3293
  • DonC
    jól van vagy 4 EU server elment crashba :D
  • mikromanus
    Hm. Most a lejáró patronok kezelése fura, avgy kirakott Exten a "családból"? Elég ciki, mert egy rakat pakk van a telkeiteken, én meg nem férek hozzá. A Halcyonai kis madárijesztő holnap este hét után jár le és van rajta 5 pakk kb. (Extené). Vagy törölve lettetek? Azt mondja nincs ilyen felhasználó, de lehet csak mert offline-ok vagytok.
  • mikromanus
    Már vagy háromszor feloldották. Azaz kétszer már elérhetetlenné tették azóta, de most megint működik. Nézd meg! HA a webes oldalon választható vételre az APEX, akkor lehet használni is. Ha nincs bent, akkor nem. Ha nem hagyod jóvá, csak megnézed a kínálatot akkor még az nem rendelés/vásárlás. :)

Azért viccesek. belépés előtt egy APEX 10 dollár. Belépés után 10 Euro (azonosítja a régiót és 1-1 arány). Egy apex 1250 credit. 1073 credit 5 euro közvetlen vásárlással. Jáj :)

Mindenesetre az alapkérdésre: igen. Bent van az APex és használható is.
  • andraas0717
    Az APEX le van még tiltva? Mit tudtok róla? Lassan vennem kellene és aktiválni, de ha nem műkszik, akkor nem dobom ki rá az aranyat.
  • mikromanus
    Bepottyantam a hegybe. VAgyis aláa vízbe. Elég jól néz ki, csak nem találtam a kiutat. És még quest sincs itt :)
  • Tusy
    - miért, adtak ki valaha olyan játékot (pláne MMO-t) ami kész volt?
    -- 5 évig voltam wow előfizető (jó volt, szép volt, elég volt), 1-1 kieg. úgy jött ki, hogy egyes boss harcok teljesíthetetlenek voltak, esetleg gm-ek figyelték online a top guildek próbálkozásait majd az alapján alakítgatták a harc menetét. Minek fizessen a cég drága tesztelő csapatot amikor a játékos leteszteli neki ingyen (esetleg még fizet is érte) ? Akkor milyen elvárások legyenek egy "ingyenes" MMO-val szemben? Ez van (szerintem)
  • andraas0717
    Csodás!! Akkor mi a f...ért adnak oda küldit . Most már ez lesz a trend, hogy félig kész játékokat adnak ki? Tavaly ilyentájt az X-Rebirth-el volt ez a helyzet, de más játékokról is hallottam.
  • mikromanus
    Sehogy. Még nincs kész a tartalom. Majd később jön. Addig elhajigál valahova a közelbe, vagy oda ami már kész van Aurorián. Ugyanúg ymint mikor lesétálsz a térképről és átmész az "under construction" jelzőpóznák közt.
  • andraas0717
    Hogyan lehet eljutni az Ayanad Ruins-hoz? Engem kidobott a közeléből, hogy az nekem veszélyes hely és elteleportált egy Nui szoborhoz.
  • Gilmoor
    appraisal certificate igen. 199aranytól, 100 aranyanként 1 darab. (199g-ig = 1db és minden további 100-ig +1 darab. Szóval 299-nél már 2 db, de 300-nál már 3 db kell).
  • Ffreeer
    Olyan kérdésem lenne hogy, ha a farmot(madárilyesztőt) el akarom adni, vagyis a páromnak adni, csak olyan appraisal certificate kell hozzá? és beírom a nevét és ennyi? csak h ő tudja fizetni a taxot?!
  • andraas0717
    Köszi. ez az, csak Merrill nekem kicsit másképp mondja :(
  • mikromanus
    Esetleg ha megmondod mihez kell, akkor meglenne. Elsőre eg yilyet dob, de ebben én nme találom a keresett szavakat:
    ArcheAge: Solzreed Peninsula Adventure Tutorial

©T800: Mindegy hova mész. Magyarok mindenütt vannak. :)
    Nincs külön PvP és PvE szerver. Annyi van, hogy vannak védett és PvP területek. A védett területeken nem támadhat meg az ellenséges frakció és a saját társak sem. Ezek a kezdő és az "alacsonyabb" szintű területek. Azt hiszem más kontinenses ellent támadhat a helyi kalandor, de akkor az visszaüthet és onnan vag ybejön a harc vagy nem. A vegyes, vag yPVP területeken 5 veszélyességi osztály, egy krízis, egy háború és egy béke időszak van. Speciális esetek azért vannak (Halcyionában fix béke-krízis-háború körforgás van. Aurória örökös PvP zóna. A nyílt tengereken mindig támadható mindenki). Általános PvP zónában béke idején senki se támadhat senkit. A veszélyes időkben, krízis és háború állapotban mindenki támadható. A saját oldal játékosai csak "vérszomj módban" (Ctrl+F. Erre crime pont jár és módosul a karakter státusza és büntetlenül támadható lesz + ha vannak őrök a közelben, akkor kinyírják). A háború speciális állapot. Ott az ellenséges frakciós ellen lenyomásáért honor pontot kapsz. Halálért meg veszítesz persze. A köztes állapotokban nincs honor gyűjtés. Annyi még fontos, hogy az ellenséges kontinensen a városőrök mindig betámadnak. A kereskedők testőrei csak azt támadják aki harcot kezdeményez a közelükben. (neutral a státuszuk). Ez valamennyire biztonságossá teszi a kereskedelmet a merchantokkal. A gladiátor és egyéb harcosnak tűnő "árus" nem testőr. Az nem segít ha bánt a csúnya ellen.
  • T800
    Sziasztok! Most szeretnék belevágni a játékba viszont nem tudom melyik szerverre menjek. Hol játszanak a magyarok? Illetve van külön PVP és PVE szerver is? Köszi előre is!
  • andraas0717
    Tusy, mikromanus, köszönöm a válaszokat :). A Smuggler's Grotto-ról senki nem tud infót?
  • Tusy
    "Mindennap, 11:03-kor kilép a játék és időnként újra is indítja a gépet"
    - Vidanet tud ennél durvábbat is ... ha a t. IP szolgáltató naponta reseteli a szerverét (újraosztja az IP címeket) az kiakaszthatja így a gépedet
  • mikromanus
    Esetleg a system.cfg fájlt megnézheted. Ugyan nem ennél a játéknál, de volt olyan, hogy "üres" lett a felbontás rész, vagy épp 1 . Úgy meg valahogy nem futtatta, vagy csak az adott felbontásban (azaz kb sehogy). A dokumentumokban van azt hiszem az archeage mappában. Ezt többnyire nem érinti a telepítés/eltávolítás, íg yha gond van benne, akkro lehet nem resetelődik (azaz nem cseréli le ha már van újratelepítésnél)
    Utoljára szerkesztette: mikromanus, 2014.11.25. 11:50:04
  • amakk
    van esetleg Back up a régebbi működő verzió indítására?
  • amakk
    most végeztem evvel a próbával, végig zongoráztam sajnos minden fellelhető verziót a fel update-el és ugyan úgy vissza dob..... hiába a re install is. rakjak egy új win-t és próbáljam újra? számíthat hogy kis ablakban játszottam az elmúlt időben?
  • mikromanus
    Jaja. Kb mint Halcyonában az őrök, meg a dungeonokban a bossfightok. Körülűlljátok és addig ütitek és tartjátok cc-ben amíg lehet és amíg el nem kezd neki fájni. Persze ahhoz hogy ez meglegyen el is kell kapni és nyugalomra inteni (olyasmivel amire épp nincs immunitása).:)

©amakk: ESetleg ezeket ki lehet próbálni.
    ArcheAge Auroria Fix for Crashes and Hackshield Bug
    Azt hiszem annyit tesz, hogy a programokat adminisztátori futtatásra állítja (hackshield, loader, archeage), meg a historyban korábbi állapotra módosítja a verziót. Így újra lepatchel é svélhetően már jól. Bár persze van még pár hibalehetőség. Egy próbát megér.
  • gabor696
    Jogos persze, de neki volt benne pénze, jobb esetben ideje is és nem exploit al szedte össze :)

Mi is belefutottunk pár napja egy ilyen arcba Freed ájlenden Stone arrow volt, phy+magic 2400 es poti meg kaja meg lehet ezeket is ölni csak kell hozzá 5-6 ember :D:D:D:D
  • amakk
    valaki találkozott már olyan problémával hogy a kliens indítás után nem indítja a játékot ???? próbáltam indítani a HS shildet adminisztrátorként de semmi a fel lelhető összes lehetőséggel próbálkoztam de továbbra is semmi ............ írtam a supportnak semmi.... egyik napról a máskira oda lett. Hiába rakom újra 3x akkor sem adja .. valaki találkozott már ilyennel?
  • mikromanus
    Condensed Archeum: Amikor 0:00 ingame időben megnyílik a Grimhast rift, akkor elérhetővé válik egy küldetés. Valamivel előtte már aktiválható az "előzmény". Cinderstoneban a városkában van egy hirdetőtábla. Ott lesz a quest. 5 darab alap-feldolgozott anyagot kell leszállítani az déli (vagy nyugati onnan nlézve?) katonai táborba. Az anyag változó. Lehet fabric, brick, lumber. Miután leadod a questet és anyagot, akkor aktiválható egy másik quest. Annál kell a trebuchethez a pakkokat szállítani. Azt hiszem ez az. 0:00-0:10 közt jelennek meg a pakkok a tábor bejáratánál és a táborban ott ahol leadtad és felvetted a questet. Ha leszállítod a két pakkot, akkor kapsz egy gildát és egy aktiváló "elismervényt". Ha sok pakk ment a trebuchetbe, akkor elkészül. Ilyenkor felkaphatod a szigonypuskának kinéző szellemirtó csodafegyvert. Ezzel egy-egy izomagyú szellemet küldhetsz a túlvilágra. Van kis cd és megindul a többi feléd ha támadsz, így jobb raidben nyomni. Azt hiszem itt 350 honor szedhető össze.
  • mikromanus
    Jaja. Gonosz kis troll a gyerek. Nem az hogy kicsit sebez, hanem kb semmit. No, ez a gáz. Meg abban se vagyok biztos, hogy "friss 50-es" volt az ellenfele. Mindenesetre vicces. Beáll középre, aztán ha elfogy a mana az ellenfélnél, akkor odasétál és lecsapja. Közben mehet az uzsonna, meg akár egy jó könyv is előkerülhet... :)
    Persze legyen valami védelem, de ez már kb immunitás. Picit már túlzás.

©andraas0717
    Az escape skill segít ilyenkor. 1-2 perc alatt átrak egy Nui papnő mellé pakkostul mindenestül. Én párszor sziklák közé ragadtam be, meg néha a kecskék közé a karámba. Meg volt hogy a kocsiba nőtt tolatás közben egy fa. Ott riders escape segített. Ja, meg vágta közben a lakóterületen elémugrott egy fa. Volt hogy félig belenőtt/beleragadt a lovam.
  • andraas0717
    Néhány kérdés:

Condensed Archeum-ot hol és mikor lehet találni?
    A Smuggler's Grotto-t hol találom?

Némi észrevétel. Érdekes dolgokat produkál a játék és a gépem, összejátszva. Mindennap, 11:03-kor kilép a játék és időnként újra is indítja a gépet. Áttúrtam a gépem , sehol ilyen beállítás, ami ezt generálhatná.
    Solzreed-ben, ahol a spec gyártógép van, van egy 8*8-s területem. Amikor odamegyek, általában egy sziklás domb van a kertemen, várni kell egy kis időt amíg eltűnik róla.
    Nyugodtan utazok csacsim hátán, trade pack-kal a hátamon, és egyszer csak egy házban találom magam. Letenni nem tudom a pakkot, így nem is tudok kiteleportálni. Ném töprengés után rájöttem, hogy csak a kilog és belog segíthet, de az is csak úgy, ha mint félőrült nyomom az előre gombot, hogy kiérjek, mielőtt betölti a ház grafikáját.

Előfordulnak másnál is ilyen helyzetek, vagy csak én vagyok a szerencsés kitüntetett?
    Utoljára szerkesztette: andraas0717, 2014.11.25. 09:38:48
  • gabor696
    "Bónuszként egy kis PvP. Ebből is látszik hogy milyen sok múlik a skilleken és tudáson s milyen kevés a felszerelésen:
    PvP koreai módra"

(no offense) De min csodálkozunk a vágottszeműbe benne van vagy 100g poti meg kaja még jóhogy nem bassza meg egy fresh 50es noob gires unbuffed forma :) melyik mmo ba van másképp? :)
  • mikromanus
    Tegnap megtaláltam a pakkokat, de ezt tudod te is, hisz benéztél. MA átpakolom mindenképp, mert kb 1,5-2 napjuk lehet. Sajna "együttállás" nem volt tegnap, így erőforrás kivonást nem eszközöltem (sajtszinten) hellswampból. Amúgy a farmházad a Magány Utolsó Erődje, vagy csak elfelejtetted átrakni a family-köztulajdon státuszba? Ott van egy rakat pocsolya és sár ami kihasználatlan körülötte. :)

A feketetelepítés jól ment ma reggelre is. Kb 100 fa a szabadban. Ebből 2 aspen hardwood lett. Úgy már nem rossz. Meg ugye mindent telepítgetek az inaktív(abb) kollégák telkeire is. Eddig reflexből felnyomtam a mesterségeknél az új 10k átlépőket a bővítő kristályokkal, de szerintem ezután visszafogok az arcomból. 200 egy kristály és mindig +1 kell a korábbihoz képest. 400-at még benyomtam a favágó-mikro stílusra, de a gyűjtögetés és az aratás már annyira nem tűnik tartalmasnak/jövedelmezőnek hogy megérje rálőni 600 goldot... Mindenesetre jól megy az LP égetés. A kereskedőtúrán ma vag yhozok közvetlen anyagot, vagy csak supportkodok. Belegondoltam, hog ymeg kell találnom a lerakatot és egyszer lepakolni, meg egyszer fel pluszban és inkább leszállítottam az aktuális 7 pakkot. :)

A fa ára megy fel szépen. Lassan olyan szinten lesz mint NA régióban az Inochon. Mondjuk a kő se nagyon zuhan. Az az amcsiknál olyan 24-25 ezüst közt szokott ott lenni a brick. (a lumber meg 20-21).

Néztem videót a hullarabló skilles pénztárca nyitogatásra is. Anyaggal együtt magasabb szinten már az is elég jövedelmező. Hm... Az még nincs 10k felett. De már van 220 nyitatlan kérdőjeles 5LP-s cucc... MIre meglesz a 10k, addigra lesz vagy 1000.
  • Gilmoor
    exten háza tövében nem találtál sajt pakkokat?
  • mikromanus
    Hm. Kerestem, de nem találtam széthordható sajtot. A madárszart azért kikotortam a ketrecekből. Amúgy csak érdeklődésképp: mi a fenére jók a kacsák? Mert a tolluk sz*rt se ér, kakát a naftához meg alig adnak. Jó eséllyel adnak a napi questre husit és ki kell őket nyírni mindig?
    Telepítettem hozzád is sajtot. Arra ügyelek. Hétvégén viszont totál lefogyott a labor. Ott áll 26 "normál" pakk Halcyonában +4 sajt, meg 7 sajt pakk Hellswampban. Le kellene majd szállítani. Egy plusz nagyfarmra ledobtam még 8 sajttárolót, meg magamhoz 11-et. Emellett telepítgettem ezt-azt. Nem bírtam megállni és nyomattam fekete telepítést Aurorián is. Első száz fát az egyik be nem foglalt vár területen. Két niemand PK zöld azért csak benézett, de elkéstek. Középen kezdtem a telepítést és körberaktam két sor fával később, így később érkeztek. Maradt 15-20 fa a százból. Há egészségükre. A másik 60+40 reggel járt le. Fél óra múlva érkeztem és megvolt. Az első telepítés azért jobb lett. Adott 3 Aspen hardwoodot. A reggeli 100 egyet se. Sportszerűtlen gyökérség amúgy. Ingerszegény szar az Auroria terület nagyja. Ha valamit leraksz, akkro kb egy kilóméterről világít már. Mondjuk a hófehér aspenek szépen látszanak amúg yis. Holnap délben jár le egy példámon felbuzdult lelkes amatőr 1-200 fás cedar vagy pine erdeje. Jó muri.

Összességében 200 feketén telepített fa (180 begyűjtött), 30 pakk +19 sajtálvány elkészítés (+11 begyűjtés) és 5 nagyfarm+2 farmházon termesztgetés masszív AH üzletelés mellett már érezhetően elégtelen a laborpont termelésemhez. Lehet felnyomok még egy karaktert lvl 15-re, azt meg y4+1 karakterrel a potiivászattal támogatás.

Az meg milyen gáz már, hogy ha valamit sikeresen eladsz, akkor a pénzt nem tudod visszaszerezni (átküldeni a levélből a zsákodba) amíg nincs laborpontod? Minden kivétel egy laborpont ami azt hiszem a kereskedelmet emeli. Kiraksz 50k iron oret minimál áron és megvan a kereskedelem max szinten. Árban minimális a beszerzése (meg ha mining megy, akkor abból jön szarásig), csak kivenni lesz macera. 11 rezes ügyletre ugyanannyit von le mint egy 20k-s armor eladásra? Nagyon kifinomult. Vagy van valami skálázás?

Bónuszként egy kis PvP. Ebből is látszik hogy milyen sok múlik a skilleken és tudáson s milyen kevés a felszerelésen:
    PvP koreai módra
    Utoljára szerkesztette: mikromanus, 2014.11.24. 15:01:09
  • Gilmoor
    Tegnap esete benéztem, hogy utoljára befizessem az adókat. Láttam készülsz a karácsonyra mert teleraktad fenyőkkel a telkeket :) Használd a "Telkeket" nyugodtan. Exten talán még a büdös sajtjait is neked adja :) Egyébként meg ott fog elbomlani a ház oldalánál :) Szerintem nem lesz elég laborod gazdálkodni akkora területen :)

Amilyen lelkes voltam az elején, most annál inkább csodálkozom a kiábrándultságomon. Kár, hogy ilyen hamar kivérzett ez a játék.
  • Party Hard
    Valaki játszik Melisaran Haranyaon? Vagy ha ott nem holl?
  • mikromanus
    A patron "extrái":
    - több labor pont regenerálódik. Alapból jön 5/5 perc. Ez rárakódik a "normál" regenre. Azaz ha nem vagy játékban, akkor 5 pont jön, ha bent vagy, akkor 10.
    - Loyality token: minden napi belépéskor kapsz 5-5 loyality tokent, amit levásárolhatsz pár dologra a Marketplacen. Nem sok normális dolog van, de akad 1-2 hasznos. Én Worker potit szoktam "venni" belőle. Ötnaponta kijön egy.
    - lehet ingatlanod: free játékosként nem tudsz adót fizetni. Patronként igen. Azaz hosszú távon csak patronként lesz ingatlanod.
    - Eladhatsz az AH-ban: Free játékosként csak vásárolhatsz. Aukciós házas licensz kell ha el akarsz adni. Az tán vehető AH-ban, vagy tradelhető(esetleg kaphatod giftként, de creditbe kerül). A patronosoknál alapfunkció az AH eladás lehetősége

"Free" játékosként (valós pénz beadás nélkül) is lehetsz patronos. Kell hozzá vennekd két APEX-et. Azaz valaki márs befizeti neked, te meg goldot adsz a pénzes ügyfélnek a patronért. Az első patron nehézkes lehet. Esetleg honorpontos itemek eladása mehet jól.. Csak ugye ahhoz is kell licensz (nem nagy költség. 150 credit azt hiszem. A worker poti 300-ért van. Olyan 15-20 gold körül lehet az ára)

+infó:
    - a creditegyenleged account szintű. Bárhol is vagy ugyanannyid van
    - a laborpontjaid régiószinten egységesek. Külön egyenleged van az NA és az EU szervereken, de azokon belül minden szerveren ugyanannyid lesz. Ugyanez igaz a Loyality tokenekre is

Utoljára szerkesztette: mikromanus, 2014.11.24. 10:19:49
  • Party Hard
    Mit is ad a patron státusz pontosan?
  • betyar40
    aki nem kapta meg a patron státuszt pedig előfizetett az a trion honlapján a live chaten meg tudja oldani ott segitenek.Azt hiszem du. 2-3 óra után elérhetők éjfélig.
  • Party Hard
    Valaki felvilágositana a craftingolásról ts en?
  • Party Hard
    Az a gond, hogy egyedül elég nehéz fejlődni supportal.
  • Ffreeer
    Ma járt le a patron státuszom, van 2 Apexom, és most aktiválni szerettem volna, de nem történik semmi, mi a gond? :(
  • andraas0717
    Úgy tudtam, hogy ma hajnalban javították az APEX-et, de nem tudom felhasználni. Akkor most mi van? Ez így nagyon nem lesz jó :S
  • mikromanus
    EZ biztos? Gondold meg jól a választ mer' még a végén learatom a termést és beépítem marhákkal :))) Na jó. Esetleg sajttal vagy zsanpiérre... ööö jupiterrel. Mindegyikőtök hanyagolja, vagy csak a tied a szabadagazda? No, majd hétvégén/este rákérdezek TS-en. Hátha.

A TS fa meg elérhető az AH-ban most is. Csak gondolom ami korábban 800 gold volt, az most 300. Ez nem utal arra, hogy kihalna. Valamivel feljebbmehet épp az ára, mert a credites ládából eső palánták más nem 10% eséllyel adják...
  • Gilmoor
    Hogyne, sok volt még mikor TS fát akartunk kinyerni, de már rég nem termel senki fát ekkora mennyiségben. Szóval az esélye annak hogy piacon találsz, meglehetősen közelít a zéróhoz. De most, hogy abbahagyjuk 3an a játékot felszabadul 5 nagy farm és két farmház, itt a lehetőség, hogy beruházz. Amig le nem omlik a terület, akár telerakhatod juniperrel az egészet. Úgy is csak a gaz nő rajta.
    Utoljára szerkesztette: Gilmoor, 2014.11.21. 09:18:22