30713
TES
  • SaGa Jr
    Ismert hiba. Megoldás a problémádra az alábbi linken van:
    Esbern bug
  • Psychedelic #6402
    Van perk is, anélkül semmit nem ér, igy tudsz 2 enchantot is rakni 1 itemre. 5/5 enchanter, insightful, corpus, extra effect, ezek kellenek egy jo mage gearhez.
  • Nagydög
    Nekem az vele a bajom, hogy mikor attorik, akkor kicsit visszahokol a karakter, es mire elinditanam a valaszkuldemenyt, mar kapom a kovetkezot. Meg dolgoznom kell a hasznalatan.
  • Belkar
    Dede ha vissza viszed a kürtöt akkor kapsz egy lelket is ;)
  • tigeroo
    gyönyörű játék biza. minden ami az oblivionból hiányzott most megkaptuk
    (már a morrowindben is solstheim északi szigete volt a kedvenc helyem), a hangulat, a táj, az északi mitológia vonásai... a sárkányok már csak hab a tortán. erősen goty nálam, végre nem egy hígfos akciójáték rpg elemekkel, kedves molinő, bioware és a többi kontár tanulhatna az elfeledett útról, mert valami ilyesmi az rpg definíciója 2011-ben! parádés hogy közben multiplatform cím is...

na de hátha a szakma és a közönség által sikeres lesz a játék (sőt már az, olvastam lentebb valami 7 milliós eladást az első héten), remélem hogy példa lesz az ipar előtt, most jobban kellenek a gyöngyszemek mint valaha hála a sok 5-6 órás casual fos rókabőröknek.
  • haxoror
    Ha szeretsz "sokan lenni" szerezd meg a Dead Thrall spellt, Te + Lydia + 2 zombi mágus = 4 summon
  • SaGa Jr
    Nálam detto ugyanez a helyzet (nem lelket lehet ott kapni hanem szót tanulni).

• Sir Quno Jedi
    De azt vágjátok, hogy vannak a ward-ok. Ezek tulajdonképpen egész alakos pajzsként szolgálnak. Akadémián is tanítgatnak rá, hogyan kell használni. Namost már a második fajta ward is 60 armort ad és 60 mágia sebzést/hatást véd! És van olyan perkje ócsóé, amiben dupla a hatás, ha nincs rajtad páncél. Nomármost azt akárhogy is számoljuk mindjárt 120armor, ami nem piskóta... És ez elég alacsony szinten. Hátránya, hogy viszi a manát (bár ez csökkenthető) és neked kell aktiválni és tartani, mint a pajzsodat, szóval nem full time védelem, de távolharcos ellenfelek+mágusok stb. ellen nagyon faja. Felhúzod, védesz vele, aztán te jössz. :D
  • Belkar
    Valakinek sikerült az Ustengrav nevű dungeont teljesítenie? (úgy értem hogy a térképen azt írja hogy Ustengrav - Cleared) mert én már végigmentem rajta kétszer, végigugráltam az oszlopokon a ládához, bementem a vízesés alá, visszavittem a kürtöt és kaptam egy sárkány lelket és mégse írja ki hogy cleared :|
  • JethroHUN
    Én is így tolom, de valszeg cserélem a heavy settet, mert így lassú a karakter. Ha lenne dodge, mint obliban, h nyomtad az S+spacet- akkor hátra szaltózott :D
  • TVelvet
    Dualwieldel stamina lopós enchant kell. Problem solved. :D
  • Molnibalage
    Nekem most úgy 180 HP és 160 körüli ST van.
  • SaGa Jr
    Pontosan. Ha esetleg a karakter még enchanting-ra is pakolt derekasan és eléri a legfelsőbb fokozatot, akkor meg akár fegyverenként 2 hatás (összesen 4!) is figyelhet ami együttesen nagyon rombolóan hat az ellenfélre.

Plusz például két tőrrel nagyon pöpecül csinálja a kettős támadást (jobbos tőrön pördít egyet és fordított fogásba kapja hogy a penge hátra nézzen majd mindkettővel igen látványos kaszabolást végez).
  • Nagydög
    Na most azt hiszem, ez az az eset, amikor senki sem fog megroni erte, ha beszerzed a wiragbolti verziot.
  • Sir Quno Jedi
    Két egykezes durva varázsfegyóval ugyanannyi idő alatt sokkal több varászhatást tudsz bevinni, ami lehet sebzés pl. és máris jobb, mint a kétkezes fegyók. Egyikkel ölsz, másikkal soul trapelsz stb.
  • bega82
    Így van, pakolni kell a staminára is, nem csak health-re, és akkor nem lesz gond. Plusz már 20-as one-handednél mehet a fighting stance, amivel kevesebb stamina kell, 50-esnél meg mindkét pont legyen rajta a dual flurry-n, és akkor +35% sebesség a fegyverforgatásban. Innentől kezdve nem is fog hiányozni a pajzs meg a blokkolás!
  • Belkar
    Aha értem köszi.
  • Molnibalage
    Nem éppen, mert nagyon hosszú fegyverek. Rendszeresen csapok le úgy ellenfeleket, hogy hozzám sem tudnak érni.
  • whisper
    Újra kezdtem és azt vettem észre ,hogy oké ,hogy nagyot csapsz a 1 db 2 kezesezel de mire egyet ütsz addig 6-t kapsz és vagy kivégzed vagy szívás ezért gondoltam hátha jól fel poisonolsz egy axe-t aztán több találat több sebbzés lehet!
  • Molnibalage
    Az lentebb írtam, hogy nagy nehezebb letettem pár tárgyat ahova akartam, azt alvás után mégis fel voltak borulva. Mondjuk lehet, hogy Lydia rohant neki, bár a polct tetjén levő gyertyatartónak elégn nehéz nekimenni...

A tudtam volna, hogy máshol szebb és jobb van, akkor arra spóroltam volna. 5000 arany igen sok skillre mehetett volna vagy kovácsolás fejlesztésre. A könyvespolcot azért berendezem. :)
  • SaGa Jr
    Maximálisra fejlesztett alchemy mellett a legerősebb méreg ugyanannyit sebez mint amennyit gyógyítani tudsz (94-et). Alapanyagnak meg megteszi bármely két olyan dolog aminek a hatásai között szerepel a damage health. A neve meg az lesz amit te adsz neki.

Az általam eddig megtalált legerősebb méreg amire emlékszem az 75-öt sebzett (de magicka csökkentőből még csak 50-est találtam, bénítóból meg 7 másodperces volt a legerősebb amit láttam). Tehát méregből lehet erősebbet kutyulni fejlett alchemy segítségével, míg a házi készítésű gyógyító lötyik nem érik el az erősebb (100-150 és teljes gyógyítás) kapható és található itókák erejét.
  • MerlinW
    Dual esetében ezért kell staminára pakolni. Illetve van a one-handed ágon dual wield perk is (gyors támadás), valamint fele stamina power esetén, stb. Pajzs pedig nem kell. Én sem használtam soha, mint battlemage. Jobb kézben kard/fejsze/buzogány, bal kézben spell.
  • whisper
    na akkor keresek egy jobb meg egy bal kezes karaktert ÉN meg blockolok 8))

Hja orcot indítottam és ahhoz a 2 kezes balta illik csak gondolkdotam berserker féle orcon dual axe. de akkro majd máskor 8)
  • bega82
    Nekem nagyon bejött! Amikor már megvan az a pert, hogy gyorsabban csapkodsz velük, onnantól elég hatékony! És egy idő után sima bal klikkre mindkét fegyverrel suhint (legalábbis nekem úgy tűnik az animációból, de nem tudom, hogy ez a sebzésben számít-e), valamint nagyon jól néznek ki a különböző power attack-ok, és a kivégzések!
  • JethroHUN
    Ha mindkét kezedben van vmi fegyver, vagy spell = nem tudsz blokkolni.
    Kivéve ha pajzs. Ha fegyverrel akarsz blokkolni (1 kezessel) akkor a másik kezednek üresnek kell lenni.

2 karddal, azért nem jó menni a a dublás power attakkot az egész staminás kb.
  • MerlinW
    Női karakteremmel feleségül vettem Muiri da Markarth-t:) Házamban lakik továbbá Lydia harcostársam, nappal kalandozunk, éjszakánként hatalmas édeshármas leszboszpartikat tartok :D

Egyébként lvl25 battlemage vagyok 40 óra játék után. Főküldetéssel nem foglalkoztam a szürke szakállas - Dephni-s sárkányölés óta (asszem a 3. főqest szál)
  • Belkar
    Valaki leírná melyik a legerősebb health poison a játékban amit alchemyvel is lehet csinálni? és mik kellenek hozzá?
  • koschwarz
    két darab egykezes harcos karakternél az a baj, hogy két szájat kell etetni. meg nehéz két olyan harcost találni, hogy az egyiknek a bal, a másiknak a jobb keze van meg, bár ez nem feltétlenül szükséges. meg időnként veszekednek :DDD

na jó, szóval, kétkezessel asszem nem lehet blokkolni, tehát ott inkább a gyors elmozgásos harcmodor lehet a nyerő.

én speciel jobban bízom egy bazi nagy pallosban, már az obliban is szerettem a claymore-okat, az viszont lassabb, de nagyot sebez, és blokkolni is lehet.
  • Hunor1
    ne így fogd fel. Ez egy kifejezetten olyan elem ami segít abban hogy még jobban beleéld magad a játékba. nekem is több órámba telt amíg összehoztam a házat, majd miután láttam a szegényes berendezést akkor az összes komfortra mentem

( előtte marha fejjel összeszedtem mindenféle poharakat tálakat üstöket stb. hogy majd ha lesz asztal akkor majd minden legyen rajta. csak mikor "hazaértem" akkor láttam hogy fullos a berendezés, minden van benne! SŐT NÉHÁNY ARANY is volt a ládafiába! )

most mingyá megyek vissza feleségért... mivel a lejjebb linkelt leírásból láttam hogy a feleség BOLTOT IS NYIT BAZZE..!!! és állítólag NAPI 100 aranyat hoz a konyhára !!

Na tehát ezekkel az elemejjel is lehet a beleélést növelni.

Most azt fontolgatom hogy a következő karimat SIMA VADÁSZKÉNT indítom! Csak íjászkodás+tőr / semmi páncél elsőre! /.
    Vadászgatok ( fejlesztem a sneak+íjász tudományom )és csak abból tartom fenn magam, majd később nyilván tolvaj és brotherhood küldik ....
  • whisper
    Van valakinek tapasztalata 2 db egy kezeses harcos karakterrel? Van olyan hatásos mint a 1db 2 kezeses?
  • Tibbor
    Szívesen végigkóstolnám én az egész kertet, ha be tudnám végre szerezni a játékot...:((( Addig csak irígykedek itt a fórumban.
  • Sir Quno Jedi
    namost előkóstolod, megvan az első hatás mindenre. Aztán kuytlod őket az elsődleges hatásoks szerint, így eladható piton-ök leszenk belőlük. Nő a skilled (evéssel és kutyulással is), majd kutyulás közben simán kiderülgetnek másodgalagos stb. hatások szabályosan, szépen és ezektől is fejlődsz, kuytulsz jobbat stb.-stb. EZ a profizmus ám. :D Persze recepteket sem árt gyűjteni... (pl. diesase gyógyító potiét)
  • Molnibalage
    Így is és úgy is kiderülhet. 20-as alkímiám sincs, oszt mégis van olyan növény, aminek 3 hatását ismerem.
  • PiszkosFred
    Hat, valtoznak az idok :) Itt enned kell, ha elokostolas nelkul fozol, csak pocsekolod a draga alapanyagot.
  • SaGa Jr
    Ja és oblivionban tényleg nem kellett kajolni az első hatáshoz, ott 25%-ig csak az első hatást ismerted, 26-50-ig a másodikat és így tovább, automatikusan. Ez megváltozott a Skyrim esetében.
  • JethroHUN
    Csak az első tulajdonságát tudod meg ha megeszed, után csak úgy megy ha kísérletezel, tippeknél is kiírja a gép h úgy kell. Obliban pedig ahogy nőtt a skill úgy fedezted fel magadtól sorba a tulajdonságait a 4ből.
  • Sir Quno Jedi
    Há mer nem jól játszottad :D. Mondják is, hogy meg kell kóstolni a zösszetevőket és abból derül ki a jóság (azonnal méghozzá).
  • SaGa Jr
    Há' mondtam én ellent neked? :)
    Igazat adtam abban, hogy kajolni kell az alapanyagot ha hatást ismerni szeretnénk, csupán megemlítettem, hogy a felsorolt alapanyagok jó részénél mivel pont nem az első, könnyen megismerhető hatás a restore health, így marad a kutyulgatás össze-vissza, mint alternatíva a hatások kiderítésére (meg a receptek beszerzése/ellopása/elolvasása).
  • Tibbor
    Elnézést, de én pl. emlékezetem szerint egyetlen dudvát se kóstoltam az Oblívionban, a hozzávalók és a potik hatása kutyulás közben derült ki.
  • Sir Quno Jedi
    Tökmind1, ez így működik. Meg KELL enned a növényt/komponenst és akkor fedezed fel a képességeit/tulajdonságait. Így műxik az alkímia az Obliban is. Aztán után már megy magától. Ez a normál útja. VAGY össze-vissza keverheted őket, de minek?!?!?