30713
TES
  • RoboKutya78
    Srácom segítsetek
    Egy kis grafikai hibának szeretnék utána járni
    Tele vagyok ilyen fekete csíkokkal pl a falakon keresztirányban flangálnak amikor mozgok
    Ha jól vettem észre csak akkor amikor az skset rendszert futtatom ha simán megy a játék akkor elvileg jó.
    Valami árnyék javító kiegészítés kéne? Melyik?
  • Sith
    Na megoldva (remélem mert a main questest még nem teszteltem)
    Mentésről backup
    Nexus ról leszedet Save game script cleaner-rel "rendbe téve"
    Játék ujra telepít (könyvtárak is törölve telepítés előtt)
    Save game vissza másol (steamel szinkronizál szóval azt felül írni)
    Betöltés imádkozás hogy elinduljon
    Új mentés
    És látszólag rendben van.
  • PiszkosFred
    ObliviON
    Koszi a valaszokat. Teljesen mazlista (bar bizonyos karakterek eseteben inkabb peches) voltam, mert ez teljesen kimaradt az eletembol. A DB fele ajanlat meg a hagyomanyos modszerek ismertek voltak, de ez a random "elkerulhetetlen vegzet" jellegu atvaltozas emlitesevel ma uj ismeretekkel gazdagodtam. Koszonom. Jobb keson, mint soha. :)
    ObliviOFF
  • genndy
    PiszkosFred #26867: "Ha tudom, hogy van instant mode is, nem kinlodok anno" - erre ment az "erre nem érdemes karaktert építeni" válasz.
  • Fantusz
    "Volt ilyen, csak nagyon ritkán. Erre nem érdemes karaktert építeni"
    Nem is azoknak volt érdekes ez az eshetőség, akik szerettek volna vámpírok, lenni, hanem azok számára, akik elkerülni szerették volna
    Valóban, viszonylag ritkán lehetett alvás közben megfertőződni, de ha az AI bedobta ezt a módit a karakternek, mindegy volt hol aludt...
    Nálam is egyszer, vagy kétszer volt ilyen alvós-fertőzés, de akkor teljesen mindegy volt hol aludt a karaterem, fogadóban, otthon, guildban, vagy IC kikötőjében a napon, vámpírként ébredt (próbálkoztam elkerülni, de nem sikerült, maradt a gyógyító kúra)
  • Sith
    Tudom hogy nem tűnnek el, bár szvsz érdekesebb a fő quest mint a sokadik szerezd vissza a sisakomat a bányából quest, ezért is nem aggasztott a red eagles quest, most viszont kicsit aggaszt hogy a fő küldiben is előjött ugyan az a bug.
  • genndy
    Volt ilyen, csak nagyon ritkán. Erre nem érdemes karaktert építeni, akkor már inkább DB. Nekem a 6 vagy 7 karakterem közül csak egyszer(!) volt ilyen, hogy álmomban megharaptak. Pedig az jó pár száz órát jelent (6-800? valahogy így).
    A szívás az volt, hogy ha a játék eldöntötte, hogy következő alváskor megharapnak, akkor azt már nem lehetett visszacsinálni, csak ha a döntés előtti állást töltöttél be (nekem abban az egy esetben pont sikerült is ez, mert egyébként nem akartam vámpír lenni).
  • PiszkosFred
    "mint volt az Oblivionban, hogy alvás közben támadjon meg vámpír (ami azonnal vámpírrá válást jelentett). "

Volt ilyen is? Az oke, hogy 3 nap utan - fertozestol szamitva - alvasnal megjelentek a viziok es vampir lettel "hirtelen", de azert ennek volt egy 72 oras lefolyasa elotte. Ha tudom, hogy van instant mode is, nem kinlodok anno :)
  • silverchain
    Van egy nagyon jó vámpír mod, én anélkül már nem is játszanám Skyrim-et, még a Dawnguad DLC vámpírjait is veri összetettségében.
  • Fantusz
    Az alapjátékban is vámpírrá válhat a karaktered, de csak kizárólag harc közben kaphatja meg a kórt, nincs olyan esély, mint volt az Oblivionban, hogy alvás közben támadjon meg vámpír (ami azonnal vámpírrá válást jelentett).
    A fertőzés 72 óra elteltével vámírizmussá fejlődik, ennyi (sok) idő van a kigyógyulásra, ami történhet itókával, vagy imádkozással.
    A kialakult vámpírizmustól már csak küldetéssel lehet megszabadulni.

A Dawnguard DLC föltelepítése után sok tekintetben megváltozik a vámpír-lét..
    Sokkal erősebb forma, a vámpír lord is elérhető lesz azoknak, akiknek szimpatikus az élőholt lét.
    Új varázslatokat, képességeket, és perkfát kap a vámpírlord, de a vérfarkas is, s a vámpír karaktert nem támadja a többi NPC (kiegészítő nélkül a negyedik fázisban lévő vámpír karakterrel szemben ellenségesek)
  • RoboKutya78
    Srácok kérdés
    A vámpírrá válás az már a kiegészítők része?
    Illetve vicces a dolog, ha jól emlékszem miután vámpír lettem a szemeim vörösek maradtak és nem tudom átállítani se ez természetes dolog?:)
  • Fantusz
    Modolás nélkül az ilyen hibák nem voltak jellemzőek a játékra.
    Textura modokat kikapcsolni sem lehet, pedig az ilyen hiba okait ott keresném.
    A főküldetésben nincs olyan extra, amiért azt ki lehet emelni - "mellék questek annyira nem érdekelnének de azért a main questet szeretném végig vinni".
    Természetes, hogy a kiegészítő feladatok közül sok egyszerű, unalmas, de van közöttük egész érdekes is, a főküldetés abban különbözik, hogy az egy feladatsor, de ha a végére érsz, tulajdonképpen akkor sem változik semmi, nem tűnnek el a sárkányok.
  • Sith
    Na amit eddig csináltam eltüntettem a modokat, csak az unofficial patchek maradtak.
    Vissza tértem egy korábbi mentéshez elutaztam oda ahol elő jött ez a bug
    (Red Eagle Tomb)
    Amikor be akarok lépni a barlangba töltő képernyőre vált aztán kidob desktopra.
    Az eddigi tapasztalt bugjaim: mindegyik ilyen terület váltásnál jött elő
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!

1. a fenti a red eagles quest
    2. valamelyik sárkány karmos dudgeonban
    3. main quest sárkánnyal elrepülők a fene se emlékszik nevére templomhoz ami tele van draugur-al és 2 sárkány van kint na itt mikor be akarok lépni a templomba szintén kidob (a mellék questek annyira nem érdekelnének de azért a main questet szeretném végig vinni)
  • SaGa
    Ilyenkor érdemes kikapcsolni a pályaváltáshoz társított automatikus mentést. Ha nagyon le van terhelve a gép, sokszor elrontja és nem tudja betölteni rendesen, emiatt kidob. Persze így figyelned kell és új területre lépés előtt kézzel kell egy mentést csinálni, de inkább ez, mint az állandó újraindítás.
  • genndy
    HD pakkra is allergiás néha, azt meg a Dense Grasst lőném ki első körben, szinte biztos hogy valami textúra-memória gondja van.
    De lehet korrupt a mentés is, az sincs kizárva.
  • Panzeradler #26859
    Többi unoffi patch is kell szerintem, meg nem tudom, hogy te állítottad a mod sorrendet hanem akkor én pl a BOSS-t használtam erre. Én ennyit tudok, másik majd segítenek(esti gyors helpnek szántam)
  • Sith
    Lenne egy nagy kérdésem:
    Töltő képernyő után dob a desktopra a játék, (hiba üzenet nincs) nem mindig fordul csak bizonyos helyszín váltásoknál, eddig is előfordult néhányszor de mivel mellék quest dudgeonnál ezért annyira nem érdekelt, most viszont a fő questbe futottam bele.
    amik fent vannak modok
    Unoffical Skyrim Dawnguard stb
    Skyrim HD
    Enhanced lights
    Enhanced blood
    Climates of tamiriel
    Dense grass
    Imersive Waepons
    Beter Bards
    Quality World map

(modokat próbáltam kikapcsolni jobb nem lett a helyzet sőt rosszabb, persze ne mondom hogy az összes lehetséges kombinációt kipróbáltam)
    Esetleg ötletek?
  • RoboKutya78
    ha már van és ők kihagyták belőle mért ne:)
    Azóta sikeresen elcsesztem ezt a karaktert:)
  • PeeTeR
    pinapecer ;p
  • genndy
    Biztos hogy ütik egymást a textúrák. Vagy ez vagy az. Kezdd újra.
  • RoboKutya78
    sikerült bee hapy 18 karika van a spoiler alatt.
  • RoboKutya78
    Kéne egy kis help
    Belevágtam némi ötletelésbe
    Ki akartam próbálni egy Olajos test módot
    őt

http://www.nexusmods.com/skyrim/mods/38293/?
    A videjó alapján eljutottam addig hogy a ruházat menüben megjelent egy test alkatú ruhaskin de ha feltettem nem történt semmi.
    aztán jobban rálestem és mintha azt írná hogy keverni kell vagy micsoda a wet modok egyikével.
    Beraktam őt

beillesztésnél a videon azt a két filet amit átnevez felülírt ez a mod de ennek ellenére megmaradt a testruha
    Kérdés lehet hogy összezavarodott a tatto modommal amit előtte telepítettem fel.

http://www.nexusmods.com/skyrim/mods/35677/?
  • genndy
    Addig meg kijön még a Cyberpunk is... (remélhetőleg)
  • PiszkosFred
    Igen, a szokasos 5 eves "ciklus" most csuszik par evet, mert egyszerre nem fog ket TES szerepjatekot a piacra dobni, hiaba online az egyik es nem az a masik. Helyette jon a Fallout, ami mar annyira kell, mint egy falat kenyer (de johetne vegre egy tokos western/wild west mmo is, barmelyikre vevo lennek nagyon). Es akkor meg ott a Doom, ott az ujjaelesztett Wolf, jon a Dishonored folytatasa is, jon a sajat moba, meg a fene tudja meg mi. Persze, nem ugyanaz a studio csinalja, mas es mas diviziok fejlesztik ezeket, de ossze fogjak hangolni a megjeleneseket, hogy a szokasos hype ne usse egymast.

Csak hat tudjuk nagyon jol, hogy a Bethesda sosem kommentel pletykakat, se nem valaszol ilyenekre, igy aztan tenyleg akkor fogjuk megtudni, amikor bejelentettek. Meg a zsenialis Fallout 4 hoax kapcsan sem nagyon reagaltak, talan Hines irta a tavalyi GamesConra menet a repulon ulve, hogy "Nem lesz Fallout meg egy ideig, pont", oszt' ennyi :) Hiaba kerult ki valos vagy kamu szinkronszinesz lista es szoveg, meg megannyi pletyka, egyszeruen se nem cafolnak, se nem erositenek meg ilyeneket, igy aztan baromi nehez...

Meg szerencse, hogy lesz Witcher 3 es Dragon Age, egy-egy honapnyi ESO-val lesz boven eleg tennivalo a kovetkezo TES reszig.
  • genndy
    Viszont tényleg a Fallouttal is ők foglalkoznak (remélhetőleg tényleg foglalkoznak vele, tehát készül) és abból is kellene újabb rész hogy ne felejtsék el a szériát (nem is szabad veszni hagyni a címet, a F3 nagy siker lett, a NV is szépen teljesített). Tehát tényleg egy F4 a valószínűbb előbb, utána csak TES.
    Ha jól emlékszem a Skyrim megjelenési dátumának bejelentése ~egy évvel a megjelenés előtt volt, de már azelőtt jópár hónappal lehetett tudni hogy készül, Skyrim területén játszódik, stb. F4-ről még semmi, tehát 2015 közepe előtt tutira nem jön, de az lehet 2015 vége, 2016 eleje is akár. És akkor mondjuk onnan számolva 3-4 év az új TES...
  • Jacky
    Csak reménykedtem 2016-ban.
    Morrowind 2002-ben jelent meg, Oblivion 2006-ban, Skyrim 2011-ben. Ez alapján akár lehetne is.
    "Bekavart" a The Elder Scrolls Online.
    De mint írod, azt nem ők csinálták, talán van még valamennyi remény egy 2020 előtti megjelenésre.
  • PiszkosFred
    A 2020 siman jo tipp lehet, ami szinte elkepzelhetetlen az a 2016-os datum. Az tul kozeli., tul zsufolt lenne a kovetkezo ket ev, marpedig a Bethesda szereti a hypeot felepiteni, illetve szereti a penzt, nem fog ket azonos stilusu jatekkal kijonni egymas utan. A Fallout jojjon mar vegre, az nagyon hianyzik. Skyrim meg el es virul, van ESO is, de Fallout mar regen volt :) No meg ujra reneszanszat eli a posztapokaliptikus vilagvege hangulat (lasd mostani vilagvege sorozatok, kovetkezo nagyobb mozifilmek (Mad Max es tarsai), stb.), egy Fallout IV vagy Fallout Online siman lehetne hab a tortan.

• genndy
    Az alapvető tárgyi tévedéseim ellenére a dátumot tartom Persze ha mégis jönne előbb annak csak én örülnék a legjobban.
    De ha jön is 17-18-ban, a magyarítás úgyse lesz kész 20 előtt, úgyhogy mindenképpen nekem van igazam és punktum
  • PiszkosFred
    Nem sok koze van a kettonek egymashoz, teljesen mas studio fejleszti a ket jatekot, csak a penzt adja ugyanaz a fonok (Zenimax Media, aki emellett ad meg 4-5 studionak is), no meg a kiado azonos (a Pete Hines vezette Bethesda) :) A Skyrimot fejleszto Bethesda Game Studio most vagy a Falloutot hegeszti (nagyon remelem), vagy egy uj IP-t csinal (bar ezt ketlem), de semmi esetre sem az ESO-t. Azt teljesen uj csapat, a ZOS fejlesztgeti. Ami a sikert illeti, 770k elofizetovel a harmadik honapban annyira nem rossz. Jovore meg jon vegre a konzolos megjelenes is, igy aztan esely sincs a TES VI-ra egy ideig. Ha majd atvalt b2p vagy f2p-re az ESO, akkor amiatt megint csuszik majd a TES VI, mert az erre varo nepek az ESO-val fognak jatszani, megint nincs ertelme a TES VI-t kiadni.

A tavalyi hirek 2017-18 kornyekerol szolnak, ami realisnak tunhet. Nem fog kijonni a Fallouttal egy szezonban, sem az ESO konzolos eveben (a TES VI fo platformja tovabbra is a konzol, mint eddig, sosem a PC az), vagyis jobb esetben 17-18.
  • genndy
    Gőzerővel kalapálják a TESO-t, meg pakolják bele a tartalmakat hogy ne kelljen f2p-re váltaniuk, nem valami kirobbanó siker ahogy látom... :(
    TES 6? 2020. Jó esetben. Attól függ meddig húzza a TESO.
  • Jacky
    Mikorra tippeltek egy TES VI-ot?
    Én kb. 2016 közepére.
  • Plata
    Én nagyon szerettem Morrowindet,rengeteget játszottam vele,és jó párszor végig vittem az alapjátékot meg a kiegészítőket is.Bár az néha nem tetszett hogy mindenféle gyilkos népek felzavartak a békés szunyókálás közben.Oblivionnal is játszottam,sosem vittem végig a fő küldetést,talán félig sem.Morrowind után nekem túl egyszerű és lebutított vacaknak tűnt.Skyrim alapjátékot egyszer végig vittem.
    Morrowind doboza mai napig kiemelt helyen van,a többi kedvenc közt.
  • Jacky
    Igen, Morrowindnél még gondolkodni is kellett, követni a questek leírását. Sikeres küldetésnél sokkal nagyobb volt a sikerélmény, mint manapság a Skyrimben.
    Megpróbáltam mostanában játszani a Morroval, de már nem volt türelmem hozzá. Pedig annó sokat játszottam azzal is. Felgyorsult a világ, nőtt az ingerküszöb.
  • PiszkosFred
    Morrowindet csak eredetiben tessek kiprobalni, az eredeti jatekot, ne a remaket. A Skywind egy nagyszeru projekt, varom nagyon en is, hirezunk is rola folyamatosan, ha van mit, de - tegyuk szivunkre a kezunket - maximum a kulcsin az, amiben hasonlo lesz, a belbecs nem. Az ketsegtelen, hogy nem art nemi turelem es "ideg" hozza, mert akkor meg hasznalta az ember a fejet es a papir/ceruza kombinaciot, nem volt beepitett segitseg meg szajbaragas, mint a kovetkezo reszekben.

Morrowindhez viszont hasznalj Overhaul modokat (v3 a legfrissebb), azokkal nagyon szeppe (na jo, bizonyos hatarig) lehet tenni.
    info a MorroHUN tolmacsolasaban
    Letoltes

Nemi kedvcsinalo video

• Party Hard
    Volt régebben egy mod de sajnos nem találom.
    Lényege, hogy adott egy varázsbot ami világit és az élőhalottakat sebzi lassan. Valami szent fény vagy ilyesmi. Nem ismeri valaki esetleg?
  • genndy
    Semmi gond, készül a Skyblivion meg a Skywind is. Egész jól haladnak velük, persze borzalom nagy meló. Ez utóbbit (vagy ha mégse lesz, akkor legalább a Morrobliviont) mindenképpen végig akarom vinni, az eredeti Morro kimaradt, és most már nem lenne idegem hozzá, csúnya is.
  • Mr_no_NaMe
    Az a gondom az Oblivionnal, hogy nem bírtam vele 6-10 játékóránál többet belenyomni installtól uninstallig. Nem ment. Annyira nem tetszett, hogy egyszerűen nem ment. A harcnál sírvafakadtam, lehetőségek pedig nem voltak benne. Mondjuk így nemtudom hány év után, kb 10-12 giga moddal lehet megnézem...dehogy jobb lenne a skyrimnél. Azért azt erősen kétlem.

A Dark Brotherhood küldik viszont ütöttek. A legjobb melléksztori/sztori amit játékban valaha láttam. Legalábbis nekem az tetszett a legjobban.
  • gerey
    Anno az Obliviont szidtuk, hogy visszalépés a morrohoz képest, kivéve grafikát. Ez van, és így lesz a következő résszel is. Ennek ellenére ebben is bőven benne van a több száz órám, ahogy az elődökben, és remélhetőleg az elkövetkező részekben is.
  • Jacky
    Játssz egy kis időt az Oblivionnal, Skyrim után és majd megtudod, miért mondtam ....
  • Mr_no_NaMe
    Pár mod azért piros ikszes mert nem volt elég memóriám az NMM-el bemásolni ezért manuálisan kellett...persze azt meg már nem ismeri meg.