Motorola Defy

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Helyesbítek, nem Szingapúr, hanem Dél-kelet ázsia, ugye SEA = South East Asia
hzsolt
igen, könnyebb lesz feltenni, mert akkor megúszod a 2.2-es rom flesselését.

Totális stratégia: http://totalwar.hu/

Narxis
Ha majd végre elérhetõ lesz CEE-re a hivatalos Froyo és felteszem akkor utána könnyebb lesz feltenni a CM7-et? Mert akkor már nem kell sbf-et vagy mit flashelni, nem?

Már a GPS is jól mûködik benne, de még mindig van 1-2 kisebb bug ami miatt várnék vele.

Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.

Narxis
😄 Szerintem majd a jövõ héten érdemes próbálkozni, kedd fele a németeseknek.

Na jó, megtaláltam. Azt írta ki Update avaliable, mondom de szuper. Updatelte, erre megnézem a telefont reboot után és azt írja Firmware 2.1😊
Nekem is ez van, Szingapúr! Updatert, honnan tudok leszedni? Nagyon hülye vagyok még ezekhez a dolgokhoz.
Narxis
Optimalizáltabb sokkal, gyorsabb lesz minden. Pl. ha eddig megakadt neked a menüben akkor ez el fog tûnni, játékoknál is lehet érezni stb. Aztán ott van a Flash Player, tudsz majd flashes oldalkat nézni meg ilyenek. 😄 Több változás is van, de azokra nem emlékszem, guglizd ki. 😄

Am. Motorola is adott hozzá egy kicsit, 3 új app lesz, meg raktak bele Task Managert és Task killert is, meg van az a pocket detection nevû új funkció is stb.

Tigristank
Most sajna nem nagyon van idõm vele foglalkozni, de a 2.2 mennyivel és miben jobb a 2.1-nél?

Szerencsés élet az, ha a bor amit iszogatsz, öregebb, mint a csaj, akit kúrogatsz. :D You buy a Ferrari, when you want to be somebody. You buy a Lamborghini, when you are somebody.

hzsolt
Hát én valami kínaira tippelnék, talán Szingapúr.
Próbáld meg a Motoupdate-et hátha van már. 😊

Tigristank
Nekem ilyen van:

2.51.0.MB525.Retail.en.SEA18

Ez milyen? 😄

Szerencsés élet az, ha a bor amit iszogatsz, öregebb, mint a csaj, akit kúrogatsz. :D You buy a Ferrari, when you want to be somebody. You buy a Lamborghini, when you are somebody.

Narxis
Elindítod a Moto Updater programot a gépen aztán bekötöd a telefont a gépbe úgy, hogy legyen feltöltve elõtte az akksija, aztán automatikus lesz.

a frissítés automatikus lesz, ha bekötöm a telefont a gépbe, vagy még böngészgetni kell, hogy mit kapcsoljak ki/be?
Narxis
Az már kint van egy ideje. :p

Sorry 2.1-update 1
nekem most frissít en.CEE
Narxis
Én gsm boltban vettem és pont egy en.CEE-t kaptam. 😄

hzsolt
Tudtommal Magyarországon három féle defy van/volt forgalomban.
- német (en.DE)
- francia (en.FR)
- középeurópai (en.CEE)

Ha jól tudom a szolgáltatóknál csak az utolsó van, a telefon boltokban viszont bármelyik a háromból. Akinek francia rom volt rajta, az a mázlista. 😊

Narxis
Egyelõre csak a francia piacra szánt Defyk frissülnek, többiek még várhatják a CEE-re a Froyo-t. De biztató jel.

hzsolt
milyen romot használsz?
Nekem a 2.34-es verziónál fordult ez elõ néha, a 2.51-es frissítés oldotta meg.

Aki boltban vette, annak meg érdemes megnéznie az updatert: megjött az Android 2.2 Európába

Narxis
Passz, én widgetlockert használok.

Hali

Elöjött egy olyan hiba, hogy egy fél nap után megszünik mindenféle képernyö zár, és csak kikapcsolás után müködik újra...
Mi lehet a baj?
Narxis
Szia.

Navigációra jó a beépített megoldás, vagy torrentrõl letöltöd az iGO-t, navigont, sygicet. Amelyik szimpatikus. A beépített Google megoldásnak persze szüksége van net kapcsolatra is mert a térképet onnan tölti le, míg a többi felsorolt app elõre telepíti SD kártyára.

2.2-es android most már tényleg nagyon közel van, a franciák már frissítettek rá, napok vagy hetek kérdése, hogy elérjen hozzánk is.

CM-t én még kihagynám, beta és ha beleolvasol xda-n a topikjába akkor sok kisebb-nagyobb probléma van vele. Wi-fi problémák, gps problémák, van akinél a zenelejátszók hibásak, akármit telepít stb. Engem is eltántorított attól, hogy feltegyem, de gyorsan fejlesztik.

sziasztok

3 hete nekem is defym van, lecseréltem az 5140-t végre, és örömmel tapasztaltam, hogy a voda kártyafüggetlenül adja a készüléket kérdés: navigációs tippetek van-e, ha külföldön akarom használni, ellenben nem szeretnék milliókat fizetni?
illetve hogy mikor jön már a 2.2-s android, vagy egyáltalán érdemes-e várni az hivatalosra?
a CyanogenMod-t érdemes-e feltenni?

köszönöm
dunga
Az úgy derék <#eljen>

Isten szeret tégedet, az egyház meg a pénzedet. -- Oi! -- 'Ember küzdj és bízva bízzál!' ..de ha nem megy, legalább engem hagyjál!

hzsolt
hát ez nem semmi!

Narxis
lol

Tudom, de sajnos ennyire hülyének nézik az embert😊 Mellesleg az egyik boltban, nevet nem írok, csak azt, hogy a Wesselényi utcában található, egy roppant okos úriember elkezdte nekem taglalni, hogy egyik Androidos telefont sem Androidra tervezték, csak ezt a Motorolát, ezért érdemes megvenni, meg a Motorola találta ki az Androidot és ehhez hasonló okosságokkal próbálta tömni a fejem, amikor is felvilágosítottam, hogy nem vagyok madár, de aranyos volt a próbálkozása😄 Azt is mondta, hogy mivel most jó kedve van, megvehetem tõle az adatkábelt 3500 Ft-ért, amit elõtte az én telefonom dobozából szednek majd ki😄 Soha többé nem megyek vissza abba a boltba😊
Vennék én a Vodától is, de két gond van velük.
1. Most mindenféle regisztráció kell még a sima árlistához is
2. Flottás elõfizetésem van, így max. töltõkártyás árban kaphatom meg a telefonokat. Pfff.

Érdekes ez a kártya kiszedés, mert felénk kb. semmi értéke egy 2GB kártyának. A gyári füles meg utoljára az iRiver lejátszóhoz volt használható. Viszont töltõ vagy adatkábel kiszedése az csúnya dolog 😊

hzsolt
Az adatkábel meglepõ lenne, mert az a töltõkábel is egyben.

Üdv!
Lenne egy kis problémám a telefonnal: Amikor belépek a Settings-be akkkor ha rámegyek valamire csak pirossal kijelöli de nem nyitja meg, csak akkor ha gyorsan kétszer nyomom meg. Nem tudom, hogy beállítási gondok vagy szoftveres.
És alul a négy gomb világítását hogyan tudom bekapcsolni?
Tudnátok segíteni?
Elõre is köszönöm.
Hidd el, 3 boltban jártam, mindegyik boltban az volt, hogy kiveszik a fülest, meg a 2 GB-s kártyát és az adatkábelt, akkor elvihetem 65 ért.
Tigristank
Pedig ez tényleg úgy van. Én felhívtam több boltot, mielõtt megvettem a Defyt, és sok helyen volt ilyen "akciós" csomag 5-7000 Ft-tal olcsóbban, és mindenhol azt mondták, hogy ahhoz csak a készülék jár, tartozékok nem. Szóval a drágább csomaggal nem 8 GB-os microSD-t adnak, hanem csupán a gyári tartozékokat.
Én itt vettem a mobilt, ilyen árért 2 év gyártói garival + minden tartozékával együtt szerintem korrekt. Kb. 1 hónapja fizettem érte 79850-et, de rendesek voltak, mert az eredeti árból elengedtek 3000 Ft-ot. 😊)
Viszont én nem nagyon tudok olyan boltról, ahol részletre lehetne venni, max a Vodafone-nál elõfizetésest. :S

Narxis
Én még nem láttam 8GB-os kártyával árult Defy-t, elvileg mindegyik 2GB-sal jön, a nagyon olcsó darabok 2GB-ost se kapnak. A töltõ és adatkábel azonos mivel usb csatlakozású, tehát leveheted róla a konnektor fejet vagy nem tom mi a pontos neve. 😄

Én februárban elég alaposan körülnéztem, amin spórolnak az olcsóbb típusoknál az a garancia(2 év gyári helyett 1 év bolti vagy más néven EU vagy harmadik nevén "magyar garancia"), memóriakártya(nem adnak hozzá) és a fülhallgató ami egy közepes minõségû 3,5mm jack csatlakozós, nem nagy kár érte. Én olyat vettem ami 2 év gyártói garanciával rendelkezik, ehhez minden tartozék jár igaz, ez a drágább megoldás.

Adott oldalon is van akár olyan árban is. Nem hiszem, hogy "kiveszik a dobozból", simán többféle csomagolás van, mint pl. alaplapok vagy VGA esetén. A legolcsóbb verzióhoz 2GB kártya van csak, töltõ, meg talán(?) adatkábel ... drágábbakhoz meg pl. 8GB kártya és egyéb Amit nem értek az adott oldalon az a plusz pénzért "1év magyar garancia", mit tud az a 24 hó EU garihoz képest?
Ahogy nézem itt sincs hitel 😞

Eredetileg QWERTY vonalon indultam el, de a Milestone 1 bele már eléggé avult (Galaxy 551 még inkább), a Milestone 2 meg nekem már drága ... még az XT720-at néztem, de az itteni fórum téma olvasgatása után arra gondoltam, hogy inkább legyen strapabíró mint QWERTY-s. Ráadásul a kinyitható billentyûzet plusz hiba forrás. Ami meg egybe QWERTY-s Motorola az katasztrofális ...

Narxis
Az 1 év gari általában bolti garit jelent ami azt jelenti, hogy függsz a bolttól ahol vetted. Ha az megszûnik a garancia lejárta elõtt akkor sajnos nem tudod érvényesíteni a garanciát. A gyártói garancia minden esetben 2 év és ez esetben ha meghibásodik a Defyd akkor nem is kell a boltot hívnod ahol vetted hanem egybõl mehetsz vele szervizbe. Persze ha egyszerûbb mert nem messzirõl rendelted hanem helyben vetted akkor viheted a bolthoz is, õk meg küldik a szervizbe.

Bocs, hogy nem privátban írtam, nem figyeltem oda😛
Hello!
www.gsmhome.hu
Én itt vettem 71 000 Ft-ért 1 év garival. Az akciós 65 000 körüli árakat felejtsd el, mert ez azt jelenti, hogy mindent kivesznek a dobozból a készüléken kívül. Teljesen korrektek voltak és minden kérdésre szájhúzás nélkül válaszoltak.
Tud valaki olyan helyet avagy boltot, ahol jó áron van Defy és lehet részletre vásárolni? (Lehetõleg priviben, mivel ugye ez nem egy hirdetési oldal.)
Elég rapszodikusak az árak, láttam 64K-ért és 94K-ért is a telefont. Nyilván vannak különféle csomagok (nagyobb SD kártya, plusz tok, akármi), de további furcsaság számomra, hogy van ahol csak 1év garit adnak rá, van ahol meg 2 évet. Nem mindegy ...

Tigristank
Jah, már azt hittem, hogy a mobilon belül kell állítgatni valamit, mert én ott ilyet nem találtam, azért is furcsáltam. 😊

router menüjébe, http://192.168.1.1/ vagy http://192.168.2.1/ vagy más, router típustól függ, WIRELESS SETTINGS->Mode
Tigristank
Aha... és azt hogy kell? 😄

Narxis
Nem, de ha n-esre van állítva a wifid akkor érdemesebb b/g-re állítani.

Hali!

Nektek volt esetleg olyan problémátok, hogy kb. fél percenként eldobta a wifit jelet a készülék?
hzsolt
Elvileg ha új verzió jön ki, nem kell feltétlenül a wipe, de ha megakarja úszni az ember a váratlan hibákat, akkor jobb megcsinálni.

Ha nem akarsz vele szórakozni, akkor tényleg egyszerûbb megvárni a véglegest.

Narxis
Ja... frissítésnél is újra kell pakolni mindent? Akkor megvárom amíg valamiféle végleges formát ölt(tudom beta után is biztos fogják frissítgetni, fejleszteni) de biztos nem hetente. Asszem el is döntöttem, hogy az egyszerûbb utat fogom majd választani. Túl sokat tököl a Motorola a Froyo-val.

hzsolt
persze.
Ha megvan a mûködõ 2.2, akkor már csak ez a 2ndInit telepítés kell (ami egy marketen lévõ app), és utána 5 lépés:
1. recovery boot (a telefon indítása recovery módba)
2. wipe (adatok törlése)
3. install cm7 zip (ROM telepítés)
4. install google apps zip (google alkalmazások: gmail, market, talk...)
5. reboot
és a saját alkalmazások visszatelepítése

Narxis
Az szép, am. látom már köv. 2.3.4 lesz csak elromlott a wi-fi. 😄

Frissítés már egyszerûbb, ugye?

hzsolt
biztosan.
Kb 3 hete indult a fejlesztés. 😊

Narxis
Lesz új verzió 2-3 héten belül a CM7-bõl?

hzsolt
én is így gondolom.
Egy nyomos oka lehet a másik útnak, ha félsz attól, hogy a szervízben belekötnek a romodba. De szerencsére ebben sincs tapasztalatom.