5743
  • kill3r21
    nah mah odavissza teszteltem a 920 kameráját, gyerekek fájdalmasan jó cucc :D
  • kifli
    ja, azthittem, hogy valami bajod van vele :)
  • DummyBoy
    Semmi bajom nem lenne a HTC-vel, de mivel nem veszem, hanem céges telefonként kapom és általában Nokiákat, így kétlem, hogy ez most is másképp történne (Már ha megtörténik, de én azért bízom benne ...) :)
  • kifli
    miért nem lesz htc-d?
  • DummyBoy
    Ezt meglesem, köszi ... Bár HTC-m tuti nem lesz...
  • asysoft
    Úgy tudom, hogy pl HTC 8X-en van notification LED.

Hegi90 (#2729):
    Én sem vagyok egy mobile gamer, leginkább akkor szoktam ilyenekkel játszani, ha nem tudok elaludni, vagy ha sokáig várok valahol/hosszabb ideig utazok, és a netezést meguntam.
  • Lantee
    ScoreMobile és ScoreMobile FC - A soprtesemények követésére (még BlackBerry-s időből maradt a rajongás)
    Weather Channel - Időjárásra - szép, összetett, használható
    Shopping List Online - Mert ha egyszer eljutok közértbe, ne felejtsem ott, amit kéne. :)
    eBay - Sokat adok-veszek, nekem ez nagyon kell
    WikiPedia - Sok vitát egy mozdulattal le lehet zárni vele
    Sleep - Ha épp nincs kéznél egy másik zajkeltő eszköz
    SkyDrive és BBC

Játszásra meg van egyetlen fain kis HangMan, az nekem bőven elég.
  • DummyBoy
    Na igen, a marketing ... :(
  • Hegi90
    Egyébként amikor ismerősökkel beszélünk a telefonokról náluk mindig az a verdikt, hogy "nekem is nagyon tetszik ez a telefon, meg jó gyors is és olcsóak, de az appok..."
    De ha rákérdezek, hogy konkrétan milyen appot hiányolnak róla, nem tudnak mondani egyet se.
  • Hegi90
    Mobiljátékok meg nálam mindig klozet szinten: reggel a budin nyomok egy Wordamentet, meg unalmasabb előadásokon nyomok egy pókert vagy valami szebb játékot max 10 percig.
    Az ilyen NFS meg assassin's creedes szarokért nem tudnék fizetni, mert úgy se játszanék velük sose.

Egy Super Hexagonért viszont belenyúlnék a pénztárcámba, ha lenne WP-re :(
  • DummyBoy
    Oké, de N900-on ki lehetett kapcsolni ... Teljesen mindegy, ott vagy egy 3.8-4.3"-os kijelző, nem fért volna el rajta egy tetvedék óra, meg pár ikon? (Hívás, SMS, mail?)
  • Hegi90
    jaj, én meg pont amiatt lennék kiakadva, ha egy led folyton villogna valami miatt. Ugyanez van egy haverom S3-jával, percenként villog minden szarért, és nem lehet bekonfigolni. Persze ez nem vonzza maga után azt, hogy WP-n se lehetne konfigolni, de én kifejezetten örülök, hogy nem zavarja meg folyton a figyelmemet egy lámpa.
  • Hegi90
    ha már a WiFinél tartunk, nyugodtan megtehetné a telefon, hogy töltés közben nem csak a képeket másolja fel a gépre, hanem ugyanúgy a dokumentumokat is.
  • DummyBoy
    Igwn, a jövő az online szinkonizációjé, nekem otthon wifi háló, melóban céges wifi, szóval "ingyen" van a dolog.

@Appok: Csak azt akartam ezzel mondani, hogy nem az a lényeg, hogy MENNYI app van, hanem hogy mennyi használható :)

Persze nagy számok törvénye itt is igaz, de remélem a WP8-ra fejlesztők megoldják majd ezt a dolgot. Ne a mennyiségre, hanem a minőségre menjenek :) (Mint a "Battery Saver alkalmazás, ami abból áll, hogy egy doksi amiben le van írva hogyan lehet kikapcsolni a Wifit és a 3G-t ... na köszi ... )

@visszajelzés: Én az SMS és hívásvisszajelzésre gondoltam, Symbian defaultból kiírja, vagy ott a Decora, N900-on egy led villog különböző színekben ... itt meg van egy fekete telefon, amit mindig cseszegetni kell, hogy lássam volt-e valami (Tudom, hogy csak 1 gombnyomás, de ez pont 1 gombnyomással több mint amennyi egy átlag telefonon elvárható lenne!!!)
  • asysoft
    OFF: iOS-nél iTunes tud szinkronizálni telepített alkalmazásokkal is (kábelen természetesen). Én is így pakoltam fel a 300+ megás PDF-et iBookba iPadre, illetve anno valami xvid videót a 3rd party OPlayer alá. Egyébként legtöbbször SkyDriveot használok PDF felmásolására, így eddig WP alá nem hiányoltam az offline megoldást, bár kétségtelen, iOS-es szisztéma másolása jól jönne itt is. De erre mostani SkyDrive-divat miatt nem sok esélyt látok:(
  • asysoft
    400 000 sosem telepített alkalmazás, 1900 zseblámpa. Köszi ...
    Azért WP-nél sem sokkal rózsásabb a helyzet, itt is van jó pár zseblámpa app, illetve 20 millió BMI kalkulátor, a sok egyreceptes alkalmazásról nem is beszélve. Szerintem ez amúgy nem feltétlen gond, én sem a legpopulárisabb zseblámpa appot használom, egyszerűen mert másik felülete jött be. Csak szerintem nem érdemes emiatt a többieket ekézni, hisz itt sem jobb a helyzet.
    Én iPhone-ról jöttem (illetve előtte volt S60v5-ös okostelefonom is, de azt billentyűzetét leszámítva utáltam - sajnálom, hogy azt a Nokia nem hozta magával WP-re), így van összehasonlítási alapom. Sajnos vannak alkalmazások, amelyeket kifejezetten hiányolok WP7-ről. Ilyen pl az "iCsekk", amelynek köszönhetően vízdíj miatt sem kell postára mennem (amúgy imádom, hogy még véletlenül sem a MCMobile QR formátumát használják a díjbeszedőnél...), aztán Dune HD médialejátszó távirányító is hiányzik, mert ahhoz való IR vezérlőm elég ócska, illetve Steam kliense is jól jött már iOS-en (furcsa, hogy van, hogy asztali Steam lehal, de mobilos gond nélkül megy).
    Aztán még ott vannak a játékok, ahol alig van választék, és azok is jóval többe kerülnek, mint akár iOS-en (ami persze valahol érthető, hisz WP7-re megírni valamit gyakorlatilag az alkalmazás teljes újraírását jelenti - iOS és Android között van átjárhatóság C-nek és OGL|ES-nek köszönhetően). Emiatt pár hete -szigorúan elméleti szinten- elgondolkoztam, hogy pl egy normálisabb TD-vel tudnék kaszálni - ha lenne időm és designeri/művészi vénám, lehet bele is vágnék egy elkészítésébe:)

"A mai okostelefon felhasználók nagy része egy jobb minőségű, menőbb feature phone-ként használja az okostelefonját."
    Ebben egyetértek, max 1-2 játékot, vagy "hülyülős" (pl hang/kép effektező) alkalmazást látok "laikus" ismerőseim telefonjain, de pl ott van (lány:)) másodunokatestvérem, aki nagyon megköszönte, mikor kidobtam a Facebook alkalmazás ikonját Xperiája kezdő képernyőjére, és egy WLAN kapcsoló widgetet. Hát igen, van, akinek az számít, hogy "tapis" telefonja legyen... Egyébként iPhone előtt nekem is megfelelt volna egy okosabb featurephone, amelynek minőségi e-mail kliense, PDF és doc(x) megjelenítője, használható böngészője, s jó kezelhetősége van. Csak hát ilyet nem gyártottak...
  • Hegi90
    nincs semmilyen offline mód
    sry
  • Hegi90
    Elmulasztott események alatt nem tudom mit értesz pontosan, de én mindenféle TODO- és rokon dolgokhoz a Tasks nevű appot használom. Ennél kívánni se tudnék jobbat, és a csempén jelzi, hogy hány "task" van mára + hányat mulasztottunk el korábban.

Viszont én más dolog miatt adnék nekik forró ólmos beöntést: nem igaz, hogy nincs semmilyen online mód a pdf-ek és office dokumentumok gépre szinkronizálására. Oké elhiszem én, hogy nem akarnak teljes hozzáférést a telefon filerendszerére, de könyörgök legalább ezeket hagy húzzam át adatkábelen.

De ahogy látom a konkurenciánál sincs kolbászból a kerítés ilyen téren.
  • DummyBoy
    Lol ...

400 000 sosem telepített alkalmazás, 1900 zseblámpa. Köszi ...

Én talán átlagos júzernek számíthatok, bár én keveset játszom, még kevesebbet fényképezek, ellenben főképp munkára használom a telefonomat.

Skydrive, Lync, WP Shortcut Tiles, egy Weather app és kész. Magamnak felment a Bookviser, pár default játék (Sudoku, Mahjonng) Facebookra és Twitter-re meg a beépített cuccot használtam, bár most próbálgatom a hivatalos appokat.

Mondjuk egy Profilozó programért asszem hajlandó lennék igen sok pénzt kifizetni, de ha lesz is ilyen max WP8-ra ...

A többi csak szórakozás ... Egy olyan program volt eddig amit ki akartam próbálni, de nem elérhető WP7-re, ez a Teamspeak, de ott is írják, hogy ha lesz natív kód támogatás, akkor meglesz az is (És sok más is ...) Szóval WP8-nál már remélhetőleg sok, másoknak hiányzó app is elérhető lesz.

Személyreszabhatóság meg érdekes kérdés ... lehet nem tudok 16 millió szín közül választani, de számomra igenis tökéletesen személyreszabható a főképernyő. Egyszerű, átlátható, minden lényeges információ ott van előttem. (Bár annyit ehhez hozzátennék, hogy a Microsoftos kollégáknak felírnék egy kötelező 1 hónapos erőspistás-üvegszilánklos vazelinnel történő ánuszmasszázst, amiért a qrva lezárt telefonokon SEMMIFÉLE visszajelzés nincs az elmulasztott eseményekről ...)

Komolyabb összehasonlítási alapom nem igen van, nem használtam Apple vagy Android telefont, de már a symbianos időkben is meglepve halgattam az összehasonlításokat, ugyanis bár nekem nem volt, de környezetemben igen sok ember használta őket, és bizony ami a kezembe akadt, az mind pontosan ugyanazt a sémát követte, gyakorlatilag ugyanúgy voltak belőve és ugyanazt tudták, ugyanúgy, mint az én "béna" symbianos telefonom ...

Most a WP7 más. 1 hét után, ha az ember belövi a csempéket, és megszokja, akkor bizony igen kezes kis rendszer tud ez lenni. Remélem a WP8-nál pedig az ügyes programozók ki tudják majd tölteni azt az űrt, amit a Microsoft hagyott a kihagyott lehetőségekkel.

Még egy dolog az alkaplamzásokhoz: A mai okostelefon felhasználók nagy része egy jobb minőségű, menőbb feature phone-ként használja az okostelefonját. Nekik roppant mindegy, hogy 600k vagy 120k appot nem fognak soha felrakni a telefonjukra.
  • Hegi90
    Redditen olvastam, nagyon igaz

""If you use apps..."

I rarely comment here, but let me just ask a question. What the fuck kind of apps do people use, apart from Instagram, that are so critical to the average user that he can't use a windows phone.

I've downloaded a couple of apps when I first got my WP phone and every now and then I stumble upon something that I might try out but that's about it. I'm dead serious here; do people really download 10+ apps every month? What kind of apps? For what purpose? And every one of these hipster reviewers spends a fair amount of time bitching that Instagram isn't available, but none of them even mention that fucking Office is on there, for free.

Look at these photos (http://www.engadget.com/photos/nokia-lumia-920-comparison-sample-photos/#5409305); I guarantee you if the iphone had this kind of camera and image stabilization the reviewer at verge would literally be jerking off while doing his review. This is the last review I read on WP."
  • asysoft
    Ismerem, jópofa, és végül is ide sorolhatók az autós játékok is, bár azok PC-n sem fekszenek nekem.
  • Rage47
    vagy esetleg nálam szóba jöhetnek olykor az "elforgatós" :D játékok, ahol az egész telefont kell ide-oda mozgatni
    androidra volt egy jó játék, Speedx 3D
  • asysoft
    Ezzel én is így vagyok, csak olyan játékot töltök le telefonra, amelyekben közvetlenül az érintéssel irányítok, és nem pedig egy szimulált kontrollerrel. Így általában TD vagy más "stratégiai" játék jöhet csak szóba nálam.
  • kifli
    tapizni pl tower def játékok jók (pvz is ilyen), vagy puzzle, és logikai játékok. Énis ezeket szeretem amúgy, pvz-vel elég sokat eltököltem :)
  • Rage47
    igazából olyan játékok érdekelnek, amelyeket tényleg ilyen eszközökre írtak (PVZ pont nem az) és kihasználják a lehetőségeket
    az ilyen oldalnézetes játékok sztem kényelmesebbek billentyűn...
  • Jim Morrison
    azt hiszem ha kidobnék a piacra egy pVz 2-t, akkor a gatyámat is leperelnék rólam :D
    viszont legalább tudom, milyen típusú játék érdekel. Majd gondolkodom mit lehetne csinálni :)
  • Rage47
    plants vs zombies 2
  • Jim Morrison
    akkor ha belejövök a játékfejlesztésbe, akkor neked mit csináljak, ami mobilon is játszható ? :(
  • Rage47
    az ilyeneket sajna nem bírom telefonon :/
  • Jim Morrison
    ilyen oldalnézetes 2d platformer, jazz jackrabbit szerű :) elég jó cucc el lehet vele tökölni, de játékot fejleszteni mókás :D
  • kifli
    hajrá :)

Milyen játék amúgy?
  • Jim Morrison
    úgy is XNA-ban fejlesztek játékot, onnan csak egy kattintás, hogy telefonon is fusson :D lehet beruházok rá ^^
  • SlayR
    egy kis újdnság
  • SlayR
    Felesleges túl reagáéni....még fognak mindenkit meglepetések érni 7.8al kapcsban ebben biztosak lehettek...:)
  • kill3r21
    már lassan egy hónapja elérhető tesztereknek a wp7.8, láttam már melóban futás közben, de próbálgatni nem nagyon tudtam, de az biztos hogy totál wp8, amit tudok hogy müxik az a normális bt funció..:D
  • berczely
    Gameloft játékok jönnek Windows Phone 8-ra

WP 7 meg le lesz szrva?
  • bon
    Én is remélem, pl. integrált skype jó lenne.
  • asysoft
    No igen, Wp7.8-ról nagyon hallgatnak. 8 újdonságait elnézve, elég sok feature-t át tudnának portolni, remélem, nem csak a start menü lesz az újdonság...
  • asysoft
    ...ami úgy működik, hogy most $99-et számláznak, aztán majd 45 napon belül visszautalják a különbözetet.
  • kifli
    fejlesztők! 8 napig 8$ a fejlesztői regisztráció!