2861
  • Inquisitor
    Igazából elsődleges szempontok a strapa és a QWERTY voltak, sem az erős proci/GPU, sem egyébb nem hatnak meg. Viszont akartam a telefonra custom ramokat (egész pontosan boot kártyára, a QWETY és ezért érdekel) tenni, nem feltétlen Andoidot, ezt meg a Nexus S esetében egy nagyságrenddel nehezebb lesz. :)
    A Defy és a Nexus S 74.900, a Mini Pro 78K (bolti garival 58 volt!) és mielőtt valaki jobb árakat kezdene írogatni, olyan helyről ami normális 2 év garit ad, megbízható ÉS részletre el tudom vinni ennyiért
  • Narxis
    Ha nem kell a strapabíróság akkor én Xperia Mini Pro vagy Nexus S között választanék, én pl. inkább Nexus S-t. De a döntés rajtad áll.
  • Inquisitor
    No, kisebb gondom támadt. Ahol néztem eddig jól árasított Defy-t, ott 1éb bolti garival volt, amitől meg ugye mindenki óvott. Most ez megszűnt
    Így marad olyan áron a készülék, ami felveti, más árban hasonló nem érné meg jobban? Az igazság az, hogy a Defy csak a strapabírósága miatt jönne be, hiszen sem a proci/GPU nem egy csúcs benne, a gyári támogatása kb. 0, QWERTY-t nem tud ... Ennek fényében beúszott a képbe ismét az XT720, az Xperia Mini Pro és a Nexus S. Utóbbi függetlenben 2 év garival 10x7.5K most valami akcióban.
    Egyik sem strapabíró. Azt X720 még picit gyengébb, a támogatása kb. ugyan az :)
    A Mini Pro ciripel és kicsi a felbontása, de erős a proci.
    A Nexus S nem QWERTY, és NINCS benne SD kártya foglalat, cserébe elég erős, nagy kijelzős, gyárilag 2.3.3 ...
    Nagyjából (+/-2K) ezek egy árban vannak.
  • Narxis
    Na ugye! :DD
  • salesz82
    Köszönöm szépen, tényleg jó lett!
    :DD
  • morcosqtya
    Settings
    Manage applications
    All applications
    Camera
    Storage -> Clear data.
    Cache -> Clear cache (nem ez segít majd rajtad hanem az előbbi)
  • morcosqtya
    Csak csináld!
    Majd indítsd újra!
    S jó lesz meglásd!
  • hzsolt
    töröld bátran.
  • salesz82
    A cache-t nem tudom törölni, mert itt nekem 0.00B van!
    Csak a Storage-nél tudok törölni, de szerintem nekem nem ezt kell. (16.00kb)
  • hzsolt
    Ez már elég részletes volt. :)
    Ott kel törölni, ahol a kollega mondta. :)
  • salesz82
    Köszi az infót! :D

Ha valaki le tudná írni nekem részletesen, hogy hol és mit töröljek ki, azt megköszönném!
    Mégegyszer köszi!
  • Narxis
    Passz, nekem még sose kellett. Talán a Settings-Applications-Camera appot megkeresed és ott. :D
  • salesz82
    Azt hogy kell csinálni??? :DDD
  • Narxis
    Töröld a camera cache-t.
  • salesz82
    Sziasztok!

Az alábbi kérdésemre szeretnék tőletek választ kapni. Ha vaku-val csinálok fényképeket a telefonommal, akkor egy fekete kép lesz az eredmény.
    Nem tudom, hogy ez egy bállítási probláma vagy mi....
    Korábban nem csinált ilyet, mondjuk akkor 2.1-es android volt a telon.
    Ha valaki tud valami orvosságot rá, akkor kérem írja meg.
    Válszotokat előre is köszönöm!
  • dunga
    Reggel kikapcs - akku ki - akku be - AGPS törlés - AGSP update kombó után helyre is állt.
  • Narxis
    Az kemény, úgy látszik nem szeretei a Maps frissítéseket.
  • dunga
    Először azt próbáltam, de semmi.
    Ugyanazt produkálja, mint nyáron, azaz egy műholdat lát, de nem kapcsolódik hozzá.
  • Narxis
    Csinálj egy kikapcsolást, akku kivétellel. Nem biztos, hogy megoldja de ártani nem árthat.
  • Narxis
    Az első indításnál bejelentkeztél a Google Accoddal?

Frissíteni a számítógépen lehet a Motorola Software Updater nevű progival.
  • berczely
    Sziasztok!

Ma vettem ilyen telefont és az első gondom hogy nem tudok se másolni, se beírni telefonszámot a telefonkönyvbe valami Valid Account miatt!
    Erre mi a megoldás?
    Illetve az Androidos rendszert hogyan tudom a legegyszerűbben frissíteni rajta?
  • dunga
    Reggel frissült a Maps, meg is döglött a GPS...
    Van valami solving method? Nyár közepén a frissülés után nem volt jó vagy két hétig, aztán megjavult.
  • bounty88
    Üdv! A Defy-m 10-12%-ot simán merül míg alszom (ez nálam átlag 6 óra), meg amúgy is ha nem nyomkodom egyáltalán, így kb. másfél napig ha húzza. De ahogy megnéztem, sose tölt fel 100%-ra a készülék, mindig 99%-nál áll meg amikor lehúzom a dugaszról.

Beragadt, vagy procit állandóan használó app nincs fenn, a SetVsel használ 1%-ot, 2G mód be van kapcsolva, fényerő auto-n van. Az akku Volt értéke úgy 3.600-3.800 között van.

Vsel értékek: 300/20 - 600/30 - 1000/50

Wifi és GPS állandóan ki van lőve...

Szal en mtudom mi lehet a gubanc. Mégis vmi app? De mivel derítsem ki h melyik? próbáltam a Watchdog-ot, van annál jobb? Vagy netán az akksi élettartama csökkent? Esetleg kapcsoljam ki az auto fényerőt? De hát éjjel is merül 12%-ot amikor nem használom.

Vmi tipp?
  • Narxis
    Ez amúgy akkor is jó ha előfizettél mert ezt az adatmennyiséget nem fogják felszámolni.
  • Narxis
    m.facebook.com vagy mit kell megnyitni.
  • DJ RX7
    sztornó. inkább előfizettem mobilnetre.
  • DJ RX7
    sziasztok!

hogy tudnám beállítani a defy-n az ingyenes tmobile-os facebook-ot? 2.2 szoftver van rajta.

előre is köszönöm!
  • morcosqtya
    Ismert jelenség, hogy a fényképezőgépek (objektívjei, kiváltképpen a teleobjektívek vagy a zoomok tele állásban) gyakran a pára vagy a szmog miatt nem tudnak rendesen (auto)fókuszálni vagy homályos lesz a kép.
    Lehetett ez az ok.
  • Narxis
    Elképzelhető...
  • chilisos
    Az lehet, hogy a tengerszint feletti magasság bezavar a Defy kamerájába?
    Mert voltam Ausztriában olyan 1300-1700m magasan és nem bírt fókuszálni, teljesen homályos képeket csinált. Aztán egyszer csak jó lett...
  • Narxis
    Jaja, fel is raktam, wipeoltam mindent előtte, nagyon zsírul megy.
  • Narxis
    Szvsz szerviz.
  • hzsolt
    Ha érdekel valakit, kijött az CM7 RC1.5-ös verzió...
    Bővebb infó és letöltési link az XDA-n
  • Pityu27
    Sziasztok!

Olyan gondom lenne egy T-Mobilenél vásárolt Defy vel, hogy amikor megérkezett a telefonra a 2.2.2 Froyo frissítés, akkor a Motorola Update programmal sikerült frissítenem és jól is működött egy darabig a teló (kb. 1-2 hónapig).A héten viszont egy lefagyás után indítanám újra és a piros motorola jel nagyon sokáig volt a képernyőn, aztán nagy nehezen átlépett az android felíratra, de onnan nem lép tovább, hanem sok idő után újraindul. Próbáltam a recovery módban a factory resettel újra indítani, de az sem segített. Végül, gondoltam az RSD Lite progival vissza teszek egy gyári ROM verziót, de sajna ezzel is kudarcot vallottam. Erorral és FAILAL végződik a progi, többszöri próbálkozás után is, a teló meg a bootloaderben maradt.
    Fel lehet még éleszteni a telót valahogyan?
  • SimaSuna #827
    APN droid :)
  • csonkaj87
    Van előfizetésem mobilnetre, csak éjjel nem szeretném hogy menjen. És ha például felrakom töltőre, kikapcsolt mobilnettel, mire feltölti 100%-ra akkor bekapcsol. Voltak már ebből olyan kellemetlenségeim hogy többen is rám írtak facebook chaten mert azt hitték online vagyok
  • SimaSuna #825
    mi baj a mobilnettel?

de az adatforgalmat tiltsad.
    beállítások, vezetéknélküli...és ott..
  • csonkaj87
    Sziasztok!
    Másnál is előfordul, hogy 100%os töltöttségnél automatikusan bekapcsol a mobilnet? Este felrakom tölteni és hajnalban eléri a 100%ot, reggel pedig arra kelek hogy vígan megy a mobilnet... Nem tudom ezt valahol beállítani?
  • Rogerke
    Ha a telomon Blur_Version.2.21.0.MB525.Retail.en.DE

akkor ezen már a 2.2 Froyo van

Azért kérdem mert most jött vissza teló szervizből igy 5 hónap után
  • Narxis
    Szoftveres bug, indítsd újra a telót.