133
  • NEXUS6
    Nem hinném.
  • Molnibalage
    Hadtörténelmi ismereteid erősen hiányosak.
  • Molnibalage
    1870.
  • Molnibalage
    Nem igazán. 2-3 atomfegyvernél nem volt több évekig a jenkiknek sem, mert pusztán az a tény is elég elrtettenőnek tűnt (?), hogy kéepsek atomfegyvert csinálni.

Ha a Vörös Hadseresg támad 1948 táján, akkor az összes atomfegyver bevetése százezres nagyságrendű katonát ölt meg volne, de a Vörös Hadsereg finoman szólva ebbe nem roppant volna meg...
  • Molnibalage
    Bejött? Lényegében 1970 óta mindenhol pofánverték végül a németeket abban a fene nagy kalandorságban.
  • Caro
    Nem hinném, hogy 56-ban simán lenyomták volna a SZU-t, de 45-ben viszont igen! Hirosima után olyan feltételeket támaszthattak volna, amilyeneket akartak... nem kellett volna Kelet-Európát átengedni vörös befolyás alá.
  • MsUser
    Az én véleményem is az hogy ez nem igazán pozitív díj, mint teljesítmény egy fiataltól az kétségtelen nagy dolog, de hogy létre hozta ezt a nép butító és kihasználó tömeghisztériát, olyan mint a Brazil szappanopera vagy a Dallas mánia csak a verebeket érdekli, köti le ez a téma!
  • Palinko
    július 4?
  • NEXUS6
    Kötsögösködni, lesajnálni nem nagy kunszt, értelmesen hozzászólni annál inkább.

Másrészt részben igazad van. Az angolszászok szinte soha nem mertek belevágni un. kalandorpolitikába. Az oroszok, a franciák, a németek ezt megtették és az esetek többségében be is jött nekik. Hitler pl. kis pofátlansággal simán lenyúlta egész Európát, és némi érzékkel akár meg is tarthatta volna.

Az angolszászokra ez nem jellemző. Tényleg mindent hajlandóak feláldozni, főleg másokat, csak vér ne folyjon. Túl logikusan próbálnak gondolkodni. De a legtöbb problémájuk pont ebből fakad. Az amcsiknak is ez a halott nélküli háború a mániájuk, ami mondjuk fából vaskarika.
    Mellesleg 56-ban simán lenyomták volna a SZU-t. Nekik kb 10X annyi robbanófejük, meg komoly célbajuttató eszközeik voltak. Az oroszoknak meg kb semmi. Európa ugyan megint hadszíntérré változott volna, de ők nagyjából megint sértetlenül megússzák. A SZU viszont eltűnik a Föld színéről.
    Csak 1 gond van, hogy elfoglalni, megszállni nem tudták volna az országot, mert általában nincs elég szárazföldi erejük.

Azonban ahogy 5 évvel később a kubai rakétaválság alatt meghátrálásra késztették a SZU-t, némi eséllyel ezt Mo-n is megtehették volna.
    Csak az amcsik még azt az erőt is nehezen képesek demonstrálni, ami egyébként van nekik, nem hogy blöffölni, kockáztatni.
  • Palinko
    nem tudom a világban felmérni a szerepét, az én világomat annyival befolyásolta, hogy megismerkedtem más földrészen élő emberekkel is. nem azt mondom más rendszerben lehetetlen lenne, de pl egyik példa, hogy nyelvtanulós oldalon fizetős volt a privát üzenet, de név alapján meg ország alapján megtalált az illető akinek csak küldtem egy hi-t.

persze aki fél hogy ellopják személyes adatait az ne regisztráljon, de legjobb ha kihúzza az internet kábelt és a gép dobozát beteszi páncélszekrénybe.
  • toto66
    Számtalan dolgot lehet okosan használni. De a világot mennyire befolyásolja a Facebook?
    Ugyanis sokkal hasznosabb emberek, sokkal nagyobb ráhatással a világra nem is válnak ismerté, mert nem média sztárok.
  • Palinko
    lehet facebookot okosan is használni. sok játék meg idiótaság nem maguktól hanem az emberi hülyeség következtében terjed. viszont vannak jó dolgok, de én egy RSS-t még mindég jobban szeretek, hiába van kihalóban :D
  • Julius Caesar
    Jaj... ennyire ne legyél korlátolt. Gondolod kockáztatnak értünk egy 3. világháborút? Főleg Szuez mellett? Jah. Reális vagy öregem...
  • toto66
    Miért fontos, vagy mit határoz meg az emberiség szempontjából a Facebook.
    Egy nagy semmit! Etetés, agymosás, gagyiság. Ilyen erővel a "Mounika show" is lehetne, bár azt még nem is láttam, csak hallomásból ismerem.
  • Zoliz
    Úgy gondolom Márk egy zseni, de egyben káros irányba terelte a világot az önérdekei miatt. Egy faszbook nem tarthatja össze az embereket, az emberiséget.
  • Motoroj
    Nem.
  • Ferrer
    Ez csak nem a Butaházy megrajzolva?
  • sanyicks
    de sztálin csak a gyilkolásban volt jó...
  • Béka Benő
    Ezt a fejet addig kéne ütni, míg valami normálisabb arca nem lesz !
  • NEXUS6
    Ez kb így van.
    De gondolom ezért kellett volna inkább Assangenak a címlapra kerülnie, pláne ugye, hogy az emberek is rá szavaztak.

Mellesleg a Facebook lehet, hogy elterjedt, de közel sem az első ilyen jellegű portál. Pl az iwiw is 2 évvel korábban indult.
    (A magam részéről mellesleg nem szándékozom megkönnyíteni az amcsi titkosszolgálatok munkáját, ha adatokat akarnak rólam. Úgyhogy az FB-ot a magam részéről szkippelem. Tanuljanak meg magyarul és jöjjenek az iwiw-re. )
  • dzsagon
    én nem használom ezt a szart és ránézve erre a csávóra nem is akarom
  • Rotyoka
    A time sosem azt nézte, hogy ki mit hajtott végre emberi szempontból, hanem ki mit hajtott végre társadalmi és főleg politikai szempontból. Amiben Hitler és Stalin igenis a legjobbak közt volt (Kevesen tudják de Hitler demokratikus úton [megszavazással] került hatalomra, és nagyon is jó politikus volt)
  • Motoroj
    Gyanús volt ez a név, megnéztem, nem volt alaptalan a gyanú.
  • NEXUS6
    Neked biztos.
  • sanyicks
    Ez az a sorsolás ahonnan 1 hete egyszerűen LEVETTÉK vezető Julian Assanget, de hitler azért megkapta?
    Hát igen így változnak az idők...
  • Molnibalage
    Most újabb történelmi trollkodás fog következni? Esetleg jó lett volna egy atomháború?
  • Molnibalage
    Egyik sem igaz, de akkor sincs accountom. Minek?
  • NEXUS6
    Semmi, csak kimaradt a cikkből, hogy negatív krapekokat is szoktak címlapra tenni.
    Bár ez az utóbbi időben azért változik, mert akkor 2001-körül Oszinak kellett volna odakerülnie.
    Szóval nagyon pravdásodik az újság. Mellesleg a WL sem 2 hete kezdett el tevékenykedni, és azért rendesen róluk szól a média az utóbbi időben.
    De az aktuális zs csodagyerek biztos sokkal korrektebb politikailag, de akkor mi a faxomnak csinálják az olvasók megszavaztatását, ha úgy is ők mondják majd meg a végén kósert?
  • Rotyoka
    és ezzel mi a baj?
  • laca103
    Ezt csak két dolog miatt mondhatod:

1. Nincsenek valóságos barátaid, csak virtuális profilok akikkel kapcsolatban vagy
    2. mindenki utál mint a szart...
  • Line
    Lol gondolhattam volna, hogy egy balek mérleg. szvsz mérlegek a legszarabb emberek....
  • Line
    Ha nem szóltál volna okosabb maradtál volna...
  • NEXUS6
    Jogos. A magazint azonban az olvasók tartják el.

Én csak jelzem, hogy szerintem sem kell ennek túl nagy feneket keríteni. A Time magazin jelölése kb. annyit ér, mint amikor a Pravda lehozta, hogy az aktuális pártkongresszuson a nóvajazvezdai Kommunizmus Dícsősége nevű kolhoz agronómusa milyen forradalmi hangvételű hozzászólásban hívta fel a szovjet embereket a soros ötéves terv 250%-ra történő teljesítésére.
  • Palinko
    minden magazin szubjektívan választ, nem értem miért akadsz fenn ezen, ez Zuckerberger éve volt, készült róla film stb, facebook népszerűbb mint valaha neki járt. Majd assanget kiteszik egy olyan címlapra ahol az olvasói szavazat dönt ki meg melyik képpel legyen kinnt.
  • NEXUS6
    Ha megnézed a legtöbb esetben amerikai elnökök, kormányzati emberkék kapták.
  • NEXUS6
    Egy szó hiányzik: szerintük.

Mellesleg érezhető az erős törekvés a "politikailag korrekt" álláspont megjelenítésére.
  • Chocho
    "A Time magazin 1927 óta "osztja ki" a gyakran vitatott díjat olyan embereknek, tárgyaknak, illetve gondolatoknak, akik, illetve amelyek jó vagy rossz irányban a leginkább befolyásolták az előző év eseményeit."

Azaz Hitler és Sztálin is simán belefér...
  • NEXUS6
    Mellesleg kb ez volt a maximum, amit a nyugat 56-ban értünk tett. Köszönjük!
  • NEXUS6
    De.
  • zserrbo
    Ez hülyeség, facebook nélkül is lehet teljes életet élni. Semmi hiányt nem érzek, hogy nem vagyok fent.