3293
  • VJP
    És ez mennyi időre szól? Mármint a patron státusz! És kb mennyi idő ezt az összeget normál tempóban összegyűjteni?
    Várj, ha nincs fix ára akkor ezeket a játékosok készítik és adják el, tehát akár magamnak is le tudnám gyártani?
  • SweeneyTodd
    Most egy kicsit megugrott az apex ára , 50-60gold között mozog, durván számolj 120goldal annál csak olcsobb lehet a mostani árakhoz viszonyítva,de amilyen labilis a piac még egyenlőre nem áltak be az árak változhat egyik percről a másikra.

1apex 1250 credit
    1patron 2400credit
    Utoljára szerkesztette: SweeneyTodd, 2014.09.23. 11:24:47
  • VJP
    Menyibe kerül ingame egy patron státusz?
  • SweeneyTodd
    Akkor patronnal pikk pakk be lehetne még jutni, jó csak ennyire voltam kiváncsi , mert akkor anyira nem gáz a helyzet, máskor ilyen időben már estig lehett sorban állni :S

Nem mintha vígasztalna tudom, mert legalább 3-4órás sor ez a 360ember is. =/

Amúgy 1-2 óra játékkal is meg tudnád termelni a patronra valót. Csak ügyesen kell manőverezni, majd próbálom írni folyamatosan a tapasztalataimat. 1-2 héten belül szereintem meg is lesz a rávaló, de lehet kivárok majd én is ,hogy kicsit csituljon az emberek lelkesedése.
    Utoljára szerkesztette: SweeneyTodd, 2014.09.23. 11:21:10
  • Tusy
    - f2p ... egyelőre nem látom értelmét +pénzt áldozni rá. Személy szerint örülnék egy b2p (pl.: guild wars) modellnek is, havi előfizetésest viszont nem tudnék kihasználni (napi 1-2 óra játékkal, ha épp van kedvem hozzá). Wow-ból 5 év elég volt a havi előfizetésből. A patron státusz számomra pont ilyen lenne (mivel nem lennék fent annyit, hogy kitermeljem a következő adagot), ettől még lehet, hogy egyszer kipróbálom. Persze előtte tegyék rendbe a játékba való bejutást
  • SweeneyTodd
    Mondjuk addig nem akartam foglalkozni az ilyen ültetgetős farmos dolgokkal amíg össze nem bányásztam a patronom, egész jól megy a stone lefinomítva 40db 10-11gold körül mozog, mellete ugye esnek az Oreok amit majd késöbb handicrafthez és mechanichoz fel tudok használni. Ezt a két szép szakmát néztem ki magamnak , majd kell nézni egy szép tenger alatti farmot a gyöngyeimnek.
    Utoljára szerkesztette: SweeneyTodd, 2014.09.23. 11:17:26
  • twi452
    haranya oldalon az elsőt lehet érdemes kifarmolni, én azóta is azokat szoktam lecraftolni és elcipelni :)
    megnéztem aukciós házban és ott nem volt túl jó áron az alapanyag
    a szamaras második küldetésnél kijött az egész 3 aranyból és abból visszajött majdnem 2 és fél a küldetés végén + a szamár :)
    úgyhogy ezzel nem is szarakodtam csak megvettem a cuccokat és legyártottam :)
  • SweeneyTodd
    Jajj remélem nem dob ki mire haza érek, jut eszembe valahol lvl13-15 körül adott egy tradelős Qet amit alapanyag hiányában jegeltem, ideje lenne már megcsinálni . Így a tradelős témáról jut eszembe :D
  • twi452
    viszont patron nélkül nem tudod lerakni bármit is csinálsz :)
    amíg nincs patron addig vadon termesztés megy vagy public farm ha szerencséd van :)

én a kezdőhelyen néztem ki magamnak egy jó kis bokros részt és oda szoktam ültetni, kb 40 tő elfér a bokorban a hegyoldalon és kop kop eddig még nem lopták el egy tövemet sem :)
    ugye lvl 15 alatt a viccesek ki se tudják húzkodni a földből :)
  • SweeneyTodd
    Mindegyik Qből jön, trader Qadja ,csak meg kell izzadni érte mert az ellenséges frakcióhoz szól.
  • mikromanus
    Egyik questben kapsz madárijesztőt. Public farm helyek közelében lerakod, befizeted az adót. Az inventoryban ha van egy lumber/faaanyag, akkor el tudod készíteni. A madárijesztővel védett területre azt raksz le amit akarsz (és ami megvan csemeteként vagy magként). Az első madárijesztő telepítéshez valókat megkapod a quest rewardjaként azt hiszem. Nagyobb fák az alap 8x8-as madárilyesztő területre nem férnek el... Lehet szerezni 16*16-osat is, de az már fizetős azt hiszem. vagy az is jön valahol questből?
    Utoljára szerkesztette: mikromanus, 2014.09.23. 10:52:11
  • SweeneyTodd
    Kérjél meg egy ismerőst akinek van farmja , hogy had termeld ki rajta.

Amúgy érdemes lehetetlen megközeletísű helyeket használni rá , Vasárnap este találtunk egy helyet kb. 400-500 gomba ültetvény gazdája nem örült , segítettünk neki begyűjteni 7-800 gombát húztunk be tőle.
  • fantomvampire
    egy kerdes ha turmeric-et akarok termeszteni de nincs foldem .... nincs valahol olyan public farm ahol lehet ?
    Mert mar masodjara lopjak el amit lerakok....
    Kene a Trade run kuldihez
  • mikromanus
    Itt van még pár ötletelés. Bár a simulátorra sok jobb is született már. :)
    http://forums.archeagegame.com/showthread.php?51998-Archeage-MEME
  • SweeneyTodd
    Ezektől a memektől a falnak tudok menni , a csúfos igazság. Mondjuk eddig a dvd borítós tetszett a legjobban
  • Torzonborz

• SweeneyTodd
    Patron vagy f2p acc ?
  • Tusy
    - 360-as sor, que time > 1 hour ... még 2 másik szerveren is láttam sort
  • SweeneyTodd
    Na igen, kyprosan vagyok , egyenlőre kaparom össze a patronra valót, rendes jó magyar forintot egyenlőre nem látom értelmét bele ölni, mert ugyan úgy órákat kell azon a szerveren patronnal sorban állni. Pedig szeretnék valami területet foglalni, mert késöbb szépen ki lehetne használni. Valamit lehet boltolnom kéne ismerősökkel.

VAGY van a másik verzió , várok 2-3hónapot, addigra alább hagy az emberek lelkesedése és kicsit meg kopnak a helyek.
  • mikromanus
    Terveznek karakter transzfer lehetőséget. Később biztos kelleni fog ha elnéptelenedik egy-egy szerver. Vagy épp ahhoz, hogy egységesebb legyen az eloszlás. ETA még nincs és nem is bánom. Az újnál legalább a "Friss" indulás illúziója meglesz... 1-2 napig. Aztán a panorámás házad elé betelepül egy egész nyomornegyed állványokkal-vásznakkal és kitakarja a képet, a küldetés célpontokat nyolcan sasolják és egyik se csatlakozik a "raid-hez", hog ymindenkinek elsőre meglegyen és az "elit" barlangos quest teleportja előtt is mindenki csak nézelődik. Hátha magától meglesz... de nem. Party ott se nagyon alakulgat. Lvl20-25-ös a quest kb, de soloban szivatós. :)
    Utoljára szerkesztette: mikromanus, 2014.09.23. 10:15:05
  • SweeneyTodd
    Olvasgatom hivatalos fórumot, kyprosan mar sor van.. , míg a többire vígan be lehet loggolni
    Utoljára szerkesztette: SweeneyTodd, 2014.09.23. 09:56:21
  • sztar007
    Aier szerveren is van mindkét oldalon klán, szóval oda is szivesen várjuk a magyarokat.
  • mikromanus
    Meglátjuk majd, hogy a "keddes" kikotyogást teljesítik-e az új szerverekkel. Mondjuk a kedd helyett már "a héten" az álláspont. Van aki optimista és van aki biztosra megy az adminok-fórumbetyárjaik közt.

HAjnali egykor összeomlott valami hibával a játék. Újra belépéskor a hét szerverből 4 "UP" volt. Mondjuk külön sor van a patron és normál usereknek állítólag. Meg nyolc szerver van és nem hét. Hol volt a +1?

Amcsi szerveren meg a 10 (?) szerverből a régieken korlátozás van. A négy fajra van korlátozva. Vagy mind a négyre van korlátozás a kis betűs drazsék alapján? Nagy korlátozásnak tűnik...

+infó: felvetették, hogy majd lesz karakter átviteli lehetőség szerverek közt valamilyen módon. Nincs rá "ETA". Még jó. Remélem jópár napig nem is lesz ilyen az új szerverek indulása után. Kellene valami prémium kategórás ingatlan amíg nem városiasodnak el a jobb helyek.

• SweeneyTodd
    Tényleg a gyártó a 20% megkapja kárpótlásul ha ilyen "bibi" becsúszik, annyi ,hogy 22órát várnod kell rá.
  • BEAST #1587
    20%-ot azt hiszem így is megkapsz majd. :)
  • SweeneyTodd
    DE legalább amit leírnak az úgy történik, vagyis eddig olyannal nem találkoztam ,hogy mondtak valamit és nem úgy lett.

Jó hozzá teszem 1 hete figyelem ennyire az infóka, nem tudom elötte történt olyan bejelentés amit nem valósítottak meg, bétát csak kipróbáltam, tetszett ,de rohadt unalmas volt egyedül szerencsére találtam egy társaságot, így bele vágtam én is, azát hogy lassan egy éve , fórumozgatok itt azóta utána is járok a játékokal kapcsolatos dolgoknak , ha csak fórum szinten is.
  • mikromanus
    Jaja. Nagyon pontosak. A kijelölt idő előtt akkor se indulnak el ha negyed óra alatt megvan a másfélórás meló.
  • SweeneyTodd
    Egy szerencséje van a Trion műveknek ,hogy rohadt pontosak ! Pont be tudott loggolni barátnőm, mert 8.30kor indult otthonról és ugye 7től 8.30ig volt szerver leállás és pontban 8.30kor vissza is adták.
  • Tusy
    - tegnap én is láttam jönni egy (piros) hajót lvl30+ ellenséggel, mondom itt 5-ös szinten elég kevés esélyem maradt a túlélésre, amilyen a szerencsém kifogtam a kalózokat ... erre felmálháznák és mennek eladni a cuccot :)
  • SweeneyTodd
    Szerencsére én már leadtam , és csak meg akartam nézni a hpját és rákattintani , mert mondták cimborák védett terület megölnek az őrök , de sikerült rossz gombal kattintani
  • twi452
    én úgy tervezem h az első apex-ből expansion slotokat meg aukciós ház engedélyt veszek aztán majd szépen összeszedem a többit utána :)

de jelenleg arra sincs labor pontom h kinyissam a 150 loot zsákot.. :)
  • mikromanus
    A mining is jó, meg termelhetsz fát és eladhatod. Ezekre mindig nagy a kereslet, egyszerű és van ára (no nem gold. Olyan 7 ezüst körül van,d e pl nyers kőbeől 3-4 jön egy fejtésből). Lehet termelni is és vagy kereskedni, vagy eladni , vagy craftolni és eladni. Erre tényleg kell sasolni az árakat, hogy kb meddig mehet fel az ár napi szinten...

Tegnap egy lvl 15-ös környékemn ácsorgott egy Lvl 44-es karakter. Egy haramia épp mellette éledt újjá és elkezdte püfölni. Nagyon kis hatékonysággal, csak hát ugye aki AFK az nem figyel. A lovát kinyírta és kb 20%-ra lement már az élete vag negyed-fél óra alatt. Lováncsi coltam lecsapják-e. Erre jött 1-2 lvl 15 játékos és nem lecssapja a kitartó banditát. Nem értem az ilyeneket. Hát nem kiváncsiak mire képes a kitartás? Lehet később meglett a kill, csak jöttek a mazsolák questre irtani és nem volt türelmem kivárni már. :)
    Utoljára szerkesztette: mikromanus, 2014.09.23. 07:47:41
  • twi452
    Én tegnap dobtam ki az ablakon egy 5 aranyas trade run-t :D
    megvolt a tanulópénz :D
    csak belföldön mentem természetesen és gondoltam elviszem legmesszebbre amit még ismerek ha már meglett a csacsim legalább elkezdem feltornázni annak is az xp-jét
    hát 40 percig kutyagoltam vele mire odaértem a kikötőhöz ahol először láttam ellenséges nyugati embereket ugye :)

már a tengeren harcolgatott pár, aztán én meg ácsorogtam a gold trader előtt mert nem volt elég labor pontom h leadjam a cuccot (lol)
    úgyhogy vártam és ott futott el előttem egy 26-os szintű piros srác

úgyhogy nyomtam rá egy varázslatot... na ezt nem kellett volna :D
    1 másodperc múlva az kereskedős hazai őr legyalult a föld színéről..:D valaki meg felkapta a pakkom és leadta, legalábbis eltűnt mire visszafutottam :D

úgyhogy most már tudom h az védett övezet :D
  • SweeneyTodd
    Na így 1hét elteltével, kicsit nyögve nyelősen ,de azért csak tudott mindenki játszani pár órát, akik esetleg gondolkoznak a patronon és szeretnének beruházni rá, azoknak egy két tipp:

-LB pontodat ne pazarold el hülyeségekre, gyüjtögesd.
    -Azért gyüjtögesd , hogy aztán nyers anyagot farmolj belőle, lesd az AH-t , mi megy éppen jó árban, érdemes a tovább finomított nyersanyagot is nézni.
    -Leges legfontosabb kell ugye egy "barát" aki patronal rendelkezik és megtudod kérni dobja már fel neked és adja el.
    -Lehet bele kerül nem kevés laborba ,de ha úgynézed cserébe "ingyen" patront kapsz, az úgy már kifizetődő.

Cirka 50-60gold össze jött már, úgy összeségében küldik, nyersanyag gyüjötgetésből, ha meg lehetőség van a traderunra akkor még több.
    Azért egy hét elteltével úgy, hogy alig lehet bejutni 1apexra meg van a pénz.

#1577 Igen , közben tovább kutattam és találtam meg ezeket az infókat, én is
  • twi452
    a héten kap az eu is :)
  • SweeneyTodd
    EU nem kap új szervert , NA kapott ismét.

Bocs, tévedtem, de egyenlőre csak szerelgetik, vagy mi

"While our new EU servers are still in customs, we expect them to be released to us Tuesday, Amsterdam time."

ez a leállás a szokásos reggeli takarítás.
    Utoljára szerkesztette: SweeneyTodd, 2014.09.23. 07:10:21
  • twi452
    reggeli karbantartás, talán most hegesztik be élesbe az új eu szervert :)

szerk:
    mégsem.. csak sima karbantartás

The European ArcheAge servers will be unavailable at 5:00 AM GMT (PDT+7) on Tuesday, September 23 for scheduled maintenance. This maintenance will deploy server hardware optimizations. The servers should be accessible again within 90 minutes.

"New server gonna be available after this maintenance ?
    Not just yet, no. We've installed the new server and are validating it. It'll be live before this weekend."
    Utoljára szerkesztette: twi452, 2014.09.23. 07:10:05
  • SweeneyTodd
    Jajjj szegény NA szerverek , igazán nyithatna még oda pár új szervert, az EU tök jól elvan, kényelmesen be lehet jutni.

Köszi TRION!

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    I in the Patron queue or the general queue?

There are two queues for entering servers: Patron and general. The Patron queue is added to the server faster than the general queue. If you have Patron status in the game, you will be placed in the Patron queue.

Na ez a mondat kib...ta a biztosítékot.

Are more servers going to be opened?

While we've added new servers since launch, we are closely monitoring their populations and queues (and paying attention to player feedback on the forums) to determine when to add more. The reason we're being conservative about adding more is that ArcheAge's launch week just started two days ago and player activity is exceptionally high as a result. We want to avoid a post-launch situation where opening too many servers leads to individual server populations stabilizing down to levels that leave them partially populated.
    Utoljára szerkesztette: SweeneyTodd, 2014.09.23. 05:40:18
  • mikromanus
    Azt mondják hamariak lesznek az új hardverrel. Hm, nos majd meglátjuk. :)

"UPDATE 4:
    EU players! Your new server hardware cleared customs a day early! Physical installation in progress, next up is hardware validation. We have also opened a new NA server, Calleil."

Itt a forrás fórum bejegyzés:
    http://forums.archeagegame.com/showthread.php?52767-ArcheAge-Launch-Frequently-Asked-Questions
  • BEAST #1572
    Ezt bárki mondhatja magáról. :D