3293
  • mikromanus
    Luke, térj át a Másik Oldalra... izé, a Sötét Oldalra! :)
  • DonC
    őket ismerem, de a másik oldalon vannak :D
  • szabi07
    Szia másik oldalon van a Fekete sereg
  • DonC
    sziasztok, janudaron keresek aktív magyar guildet :) haranya
    Utoljára szerkesztette: DonC, 2014.12.18. 16:13:04
  • mikromanus
    NApi friss. Jött új patch. Ó, hog yfoglalnák betonba a lábukat, de örülök. Valami új dungeon, meg delfin mount. Meg olyan raid/dungeon ami csak hétvégén érhető el. ó, hogy ez milyen csodálatos! Persze a javításokról nincs szó. Olyan apróságokat nem említ a nócc, mint a flower exloit/bug javítása. De cserébe resetelte a restart/patch az összes veszélyességi szintet. Legutóbb csak azt láttam reggel, hogy danger lvl 1. Akkro azt hittem átaludtam a bulit. Most viszont egyértelmű, mert direkt megnéztem. AZ összes PvP terület resetelődött. Ez annyira jó. Legyen már 3 naponta reset! Nem kell ide peace időszak. A 120 sajtom jól elvan magában Hellswampon. Lassan inkább szétosztogatom a PK klánoknak csak fogyjon. :) Danger lvl 5 volt este a patch/restart előtt. Aztán most meg pihi van. - naponta jön össze egy hábórú (és a követő béke) a pangás miatt, meg amiatt mert egyre kevesebb a balek aki nekiindul PvP időszalban és le lehet jól PK-zni. Erre restart. A pakkokat nem néztem, de remélem ott is reseteklt az idő. Macera lenne átpakolgatni. A tax határidő bezzeg nem resetelődött.
  • andraas0717
    Köszi, sokkal okosabb lettem
  • mikromanus
    Ezek Rumbling archeum tree-k. Valamelyik pénzes ládából eshetnek a csemeték hozzá. Vagy persze meg is vehetőek az AH-ban. Nem kell semmi a növekedésükhöz és egy óra alatt megvannak. 10% eséllyel Thunderstruck tree lesz belőle az óra végén. Amiből rumbling archeum tree lesz, azokból kivágással archeum crystal nyerhető (talán 1-3 valamelyik fajtából a három közül).

Az archeum tree 3 gilda starért kapható (vagy AH-ban vehető) csemetékkel dolgozik és minden fejlődési szakaszban kell hozzá az Auroria Mineral Water (növekedés megindulás, terméshozatal megindulása). A termések leszedésével archeum dustot ad, a fa kivágásával meg archeum log-ot-
  • andraas0717
    Na, akkor homályosítsatok fel lécci. Ezek archeum fák, amik villám sujtottak lettek? Azokhoz tudomásom szerint az auroriai ásványvíz kell, vagy tévednék? Ezekből nagyobb eséllyel lesz villámsujtott fa, mint másból? Hol lehet csemetét szerezni hozzá?
  • mikromanus
    Valószínüleg nem bugos most sem a láda. Nagyobb annak a valószínüsége, hogy valaki trollkodott. 1 óra a fák növési ideje. Ami nem thunderstruck azt kivágta és rakott új saplingot a helyére. A villamosfák meg maradtak. AZtán ez lett. Kyrios NA szerveren volt ez Dewstone nem sivatagos részén van a bányához és az árusokhoz közeli részen.
  • betyar40
    mikro? lehet megint bugos a láda?::PPPP érdemes 1-2 archeum fát beújitani....amúgy kié a telek?
  • mikromanus
    Hát akkor jóvan. Ez miez? NA mértékű nyalás a kazuároknak?
  • Ffreeer
    mind1 megoldódott, újra kelett rakni a Glyph-et!
  • Ffreeer
    Nem tudjátok mi lehet a probléma? ma frissült a Glyph és nem indul el a game, ezt írja ki " A E:/GLYPH/LYBEAY32.DLL nem windows rendszerhez lett tervezve, vagy hibát tartalmaz
  • mikromanus
    És az ilyen betett itemeket mi ugye nagyon is szeretjük.. Csak sajna nagy rajta a konkurencia a "licitnél". :)
    Azért ez elég alap dolog. Max akkor lehet értelme "nem tökölni" a bid kezdő beállítással, ha amúgy is csapott az ár (bár akkor meg többnyire nagy mennyiségeket raksz ki), vagy ha olyan alacsony, hogy tuti elviszik, viszont sietned kell valamiért. Mondjuk ez nem túl életszerű. Röviden: be KELL állítani alsó határt/kezdőlicitet!!!
    Utoljára szerkesztette: mikromanus, 2014.12.12. 16:36:33
  • twi452
    be kell állítani a minimum árat is amiről indul a licitálás
    ha nem állítod be akkor fillérekért is el lehet vinni ha lejár és valaki licitált rá
  • Ffreeer
    Még az aukciós házat nem értem hogy ha valamit beteszek pl. 5 aranyért és azt nem vesztik meg ,akkor miért vehetik meg pl 5 ezüstért?? miért nem kapom inkább vissza faildbe? elég idegesítő dolog
  • mikromanus
    A veszélyességi fok változik folyamatosan. A "Normál" PvP régiókban mint amilyen Hellswamp és Sanddeep az alapján megy előre (fokozódik) a veszélyességi szint, hogy mennyi PvP kill van. 1-5 közt mozog a veszély. 5 után átvált crysisba. Innen fix az időzítés. Krízishelyzet, majd háború. A háború végén van egy lezáró békeidőszak mielőtt visszaváltana a normál PvP ökörködős 1-5 szintre. Ellenséges játékos (piros) lenyomásáért kizárólag war időszakban kapsz itt honor pontot. Békeidőben senki se támadhat senkit. Ilyenkor szoktak szállítani. Halcyonában fix időszakok vannak. 4 óra béke, némi krízis (15 perc?), majd 80 perc háború. Dupla "együttállásnál" hozzuk ki a pakkokat hellswampból. Így 0 a kockázat. Persze a trollok blokkolhatják az utat, vag ymegkisérelhetik ellopni a kocsidat és szétveretni a szörnyekkel ilyenkor is. Jobb ha folyamatosan levédve tartod a megrakott kocsit. Szamárnál persze ilyen gond nincs.
  • andraas0717
    Egyedül vagyok. A 8*8-s Solz-ban a spec gyártó gépnél van, közel a vízhez. Sanddeep-be hajóval, nem nagy ügy beszaladni a trader-hez a cuccal.
  • Ffreeer
    Ti hogy visztek tradet hellswampból és sandeep-ből, amikor ott mindig pirosba van, úgyértem bármikor megtámadhatják a tradet,nem :)
  • mikromanus
    Főként hogy Sanddeep szintén PvP zóna. Mondjuk ott csak egy békeidőszakra kell figyelni. átpakolásnál kell +1 ember így is, nem? Csak mert vagy kocsi, vagy hajó. Elcseszett dolog. Solisban meg nem igazán van közel a part, hogy a telektől ingázzunk. Persze ugye csapatjáték ez is elsősorban?
  • andraas0717
    Ezt így egyszerűbbnek tartom. Lehordom Solz-ba egy 8*8-ra, aztán onnan vízen Sanddeep-be. Elég gyors és "biztonságos", nem kell a béke és háború időszakokra figyelnem.
  • mikromanus
    A 3 pakk azonos áron megy azt hiszem (azonos %-nál). A kiszállítás békében nem rizikós. Azért a verdát folyamatosan le kell védeni. Hátha jönnek a hülyeségeikkel (Flower exploit). Persze lehet még megkisérelnek blokkolni is a Pk klánok, de ez inkább csak lassítás. Eg yjobb együttállásnál (Hellswamp és Halcyona is békében van) 4-8 környi pakk átszállítható Halcyonába. Ott meg 1,5 óra PvP - 4 óra béke váltakozás van, így nem túl rizikós. persze kell hozzá egy telek Halcyonában is. Kis madárijesztő simán elhelyezhető.
  • andraas0717
    Igen, valóban a Hellswampban gyártott cuccok drágábbak, de rizikósabb a kiszállításuk is. Engem már pakk nélkül is gyilkoltak le Hellswamp-ban :). Sajtot még nem gyártottam White Arden-ben, csak mézet és olajos ginsenget. Sanddeep-be szállítva 16-17 arany körül van az ára.
  • mikromanus
    A Magic Chart (ArcheAge Trade Runs Spreadsheet : Trade Run Values) szerintem speckó helybentermelt pakkokra is igaz arányaiban. Hellswamp-gwenoid olyan 18,5 körül ad maxon, Solzredbe 17,5 körüli. Erre rájön még 5% persze. "Normál" pakkoknál is olyan 1 arany a különbözet azt hiszem. Mennyit ad a white ardenes sajt. Hova viszed?
    A méz pakk elvileg picit költségesebb. Ugyan néha van jó áron is (50-55 ezüst/darab), de inkább resistes potionokra lövöm el. A sajt könnyebben biztosítható. Bár van most 10 méhkaptáram is...
  • andraas0717
    Van máshol, de ez lenne a legjobb a trade-jeimnek. Én max Sanddeep-ig merészkedek el. A Gweonid-Sanddeep útvonal elég "biztonságos" és mivel nem vagyok telhetetlen, a hozam is megfelelő. Gweonid-ban készített méz, sajt stb., jobb árú, mint amit most White Arden-ben csinálok.
  • mikromanus
    Ezalapján nem tudom, hog ymost nincs egyse és nem érzed magad szerencsésnek, vagy mindenütt van már valami, de ez még kimaradt és kellene a gyűjteménybe. Nem "kell" hogy épp ott legyen. Helyezkedni kell picit. Mondjuk a legjobb üzlet mindig érinti valamelyik háborós övezetet. Arra meg a gwenoid induló annyira nem jó. Mondjuk Hellswamp most szívás, Halcyona meg kb olyan mint gwenoid árakban (meg helytalálásban is).
    Hellswampon a Nebén tegnap hajnalra lett meg a háború, majd a béke. Frankón átaludtam. Kb 4-5 óra közt lehetett. Most megint pangás van és gondolom a keselyűk a szokott helyükön a fákon és minden zugban megbújva lesik a bevállalós kereskedőket. A telkeim meg tele vannak sajttal. Olyan 70 lehet elfekvőben amit ki kellene vinnem. Lassan átpakolni se tudom őket hogy új állványokat helyezzek el annyira tömött a terep. Készülőben van így is 40 (+7 sanddeepen). Picit besokalltam szerintem.
  • andraas0717
    Gweonid-ban még nem sikerült 16*16-st szereznem.
  • mikromanus
    Van még bárhol is helyprobléma, Csak mert volt havernak lejáró telke Hellswampban. Lejárt éjfélkor a nagy madárijesztő és a farmház. Reggel még üres a hely. Mellette volt két nagyfarm (big scarecrow) hely amit valaki kis madárijesztővel foglalt be (nem fejezte be és nem is fizetett taxot. 7 nanpig azt hiszem nincs rajta bukta). Meg a lakásmaffia is befoglalt 4-5 24x24-es területet. Aurorián volt 1-2 tucat 24x24 hely eg yideje, de mondom biztos drága. Hellswamp nem az. A rinyagépek elhúztak. Most lehet játszani kedvünkre.

©Ffreeer: könnyű megszerezni és kis karaktert hamar lehet törölni. Gondolom a farmkereskedelmet és kiskarakter bezúzósdi ügyeskedést akarták ezzel szűrni. A nagyfarmhoz már azért sokat kell sz*pni. Egy rakat időrabló quest a végén meg egy csónakázás a szomszéd kontinensre.
  • twi452
    így van megírva a játék :) a kicsiket nem lehet eladni akármit is csinálsz
  • Ffreeer
    Lenne egy olyan kérdésem hogy ha a big scarecrow-ot el lehet adni, akkor a kicsit miért nem?? a main karakteremnél a nagyot el tudom adni, de az alt-al nem a kicsit :S vagyis másik kari nevére szeretném átíratni appraisal-al!
  • mikromanus
    HA szerzel patront creditért (apexet goldért pl), akkor már laza. Elég jól hozható az apex szerintem ami kell a megújításhoz. Odáig macerásabb eljutni, de nem lehetetlen. Ha meg teljesen freeben nyomod és nincs is patron terved, akkor is sokminden teljesíthető. A PvP oldali dolgok és a riftek-runok simán nyomhatóak freeben is. Oda több segg kell, mint patron. Persze a legjobb dolgokhoz iszonyat sok gold kell, ami leginkább laborköltéssel hozható össze (mindenhez labor kell, free-nonpatronban meg az kevés), de az eventek, dungeonok és riftek sokat adnak mindenkinek. Egyszerűbb is valamennyire freeben, hisz a farmville és a trade run nagyban kiesik kb. Hasla fegyver, GHA set itemek, honoros lunagem és lunafrostok elég lazán elérhetőek. Amíg gyengébb göncben vagy, addig kicsit többet támaszkodsz a csapatra, de ez nem vészes. Haslába mindenképp csapat kell. Ha előbb ütsz mint bárki, akkor már szívesen látnak. Az nem annyira patronfüggő. A dungeonokba kell erő, viszont az sem teljesíthetetlen gyengébb felszereléssel. Persze ha nincs jobb, akkor eleinte a kisebbekkel jobb kezdeni.Mentoros Mine, Burning Castle és később a lvl 50-esek, majd legvégén a Serpentis. Szerintem jól egymásra épülnek (lépcsőzetesen növekszenek).
  • Kryon
    Már elég idő eltelt nyitás óta. Hogy látjátok, f2p-ként csövezve mennyire élvezhető a játék nagyobb szinten?
  • mikromanus
    Feloldották tegnap valamikor végre az APEX zárolást. Már lehet venni és használni. Kezd is elfogadható lenni az ára. EU-n Neben tegnap valami 330 körül láttam. Macsiknál emberibb időben oldhatták fel, meg ott amúg yis szeretnek "rásegíteni" a játékukra, így ott 230 körül láttam. Délután EU-n volt 415-440 is. Sok lökött ezt is megvette annak ellenére hogy használni se tudta? :C

©Gilmoor
    Lassan benézhetnél ám... Közeleg a fizetésidő a taxoknál, meg tuti sok laborpontod is van. Mehet a horgászat. Apexes kérdést majd rendezem. Tartalék van rá, csak át kell váltani a pakkokat. Exten telkei ma járnak le (vagyis holnap hajnalban). Hirdessem meg guilden belül rá a versenyt? Tuti lesz rá hiéna. Locho haverjait meg nem akarom a közelemben tudni. Még a végénn ők nyúlják le. Hiénázásban jók... észmunkában kevésbé. :)
  • mikromanus
    Jaja. Kb ilyen trükkösen kezelik a híreket itt is :) Mondjuk a jelzett remekműben aztán hasonló jelenet játszódott le a "kapcsolatfelvételnél" is amikor jöttek utat építeni és akadékoskodtak volna a benszülöttek.

andraas0717
    Bezzeg beregisztrálni azért benéztél. :) Erről az jut eszembe, hogy néha azért szidtuk a Blizzardot mikor valami szarul ment Diabloban, vagy ás játékuknál néha, vagy hogy mi milyen IMBA/OP, de a hírezést azt nagyon jól megoldják. Ott tényleg érzed, hogy el akarnak érni a hírek. Itt meg...
    Utoljára szerkesztette: mikromanus, 2014.12.05. 13:26:48
  • andraas0717
    Igen, így van ez. Személy szerint, én nem böngészem a fórumot (gyenge az angolom, elég procedúrás kiböngészni miről van szó). A web shopot meg nem látogatom, mert nem óhajtok vásárolni. Bezzeg ha a lancherbe kitennék oda jobb oldalra, akkor lehet, hogy észrevenném, hogy le van tiltva az APEX.
  • Gilmoor
    - "Ki van hírezve fórumon" Erről a Galaxis Útikalauz jut eszembe :)
    itt egy részlet mire is gondolok ... :)
    -Magának is joga volt hozzá, hogy javaslatokat tegyen, vagy tiltakozást jelentsen be a kellő időben jegyezte meg.
    -A kellő időben, mi?! - süvöltötte Arthur. - A kellő időben? Akkor hallottam elöször az egészről, amikor beállított ide egy
    munkás tegnap. Megkérdeztem, azért jött-e, hogy megpucolja az ablakot, mire ő azt felelte, hogy nem, hanem azért, hogy
    szétrombolja a házat.Persze nem ezzel kezdte. Dehogy. Előbb letörölt pár ablakot, s megvágott öt fontra. Csak aztán mondta
    meg.
    -De Mr. Dent, a tervek az elmúlt kilenc hónapban rendelkezésére álltak a helyi tervezőirodában!
    -O, hogyne! Én is egyenesen odamentem, hogy megnézzem őket, mihelyst hallottam a dologról, tehát tegnap délután. Maguk
    aztán nem erőlködtek valami nagyon, hogy felhívják rájuk a figyelmet, ugye? Ugy értem, hogy például szóltak volna
    valakinek, vagy ilyesmi.
    -De hiszen a tervek ki voltak állítva.
    -Ki voltak állítva? Éppenséggel a pincébe kellett lemennem, hogy megtaláljam őket.
    -Ott van a kiállítási részleg.
    -Zseblámpával.
    -Talán leszakadt a villanyvezeték.
    -Meg a lépcső.
    -Nézze, végül is megtalálta a feljegyzést, nem?
    -O, hogyne - felelte Arthur -, megtaláltam. Egy használaton kívüli vécében elsuvasztott, bezárt iratszekrény fenekén volt
    kiállítva, az ajtón a következő felirattal: Vigyázz! A leopárd harap!
  • mikromanus
    Ki van hírezve fórumon hog ynem elérhető az apex, meg a webes storeban se elérhető. Ilyenkor nem szabad AH-ban se venni. Veszett drága és még használni se tudod. Ha tudom, hogy ilyen labilis lesz a szerver meg ilyen szarul követik a javításaikat, akkor betárazok párat és eladnám most másfél-kétszeres áron. No, majd legközelebb. Tuti lesz legközelebb.

Céges oldalról picit tényleg gyengék és irritálóak.
    - nem adták ki az egész tartalmat, csak szépen lassan. A koreai verziós később javított hibák így szépen előjönnek itt is. Meg minden új verziónál ha később javították. De azért beletesznek új dolgokat is amik csak szétcsesznek mindent (villámfás ládika pénzért/creditért legutóbb például)
    - Többnyire van hírezés, viszont nem jól követhető helyen. Van egy rakat lehetséges hely. Most épp a Server Statusz résznél van bent az APEX elérhetetlenség, de néha máshol.
    - Twitteren eleinte elég jól követték a váltiozásokat, de mostanság kb semmi infó nincs. Félnek poitívan nyilatkozni, mert mindig elcsesződik utána valami.
    - Hétvégén olyan senki se dolgozik, aki ért is a munkájához. A GM-eknek kb fát és botot vágni van joguk csak, de finomabb feladatokhoz nem.
    - A supportok elérhetősége szar, a válaszidejük gyenge és semmitmondó a tudásuk. Tíz nap után rákérdeztek levélben, hogy ugye hogy megoldódott a server restart miatt elérhetetlen több trade pakkos hajóm gondja. 5 nap alatt eltűnnek a pakkok. Aranyosak nagyon,. 10 nap alatt minden megoldódik. :)
  • Ultimaulti
    Három napig belépni nem tudtam, amire a legalapvetőbb valós információt nem közölt az üzemeltető. Azután méreg drágán vásárolok apexet, amit egy hete nem lehet felhasználni. Ellenben tíz játékosra jut hat bot. Az rendben van, hogy egy hónapja a játékra sem néztem, de ez biztosan újra meghozta a kedvem. Nem, nem. Ezt én valami olyan kategóriába sorolom, amit a jó ízlés egyfajta keretei miatt nem fogok az azt megillető jelzővel illetni. Nem tudom, hogy Ázsiában milyen cég szárnyai alatt fut a játék, (mert nem is érdekelt, hogy megnézzem) de ez a nálunk való működtetés egész egyszerűen pofátlanság, amiből én köszönöm, nem kérek.

Ahogy olvaslak, a "Palinka Traders" jó kis társaság lehet. Ha nem lett volna ennyi keserű pirula, hozzátok szívesen is csatlakoztam volna. De már késő. :( További jó játékot nektek!
  • mikromanus
    Ha van patronod és laborod, akkor érdemes. Picit felemás hét volt ez. Vasárnap elment pihenni a szerver és tegnap jött vissza. Az összes pakk álvány "Beérett". de a lejáratok nem változtak a telkeken és az adó is ketyegett. 3,5 nap használatra 7 nap tax.. Exten nagy farmja hajnalban megsemmisült, +1 telek belépett a büntetőtax sávba csakúgy mint Exten farmháza. A te dolgaid 11-éig vannak rendezve azt hiszem. Suska szerintem simán összejön a patronba arányaiban a telkeidre vetítve. Időben picit befektetés, de úgyis jó a sok ingázás a szakma fejlesztéshez. Ha erre vonatkozott a kérdés, akkor igen, fizesd a taxot, én meg küddöm a paxot.. ööö A Pexet . Már ha elérhető lesz, mert megint zárolták.
    A nagy dolgok az életben és az Archeageban túl vannak értékelve. Például a bocikarám és a fa kötegek (woodletek). LAborra vetítve szarabbak mintha egyesével lennének lerakva. Befogllatam egy házzal Exten telkét, mert 5-6 óra alatt nem foglalta be más reggel és miért ne. Esetleg egy kis karakter kirándulásra jó lenne valamikor társaság. Meg kellene utaztatni eg ypakkot kis karakterrel. Lochot megkérhetném, csak ő most átállt a sötét oldalra és aggódok hogy a nyílt vízen kirabolna és a hullámat a tengerbe hajítaná. Elkötelezte magát a bűnözőlét (PvP betyárság) mellett.

Küldj majd TS elérhetőséget, vagy kukkants fel valamikor a Palinka Tradersre! Azt hiszem a korábbi TS megszűnt elsejével. Este hattól leszek kb.
  • Gilmoor
    Mikro kérlek írj egy helyzetjelentést érdemes e felmennem befizetni a taxokat vagy hagyjam az enyészetnek az egészet? :)