Motorola Defy

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Narxis

Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.

Narxis
Fogalmam sincs. 😄 Ha mindig a helyén van a hátlapja és a 2 fedél az oldalán akkor szerintem egyik se. 😄

Narxis
Igazából nem bántam meg, de ha nem kellenek a Froyo-val és Gingerbread-el járó változtatások akkor tényleg felesleges belevágni. Vagy ha tudsz várni 1 hónapot a Froyo-ra. Én nem tudtam már várni. 😊

dunga
Nincs valami infód, hogy melyik pia árt a telefonnak? Mert félek, hogy valamelyik jól sikerült házibulin megfürdik egy kis szeszben, és tudni kéne, hogy melyik nem árt neki :]

Isten szeret tégedet, az egyház meg a pénzedet. -- Oi! -- 'Ember küzdj és bízva bízzál!' ..de ha nem megy, legalább engem hagyjál!

me and a monkey
Köszi. Megfogadom a tanácsod meg aztán az a sok kínszenvedés a PH-n, akik feltettek valami új rom-ot, az sem hozta meg a kedvem.

http://ibtportal.hu +++ http://www.redorchestra.hu http://www.antegotovina.com

Narxis
Úgy tudom azt csak buherálással lehet ami nem is egyszerû. Csak úgy nem lehet kikapcsolni.

a telefon használata közben sokszor megnyomom véletlenül a keresés gombot, amit eddig nem is használtam egy alkalommal sem, és jó lenne, ha be tudnám állítani, hogy ne is legyen funkciója

Tudja valaki hol lehet beállítani?
Narxis
lol 😄

dunga

Isten szeret tégedet, az egyház meg a pénzedet. -- Oi! -- 'Ember küzdj és bízva bízzál!' ..de ha nem megy, legalább engem hagyjál!

Narxis
Igazából nekem az App2SD miatt kellett, megtelt a telefon memóriája, úgyhogy most majd amit tudok SD-re telepítek. Flash player is jól jön. Gyorsabb mint a gyári meg hát pl. youtube-ban látom a kommenteket, tudok osztályozni, nem kell böngészõt nyitnom hozzá. Elsõ indításnál kiválaszthatod, hogy milyen gyári appok kellenek, nem kellett facebook se myspace úgyhogy ezeket végre nem erõszakolták rám, nincs QuickOffice próbaverzió se és Kindle olvasó se. Nincs Moto Blur ami szintén felesleges és csak lassítana.

Most ezek így apróságok, de ezeknek örülök. Nekem a gyári 2.51-esben(ami a legfrissebb jelenleg) az FM-rádiót ha bekapcsoltam akkor nem tudtam kikapcsolni csak reboot-tal. Itt csináltak egy teljesen új FM-rádió appot, még nem tudtam megnézni milyen. Nem nagyon nyomkodhattam még mert töltöm utána csinálok egy wipe battery stats-ot amit ajánlottak CM7-nél.

Szóval a felesleges cuccok ki vannak irtva, rajtad áll, hogy mit telepítesz fel. 1-2 plusz app bele van rakva, ADW Launcher van a gyári helyett és talán Widgetlocker ha jól láttam, de tényleg nem sok minden van. Mindenki azt az appot teszi fel magának amit szeret.

Ha elégedett vagy a gyári ROM-mal akkor ne menj bele ebbe a moddolásban, én is majdnm tégláztam, pedig már 2 hónapja olvasgatok a témában. Ahhoz, hogy 2.1-rõl felrakhasd a 2.3.4-es CM7-et fel kell flashelni egy 2.2-es ROM-ot, na most ennek a szemétnek nem tetszett amit a fejlesztõ használ ezért bootloop-b került, villogott a Moto ikon amit bekapcsoláskor látsz, sikerült vissza belépnem bootloader módba és felraktam egy Nordic Froyo-t amit a CM7 FAQ készítõje ajánlott. Ez már jobban ízlett neki. Aztán szenvedtem ezzel a 2nd-inittel, én marha letöltöttem a legújabbat mert abban a hitben élek, hogy az újabb=jobb, de itt ez nem igaz. Egy régebbi verziót kellett levadásznom, hogy fel tudjam tölteni a CM7-et a telóra. Szóval megszenvedtem vele.

Ja és van magyar nyelv, bár az engem annyira nem érdekel, nem találkoztam sok szöveggel, max. a beállításoknál lehet gyönyörködni benne. 😊

me and a monkey
Mivel jobb, miben más?
Google-ban megnéztem de engem a szubjektív benyomás érdekel.
A hivatalos gyári rom van fent,meg vagyok vele elégedve, nem nagyon látok semmi olyan okot ami miatt én CM7-re (vagy másra) adnám a fejem, de tényleg kíváncsi vagyok.

http://ibtportal.hu +++ http://www.redorchestra.hu http://www.antegotovina.com

Narxis
Na fent van a Cm7 beta 6. Régebbi 2nd-init kellett. Nagyon fain. 😄

Narxis
Nem értem, hogy miért nincs CM7 mikor custom recovery-ben azt írja, hogy sikeresen telepítette...

Narxis
Flasheltem a CM7 FAQ-ban ajánlott Nordic sbf-et, minden jó, bejött ez a csupasz 2.2-es Nordic ROM, rootolás és 2ND-INIT feltelepítve, bejön a bootmenu is, wipeoltam azt a 2 dolgot írtak, installálom a zipeket mégis ugyanaz a 2.2-es Nordic ROM jön be, nem pedig a CM7, nem írt semmilyen hibát mikor telepítettem a zip-eket és azt az Autobrightness fix-et. Mit szúrtam el?

vagy fõzõtt romot pakoltál rá? frissítés után és is cm7-t szeretnék
van már official 2.2? linuxom van és csak a wines gépen tudnám frissítenide az nincs itt
nekem eddig minden telefonomnak lötyögöt😊
smv
Nekem lötyög az aksi ha megrázom.

Starcraft + Diablo III - esemve

Narxis
Nekem is csak akkor lötyög ha erõsen megrántom.

dunga
Akkor 1-2 hét, és lesz jobb cuccunk, mint a 2.2.2 CEE.

Mobilarena fórumon olvastam, hogy sok Defy tulaj írta, hogy lötyög az akksija. Eddig nekem nem produkálta, akárhogy ráztam. Ma csinált egy olyat, hogy nem fogadott hívás után nem kapcsolt be a kijelzõ, csak a led villogott. Felhívattam magam, hátha akkor bekapcsol, és promlem solved, de semmi, átirányította a hívást hangpostára. Akksi ki, be. Teló felállt, nem kellett még pin sem, amin csodálkoztam. Ez után jött, hogy pez tartó effekt állt be a telón, lötyög az akksi. Jó sokat futottam, lépcsõztem, sportoltam a telóval, végig a zsebemben, és semmi lötyögése nem volt. Érdekes...

Narxis
Úgy látszik kezd kiforrni a CM7. Auto-brightness megoldva, wi-fi problémákra is talált megoldást Quarx. Maradt a 720p & WVGA Recording és a kihangosítás probléma.

dunga
Köszi szépen!

Amikor úgy kapsz bejövõ hívást, hogy le van zárva a kijelzõ, akkor balról jobbra kell húznod, amikor úgy kapsz, hogy mondjuk böngészel, vagy nyomkodod a telefonod, nincs lezárva a kijelzõ, akkor jön elõ az Answeres verzió.
Narxis
CM7 beta6 megjelent. Tapasztalatok jöhetnek... 😊

tán nincs bekapcsolva a lock funkció.

azt tudja valaki, hogy simply lockscreennél hol lehet a lock idõt beállítani?
launcherbõl adw-t használok, de ennek a menüjében sem találom.

mégegy, a defy gyári launcherét, hogy lehet leszedni?
Tigristank
Ezek bruttó árak...

Szerencsés élet az, ha a bor amit iszogatsz, öregebb, mint a csaj, akit kúrogatsz. :D You buy a Ferrari, when you want to be somebody. You buy a Lamborghini, when you are somebody.

köszönöm a gyors választ
dunga
Bocs, hogy mindig kérdezek... Az mitõl függ, hogy bejovõ hívást hogyan tudom felvenni? Néha balról jobbra kell húznom az ujjam, néha pedig csak az 'answer' gombra kell nyomnom.

a vodás független, próbáltam mûködött t-mobbal, a vodásban minden volt 2 év garival
sziasztok!
ma regeltem be. lenne pár kérdésem:
-aki a Vodafone-tól vette a Defy-t, mondja már meg független a mobil,
vagy csak a Vodás SIM-et fogadja el? próbálta-e?
-aki GSM boltból vette mondja már el legyen szíves milyen garanciát kapott hozzá?
-mindkét esetben megvolt az összes tartozék a dobozban?

több GSM boltot megnéztem a neten. eddig árban a http://www.zippzarmobile.hu/Motorola_DEFY_Black?Haszn=-1
linken látható fekete Defy jönne be. 2év gyártói garanciával 70E.
Vodától 65E-ért kapnám meg. de lehet szükségem lenne arra, h független legyen a teló!
dunga
Ezt volt az, köszi! :]
A widgetes ötleteket is köszönöm, de jelenleg megvagyok ezzel így.

Ma futkároztunk a várban, meg a budai hegyekben, ment a gps, cardiotrainerrel, délelõtt gmail talk, vagy 30 perc beszéd, 5 fogadott, 5 kimenõ sms, folyamatos net kapcsolat, és most van kb 80%-on az akku. Ezzel ellentétben tegnap alig használtam, igaz volt benne egy Cegléd-Szeged-Cegléd vonatozás, gondolom a cell-váltáshoz is kell energia, de este hatkor már csak a lelke tartotta .p

Narxis
Nincs mit. 😄

smv
Köszi az infot 😊

Narxis
Akkor még várnunk kell. 😞

smv
aha

Narxis
Nemsokára, fokozatosan adják ki. 😞 CEE-s ROM-od van?

MB525.Reatil.en.CEE?

smv
De 2.1-update1 volt. De már itt is elérhetõnek kellene lennie a 2.2-nek nem?😞

Narxis
Lehet nem a legfrissebb volt és most megkaptad a 2.1-update1-et.

smv
Srácok mitõl lehet az h az updatet lefuttattam, azt mondta h sikeres de még mindig 2.1 van rajta?😞

myvolume app, elég jó és mindent be tudsz állítani egy kattra
Jü a Widgetlocker, de ha nem akarsz új lockert akkor ajánlom a Silent Toggle Widgetet, ingyenesen letölthetõ a marketrõl. Nagyon egyszerû, kirakod a kezdõlapodra, vagy bármelyik másik lapra, megjelenik egy 1x1 widget, ha egyszer ráböksz rezgésre rakja a telefont, ha kétszer ráböksz teljesen némára és ugyan így állíthatod vissza hangosra.
Narxis
Widgetlocker, annak van egy csúszkája ami elõször rezgésre állítja a telót és ha még egyszer elhúzod akkor teljesen némára.

Tigristank
Amikor állítod a hangerõt az oldalsó gombokkal, akkor a hangtalan és a nagyon halk közötti beállításnál lesz a rezgõ funkció. Ha szép lassan nyomogatod, és elfogy a piros csík, na az lesz a rezgõ funkció. Szerintem ez elég egyszerû. Vagy nem erre gondoltál? 😄

Szerencsés élet az, ha a bor amit iszogatsz, öregebb, mint a csaj, akit kúrogatsz. :D You buy a Ferrari, when you want to be somebody. You buy a Lamborghini, when you are somebody.

dunga
Silent mód helyett Vibrate-re hogyan lehet tenni egyszerûbben, mint Settings - Sound & display - Phone vibrate?
Ma szálltam le a vonatról, telefon a kezemben, valamit nyomtam, rezzent egyet, és fenn a rezgõ mód ikonja jelent meg. Na azt hogy tettem oda? Azóta is próbálkozok, de semmi. (Meglestem néhány lapot, de nem találtam sehol.)

hzsolt
ezért javasoltam az automatikust 😉

Totális stratégia: http://totalwar.hu/

dunga
+1
Köszi! Elfelejtettem, hogy nyári idõszámítás van már .]

hzsolt
idõzóna GMT+2 ?

dunga
Teljesen jól van / volt beállítva. Elõzõ sms-nél jól mutatta most. Nem vágom...

hzsolt
gondolom rosszul van beállítva a telefonodon az idõ. Állítsd át automatára.

dunga
Az mitõl van, hogy majdnem minden alkalmazás rosszul látja az idõt? Eddig csak google talk-nál figyeltem meg, de az elõbb kaptam egy sms-t (beépített sms alkalmazás) és egy órával korábbi idõpontot ír. Valami tipp?
(elsõ defy-ról írt post sg-re :] )