161
  • Justil
    illetve, ahogy valaki írta előttem: teljesen más azért gyerek fejjel nézni vmit, meg felnőttként. én (is) az SG-1-en nőttem fel kb, és akkor és úgy az tök jó volt, de mostmár kevés lenne, asszem.
  • Justil
    jó most érted, nem szószerint kell venni.

azt hiszem mindenki érti azért, hogy miről beszélek, vagy mások, amikor ezzel a savetheworld szöveggel jövünk. arról van szó, hogy a korábbi két sorozat egy alapvetően jó, de X rész után rettentő unalmas sémára épült. jómagam is végignéztem 15 évadot, szép volt, jó volt, de picit elég volt már a végére.
    függetlenül attól, hogy épp egy embert, egy csapatot, egy bolygót, vagy egy galaxist mentettek meg...
  • cylonflatus
    Kellene még egy szavazógomb, hogy például: "Dehogy örülök, de borzalmas volt", vagy "Borzalmas volt, de néztem volna még"
  • Zsoltika 007
    De helyből eszembe jut egy csomó rész ahol csak a csk1 volt veszélyben más nem.
  • Zsoltika 007
    Max a földet/atlantiszt de nem minden részben a világot. :/
  • Mat666
    Nem volt ez a sori annyira rossz nekem igazából csak egy bajom volt vele az hogy iszonyú lassú volt a történet vezetése túl sok olyan rész volt ahol nem történt semmi érdekes izgalmas csak úgy elmentek részek a nagy semmibe.
    Az első évadot még darálva néztem és úgy annyira nem tűnt fel viszont a 2.-nál
    hétről hétre követni nagyon unalmas érdektelen volt.
  • kissssss
    Pegazus galaxis lidérc megszállás alatt.

Alteran galaxis káoszban (ori központi irányítás nélkül káosz van ott).

saját galaxisunk többnyire lucian szövetség uralkodik.

Zsoltika nem hiába írta hogy ezt elbuktad.

de még hogyha konkrétan a Föld meg mentését vesszük figyelembe e téren is elégé necces azt szajkózni hogy minden rész világmegmentésről szólt.
  • NEXUS6
    Az SG SG-A a felfedezésről szólt, voltak krízisek, meg minden de az egész fílingje optimista volt. Itt meg a depis amerikaiak nyűglődtek, max néha szekszeltek és ennyi. Igazából az egész tök súlytalan volt, mert a karakterek is olyanok voltak, hogy a nagykomolyságukban egy vicc ki nem esett a szájukon szinte. Olyan karakterek akivel ha a kocsmában összefutsz inkább leráznád magadról, mint hogy fizetsz neki még egy sört, hogy meséljen még 1-2 sztorit.

Én a V köv évadját várom most januártól, ott valahogy működnek ezek a komoly karakterek. Van rejtély, meg világmegmentés, meg kavarás, de valahogy van értelme is. Az ilyen inváziós filmeknek jövőre amúgy is szezonja lesz.:D
  • sandor8206
    hál istenek kasza lett, inkább SG-franchise tetszhalál jó pár évig mint ebből a szarból + egy évad
    az meg, hogy inteligensebb lett volna az SGU mint a többi SG, nevetséges sokkal butább volt és pont azért, mert a régi SG mesék voltak és ezekben van hülyeség
    az SGU meg felnőtesebb és ebben van hülyeség akkor melyik a nagyobb baromság?
    Nakvadagenerátort összekötni a piros zöld kék kristállyal és féregjáratot csinálni a kapuból? Vagy az időutazásos részt egy állítólagos überokos többdiplomás doktor Einstein relativitás elméletével magyarázza, vagy az utolsó részben a komputer pár roncsból leszimulálja, hogy azok dronok és azok ott vártnak addig amíg valami nem jön (mi a hajó távollátó?), nem volt okosabb csak annak akart látszani egy ostoba sorozat volt, amivel nincs baj (pl: SG1) ha annak készül, de ez meg tök komolyan vette magát, hiszen tök természetes, ha férjem hazajön egy másik faszi testében, akkor simán kurok vele. Ez a sorozat mint inteligenciájában, mint emberi természetből egy nagy 0 lett
  • Justil
    ami meg misztikus volt (es mellesleg kurvajo), az a legelso SG mozi. ott meg utott ez az egesz feeling, meg talan az SG-1 elso evad elejen :)

onnantol kezdve, bar szorakoztato volt, nem volt kulonosebben semmi misztikus benne. ill, ahogy valaki mar leirta, az SG sosem volt igazan sci-fi. inkabb urben jatszodo fantasy...
  • Justil
    en lattam mind a 15 evadnyi SG:U elotti SG-t, es sztem semmivel se volt misztikusabb, es jah, minden reszben (1-2-t kiveve) megmentettek a vilagot, szoval ezt buktad...
  • Zsoltika 007
    Ez történik akkor ha szappanoperát csinálnak egy többnyire akció scifiből. Egy rész nem volt amin röhögtem volna egy jót. Semmi poén, béna akciók, csak a folyamatos agonizálás. Mégis mit vártak? A misztikum is oda lett. Annyira leszartam hogy most milyen ős technológiák vannak körülöttük.
    Régebbi sg sorozatokban legalább folyamatosan fedezték fel a dolgokat jöttek be újítások és ezt izgalmasan is oldották meg. Az összes régebbi sg-ben az ős technika mindíg cool volt. Itt meg mint egy harmadosztályú fröccsöntött vacak minden. És lehet mondani hogy régebbi ős technológia, de attól még nem kell hogy ratyi legyen. Star Warsban is megoldották hogy a régi repülők eszközök stb se tűntek ótvarnak.
    Aki meg azt mondja hogy minden részben megmentették a világot az se sokat látott..
    Lehet hogy a történet kicsit bugyutább volt ezektől de az tény hogy 1000x szórakoztatóbb. Aki meg mindenben a realitást keresi az ne sci-fit nézzen!
  • Darth Sith
    ami szar, az szar. mondom úgy, hogy az sg1 és sga összes évadát minimum 3xor megnéztem...
  • Anomaly
    Ilyen egyszerű, ehhez nem is kell mást hozzáfűzni teljesen eggyetértek.
  • djstefi
    ezt a szivast ... peddig a 2. szezonra rendesen ossze kaptak magukat (legalabbis az elsohoz kepest)
  • DeviloftheHell
    legközelebb lesz eszük az iroknak és a szinészeknek, vagy leforgatják egyben az 5 évadot vagy amennyit terveznek, vagy nem adják el a csatornának azt elmehet a francba
  • Irwine
    A Terminátor sorozathoz tudnám hasonlítani, voltak olyan részek, amikor egyszerűen nem történt semmi. Azonban voltak nagyon jó részek is és mostanában kezdett beindulni. Azért annyira nem fogom sajnálni, csak az az idegesítő, hogy tutira cliffhanger lesz a vége. :S
  • wraithLord
    Mmint a karakterek, nem a szereplők pofija... :)
  • wraithLord
    Szerintem sok szempontból jobb volt az SGU, mint a többi SG sorozat. Összefoglalva: fényévekkel profibb volt. És volt benne valami kis science is, nem csak egy rakat bődületes, égbekiáltó marhaság, amit kb. csak gyerekek tudnak értékelni/élvezni (...mint ahogy gyerekként az SG-1 nagyon bejött, felnőttként újranézve viszont már nem...)

Viszont volt benne egy pár húzás, ami megölte a science-fiction-t. Röviden: a sci-fi gyakran csupán a dráma eszköze volt. Sok rész inkább hasonlított egy Grey's Anatomy-ra, mint egy sci-fi-sorozatra...
    Ezen kellett volna változtatni, és akkor jó sorozat lett volna.

Ja, meg a szereplők... egyik tenyérbemászóbb, mint a másik. Egyedül Rush volt szimpatikus.
  • semmikozod
    A készítőket sajnálom azért. Vajon mit gondolhatnak most? "Na ezt jól elbasztuk gyerekek!"
    Aki azt mondja hogy az SGU jó dráma volt, az még nyilvánvalóan nem látott jó drámát. Illetve a dráma nem arról szól, hogy más hogyan szenved, ez csak egy kategória. :)
    Ez a sorozat sajnos minden szempontból bukta volt.

Egyébként hogy kötekedjek még jobban, a stargate eleve "csak" scifi fantasy volt (álá star wars), nem pedig scifi.

Ja és jöhetnek az Atlantis filmek. Joe "Sheppard" meg Jason "Dex" már hiányzik. :D Na meg Rodneyről már ne is beszéljek. :D
  • Bexter
    Ez volt az egyetlen SG sorozat amit megtudtam nézni. A többi nekem túl nyálas és gyerekes volt. Ez realisztikusabb volt. Haltak a karakterek nem ujraéledtek mint bobi jujing...
  • Justil
    en sem szeretek allandoan dramat nezni, de neha az is jo, a sok akcio meg sitcom meg tudomisen mi utan. az, hogy az sgu jo volt -e dramanak, tok mas kerdes.

nekem inkabb a szereplokkel volt bajom amugy, carlyle-on kivul a tobbi engem nem igazan gyozott meg a szineszi kepessegeirol...
  • l300d
    nem lehet ilyen szeles reteget lefedni egy sorozattal mint amit ebbe megprobaltak. en szemely szerint a dráma mufajt nagyon utalom nezni a teveben. Mer nezzem en szorakozas keppen azt hogy mas hogyan szenved? Latok eleg szenvedest ha korulnezek kicsit nem akarom hogy a tevebol is ez folyon. Szemely szerint nagyon orulok hogy megbukott es maskor meggondoljak hogy osszekeverjek e a sci-fi t egy brazil szappanoperaval.
  • Locutus51
    Szerintem is mehetett volna még, tényleg voltak lassú részek, de egy harmadik évadba igazán belepakolhatták volna még a végét... Kár érte. Atlantis rulz.
  • FoodLFG
    Egyébként lehet, hogy a hagyományos SG vonal jobban működött volna, de abból már nekem elég volt, unalmas. Warehouse 13 egyik részébe belenéztem, gyerekes. Bár az egyik lány helyes benne. ^^

Erről jut eszembe, hogy az SGU-ban jó bigék voltak, yo! :Ð
  • FoodLFG
    Minek nézzek reklámokat, minek fizessek egy sorozatért, ha úgyis csak odaböfögik elém félig kipörgetve a történetet, megszüntetve a sorozatot...

Jó, tudom, hogy én vagyok kisebbségben, mert engem még érdekelt volna, de az sehol sem csapódik le jól bennem, hogy bizalmat szavazok egy sorozatnak és akkor félúton lelövik, meg sem próbálják befejezni.

Ezt csinálták a Firefly-al, most a Capricával.

Miután lefosták a fejem (többször is), hogy várják el, hogy megbízzak bennük és esetleg pénzzel is értékeljem a sorozataikat. Nem fogom.
    (persze ettől függetlenül más problémáim is vannak még, nem csak ezért nem fogom...)
  • Justil
    hát az igazi az volna, ha 1xre két sorozat is menne, egy ilyen mentsük meg a világot a csúnya gonosztól minden epizódban, meg egy ilyen sgu-s. akkor aztán nézhetné mindenki a kedvére valót, esetleg mindkettőt, netán egyiket se.
  • Wittgen
    Nem tudom mások hogyan vannak vele, de én a SG és a SG-A mellett ezt a sorozatot is imádtam. Kár érte. Engem egyáltalán nem zavart, hogy teljesen más felfogásban készítik és teljesen más hangulatot áraszt, mint az elődök.
  • coolbboy83
    Maga Joe Flannigan is azt nyilatkozta, hogy a színészek szívesen részt vettek volna az Atlantis további forgatásain..... szerinte 5 további szezont gond nélkül csinálhattak volna.
    Atlantist nem fejeztésk be, elvileg egy film jött volna....
    Volt róla szó - hogy folytatják talán az Atlantist....... mivel az stargate egy nagyon jó irány a scifi vonalon, valószínü hogy tovább viszik.... ekkora volumenű témát nyílván nem meszelnek el teljesen.

Az Universe a forgó kapujával és az egyéb nem oda illő dolgaival sok sg fant megbotránkoztatott.
    Már akkor is azt mondta mindenki, hogy az Atlantis-t kell tovább vinni...

Hátha..... 1-2 év és lesz valami. Az atlantis film sok részletét már leforgatták.
  • Fritz Von...
    Azt hiszem, hogy meg kell néznem az eredeti sorozatot ismét... Az jó volt.
    Egyébként mi a helyzet az SGA végső filmjével?
  • grandegamer
    Kár ,hogy elkaszálták igaz az első évad elég gagyi volt 4 részt leszámítva ,de a 2. évad elég jó volt és itt már sokkal jobban hanyagolták a testcserés nyálcsorgatást. A sztori is egyre érdekesebb lett a Destiny valódi célja a rejtélyes idegenek ,most a fél évad záró űr csata. Szóval nagy kár érte ,ha az elejét nem csinálták volna olyanra amilyen akkor legalább 3 évados lett volna szerintem.
  • vg
    Basszus, pedig én nagyon szerettem ezt a sorozatot. Ez volt az egyetlen űrhajós sci-fi sorozat ami most ment, nagyon kár. Az Battlestar Galactica pedig, tudatában az eredeti végnének a kutyát sem fogja érdekelni(szar úgy nézni egy sorozatot, hogy tudjuk; két isten/angyal szórakozik unalmában).
  • Chris05
    Jaja, igazad van :D
  • Magiszter
    Kétszer... illetve ha jól rémlik, simán meghalni is halt már meg legalább egyszer, csak újraélesztették szarkofággal
  • Chris05
    Egyszer meghalt Daniel Jackson (Igaz utána felemelkedett, majd később feltámadt) :D
  • torreadorz
    "Az SG1 és a SGA is olyan volt, hogy minden részben megmentették az egész univerzumot, és mindig mindenki megúszta. Ez az adatok szerint csak nekem volt már baromira unalmas, meg a készítőknek."

Nem ez volt a baj. Hanem hogy egy nyálas unalmas drámát csináltak scifi helyett.
    Amikor egy scifi rész arról szól, hogy az ezredes ellensége az ezredesként kiadva magát megdugja az ezredes feleségét akitől különben is éppen válófélben van és ezen depresszios az ezredes...

Ez lehet hogy jó rész lenne egy született feleségekben vagy egy brazil szappanoperában, csak az a tippem hogy azok meg nem egy ürhajón játszodó scifit néznek.
    Innentől kezdve két szék közé a pad alá esete, akinek ez tetszene az nem néz scifit, aki meg scifit néz az nem vágyik erre.
    Mellesleg az első pár rész jó volt, meg most az utolsó 2-3 is, de a maradék egy kinszenvedés.
  • Chris05
    Végre, ideje volt, az előző sorozatok sárba tiprása zajlott!
  • Zedas
    Nem volt semmi gond az SGU-val, csak nem az volt, amire a rajongók vártak. Az SG1 és a SGA is olyan volt, hogy minden részben megmentették az egész univerzumot, és mindig mindenki megúszta. Ez az adatok szerint csak nekem volt már baromira unalmas, meg a készítőknek.
  • brueni
    azért egy normális zárást összehozhatnának a végére még így is.
    gondolok pl csak egy. dupla epizódra, amikor a civilek hazajutnak, esetleg páran az űrhajón maradnak és mennek tovább az ősi cél felé, kapnak hozzá egy fix csapatot, és megoldják a folyamatos közlekedést anyabolygó felé. így, le is zárható, meg nyitva is marad.
  • Szefmester
    A sorozat koncepciójával nem lett volna gond, csak sajnos minden új csavarral el lett cseszve egyre jobban.