5743
  • Gauge
    Van egy egészen érdekes dolog a 820-szal kapcsolatban: nincs sehol sem drop test. A 820 nem gorilla glass-szal rendelkezik, hanem "scratch-free glass"-szal - bármit is jelntsen ez. 920 drop test-et ezret lehet találni. Szal, nekem űgy tűnik, hogy ez egy komoly gyengesége lehet a készüléknek...
  • heady
    En ingyen kaptam anno a T-nel a sima helyett amikor az N9-et vettem.
  • oneal1
    vagy pénzért adnak telenorban vagy max 1 1000 ért levágják neked egy gsm boltban
  • CroftManor
    Na megvettem életem első WP telefonját, Lumia 800as személyében ;]
    Viszont megvan az első akadály...a telefon kézikönyvében az van írva, hogy a telefon micro SIM kártyát használ, nekem meg az van, ami az 5230asban volt :U Tehát holnap szépen visszamehetek a Telenorba és megkérdezhetem, hogy ezt vajon miért nem közölték velem?
  • Jim Morrison
    hamar melegszik. más hátránya nincs :)
  • oneal1
    Dummyboy írhatnák akkor a 920asról tapasztalatokat!:)
  • DummyBoy
    Hopsz, tényleg, elfelejtettem a "válasz"-ra nyomni ...

Sajnos a színválaszték az a szolgáltatóktól függ, hiába van többféle színű, ha csak feketében forgalmazzák ...
  • CroftManor
    Gondolom ezt nekem akartad írni :) Köszi a tanácsot. Már döntöttem, lumia 800 lesz végül, de azért az durva, hogy ha fehér színben akarom mindenképp megvenni, a nokiánál 104e Ft-ért tudnám megvenni! Míg a telenornál számlás csomagban 47 ezerért el tudnám hozni. Hát annyit meg nem ér meg nekem az a fehér szín, hogy ezért 104 ezret kicsengessek :)
  • DummyBoy
    Igazság szerint ha WP7-es telefont szeretnél venni, és XBOX-ozol is sokat, akkor talán a 800-as jobb választás :) Amellett, hogy több a memória, exkluzívabb a megjelenés, strapabíróbb, amellett a WP-kre van egy SmartGlass nevű program, amivel lehet vezérelni az XBOX-ot :)

És erre a 800-as a kialakítása miatt kényelmesebb :) (Tudom, nem valami nagy indok +30 ezer forint mellett ...)

1-2-szer próbálgattam, de mostanában, ha játékokat keresgélek vagy netezek, vagy bohóckodok a Boxon, akkor mindig telefonnal csinálom :) Üzeneteket is onnan küldöm, lényegesen egyszerűbb mint kontrollerrel bohóckodni :)

Persze ezt elvileg tudja a 610 is (azon nem próbáltam) csak a 800-ason kényelmesebb.

Ha 900-920-assal kapcsolatos kérdésetek van, akkor én is tudok segíteni :)
  • SlayR
    WP7.8 egy napja tesztelés alatt Lumia 900on lájkság van! 920ból meg várandós a fémházas utód nagyon korrekt cucc lesz (:
  • kifli
    Egyébként arról tud valaki valamit, hogy mi lesz az üzenetek részbe integrált live messengerrel, miután a messenger meg fog szűnni? (Vagyis egybeolvad a skype-al)
  • oneal1
    írnál kicsit a 920asról?:)
  • asysoft
    Lumia 800 kijelzője is AMOLED-es, Gorilla Glass-szel.
  • kifli
    magyar
  • CroftManor
    Azt hiszem a 800ast fogom választani, néztem most pár videót róla youtubeon :) Bár nincs fehér színben, de talán kékben még megkaphatom. Az Omnia 7 is pofásan néz ki! Amúgy a nyelv a telefonon az teljesen magyar?
  • serkov
    Most vettem 920-at, vedd meg 30-ért az omnia7-emet! :-) 1Gb memoria, szinte gyári állapot! :-) De csak javaslat! 610-et ne vegyél, mert sok progi nem jól fut rajta.... :-)
  • Fehercsoki
    Az symbianos.
  • Gauge
    Szerintem ez gyártó függő. Nokia C7-en is ingyenes:)
  • Fehercsoki
    Ezt nem hiszem el, Angry Birdsnek csak az első 20 pályája ingyenes, androidon meg az egész:S
  • Gauge
    Samsung Omnia W? Mindent tud, ami kell neked + a kijelzője is jobb (AMOLED Gorilla)
  • bon
    Nem, nem, a készülék memóriájára gondolt és nem a tárhelyre. Azért is fontos a memória mennyisége, mert egyes programok pl. skype esetleg nem indul el vagy nem megfelelően műkődik. Ajánlom, hogy a 610-es választása előtt olvasd el a wp7.hu oldalon lévő cikksorozatott, nem rossz készülék, de szerintem nem időtálló.
  • CroftManor
    Jelenlegi 5230as nokiámban 2 GB memória van, de még azt se használom ki teljesen. A 610-be tudtommal 8 GB van.
  • kifli
    710 nincs? 610-nél a kevés memoria annyira nem jó.
  • Gladiator
    Szerintem 920 abszolút nem az a kategória, ami neki kell.
  • bon
    Ezért javasoltam hossazbb távra egy második generációs készüléket 820, 920, vagy ha jól tudom lesz 510 is.
  • CroftManor
    Igazából pénzfüggő a dolog, ha lenne rá pénzem, nem kérdezgetném, hogy melyiket vegyem :) Nem akarok túl sokat rákölteni, mellesleg a hűségem miatt a telenornál a 610est már 18ért elhozhatnám 2 év hűséggel. A 800as viszont 42ért tudnám elhozni.
  • Fehercsoki
    WP8 egyikre sem jön, szóval ilyen szempontból mind1:D
  • bon
    Én csak azért javasolnám az újabb készülékeket, mert a régiknek a támogatása problémsabb lesz.
  • Sequoyah
    L800 egy kicsit gyorsabb lesz, de egyik WP7 sem lassú. Más különbség ezeken a területeken nincs.
  • CroftManor
    Játék nem érdekel telefonon, arra ott van az xboxom :) Videóst se veszek fel. Sztem akkor a 610es lesz a befutó.
  • Fehercsoki
    Például 3Ds játékokat futtatni vagy full HD videót felvenni, ezekért viszont több pénzt ki kell adni, de amiket írt arra bármi elég.
  • CroftManor
    Miért ezen kívül még mit tudnak ezek a telefonok? :)
  • Fehercsoki
    Hát csak netezésre,facebookra,telefonálásra,smsre,navigálásra bármelyik jó. Te tudod hogy mennyit akarsz költeni.
  • bon
    Én 820-at vennék vagy 920-at inkább, pláne két évre.
  • CroftManor
    Sziasztok! Lumia 610 vagy lumia 800 között vacilálok. Lényegében csak netezésre, facebookra, telefonálásra, smsre használom a telefonom, néha GPSt is használok. Érdemes a drágább telefont választani ha legalább 2 évre tervezek? Bár gondolom a válasz egyértelműen igen...viszont a telenornál nem lehet fehér színben kapni a 800ast, csak feketében :(
  • bon
    Megnyítod és mentés másként.
  • kifli
    olyan app már van, de amit felmásolsz mass storage-ként, azt ha jóltudom telefonból nem látod, mivel az appoknak egy elkülönített tárterületük van biztosnsági okokból...
  • Fehercsoki
    Igen csak nincs olyan opció hogy mentés:) Csak megnyitja. PDFet viszont magától lementi és megnyitja.
  • DummyBoy
    Régeppen olvastam XDA fórumon, hogy fejlesztés alatt áll egy olyan app. WP7-re, ami hasonló lehetőséget nyújtana mint a Mass storage mode, és nem kell hozzá rootolt meg unlockolt telefon, ha egyáltalán elkészül, akkor majd szeretnék a Marketplace-ről elérhetővé tenni ... Akkor majd megoldódik ez a probléma.

A skydrive is jó erre (Főleg mivel van wlan router otthon ...) de azért a Mass Storage egy lényegesen kényelmesebb megoldás :)
  • bon
    Doc fájlt simán lehet a készülékre tenni pl. skydrive-on keresztül, vagy elküldöd email mellékletben és lemented.