The Elder Scrolls V: Skyrim

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

kastil
sarcasm?

Amugy koszi

Sziasztok!
Régebben már játszottam egy keveset a játékkal. Most hogy erõs vason tudom futtatni, szeretnék megint neki látni. Olvasgattam a különbözõ modokról. Leginkább azok érdekelnének amik grafikailag még inkább emelik a játék minõségét, vagy amelyek realisztikusabbá teszik a játékot.
Nem szeretném agyon tûzdelni modokkal a játékot, de a segítségetekkel, 1-2 fontosabbat szívesen kipróbálnék.

Ehhez kérném a segítségeteket. Köszönöm.

PS3 Slim 250 PC

Calver
kb stimmel amit leírtál. de tényleg. <#gonosz1>

ezt viszont kapd le szvsz, h ne egye meg a procidat annyira, látványbeli különbséget úgy sem fogsz észrevenni tõle

"The trees move. Do you not see it?"

Hecker007
Én magyarosítás elõtt földobtam az összes unofficial patchet, meg minden létezõ hibajavító modot, ezután meg a fordítást és semmi bajom nem volt vele, aminek magyarul kellett megjelennie az úgy is jelent meg. Más bugot pedig nem tapasztaltam.

kastil
Szerintem a ram elég lesz, töltögetést kibírom.

Procit felhuzom 2,6-ra (fosmobo) és highon (árnyék medium ha kell, ugyis ronda mind1 h ultra v med) AA nélkül 720p-be FXAA-val süvíteni fog!<#eplus2>
Ellenvetés?<#idiota>

Sztem stabil 35 FPS meglesz, controllerrel meg az több mint jó.

nekem olykor kékhalálos lesz a skyrim akadásmentesen fut az egész fõleg mióta fent van az új patch...patch elõtt nem volt kékhalál azóta viszont olykor elõjön...

fõleg mikor belemegyek a questekbe

Sok ember azt hiszi, hogy az anyukája méhéb?l csúszott ki, mint valami szépséges medúza. De a bajnokok tudják, hogy az apjuk tökéb?l jöttek.

genndy
Ez nem ilyen egyszerûen mûködik. Az unoff. patch is csak akkor tud jól mûködni, hogy ha már a játék elejétõl használod. Ha már belefutottál a bugba, akkor rettentõen kevés az esélye hogy helyrerázza neked csak azért mert akkor bekapcsolod.

Csak akkor szólj, ha úgy érzed, hogy amit mondani szeretnél jobb, mint a csend.

Fantusz
A 2GB RAM a leggyengébb láncszem a konfigban, az mondjuk a "szuperminimum" esete, viszont a legolcsóbban pótolható hiányosság.
2 GHz dual core processorral már elcammog a játék, szerintem a videokártyád is elbírja, de a grafikai modokat felejtsd el, sõt úgy általában a modokat hanyagold.
Rizikós a konfig, viszont ha megduplázod a RAM-ot, 4 GB-al szerintem már játszható a Skyrim.

Nekem az AMD Phenom X2 550 (3.1GHz) processor, 4 GB RAM, HD4890 videokártyával a játék közepes beállításon szaggatás nélkül fut, van fönt néhány mod, de a grafikai modok (textura pack) megölik a játékot, így azokat hanyagolom

Hát igen. De sajnos el kell dönteni, hogy magyarul szeretne valaki játszani, vagy bug mentesen. Én inkább az utóbbira szavazok. Viszont ezeket a patcheket is ki lehet kapcsolni és csak olyankor használni, amikor valami bugba botlik az ember, amit nem lehet megkerülni máshogy.
kastil
Srácok, játsza valaki gyengébb konfiggal?

c2d e6600 (2.4) 2gb ram és hd5770.

Van valakinek hasonló, hogy tudjak viszonyítani?

Fantusz
Ajánlott, de nem kötelezõ.
Sõt, mi több, az unofficional patchek is okozhatnak bugot, ha a magyarítás után teszi fel a játékos, a végeredmény egy angol-magyar "vegyesvágott" lehet

Azért ez így nem teljesen igaz. Pl. ott vannak az Unofficial patchek, amiket tekinthetünk modoknak és elég erõsen ajánlott a használatuk. Engem sok bugtól megkíméltek...
genndy
Nem, mert nincs ilyen. Semmi sem kötelezõ.
Egyébként bannerben a Modok fül, meg Nexuson a Top100-ból szemezgess.

üdv, valaki tudna nekem olyan modokat mondani amelyek szinte kötelezõek a játékhoz? 😄
Köszi elõre is.

Wot: Totti93

joceruza
Mégegyszer köszi mindenkinek! Egy próbát megér.

Intel Core i5-4460 , Kingston 8GB DDR3 1600MHz HyperX Fury , Gigabyte GTX750 Ti 4GB DDR5 GV-N75TWF2OC-4GI

genndy
Biztosan, hiszen a mod is CK-val készült. A hogyanját ne kérdezd, sose használtam. Nem olyan egyszerû azért.

PiszkosFred
Konkretan azzal hoztak letre, igy torolhetsz is belole barmit. De azert csak ovatosan, bonyolultabb annal, mint ahogy az elsore tunhet 😊

“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”

joceruza
Bocsi! Akkor ezzel a prorammal akár azt is meg lehet oldani hogy az"Immersive Armors v7"-bõl el lehet távolítani mondjuk a fele ruházatot?

Intel Core i5-4460 , Kingston 8GB DDR3 1600MHz HyperX Fury , Gigabyte GTX750 Ti 4GB DDR5 GV-N75TWF2OC-4GI

joceruza
Köszönöm a gyors választ!<#worship>

genndy
Creation Kit kell hozzá, ingyenesen letölthetõ, abban lehet az .esp-ket módosítani.

joceruza
Helló mindenkinek!
Tudnátok segíteni abban hogy hogyan lehetne egy modot magyarítani? Ez a mod a "Realistic Needs and Diseases" lenne. Elõre is köszönöm!

Az is lehet. Meg az is, hogy a felhasználó szép nõi lábfej fétises.<#vigyor3>

Fantusz
A képek azt sugallják, hogy a modder nem rossz szabómester, divatos ruhákat tud varrni, de a csizmadia és cipész mesterségben nem jeleskedik

Meg van.
player.addspell 4efc1
majd,
player.removespell 4efc1

és a láb nem füstölög tovább. 😄

Kikacsolgattam a modokat egyenként melyek okozhatják, de egyik sem iktatta ki.

Azt sikerült kiderítenem, hogy ez a Dwaren spider steming feet effektje, de, hogy hogyan került a karakteremre azt nem tudom.
Frosbite-ot már a kezdetek óta használok és csak most jött elõ ez a füst cucc.
A ruha a West Wind Combat Series craftolható változata.
http://www.nexusmods.com/skyrim/mods/48573/?

Szerintem az egyik legjobban eltalált ruha mod.

Calver
mintha SkyUI-nál lenne ilyen lehetõség, nem? h kiírja a raktad lévõ effekteket?

#25895: füstöléstõl függetlenül, milyen páncél ez? mert kifejezetten kellemesen néz ki

"The trees move. Do you not see it?"

úgy nézem ez a Frostbite féle varázslat lehetett

Sok ember azt hiszi, hogy az anyukája méhéb?l csúszott ki, mint valami szépséges medúza. De a bajnokok tudják, hogy az apjuk tökéb?l jöttek.

olyan mintha a sárkány lélek nem ugrott a te testedbe😄

PiszkosFred
Ha semmi olyan extra hatás nincs a karakteren, se nem valami mod okozza, akkor tippre "beakadt" valamelyik korábban használt spell effektje, legalábbis annak néz ki. Lehet orvosolni, vagy konzollal, vagy a spell újra használatával, csak tudni kellene, hogy melyik volt az.

“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”

Sziasztok! az a helyzet, hogy elkezdett füstölögni a lábam. 😄 Így 110 óra játék után. Azt hittem, hogy a vérfarkassá válás miatt van, hogy bûzölgök és kb. valóban onnét származtatható az idõ mikor elkezdtem füstölögni, de hiába gyógyítottam ki magam belõle, még mindig gõzölög a lábam.
Vissza töltöttem egy régebbi mentést és ott még nincs ez a probléma, viszont a legutóbbi mentés 70 óránál tart, szóval elég sok minden oda veszne ha onnét folytatnám. Néztem neten megoldásokat rá de egyik sem vált be.

Itt egy kép róla:

http://www.kephost.com/view3.php?filename=a1_2014_1_27_in5fl77dyf.bmp

Voltam már szentélynél, ittam betegség kigyógyító potit, stb.
Van ötletetek?

Én nem raktam be semmi modot ( nem tom legendary editben mi van )

genndy
Tudom, de ha "crashelget", akkor azt én úgy értelmezem hogy egy darabig eljut a játékban, nem rögtön az elején lép ki.

Van egy régi bug ami miatt crashel a játék már a játék elején a hangkártya driver miatt, az elsõ kérdés is ez a gyik-ben.

az amúgyot nem rövidítjük ám-nak

genndy
Nem a hangtól függ. Minél több modot használsz, annál gyakoribb a crash. Fõleg a textúramodok tesznek be a játéknak a vram elfogyása miatt.

Frissítettem a hangkártya driverem legújabbra, hang 48000 stúdión van és mégis crashelget a játék.... valakinek nincs ötlete ( Legendary edition )

Fantusz
Fegyvereket, páncélokat, és a játék legjobb lovát bérgyilkosként kaphatod meg, plusz 30ezer arany körüli összeget...
Astridnál van egy tõr, a testvériség kiirtásával kb annyi a jutalmad, plusz 3ezer arany.
Játék-taktikailag problémás az, amit szeretnél, a polgárháborús küldetéssorban sem lehet tetszés szerint átállni egyik oldalról a másikra.
Nem állítom, hogy ez így rendjén van, alkalmasint kényszerbõl kell tovább lépni bizonyos utakon, ha haladni szeretne a hõs (vérfarkassá válás, polgárháborús választás, Testvériség tagként, vagy az ellen, Paarthurnax)

A kérdésedre válaszolva.
Azért mert mondjuk kaphatok esetleg valami jó fegyvert ,páncélt, aranyat.
Lehet hogy nem voltam eléggé figyelmes és nem láttam hogy ezzel a testvériség tagja leszek.
Amúgy meg abszolút nem szoktam kritizálni játékokat ,de ezt akkor is hiányosságnak látom,hogy nem dönthetek késõbb másképp.
Akkor hiába akarom fenntartani a jófiús álcát, valami nyoma csak marad 😊
genndy
Azt pont nem <#eplus2>
Mindegy, kifizeted a vérdíjat és kész, vehetsz majd házat.

Sziasztok !
Ha már a Testvériség ...
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Amikor a császárt próbáljuk megmérgezni , meglehet valahogy úgy csinûlni a küldesést , hogy ne kerüljön vérdíj a fejemre ? A késõbbiekben itt akartam házat venni .
Fantusz
Csapongó, következetlen döntésekre nehéz játékot írni, bár nem lehetetlenség.
A kunyhóban van választási lehetõséged, ha ott Astrid kérését teljesíted, bizonyítod neki, hogy te is bérgyilkos jellem vagy, s a szentélybe már testvérként léphetsz be...

A Skyrim játékmenetének egyik sajátossága, hogy gyermekeket nem
lehet megölni, sõt bántani sem.
Ha Testvérként lépsz elõször a Szentélybe, Babete élménybeszámolóját hallgathatod, nem kikerülhetõ jelenet, ha a bérgyilkosokat kiírtani érkezel, nincs ott a gyerek.
Egy elkezdett küldetéssort jogodban áll nem csinálni, túlbonyolítást azonban nem kellene elvárni (elõbb bizonyítod Astridnak a rátermettségedet, majd megölöd az egész csapatot - miért is? mi a célod ezzel?)

Elég baj ez hogy utána már nem változtatható a döntés <#conf>
Meg az is kemény hogy ha meg is lehetne ölni õket akkor sem engedi a játék hogy segítõt levigyek magammal mert hát azért elég nagy falat nekem ez a pár harcoska.<#lookaround>
Az utolsó mondatomat visszavonom. Upsz... bocsika 😄 Remélem jó játékoshoz híven mentettél az akció elõtt 😄
genndy
Ha csatlakoztál hozzájuk akkor már nem lehet kiirtani õket. Ahhoz
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Astridot kell megölni a kunyhóban, csak akkor indul ez a lehetõség.

Megpróbáltam megölni a búvóhelyen õket de már az elsõt sem tudtam.
Az élete lemegy ,de utána újra full életerõvel újratámad.
Malakai
Oda kell menni és felszállni rá. 😊

Ha elvesztetted a lovat, akkor fast travelt használj, ott meg kell jelennie (ha van ott istálló, akkor ott lesz).
Ha ott sem találod a lovat, akkor jó eséllyel elpusztult mikor otthagytad.

(\__/) ( X.x) ( } . { )

genndy
Gyorsutazásnál pl. megy veled.
Vagy mod: Convenient Horses. Ebben asszem lehet fütyülni amire odajön.

Ha veszek lovat, felszállok rá és megyek valahová, majd leszállok, ezzel nincs is bajság. De a ló marad ott a helyén. Hogy lehet késõbb újra elõhívni ha egy darabig nem használom?

Van már megjelenési dátum, 2015. Eddig 10e órájuk van benne. Ha abból indulok ki anno az Oblivionnál is jobbat csináltak. akkor itt sokkal nagyobb különbség várható a javukra egy már gyengébb történethez képest. nagyon város.