5743
-
Tegnap meglett a lumiám, és androidnál nekem is jobban tetszik eddig:) Viszont nagy hiba hogy nem rakhatok rá csak úgy fileokat.(át kellett konvertálnom egy csomó doc filet pdfre mert a doc filet nem töltötte le a telefonra, e-mailen küldtem el magamnak a fileokat) Meg ami tök jó, hogy fut a minecraft(legalábbis egy klónja), egy hasonló áru androidos telefonon meg játszhatatlan=/ (Blade III-t néztem még de nem volt raktáron és nem tudták hogy mikor lesz ezért Lumia 710et vettem) -
hurkaur #2937 "És bizony nem egy (nem elvakult rajongó, hanem normális "human") android user van aki váltana a sok sz@rakodás miatt ... és a WP a stabilitása miatt tökéletes rendszer lehet nekik." +1.
Az android nevezetu hanyadek csak addig jo, amig nincs ra alternativa. -
A WP8 előnye majd akkor jön elő, ha ráfekszenek a fejlesztők, és elkezdenek olyan app-okat portolni, ami eddig a natív kód támogatás miatt nem lett megcsinálva WP-re.
Egy átlagos felhasználónak lehet soha semmit nem fog ez jelenteni, de aki sokat "kockul" a telefonján annak lehet ez számít. A Mass Storage mód, a Zune teljes elhagyása, a háttérben futtaható alkalmazások és pár hasonló dolog viszont azért különbség marad.
Egy barátomnak Samsung SII-ese van, utálja, állandóan fagy, megbízhatatlan, és ezt mindig a létező legrosszabb pillanatban teszi ... A WP egy tökéletes alternatíva neki ... Ő biztos váltani fog WP8-ra.
És bizony nem egy (nem elvakult rajongó, hanem normális "human") android user van aki váltana a sok sz@rakodás miatt ... és a WP a stabilitása miatt tökéletes rendszer lehet nekik.
Tény hogy pár dolog még hiányzik azok közül ami az előző rendszerekben nagyon jó volt, de remélhetőleg ezt az űrt záros határidőkön belül kitöltik majd. -
Én annak idején a HTC Mozartot a T-Mobile-tól vettem. A napokban végre kipróbáltam egy vodás kártyával és ment. :) Szóval ezt a modellt a T valószínűleg függetlenül adta. -
Lantee #2934 Én még novemberben vizslattam meg egy WP8-as készüléket, és semmi olyat nem találtam benne, amiért megérné leváltani a Lumia 800-asomat. Persze, tartós teszten még változhat a dolog. -
Na ezt jó tudni. -
Nem kell kikapcsolni a készüléket és nincs boot idő, én pl soha se kapcsolom ki. -
Gauge #2931 no, van mediamarktban 820. Az ára meglehetősen borsos: 149 990.
Volt lehetőségem egy kicsit alaposabban megnézni a rendszert. Az első dolog, ami szíven ütött az az, hogy sok időbe telik a bootolás: wp7 kétszerese minimum, ugyanez kikapcsolásnál(?!). Funkcionalitásban van egy-két különbség, de alapvetően én semmilyen egetrengető különbséget nem látok (tudom, hogy erőebb a HW). Nem értem, hogy mi motiválna emberek wp7-ről wp8-ra váltani, de azt sem, hogy miért váltanának Androidról Wp8-ra(pl. Samsung SIII Mini ről Nokia 820-ra...) -
Ha EU-n kívülről rendeled, 22 euro felett áfát (természetesen hazait) kell fizetned, 150 euro felett pedig vámot is. -
Nekem is azt mondták, hogy Omnia 7 nem lesz T függő, aztán mégis ki kellett üttetnem és azóta meg nem tudom szinkronizálni Zune-nal. -
attól függ, hogy honnan küldik, eu-n belül azthiszem még nincs, usa-ból már vámot kell fizetni. -
Gauge #2927 Van annak bármilyen adóhatósági kötelezettsége, aki amazonról rendel drágább telefont? Pl. Nokia 920 -
hurkaur #2926 Az kulonos, mert nalam htc 8x-nel van sms-kezbesites visszaigazolasa opcio.. -
Gauge #2925 Vodafone-nál csak HTC 8X és 8S van, sajna... -
Amúgy telenornál, vodánál is van! -
Sztem nem lehet, bár nem néztem, függő e valóban.... Omnia7 pl nem volt kártyafüggő! Ismerősöm vett függetlent 160.000 körül (árukereső)A T-nél sem sokkal olcsobb...
Felhívtam T-mobile-t, s azt mondták nincs SMS kézbesítési jelentés WP8 alatt, de pl Iphone-on sincs. Ez az új trend Adtak egy kódot:*A# Ha igy kezdem az SMSt akkor kapok visszajelzést.... Amúgy nekem nem új a rendszer, WP7-ről nyergeltem, de eszméletlenül tetszik amúgy! De ezt kihagyni.... Mi értelme lehet? -
Gauge #2922 Lehet a T-nél kártyafüggetlen készüléket venni? -
már rég van T-nél. -
Gauge #2920 Hol vettél Nokia 920-t? Hivatalos forgalomban van már? -
Igen, ez van.... köszönöm! :-( -
valamiért szolgáltatófüggő így rákeresve. Van aki azt írja, hogy neki ottvan "I have them. Settings -> applications -> messaging", van aki pedig azt írja, hogy nincs csak az mms. -
SMS delivery confirmation van nekemi s -
Nincs SMS, csak mms kézbesités... Ha van valakinek ilyen teló, irja meg légyszi megy e ez valahogy, s hogyan? :-)) Köszi!
...Tehát amit szeretnék, SMS kézbesitési értesités! -
Fizetős appokról annyit, hogy én soha nem adtam ki pénzt semmiért sem, és nem szenvedtem hiányt, így is volt vagy 60 alkalmazásom. Volt, aminek bőven elég volt a próbaverziója, vagy hasonlót szereztem ingyen. -
Nekem (wp 7.5) settings/balra tolod/ messaging -
Sima SMS delivery confirmation nincs? Régebbi WP telóban ugyanott található meg mint az MMS-é (üzenetek-beállítások) -
Hello! Most vettem át a Nokia lumia 920-at! Eddig tuti, de nem tudom beállitani az sms üzenetek kézbesitési értesitését! Találtam olyat, hogy MMS-kézbesités visszaigazolása, de ezzel nem megy! Tud valaki segíteni esetleg? -
Ingyenes - nem ingyenes ... Elég sok játék és app kapható 250 HUF körüli árakon, vagy akciós ... Pl: Angry Birdsök, Fruit Ninja, most pl: akciós a Rum n Run (tuti kis játék ráadásul magyar fejlesztés ...)
Ami nem ingyenes, annak vagy free vagy kipróbálható verziója mindig van, szóval el lehet vele lenni :) Én első nap bevásároltam, azóta tele van a telefonom játékkal, párom imádja, ismerős gyerekek is, vettem egy valag játékot és applikációt kevesebb mint 5 ezer forintért (egy átlag PC-s játék árának ez kevesebb mint fele ... ) sózval ha esetleg "fizetős" még akkor sincs olyan nagy gond :) -
kösz a kiegészítést, valóban csak wp7 szempontból írtam le a dolgokat :)
Illetve amit írtál még, csak megerősíteni tudom: nincs crash (legalábbis wp7-en nem tapasztaltam ilyet), androidon launcher leáll váratlanul, böngésző appok stb. Itt ilyet nem tapasztaltam, vagy csak nagyon-nagyon ritkán leállt 1 app. (bár nem vagyok benne biztos, hogy ez nem a főzött rom miatt, és az alapból nem winphoneos telefonom miatt van :)) -
hurkaur #2909 "Zenéket csak zune segítségével lehet feltenni."
WP8-nal mar nem, persze lehet hasznalni egy masik hivatalos app-ot erre. -
hurkaur #2908 Nos nem vagyok egy torzsgyokeres wp user, de megprobalok valaszolni:
"WP-on a market/appstore/akármi mennyi ingyenes alkalmazást/játékot kínál?"
- Kevesebbet, mint iOSon, vagy androidon, de ez relative nem jelent semmit. Ha atlagfelhasznalo vagy, ugyis megtalalod a neked tetszo alkalmazasokat.
"Van sok fejlesztő aki mindenféle dolgot megcsinálni WP-ra?"
- Egyre tobb.
"Androidhoz képest mennyi alkalmazás van rá?"
- Androidhoz kepest keves, de ez nem jelent semmit.
"Mennyire zárt a rendszer?"
- Hat definicio szerint nem tudom mit jelent nalad a zart, de kozel iOS szintu. Cserebe nincs vele gondod, s ha egyszer elkezded hasznalni nincs lassulas, akadas, crash. Csak mukodik es szvsz ezt baromi elegansan is teszi.
"Tehát pl. tudok zenéket/játékokat rámásolni és használni vagy valahogy előbb fel kell törni?"
- Zenevel siman, mert van mass storage mod (wp8 only), illetve hasznalhatod a wp alkalmazast is (wp7-wp8).
- Jatekkal mas helyzet, mert igaz hogy memoriakartyara felrakhatod az installer fajlt, de csak belso tarra telepitheto. (wp8 only)
- Ezek szigoruan jogtiszta esetekre ertetendoek, toreses reszet egyaltalan nem ismerem a wp-nak. :) -
androidról váltottam, de én maradok :)
marketen kevesebb az app, de nem szenved hiányt belőle az ember, van egy rakás ingyenes játék is. Zenéket csak zune segítségével lehet feltenni.
Töréssel van file explorer is onnan lehet játékot felrakni. De van erre a célra app deployer, ami gépről felteszi neked.
Androidhoz képest eléggé zárt a rendszer, viszont nincsenek érthetetlen belassulások, nem kell újraindítani időnként stb...
Nemtudom milyen árkategóriában gondolkodsz, de wp8-at vegyél ha veszel. -
Ha esetleg van valaki aki androidról váltott akkor az írhatna pár tapasztalatot. -
Helló!
Windows Phoneos telefont készülök venni(illetve még erősen gondolkodok, hogy android után megint androidos telefonom legyen vagy most inkább windowsos), lenne pár kérdésem. WP-on a market/appstore/akármi mennyi ingyenes alkalmazást/játékot kínál? Van sok fejlesztő aki mindenféle dolgot megcsinálni WP-ra? Androidhoz képest mennyi alkalmazás van rá? Mennyire zárt a rendszer? Tehát pl. tudok zenéket/játékokat rámásolni és használni vagy valahogy előbb fel kell törni? Alapból nem akarok warezolni, mivel inkább csak zenét hallgatnék meg ingyenes/egyszerűbb játékokkal játszanék. -
Gauge #2904 Most láttam: Samsung ATIV S. Itthon lesz kapható? -
Azért egy ilyen lumiát, HD super amoled kijelzővel, pureview kamerával el tudnék fogadni, aztán kussolnék is egy 3 évig:D
-
Zsoti90 #2902 áh, már leszedtem valami im+ chatprogit amivel belehet lépni skype fiókba és pötyögni, szval tárgytalan :D -
elvileg a két szolgáltatás összeolvad úgytudom. De a skypba lehet a live-ot. Hogy a skyposok látzsnak-e live-ban azt nemtudom. -
Zsoti90 #2900 Hali, az lenne a kérdésem, hogy lumia 610-em van amin nem megy a skype, de a skype fiókomat nem lehetne összeszinkronizálni a live-os fiókkal mint a facebook esetében, hogy a skype chat részét az üzeneteken belül láthatnám?? -
OFF: Van egy munka és egy "privát" (utóbbi gmail) fiókom, ezeket csak a Mail appon keresztül tudom elérni. Nem szeretem az összefésült megjelenítést, viszont ha munka fiókra jön mail, akkor "vissza->munka" útvonalon tudok átlépni oda, majd hasonlóan a gmailhez, ahová -szerencsére?:) - jóval sűrűbben érkeznek a levelek. WP-n ki volt tűzve mindkettő a startmenüre, szerintem egyszerűbb volt. Alternatíva meg a gmail app használata lehetne, de régen volt valami nyűgje, ami miatt mégis visszatértem a gyárihoz - persze azóta valószínű kijavították.
Gladiator:
Természetesen nem csak egy fiókot lehet beállítani iOS-en sem.