66
-
#26 Levösbe jó, csak vigyázni kell nehogy medúzamérgezést kapj .
-
davos80 #25 "Semmi sem lesz kedvezőbb hatással az emberiség egészségére és túlélési esélyeire, mint a vegetáriánus étkezésre való áttérés."Albert Einstein -
#24 Nem tudom, miért kell féligazságokat írni. Mindig képesek elfelejteni, hogy az ember alapjában mindenevő. A mai modern ember a százszorosát fogyasztja el kábé a kívánt fehérje mennyiségének, mert csak. Aztán csodálkoznak, hogy elsavasodik a szervezetük, köszvényesek lesznek, mert húst esznek hússal. Az embernek olyan kicsi a fehérje szükséglete, hogy ha egy nap egy tojást megeszik, az bőven elég, és amellé már nem kell húst enni egyáltalán. Hanem szénhidrátot. Növényeket. Krumplit, meg tésztát, mert attól lakunk jól, nem a pörkölttől a tetején.
A préri vadászai, akik húst ettek hússal, bizony egy ültő helyükben megettek egy kiló húst, hogy meglegyen a szükséges kalória adagjuk. És mind köszvényes volt.
Az emberi szervezet egyszerűen képtelen a fehérjét jó hatásfokkal feldolgozni. Ha valaki nem eszik mellé kenyeret, hússal nagyon nehezen lakik jól, és annál hamarabb megéhezik. A mi emésztőrendszerünk nem erre van kitalálva. Ahogyan a ragadozó állatokat, a kutyát is lehet tartani konyhai hulladékon, krumplilevesen és kenyérhéjon, a parasztkutya megeszi, de hosszabb távon nem tesz jót az egészségének, mert ő meg inkább a húst tudja hasznosítani.
Ha az ember ragadozó lenne, nem ért volna el ilyen technikai szintre, mert az lenne a napi program, hogy megeszünk egy fél lovat, aztán a nap többi részében döglünk, mert az emésztés akkora energiákat von el, hogy másra nem telik. Mint oroszlánéknál, vagy akármelyik ragadozónál.
Ha most hipp-hopp az emberek elkezdenének csak feleannyi húst enni, mint amennyit szoktak, egyetlen beteg sem lenne tőle, sőt ellenkezőleg.
A zsírról már nem is beszélve, amit a töménytelen mennyiségű hússal beviszünk a szervezetbe... -
kisemlős #23 Mókás alternatíva a jövőt illetőleg... -
kisemlős #22 Abból kiderülnek a repülőgép motorban uralkodó hőmérsékletek? ;-) -
teddybear #21 Tudom, hogy sokféle él. De mindegyik állaga a takonyhoz hasonlít, mert 90 százalék fölötti a víztartalmuk. Nincs benne csont, nincs izomszövete. Ezt te nem füstölöd fel sehogy.
Ne akarj okos lenni, ha nincs miért. -
Rotyoka #20 Szerintem olvasd el a Titkok 2010 című könyvet és nem fogsz annyi hülyeséget mondani. -
WiZe #19 Nem veszi figyelembe, hogy addigra ismét elfogadható létszámra csökken a föld lakossága 2 -vagy tetszőleges mennyiségű- szuperhatalom háborúja közben.
Amúgy a vége tiszta star trek.
Szerintem a Bigmek pogácsái most sem tartalmaznak sok húst, és abból is silány minőségűt. De a Bug Mac az viszont vicces. -
Nailyenugysincs #18 amúgy volt egy ilyen rész az Eurékában ahol egy nő elkezdett csirkehúst növeszteni és azt ette mindenki aztán meg az összes hiperszuper okos tudós úgy viselkedett mint vmi ovodás mert hiányzott vmi a húsból ami aztán bekavart az agyuknak. Szal csak annyit akartam ezzel mondani hogy vigyázni kell ezekkel a mesterséges cuccokkal. -
Rotyoka #17 Azt ugye tudod hogy a medúzáknak is több ezer faja él a világon.
Mellesleg neked is 70%-od minimum víz és mégis van rajtad husi bőven. -
#16 Ugye mostanában vannak kutatások, hogy mesterséges szerveket, szöveteket állítsanak elő. Szóval akár húst is lehet így növeszteni.
A szója meg a benne levő nőihormon jellegű anyag miatt a férfiaknál mindenféle problémát okoz, impotencia szívproblémák hasonlók. Én nem preferálnám. -
Nailyenugysincs #15 boldog karácsont és jóétvágyat a tofulykához -
idebudanemoda #14 és a medúza héját is meg kell enni, mert abban van a sok vitamin... -
torzsvendeg #13 Oszt mond Stefan, jól érzed magad a gumiszobában? Egyél sok medúzát hogy nagyra nőjj! -
#12 én bevállalnám ezt a menüt. nem vagyok válogatós. -
kvp #11 Az ilyen elvetemult otletek helyett van egy egyszerubb megoldas. Ipari noveny es alattenyesztes. Tehat fogjuk a novenyeket es zart (akar fold alatti) helyen hidroponikus kertekben termesztjuk oket, futoszallagon. Ez meg megoldott, vannak ilyen gyarak. Az alatokkal ugyanez megteheto, tehat fogjuk a csirket es egy dobozban tartjuk lekotozve a kikelesetol a vagasig, csovon keresztul etetve. Ilyen is van mar, bar sokan tiltakoznak ellene. Hasonlo modon fogjuk a marhat es egy dobozban tartva, lekotozve tartjuk amig le nem vagjuk. A metan osszegyujtheto es eladhato uzemanyagnak. Rovarok helyett, amik rengeteg feldolgozhatatlan kitint tartamaznak erdemesebb szojat es egyeb huspotolo novenyeket termeszteni (fold alatt, bioponikus modon), mivel ezek feldolgozasi koltsege alacsonyabb es nagyobb az energia feldolgozasi hatekonysaguk. (a rovarok mozognak ami energiat fogyaszt, a novenyek nyugodtabbak ezert hatekonyabbak) Mar most is sok huskeszitmenyben van 10-15% hus, a tobbi mesterseges pot anyag. Igy elvileg lehetoseg lenne ra, hogy az ipar eloallitson minden elelmiszert ugy, hogy kozben nincs szukseg semmilyen termesztes anyagra es termoteruletre. Mindezt ugy, hogy meg olcsobb is az eredmeny mint barmilyen rovarbol keszitett etel. Roviden szolva a mernokok hamarabb oldjak meg, hogy hogyan lehet kocka formaju, csontmentes tehenet noveszteni, mint azt, hogy a meduzabol elelmiszert gyartsanak. Annal mar a koolajbol keszitett feherje is jobb minosegu. -
djw #10 szöcskét már Friderikusz is kajált annó a tv-ben, még fiatalabb korában :) ebben nincs semmi új, csak az emberek undorodását kell legyűrni hozzá és már mehet is a rovarreceptkönyv :)
(tarantella pókok szaporítása be fog indulni, mint állat :D) -
ZeemanX #9 - Négyes hidrácidra kérném.
Ting.
- Ó, anya-anya, istenien tudsz pizzát hidratálni.
---------
Bug Mac? Ez jó. :-) -
daninet #8 medúza lol
fogott már a csávó medúzát? -
#7 Hjah meg biztos lesz kutyaburger meg ilyenek. Legalábbis egy darabig, amíg meg nem eszik majdnem összes kutyát. Majd le lehet adni ilyen feldolgozó telepeken a kutyát meg macskát pénzért vagy negyedannyi csirkehúsért cserébe. Jobb helyeken kapni majd patkányburgert is. Csak mindennaposak lesznek a törvénytelenségek, pl temetőből kiásott embereket kevernek a kolbászba...
Nahjó csak hülyéskedek, nem kell elhinni, sokminden lehet még, rajtunk áll.
Csótányburger nyam nyam. -
#6 Angolok és a konyha az olyan, mint kúrva és szüzesség, nem teljesen összeegyeztethető kategóriák.
-
T0nk #5 Egyetértek a fószerral, a szövegben egyetlen változtatás leginkább így hangozna:
"A kapszula ember-fehérje port tartalmaz, amiből a "pulyka" programon elkészül a megfelelő proteinmassza."
Ne felejtsük el, hogy a gazdaság úgy működik, hogy amiből sok van az elértéktelenedik. Ha emberből van sok, akkor... -
lapaleves #4 vagy az lesz, hogy a biomérnökök csak azt hiszik, hogy kihúznak minket a pácból, aztán 5 évre rá elpusztul az összes termény náthában, 5 egymást követő évben. és mindmeghalunk.
akinek van kertje, termeljen meg mindent, amit csak tud. annál jobb életbiztosítás nincs. -
teddybear #3 De azért kezelik a fószert ugye?
A kaja fontosabb, mint a bioüzemanyag, azt hiszem ez világos? Inkább megeszem a repceolajban kisütött krumplit, minthogy elautókázzam. Az angolok meg elég helyről tudnak bevinni kaját, pl. argentin marhát, ausztrál, vagy új-zélandi birkát, kanadai búzát, stb.
A medúza 98% víz, olyan állaga van, mint a takonynak, ha kiszárad, szinte semmisem marad belőle. Láttam a Fekete-tengeren, mert fogtam egyet. -
#2 Részvétem az emberiségnek.
De jól jön majd még, hogy gyakorlatilag mindenre megtanított apám, ami a mezőgazdasággal kapcsolatos.
Bár már most sem vettem burgonyát vagy 6 éve ;-) -
#1 Korábban meg azt hitték az emberek, h 2000-re repülő autók lesznek.