5743
  • kifli
    egyébként az volt a fura ezzel a regisztrálással, hogymégcsak nem is kértek semmit, hogy tényleg diák vagyok-e :D

• asysoft
    Unlockhoz kell a WP7 SDK, ott kell elindítani a "Windows Phone Developer Registration" eszközt, a folyamat során kell majd bejelentkezned a developer LiveID-del. Itt az MSDN-es leírás:)
  • kifli
    na akkor nézzük már meg hogy is működik :D

Szóval, beregisztráltam, megkapom a kódomat. És akkor unlockolhatom a telefont a programmal?
  • asysoft
    "Ezt mondjuk nem nagyon értem: (...)"
    Rákerestem, hogy a LiveID-nek meg kell-e egyeznie a developer LiveID-vel (azaz hogy cserélnem kell-e a jövőben HSZK-s címre jelenlegi LiveID-m), és nem; valamint azt sem láttam leírva még, hogy másodlagosként meg kéne adni a fejlesztőit.
    Szerintem deploymenthez (sideloadhoz) elég unlockolni a telefont, onnan "mindent" megeszik, de a pontos működésről MSDN-en nem találtam semmit sem. Sajnos ezzel a részével egyelőre nincs gyakorlati tapasztalatom...
  • kifli
    köszi, aszem meg is csinálom a dolgot...

Ezt mondjuk nem nagyon értem: Fórumokon olvasottak alapján nem kell megegyeznie az eszközön beállított valamint unlockhoz használt LiveID-knek.

Hogyan engedélyezi a telefon a sideload apok feltöltését, ha nincs az a live fiók beállítva.

Vagy úgy gondoltad, hogy nem kell elsődleges fióknak lennie?
  • asysoft
    Tessék, itt egy leírás, mit kell tenni regisztrációhoz. (Fórumokon olvasottak alapján nem kell megegyeznie az eszközön beállított valamint unlockhoz használt LiveID-knek.)
  • kifli
    az a 3d az 3db akart lenni :)
  • Gladiator
    Nekem tokeletesen megy, videoval, mindennel. Fasza.
  • kifli
    kicsit keresgéltem xda.n, és aztmondják, csak 3d sideload appot lehet student unlocka feltenni. Mondjuk csak navigont szeretnék fater telójára tenni, mert a nokia drive-nak kell a net. Fater pedig szokott külföldre is menni, ott meg nincs net :S
  • asysoft
    Student unlock? Mármint az egyetemisták számára elérhető ingyenes Marketplace feltöltésre (s így developer unlockra) gondolsz? Igen, ezt lehet, de hogy mit kell pontosan csinálni (azon kívül, hogy egyetemi mail címmel regisztrálsz), nem tudom pontosan, mindenesetre ha beszerzek egy eszközt, biztosan élni fogok vele.
  • kifli
    Kérdés, hátha tudja valaki.

Elvileg lehet unlockolni nokia telefont, student unlockal. Ingyenes, és 10 program telepíthető így. A kérdésem az lenne, hogy ez magyar egyetemistákra is vonatkozik?
  • bon
    Hívások müködnek, még nagyon sokat fog fejlődni a program, ez a verziószáma is mutatja. Integrálni meg szerintem a 7.5-ös változatba nem fogják, már csak az újba.
  • kifli
    naszóval, a hívást nem próbáltam skype-al, majd holnap...

Igazából, majd akkor lesz rendesen használható, ha teljesen integrálják (gondolom ez lesz), és állandóan fentvan nekem skypon a telefon (mint most üzeneteknél a live messenger)
  • kifli
    nekem nem engedi -.- régióra hivatkozva

Elvileg ez jó:

Csak a gép régióját, a live régiójával megeggyezőre kell állítani, és ne magyar legyen szerintem :D

mondjuk most leszedtem inkább az xap file-t minthogy ezzel szenvedjek, ígyis feltudom tenni...
  • bon
    Tessék: link Én már felraktam és mükődik is.
  • asysoft
    Kár, hogy csak pletyka, MWC-t főleg MS keynote miatt vártam, erre most nézem, hogy nem is lesz...

kifli (#2282):
    Elvileg innen elérhető, kérdés, hogy mindenhol kijött-e.
  • kifli
    nebasz, honnan? marketen nem látom :S
  • bon
    Skype beta elérhető
  • kifli
    nokia drive-ról vannak valakinek tapasztalatai?

Melyik a jobb, navigon, vagy nokiadrive? Esetleg más cucc?
  • Newfronter
    Pletykák szerint jön az Apollo (WP8) minden WP7-es készülékre.
  • asysoft
    Kép alapján nekem is ez volt a véleményem 710-ről, viszont a T-ben kiállított eszköz megtetszett.

Bocs a dupla postért, de nem vagyok VIP, hogy szerkeszthessek:)
  • asysoft
    Nem tudom, én ez alapján vontam le a lenti következtetést.

HW-ben valóban nincs különbség, csak az elérhető háttértár méretét tekintve, ami engem jobban zavar, mintha CPU órajelével játszottak volna. Érdekes, hogy WP7-es eszközöknél ennyire a 8 GB-os méret a domináns...
  • kifli
    beszélgetési időbe jobb csak a 800as, a 710 viszont pl ha zenéz hallgatsz tovább bírja, aztmondták...

Elvileg képernyőbe van csak különbség, hw-ben nincs sok. (bár nem néztem annyira utána)
  • bon
    Én a két készülék közül a 800-ast választanám, külsöre sokkal jobban bejön mint a 710.
  • asysoft
    Én is erősen gondolkozom egy Lumián (az, hogy lesz-e, MWC-n múlik), de nem tudok dönteni, hogy 710 vagy 800 legyen. Külsőre mindkettő tetszik, 710 fizikai gombjai hatalmas pluszt jelentenek, ahogy jelentősen alacsonyabb ára is, és a Pentile hiányát sem hátrányként élem meg:) Viszont csak 8 GB memóriája van, és kevesebb ideig bírja az akkuja (szeretném, ha nem kéne aggódnom, hogy 1 napot kibír-e push gmail, 15-30 perc beszéd és ugyanennyi böngészés esetében), kamerája is gyengébb... De ami miatt leginkább ódzkodom tőle, hogy nem tudom, mennyire támogatja majd a Nokia, hisz egyértelműen a 800 van reflektorfényben, alighanem az élvezi a prioritást.
  • kifli
    Fater-nek vettünk ma egy nokia lumia 710-et. Eddig tetszik neki.

A lumia 800-ba nem tetszett az ára, mert annyival nem tud többet, illetve az, hogy érintőgombok vannak rajta, amit könnyű megnyomni véletlen :)
  • kifli
    flashlight
  • oneal1
    nagyon leállt a téma:)

mondjatok jó alkalmazásokat amiket használtok
  • bon
    Magyar account-nal nem fog menni.
  • Sequoyah
    Marketplacen hallgass bele egy albumba (30 mp ingyen van) és akkor annak a borítója megjelenik a csempén.
  • Gladiator
    Ahh faszom. Ne üttessétek ki a telótokat, mert utána se nem szinkronizál, se nem tölt USB-ről...
  • oneal1
    A zene csempe nem mutatja az albumboritokat?

Vagy rosszul emlekszem?
  • Mnemomic
    Jó neked nekem onnan sem fogadja el...:(
  • bon
    Ja és gratula a Lumia 800-hoz, ha most vennék Windows Phone-t akkor tuti Nokia-t vennék.
  • bon
    Az elsőnek beálílott profil az elsődleges, csak resettel (mindent töröl a készülékről) lehet másik profilt elsődlegesnek beálíltani. Több live profilt is lehet használni a készüléken, setting\email+accounts menüpontban hozzáadva.
  • oneal1
    Sziasztok!
    Adott egy lumia800, kerdesem:
    Hozzaadtam egy windows live profilt, most be szeretnek allitani egy masikat, erre van mod?csak mert a mostanit torolni nem lehet, se a belepesi adatokat szerkeszteni.
    Ha letrehozok egy masik live profilt akkor annal pedig hibas kodot ir ki,pedig mashol belep.

Aki tud valami okossagot, varom a valaszat

Koszi
  • oneal1
    nem kis hülyeség a részükről pont ezt a szegmenst igy elhanyagolni...:)
  • bon
    Érdekes és szerintem dühítő is, egy ekkora cég és a fizetési rendszere egy katasztrófa.
  • oneal1
    nah, telefonról el is fogadta egyből, köszönöm:)

érdekes amúgy...
  • bon
    igen