The Elder Scrolls V: Skyrim

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

A Holdkardot meg varázsbotot büvöléssel lehet feltölteni még nem probáltam ? ( most kostlolgatom a játékot )
Nekem nem jön be, épp megy a béta. Te is kipróbálhatod, most keddig bárki bétázhat. Nekem visszás érzéseim vannak az eddigi 15 óra játék alapján, de meglátjuk késõbb milyen lesz.

az amúgyot nem rövidítjük ám-nak

Teso egy mmo és azt az eddigi infoim alapján, amit kaptamm már bizton lehet állítani, amit feltételeztem is, szövegben, questekben sokkal jobb lesz mint a skyrim. Hogy meddig lesz így, azt nem tudom, mivel az öregurat eléggé eltüntették aki a loremaster volt. Majd kiderül, hogy csak hátra tették az összetûzései miatt vagy a költséget is megspórolják.

Én is most tervezem megvenni, g2play.neten 20 euró! Inkább ez, mint a TESO majd <#gonosz3>

az amúgyot nem rövidítjük ám-nak

genndy
Szóltatok? 😊
Igen, érdemes megvenni. A DLC-k jópár plusz fegyvert, páncélt és lehetõségeket adnak a játékba, amit a patchek nem. Ráadásul a játékidejük is jó: alapjáték 150-200 óra, Dawnguard 10-15 óra, Dragonborn 20-30. Herthfire nem olyan sok, abban a saját házak saját stílusukkal a jópofák.
Késõbb is aktiválhatod õket, és akkor biztosan nem kavar be az alapjátékba és az eddig ahhoz elkészült magyarításba. Ez egyébként a legbiztosabb módszer ha magyarul akarsz játszani, csak így el is esel a plusz cuccoktól amiket a DLC-k adnak.
Másik megoldás: aktiválod az összes DLC-t, és MorroHun magyarítás GYIK. Összefoglalva: le kell tölteni az Unofficial Patcheket (az alapjátékhoz és a DLC-khez tartozókat IS), és legyen jó a modsorrend. Az unoff. patchekhez Vik csinált "magyarítást" (ami azt jelenti, hogy nem fordította le az egészet, csak az alapjátéknak megfelelõ részeket. Tehát a kiegészítõk szövege miatt belefuthatsz angol mondatokba, mondjuk az õrök mondatai a Dawnguardról angolok maradnak ahogy Fantusz írta. Ez nem különösebben zavaró szvsz). Vik Nexusos oldala.
Tehát ha kezdõ vagy a modolásban vagy csak nem akarsz velük szórakozni, de fontosabb hogy magyarul akarsz játszani, akkor én azt ajánlom hogy kapcsold ki a DLC-ket (Launcher-Data Files, pipákat kivenni). Ráérsz akkor is bekapcsolni õket, ha azokhoz is kész a magyarítás.

Ide kapcsolódó jó hír: Skyrim DLC-k: a fordítás elkezdõdött <#email><#taps>

Csak akkor szólj, ha úgy érzed, hogy amit mondani szeretnél jobb, mint a csend.

Fantusz
Nem mondanám ütközésnek, talán úgy lehetne fogalmazni, hogy a magyarítás mellérendelt viszonyban van a DLC-kel, és a szöveges részt is tartalmazó modokkal.
Ez a gyakorlatban úgy néz ki, hogy vagy az egész mondat van magyarítva, vagy az egész mondat angol.
Nincs tehát olyan, hogy egy magyar mondatban angol szavak keverednek, vagy az angol felirat vegyül magyar szavakkal.

Hétköznapi eset, a városi õrök, NPC-k különbözõ megjegyzéseket tesznek...
Ezek többsége a magyarítással anyanyelvünkön van feliratozva, de ha a Dawnguardot, vámpírtámadásokat említik, azok teljes mértékben angolul jeleníthetõek meg, mondaton belül nincs szókeveredés.
Párbeszéden belül lehet minimális beszûrõdés, de nem mondható zavarónak, pl Serana-val beszélgetve a sok angol opció között ott van a "várj itt", "szeretnék veled elcserélni néhány dolgot" (teljes mondatok)

Köszönöm a segítséged! <#worship>
(És várom Genndy tanácsait.)

D9

PiszkosFred
Hja, és érdemes aktiválni már az elején, maximum nem kezdesz bele az adott sztoriba.

“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”

PiszkosFred
Hát ezt nem tudom, nem használom a magyarítást. Majd genndy kolléga segít, õ a titkok nagy tudója. Sanszos, hogy összeütköznek és pár mondat ismét angol lesz, de majd õ elmondja.

Ami a DLC-k tartalmát illeti, van köztük egyszerû és inkább fun jellegû, lásd Heartfire, de van komolyabb vámpír sztori, vámpír revamp és némi fegyver, lásd Dawnguard, és van egy egész komoly kieg, nagyon sok újdonsággal és régi ismerõs helyszínekkel, lásd Dragonborn.

A DLC-ket késõbb is aktiválhatom, nem kavar be a magyarításba?

(Mekkora az a hangya f@sz, kb. mint a Fallout3-ban egy mutáns hangya katonának?!) <#nevetes1>

D9

PiszkosFred
Megkapod az összes DLC-t a Legendary kiadássla, illetve fullra lesz peccselve a játék. "1-2 új küldetésnél, meg pár fegyvernél" azért több egy hangyafasznyival 😄

Tiszteletem Uraim!

Érdemes megvenni a legendary edition-t?

Arra lennék kíváncsi, hogy mennyi pluszt ad a játékhoz.
(Magyarítás úgy tudom, hogy csak az alapjátékhoz van, pár új fegyver, 1-2 új küldetés miatt nem biztos, hogy megvenném. <#smile>)

D9

vagy moddal, természetesen 😊
genndy
Hearthfire DLC nélkül építeni nem lehet, csak vásárolni.

Közben megoldottam, csak egy kis bugfixet kellet leszedni és végig is szaladtam rajta. 😊
Hali Skacok! Az érdekelne hogy találkozott-e már valaki olyan buggal, hogy a "Missing In Action" questet nem lehet befejezni. Annál a résznél tartok amikor ki kellene szabadítanom Thoraldot. Meg is kaptam az engedélyt rá General Tulliustól, de amikor odaérek és beszélek az õrrel, az azt mondja hogy kövessem és kb. 5 méter után rám támad mindenki. Na ezt nem értem hogy miért? Gondolom ha így nem sikerül megoldani, akkor marad az hogy leverek mindenkit és úgy szabadítom ki. Csak azt nem értem hogyha egyszer adott minden ahhoz hogy harc nélkül befejezzem a questet, akkor miért nem engedi? Komolyan mondom tuti próbál szabotálni a játék... 😄
ac
Sziasztok az lenne a kérdésem hogy hol lehet építeni házat?

genndy
Betegség van rajtad. Nézd meg a Varázslatok menüben az Aktív hatásoknál.

A képzetség menünél miért csökkent az erönlétem 140 pont-ról 115-re ? Minden cuccot leszedtem magamrol és nem megy vissza 140-re ? Mik csökkentik az erönélétet pirosba ?? Nem látom egyik gyürü vagy cuccnál sem irva ? Valami nem stimmel bug ??
genndy
Nem, kajáktól nem fejlõdik semmit az ismeret, csak alkímia alapanyagoktól. Kaja alapanyagok fõzéshez kellenek, de az ételeknek semmi komoly szerepük nincs a játékban. Tehettek volna bele HC fokozatot, mint FO:NV-be, és akkor inni-enni is kellene. De van olyan mod aminél inni-enni-aludni kell különben komoly negatív módosítókat kapsz aztán meg is halsz.
Nem, házat nem Whiterunban lehet venni elõször, hanem ahol thane lesz a játékos. Az meg küldikhez vagy egy bizonyos küldihez kapcsolódnak (városa válogatja). Az igaz, hogy a fõszálat követve Whiterunban (Fehérvágta/Fehércsermely) lesz elõször elérhetõ a ház, meg az a legolcsóbb is.
A nagyobb városokban lehet venni házat (Whiterun, Riften, Windhelm, Solitude - ársorrendben). Illetve a Hearthfire DLC-vel lehet építeni is hármat.

bajgunar
bajgunar
Alapanyagok ismerete fejlõdik tõle kb. Aztán vannak potionok/poisonok amikhez kellhetnek kaja alapanyagok. Meg készíteni lehet alapanyagokból kész ételt is. Amik feltöltik max-ra az életerõd, energiád, stb...
Házat legelõször itt tudsz venni, aztán idõvel, küldi elõrehaladtával megnyílnak több városban is a házvásárlási lehetõségek. Amikre aztán vagyonokat költhetsz azok berendezésére.
Kaját minek raktak a játékba nem vettem észre hogy megéhezne vagy megszojazna hösöm ? Ja és csak Fehérvágta ( nemtom ez a pontos név munkahelyröl irok ) városába kapok lakást 5000-ért ? Vagy más városokban is ?
genndy
A legfölsõ perkre fogsz tudni tenni pontot (nem biztos hogy megéri), más extrát nem ad.

Sziasztok.
A kovácsolás képesség fejlõdése meglepett engem,még amikor meglett a szint hogy elf cuccokat lehessen csinálni,készítettem 1 teljes szett mindent(elég volt a holdkõzetet összeszedni hozzá <#bee1> ),meg utána megbûvöltem a szettet.
Tegnap elértem a 60 szintet a kovácsolásnál,kifejlesztettem a büvölt cuccok fejlesztését,megnéztem hogy mennyit lehet fejleszteni,majdnem leestem a székrõl:a fegyvereket meg a páncélokat majd 4x mértékre fej tudja javítani.
Csak annyi holdkövem volt hogy a kardokat tudtam feljavítani,így a 35 sebzés+15 3 féle elemi volt(3 db. kard),most az alap 140-re változott,1 óriás 1 erõs csapás a két egykezes kardal(még a kiáltással nem próbáltam,a gyorsabb csapkodással).
Ha 100-as lesz,valami extrát fog adni a képesség?

I7 7700k, HyperX16GB ram (~2700 mhz :),Rx5700 8gb,120gb m2 win10(nem szeretem,de kell,nem megy minden w8.1 alatt) + 4 TB WD Red adat,Samsung 860 EVO 500GB játék.

PiszkosFred
Ez a te játékod, te döntsd el, ne más! Ahogy érzed, úgy válassz, nincs rossz vagy jó döntés, mert minden csak nézõpont kérdése a játékban.

Saadia or Kematu? Melyik mellé áljak a bérgyilkosok vagy a Fehérvágtai kocsmában talált elbujt nõ mellé ? Melyik mellet van az igazság ? KI mit javasol van-e jelentõsége a történet szempontjábol ??
MerlinW

[merlinw.org]

bajgunar
RealVision ENB <#wow2><#merges2>
joceruza
SetStage mq104 90

Intel Core i5-4460 , Kingston 8GB DDR3 1600MHz HyperX Fury , Gigabyte GTX750 Ti 4GB DDR5 GV-N75TWF2OC-4GI

BooMiller
Ments elõtte, azután löjj ki minden addont a dlc-et is, betöltöd megadja mentesz és vissza kapcsolhatsz mindent. 15 hozzá szólással ezelõtt volt a problémám😊)

Fantusz
Az egy bug, de segíteni nem sokat tudok, szerencsére ez nálam a sok végigjátszás alatt nem okozott problémát, de itt a fórumon visszaolvasva is találhatsz infókat róla (nem is kell sokat visszaolvasni).
Okozhatja a magyarítás, vagy a Dragonborn DLC - próbáld meg az utóbbit idõlegesen kikapcsolni, vagy nézz utána milyen megoldásokat javasolnak.

A történet (fõszál) annál a jelenetsornál úgy folytatódik, hogy a megölt sárkány lelkét elnyeled, s egy meglelõ képességre teszel azáltal szert: sárkány kiáltás.
Nincs jelentõsége, hogy a sárkányban mi a loot, néhány sárkánycsont, sárkány pikkely, s egyéb kacat is lehet benne, a küldetés akkor lép tovább, ha a lelkét elnyelted, s képessé válsz kiáltani (alternatív megoldásként kérik is tõled, hogy használd a tanult kiáltást, illetve késõbb kötelezõ jelleggel is be kell mutatnod, amíg erre nem vagy képes nem frissül a quest)

Mirmulnir-t az elsõ sárkányt kinyirtam kiszedtem belõle a cuccokat és még mindig azt irja ki hogy nincs átkutatva nem komplett a quest ! Miért ez valami bug ? A youtube-n néztem nekem nem adott be demot a meggyilkolásakkor .Ja és sokkal több cucc volt benne a youtube-s videon mint amennyit kiszedtem belõle . Mit csináljak ??
Fantusz
Azt csinál, oda csatlakozik a karaktered, ahová kedve van, illetve úgy érzed, hogy ott neki "helye van".
Bajtársak közé harcos illik, de nincs tiltva a többi kaszt képviselõinek sem a csatlakozás, a játékostól függ, hogy mennyire érzi oda valónak egy mágus, vagy tolvaj karakterét.
Vannak, akik egy karakterrel mindenhová belépnek, mások pedig több karakterrel játszák végig a lehetõségeket (szerepjátékhoz inkább az utóbbi illik).
A polgárháborúban egyik kutya másik eb stílusú a felosztás, csatlakozhatsz a neked szimpatikus oldalhoz, de figyelmen kívül is hagyhatod a marakodást.
Karakter fejlesztéshez a kasztodhoz passzoló céheken belül találsz segítségeket, fõleg trénerek formájában, de a neten sok apó okosságot is lehet találni.
Nem véletlen a hasonlóság a Fallout-al, elég összetett a játék ahhoz, hogy egy rövid útmutatásból tökéletesen átlásd a történetet, de nem is bonyolult, "rossz helyre" csatlakozással nem lehet elrontani semmit, legfeljebb neked, mint játékosnak lehetnek olyan gondolataid, hogy ezt a küldetéssort nincs kedvem csinálni (s nem csinálod)

Tegnap kezdetem a Skyrim-et ! Volna egy pár kérdésem kezdõként !

Érdemes-e a bajtársak nevü szervezethez csatlakozni ? Vagy valami forradalmár csoporthoz vagy Birodalmiakhoz ? Hol vannak jó receptek karakterfejlesztésre cuccokrol stb ? Egyáltalán franko leirás a játékról végigjátszásárol tippekrõl javaslatokról ?

Amugy kicsit Fallout 3 szaga van a játéknak némi változással de nagyon tetszik kéne egy kis utmutató hogy minek mi a következménye !
BooMiller
<#eljen>

bajgunar
A mod-ok betöltési sorrendjét tedd megfelelõ sorrendbe! És kapsz soul-t.
Magyarítás GYIK
Köszi a segítséget.Így megoldódott.Már két napja szórakoztam vele. 😄
Fantusz
Meridia jelzõfényét Skyrimben, Meridia szentélyéhez kell vinned, (Soltitude közelében találod), jelenleg Solstheim szigetén bolyong a karaktered.
Térj vissza Skyrimbe, s akkor valószínûleg a valós helyre mutat a marker.

Üdv.
Elakadtam a játékba ott,hogy azt írja vigyem el merida jelzõfényét a khelda kõhöz vagy micsoda és nekem a térképen jelzi a "Wind Stone" nevû követ oda megyek azt írja aktiválás utána mutatja,hogy kalapálja az ember a sziklát Miraak beszél nekem valamit és ennyi.A jel ugyan oda mutat és nem tudom mit csináljak.
BooMiller
Magyarítás futott de nem az exejével indítottam, kilõttem minden addont és egybõl ment.

Csacsi
Pedig a magyarítás a ludas. Legalábbis, mindenkinek ez volt.

\"Előbb lesz meg a Juventusnak a harmadik csillag, mint a Milánói csapatoknak a második\" - Gianni Agnelli FORZA JUVE.

PiszkosFred
Nekem is csinálta ezt anno. Az object fade-t kapcsold ki, az nekem megoldotta.

BooMiller
Fent de nem az volt, kilõttem az összes kiegészítõt.. így átlépte.. csak a hivatalos cuccok vannak fent pff...

Csacsi
Magyarítás fent van?

\"Előbb lesz meg a Juventusnak a harmadik csillag, mint a Milánói csapatoknak a második\" - Gianni Agnelli FORZA JUVE.

BooMiller
Felraktam a Legendary editiont, elején megölöm a sárkányt de nem nincs soul. áll ott mindenki az ordítás nem activálodik semmi akárhányszor vissza töltöm😞

Sziasztok a segítségeteket szeretném kérni!

Az miért van, hogy több órán át szépen fut a játék, ezalatt az értem, hogy fix-en adja a 60 FPS-t ráadásul úgy, hogy mindent csumára húztam benne amit lehetett a grafikai beállításoknál, még a HD textúrák is be vannak kapcsolva, aztán egyszer csak kilépek vmi zárt helyrõl és leugrik az FPS szám 30-35-re és úgy is marad. A problémát csak úgy tudom kiküszöbölni ha kilépek a játékból majd újból elindítom akkor megint szépen megy egy darabig. Volt úgy, hogy csak 6 óra játék után esett le újból az FPS, de van amikor elég pár perc és ismét kezdi a hülyeségét...nem tudok rájönni miért csinálja ezt.

Aki tud vmi megoldást az kérem jelezze, hogy mi lehet a baja mert teljesen rendszertelenül és szabálytalan idõközönként esik le az FPS szám! (A le Magyarított Skyrim Legendary Edition-el nyomom, DLC-ket kikapcsoltam mivel azok még eredeti nyelven vannak)

Nem tudom, hogy fontos lehet-e, de azért megadom gépem paramétereit is: (Ram: 2x4Gb DDR3 2133Mhz, Videókari: GTX 560Ti 256bit, Proci: i5-3.6Ghz, Oprendszer: Win7-64bit)
Nemrég cseréltem az ATI 4850-emet. Hihetetlen sokáig bírta nálam az a vga. És ja, a Skyrim egész magas szinten nagyon szépen elmuzsikált vele. Még a Witcher 2-vel is boldogult, bár ott már elég alacsony beállításokkal. Kíváncsi vagyok lesz-e még olyan hosszú életû vgam 😊
Nekem e6400 van, igaz 3.2ghz-en, gyakorlatilag mióta megvettem ennyin hajtom, persze stabilitás tesztelve. VGA ATI 4850. És persze szigorúan 4 GB ram, mivel a rendszer is zabál, és egy normálisabb játék megeszik simán 1 GB-ot. Bõven elég ez a konfig ehhez a játékhoz (épelméjû minõségi beállításokkal - maxon nyilván halálba akadna), az ember azt hinné hogy mikor mondjuk jön egy sárkány (vagy kettõ), és többen lõnek rá futkosnak stb. szarrá fog akadni, de nem. Mondjuk az egyik nagyobb városba belépve éreztem hogy picit lehetne gördülékenyebb, látszik hogy a jó fps kissé elkényeztet ebben a játékban. Már csak azon kéne dolgozni hogy ne legyen egy unalomtenger az egész, mert az unalmas, mindig egyforma minden egy idõ után akkor is egyforma ha a küldetés szövegezése más. Mondjuk az oblivionban ez talán hamarabb elõjött ez az érzés az egyszerûbb grafika miatt. Hiába, ez nem gothic széria. De attól függetlenül a játék nagyon szép. ENB-t feltéve a színek azonnal elromlanak, persze van csak bugjavító módja is, amikor a képhez nem nyúl, de sok változást nem vettem észre, így nem használtam.
Egyetlen komolyabb bug a gyorsutazásra való elszállás, bármilyen "nagyobb" modból ha több van, elõjön. google-t nézve ezzel nem vagyok egyedül.
Calver
eh? semmi szarkazmus nem volt benne, volt h hasonló konfiggal játszottam, tökéletesen ment.

"The trees move. Do you not see it?"