Arche Age

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

SweeneyTodd
Olvasgatom hivatalos fórumot, kyprosan mar sor van.. , míg a többire vígan be lehet loggolni
Utoljára szerkesztette: SweeneyTodd, 2014.09.23. 09:56:21

http://trafikavarosszelen.tumblr.com I PSN : motkany91

Aier szerveren is van mindkét oldalon klán, szóval oda is szivesen várjuk a magyarokat.

Intel Core-i5 4690 3,5Ghz, R9 280x 3gb, 16GB RAM

Meglátjuk majd, hogy a "keddes" kikotyogást teljesítik-e az új szerverekkel. Mondjuk a kedd helyett már "a héten" az álláspont. Van aki optimista és van aki biztosra megy az adminok-fórumbetyárjaik közt.

HAjnali egykor összeomlott valami hibával a játék. Újra belépéskor a hét szerverből 4 "UP" volt. Mondjuk külön sor van a patron és normál usereknek állítólag. Meg nyolc szerver van és nem hét. Hol volt a +1? <#eplus2>

Amcsi szerveren meg a 10 (?) szerverből a régieken korlátozás van. A négy fajra van korlátozva. Vagy mind a négyre van korlátozás a kis betűs drazsék alapján? Nagy korlátozásnak tűnik...

+infó: felvetették, hogy majd lesz karakter átviteli lehetőség szerverek közt valamilyen módon. Nincs rá "ETA". Még jó. Remélem jópár napig nem is lesz ilyen az új szerverek indulása után. Kellene valami prémium kategórás ingatlan amíg nem városiasodnak el a jobb helyek. <#awink>

SweeneyTodd
Tényleg a gyártó a 20% megkapja kárpótlásul ha ilyen "bibi" becsúszik, annyi ,hogy 22órát várnod kell rá.

BEAST
20%-ot azt hiszem így is megkapsz majd. 😊

"Beware of the blindness of those who would follow, and the damnable lure of those who would lead."

SweeneyTodd
DE legalább amit leírnak az úgy történik, vagyis eddig olyannal nem találkoztam ,hogy mondtak valamit és nem úgy lett.

Jó hozzá teszem 1 hete figyelem ennyire az infóka, nem tudom elötte történt olyan bejelentés amit nem valósítottak meg, bétát csak kipróbáltam, tetszett ,de rohadt unalmas volt egyedül szerencsére találtam egy társaságot, így bele vágtam én is, azát hogy lassan egy éve , fórumozgatok itt azóta utána is járok a játékokal kapcsolatos dolgoknak , ha csak fórum szinten is.

Jaja. Nagyon pontosak. A kijelölt idő előtt akkor se indulnak el ha negyed óra alatt megvan a másfélórás meló. <#hehe>
SweeneyTodd
Egy szerencséje van a Trion műveknek ,hogy rohadt pontosak ! Pont be tudott loggolni barátnőm, mert 8.30kor indult otthonról és ugye 7től 8.30ig volt szerver leállás és pontban 8.30kor vissza is adták.

- tegnap én is láttam jönni egy (piros) hajót lvl30+ ellenséggel, mondom itt 5-ös szinten elég kevés esélyem maradt a túlélésre, amilyen a szerencsém kifogtam a kalózokat ... erre felmálháznák és mennek eladni a cuccot 😊

\"Nyelvében él a nemzet\" | \"Ha nem érdekel hol vagy, nem tévedhetsz el\" | gw2: Szilva Lee | Lenovo G580AH i3, GT635M, 8Gb RAM

SweeneyTodd
<#banplz> Szerencsére én már leadtam , és csak meg akartam nézni a hpját és rákattintani , mert mondták cimborák védett terület megölnek az őrök , de sikerült rossz gombal kattintani <#vigyor>

én úgy tervezem h az első apex-ből expansion slotokat meg aukciós ház engedélyt veszek aztán majd szépen összeszedem a többit utána 😊

de jelenleg arra sincs labor pontom h kinyissam a 150 loot zsákot.. 😊
A mining is jó, meg termelhetsz fát és eladhatod. Ezekre mindig nagy a kereslet, egyszerű és van ára (no nem gold. Olyan 7 ezüst körül van,d e pl nyers kőbeől 3-4 jön egy fejtésből). Lehet termelni is és vagy kereskedni, vagy eladni , vagy craftolni és eladni. Erre tényleg kell sasolni az árakat, hogy kb meddig mehet fel az ár napi szinten...

Tegnap egy lvl 15-ös környékemn ácsorgott egy Lvl 44-es karakter. Egy haramia épp mellette éledt újjá és elkezdte püfölni. Nagyon kis hatékonysággal, csak hát ugye aki AFK az nem figyel. A lovát kinyírta és kb 20%-ra lement már az élete vag negyed-fél óra alatt. Lováncsi coltam lecsapják-e. Erre jött 1-2 lvl 15 játékos és nem lecssapja a kitartó banditát. Nem értem az ilyeneket. Hát nem kiváncsiak mire képes a kitartás? Lehet később meglett a kill, csak jöttek a mazsolák questre irtani és nem volt türelmem kivárni már. 😊
Utoljára szerkesztette: mikromanus, 2014.09.23. 07:47:41
Én tegnap dobtam ki az ablakon egy 5 aranyas trade run-t 😄
megvolt a tanulópénz 😄
csak belföldön mentem természetesen és gondoltam elviszem legmesszebbre amit még ismerek ha már meglett a csacsim legalább elkezdem feltornázni annak is az xp-jét
hát 40 percig kutyagoltam vele mire odaértem a kikötőhöz ahol először láttam ellenséges nyugati embereket ugye 😊

már a tengeren harcolgatott pár, aztán én meg ácsorogtam a gold trader előtt mert nem volt elég labor pontom h leadjam a cuccot (lol)
úgyhogy vártam és ott futott el előttem egy 26-os szintű piros srác

úgyhogy nyomtam rá egy varázslatot... na ezt nem kellett volna 😄
1 másodperc múlva az kereskedős hazai őr legyalult a föld színéről..😄 valaki meg felkapta a pakkom és leadta, legalábbis eltűnt mire visszafutottam 😄

úgyhogy most már tudom h az védett övezet 😄
SweeneyTodd
Na így 1hét elteltével, kicsit nyögve nyelősen ,de azért csak tudott mindenki játszani pár órát, akik esetleg gondolkoznak a patronon és szeretnének beruházni rá, azoknak egy két tipp:

-LB pontodat ne pazarold el hülyeségekre, gyüjtögesd.
-Azért gyüjtögesd , hogy aztán nyers anyagot farmolj belőle, lesd az AH-t , mi megy éppen jó árban, érdemes a tovább finomított nyersanyagot is nézni.
-Leges legfontosabb kell ugye egy "barát" aki patronal rendelkezik és megtudod kérni dobja már fel neked és adja el.
-Lehet bele kerül nem kevés laborba ,de ha úgynézed cserébe "ingyen" patront kapsz, az úgy már kifizetődő.

Cirka 50-60gold össze jött már, úgy összeségében küldik, nyersanyag gyüjötgetésből, ha meg lehetőség van a traderunra akkor még több.
Azért egy hét elteltével úgy, hogy alig lehet bejutni 1apexra meg van a pénz.

#1577 Igen , közben tovább kutattam és találtam meg ezeket az infókat, én is

a héten kap az eu is 😊
SweeneyTodd
EU nem kap új szervert , NA kapott ismét.

Bocs, tévedtem, de egyenlőre csak szerelgetik, vagy mi

"While our new EU servers are still in customs, we expect them to be released to us Tuesday, Amsterdam time."

ez a leállás a szokásos reggeli takarítás.
Utoljára szerkesztette: SweeneyTodd, 2014.09.23. 07:10:21

reggeli karbantartás, talán most hegesztik be élesbe az új eu szervert 😊

szerk:
mégsem.. csak sima karbantartás

The European ArcheAge servers will be unavailable at 5:00 AM GMT (PDT+7) on Tuesday, September 23 for scheduled maintenance. This maintenance will deploy server hardware optimizations. The servers should be accessible again within 90 minutes.

"New server gonna be available after this maintenance ?
Not just yet, no. We've installed the new server and are validating it. It'll be live before this weekend."
Utoljára szerkesztette: twi452, 2014.09.23. 07:10:05
SweeneyTodd
Jajjj szegény NA szerverek , igazán nyithatna még oda pár új szervert, az EU tök jól elvan, kényelmesen be lehet jutni.

Köszi TRION!

Spoiler (katt a megjelenítéshez)
I in the Patron queue or the general queue?

There are two queues for entering servers: Patron and general. The Patron queue is added to the server faster than the general queue. If you have Patron status in the game, you will be placed in the Patron queue.

Na ez a mondat kib...ta a biztosítékot.

Are more servers going to be opened?

While we've added new servers since launch, we are closely monitoring their populations and queues (and paying attention to player feedback on the forums) to determine when to add more. The reason we're being conservative about adding more is that ArcheAge's launch week just started two days ago and player activity is exceptionally high as a result. We want to avoid a post-launch situation where opening too many servers leads to individual server populations stabilizing down to levels that leave them partially populated.
Utoljára szerkesztette: SweeneyTodd, 2014.09.23. 05:40:18

Azt mondják hamariak lesznek az új hardverrel. Hm, nos majd meglátjuk. 😊

"UPDATE 4:
EU players! Your new server hardware cleared customs a day early! Physical installation in progress, next up is hardware validation. We have also opened a new NA server, Calleil."

Itt a forrás fórum bejegyzés:
http://forums.archeagegame.com/showthread.php?52767-ArcheAge-Launch-Frequently-Asked-Questions
BEAST
Ezt bárki mondhatja magáról. 😄

"Beware of the blindness of those who would follow, and the damnable lure of those who would lead."

Cicával mondjuk én se lennék. Viszont humannel sem, elég, hogy irl az vagyok. 😊)

Beast: persze. Bár egyesek nem úgy viselkednek. 😄
Utoljára szerkesztette: Murmur, 2014.09.22. 22:22:55

Ninnkigal, Ereshkigal és a többiek :)

danone
Még jó hogy nem bug, csak pongyolán fogalmaztam 😊
East-en vagyok én is, csak másik szerveren 😞 De majd felkutatom akit kell
pedig aranyosan nyalogatja a mancsát a cicalány 😛 😄
Sose értettem ezt a keletie macskamániát MMO-ban. Kelet kizárva. Inteligens cicussal lenni? Na persze. Legközelebb mi lesz A Hős? Alma? 😊
A sorbanállást én nem nevezném bugnak.

TFoNe: köszi az infót. Úgy látom, a magyarok valamiért a nyugati oldalt preferálják. 😞
(Nekem kicsit uncsi már, hogy minden MMO-ban human meg elf legyek.)
Utoljára szerkesztette: Murmur, 2014.09.22. 20:34:57

Sziasztok!

Kyprosán vagyunk 100+ taggal nuia oldalon.
https://www.facebook.com/crimsonlegacyhun
Erről a mentoros instázásról írna valaki pár sort? Sharpwind Mines ba lehívunk egy 30+os karaktert és ennyi? Tegnap nem kapta a quest itemet a ládából a 31-es mentor...Mit csinálhattunk rosszul?
dante3
Nálam is csak olyan volt, hogy pár mob, leölés után eltűnt a talajban! Így a quest itemet nem tudtam kiszedni, ez annyira nem gáz, csak ha egy bossnál történik ez.... <#idiota>

Engem átcsesztek a h?t?mágnessel! Beletettem a pohárba, de a sör ugyanolyan meleg maradt!

Krinyo
Hát ezzel az infóval most egy 3 ezres sort, 4 órás várakozást spóroltál meg nekem 😄

Azért nekem már sikerült beakadni a cölöpsáncba, meg beesni a hegyek alatti tengerbe... A recall kisegített mindegyik alkalommal. 😊
danone
Hogy a játékról is írjak. Eléggé ambivalens érzéseim vannak a témával kapcsolatban. Az utolsó pár évben ilyen elcseszetten bugos MMO startok volt eddig (hogy lassan az lett az alap), hogy ez kitűnik, vagy ez annyira jó? A queue témán kívül eddig egyetlenegy bug-ba sem futottam bele, ami számomra (aki kb az összes fantasy mmorpg-t végigpróbálta az elmúlt 5 évben) elég szürreális 😄

Tegnap meglett a nagyobbik madárijesztőm, úgyhogy ha van valakinek kérdése az tegye fel 😄 Nekem egy csomó volt, hátha meg tudok kímélni valakit a szopástól. Jah, és csónakkal mentem át, előre megvolt 😊
Utoljára szerkesztette: danone, 2014.09.22. 18:59:10
danone
Patron:
- tegnapelőtt instant login
- tegnap 10-es queue
- ma délelő 20-as queue
- éppen most 128-as (8 perc)
Mindez a melisaran, ahol 2000 körül szokott lenni a sor
Aieren tevékenykedik valaki? Bandáznék 😄
Krinyo
Belépnék a Hunok guildbe, ha beenged egyáltalán a játék. Kalozkodni ki szeretne? 😄

Öntelt népség, én sem vagyok oda értünk, de ettől nem szidom őket egy játékban, csak mert megtehetem.

BEAST
Francia zagyvaságot még nem láttam, de igen szidják őket, bár fogalmam sincs miért.

Hosszú távra valami tengerpart lenne jó. Ma azt olvastam, Solis Headlands északi része az egyik ajánlott, de a tied is jónak tűnik. Foglalj már le nekem is egyet. 😄

Egyébként azt hittem, a Dahuta-n értelmesebb lesz az élet, mert nem hivatalos english/rpg szerver, erre amikor bent vagyok, egyfolytában megy a franciák szidása, akik válaszul spammelik a francia zagyvaságukat; már nagyon unalmas.
Utoljára szerkesztette: Murmur, 2014.09.22. 18:22:52

jaa oké értem már 😊
BEAST
Én már ki is néztem magamnak az álomterületet. Villanelle tengerpart... és tegnap még egy két hely szabadon volt. 😄

Nem mondtam, hogy különleges, csak sima hely már nincs sehol, venni meg nem tudok. Ez átmenetileg megteszi, csak hetente újra ki kell tenni. Hely remélhetőleg lesz később is.

na várjunk akkor ez miben különbözik a sima területtől ahova felépítheted a madárijesztőd?
azt látom h szerverenként egy ilyet lehet letenni

de a simát is le lehet bontani és visszakapod a design-t nem?
ez az átmeneti miért különleges akkor? 😊
De, adót is fizetsz (minden alkalommal, amikor felépíted).
Utoljára szerkesztette: Murmur, 2014.09.22. 18:00:20

ez akkor csak a felépítési költségbe kerül? 1 fa vagy valami ilyesmi ugye? adót sem kell rá fizetni?
Nem biztos, hogy egyről beszélünk. Én a temporary scarecrow area-t említettem, ott a "felépítés" költsége közel 0, egy hétig termesztesz, majd megsemmisül, a madárijesztőt viszont visszakapod postán, tehát kezdheted megint előlről. Hely az van, tegnapelőtt raktam le a Dahuta szerveren, és volt még bőven üres rész. Szóval ehhez képest egy házzal nem tudom, hol lennék előrébb. Mondjuk nem bánnám, ha lenne majd egy darab fix 16x16-os területem a large scarecrow-nak.
Utoljára szerkesztette: Murmur, 2014.09.22. 17:14:32

szevasztok! Nekem ma volt két alkalommal olyan gondom a játékban hogy pl meg akartam nyitni a játékom belül az email boxot és utána eltünk az egész játék és bejött a wndows háttér. sebaj mondom visszalépek hiszen ha dc-t kapot van 5 percem kb visszamnni. Visszamegyek erre rá 15 perc múlva rákanntintok a market ikonra és kifagyott a játék felül kiirta a játék nem válaszol. Csak X-tudtam kinyomni a gamet szóval megint várólista.......valami ötlet? csak nekem volt igy vagy ez valami hardver hiba?
Ha lebontod akkor visszakapod postán a designt nem? illetve ha nem fizeted az adót és lebontják akkor is elpostázzák de nem rögtön hanem a szokásos "22 órán belül"

nekem ez rémlik
Megvárom az új szerverek indulását. ELvileg holnap indulnak. Hacsak nem akadnak el valahol. Addig nem kötelezném el magam. Alkalmi csapatmelóra/raidre vagy partyra kapható vagyok így is, de ha "friss" kezdésre adom a fejem, akkor csak lenne egy offline tag ezen a szerveren nektek. Péntek este kezdtem, Lvl 21 vagyok. Kis mazsola, de azért szeretem. 😊

©gabor696
Minden tervet ami farm/ház, hajó vagy szállító/közlekedési eszköz, azt Mirage-ban veheted meg később.

©twi452
A plant visszakapod, de a beleölt anyag elvész. ha megsemmisül a ház (két hét adóelmaradás után már megrongálható, vagy megsemmisül)
Utoljára szerkesztette: mikromanus, 2014.09.22. 16:56:42
Szerintem abból a szempontból érdemes, hogy a public farm ok álltalában teritettek, és ha esetleg "szar" helyre rakod le a sajátot akkor eladni el lehet, mondjuk azt nem tudom még hogy honnan lesz új design, annak nem néztem még utána de remélem lehet majd craft olni. Illetve ha csinálod a trading run quest eket akkor majd lesz reward ként 16x16 osod.

BDO: Jordine

Kérdés: így a játék "elején" érdemes rágyúrni arra, hogy területet vegyek (nem tudok, mert túl drágák), netán házat építsek (mutatós, de csak flancnak érzem)? Egyelőre temporary scarecrow area-ban termesztek.

Szeva, mi is itt vagyunk Orchidna 6an ha egyedül érzed magad és van kedved csatlakozz kis társaságunkhoz 😊

BDO: Jordine