5743
-
Nem vagyok egy nagy szaki... azért szeretnék új telót venni, mert a mostani Nokia 5230-as időnként magától kikapcsol. Mivel a telefon kijelzője alapállapotban amúgy is sötét, így sokszor nem veszem észre, hogy kikapcsolt.
A telefont: hívásra,sms/mms, netezésre,email/facebook, néha fotózás, ilyesmi. Semmi extra. Illetve időnként használom a GPS-t is. -
tőled függ, pontosan mit vársz a telefontól, mik a fontos tulajdonságok?
Mire használnád a telefont? Szeretsz beállításokkal babrálni? Mit részesítesz előnyben inkább, a gyárilag rendszerbe integrált appokat, vagy magadnak válogatni? Kezelőfelületből melyik tetszik jobban? Android, vagy wp7? -
Sziaszok
Új telefon vétel előtt állok, de nem tudok dönteni. Kinéztem ezt a Lumia 800at, de kissé félek a WP-s telefonoktól. Na meg azért ennyi pénzért már nem min degy hogy milyet vesz az ember. (másik kinézett telefon: Samsung Galaxy S II vagy III) Ti mit tanácsoltok? -
ennyi
-
Ev vegen jonnek az elso wp8-as telok? Az meg messze van addig elvezzuk a mostani telot aztan kov ev elso negyede fele meg johet az uj phone :D -
na működik:D:D:D
király:D
fél megoldásnak jó:D -
de akkor nem műkszik az ébresztés:D:D:D:D
vagy igen mindjárt kipróbálom:D:D:D -
repülős módba teszed este, és akkor kb olyan állapotba kerül a telefon, hogy semmi fogyasztás nem lesz :) -
nem tudom
a régi nokiákon volt emlékszem smybianos
de nekem az egy hasznos funkció volt és alapnak is kellene lennie szerintem
pl, tovább bírná a telő töltés nélkül 10 kor kikapcsolom és7-8 kor ébreszt stb... -
Szerintem olyan nem lesz.
Más okostelefonoknál van még ilyen? (utoljára "okostelefonon" symbianon láttam ilyet)
Itt ha kikapcsolod a telefont, akkor az ki van kapcsolva, semmilyen rendszer nem megy. -
fantasztikus:D:D:S:S:D:D::D
olyan mikor lesz, hogy pl, az ébresztő funkció kikapcsolt állapotban is működik????:D:D:D
eléggé örülnék neki -
Még újdonságok -
Szeritem is érdemesebb lenne átnevezni. -
jövőhónap elején megyek wp fejlesztő tanfolyamra, remélem lesznek infók wp8-ról is :)
btw szerintem át lehetne keresztelni a topikot simán csak windows phone-ra
Legalábbis szerintem fölösleges lenne egy wp8 topik külön. -
Prohardveres és SG-s híreknél is erről volt szó, aztán amikor az MS hallgatott a frissítésről meg valami MS dolgozót köteleztek a frissítésre vonatkozó nyilatkozatának visszavonására akkor már érezte mindenki, hogy tényleg nem lesz WP8. Az viszont biztos, hogy a központi frissítés jó sokáig +1 érv volt az OS hitvitáknál. Mindegy nem akarok se trollkodni se offolni, de úgy látszik az MS-nek se sikerült megváltania a világot ezen a téren. -
ez a 7.8 mikor érkezik?
írják sok helyen hogy coming weeks...de ez igen tág:D -
Az volt mondva először, hogy jön a wp8, aztán az, hogy nem mindegyikre, aztán legvégül már azt írták sok helyen, hogy egy olyan wp8-at kapunk, amibe nem kerül bele minden funkció.
Hát ez így is lett. A wp7.8 egy kiherélt wp8.
Valószínűleg azért nem wp8 lett a neve, mert nem akarták azt az alapkoncepciót a sutba vágni, hogy ami megy az egyik telefonon, annak mennie kell a másikon is. Mert így azért a felhasználói élmény, igencsak változó lett volna a wp8-asok körében. -
wp8-ban meg 11.1-es dx van/kell :)
Nekem az új os funkciói tetszettek. Kódhordozás, és hasonlók. Valószínűleg kapunk epic-től egy unreal motort is a telefonhoz. (legalábbis azt mondták, hogy nagyon szeretnék ha az unreal motor futna a microsoft telefonjain)
A start menü pedig, nekem igazából tetszik. Szerintem a piciket is használni fogom, olyan appokat teszek majd vele egy tömbbe, amiket amúgy nem raknék ki kezdő képernyőre nagyban. (számológép, riasztások, jegyzetek stb...)
Arra viszont még kíváncsi leszek, hogy mitörténik, ha oldalra scrollozunk, mert azt valahogy nem mutogatták :)
Ha megcsinálják mindazt amit mondtak, szerintem nem lesz probléma, elég jól hangzik.
Egyébként még lesz majd több, nekünk usereknek fontos részlet elárulva kicsit később, ez a konferencia inkább a fejlesztőknek szólt... -
Legolcsóbb tablet, még én is venni akartam mikor megláttam az árát aztán rájöttem, hogy nekem nem kell tablet. :))
Huawei sara, hogy miért nincs rá újabb rendszer. -
Akkor szelektíven olvastál, mert elég sokszor ment a vita a hírek kapcsán, hogy megkapja-e a (WP8) frissítést vagy sem. Persze ha a Vers-félékre gondolsz, akkor valóban, a kétség legkisebb jele nélkül írják hónapok óta, miként fogja a telefonokon futó full Win8-cal legyalulni a piacot az MS, de rajta max nevetni lehet, meg max a mindenkori predikcióit/ténymegállapításait -1-el szorozni, és akkor kb megkapod a valóságot:)
Kifli: WP7 chassis-okban konzekvensen DX9-et írtak, mint minimum követelmény. Mondjuk kíváncsi vagyok, valóban natív DX támogatást nyújtanak-e a driverek, WM-es időkben még leginkább csak egy wrapper volt az OGL|ES felett...
Más. Nektek mi a véleményetek az új OS-ről? Nekem speciel a mostani start menü jobban tetszik, ez az új túl zsúfoltnak hat, még medium tile-okkal is. Hiányolom a sokak által kritizált üres helyet a jobb oldalról, nekem bejött. WP7.8 meg tényleg csak a start menüt hozza el, semmi kompatibilitást az új (managelt) Windows Runtime API-val? WP7 hamar hátra lesz hagyva... -
Ne tőlem kérdezd, kérdezd ballmertől hogy miért nem kapja meg.
A 7.8 pedig ahogy mondod: nem a következő verzió. Csak egy ráncfelvarrt 7, amit nyilván csak azért adnak ki, hogy mérsékeljék az anyázást, ami ezzel együtt sem lesz kevés. Ezt más sem bizonyítja jobban, minthogy a 8-ra írt programok is teljesen inkomatibilisek lesznek vele: "New applications compiled specifically for Windows Phone 8 will not be made available for Windows Phone 7.x devices."
A droid koncepciójáról, frissítési rendszeréről pedig nyilvánvalóan halvány fingod nincs, így ebbe sztem ne is menjünk bele... -
pedig elvileg olyan processzor van benne, aminek simán kapnia kelett volna egy gb romot minimum. (bár eleve azt sem értem, miért nem 3.0-ás van rajta, ami tab-ra való) -
Huawei Ideos S7 Slim. Tévedtem 2.2.2-es változat van rajta. -
Nem lett az áthágva, lumia 610 tango-s telefon. Tango-nál pedig alacsonyabbak a követelmények. Ezt azért szülte az ms, hogy alsóbb kategóriába is legyen valami. -
Pedig én emlékszem, hogy a hardver megkötéseket is azért vezették be, hogy maga a WP platform ne legyen olyan mint az android. Ennek fényében már egyértelmű, hogy marketing duma volt függetlenül attól, hogy meg lehet magyarázni. Azért a hw megkötéseket is áthágták, ott a Lumia 610. -
Szerintem senki nem gondolta, hogy tulajdonképpen egy win8 rt kerül majd a telefonra.
Szerintem a régi készülékek gpu-ban pl már gyengék lennének a kezelőfelülethez. Ráadásul szerintem directx-el oldják majd meg a grafikát, azt pedig a régi készülékek nem tudják.
Végülis szerintem ezért nem adják ki a wp8-at a régiekre. Ms-nél fontos szempont, hogyha valakinek van egy telefonja wp8-al, amin megy valami, akkor egy másik wp8 felhasználónál az ugyanúgy működjön. (ezért is vannak a kemény hw megkötések) -
Nem úgy reklámozták(legalábbis itt fórumon a hívek), hogy frissítést kap(bár ettől függetlenül is mindenki WP8-ra gondolt) hanem, hogy a WP8-at fogja megkapni.
A tableted miatt meg kopogtass a gyártónál, írhattál volna márkát is mások okulására. -
WP8-at valószínűleg azért nem kapnak a korábbi telefonok, mert nem tudják a directx-et, és van egy olyan érzésem, hogy ezt használni fogják elég sok helyen, grafikus gyorsításra.
Illetve valószínűleg az új kernelben vannak olyan dolgok, amit a régebbi chipek nem támogatnak.
Az meg ugye eddig is nyilvánvaló volt, hogy ms-nél elég szigorú az, hogy milyen szintet kell megütnie 1-1 telefonnak, hogy feltehessék rá a szoftvert. Ugye az az elv, hogy az összes wp felhasználó ugyanazt kapja.
És akkor a bejelentéshez:
Ennyi újításra nem számítottam mondjuk. A felület átszabására számítottam, 1-2 új funkció integrálása, ie10 ilyesmik. De a win8 és wp8 közti kód átjárhatóság elég jól hangzik. Directx és hasonlók. Jön majd unreal engine telóra epic szerint. Ha gyártanak elég erős hw-ket, akkor a kézikonzolokat lehet majd leváltani wp8-as telefonokra :D -
Már bocs, de miért is nem kapja meg a következő verziót? a 7.8 akkor mi? Nem következő verzió? 7.5-nél magasabb verzió, tehát következőnek számít.
Csapnivaló support pl. az android-os, nincs 1 éves a tabletem, és a veterán 2.3.3-as verió van rajta. és eséjem sincs újabbra. Még jó, hogy inygen kaptam, mert egy fillrét nem fizetnék érte. -
lol, hogy mondta mindenki, hogy az összes wp7-es telefon megkapja majd a 8-at, erre kiderül hogy egyetlen darab wp7 teló sem kapja meg... Epic fail.
Képzelem a lumia 900 tulajok mit szólnak akiket alapból lehúztak azzal hogy egy hardverileg 2 éves szintű telót (árban) csúcstelóként adtak el nekik, aztán most amikor még szinte ropogós a telefon, kiderül hogy már nem is kapja meg a következő verziót. Ennél csapnivalóbb support szerintem nincs is máshol, ha eddig bárki elgondolkozott a windows phone-on, ezután sztem senki nem fog. -
gondolom a wp8 után kijön a 7.8 is
ami tuti, hogy lesz benne új főképernyő. azok a dolgok maradnak ki, amik a hardver miatt nem megvalósíthatók -
csodás 
egyébként ez a 7.8 mikor várható?és mik lesznek benne? -
a lumia 900 tulajok nem örülnek majd :D -
nem lesz wp8 frissítés, lesz helyette wp7.8
CIKK -
Azt mondják az elég ratyi Kelet-Európában. -
Új kezdőképernyő is lesz a WP8-ban. -
navteq térképek beépítve, az jónak hangzik :) -
Többmagos támogatás, nagyobb felbontás (max 720p) és micro sd kártya támogatás -
lesz natív kód végre, directx, és win8 kód használható lesz wp8-on is :O -
ja igen, tegnap feltettem a legfrisebb verziót :)