The Elder Scrolls V: Skyrim
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
az amúgyot nem rövidítjük ám-nak
az amúgyot nem rövidítjük ám-nak
Igen, érdemes megvenni. A DLC-k jópár plusz fegyvert, páncélt és lehetõségeket adnak a játékba, amit a patchek nem. Ráadásul a játékidejük is jó: alapjáték 150-200 óra, Dawnguard 10-15 óra, Dragonborn 20-30. Herthfire nem olyan sok, abban a saját házak saját stílusukkal a jópofák.
Késõbb is aktiválhatod õket, és akkor biztosan nem kavar be az alapjátékba és az eddig ahhoz elkészült magyarításba. Ez egyébként a legbiztosabb módszer ha magyarul akarsz játszani, csak így el is esel a plusz cuccoktól amiket a DLC-k adnak.
Másik megoldás: aktiválod az összes DLC-t, és MorroHun magyarítás GYIK. Összefoglalva: le kell tölteni az Unofficial Patcheket (az alapjátékhoz és a DLC-khez tartozókat IS), és legyen jó a modsorrend. Az unoff. patchekhez Vik csinált "magyarítást" (ami azt jelenti, hogy nem fordította le az egészet, csak az alapjátéknak megfelelõ részeket. Tehát a kiegészítõk szövege miatt belefuthatsz angol mondatokba, mondjuk az õrök mondatai a Dawnguardról angolok maradnak ahogy Fantusz írta. Ez nem különösebben zavaró szvsz). Vik Nexusos oldala.
Tehát ha kezdõ vagy a modolásban vagy csak nem akarsz velük szórakozni, de fontosabb hogy magyarul akarsz játszani, akkor én azt ajánlom hogy kapcsold ki a DLC-ket (Launcher-Data Files, pipákat kivenni). Ráérsz akkor is bekapcsolni õket, ha azokhoz is kész a magyarítás.
Ide kapcsolódó jó hír: Skyrim DLC-k: a fordítás elkezdõdött <#email>#email><#taps>#taps>
Csak akkor szólj, ha úgy érzed, hogy amit mondani szeretnél jobb, mint a csend.
Ez a gyakorlatban úgy néz ki, hogy vagy az egész mondat van magyarítva, vagy az egész mondat angol.
Nincs tehát olyan, hogy egy magyar mondatban angol szavak keverednek, vagy az angol felirat vegyül magyar szavakkal.
Hétköznapi eset, a városi õrök, NPC-k különbözõ megjegyzéseket tesznek...
Ezek többsége a magyarítással anyanyelvünkön van feliratozva, de ha a Dawnguardot, vámpírtámadásokat említik, azok teljes mértékben angolul jeleníthetõek meg, mondaton belül nincs szókeveredés.
Párbeszéden belül lehet minimális beszûrõdés, de nem mondható zavarónak, pl Serana-val beszélgetve a sok angol opció között ott van a "várj itt", "szeretnék veled elcserélni néhány dolgot" (teljes mondatok)
(És várom Genndy tanácsait.)
D9
“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”
Ami a DLC-k tartalmát illeti, van köztük egyszerû és inkább fun jellegû, lásd Heartfire, de van komolyabb vámpír sztori, vámpír revamp és némi fegyver, lásd Dawnguard, és van egy egész komoly kieg, nagyon sok újdonsággal és régi ismerõs helyszínekkel, lásd Dragonborn.
(Mekkora az a hangya f@sz, kb. mint a Fallout3-ban egy mutáns hangya katonának?!) <#nevetes1>#nevetes1>
D9
Érdemes megvenni a legendary edition-t?
Arra lennék kíváncsi, hogy mennyi pluszt ad a játékhoz.
(Magyarítás úgy tudom, hogy csak az alapjátékhoz van, pár új fegyver, 1-2 új küldetés miatt nem biztos, hogy megvenném. <#smile>#smile>)
D9
Nem, házat nem Whiterunban lehet venni elõször, hanem ahol thane lesz a játékos. Az meg küldikhez vagy egy bizonyos küldihez kapcsolódnak (városa válogatja). Az igaz, hogy a fõszálat követve Whiterunban (Fehérvágta/Fehércsermely) lesz elõször elérhetõ a ház, meg az a legolcsóbb is.
A nagyobb városokban lehet venni házat (Whiterun, Riften, Windhelm, Solitude - ársorrendben). Illetve a Hearthfire DLC-vel lehet építeni is hármat.
Házat legelõször itt tudsz venni, aztán idõvel, küldi elõrehaladtával megnyílnak több városban is a házvásárlási lehetõségek. Amikre aztán vagyonokat költhetsz azok berendezésére.
A kovácsolás képesség fejlõdése meglepett engem,még amikor meglett a szint hogy elf cuccokat lehessen csinálni,készítettem 1 teljes szett mindent(elég volt a holdkõzetet összeszedni hozzá <#bee1>#bee1> ),meg utána megbûvöltem a szettet.
Tegnap elértem a 60 szintet a kovácsolásnál,kifejlesztettem a büvölt cuccok fejlesztését,megnéztem hogy mennyit lehet fejleszteni,majdnem leestem a székrõl:a fegyvereket meg a páncélokat majd 4x mértékre fej tudja javítani.
Csak annyi holdkövem volt hogy a kardokat tudtam feljavítani,így a 35 sebzés+15 3 féle elemi volt(3 db. kard),most az alap 140-re változott,1 óriás 1 erõs csapás a két egykezes kardal(még a kiáltással nem próbáltam,a gyorsabb csapkodással).
Ha 100-as lesz,valami extrát fog adni a képesség?
I7 7700k, HyperX16GB ram (~2700 mhz :),Rx5700 8gb,120gb m2 win10(nem szeretem,de kell,nem megy minden w8.1 alatt) + 4 TB WD Red adat,Samsung 860 EVO 500GB játék.
Intel Core i5-4460 , Kingston 8GB DDR3 1600MHz HyperX Fury , Gigabyte GTX750 Ti 4GB DDR5 GV-N75TWF2OC-4GI
Okozhatja a magyarítás, vagy a Dragonborn DLC - próbáld meg az utóbbit idõlegesen kikapcsolni, vagy nézz utána milyen megoldásokat javasolnak.
A történet (fõszál) annál a jelenetsornál úgy folytatódik, hogy a megölt sárkány lelkét elnyeled, s egy meglelõ képességre teszel azáltal szert: sárkány kiáltás.
Nincs jelentõsége, hogy a sárkányban mi a loot, néhány sárkánycsont, sárkány pikkely, s egyéb kacat is lehet benne, a küldetés akkor lép tovább, ha a lelkét elnyelted, s képessé válsz kiáltani (alternatív megoldásként kérik is tõled, hogy használd a tanult kiáltást, illetve késõbb kötelezõ jelleggel is be kell mutatnod, amíg erre nem vagy képes nem frissül a quest)
Bajtársak közé harcos illik, de nincs tiltva a többi kaszt képviselõinek sem a csatlakozás, a játékostól függ, hogy mennyire érzi oda valónak egy mágus, vagy tolvaj karakterét.
Vannak, akik egy karakterrel mindenhová belépnek, mások pedig több karakterrel játszák végig a lehetõségeket (szerepjátékhoz inkább az utóbbi illik).
A polgárháborúban egyik kutya másik eb stílusú a felosztás, csatlakozhatsz a neked szimpatikus oldalhoz, de figyelmen kívül is hagyhatod a marakodást.
Karakter fejlesztéshez a kasztodhoz passzoló céheken belül találsz segítségeket, fõleg trénerek formájában, de a neten sok apó okosságot is lehet találni.
Nem véletlen a hasonlóság a Fallout-al, elég összetett a játék ahhoz, hogy egy rövid útmutatásból tökéletesen átlásd a történetet, de nem is bonyolult, "rossz helyre" csatlakozással nem lehet elrontani semmit, legfeljebb neked, mint játékosnak lehetnek olyan gondolataid, hogy ezt a küldetéssort nincs kedvem csinálni (s nem csinálod)
Érdemes-e a bajtársak nevü szervezethez csatlakozni ? Vagy valami forradalmár csoporthoz vagy Birodalmiakhoz ? Hol vannak jó receptek karakterfejlesztésre cuccokrol stb ? Egyáltalán franko leirás a játékról végigjátszásárol tippekrõl javaslatokról ?
Amugy kicsit Fallout 3 szaga van a játéknak némi változással de nagyon tetszik kéne egy kis utmutató hogy minek mi a következménye !
Magyarítás GYIK
Térj vissza Skyrimbe, s akkor valószínûleg a valós helyre mutat a marker.
Elakadtam a játékba ott,hogy azt írja vigyem el merida jelzõfényét a khelda kõhöz vagy micsoda és nekem a térképen jelzi a "Wind Stone" nevû követ oda megyek azt írja aktiválás utána mutatja,hogy kalapálja az ember a sziklát Miraak beszél nekem valamit és ennyi.A jel ugyan oda mutat és nem tudom mit csináljak.
\"Előbb lesz meg a Juventusnak a harmadik csillag, mint a Milánói csapatoknak a második\" - Gianni Agnelli FORZA JUVE.
\"Előbb lesz meg a Juventusnak a harmadik csillag, mint a Milánói csapatoknak a második\" - Gianni Agnelli FORZA JUVE.
Az miért van, hogy több órán át szépen fut a játék, ezalatt az értem, hogy fix-en adja a 60 FPS-t ráadásul úgy, hogy mindent csumára húztam benne amit lehetett a grafikai beállításoknál, még a HD textúrák is be vannak kapcsolva, aztán egyszer csak kilépek vmi zárt helyrõl és leugrik az FPS szám 30-35-re és úgy is marad. A problémát csak úgy tudom kiküszöbölni ha kilépek a játékból majd újból elindítom akkor megint szépen megy egy darabig. Volt úgy, hogy csak 6 óra játék után esett le újból az FPS, de van amikor elég pár perc és ismét kezdi a hülyeségét...nem tudok rájönni miért csinálja ezt.
Aki tud vmi megoldást az kérem jelezze, hogy mi lehet a baja mert teljesen rendszertelenül és szabálytalan idõközönként esik le az FPS szám! (A le Magyarított Skyrim Legendary Edition-el nyomom, DLC-ket kikapcsoltam mivel azok még eredeti nyelven vannak)
Nem tudom, hogy fontos lehet-e, de azért megadom gépem paramétereit is: (Ram: 2x4Gb DDR3 2133Mhz, Videókari: GTX 560Ti 256bit, Proci: i5-3.6Ghz, Oprendszer: Win7-64bit)
Egyetlen komolyabb bug a gyorsutazásra való elszállás, bármilyen "nagyobb" modból ha több van, elõjön. google-t nézve ezzel nem vagyok egyedül.