5743
-
SlayR #2498 A cíkk írója jónagy kretén :D -
Semmi újdonságot nem írt, ezt már tudni lehetett a WP8-at bemutató konferencia óta. -
megszivtuk -
Splash screenes dolgot valahol olvastam, viszont furcsa, hogy nem emelték ki fejlesztői előadáson. -
Microsoft redesign
így kéne kinéznie.. -
Abysmal #2493 Sziasztok!
Némi segítséget szeretnék kérni, mert egy WP-s telefon vételét tervezem, csak nem a legegyszerűbb minden kérdésemre választ találni.
Mivel tisztában vagyok vele, hogy WP8-at egyik sem fog kapni, ezért csak olcsóbbakban gondolkoztam, amikkel megismerhetem a rendszert, így csak az 1. generációsak maradtak, akár használtan is, azon belül pedig a HTC-k és az Omnia 7, ami tetszik.
Az eBayen elég baráti áron lehet hozzájutni új, független HTC Surroundokhoz, és nagyon tetszenek is, meg elég egyediek, de a Mobilarénás teszten kívül nem tudok túl sokat róluk, a Mango utáni dolgokról meg főleg.
Ritkán szoktam az SG-n fórumozni, de úgy rémlik, hogy a warez itt nem tiltott, így tennék fel ezzel kapcsolatban is pár kérdést:
Nem vagyok teljesen tisztában azzal, hogy az unlock miként működik. Megy minden készüléken, ha egyszer sikerül feltörni a rendszert vagy típusonként kell rájuk kitalálni a törést? Törésnél mennyire egyszerű téglát csinálni a telefonból? Ha valami nagyon nagy baj van, akkor vissza lehet állíttatni a Zune-nal az eredeti gyári állaporta?
Ha az utóbbi, akkor lehet a Surroundokat unlockolni és alkalmazásokat telepíteni egyéb forrásból? Fel lehet rájuk valahogy rakni a Nokia Drive-ot és a hasonló gyártóktól függő alkalmazásokat? Ha igen, akkor úgy mint egy sima tört alkalmazást, vagy valami bonyolultabb mód van rá? Őszintén megmondom, hogy azért még sok alkalmazás igen drága a többi platformhoz képest, és amíg nem teszem le a voksomat hosszabb távon a rendszer mellett, nem akarok nagyon alkalmazásokat venni (bár ez még alakulhat attól függően, hogy élőben mennyire fog bejönni a rendszer). Tudom szemétség, meg minden, de tanulóként a telefon megvétele sem a legegyszerűbb dolog. Próbáltam ennél a típusnál rákeresni a törésre, de valószínűleg sokat csuklott az az illető, aki kitalálta, hogy az alapból függetlenítést jelentő unlock legyen a WP-s törés neve is. A Googleban angolul rákeresve csak függetlenítéseket adott ki, magyarul meg kb semmit, mert itt nem túl ismert ez a készülék. (nagyon megköszönném, ha a Surround unlockolásához linkeket is kapnék)
A tört alkalmazásoknál mi a helyzet a backuppal? Van rá valami lehetőség, vagy ha a backupot kell használni, akkor elvesznek pl.: egy tört Angry Birds-ben a már lejátszott pályák eredményei? A nem törteknél ugye elmenti ezeket, és backup esetén visszarakja automatikusan? A tört alkalmazások frissítése miként működik? Van valami olyasmi, mint az Installous az iPhone-oknál? A tört app-ok adataival mi lesz frissítéskor?
Ha kijön rá a 7.5 Refresh, vagy a 7.8, akkor gondolom ne frissítsek, hanem várnom kell valami módra, hogy a törés ne törlődjön, vagy itt nem így működik?
A magyar nyelv megoldható rá? Arról tudtok valami infót, hogy ez, illetve a többi 1. generációs WP7 mobil meg fogja-e kapni a 7.8-at?
Ha tudtok bármilyen, a típusra jellemző dologról, hibáról, akkor azt is osszátok meg velem.
Ez egy extra kérdés lenne, és mivel ez egy WP fórum, így nem baj ha nem jön válasz, de mit gondoltok az új telefon vételről az USA-ból, eBayen?
Másik igen szimpatikus mobil az Omnia 7, de az drágább, több, mint tízezerrel, ha baj van vele, akkor az alkatrész (képernyő törés) is sokban van, ráadásul ahhoz csak használtként tudok hozzájutni elfogadható áron, így ha a Surrounddal nincs semmi probléma, akkor inkább azt választom, hiszen ez most csak egy tanuló telefon lesz ha minden igaz, a terv szerint kb 1 évre.
Mivel elég sok kérdést tettem fel, így nem baj, ha csak pár kérdésre tud valaki válaszolni, de remélem minél többre kapok választ végül.
Előre is nagyon köszönök minden segítséget! :) -
-
hát nemtudom, mert ugye miután elindul a program, 3 másodperc van, hogy a felhasználói felület is használható legyen. Ami így nem lesz az :) -
10 másodperces indítási limitet "ki lehet játszani" splash screennel nem? -
Októberre, novemberre tippelném a megjelenést. -
neked csak ilyen jó kérdéseid vannak?
TESS -
Szerintetek mikorra várható a WP8 ?
S ez kb. mennyivel fogja levinni a WP7 telók árát ?
-
Ja. -
próbáltátok már offline-ra állítani magatokat, aztán meg vissza? -
Epp most akartam megkerdezni, h mi a fasz van vele. Nalam konkretan allandoan no one is onlinet ir ki, facebook appal meg nem a legkenyelmesebb csetelni.. -
nekem is voltak gondok fészbukchatel, de böngészőbe gépről nem volt jó tegnap. Kb minden másodikat küldte csak el havernak. -
Nektek jol mukodik a facebook cset? Nem erkeznek meg nekem a telefonomra az uzenetek meg semmit nem tolt le facebookrol a telcsi csak akkor latom h irtak ha explorerrel felmegyek facebookra.. -
ha valaki developernek készül, számítson a komoly kritériumokra :D
visual studióban van beépített teszt 3 fajta is, 2 automatikus, és egy manuális, ahol szempontok vannak megadva (50db) és ezeket érdemes átnézni egyenként.
Amit kiemelnék (ez különösen tetszet):
-Az app-nak 10 másodperc alatt el kell indulnia.
-3mp alatt a kezelőfelületnek működőképesnek kell lennie. (válaszolnia kell az utasításokra, mozognia kell)
Azért ms-nek vannak kritériumai :D
Holnap elkészítem első wp appomat (najó másodikat, az első már ma meglett :D)
Egy fénykép effektező cuccot. Majd megosztom, devunlokosok tesztelhetik :D -
De nem csak nokiára jönn a frissítés, Omnia 7, HTC Trophy, Titan -
#2470 -
Lehet, hogy nem véglegesek (jó ideje tesztelik már). Amúgy is fözött nálam szóba se jöhet, csak hivatalos. -
az érdekes, az már majd egy hónapja kintvan, főzött romok formájában, a legújabbak már 7.10.8779.8 verziószámot viselik. -
Tango info: link -
verzió: 7.10.8773.98 Omnia 7-re települget az már biztos. -
ez a Tango amugy micsoda???? -
pontos verziószámot esetleg tudsz?
Úgytudom, nokiákon hamarabb kezdik. Bár kitudja... -
Állítólag elkezdődött a Tango frissítés! -
htc wp8 készülékei:
HTC Rio
RAM : 512 MB
CPU: 1 or 2 cores Qualcomm
Display: WVGA 400 x 800
4 inch
14.4Mbps HSPA
HTC Accord
RAM: 1024 MB
CPU: 2 cores Qualcomm S4 Plus
Camera : 8 MP - 1080p video ..ـــ 30fps
Display: 720p - Super LCD 2
4.3 inch
42Mbps HSPA+NFC Support
HTC Zenith
RAM: 2048 MB
CPU : Quad Core Qualcomm
Camera : 12 MP - 1080p video ..more than ـــ 40 fps
Display: 720p - Super LCD 2
4.7 inch
42Mbps HSPA+NFC Support
-
Jön az update 710-re és 800-ra.
http://www.nokia.com/global/support/software-update/lumia/software-update-for-nokia-lumia/
http://www.nokia.com/global/support/software-update/lumia/europe/availability/?page=2 -
"lehet érdemes lenne várni a 7.8ra?"
Mivel a Lumiák biztosan frissíthetőek lesznek 7.8-ra, emiatt felesleges várnod. WP8 más kérdés, szerintem még idén megjelennek ezek az eszközök (karácsonyt nagy hiba lenne kihagyni:)), kérdés, hogy hozzánk is elérnek-e, és ha igen, milyen árkategóriába... -
"wp8-ban meg 11.1-es dx van/kell :)"
Ezt ők határozták meg, és Win8-nak is elég a DX9. UI-n egyelőre nem látom azt a hatalmas változást, ami indokolhatná ezt.
Fejlesztésre kíváncsi leszek. Bevallom, még nem nagyon nézegettem a WinRT-t sem (csak megnéztem, van-e benne Wifi API:)), de remélem, WP7 korlátait, hülyeségeit azért sikerült kijavítaniuk. No meg, örülnék, ha XAML debug leegyszerűsödne (bár konkurenciához képest zseniális) :)
Állítólag lesz "ABC-s lista", csak még nem mutogatták. Mindenesetre nekem az volt a halálom, ebből a szempontból tényleg jól jönnek a kis Tile-ok, bár WP7 aszimmetriája továbbra is jobban tetszik. -
év vége, vagy inkább Január lesz abból ? :) -
bocs a hülye kérdésért, de mikor jön(kb.) a WP8 ?

-
Úgy tudom felöltés mélkül is lesz skype telfonszámod. De amúgy a te esetedben felesleges ez is, mert nincs térerőd, de ha van wifi-d akkor meg közvetlenül tudnak hívni telefonszám nélkül is a skype-on. Feltéve ha futtadod folyamtosan, úgyanis a háttérben jelenleg még nme üzemel a program. -
Lenne egy olyan kerdesem h mivel en olyan helyen lakom jelenleg ahol nincs tererom nem tud senki elerni de mivel van a telefonomra skype feltelepitve ha toltok fel ra penz lesz elmeletileg egy skype phone numberom amit tudnak hivni kartyarol? Vagy ez nem igy mukodik? Koszonom -
Szerintem várd meg a WP8-as telefonokat utána döntsél. -
Aha értem, mondjuk mindig is Nokiám volt, lehet érdemes lenne várni a 7.8ra? Na majd meglátjuk, mert igazából pénzfüggő is a dolog. 
Ha részletre veszem, akkor magas a kezdőrészlet plusz ott van a havi törlesztő részlet plusz a tarifacsomag havidíja is... Ezt még át kell gondolnom :/ -
Azt nem tudtam, hogy van-e mobilneted, csak gondoltam megjegyeztem, hogy nem árt :)
Kinézet igazából szubjektív, nekem jobban tetszik wp7 (7.8 jön évvége felé, az mégjobban tetszik, az új start képernyővel :))
Magukhoz a készülékekhez annyit mondanák, hogy azért vegyél kézbe egy samsung telefont, és egy nokiát. A minőségi különbség nem kicsi lesz. Pl S2 vásári játékokhoz hasonlatos fröccsöntött műanyag házához képest, a nokia egy darabból álló, puha polykarbonát bevonatú (illesztések sincsenek) háza egészen bámulatos.
Maga a dizájn pedig, samsungnál az alsótól, a felső kategóriáig ugyanúgy néznek ki a telefonok, igenszép iphone-ra emlékeztető formájuk van. (najó s3-nak már nem egészen :))
Nokia kicsit egyedibb...
Ezt azért úgy olvasd, hogy van benne valami abból, hogy nemigen szeretem a samsung dolgokat (nem csak a telefonokat). Anyaghasználatuk, és a szoftveres támogatásuk miatt. -
Mobilnet? Van most is mobilnetem, különben nem tudnám megnézni az emailjeimet, se feljönni az SG-re. :) Nem utolsó sorban a kinézet is számít :) -
Akkor a lumia lesz a neked való :)
Integrálva van a facebook, a chat is (mintha sms-eznél az illetővel). Mondjuk egy mobilnet nem árt mellé, hogy naprakész legyél mindig :P
Nokiához nokia drive ingyenes offline navigáció is van.
Kijelzője elég élénk, nem lesz sötét :)
Kamerájával nincs tapasztalatom, lumia 710-ben nem rosz, és abba gyengébb a kamera.
Email accountok igen egyszerűen beállíthatóak.