épül az "ingyenes", a sima tekercs meg profit követel? Eh...
    A többi csak kérdéses mi lesz. Új szerveren a gamebreaker szarokig (pl majestic tree) sokkal inkább szűkös lesz a fa és a bör. Az állatok és a jobb fák sok vocationba kerülnek, így nem lehet ezrével sunyiban telepíteni a fenyőerdőt, vagy bölényhordákat rakni az 5 gazebó farmodra folyamatosan. A RM fejlesztések is lockolva lesznek, bár az annyira nem gond, mert kell hozzá thunderstruck is, ami nagyon nem lesz. Semmi hipergyors gördeszka, 8 slotos traktor, meg egyéb szemét... A black pearl is necces lehet. A bungallókon elég jó droprate-je lehet, viszont normál dropja iszonyat béna.Most 1,5-2,5 arany darabja, de az új szerveren nem nagyon lesz elérhető. Szerintem kisebb az esélye, mint 0,1%.. Mindenesetre sok lesz a változás és lesz elfoglaltság mindenkinek. Az új és a régi szervereken is. Reméljük nem az lesz mint már sokszor, hogy jó a patch, csak valami iszonyat alap és egyértelmű dolgon elhasalnak!
  • arcdevil
    Nem is írtam, hogy egyszerű békés gold szerzési módszer, hanem egy légből kapott ötlet :) Nincs értelme egymással vitatkozni szerintem, egyrészt nem fogjuk egymást meggyőzni, másrészt egyikünk se tudja pontosan mi lesz :) Az új és a régi szervereknek is van előnye és hátránya is, mindenki el tudja majd dönteni melyiket válassza :)
  • mikromanus
    Annyiban bukta ez, hogy Auroria az erőforrásoknal örök pvp terület. Ráadásul nagy a verseny. Amikor ezt meg tudod csinálni, akkor már nem sokat ér az archeaum vagyregeade cucc, te neg már reménytelenül le vagy maradva. A Fresh start muris lesz hosszú hetekig. ;)
  • arcdevil
    Elég egyszerű, megvenni a lecraftolt cuccokat :) Tegyünk fel, hogy csinálok mondjuk 5 patronos accot, az 5 accnak lesz 5x 16-os telke 30-as szinten. Ezeket lerakom aurórián, az 5x4 fa/brazier napi 3-szor. E mellett még marad is laborja kraftolni, szóval elég hamar lehet regradehez cucc amit nyilván el lehet adni pl :) Ez amit leírtam sok meló és minimális befektetés, de sokat lehet vele keresni is, mert aki elad 10 apexet az elején az meg fogja venni az így termelt cuccokat, és aki nem így termel és/vagy nem lesz goldja megvenni az lemarad.
    Persze ez csak egy félig légből vett példa volt, de csak 5 acc kell hozzá, és 30as szintre nem nehéz felhúzni a karikat se.

Amúgy a queue szimulátoros időkben kezdtem, nem a későbbi friss szervereken, és valóban más volt a játék az elején, de azt is tegyük hozzá, hogy jóval kevesebb játékos is volt, aki előre tudott volna tervezni bármit/tudta volna a játék mechanikák nagy részét; míg most azért hiába nagy változások jönnek, egypár dologra elő lehet készülni/el lehet tervezni.

Amit leírtam az nyilván megint nem az első 1-2 napra vonatkozik,de nyilván nem csak pár napig akarják élvezni az egyenlőséget az új játékosok; lehet később mint gondolom, de szerintem pár hét után meglesz ugyanaz a különbség, mint a legacy szervereken.
  • mikromanus
    Az első hónapok alatt a 2014 szeptemberi headstart körüli indulásokat, vagy a fresh startot érted? csak mert a "normál" indulásnál 0 kontroll, kisebb tartalom és "unlimited" marketplace content volt amit ki is használtak sokat... ha bejutottak a queue simulatorba. :D
    A fresh startnál már erősebben korlátozva volt a pénzért elérhető tartalom. Ennél most még jobban korlátozva lesz minden:
    - nincs loyalty, labor és credit transzport a régi accountrol és szerverről. teljesen új karakterrel indul mindenki
    - az ÖSSZES pénzes ház és farm elérhetetlen lesz. Az előzőben pár esemény vagy pénzes pakk kóddal be lehetett sunnyogni kész házakkal kezdéskor. Most nem. EMellett nem lesz semmi olyan rng box ami archeumot adna, nem lesz thunderstuckot adó pakk, se majestic tree. Meg a "fejlettebb" designok se lesznek bent, így semmi pénzes trakltor nem lesz közkézen dupla annyi pakk slottal. Meg tán a glidereket és a pénzes hátasokat is megemlítették mint ami be lesz korlátozva.
    - a fejelttebb itemek vocation függőek lesznek. Ez legerősebben szerintem a fa behozatalt érinti, de a bőr ellátás is nagyon meg fogja érezni. Kb 20-30 jobb fa vagy állat vehető ha megcsinálod az összes family questet. A silányabb minőségű növények és állatok vag yrengeteg labort használnak, vag yszar a terület és idő arányos anyag termelés velük.
    - nincs több ingyen craft. A fejlesztett házakban a craftnak ugyanaz a proficiency szükséglete mint a normál workbencheknél. Emellé jött még pár megemelt proficiency minimum elvárás a jobb itemeknél.
    Ami vicces az még az ezüstkulcs kraft. A kulcsok amikkel a jobb dropok ládái nyithatóak nem lehet eladni. A bronz kulcsok nem különlegesek, de az ezüstkulcs proficiency követelménye 50k exploration profeciency-n. EZ azért érdekes lesz ha így hagyják.

No, mesélj. Hol éri meg bárkinek apexet eladni? Mit számít az? A lazább első fresh startban se nagyon lehetett anyagot venni (log, vagy épp archeumot). Ami kikerült kb azonnal elment. Most meg még kevesebb lóvé lesz. Semmi sokezer gold napi szinten DGS-ből meg egyéb easy gold generátor mód. Most még nehezebb lesz érvényesülnie a pénzes gyíkoknak. Persze remélem nem a 3. naptól oldják fel a korlátozásokat!
  • arcdevil
    Persze :) Aki ésszerűen átgondolva kezdi újra a poén és a régi emlékek újraéléséért azoknak sok sikert, és a többieknek is :) Ahogy írtam korábban csak azt a tévhitet kívántam eloszlatni, hogy mindenki egyenlő lesz az új szervereken, ami nem igaz; de ettől még lehet nagyon jó szórakozás.
  • arcdevil
    Az archeage első hónapján is játszottam így tévedsz :) Abból indulsz ki, hogy van aki az általa megvehető 1-2 apexel várni fog, ez valószínű igaz; de akinek sok van az igyekszik minél hamarabb átváltani egy részét, hogy máris előnyhöz jusson; nyilván nem az első órában, de az első héten biztos. A family rendszer valóban érdekességet jelent majd, viszont nem látom okát, hogy bármiben akadályozza a regradet, vagy a fegyvergyártást; nyilván nem lesz az első napokban ayanad fegyvere senkinek az iron és az archeum miatt se; de braziert egy 20as kari is tud ültetni aki átmászott auroriára, csak egy kicsit macerásabb; szóval nem kell hosszú heteknek eltelnie ahhoz, hogy jóformán minden elérhető legyen.

A régi szerverek egyrésze továbbra is aktív, ne egy kihalt szerverből indulj ki. A Kyprosán, most 2 player nation van + kalózok is, szóval aki pvpzni akar az simán tud kivel; de ezek melett megtalálhatóak azok is akik 4000 pontosan horgásznak/szállítanak a 2 kontinens között, így nem kell 8k pontosnak lenned ahhoz, hogy sikerélményed is legyen. Nincsenek tele a tengerek, de közel se 0 aktivitás; de gondolom ezt egy olyan épeszű "kezdő" aki felé se szagol nem tudhatja :)

A soulforged valóban nem fejleszthető, de jelenleg a fegyver számít leginkább, így abban a gearben egy jó fegyverrel simán ölhető jóformán bárki, nyilván nem elszel tőle top játékos, de ahhoz bőven elég, hogy ne kelljen heteket töltened gha-ban, vagy egyéb helyen farmolással egyből az elején.
  • lopostok
    Az egyértelmű, hogy a legjobban szervezett guildek fogják uralni a szervert, de általában ez oda vezet, hogy egy hónap után lelépnek mondván "no competition".
    Aki játszott launchnál az tudhatja mire számíthat kb. De még akkor is élvezhető ha nem ölsz bele pénzt (patronon kívül), és nem játszol napi 8+ órát. Elég nagy ez a játék és "sandbox", azt csinálsz amit akarsz.
  • mikromanus
    Jól sejtem, hogy nem igazán kezdtél te ilyen játékot a legelején? El lehet adni ugyan a legelején apexet, de kb felesleges. Egyrészt alig tudnak érte fizetni, így kevés aranyat kapsz, másrészt iszonyat az infláció. Ami első nap 20 ara, az másodikon 50, harmadikon 100, negyediken 200. Nem igazán lehet eladni értékesebb dolgokat, vagy nem nagyon kínálják, mert pár óra múlva még többet ér és annyi idő alatt nem sok mindent tud belőle venni. Mert ott van az is, hogy lehet több ezer apaexed vagy aranyad is, ha egy ganyi lumber sincs a piacon, vagy a kutya se ad el archeumot. Sok sikert a crafthoz, meg a bevásárláshoz. A kezdés mindig nagyon speciális környezet. Az új vocation-family system meg még durvábban megfogja majd az anyagok beáramlását az új rendszerbe. Termelhetsz "olcsó" anyagokkal magas labor költségen, vagy korlátozott mennyiségben jó labor hatásfokkal (max talán 6k vocation lesz amit összeszedhetsz naponta, de nem a legelején. Ez 20-30 jobb facsemetére elég).
    A pénzes girnyók nem nagyon tudnak eleinte megtapadni. ha nincs elég agyuk hog ymaguktól is boldoguljanak, akkor később nem az lesz a céljuk, hogy elsők legyenek, hanem hogy ne verjék szarrá őket. Ha kezdeti előnyt szerez a guilded, akkor nagyon sokáig uralhatja a piacot. Rangorán például az elcseszett korai DGS killek utáni aranytúltengés miatt ami egy, vagy 2 guildhez ment majdnem mindig akkor tudtál jobb itemet szerezni csak ha hagyták vagy te craftoltad/regrade-ztad. Kivásárolták az összes epic itemet nagyon sokáig. Még pénzért se voltak versenyképesek a többi guildes játékosok. Goldot szerezhetsz, de nem 9-27k goldot napi szinten. Ha meg goldod van, de csak középszerű felszerelés elérhető belőle, akkor agymunka nélkül te is középszerű maradsz. Idővel az AA mindig elcsesződik, de az első hónapok mindig murisak. A régi szerverek meg simán csak vannak. Közel 0 aktivitás és PvP. Épeszű "kezdő" felé se szagol. Kivéve ha tesztelgetni akar ezt-azt a fresh start előtt. :D

A soulforged meg talán nem szemét, de zsákutca. Könnyen eléred a maximumát és onnan nem fejlődik. Emellett új szerveren nem fogsz te ilyesmiben rohangálni. Az "ingyen "gear időszak is lejárt a mostani szervereken. Nincs ingyé' tokenre utalt soulforged item dömping.
    Utoljára szerkesztette: mikromanus, 2016.11.22. 16:28:45
  • arcdevil
    A pénzes tartalom részben korlátozott, de az apex vásárlás/eladás nem korlátozott; így valóban több pénzből, de ugyanúgy lehet 0 telekkel, szaktudással jobb geare bárkinek az új szerveren és a régin is. A gs-t arra írtam, hogy a jobb gear nem +2000 gs-ben fog megnyilvánulni, de az eredménye ugyanaz lesz. A soulforged közel sem ingyen szemét, mert kapsz egy celestial geart amihez egyes classoknál elegendő egy jobb fegyver és kb bárkit le tudsz ütni (nyilván nem mindenkit és nem minden esetben), illetve sokkal egyszerűbb vele farmolni/instázni is; az aki visszatérő lehet még átveheti, az új játékos valóban nem, de az új szervereken sem veheti át :) (rakd bele a gemeket és nézd meg, hogy 4.5k is megvan az) :) Valóban lecsapja, ahogy le fogja csapni az új szerveren is a 2.5k-s játékos aki eladott 10 apexet a 3. napon és vett belőle egy erősebb fegyvert, de mint mondtam ne legyen igazam és legyen mindenki egyenlő.
  • mikromanus
    Csakhogy ugyanonnan indultok (0) és a kezdeti valós pénzes tartalom igen korlátozott. Patron, labor stipend, meg tán egy kis tax meg kényelemnek vehet a kőgazdag némi inventory, meg láda helyet. Kb ennyi. A patron eddig is alapelvárás volt ha kiélezett a verseny, a labor stipend meg egyszeri és nem olyan irdatlan magas áron van (1 apexnyi). Mindenki ugyanolyan korlátokkal indul. A régi szerveren sokat nem oszt-nem szoroz ez, de az újakon számít. Nincs proficiency, loyalty, nincs kiépített gazdaság. Topnak lenni a régi szerveren nem az újaknak van kitalálva. Régi játékosok 1-2 évnyi előnnyel és/vagy tengernyi lóvé befektetéssel.
    A gearnél meg nem az arány, hanem a "statikus" előny számít. Az 500-1000, vagy épp +2000 ugyanúgy leüt mint a szart a régi szerveren,minrt az újon. A különbség annyi, hogy a régi szerveren a top 2000 játékóra után is ugyanúgy leüt majd a szarba, míg az új szerveren az első 100-1000-2000 órában is simán tarthatod az iramot. A soulforged "ingyen" szemét van még egyáltalán? Szerintem aki most kezd az megint lemaradt róla. Fresh starton meg senki nem kap semmit "Ingyen". A soulforged is inkább 4k, mint 4500 gearscore. Azt már 5-6k GS is lecsapja mintha csak egy szúnyog lenne. Abból meg szerverenként rengeteg van.
  • arcdevil
    Szerintem abszolút nincs igazad, mert az új szerverekre megy mindenki aki új funt keres és van pénze is újrakezdeni. Teljesen mindegy, hogy 1-2 ezer vagy 500gs különbség van ugyanúgy le fog ütni, mert arányaiban ugyanaz (5000gs vs 7000gs helyett 2500gs vs 3500gs pl).
    Nyilván top1-nek lenni nehéz, de ez az újon se lesz más, ne ahhoz viszonyítsuk, 8k feletti az egész régióban 9 van összesen. A 4500gs visszatérő játékosnak megvan 1 perc alatt mert átvehető nekik 2 szettnyi soulforget gear is a weboldalon, ami egy celestial szett, és valóban nem 8000 pontosakat fog le 1v1-ezni vele az ember, de csaptban simán el lehet vele lenni, illetve nagy instákba is simán jó induló szettnek. Nem beszélve arról, hogy sokkal gyorsabban lehet goldot szerezni a társak segítségével, így nagyon hamar felhúzható egy átlagos celestial szett gemekkel divine fegyverrel. A 3.0 valóban sok változást hoz, és nyilván sokminden nehezebb/másabb lesz, de ez a mostani szervereken is így van, de itt a meglevő infrastruktúrával mindent meg lehet majd csinálni, az új szervereken annak lesz előbb annyi háza/acca/telke aki vesz az elején x apexet és máris kb behozhatatlan előnye lesz azokhoz akik csak egy kezdő patront vásároltak.

Ettől függetlenül simán lehet, hogy igazad lesz, és sok sikert kívánok az újrakezdőknek, csak szerintem közel sem lesz olyan szép és jó minden az új szervereken ahogy páran elképzelik, és nem lesz annyira egyenlő se a küzdelem, de ne legyen igazam :)
  • arcdevil
    Szerintem rakd újra, vagy ellenőrizd, hogy van-e elég helyed/mi fogja a gépedet. Nekem SSD-n van így a teleport töltési idők jelentősen csökkentek, de sima HDD-n is csak akkor töltött a játék. Egyes helyeken valóban néha beszaggat picit (óriás házas övezetek), de amúgy teljesen jól fut pedig nem egy friss és újkorában se topp konfigom van.
  • savior666
    Regen jatszottam a jatekkal, most gondoltam megint eloveszem.
    Percekig tart mig elindul, csak tolt es tolt. Aztan jatek kozben is egyfolytaban dolgozik a winchester az fps meg a sok toltes miatt rendszeresen leesik 0ra. Ossze vissza akadozik. Amugy amikor epp nem tolt, akkor 45 fpsem van.
    Mitol lehet ez? Regen jol futott ugyanezen a gepen.
  • mikromanus
    Kivéve hogy a mélynövésűek 7 click egyhelyből questje is ugyanúgy 3-5x annyi xp-t ad mint a "normál" hosszúságú nuian questek. Pl: beszélj 3 NPC-vel akik egy lépésnyire vannak tőled: 1800 XP lvl4-en. Ok. :)
  • lopostok
    Igen az volt. De nem igazán fűztem sok reményt hozzá, az ilyen fórumokról akárkit felveszünk guildekről meg van a véleményem (és ez az eset is igazat adott), de azért jobb mint a semmi.

PTS-en majd lehet tesztelni majdnem 2hétig, remélem nem fog úgy maradni ahogy mondtad, mert nem szeretnék törpöt kezdeni. :D De olyat is olvastam, hogy pl a törpöknek a küldetései hosszabbak, szóval lassabban lesz meg nekik a gildájuk 16x16-os házra, és nekem az a célom, hogy dewstone/2crowns/sandeepen(esetleg solzreed) szerezzek valami víz közeli helyet.

Az a baj, hogy már nem gimnáziumba járok, hogy napi 10+órát bele tudjak ölni, és még pénzem sincs rá mivel még tanulok. Meglátjuk mi lesz. :D
  • mikromanus
    Épp azoknak éri meg akik nem akarnak bele sok pénzt ölni. A régi szerverek döglöttek. Lehet másként látod és lehet a "Top 1%" -nak igazi muri, de az igazság az, hogy új vagy visszatérő játékosként gusztustalan. PvP nem létezik érdemben, mert akik beleöltek egy rakat pénzt és/vagy udőt azok simán +1-2k gear score előnyben vannak. A p2w meg itt még inkább érvényesül. Elméleti esélyed van toposnak lenni régi ultra aktív játékosként, de ez valójában elég karcsú esély. A mi szerverünkön az első GS 8350, a második 7950. Ezekben azért van pénz is szépen. Újaknak meg a top200 ellen is esélytelen. 4-4,5k gs elérés tán idővel megvan, meg több is, de még mindig ott van aki régebben kezdte vagy többet tejelt folyamatosan és még erre is rádob +1k gs-t. Gyakorlatilag esélytelen vagy friss husiként. Új szerveren mindenki ugyanolyan fos lesz eleinte. Itt a verseny elég erősen fog menni. Minnél hatékonyabb szintezés, farmolás, "illegalitás" és más sunyi illegális vad ültetvényeinek kifosztása. Harc az auroria nyersanyagokért és a szállításukért... Leszakadhatsz idővel, de addig élő és szórakoztató. Sok dolog változott. Most már nem olan könnyen farmolható 20 accounton a könnyű lóvét adó tevékenység. Régi szervereken nem olyan drasztikus, mert már a 20. "slave" character is 180k proficiency körül lehet, de új kezdésnél még sehol sincs senki. Emellé jön, hogy nincs ingyen kraft szakma nélkül a fejlesztett házakban és nincs nagyon tömegtermelés se a vocation és family rendszer átalakítása miatt. A "Jobb" palántákból-facsemetékből vagy állatokból talán napi 20-at ha össze lehet farmolni. Ehhez meg idő és kicsit több szervezés kell. A kereskedelem is átalakul. SOk pakkhoz gild star is kell, a larder pakkokhoz meg proficiency és az anyag is macerásabban lesz meg hozzá. Sok infó nincs, így aki fű alatt szerez időben infókat az jó kis előnyöket szerezhet. Minden castle zóna és az összes housing üres. Persze az új területek sok jó helyet adnak, de a régi "premium" helyekre is lesz esély.
    A korábbi kisebb bukta (avagy a hamarabb kifulladó fresh server) amiatt volt mert a Trino cseszett tesztelni és a visszajelzéseket el se olvasta, vagy csak leszarta. Bent maradt egy rakat olyan irdatlan bevételt hozó esemény ami teljesen szétcseszte a korai gazdaságot és a játékegyensúlyt. MOst elvileg erre ügyelnek, így nem lesz korai DGS kill meg már könnyű pénz egy helyre tipusú event. A valós pénzes piac is korlátozva lett. A "meddig" nincs meghatározva, viszont ez a korlátozás biztosítja az alapot arra, hogy ne csak a "dual wield card warrior" kategória legyen esélyes a jobb itemekre és az érvényesülésre. Ez a marketplace tartalom és a későbbi visszaállás volt a másik tényező ami telibeszarta az észérveket és szétcseszte az új kezdést. Amikor visszaadták a piacra a majestic tree-t szépen be is omlott a gazdaság. Aztán jött a többi fizetős előny. Talán picit korán. MOst annyiban jobb lesz, hogy nem lesznek valós pénzes házak és farmok az elején. Az ajándékkódok és nagy pénzes pakkok ajándékai se lesznek használhatóak. Emellé jön hogy új account kell és vagy az új vagy a régi szerverekhez férsz csak hozzá ezzel. Nincs erőforrás átadás a régi accountról. Mindenesetre muris lesz és jó eséllyel most tovább húzza. :)

Lopostok: Csak nem Shiro chan Deadman Wonderland guildje? Ja, az nagyon eltűnt... Lehet besokallt vagy nem bírja a stresszt, vagy csak nyúlni akarta az erőforrást de rászálltak. Vagy csak trollkodott mint a Fiji Boys és Veexer (lehet nem trollkodnak, de ezek gyanusak nagyon). :)
    Az eu a fórumon tagfelvételt hirdető guildek alapján elég szétcsúszott lesz. Faction balance elég gyérnek tűnik. 3-4 west, 8-9 east guild most. Persze ez nem nagy töbeg. Lehet nem lesz gond.

A mostani egyértelmű bukta a fajok saját történetszála. A régiek nem változnak, az újak viszont a korábbi fajok xp jutalmának többszörösét kapják 1-1 questre. Ahogy ismerema Trinot észre se fogják venni, vagy simán ezt is leszarják. AZ új fajok 1-2 óra és 5-10 szint előnyt kapnak a szerver indítás utáni rákban ha ez marad. Azt' csodálkoznak hogy csak törpe-warborn lesz. Vagy ujjonganak milyen sikeresek az újak. Na persze.
  • lopostok
    Egyik guild (AA forumos) discordjára beléptam, ott informálódtam eddig de máris feloszlott, egyik napról a másikra szó nélkül.
    Mob grindolásra melyik kombó lesz a legjobb szerintetek (most, hogy livestreamben elmondták mi változik)? Szerintem Arcanist eléggé jó még mindig (sorc/auramancy/witchcraft), vagy van ennél jobb?
  • arcdevil
    A Kyprosa talán a legnépesebb szerver most, de persze itt sincs közel se tömeg, és mindenhol klipper, de el lehet lenni. A fresh start az elején ebben nyilván más lesz bár az előző így indított szerverek elég hamar kifulladtak tudomásom szerint; de addig biztos jó szórakozás, főleg ha újraéli valaki :) Nem háborgok ezen csak sokan úgy gondolnak a fresh start szerverre, hogy mindenki egyenlő lesz végre megint és eltűnik a gear különbség, holott csak annyi lesz a különbség hogy a 3k gs-es fogja leütni a 2k-sat és nem a 6k-s az 5k-sat. Nem tudok guildet ott sajnos, de fórumban elég sok új szerveres guild alakul.
  • lopostok
    Köszönöm a válaszokat.
    Eanna-n van a régi karakterem, eléggé kihaltnak tűnik. Kyprosan játszanak még elegen?
    De a fresh startot mindenféleképpen ki szeretném próbálni, menni fog ezerrel a pvp meg a dráma. Nekem pont az jött be annó, hogy mindenhol illegál farmok voltak konstans mass pvp freedich-en, lehetett kalózkodni is mert rengeteg clippert lehetett találni. Ha csak pár hétig is, de újra át akarom élni.
    P2W/nolife-ről meg csak annyit, hogy ez egy (koreai) mmo, szóval fölösleges ezen háborogni, én nem akarok a top játékosok/guildben lenni mass pvp-ben (amit a legjobban szeretek) meg a zergnek van esélye :D

ps. Van aki megpróbálja új szervert, és tud valami jó guilded lehetőleg west-en?
  • arcdevil
    Annyival bővíteném a dolgot, hogy a könyvtárban öldöklés valóban lassúcska, viszont a jövőre nézve sok alapanyag onnan esik amiért érdemes ott is farmolni; valamint a napi questek amik simán többen is csinálhatóak nagyon sok xp-t adnak. A gear témában, a mistsong fegyverek valóban nagyon jók, de azok csak hard módban esnek amihez viszont nagyon erős (vagy ügyes, összeszokott) csapat kell (~6000gs+), így érdemesebb az obsidiánnál maradni, vagy az aktuális goldhoz mérten AH-ból venni egy epherium/deplhinad fegyvert ami még gemezve is lehet, illetve később simán eladhatod. Ezeken túl a foli mellé bejött egy ingame item adatbázis (SHIFT-I), ahol megnézheted pontosan melyik fegyver/gear/ékeszer milyen statokkal rendelkezik milyen regrade szinten, de persze ez ugyanaz mint az archeagedatabese-n csak ingame kényelmesebb lehet.
  • arcdevil
    Az új szerverek nem igazán érik meg azoknak akik nem kívánnak a játékba sok pénzt ölni és/vagy nincs idejük a nap 24 órájának nagy részét játékkal tölteni :) Ezzel együtt a 3.0-ás frissítés valóban nagyon sok újdonságot nyújt, így aki most kap kedvet a játékhoz, vagy folytatná a korábbi kariját annak érdemes elkezdeni játszani, a régi szervereken is. A miértje egyszerű, ha volt régi karid akkor könnyen folytathatod, megmaradtak a korábban elért cuccaid, karid, stb. Aki újrakezdené annak meg a meglévő szervereken levő klánok nagyon sokat tudnak segíteni, illetve a játék is nagyon sok segítséget ad a kezdő játékosoknak. A 3.0 olyan változásokat is hoz, ami nehezíti egyes itemek kraftolását (magas szaktudással lehet csak gyártani), ilyenek egyes állat ketrecek, járművek; a régi szervereken ezeket a klántársaid simán le tudják neked kraftolni, nem kell hosszú heteket/hónapokat ölnöd ilyesmibe :) Aki inkább így dönt azt várja a klánunk az EU Kyprosa szerverén.
  • mikromanus
    Kicsit "Kibővítve" bent van egy zöld/main quest storyline. Ez többé kevésbé az obsidianos tutorialt is lefedi a lvl 50-es questekre (aurorián). Azt hiszem valamelyik honor point vendornál folytatható a korábbi kőüldetéslánc egy szint feeltt, majd Cinderstone katonai táborában folytatódik. Archeagedatabase-n tudod nézegetni az egymásra épülő questeket, de az "átmenet" az újba lehet picit bugos/nem illeszkedik, vagy az npc nehezen taláélható. Én picit molyoltam vele míg megtaláltampedig egyértelmű.. 50-től ezeket a questeket nyomnám, meg auroria monstereket irtogatnék. Diampnd shore, majd golden ruins, később a castle régiók. Minden szintre vannak egyre magasabb szintű szörnyek. Többen alibraryt javasolják, de kezdő karakterként az szerintem necces. CSapatban a questekre jó, de amúgy lassúcska lenne, vagy ha sokan vagytok, akkor a kill nem ad túl sok XP-t ezen felül. Exeloth és Sungold fielden a teleportpont környékiNPC-k is adnak napi kill questeket egy szint felett jó extra xp-ért. Meg apvp war questek Mistmerrowban is. + eetleg mistsong dungeon questek is.
    Felszereléshez craftolhatsz, vagy az auroria dropok jók lehetnek átmenetileg. Ha nem jó a craftolt item (nem fejleszthető jön ki), akkor bezúzhatod illustrious-tól és kapsz egy kevés anyagot és mana wispet. A mana wisp és az auroria mobokból farmolt anyagokból könnyen összerakhatsz azonos szintű és fejleszthető obsidiant. A legrugalmasabb az obsidian felszerelés. Fegyverre opció lehet a mistsong dungeon is, armorra meg a Serpentis dungeon drop (később elég jó bracers craftolható a serpentis vértekből ha már túlnőttek a seten a craftoltjaid).

Craft súgónak ott az archeagedatabase.net, vagy online a Folio (nyomj O-t és tallózhatod, vagy rákereshetsz a kívánt cél itemre. Megmondja mi kell hozzá és hol craftolható, vagy higy egy anyag mihez lesz jó).
  • lopostok
    Sziasztok, az új szervereken újra elkezdek játszani. de lenne pár kérdésem, mivel 1.9 volt az utolsó verzió amin játszottam.

Elsősorban az érdekelne, hogy lvl50 után mit érdemes csinálni? Hogy érdemes geart szerezni (ahogy hallottam hasla már nem opció)?
    Illetve az, hogy melyi proficiency érné meg? Alapból az volt a tervem hogy arcanis-t kezdek felhúzom magamat 50-ig és larceny-t grindelek aurorián/libraryban.
    Valaki tudna linkelni egy aktuális guide-ot az obsidian cuccokhoz?
  • mikromanus
    Új patch és új szerverek december 10-től. Uccu-uccu, Tessék rohamozni a leendő szervert! Jó muri az.

Ami jön a patchben:
    - kétúj faj: warborn (east) és a dwarf (törpe, west): van nekik pöpec átalakulós képességük. A törpe amolyan transformers-mech szerű alakká változhat, a warborn meg igazi ördöggé/démonná :D
    - 6 (vagy 5?) új terület. rengeteg új hely házaknak és farmoknak
    - új OP lvl 55 erőforrás és skillek (Abyssal skillek)
    - átalakított family és vocation rendszer: a család szintje fejleszthető és jó kis előnyöket ad. A vocation a family questekből jön majd és a jobb termények alapjait ezek adják
    - a jobb magok, facsemeték, korallok, állatok és még rengeteg minden csak vocation bag-ból vásárolható. A könnyű tömegtermelés 10-20 accountos p2w warriorként már a múlté.
    - a trade pakkok felénél alapkomponens lesz 1-1 gilda star is. Sok pakk drágább lesz anyagköltségen. Ahogy nézem a certificate helyett közvetlenül silver költség lesz. A larder gyártáshoz módosulnak az anyag szükségletek (mennyiség és az előállíthatóságuk is) és proficiency követelménye lesz a sajt és méz pakkoknak. A leadásnál is lesz emelkedett commerce prof követelmény.
    - a jobb itemek és potionoknak növekszika proficiency követelménye. Emellett új proficiency szint is jön fejlettebb itemekkel (230k a proficiency maximum).
    - változik a szörny drop és a larcency/coin purses rendszer: kis mennyiségben közvetlen silver esik. Az alap purse csak silvert adhat a fejlettebb (crate?) csak anyagokat. emellett ládák is eshetnek amik craftolt kulccsal nyithatóak és jobb dropok jönnek belőlük.
    - Az öreg kontinensek majd' minden zónájában lesz elérhető Community center. Ezek sok-sok előnyt adnak azoknak akiknek a területen van háza vagy nagyobvb farmja. Fejleszteni is lehet a központokatés az egyikkel lehet rombolni a másik frakció fejlesztett centrumait. Amit adnak: top kategóriás itemek/potionok craftja, bérelhető korlátozott idejű traktorok, autók és/vagy hajók. Trade pakkok (5 vag y6 féle community center lesz és mindegyik speciális előnyt vagy lehetőséget ad).

Meg van egy rakat jó cucc, de én aztán nem írogatok ha csak én olvasom. Ha van igény, akkor még szemezgetek. VAgy átolvashatjátok az első 80-120 oldalt a hivatalos fórum témába vágó topicjában.