3D-s kezelőfelülettel érkezik a Windows 8
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Erre szoktam én azt mondani, hogy nincs az a gép akárhány gigaherces akárhány giga rammal és akármilyen OS-sel, ami ki tudná szolgálni az ún. átlagLÚZERT. <#falbav>#falbav>
Erre szoktam még azt is mondani, hogy hiába csinálom meg a lúzer gépét akármilyenre, a netet nem fogom tudni neki felgyorsítani neki, helyette nem tudom megtanulni a számítógép kezelését, mert nem én vagyok az atyaúristen.
Az egyik a technikai analfabéta, akinek minden (extra) funkció az orra elõtt kell legyen, mert különben nem tudja használni õket, vagy/és elveszik a kezelésükben. Te ránézel a munkafelületükre és minden esetben elsírod magad.
A másik pedig a minimalista, letisztult felületet kedvelõ geek-ek, akik akár számos funkciót is össze tudnak kötni egyetlen gui elemre, vagy egérmozdulatra, mellette megtartva (vagy gyorsítva) a kezeléssebességet és ugyanúgy a funkcionalitást. Megtervezik maguknak hogyan nézne ki az optimális munkafelület.
Itt egy rövid videó részlet, ami "foglalkozik a témával" 😊
http://www.youtube.com/watch?v=zx0GvMCJpBU
C2D E8400 ~4.4ghz+GeminII / P5B Deluxe / 2*2Gb Kingmax DDR2-1066 / Powercolor ATI 4890 / Acer AL1916W / 400+320GB Samsung / G15 / Razer D.Back / Creative Audigy 2
Azóta nincs az az isten, hogy más gépéhez akármi miatt is hozzányúljak!
Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs
kivéve akkor amikor nem, és ha egy 2 éveset rak fel a 3 hónapos driver helyett...
Nagy igazság: "A diploma a lényeg, nem a tudás" Aki darabolva tölt fel torrentet az egy hülye köcsög :)
Én is ugyanezt tapasztaltam az egyik haveromnál, de hogy jön ez a Windowshoz??? Ez user error. A felhasználói programok rakják fel a sok szar túlbárt, amikor telepítik. Általában választható opció. Annyit kéne csak tenni, hogy két NEXT kattintás között kivenni a pipát a túlbár telepítése és a kezdõoldal átállítása elõl, és nem telepedne fel. Ennyi. Még angolul sem kell hozzá tudni, mert általában grafikusan megjelenik a telepítõben a túlbár képe. Nem kell hozzá nagy ész, sokan mégsem tudják, vagy egyszerûen csak nem érdekli õket.
Ettõl még nem lesz a Windows rosszabb, sem a Linux jobb egy szikrányival sem. Mert az ilyen user a Linuxos programot is ugyanígy telepíti, és ott is tele lesz a böngészõje túlbárokkal.
A szenvedés az az, amitől az ember jobbá válik. Csak túl kell élni.
Egyedul az ultramodern gaming miatt kenyszerulnek valtani esetleg, viszont a felhasznaloi, egyeb munkaprogramok, es a teljes net mellett mind szepen elvannak. Dehat a dx11 gamereken kivul mindenki magosrol tehet ra, ha ugy kivanja.
Olyan ez mint a total commander, ott is mar atomstabil egy nagyszeru volt a jo par eves verzio is, persze aki akar ujithat a par uj ficsor miatt. De az xp-vel is eljutottunk oda, hogy vegre teszi az OS a dolgat, ott lapul a hatterben stabilan, es kiszolgal, mi meg torodhetunk a felhasznaloi programokkal, el is felejthetjuk akar evekig, hogy letezik egyaltalan valami alattuk, ami "kezeli" oket. 😊
C2D E8400 ~4.4ghz+GeminII / P5B Deluxe / 2*2Gb Kingmax DDR2-1066 / Powercolor ATI 4890 / Acer AL1916W / 400+320GB Samsung / G15 / Razer D.Back / Creative Audigy 2
... Alea iacta est - Veni, vidi, vici ...
mókás.
XP óta kijött 2 opjuk is. Az egyik annyira tré lett, hogy az MS a saját idõskálájába sem meri betenni (ez a kép itt volt ano az sg-n) Aztán jött a Win7-es ami meg semmi olyat nem nyújtott ami egy átlag felhasználónak ne nyújtana az XP. (leszámítva a 3D ablakkezelést, ami gy.k. parasztvakítás és ennyi, kb. mint a linuxnak a 3D felülete, szép, látványos és pont.)
Erre most itt a 8-as. Már láthatjuk, hogy a fõ vonal a 3D látvány. Hát ez baromi jó lesz. A végén egy 8 magos opteron fog dolgozni a gépemben egy NVidia 128magos rack-el karõltve és ez még csak a op. rendszerem grafikus felületét fogja megjeleníteni.
Szánalmasak...
És bizony bizony telibe integrálódik az is a 7 felületébe, úgy hogy azt látod mintha natív rendszeren futna, csak az ablak keret dizájnja árulkodik 😊
Nagy igazság: "A diploma a lényeg, nem a tudás" Aki darabolva tölt fel torrentet az egy hülye köcsög :)
De igazad van, miért tömöm tele a memóriát hasznos programokkal, mikor ott van a Windows 7 is... 😄 A Win7 x64-es verziója pedig még azt a problémát is könnyedén megoldja, ha esetleg túl sok helyem lenne a winchesteren. Két hét alatt kiterül egy 500GB-os vinyó 1/10-ére... (de persze, tudom, olcsón lehet kapni egy TB-os vinyót.)
http://goo.gl/gd6Zi5
letölthetõ netrõl is, minden win7 verzió mellé, nem?
Ha 32 bites cpu van a gepben akkor 32 bitest. Ha 64 bites akkor azt. A 64 bites tartalmazza a 32 bitest, csak mennek rajta a 64 bites programok is (ha van olyan az embernek). A win7-bol azt a verziot erdemes felrakni, amelyik tartalmazza a winxp komptaibilitasi modot is. (nem minden valtozat tudja) Ez azert jo, mert ekkor kozel 100%-os a kompatibilitas visszafele.
Én még xp-vel nyomom, legújabban a tinyXP_11-es kiadással. Van 3Gb Ram.
Win7-bõl 32bit vagy 64-est rakjak fel? Mi a különbség?
Amúgy minek négy mag, ha nem engedem, hogy párhuzamosan fussanak? Minek 4 Giga ram? A ram akkor van jól kihasználva, ha tele van. Mert amúgy minek? No, nem üresjáratban, de ez szabályozható.
Nem mondod komolyan. A Win7-be meg beírod, hogy "telep" és már ki is löki a programok telepítését és törlését. Meg mindent.
Akinek ez nem elég, ott a millió dokk, plusz a Google Desktop.
"640K legyen elég mindenkinek." Bill Gates, 1981
Ja-ja, meg ülj le, fiam. Egyes! Sosem mondta! Tagadja, és senki sem emlékszik a környezetébõl, hogy valóban elhangzott az ominózus mondat!!! Ezt tessék terjeszteni!
"QUESTION: "I read in a newspaper that in l981 you said '640K of memory should be enough for anybody.' What did you mean when you said this?"
ANSWER: "I've said some stupid things and some wrong things, but not that. No one involved in computers would ever say that a certain amount of memory is enough for all time."
KATT!
Hogy a f@szba mondott volna ilyen ökörséget pont õ, aki a computer szakmában dolgozott!! Ha valaki, hát a szakmabeli tudta nagyon jól, hogy milyen gyorsan változnak egyre nagyobb kapacitásúra a gépek. Ez a bullshit inkább illik egy korabeli laikus újságíró szájába, aki azt sem tudta, eszik-e vagy isszák a számítógépet.
Abban viszont teljesen igazad van, hogy ha a Win7 alá megvan a hardver, akkor bizony gyorsabb, mint az XP. Legalábbis még a mai napig rácsodálkozok, hogy pl. milyen gyorsan bootol meg ilyenek. Telepítés is az XP idejének töredéke alatt megvan annak ellenére, hogy nem CD-s, hanem DVD-s.
A 3d-s asztal szintén nem érdekel. Az én asztalomon egy ikon sincs. Minek? Ott a gyorsindító, meg a saját eszköztár. Az asztalt nem is szoktam látni, mert mindig megy valamilyen program. Az én "háttérképem" a Total Commander.
Ráadásul - az én esetemben - felesleges is lenne, mert ugyanazt meg tudom csinálni XP-n is. Kivéve, hogy nincs rajta DX11 (igaz, a kártyám csak DX10.1-es - mondjuk utóbbit sem tudja az XP... 😄).
A combos AI gyak ahhoz kéne, hogy hatékonyan értelmezze a rendszer a júzer gesztusait, szándékát.
Na most azon szoktam vigyorogni, amikor kis netbookokra W7-et raknak, és az mit tud összehozni egy XP-hez képest ua hw-en. Képzelem a W8 erõforrás igénye milyen lesz.
<#hehe>#hehe>
A WinFS gyakorlatilag nem is annyira új filesystemnek készült, sokkal inkább egy hatékonyabb keresõ rendszernek. Ha az ember összevissza csak teleszemeteli a könyvtárait, akkor talán van értelme. Ha minimálisan törekszik arra, hogy rendben tartsa a cuccait, akkor csak lassítja a rendszert.
Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs
"amely képes lesz a PC-t három-hat másodpercen belül olyan energiatakarékos alvási üzemmódba helyezni, amelynél minden nyitott alkalmazás és dokumentum automatikusan eltárolódik"
Nalam az Win XP 3 masodperc alatt kapcsol keszenleti uzemmodba (fogyasztas 3 watt) , es 16 masodperc alatt kapcsol vissza.
Szoval nem gyoztek meg.
Szar játék az élet de qwa jó a grafikja!
LZ forever
ma már minden mûködõ videókártya 3d-s gyorsítással rendelkezik, vagy a múzeumból származik. itt az ideje nem támogatni azt, hogy valamiben nincs.
azért hívják 3d-snek, mert 3d-s gyorsítást használ.
ez a jövõ, ez erre megy. annó az "egér" ötletét is kiröhögték 😄
ígyis mindíg azt szajkózza az ms, hogy legális oprendszer legyen a gépeken, hát tessék az enyémen már legális van ^^
A
Videó a Synapse-ról
"640K legyen elég mindenkinek." Bill Gates, 1981
A 128 bites tamogatas meg csak egy gondolat lehet, mivel az x86-64-es architekturaban kihagytak a helyet a nativ 128 bites rendszereknek is. (visszafele kompatibilis modon a 16,32,64 bites megoldassal) A winnt kernel meg kepes kezelni a nagyobb architekturakat is, mivel eleg flexibilis. Mar csak az a kerdes, hogy mikor csinalnak ilyen rendszert. Mivel a jelenlegi 64 bites x86-os is csak 48 bitet hasznal ki a teljes 64 bites cimterbol. Viszont valoszinuleg elobb utobb a 2^47 byte (128 terabyte) memoria is keves lesz.
A wind gui viszont egyelore nem tul publikus, mert se egy video se egy hivatalos kepsor nem jott meg ki rola. A memoriaigenyrol nem is beszelve, mert az meg felbontas fuggo, tehat ertelmes esetben kepernyofelbontas nelkul nem ad meg senki memoria igenyt.
Oké, csak oldják meg végre, hogy ha leülök egy másik, vagy új géphez, akkor ezt a már megszokott, egyedi kezelõfelületet lássam😊
Ígyis teljesen másképp néz ki az otthoni és a munkahelyi gépem, pedig az még többékevésbé egységes felület. Jó lenne, ha mind2 helyen ugyanazt látnám.
Annak, hogy a sima 2D ikonos-ablakos rendszert 3D-sítjük abszolút semmi értelme. Amit itt írnak, hogy egyfajta dinamikus módon kell az "asztalt" kezelni az a minimum. Amire jutottam, hogy egy ilyen rendszer egy igazán erõs és humanoid jellegû AI nélkül tökre értelmetlen, sokkal kevésbé hatékony, mint a 2D rendszer.
Azonban meglátásom szerint nem az M$ lesz az a cég, amelyik ezt megvalósítja. Nem az a cég, amelyik 10 késéssel tért át a 16-ról, a 32-bitre, a parancssorról, az ablakos-ikonos rendszerre, az ehhez szükséges normális multitaszkra, stb, stb, stb.
Az internet csupán csak az egyetemisták játékszere. - Bill Gates 2004.
<#hehe>#hehe>
>Teljes támogatású munkaszoftverekkel, játékokkal, egyéb felhasználói szoftverekkel, mindennemû funkciót gazdagító programokkal felvértezhetõ Windows helyett.