3293
-
gabor696 #2533 Hölgyek/Urak,
Ha jól tudom akkor ha nem a guard tower környékére rakom a farmom/házam auroriába akkor azt nem roncsolják szét ha épp nagyvezér váltás lesz nem?
Ezt találtam:
If the guard tower is destroyed by an opposing faction, all structures within its zone of influence will be vulnerable to the new occupiers.
There are housing plots that fall within the influence of said guard tower and plots that fall without.
The circle radius around the castle is not that large and does not cover the whole of a zone. You can build outside the "circle" of the castle and not have it be "attackable". There is plenty of room to build outside the circle btw.
just wanted to clarify that.
Source: I participated in both a castle siege and a castle defense on Omega. -
gabor696 #2532 Azért ezt se mondanám, mert ha jól emlékszem akkor Rift is Trion volt, az pedig egy példás start volt anno. -
#2531 Egy szó: TRION ! -
gabor696 #2530 Szerintem a game zseniális meg a lehetőségek, de ez a comminity meg a support valami borzalmas, ilyen én még szerintem nem is láttam kb 12 éve mmo pályafutásom alatt. Random ban ok, ticket re 0 válasz, call center nincs etc.... -
mikromanus #2529 Ehhehe. Nagy trollok vannak ott A Cégnél. Volt egy kis problémám. A sekélyesben volt a hajóm megrakva 2 trade pakkal és kilőtték a szervert nagy hirtelen. ire visszaléptem a hajó eltűnt és nem lehetett megidézni, mert nem volt elég mély a víz. Írtam ticketet a weben, meg chaten is. Kb 10 óra várakozás után kerültem sorra a live chaten. A GM nagyon sajnálta, de nem tud tenni semmit. Nem egészen értettem mit akar. Hétvége jött és keressem később, de továbbítja a fejlesztőknek? No mindegy. Hosszú hétvége jól indult (23-24-e hajnalban varázsolták el a hajóm).Vasárnap este találtam egy pontot ahonnan csak megidézte a hajót. Nulla megoldás és visszajelzés, csak hog yvan egy ilyen ticketem.
31-én jelezték, hogy ha nem jelzek vissza, akkor a ticketet "megoldottnak" veszik. 5 és fél nap alatt megsemmisülnek a pakkok és 7-8 nap után írnak. Hát persze, hogy tuti megoldódott a probléma. Istenem, ezek a trollok :) -
gabor696 #2528 Anya ingot kell "archeum trading pack" legyártásához aszem 100 meg valami blood nem tom mi és anya vain ek bányászásához meg 50k mining kell
Utoljára szerkesztette: gabor696, 2014.11.04. 10:37:06 -
#2527 Minden goldom elvertem most a craftra, annyi tradet elviszek, hogy fedezze a kiadásaimat azt annyi. -
mikromanus #2526 Írogatnak itt mindenféle dolgot, hogy mi kell a Guildeknek az uralom megszerzéséhez. A "magas" szint a szakmákban mi lehet? 40k procifecni, vagy több? Van most 44k alkímiám, de nem esik a pénz útjába most nagyon ez az ág. A nyomtatás sehol sincs, meg nincs benne jövő, de most jól tejel. Auroriánál azt hiszem mining és a fegyverkovács szintjét mondták hogy kelleni fog. Meg amúgy is NAGY guildeknek csak, ugyi?
a 2000 goldot jó lenne elérni. Nem mintha önmagában sokat jelentene, de jól néz ki... -
#2525 És ,hogy ráhúznak még egy napot... elszabadul a pokol, ráhasalok ma AHra én is...van egy kis vésztartalék goldom. -
mikromanus #2524 Meg marad a "bevett gyakorlat", hogy aki először üt az többnyire nyer is. Hm-hm... No mindegy.
Tegnap amúgy sokan nem tudtak arról, hogy csak később indul az Aurória Projekt. Szép kis nyüzsgés volt az AH-ban. Hétköznap ilyen durva nyomulást nem nagyon látni. Meg ki-kibukott némi sumákság, bár gondolom senki se fogja lefülelni ezeket a botgyanus elemeket. Ezrével rakták ki áron alul a Tax certificate-ket. Nagyon nem bántam amíg meg tudtam venni. Csak aztán késő este megvadultak és még beraktak valaki(k) pár(tíz)ezret amit már nem sikerült elnyelnem. Nem kellene panaszkodnom, de több mint gyanus. Csak én felvásároltam vagy 3000-3500 certificate-t 50 ezüst/db áron. Simán volt ez több is. Főként, hogy fél-egy órát bent meredeztek az alacsony tételek mikor feladtam erőforrás híján. A "goldkivonós" elemek is szépen elkezdtek pörögni. Az armor regrade scroll nagyon ment. Elég alapanyagfüggő, de az emberek ennyire lusták, vagy ennyire nincs infójuk, vagy sajnálják az LP-t? Elég szép árréssel el lehetett sózni a tekercseket. Gondolom a weapon is jól megy, de az jóval olcsóbb.
Mindenesetre lesz az indulási 700 körüli goldomból vagy 1200, meg jön 1-200 gold a leadott pakkokra. Nem rossz az. Remélem nyüzsöhnek még a gyíkarcok, mert csak 3-3 pakknyi építőanyag és kétheti worker poti van raktáron. Meg a píz se sok. Kell az indulásra. Meg dagobert-effektusom van. köll az aranytartalék. -
szergely83 #2523 Csak kiadják az új hasla fegyókat? Vicc lesz, szopjanak csak tovább a scepteresek. A nuker classok meg még nagyobbat csapnak, mivel armor szinten nem sok változás lesz. -
mikromanus #2522 Az vicces akkor, mert 34 körül van Nebe-n. Kerestem is rajta szépen. Dilisek ezek a rómaiak :) -
#2521 15-20 gold között mozog ,ha jól rémlik, rég néztem már.
Amúgy egy kis infómorzsa, vagy kenyér... Aurória holnap érkezik hozzánk és ha jól értelmezem akkor Du./ este 6órakor kapjuk vissza a szervereket ,sok volt a rinya a fórumon és kiharcolták a délutáni kezdést ! Bővebben itt.
A lényeg röviden
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Hey all,
At this time, we have updated the downtime window for the European ArcheAge servers. ArcheAge Version 1.2 Build 4.14 will now be applied at 11 AM GMT on November 5, 2014, rather than at 3 AM GMT that same day.
The duration remains 6 hours, so this brings our targeted unlock time to 5 PM GMT / 6 PM CET. -
andraas0717 #2520 köszi az infót, a build gomb újdonság volt -
HUNmychy #2519 Kyprosán mennyibe kerül az Armor Regrade Scroll? -
mikromanus #2518 +ha nem védett területen vagy és béke sincs, akkor a solo játékosokat lecsapják reflexből. Biztos ami biztos. Lehetőleg 3-5 (vagy 8-10) vs 1-ben. Csak sportszerűen. Ha több csapat is gyülekezik az még érdekes lehet... "Illegális" fafarmnál láttam ilyen össznépi gyülekezést és összezördülést, de házfoglalásnál még nem. :) -
Murmur #2517 Én valahogy így csinálom:
1. Targetelem a házat/madárijesztőt, így jobban látszik, amikor majd leütik.
2. Úgy csinálok, mintha üres lenne a föld, és le akarnám rakni a madárijesztőt/házat. Ekkor kiír egy hibaüzenetet, hogy ott már van valami, de nem kell vele foglalkozni. Ekkor már pirosan világít a leendő ingatlanom körvonala, nem fog elmozdulni a későbbi kattintgatáskor sem.
3. Odaviszem a kurzort, ahol majd fel fog ugrani a Build gomb. Ezt ki kell tapasztalni előre, hogy hol van. Arra nem lesz idő, a nyomkodáskor még az egérrel is hadonássz.
4. Várok, amíg lejár az idő, és sebezhető lesz az ingatlan. Hagyom, hogy más üsse le.
5. Ha leütötték, akkor indulhat a kattintgatás ezerrel. (Felugrik majd ugye, hogy akarod-e forgatni az ingatlant, meg a Build gomb is, de ezeken gyorsan túljutsz, ha jó helyre van pozícionálva az egér.)
És a feketeleves: ez így leírva tök egyszerű, csak sajnos a gyakorlat azt mutatja, hogy:
1. egy-két tucat emberrel számolni kell
2. egyesek clicker programot használni, akikkel szemben közel 0 az esélyed. Olyat is láttunk, hogy valaki nem is volt a farm környékén, mégis elfoglalta; szintén valami hacket használt.
Tegnap azt tapasztaltuk, hogy már a 8-as területeknél is csalnak. De talán a te szervereden jobb a helyzet.
Ja, és előfordul, hogy egy-két ember lóháton/kocsival jön-megy, és lökdösik az embereket, meg raidbe/partyba invelgetnek, hogy zavarják a foglalókat.
Utoljára szerkesztette: Murmur, 2014.11.03. 19:50:43 -
andraas0717 #2516 Meghalt a fórum?
Valaki le tudná írni nekem a lejárt terület foglalásának módját? Azt vágom, hogy odamegyek időre, le kell gyakni mikor engedi, de utána mikor érdemes kattintgatni? -
andraas0717 #2515 A quest item aktiválásakor akadékoskodik. -
Tusy #2514 - sztem quest item kell hozzá és azt kell aktiválni (én quest logból szoktam használni, skillbárról nem mindig működött)
- ez így nekem nem igazán informatív tehát csak tippelni tudok:
-- directx csere-beréje (esetleg dx fullos újratelepítése)
- nekem ha már 1x betöltött akkor jó szokott lenni (teleportálás esetleg elszúrhatja)
- ha nem tölt be mindent (NPC-k, karakterek nevei látszanak) azt legegyszerűbben reloggal lehet megoldani. Ha 1-1 questnél nem találni a quest mobot olyankor is érdemes bepróbálni egy újraindítást
-- szerencsére ezek nem túl gyakori jelenségek nálam, 30-ból talán 1x ha előfordul. Nekem elindulni nem akar mindig (hackshield után kifagy) -
Gabor032 #2513 Sziasztok!
Nem tudjátok miért nem tölti be a textúrákat a játék mindennek egy színe van .
Mikor először indítom minden szép és jó de kb.. 1 óra után a talaj a sziklák nem tölti be csak egy színe van mindennek
gtx 660-am van a gép bőven elég hozzá ha valaki találkozott ilyennel és meg tudta oldani hogy jó legyen írjon pls
344.48-as driver van fennt -
andraas0717 #2512 Nálam is írja az account-os oldalon, hogy 1 hónap +3 nap, na majd kiderül.
Más.
Két Koronában a bányánál van egy küldi, ahol valami Cursed Earth-el kellene kinyírni rusnya hernyókat. Nekem nem akar működni, azt írja, hogy nincs hozzá skillem. Mi kellene hozzá? Ha valaki emlékszik erre a küldire, ossza meg velem lécci az infót. -
twi452 #2511 hm tényleg nálam is ott írja, hogy 1 hónap és 3 nap :)
pedig ezt az oldalt én is lestem anno de vagy akkor még nem írta ki vagy csak nem tűnt fel :) -
Tusy #2510 - nekem ma jár le a patron státusz de már előbb (tegnap vagy az előtt) aktiváltam a creditest és bejelentkezés után ( https://archeage.trionworlds.com/account/profile/manage-game!input.action?dd=1 ) nekem ilyet ír a lap alján: "Status: Active
Active Time Remaining: 1 Month + 1 Day". A játékban továbbra is mai lejárati dátumot ír. Egyébként ~fél nap után kaptam triontól emailt is a credites aktiválásról (gondolom akkor írták jóvá) -
twi452 #2509 nálam is ez van csak én talán 1 hete váltottam be
3-án kiderül az igazság aztán lehet support-ozni ha gáz van :) -
andraas0717 #2508 Hi! Hogy van ez a credites patron vásárlás? Reggel vettem 2400 creditért egy 30 napos patron-t, de még azt írja, hogy holnapután lejár. A transaction history-ban ott a vásárlás, de nem aktiválta. Valamit nem jól csináltam? -
Uniel #2507 Teljesen egyet értek, a harc mindig két élű:) A legutóbbi zavart amin ott voltam az okozta, hogy a frissen csatlakozott orosz csapat kb. 40 fő (az oroszok normálisabb fajtájából), egyből szerveztek egy össznépi eventet, csak hát az event közben derült ki hogy sokuk nem igazán beszéli az angolt és ciril hierogrifákkal próbálták lekommunikálni mit is akarnak, hát nem nagyon jött össze. Azóta már helyre lettek rakva ezek a dolgok is, ellett mondva nekik is, hogy itt az angol a közös nyelv.
A Hades meg pont olyan semmire kellő mint amilyennek leírtad.
Megj.: a random raid invitet mindig küldenek, ha bármi össznépi dínom-dánom szerveződik, nem kötelező belépni, ha nem fogadod el, mert más dolgod van, a kutya se fogja szóvá tenni. De ha belépsz, akkor érdemes vagy a raiden belül megkérdezni hogy mire mennek éppen, vagy ha van angolul beszélő magyar fent, akkor a TS-en megkérdezni. Így nem éri meglepetés az embert.
Utoljára szerkesztette: Uniel, 2014.10.31. 13:10:24 -
mikromanus #2506 Az biztos, hogy mindenre könnyebb társaságot találni. A szervezettség és koordináció azért nem mindig olyan pöpec. Random behívtak egyszer egy rakat embert raidbe. Aztán sok infó nem volt, csak hogy mennek freedichre. Végül kiderült, hogy gyakorolgatni akarnak hajóelfogást, meg egyéb manővereket, de azért pár ember már lecsődült pakkal is. Mivel potyázni akartam, így aztán soloban indulva, majd hármasban kellett így a 3 pakkot becsempészni freedichre. Picit stresszes volt. :)
Két "vadászatot" láttam még a merchantshipekre. Volt hadihajó, meg kis hajók is az ellennél, de jóval kisebb volt a csapat. Elfoglalta pár ember az egyik merchantshipet, a többi meg meglódult a csatahajó után és otthagyták kb 2-3 emberre a full pakkos kereskedőhajót. Mire elvitték volna érdemben valahová lerombolni már rajtukütöttek az áldozatok kis erősítéssel. A másik kereskedőhajót pár kis clipper üldözte, végül lazán bejutott a keleti oldalon a védett zónába. Nem tudták megfogni. Dupla bukta. De a hadihajót lehet elkapták.
A másik pakkvadászatnál meg sikeresen lenyúlták és kifosztották a hajót, majd a leadás előtt kirabolták őket a Hadesosok (Kb visszaszerezték amit vittek. Erről arcoskodtak a chaten). Mondhatni nem mindig tökéletesek a hadmozdulatok.
Azért volt ellenpélda is. Hatalmas több száz darabos pine erdő. Már jó egy órával a "beérés" előtt gyűlt az Immortals és a Hadesos banda is. Végül csak összerúgták a port. A Hadesosokat szépen kiirtották. Csak volt sok idő és mikor kezdtek bepukkanni a fák normál állapotba, akkor visszaszivárogtak és picit fordítottak. Folyamatosan vagy fél órát vágta egy "horda" az erdőt mire elfogyott. Egy villámfa lett, amit mivel mindenki épp ölte egymást , így egy kisebb guild tagja nyúlta le. Majdnem az erdő telepítője, csak lehet mellékattintott idegességében, vagy belecsapott a villám :)
Ekkora hatalmas erdőt még sehol se láttam az Archeage-ben.
Az immortals és a Hades tényleg nem jön ki jól egymással. Az Immortalssal lehet együtt dolgozni, a hadessal nem. Azok ha értéket látnak már ütnek bármilyen színű is vagy. Ha pakkod van, ha fel fog szabadulni egy házhely, ha valamit lopni akarnak... minden esetben ha tudják betámadják a "baráti" oldalt is. Tegnap is bunkóztak a szigetemen. Betámadgattak mindenkit, körbeállták a két leendő házhelyet... és bebukták. Egy másik guild tagja nyúlta le (Unity). Vagy így egyeztek meg, vagy nagyon csúnyán elcseszték a PK bajnokok
Valamilyen szinten érthető azért a hadeses álláspont is. Abüntetés/igazságszolgáltatás nem túl elrettentő.
MIndenesetre a nagy szövetségek tényleg nagyon jó lehetőségeket teremtenek. A hibákat meg majd valahogy kezelik. -
Uniel #2505 Az Immortalsban rendszeresen vannak össsz-népi megmozdulások :)
Egyébiránt az Immortals a pk ellenes beállítottsága miatt nagy tiszteletnek örvend a Nebe szerveren, a bíróságon is rendszerint felmentik őket ha Hadesos ölés miatt kerülnek oda (Mivel nincs sajnos guild war system a játékban :(, lásd EVE-online)
Múlt héten én is részt vettem egy flotta trade runban solzz - fridrich útvonalon, tőlünk 1 csatahajó, 2 clipper, és kb 15 fő volt jelen. Plusz 2 csatahajó és 4 clipper más guildokból akik, mikor látták, hogy megyünk kérdezték, hogy csatlakozhatnak-e. Fridrichre érve ott vártak minket a Hadesosok, másfélszer többen, ráadásul rajtunk trade pack is volt. Ezért szoltunk guild chaten, hogy baj van. A guild leader azzonal beírta, hogy mindenki irány fridrich, és pár perc alatt 2 raid is megtelt immortalossal. Akik kapun utánunk jöttek segíteni. A hades-esek szája jól el is lett kenve :)
tehát "gyűjtő" guildhoz képest, meglepően szervezett az Immortals!
Utoljára szerkesztette: Uniel, 2014.10.31. 12:51:49 -
#2504 Múltkor mi is toltunk castle trade runt, jól nézett ki a víz csata után.
Utoljára szerkesztette: zeli, 2014.10.31. 12:28:16 -
hannibal01 #2503 Én is az Immortalsban vagyok,összetartó csapat annak ellenére hogy tényleg sokan vagyunk. Példa erre hogy volt két napja egy össznépi megmozdulás... Hát a kalózsziget kiürült gyorsan :D -
Uniel #2502 Szép toborzó szöveg volt, de azért ne állítsunk sületlenségeket!!! Először is az Immortals nem gyűjtő guild, hanem az egyik legnagyobb Nyugati oldali Guild jelenleg 450 fő van benne, ízig vérig Anti-Pk guild, ezért ütik a H.A.D.E.S-t mivel az meg pk guild, A harcok oda vissza zajlanak. Az Immortals célja, hogy Aurorián minél nagyobb szeletet tudjanak maguknak kivágni (értsd. Várépítés), erre szépen gyűlnek az alapanyagok.
A Hétvégi Harcosok Klubja guild is pont ezért csatlakozott, több Pálinkással egyetemben ehhez a nemzetközi guildhoz, mert mi is választás elé álltunk. Vagy tovább játszuk az Archeage-et Hello Kitty Online módban, vagy kipróbáljuk a játék összes aspektusát, de ebben a játékban sajnos nem elég egy 5-10 fős aktív csapat, mert egy mezei world boss agyonveréséhet is kell egy egész raid (50 fő), a world pvp-ről, a nagy flotta trade runokról és persze Auroriáról nem is beszélve. A magyar csoport az Immortalsban külön magyar TS-en van, és magyarokkal játszik együtt, a tagság pedig plusz lehetőséget ad a már fent felsorolt játék elemek kipróbálására. -
mikromanus #2501 Magyar guildek több szerveren is vannak. Kyprosán sokan vannak. Nebe nyugati oldalon Palinka Tradersben most olyan 50 körüllehetünk. Ezek egy része azért ritkán aktív, de vannak azért szerveződések is. Elsődlegesen instákra/dungeonokra, meg trade runokra. TS van, meg némi "külső" haverok is. Páran átmentek az Immortalsba. No, ha mi nem is annyira, de az gyűjtőguild. Sokan vannak, ennek következtében picit kezelhetetlenek is. Van néha kommunikációs hiba, azt' megkóg a célpont. Oda is lehet menni, de az nemzetközi. Meg ha látja egy HADES-os guildes aktívabb tag az Immortal jelzést, akkor ha nincs béke a területen, akkro autoattack :)
Hely kevés van. Lejárókat lehet foglalni, de versenyhelyzet van. Kb egy hét múlva Auroria bevezetésével valamivel könnyebb lesz földet szerezni minden szerveren átmenetileg. Egyrészt páran átköltöznek, mások meg nem újítják meg az öreg kontinenseket ahelyüket. Meg aurórián is lesz szabad hely dögivel. PvP zóna, így annyira nem nyugis mint a meglévőek. -
gabor696 #2500 Guild list : http://archeage.guildex.org/guilds/eu
Utoljára szerkesztette: gabor696, 2014.10.31. 11:18:54 -
gabor696 #2499 Hát ez egy jó kérdés, mi Orchidna server en haranya oldalon vagyunk kb 20-25 en magyarok, egy guild be. -
HUNmychy #2498 Én Janudaron tolom, tegnap találtam egymás mellett két 16x16os teleknek helyet. Szóval itt még biztos akad... ^^ -
Murmur #2497 Ilyen szervert szerintem nehéz lesz találni. -
shenky #2496 Sziasztok!
Újra elkezdeném a játékot melyik szerveren lenne érdemes karit csinálni? Ahol van magyar közösség és még van hely háznak is. -
szergely83 #2495 Frissítések automatikus letöltése és telepítése legyen kikapcsolva, rendszervisszaállítás kikapcsol, lapozófájl mérete a memória 2x-ese legyen, ha van több vinyó is, akkor az archeage ne a windows-os vinyóra legyen telepítve. Ha így is olyan hangja van, hogy attól tartasz nem bírja sokáig, akkor igen, valószínűleg a vinyóval van a baj. -
Inquisitor #2494 Nem lehet, hogy az indexelés rosszul van beállítva?