3293
-
mikromanus #2653 Az apex befagyasztás nem tett túl jót a pörgő kereskedelemnek sehol. Az alapanyagok és "egyszerűbb" itemek ára a padlón van, a tax-worker poti, stabilizer és regrade scroll árak meg agyamenten inognak. Sajna nem úgy hogy nagyot lehessen szakítani. Néha az alapanyag drágábban van kint mint maga a kész regrade tekercs. vagy a 10% mellett semmi haszon nem marad(na). Azért van mindig ami elhúz az észérvektől a nagy büdös semmibe. A "Narancs" stabilizer (crystal) volt ilyen, meg néha egy-egy alapanyag, vagy épp a flaming log. A tax beragadt 1 arany felett, úgyhogy picit szívás a lesz a nagybirtokos rendszer. Aurória totál életképtelen most a maxos tax mellett. Azért nem dobom a kukába az egész birtokot ott, mert így csak kisebb összegeket bukok, de benne van vagy 350-400 gold. Persze be lehet dbni esetleg eladásra. Valami Sector One cicus csak rávtné magát :)
Valakinek esett már juniper vagy cedar hardwood? Az hiányzik az "igazi favágó paraszt" titulusomhoz, de nem nagyon akar pottyanni. Pedig nem vagyok nagyigényű. Nem kell villámfa, csak pár keményebb anyag :) -
#2652 Na szervereken sokszorta több a goldseller, hármasával blokkolom őket. EU-Nebén elég kevés van, előfordul, hogy nem is találkozom velük egyáltalán. Mondjuk meg is értem, gyakorlatilag befagyott a kereskedés. -
mikromanus #2651 Nem a hibáit fizetteti meg, hanem a pénzünkért szart se ad support szinten.
A szakértő programozoik még nem tudták javítani a több hónapja ismert (?) hibát, igy most hogy kinos és elterjedt lett a használata blokkolják a használatát.
Eddig se kellett macro. Leülsz a bíróságon, vagy ráraksz valamit az egyik mozgás gombra, vagy teli pakknal azonosítás shift jobb klkikkel.
Spam nem vészes ahova benéztem. 1-2 blokk és nyugi van. Mondjuk nem nézem NA-n a chatet. Csak termelés és AH. EU-n is alig van spam. Azt is hamar eltuntetem. Rossz szervert választottál volna? -
Tusy #2650 - NA szerver chatjén olvastam: "a TRION a saját hibáit a felhasználókkal fizetteti meg"
- az ah-ban vett APEXet továbbra sem tudom creditre váltani
- ma amikor próbáltam játszani ~8 percenként kivágott miközben a netről simán és folyamatosan szólt egy rádió (a rádió 16K sávszélességet foglal, de jött mellette frissítés 2M-val is)
- szintén NA szerver chatjén beszélgettek arról, hogy afk-hoz már nem kell külső program. Meg találtak ide-oda mozgó afk GM-t is, le is verték gyorsan. Ja igen, naponta legalább 2-5 perc amíg sikerül blokkolni a gold seller hirdetéseket amit egyébként olyan szintű spamban szórnak, hogy ez nem mindig egyszerű ... de legalább fárasztó és megadja az alaphangulatot az aznapi játékhoz -
Party Hard #2649 Van valami módja a karakterem kinézetének változtatására???? -
szergely83 #2648 Én úgy látom, hogy van Apex náluk is. De nem is az infláció okát akartam feszegetni, csak rávilágítani arra, hogy a kiadó tehetetlen azzal szemben, hogy a fejlesztő tesz a játékosokra nagy ívben (és nem a QQ nerf sírásokra gondolok). -
mikromanus #2647 Azt hiszem Koreában nincs Apex. Az egyik legfőbb exploitforrás így fel se merült. Land grabberek gondolom vannak mindenütt, de elvileg ezeket lehetne kezelni. Persze csak utólag. nagy vigasz. A gold elértéktelenedése baromság. Egyik oldalon vannak a fix goldforrások. Ilyen a horgászat és a kereskedelem (pakkok). Másik oldalon ott a termelés. A termelés és "begyűjtés", meg a craft is olyan ami kereslet-kínálat alapú. Ha kevés van valamiből, akkor lehet haszonnal eladni. Ha sok van belőle, akkor olcsón megy el, vagy úgy se. Haszon meg alig. A "Normál" anyagoknál és terményeknél már sok esetben közel nullszaldón megy az eladás. EGyszerűen mert könnyű elérni, gyorsan termelődik és sokan csinálják. Aminél van "belépési korlát" ott lehet haszon, de ahogy múlik az idő egyre kisebb. Szép a 10k határ alkímián vagy máson, de most már kb ezreknek meglehet. Így már nem komoly korlát. A vétel-eladásban a hagyományos értelemben vett "zsabad verseny" van. Picit torzul a 10% "ÁFA" miatt (+1% kezelési költség) miatt, de nagyjából azért szzabad a verseny. Lehet persze próbálkozni áruhiány előidézésével é sárfelhajtással. Néha be is jön. :)
Meg lehet halászni a zavarosban. Megbecsülni a leendő mozgásokat és megvenni ócsóé' eladni drágáé' a szajrét. Napi, heti és hosszabb távon is jelentős ingadozások vannak árakban.
edit: kimaradt a goldkivonás. Abból is van bőséggel. Tax, ÁFA, anyagfelhasználások, craft költségek, regrade... Töménytelen gold elnyelésére képes a rendszer.
Utoljára szerkesztette: mikromanus, 2014.11.19. 16:13:19 -
szergely83 #2646 Ebben eléggé meg van kötve Trion keze. Keleten a bot/cheat probléma már évek óta jelen van, várható volt, hogy itt is erre a sorsa jut. Inkább játékfejlesztési problémák vannak, hiába van X GM folyton online szerverenként, ha a játék simán lehetőséget nyújt a csalóknak. Úgy tudom koreában még pereskedés is volt a játékosok és az XL Games között. -
szergely83 #2645 Kb két hét kihagyás után nem érzem a késztetést, hogy belépjek. Egy csomó lehetőséget felkínál a játék a playernek, mégis mérhetetlenül korlátozott benne minden. -
#2644 Én feladtam a harcot... rohadt sok a bot ami ellen lóf...t se csinálnak ez által meg csak elértéktelenedik a gold... Köszi trion megcsináltátok, egy jó játékot teljesen megöltetek , halálra van itélve az egész , rövid időn belül ez is a pöcegödörben végzi. -
Party Hard #2643 A Karakter kinézetét tudom valahol állitani?? -
Tusy #2642 - októberre patron státuszt úgy vettem (~4000Ft volt), mondom napi 2 trade run elég lesz arra, hogy meglegyen a 2 APEX a következő havi patron státuszra. Ez elvileg talán elég lett volna, de az APEX ára mindig emelkedett egy kicsit ezért az utolsó 2 hét végén csak trade runt mentem, így lett meg a 2x115g a november havira (Nebe, Haranya)
- innen (topic) vettem az ötletet, hogy átmenjek NA szerverre is kifejezetten APEX megszerzése miatt ( account = [credit, patron státusz], NA és EU szerverek = [Loyal és Labor Pont] ). Akkoriban EU ah-ban az a 2-3 APEX ára olyan 150g-180g körül mozgott, NA-n (Ollo, Haranya) volt 5-6 oldal találat 80g körüli áron, szóval jó ötletnek tűnt. Az elmúlt ~1.5 nap offline market kicsit megdobta az árakat, így örülhettem a 180g-s ah-s APEX.nek NA-n, ott ma 250g-275g az átlag APEX ára. EU-n ~1 hete kullogok az emelkedő árak után (legalább 100 trade runra elég anyagom van (~6g/run) csak időm / kedvem nincs rá), ma végre 235g-ért (250g a következő) mégis meg tudtam venni ah-ból, csak használatkor ad ilyen "failed" üzenetet (relog után is) ... ez most kicsit elvette a kedvem a játéktól
- _szerintem_ ez a játék NEM casual (alkalmi) játékosnak való, pedig mondanám, hogy én is az vagyok de ez nem igaz. Szinte minden nap belépek legalább 1x, ez viszont decemberben 2-3 hétig nem lesz igaz. Ekkor fogom elveszteni azt a 2 fix farmhelyet amit eddig találtam ... és nem tudom vissza akarok-e térni utána. Patron státusz nélkül újra meg fogom próbálni, ad-e annyi szórakozást amiért érdemes maradni de vannak kétségeim
- vannak gondjaim a rendszerrel (gép + net), volt olyan hét végi nap amikor 2 óra alatt ~20 DC után (illetve az első 5-ből 4x be se engedett) adtam fel, meg olyan is amikor több óra játék után se dobott ki. Ugyanezzel a rendszerrel guild wars 2-ben a 2x50 fős www-t még bírja, bár TS-el óránként ott is esélyes 1-1 DC. Nagyobb tömegben azért már ott is valószínű, hogy kivág a gép de aa-ban nagyon alacsony a tolerancia szint, van amikor belépéskor befagy, airship map váltásakor kivág (relog után meg zuhanok a semmibe), vagy ha haladni akarok a farmon és még nem minden jelent meg akkor megakad a kép majd, 2s alatt desktopra rak (amúgy átlag 50-80 fps-el fut szinte mindent minimumra véve). Ez azért gáz -
Party Hard #2641 NA valaki Melisara szerveren aktívkodik Haranya-n? -
gabor696 #2640 Már nem rosszból de ez nem okoskodás volt hanem csak szeretnénk tudni hogy kinek mondtad amit mondtál, egy csoportos beszélgetésnél se hátat fordítva beszélsz a többiekhez hanem általában ahozfordulva akinek mondod, itt ebben az esetben úgy tudod megtenni hogy rányomsz a válasz gombra. Szerintem csak ennyit kért hogy egyszerűbben lehessen követi kinek válaszolsz.
no offense -
#2639 véleményed van? mindenkinek van, nekem is. Ha most leírnám mit gondolok az okoskodásodról és a jó modor oktatásodról biztos kiverné a biztosítékot. Tudod a vélemény olyan mint a segglyuk. mindenkinek van de senki nem kíváncsi a másikéra. -
#2638 Szerintem nem lenne probléma, hogy amikor írsz valakinek, akkor feltüntetnéd, hogy kinek. Ott van pl. a válasz "gomb" is. -
#2637 oké most kézenfogósan is elmondom. 1 karinak végigtolni a story-t kb 2-3 nap, de melós családos függőnek 1 hét. 2 karinak az 50-50 gildája amcsi szerón ér kb 1 apexet. eu szerón 4x50 gilda star 1 apex. ha ezt érted akkor jó, ha meg nem akkor minek kérdezed?
Utoljára szerkesztette: Gilmoor, 2014.11.17. 17:08:14 -
mikromanus #2636 - Napi 20 gilda szerezhető kb. PvP nélkül 16. Mentoroskodás nélkül 10 (2 nevelgetős, 3 gazos és puskaporos, 3 kajás-húsos, 2 Grimhast riftes). Mondjuk a kajáshoz is kell hely ahova lemegy a farmers workbench, azaz kezdő free-ként kiesik.
- Ha abszolut semmit se akarsz kiadni, akkor az első patron státusz elérés szivatós. Utána könnyű már. Csak quest-PvP módban is kijön kb egy apexnyi a korábbi ozzászólók alapján. PvP meg satnyaként is megéri. Mindig van gyengébb ellen. Kis gyakorlattal sokakat lenyomsz és megvan a honor és a gilda is. Emellett többet lehet összességében nyerni, mint a kudarccal veszíteni. Csapatban még lazább. Mondjuk ebben én épp csak kibic vagyok, mert nem arénázgattam.
- Riftek stabilan adják a "supportot". Ha betársulsz, akkor a két cinderesből lazán meglehet napi 800-1000 közti honor. Ha segggyenge vagy, akkor drukkolsz a harmadik-sokadik sorból eleinte legfeljebb. Más killjére is megy a számláló. Végső esetben vásárolgatsz ebből a honor tradernél és eladod az AH-ban. Ha már megvan az AH licensz, mert az azért kell ehhez, ugyi?
- a ház patronos tartalom. Ha nem küzdöttél meg érte és nem is fizetsz, akkor az nem jár. Ha már lenne technikailag lehetőságed, csak a hely a necces, akkor ott a csapatjáték. A lejáró házakat be lehet foglalni. Sok is van belőle. Idővel aki nem elég farmolgatós alkat az kihullik. Vagy aki szereti a jó supportot. Mer' olyan aztán nincs, csak időszakonkénti tökönrúgdosás a Cégtől.
- insta és dungeon: legyél healer és hamar bevesznek csapatba. (csak az meg soloban nem túl sanszos hogy bármit is kezd magával a farm és trade runokon kívül) -
#2635 "Ha nagyon akarsz patron lenni, akkor legyen egy karaktered az amcsi szerón is és ott vásárolj apexet kibányászott kavicsok eladásából." - Biztos annyira jövedelmező patron nélkül óránként 60 laborból(online) bányászni?
"Akarsz házat, várj türelmesen..." - Aki játszani akar az biztos nem fog hónapokat várni hátha lesz szabad telek. 800-1000G között már lehet venni jó helyen 16*16-ot.
"Akarsz hajót? nem kell trade run freedichre, csak csináld meg a napi küldiket és hamar meg lesz a kellő mennyiségű gilda star."- Napi küldetésekből könnyen lehet 5 gilda. Lehet mentor questekből is pár, de azt meg várd ki míg kell egyáltalán valakinek... Lehet még arénában is szerezni, de ott is ha nincs elég jó cuccod értelmetlen bemenni, mert úgy leütnek, hogy hozzá se érsz az enemyhez. Szóval rohadtul nem lesz meg hamar a 250-400 gilda. Clipperre persze könnyű összeszedni az 50 gildát, de az meg sokat nem ér. Szerintem a legjobb 2 gildáért vinni a csomagokat pvp/pve zónákba. Persze sok idő kell hozzá.
"dungeon? jah azt ne akarj. még a farmolásnál is unalmasabb ott állni a bejáratnál és várni hogy valaki bevigyen." - Egy dungeon finder kellene ja. Ezért nem árt csatlakozni egy aktívabb guildhez. Nagyobb para szerintem, hogy csapatban nem lehet 5v5 arénába jelentkezni. -
mikromanus #2634 Ninc sróla semmi infó. Vagy alpha-béta verzióban volt benne, vagy később érkzeik. Esetleg ha tudsz koreai nyelven kommunikálni, akkor megnézheted a keleti régiós lapokon mi a helyzet. EU és NA szervereken még nem létezik, vagy nincs questje szerintem. -
andraas0717 #2633 Lifeguard Captain Mitcher, róla senki nem tud semmit? -
#2632 nem szerezhető be.. most még -
#2631 építő jellegű hozzászólás: egy lyukas garast ne költs rá, mert nem éri meg. Ha nagyon akarsz patron lenni, akkor legyen egy karaktered az amcsi szerón is és ott vásárolj apexet kibányászott kavicsok eladásából. Akarsz házat, várj türelmesen... hamarosan focipályák lesznek szabadon. Akarsz hajót? nem kell trade run freedichre, csak csináld meg a napi küldiket és hamar meg lesz a kellő mennyiségű gilda star. Akarsz honor pontot? Menj el cinderbe és csinálgasd a riftes eventeket. ... mit lehet még akarni.. jah ... akarsz farmolni? ez a játék remek lesz. farm az van..... na mit lehet még.. dungeon? jah azt ne akarj. még a farmolásnál is unalmasabb ott állni a bejáratnál és várni hogy valaki bevigyen. -
andraas0717 #2630 Hi! Lifeguard Captain Mitcher, a Mirage szigeten merre található, vagy csak valamihez kötve jön elő? A Land Expansion Certificate hol szerezhető be? -
Party Hard #2629 akinek nem tetszik a játék ne foglalkozzon vele.
Tényleg itt ültök az sg fórumon és szapuljátok a játékot a kérdezőknek??? Hát gratulálok sok sikert az életetekhez.
Valaki esetleg valami építőjelegű hozászolást? -
Kryon #2628 A játék szó szerint a farmolásról szól. Azzal is jobban jársz, ha inkább kimész a kertbe kapálni. -
twi452 #2627 jah nem én a játékra gondoltam :)
a firranokkal nincs gond, legalább nekik hasznos passzívjuk van :) -
Party Hard #2626 az a baj, hogy nem tölti illetve lassan tölti be a mob okat és az animációkat... Valakinek van ötlete miért van ez???? -
Party Hard #2625 Miért? Van valami indok is? Csak mert nem szívesen játszanék sem elfekkel sem emberrel -
twi452 #2624 sehova, nem éri meg beleölni az időt és energiát :D -
Party Hard #2623 Akkor hova csináljak Ferrian karaktert????? Melyik szerwerre? -
andraas0717 #2622 Nézz feljebb, az aktív játékosok listájára. -
Ffreeer #2621 A Nebe szerveren nincs magyar Guild??? -
Trollface #2620 A kastélyba be van fagyva a lové, nem lehet kiszedni... Szal mi is adózunk a vezérnek külön ,hogy tudjuk építeni a várat. 9k arany van beragadva.. -
Tusy #2619 - tradeprofit
- hogy hol mennyi az aktuális % azt meg a játékban érdemes megnézni -
Ffreeer #2618 Tudnátok írni olyan Trade útvonalat mint pl.. Solzreed-Two Crowns, ami rövid, lehetőleg veszélytelen és jól fizet?? mármint amit egyedül is el lehet vinni :) -
Ultimaulti #2617 a "nem" kimaradt. -
Ultimaulti #2616 Már nem ezzel a játékkal. Ebben a formában láttam benne jövőt. -
saghun #2615 A <Sagittis Hungarorum> klán szeretettel vár minden magyar játékost a soraiba! Guildünk az Orchidna szerveren található a Nuiai (nyugati) oldalon. Célunk egy nagyobb magyar társaság kiépítése és egyben tartása. Fő tevékenységeink közé tartozik például a trade-run, dungeonok tisztítása, különböző rifteken és háborúkban való aktív részvétel. Jelentkezni lehet a guild honlapján: saghun.enjin.com.
Utoljára szerkesztette: saghun, 2014.11.14. 13:38:28 -
#2614 hát nem tudom hol játszol de elég keményen viszünk mindent a nuikkal szemben.