3293
  • Murmur
    Köszi, akkor ez kimaradt, majd utána nézek.

gabor696: ismerjük egymást? :)
    Utoljára szerkesztette: Murmur, 2014.09.24. 13:03:22
  • Torzonborz
    Nna most volt queue ...kemény 3-as aztán ahogy feljött már be is engedett. ^^
  • mikromanus
    A csónak az egyik questnél jár ingyen. Akkor szerzed meg "idézhető" tárgyként, mikor átcsónakázol a kikötőből valami hajóroncshoz ahol van jópár briganti, a parton meg pár ágyú amivel lőheted a vizet.. A quest egy részében valami hipnózis pálcát kell használni. A kiindulási pont kikötőjében zsákolsz be egy csónakot.
    Utoljára szerkesztette: mikromanus, 2014.09.24. 12:59:41
  • gabor696
    Gyere át akkor hozzánk Eresh veled már 7en lennénk :)
  • SweeneyTodd
    Akkor tárgytalan

Kyprosa, macskás oldalon vagyunk egyenlőre. Amíg ki nem tagadnak a frakciónkból.
  • Murmur
    Dahuta. Beast hibája! :D
  • SweeneyTodd
    Melyik szerveren vagy ?

Késöbb bele törhet a bicskád, nagyon csapat orientált játék , lehet a sokadik legyalulás után elmegy a kedved tőle, hogy újra megpróbáld legyen az Q vagy csak egy trade run... Próbálj egy kisebb közösséget keresni akkor ahol kényelmesen elvagy, mindenféle közös guildos kötötségek nélkül.
  • Murmur
    Nincs is vele gondom (egyelőre), csak nem terveztem nagy guildes életet; remélem, így is le fog tudni kötni.
  • SweeneyTodd
    A játék szépsége a nehézsége. Pont ez miatt tetszik.
  • Murmur
    zeli, novvan, gabor696: köszi a válaszokat.
    Pár vegyes gondolat: guildem egyelőre kilátásban sincs, mivel magyarok nincsenek a szerveren, a nemzetközi guildekről meg még nincs infóm, így a "szólok ismerősnek, hogy vigyen át" dolog nem játszik. Tegnap a kikötőben dekkolva spammeltem az lfg csatornát, de nem volt válasz.
    Csónakom azért nincs, mert eddig konkrétan a questekhez termeltem az alapanyagokat, fám közel nulla van, tegnap ültettem először a 8x8-as kertemben, illetve a public farmon is. Egyébként nem tudom, mennyivel lennék előrébb a csónakkal, ugyanúgy egyedül mennék, védtelenül.
    A csomag farmon való lerakása jó ötlet, csak két dolog miatt kényelmetlen: a kezdőzóna elején van a kertem, mire oda eljutok... aztán meg majd vissza. A másik, hogy 7 nap alatt megsemmisül, azt hiszem, ez nálam szombat lesz, így figyelni kell rá, nehogy bukjam a cuccost.
    Nehéz az élet. :)
    Utoljára szerkesztette: Murmur, 2014.09.24. 12:21:15
  • SweeneyTodd
    A labor pontal szerintem nincs semmi baj, nincs az mint tegyük fel wowban leülök és 4-5óra alatt felrántok egy craftot és nevetek, teszem hozzá semmi értelme mert nincs értéke a cuccnak, ha csak nem valami ultra epic szart csináltál , amit megse érte csinálni, nekem tetszik ez a rendszer.

Félre értesz amúgy , nem a labor farmoló barmokra gondolok ,azokat megoldották helyel közzel (kivéve auto clicker) ,hanem azok a patkányok akik hírdetik ,hogy goldot árulnak azoknak van beállítva kurva sok bot akik farmolnak éjjel nappal. A sok asdkasfasfdma meg asodfokge nevű karakterekre gondolok.

Azért is lehet bejutni mert az új patchszámmal nem tudják haszánli a botok és üresek a szerverek.
    Utoljára szerkesztette: SweeneyTodd, 2014.09.24. 12:22:34
  • mikromanus
    Ha nem takonykodnának a laborpont regenerációval, akkor nem lenne anyni "kevésbé aktív" felhasználó bent. ÍGy ha nem vagy bent, akkor freeben semmi munkakedv nem gyűlik, patronosként meg csak a fele jön. Persze hogy ügyeskedni próbál a nép... Ha egységes lenne az online-offline regen, vagy nem lenne ilyen drasztikus eltérés, akkor nem ügyeskednének azzal, hogy bentmaradjanak. Nem is lenne ekkora terhelés. Legalább aki a queue-ban van az lenne LP regenként online. Vagy ez megvanmost? 1-2 óra sorbanállás free userként 60-120 laborpont? :)

A másik az, hogy fogy a játékos azért... Nem csak a bot. Éjfél után már elég sok lazán benépesített terület van. Mondjuk a trade küldetést pótolgattam, így az alacsony szintű terület. De ez a quest milyen egy takonyság?! Iszonyat cammogós unalmas az egész. Csacsival, vagy "busszal" gyorsabbm de úgyis simán lehet félórányi vánszorgás egy-egy kézbesítés. (inkább több).
  • SweeneyTodd
    Emelem kalapom Trion, tegnap ugye valamit heggesztettek a botok ellen, úgy néz ki sikerült , vagy még nem kódolták át a botokat az új patchre....

Nem lenne itt baj a szerver kapacitással , a sok rohadt tetves gold botos zsidókal kéne valamit csinálni, ami egyenlőre bevállt, remélem hosszú távú lesz.
  • Torzonborz
    Igen még mindig up az összes. Nem tudom most mit találtak ki de úgy néz ki bevált.
  • SweeneyTodd

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Júúúj tényleg ,pedig kb. 2hete néztem meg, ott is a gép a algoritmus segítségével látta kik veszélyesek a rendszerre akit ki kell iktatni
  • Terawatt
    vagy az amerika kapitány filmben, hogy legyaktak volna még mielőtt csináltál volna valamit. :D
    Utoljára szerkesztette: Terawatt, 2014.09.24. 11:52:35
  • SweeneyTodd
    Ölesd meg magad , 50-300 crime pont között 15-50percnyi börtönt kapsz, mehetsz bíróság elé is, ha kicsit beszélni nyelv akkor tessék meggyőzni őket ,hogy te bizony csak a családodnak szedted mert éhezik otthon a gyerek meg az asszony és Orbán nem ad neked munkát, rákényszerít a lopásra ,de megigéred többet nem fordul elő.
  • gabor696
    A kajáig nem maradtam mert volt bent egy nagy bantu néger aki megakart csapatni de mivel az enyém only exit ezért gyorsan megszöktem :)
  • szabi07
    Na bakker! S hogy tudom megúszni? Vagy már most induljak valami kalózhajóra padlót sikálni? Vagy valahogy jóvátehetem? Vagy simán nem történik semmi s élem tovább a életem? vajon jól főznek a böriben? :-P
  • SweeneyTodd
    Na szóval megpróbálom össze zsúfolni egyszerűen

- van PVP terület, ahol rád támadhat bárki az ellenséges frakcióbol (honor pontot osztogatnak érte)
    - ha más termését lopod le , meg ölsz valakit ha benyomos a Bloodlustot azért Crime és Infamy pont jár, a Crime pont lenullázódik amikor bíróságra mész az Infamyt potival vagy küldivel tudod nullázni.
    - bíróságra úgy kerülhetsz ha pvp területen megölnek
    - Infamy pontból össze jön a 3000 kitagadnak a frakciódból = kalóz leszel
    - amikor csak kihívsz valaki pvpre az teljesen más ne keverd a world pvpvel amikor egy területen mennek a harcok az ellenséges frakcióval
    -ha TKzol akkor bárki megölhet és mész a sittre nem számít saját vagy ellenséges frakció.
  • gabor696
    Ha megöl egy player mind1 milyen frakcióból akkor mész a sittre leegyszerűsítve ennyi :)
  • szabi07
    Na én most teljesen összezavarodtam ezzel a ki kit ölhet/támadhat meg miért s visszautasít meg börtön.
    Tehát nekem most van egy kis ikonom a nevem alatt ami valami wanted mert elértem 50 crime pontot. Én nevemet zöldnek látom. most akkor mi van ilyenkor? Én nem bántottam senkit csak összeszedtem ezt azt :-) dolgoztam annyit, hogy a labor pontom is elfogyott s még én vagyok a bűnös? Akkor most kezdjek parázni?
  • SweeneyTodd
    Pasz nem tudom milyen módon működik ,azért is kérdeztem ,milyen állapotban van még a drága kis kyprosa, mire számítsak ha haza érek.
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Volt az a film Tom Cruseal amikor megjósolták ki milyen bűncselekményt fog tenni és már elötte elkapták és lecsukták.
  • mikromanus
    Nagyobb településeklnél a sivatagosabb részen volt/van egy rakat állat és növény ami "elérhető" volt szabad újrahasznosításra. Persze csak kölyök minőség, de ha a rosszpontgyűjtés a cél, akkor kész kánaán. Mondjuk ha már kezd érett gyümölcs színed lenni, akkor lehet el se jutsz odáig, mert inzultálnak a többiek, vagy az őrség (A sivatagi lakó és farmövezetben őröknem nagyon vannak). De ha egyszer beszabadul a róka a tyúkólba... sok véres lábnyom marad utána.
    Mondjuk ez milyen már. Azt se tudják, hog yte vagy a bűnös, de már az arcodra van írva? Azaz reportolja valaki a lopást, akkro máris tudják, hogy ki volt a hunyó? Igazi Utópia ez az Archeage.

A státusz lapon szerintem csak annyit jelez, hogy fut, vagy sem az adott szerver. Az "UP" nem játékbeli up, hanem a szerver "online". vagy van itt "queue" jelzé sis? Persze ha valaki most lép be és az alapján ítél, akkor igaz lehet...
    Utoljára szerkesztette: mikromanus, 2014.09.24. 11:34:30
  • SweeneyTodd
    Aztaaa még mindig UPok a szerverek , tényleg így van ?
  • SweeneyTodd
    Igen ha gerilla kertészkedsz (érsd ezalat akárhova ültetsz) és tegyük fel más megtalálja és leszüreteli akkor ott marad a véres lábnyom és tudod reportolni amiért aki ellopta crime pontot kap.
  • mikromanus
    Te írtad a "PvP-ben megölnek" részt. Ha nem PvP-zel, akkor nem ölnek meg benne, azaz nem kapnak el. Mondjuk fura, hogy az ellenség kell ahhoz, hogy elkapják a hazai bűnözőket. Szerintem ezt elírtad. Gyakorlatilag akkor ha sokat rosszalkodsz, akkor "színes" leszel és bárki meg tud támadni. Ha megölnek így, akkor megy a bíróság vagy a dutyi? Ha a vörös playereket (vagy narancs-lila?) csapkodod az nem crime gondolom. Vagy igen? Két haramia egymás sértegetése akkor nem megoldás. Elég ha csak megsebzed az ártatlanokat? Van valami "crime table"? Ennek gyorsan utánanézek.
    A crime lopásra is járhat ha jól tudom. Ha egy területen van "learatható" állat, vagy nvény, akkor azt elvinni crime ponttal jár (?). A madárijesztő védelmet ad. Akkor ez alapján, ami elvihető az szabad préda? Miért nem védett területre pakol? Már ha kalózlét a cél...
  • szabi07
    libás küldi leírás itt
  • gabor696
    Most vagy neked van fogalom zavarod vagy én nem értelek :)

MMO-k ban álltalában a PVP amikor az ellenséges frakciók esnek egymásnak, itt azért honor point jár. Crime pont azért jár ha a saját frakciód beli embereket támadod meg (azaz a támadásért is már crime point jár, nem kell hogy meg is halljon). Amit vissza lehet utasítani az a Duel saját frakciódon belül tudsz valakit kihívni duel re és az csak "gyakorlás"
  • SweeneyTodd
    Vársz amíg "megérik"lejár az idő és akkor fog neked termést hozni.

#1701 vannak pvp területek ahol gondolkodás nélkül agyon csaphatnak, amúgy ha TKzol akkor elvileg lila lesz a neved és bárki megölhet.
    Utoljára szerkesztette: SweeneyTodd, 2014.09.24. 11:03:55
  • mikromanus
    De hát a PvP-t vissza lehet utasítani. Akkor meg nem ölnek meg. Jobb ha maradsz a gyengék gyilkolászásánál rajtaütésekkel és egyéb aljas módon. A pontok gyűlnek íg yis tovább, nem. Ha nem ölnek meg, akkor nem vonnak felelősségre? Szörnyek killje nem számít, ugye? (igazsáégosztó plüssmaci, büntető százlábú. Brrr... belegondolni is rossz ) Ha aljas módban ölnek meg akkor is megy a bünti, meg akkor is, ha az áldozatod visszaüt és megfekszel? (azaz rossz volt a helyzetértékelésed)
    Vagy ha megvan az 50 rosszpont, akkor a PvP mindig visszautasíthatatlan ajánlat lesz?

Heisenberg:
    http://itcafe.hu/tema/re_archeage_online_uj_mmorpg_cryengine_3_alapokon/hsz_375-375.html
    Jóróban a patron 15 euró (+kapsz mellé 450 creditet). A többire ott vannak az árak. Apex-et lehet ingame is venni. Állítólag olyan 40-60 gold körül van egy, de nem néztem.
    Utoljára szerkesztette: mikromanus, 2014.09.24. 11:04:16
  • fantomvampire
    egy kerdesem lenne. A trade run kuldinel mikor a libakat vagy miket kell lerakni es ha jol ertettem a tolla kell. Leraktam 5 libat de csak egy adott tollat vagy varni kell megint 3 orat hatha ad tollat ? vagy hogy birhatom ra hogy tollasodjon ? :D
  • SweeneyTodd
    óóóó WOW

Valaki meg tudja nekem lesni, hogy JÚRÓBAN mennyibe kerülnek a packok , itt csak dollárban látom(silver, gold ,archeum).
    Utoljára szerkesztette: SweeneyTodd, 2014.09.24. 10:58:40
  • gabor696
    Ha elérsz 50/50 pontot és utána PVP ben megöl valaki mész a dutyiba, ott a felajánlanak x időt (guilty) vagy elfogadod vagy a birákra bízod magad (request trial, és itt 5 player szavazza meg mennyi időt kapsz sitten vagy felmentenek) meg tudsz szökni is ha akarsz de a debuff rajtad marad ami annyit tesz hogy nem csinálhatsz kb semmit, de legalább nem vagy sitten :)
  • Torzonborz
    Még mindig up az összes server , nincs egy darab queue sem.
  • mikromanus
    Hm. Az akkor jó kiindulópont a Sötét Oldalnak. Mi a feltétele annak, hogy a bűneidért megkapd a megérdemelt büntetésedet? Valakinek le kell kapcsolnia, vagy ha elérsz egy adott "rosszpont" szintet, akkro autómatikusan bíróság elé kerülsz, meg megy a börtön (Már ha megszavazzák)?Vagy csak az rosszpont amit jelentenek is és beazonosítják az elkövetőt?
    Börtönből megszökős videót már sasoltam, bár az keleti oldalasnak tűnt...
  • gabor696
    Ha pvp re hívod ki alatt duel t értesz akkor igen ott nem hal meg és el tudja utasítani, megtámadni bloodlust mode ba pedig minden contested területen teheted meg és biza fel is dobja a talpát :)
  • SweeneyTodd
    Csak a trade packet tudot elvenni tőle, de ilyenkor a készítő sem buk mindent mivel a 20% ígyis azt illeti meg.

Az első kérdésedre pedig teljesn más ha Bloodlustban gyilkolászol crime pontokat kaszálsz be, amivel bíróságra kerülsz és nem fognak érte megdicsérni, de ha a célod a kalóz élet akkor csak csapasd neki, csak engem hagyjál békén

Ha du. így maradnak a szerverek , komolyan beruházok egy patronra
    Utoljára szerkesztette: SweeneyTodd, 2014.09.24. 10:42:46
  • zeli
    Meg csonakkal is necces, kerj meg egy guild tarsat hogy vigyen at akinek van hajoja.
  • mikromanus
    Van különbség abban, hogy PvP-re hívod ki (amit elutasíthat), vagy csak lecsapod, mint eg yszúnyogot az ellenfeled? Pvp-ben nem hal meg, haramia style módszernél igen? Vagy van más eltérés is? A trade packon kívül mást is el tudsz így szedni az áldozattól, vagy a zsák az védett anyag a játékban?