40
-
Tsol #40 "Sportolás?"
Tél.
Edzőterem, uszoda?
Pénz. -
#39 "Nem rég azt is elhatároztam, hogy írni fogok a blogomba, de rájöttem, hogy teljesen felesleges, mert semmi olyasmit nem tudnék leírni amit más ne tudna..."
A Te problémád az, hogy kórosan átlagosnak látod magad, pedig minden ember egyedi - Te magad is.
Igen, mindenki le tudná írni azt amit Te, csakhogy nem úgy mint Te - szóval ideje nekiesni annak a blognak! -
#38 "Gy. Sándor küldött neked egy sört az üzenőfaladra"
"Köszi, de már vagy 3000× leírtam, hogy antialkoholista vagyok. Egyébként mit kell csinálni egy virtuális sörrel?" – nincs válasz.
"Sz. István meghív, hogy csatlakozz a Farmville-hez."
"Már kismilliószor megmondtam, hogy nem játszok! Mit nem lehet ezen megérteni?"
"M. Mónika hív, hogy csatlakozz te is az Utáljuk együtt a Rockereket fórumhoz."
"Kedves Mónika! Lehet, hogy elkerülte a figyelmedet, de nemhogy rocker vagyok, hanem kimondottan rockzenész. Egy ilyen klub jelenléte eleve irritál, a meghívást meg egyenesen személyem elleni támadásnak veszem. Mivel ezekből úgy tűnik, egyáltalán nem ismersz, a továbbiakban nincs értelme ismerősöknek mutatkoznunk, ezért ezzel törlöm is a kapcsolatunkat. További jó mulatást a közös utálathoz!"
Most mondja már meg valaki: ennek mi értelme van? Hogy lehet erre recskázni órákon keresztül, napokon keresztül? -
#37 Ismerős a helyzet, nálunk suliba akármilyen óra van, ahol géphez ülünk (info, CAD, angol), akkor a csoport nagy része a feladat csinálása közben egyből mi megy? Hát a fb-ra. De a tanárok ezt honorálják is nem épp jó dolgokkal. :D Meg is érdemlik, nem fészbúkozni járnak hanem tanulni. :P igaz nekem is fb-m, de csak ritkán használom, meg kevés ember van felvéve (5-7 körüli), akikkel ritkán találkozok, és velük tartom a kapcsolatot. -
bippo #36 Nem volt szándékomban oltogatni. Csak megjegyeztem, hogy azt látom, hogy itt inkább az érdeklődés hiánya a probléma, nem a lehetőségek hiánya. Így utóbbira fogni balgaság.
-
#35 Unatkozok - milyen oldalakat nézzek? -
#34 Én is leírtam, hogy vannak olcsó alternatívák is. De pl a sport az pont drága (márha szervezett dologra akarsz menni).
Nem kell mindjárt oltogatni. -
bippo #33 Felsoroltam egy rakat lehetőséget, aminek a nagy része se nem nehézkes, se nem drága. Kifogást persze mindig lehet találni. Az tényleg ingyen van.
balee66: itt erősen motivációhiány a gond, nem a lehetőségek.
De ezen a facebook sem volt változtatni. -
balee66 #32 Csak hogy megint magam hozzam példaként, én tavaly vettem egy gitárt, egy fél évig érdekelt, azóta már nem.
Könyvtárba járok, szoktam olvasni.
Nem rég azt is elhatároztam, hogy írni fogok a blogomba, de rájöttem, hogy teljesen felesleges, mert semmi olyasmit nem tudnék leírni amit más ne tudna... -
#31 Ez igaz, de a falu szélén nem lehetsz ronáldinnyó. A játékok pont azért vannak, hogy olyat csinálj, amit nem tudsz.
Ettől függetlenül tényleg nem kell 24/7 fifázni, hanem ki lehet menni a gyepre is. -
wright #30 by Hofi :) -
e57 #29 Én is faluban élek, és szerintem is szinte lehetetlen unatkozni. Ha már valakit annyire nem érdekel semmi, hogy az agyhalál szélén táncol, akkor fogjon egy horgászbotot, üljön ki a vízpartra, és akkor legalább a jólevegőn sóhajtozhat.
Ami viszont mindenképpen kicsapja a biztosítékot nálam:
1. fiatal srácok az xbox előtt ülve nyomják a fifa aktuális részét, és így "fociznak". Pár száz méterre arrébb ott az igazi füvesített pálya, lehetne igaziból is focizni.
2. farmvill, farmorama, én kicsi tanyám, stb.... előtt ülnek, és várják mikor lehet kaszálni az árpát, a valóságban, az udvarban a kert, meg csupa gaz.
-
gulyasandras #28 "Ha legközelebb is izgalomra vágysz, ott van mindjárt a jobb kezed. Nem mondom babra munka ..." -
#27 Van lehetőség a facebook helyett, de lássuk be, a többség vagy nehézkes vagy sok pénzbe kerül.
Az olvasás tényleg jó dolog (akár neten is) és ha könyvtár tag vagy, nem is drága, csak a mai világban ez nem menő.
Hangszeren játszani tanártól tanulni drága.
Ha sportolni akarsz és nem a parkban haverokkal hanem rendes körülmények között, drága.
De tény, hogy lehet magadnak elfoglaltságot találni.
Én nyomban 3 délutánomat kitöltöttem iskolai szakkörökkel (orosz nyelv, kémia, mikroelektronika, bár ez szünetel az angolóráim miatt). És az orosz kifejezetten hasznos tevékenység, a kémia meg hát majd a kémia érettséginél lesz jó :) -
sasamadár #26 Aki unatkozik és nem tudja feltalálni magát az a fb nélkül is ezt tenné. Csak akkor bekapcsolna a tv-t és találomra elkezdene nézni valamit. Őszintén szólva az fb-vel még jobban jár. -
bippo #25 Laktam én is világvégi településen, ahol kb. senkit nem ismertem. Tényleg halál unalom. (csak akkor egész nap, mert nyaranta voltam ott). Ilyenkor jönnek szóba az egyedül végezhető dolgok. Sz.gép, net, film, játék, olvasás, és a sport millió egyedül végezhető fajtája. A lényeg, hogy ne punnyadj be, mert akkor az a kevés dolog sem fogja megmozgatni a fantáziád, ami korábban érdekelt. -
balee66 #24 Tehát ilyen értelemben vadászni, már értem. Nekem nem volt egyértelmű. Sajnos egy aprócska faluban élek, itt kevés a csaj, a legközelebbi városba való bejárást max. heti 2-3 alkalommal tudom megengedni magamnak. -
bippo #23 Nem csak ezek léteznek, csak kiragadtam pár példát. Nem láttad meg mögötte a lényeget. Mindenki csinálja azt, ami érdekli.
De ha tényleg ennyire életunt vagy, mint ahogy most ezek közül egyik sem érdekel vagy utálod, tényleg nehéz találni valamit. Feladom. De ne fogd arra, hogy nincs lehetőség.
-
balee66 #22 Én bele is halnék, ha minden este a barátnőmmel kéne lenne, ezért is élek távkapcsolatban, nincs a nyakamon folyton-folyvást a csaj. Néha, sőt sokszor jobb egyedül. Nem kondizok, arra nem futja, a nyelvtanulás pedig nem érdekel.
Bár én nem vagyok már tini, 22 vagyok, de örülök, ha dolgozhatom, legalább addig is van mivel elfoglalnom magam. -
bippo #21 "lehet az ember a párjával. Ha nincs elmehet vadászni, "
Értsd: Ha nincs párja, elmehet magának vadászni egyet.
Mi a baj a napi 5-6 órával? Félsz, hogy megunod? :) Vicceltem.
De ha szerinted csak 1 dologgal lehet kitölteni a hét minden napját, (mert mindenra csak azt kérdezed, hogy 'minden nap?') úgy persze, hogy unalmas.
Néhány dolgot felsoroltam, pedig ennél sokkal többminden van, csak ezek az általánosabbak, meg amik pár perc alatt eszembe jutottak.
Ha ezek közül még mindig a FB a legjobb opció, akkor velem van a baj. -
balee66 #20 Már akit érdekelnek az ilyesmik...
Én biciklizni szoktam, mást nem sportolok.
Olvasni ritkán szoktam, mert nem érdekel igazából semmi sem.
Filmek közt nincs olyan, ami érdekelne.
A mozit utálom, színház nincs a közelben, táncolni nem tudok, bár gondoltam rá, hogy jó lenne tanulni valamilyen táncot...
Sz.gépes játékok nem érdekelnek, origami, makett, modell nem érdekelnek, unalmasak mind. -
bippo #19 Pedig a lehetőségek tárháza végtelen.
Sport (akár szervezett keretek között, akár haverokkal focizni, akár egyedül futás, bicikli), olvasás, filmezés, mozi, színház, tánc, biliárd, beszélgetés a családdal, bandázás a haverokkal.
És még az egyedi hobbikat még fel sem soroltam. sz.gépes játék, origami, makett, modell, stb. bármi. Esetleg tanulni valamit, ami a hobbihoz kapcsolódik
Most csak azokat soroltam fel, amik hirtelen eszembe jutottak, ezek nagyrésze még ingyenes is.
Aki tinédzserként unatkozik, az kapja össze magát, és örüljön neki, hogy sok szabadideje van, kötelezettségek nélkül, és becsülje meg, mert később egyre kevesebb lesz. Foglalkozzon a családjával, és/vagy azokkal a dolgokkal, amit szeret, ne a FB-on lógjon. -
maxy182 #18 Uhh, bazzeg! Én is tanulok még, meg mellette dolgozom, mellette nyelvet tanulok, hogy lenyelvvizsgázhassak, mellette kondiba járok, szeptember óta nincs barátnőm, szóval az most kiesett, de előtte 3 évig vele voltam szinte minden este...
Nekem valahogy soha nem okozott gondot elfoglalni magam, nem tudom, h másoknak miért olyan nehéz...
Az viszont tuti, hogy az unatkozásnak egy nagyon mély bugyra lenne, ha én fészbúkoznék, vagy ha egyáltalán regisztrálnék rá... -
balee66 #17 Persze, minden délután 5-6 órát a párral?
Vadászni? Mivan?!
Haverokkal biliárdozni -> minden délután?
Ha valaki tud értelmes időbeosztást javasolni egy átlagos fiatalnak Facebook-ozás helyett, akkor elfogadom, hogy hülye, aki unatkozik. Egyébként nem. -
Rotyoka #16 Kérlek szépen videéken mit?
Tudom tudom fuss... De ha nem szeretek futni?
Tudom tudom gyúrj... De ha leszarom a gyúrást (ami mellesleg nem is sport)?
Kb ennyi a kurva nagy lehetőség.
-
#15 Minden délután, 5-6 órán keresztül lehet az ember a párjával. Ha nincs elmehet vadászni, vagy haverokkal biliárdozni. Meg kb. ezer és egy dolgot lehet még csinálni. Mostanában én is sokat kockulok, itt nagyon vidéken tényleg nem sok lehetőség van, de azért több mint a semmi. Facebook nekem egy kicsit sem tetszik és nem is értem hogy tudnak az emberek előtte ülni órákig. -
balee66 #14 Minden délután, 5-6 órán keresztül, igaz? -
RecoPhile #13 Sportolás? -
balee66 #12 Itt nem a facebook a hibás, ez igaz.
Egyébként mondjátok már meg, a sok fiatal mégis mi a jó fenét csináljon délutánonként? Sok lehetőség nincs. -
SNP #11 Szerintem rengeteg dolog van az interneten facebookon kívül is ami elvonja az embereket a normális tevékenységektől. Aki ilyesmire hajlamos fb nélkül is úgyanúgy gép előtt töltené életét, nem csak az fb a hibás -
Szefmester #10 Hát igen, ha már nincs életed akkor ne is próbáljunk csinálni neked, jó lesz az is ha támogatjuk a hülyeségeid és az fb iránti olthatatlan vágyad egy kis iskolai vetélkedősorozattal (pl kinek van a legnagyobb kukoricatermése 2 nap alatt a farmvilleben, vagy ki hány ismeretlent tud ismerősnek jelölni külföldön stb).
Szerintem is a del-ban volt a legésszerűbb. Az fb-nek nem a suliban van a helye.. ha már nincs életed és esténként is az fb elött hegyezed a cerkád mert nincs barátnőd, akkor maradjon is ez a betegséged otthon. -
bippo #9 "nem hogy az iskola létrehozott volna facebook lapot amihez töltöttek volna fel hasznos infókat tanárok magyarázatokat stb. linkeltek volna wikipédiás matek dolgokat vagy faszom tudja :D "
Biztos ezeket keresték volna a facebookon. Biztos.
Ezeket az iskola belső weblapján is meg lehet tenni.
Honfoglaló verseny jó ötlet. -
#8 nem hogy az iskola létrehozott volna facebook lapot amihez töltöttek volna fel hasznos infókat tanárok magyarázatokat stb. linkeltek volna wikipédiás matek dolgokat vagy faszom tudja :D
vagy csináltak volna honfoglaló versenyt ki gyűjt a suliból több pontot stb.
legegyszerűbb a del-ban...... -
#7 Elég gáz tényleg, ahogy elvonja az embereket a normális tevékenységektől, meg méginkább a valós tevékenységektől... Durva, de sokaknál lassan már függőség szinten van a fészbúkozás, és nem éppen az emberek szellemi színvonalát dicséri az "unatkozás"... Szerintem értelmes ember, akinek van fantáziája és kreativitása, az nem tud unatkozni, mert mindig talál magának valami tennivalót, vagy olvasnivalót vagy néznivalót vagy csak gondolkozik magában valamin... -
andersh #6 az aktív facebook felhasználók nagy gáz emberek.
nem tudják elfoglalni magukat.
a farmville-ről nem is beszélve. legcéltalanabb és legprimitívebb játék amit ki lehet találni. -
e57 #5 gyorsstatisztika, az 5 leggyakrabban kért weboldal(kb 15 felhasználó):
(mai napon ~8-11-ig)
1. facebook /241 lekérés/
2. google.hu /142 lekérés/
3. iwiw /138 lekérés/
4. live.com /83 lekérés/
5. youtube /78 lekérés/
a google.hu, és a live.com az szerintem csak azért szerepel a listán, mert kezdőlapnak vannak állítva.
A felhasználók nagy része valószínűleg észre sem venné, ha hirtelen minden más szervert lekapcsolnának :) -
#4 Infótanárunk mondta, hogy mondjuk 2 éve az átlag gyerek a szabad foglalkozáson honfoglalózott, esetleg megnézte a kedvenc portálját. Az utóbbi évben átalakult, és csak a facebook megy. A vezetőség kérte, hogy a wifiről tiltsa le a facebbokot is, mert órán mindenki azt nyomkodta.
Letiltotta, de az infóteremből és a könyvtárból is, mondván a facebooknak nem a suliban van a helye (teljesen logikusan). Azóta a gyerekek - aknakeresőznek. Eszükbe se jut, hogy a faszbukon kivül van élet. -
opeca #3 Egyértelmű, hogy tengődő-lengődő, életükkel mit kezdeni nem tudó emberkék alkotják törzsközönséget. -
bippo #2 Ez gáz. -
#1 Hofi azt mondta egyszer, ha unatkozol, ott a jobb kezed...