The Elder Scrolls V: Skyrim

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Molnibalage
Biztosan meg fogom venni pusztán a kíváncsiság miatt, de hogy végig is fogom -e tolni...? A TES IV-et sem toltam végig soha, a III-at sem. A Nehimet igen.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Te tudod, te döntésed, de sztem még mindig az egyik legkomplexebb RPG a mostani piacon, vétek lenne kihagyni.

PSN/XboxLive Gamertag: FunnyMixer91 || Thrustmaster T300RS + T3PA + TH8A || iPad Mini 2 || Xiaomi Mi3

PiszkosFred
Ha teljesen dimamikus rendszert akarsz a sztorinak, pillango effektussal es folyamatos visszacsatolasokkal, akkor vissza kell terni a jo oreg pnp szerepjatekokhoz, mert a jatek-technika jelenleg ekkora szabadsagot nem tud adni a jatekosnak. Idovel talan, de egyelore orulhet a jatekos, ha a fobb pontjait a sztorinak tudja valtoztatni.

“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”

Molnibalage
Hát így tõlem bizotsan nem...
Nem baj, lesz idõ talán egyszer végigtolni a BG szériát.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Igazad van! Azonban a trend és az eladási mutatók nem az általad (egyetértek én is veled) kívánt játékelemek implementálását szükségességét tükrözik... magyarul cassualosodik a piac és ez is egy tény...

Oscar Wilde: Az egyszer? gyönyörök a bonyolult ember utolsó menedéke. Eredeti Bölcs: Légy rossz, a jókkal úgyis mindig csak kibaxnak.

Ma már nem csak a HC közönség a lényeg. Egy nagyon mély és komplex RPG-t nem sokan vennének. Egyszerûsíteniük kell, ha pénzt akarnak látni, ez van 😞

PSN/XboxLive Gamertag: FunnyMixer91 || Thrustmaster T300RS + T3PA + TH8A || iPad Mini 2 || Xiaomi Mi3

Elnézést, ez akkor nekem kimaradt 😊

Molnibalage
Halkan kérdem meg, hogy mi a péket csináltak 15 évig a játékfejlesztõk a grafika csiszolásán kívül? Vannak olyan 15 éves RPG-k, amikban a skillek használata érdelmesebb és valóban ki van használva. Röhej.

Molnibalage
A véletlen generálásnak semmi köze ahhoz, amit én írok. Pl. arra gondolok, hogy éjszaka betörsz valaholva, majd rákened másra egy szomszéd flaluba és egy kis asztrál / mentálmágiával jól egymásnak uszítod a két falut. Miközben õk halomra ölik egymást, te kifosztod õket.

Aztán persze a lakosok halála miatt az ott levõ szakemberek tudása elveszehet, stb.

Ilyen szintû kihatásra vágyom. Legyen súlya annak, amit csinálsz.

Bemutatóban említették, hogy 7 fõ régió lesz: Tundra, Tajgai Erdõ (fenyves), trópusi erdõ és még ki tudja mik...

Oscar Wilde: Az egyszer? gyönyörök a bonyolult ember utolsó menedéke. Eredeti Bölcs: Légy rossz, a jókkal úgyis mindig csak kibaxnak.

Nyílazos jelenetnél kicsit hülye az AI ez tény!

Kicsit sokat vársz el nem??<#smile> Ez egy jövõbeli technológiát igényel és jó pár év fejlesztési idõt (10 minimum)! És mekkora lenne a játék mérete 50 GB?

"A másik , hogy mikor lesz olyan szinten dinamikus egy RPG, hogya fõsztorit leszámítva egyfajta dinamikus RPG menjen a háttérben ami bizonyos szitnen a fõszálat is befolyásolhatja? Pl.lerombolhatsz, gyilkolászhatsz és emiatt akár embereket is egyáms ellen hangolhatsz, stb. akiket rá lehet venni ezáltal bizonyos dolgokra."
Radiant Story, ez felel minden mellékküldiért, véletlen generálja õket, illetve te is befolyásolhatod az általad említett dolgokkal.

"alagutat ásol"
És akkor vagy Minecraft-szerûen 3 csapásból megvan egy alagút, vagy 4 órán át nyomogatod a gombot, az jó lenne? Lenne értelme? Hová ásnál mégis?

"A grafika elég szép nekem, de az objektum sûrûsséggel van a bajom. A Gothic 3-ban voltak valódi sûrû erdõk, ahol 3 lépésre is alig láttál. Itt nem látni ilyet."
Oblivionban ilyen volt, ez viszont tundra vidéken játszódik, ott azért ritkán van olyan sûrû erdõ... Az éghajlatnak megfelelõen modellezték le, teljesen korrekten.

Molnibalage
Mikor jutnak már el oda, hogy egy RPG-ben olyan mélységben lesz applikálva a lopakodás, mint mondjuk egy Thief szerû játkban? Röhejes, hogy lenyilazza a célpontot, a másik meg bambán ott áll. Fansztasztikus. Ez a lopakodás orientált? Ez valami vicc?

Mikor lesz az végre, hogy nem halálos módon és trükkösen lehesenn jó sok küldetést megoldani? Elvileg eszement fizikai motorokat írnak, de nem látom, hogy ez kihasználná értelmes módon bármi is.

Pl. miért nem lehet olyat csinálni, hogy alagutat ásol, falat bontasz, ablakkeretet emelsz ki, stb? Ez persze zajjal jár, amit szintén lehet modellezni. Hol van az iterakció a környezettel? Miért annyiar statikus a környezet?

A másik , hogy mikor lesz olyan szinten dinamikus egy RPG, hogya fõsztorit leszámítva egyfajta dinamikus RPG menjen a háttérben ami bizonyos szitnen a fõszálat is befolyásolhatja? Pl.lerombolhatsz, gyilkolászhatsz és emiatt akár embereket is egyáms ellen hangolhatsz, stb. akiket rá lehet venni ezáltal bizonyos dolgokra.

A grafika elég szép nekem, de az objektum sûrûsséggel van a bajom. A Gothic 3-ban voltak valódi sûrû erdõk, ahol 3 lépésre is alig láttál. Itt nem látni ilyet.

Tárgyrendszerrõl még nem hangzott el semmi??? összetenném a két kezem ha visszahoznák a Morrowind beli dolgokat... jobb-bal kezes kesztyûk és vállvértek pl. ....

Asus P5K, Intel Core 2 Duo E8400, Asus Silent Knight AL, 4Gb Kingmax, Asus HD4850+Thermaltake Duorb, Logitech Cordless Desktop Wave

Büdös Bohóc
geci, ez a játék ahogy jön, egyre jobban várom

\"kiskirája helyesen bocs, hogy kijavítalak...\" You could be Hoffed

Lesz dark brotherhood céh.

W11 x64, AMD Ryzen 7 5800X3D, 64 GB DDR4 RAM, GF RTX3060 12GB

Az azért tisztán látszik, hogy itt nincs szó vadiúj engine-rõl, ez az elõzõ továbbfejlesztett változata. Mondjuk nekem pont elég ez a grafika.

W11 x64, AMD Ryzen 7 5800X3D, 64 GB DDR4 RAM, GF RTX3060 12GB

BEAST
Valószínûleg nagyrészt csak reklámszöveg, hogy az lehetsz ami csak akarsz, de talán lesznek majd passzív sárkány képességek is a tûzköpés meg az üvöltés mellett. 😄

Viszont számomra hatalmas plusz, hogy végre nem kell választanom a varázslás és a harc között. Remélem lesz megint Dark Brotherhood, vagy másik assassin guild mert már lelki szemeim elõtt látom a karakteremet. 😄

"Beware of the blindness of those who would follow, and the damnable lure of those who would lead."

Fehercsoki
Az eddigi animációk nagyon szépek,érdekes lenne egy oblivion szintû ugrás ezek mellé.

tényleg lesz merevedés megjelenéskor <#idiota>

amúgy, ez a sárkánylélek elszívás nem mágus karakternél,hogy fog mûködni?
pl a frost dragon lelkébõl egy stealth karakter más képességeket kap?
mert én nem akarok a tolvajommal ide-oda varázsolgatni,ha lehetne 😊

ja és ami még a legelején feltûnt,hogy tps módban nem ugrott, gondolom azóta sem lett szebb az a mozdulatsor animáció 😊

összeségében, a videó alapján eddig nagyon tetszik

How much can you take,before you snap?

broman191
A sárkányharc abszolút szájtátós volt, ahogy megjelenik...ahogy...minden. <#wow1>

MSI B450M Mortar Max | AMD Ryzen 5 3600 | G.SKILL 32GB DDR4 3600MHz CL16 | MSI RTX 2060 Gaming Z 6GB GDDR6 | 1TB M.2 SSD | 3TB HDD | Thermaltake Hamburg 530W | Acer XFA240 | Win 10 x64

Kly
<#eljen>

Scientia potentia est.

Teppik Amon
Zsírkarajság!

Teppik Amon, Dzsel-völgy, Piramisok

Voyager5
Már csak azt kéne tudni, hogy az engine képes lesz-e kezelni sok npct egy helyen, mert a gamebryonál az nagyon illuzió romboló volt, hogy volt egy utcán kb. 6 npc azt csá, üres volt az egész világ, hiába volt nagy.

grebber
DX9-es game-et is el lehet kurni hogy akadjon jó gépeken is!

Next PC upgrade: 2022

Reméljük igazad lesz, mert még így is nagyon szép kis játék lesz! És ha még a 150 dungeon-t, vagy a 7 különbözõ régiót nézzük, valamint a mindkét kezet használó harcot (+ a kicsit vikinges tundrai helyszínt, ami nekem egy nagyon kedves helyszín számomra... vikings rulez)
, akkor egy nagyon jó kis játékkal állunk majd szemben!

A sárkány harcok meg szerintem szuperek (sárkányok nem script szerint támadnak, hanem önálló életet élnek és bármikor megjelenhetnek... akár párban is)!

Szép volt, de azért nem crysis szintû. Nem hiszem, hogy nagy gépigénye lesz, fõleg, hogy dx9-es lesz szerencsére. Oblivionnak azért volt nagy gépigénye, mert nagyon szarul volt optimalizálva.

Lesz egy 20 perces demó is ,de azt sztem rossz minõségben fogjuk csak látni, mert zártkörû konferencián mutatják majd be, ha jól értettem a dolgokat!

Az elõbb láttam egy rövid bemutatót a játékból! Ez a Skyrim hatalmas lesz! Szerintem 3 évig ezt se fogjuk fullon futtani, mint ahogy az Oblivionnal volt annak idején!

A sárkányok, mamutok, óriások baromi brutálisan néznek ki!

Kíváncsi leszek milyen gépen fog ez egyáltalán normálon elfutni... Az egyik fejlesztõ kijelentette, hogy eléggé kihasználták a technika adottságait (ami szerintem = brutális gépigény!!!!!) De ehhez hozzáteszem, hogy szerintem sokan ezért vesznek majd új gépet...

BEAST
11.11.11.

Nagyon jó játék lesz ez, megyek hibernáltatom magam 😄

"Beware of the blindness of those who would follow, and the damnable lure of those who would lead."

Mindjárt kezdõdik az E3-as Skyrim Demo bemutatása: Gametrailers-en élõben mutatják majd!

Teppik Amon
A morrowind és az Oblivion is hónapokba tellet nekem, pedig nem keveset nyomtam naponta. Volt hogy már az utcán is lehajtott fejjel jártam mert virágokat kerestem az alkímiához <#idiota>
úgyhogy nagyon várós 😄

Ez egy teljesen nyitott világ nincs rögzített útvonal mint a Witcherbe. Az Oblivion nekem simán egy hónapig, sietés nélkül eltartott. Minden attól függ mennyi melléküldetés van(Oblivionban közel száz fölött volt.) És persze a véletlen quest generátor is nagyon sokat fog számítani. Ettõl függetlenül a Witcher 2 még lehet az év rpg-je elég tökéletes lett.

bardocz
Az úgy már valóban nem túl hihetõ. Csak kell valamit hagyni az ötödik részbe is;D
koschwarz
valszeg félreértés.

\"...gyönyörű, fiatalos, matrózos...\"

koschwarz
<#eljen><#eljen><#eljen><#taps><#taps><#taps>

a hand to hand-hez: egy varázslónak szerintem igencsak jól jöhetett az oblivionban. persze tényleg nem kicsit furcsa, hogy egy páncélos ellent ütünk ököllel, de hát nem is a realitásról szólt az egész.

egy jól felfejlesztett h2h-val, megtoldva a varázslatokkal, kifejezetten durván földre lehetett küldeni az ellenfeleket (mivel ugye nem csak hp-t, hanem staminát is levett).

\"...gyönyörű, fiatalos, matrózos...\"

wedge31
Itt a fõszálnak írnak 300 órát mellékküldetések nélkül, na ez az ami szerintem kacsa.

In my restless dreams, I see that town... Silent Hill.

Palinko
az 1 es 20 fölött a 2 es nagyon rövid lett
broman191
Az Oblivion-ban nálam volt ~250 óra, elmászkálva, nézelõdve, minden feladatot megcsinálva, így nem kizárt a 300 óra a folytatásban, persze elõszeretettel kozmetikáznak az ilyennemû adatokon általában. A Witcher 10 órája pedig elég donequick jellegû végigszaladgálás lehetett, mert nekem több nap volt mindkét rész. 😊

MSI B450M Mortar Max | AMD Ryzen 5 3600 | G.SKILL 32GB DDR4 3600MHz CL16 | MSI RTX 2060 Gaming Z 6GB GDDR6 | 1TB M.2 SSD | 3TB HDD | Thermaltake Hamburg 530W | Acer XFA240 | Win 10 x64

bardocz
Nem tudom te a witchert hogyan játszottad, de nekem simán megvolt a 100 óra, és nem csináltam meg minden mellékküldetést.
Palinko
ezt a 300 órát én sem hiszem el. max úgy mint a witchernél 60 ból lett 10...
wedge31
Whiterun városát barna és zöld tundravidék veszi körül.

A mammutok általában csordában járnak és szinte mindegyik példány hatalmas jószág. Ha egy mammut önfejûen megtámadsz, számolj azzal, hogy az egész csapatot magadra haragítod.

Az egyik harcias sárkány olyan erõs, hogy még egy óriást is képes a karmaival felemelni.

A sárkányok néha egymással is harcolnak, vagy egyszerre ketten támadnak a játékosra - bár nem túl gyakran.

Nem minden sárkány köp tüzet, vannak más típusúak is.

Kitudódott az egyik fõellenség neve, a beszédes Draugr Overlord névre hallgat.

A Ward varázslat voltaképpen egy mágikus pajzsot von a játékos köré és hatékony használatával, alternatívaként mással is kombinálható.

Három crafting-rendszer van a Skyrimben: varázslat-létrehozás, alkímia és kovácsolás.

A Skyrim kazamatái a Bethesda szerint a legjobb módja annak, hogy megírt drámai élményt nyújtsanak.

Óriások lábujjait és orrait is zsákmányolhatjuk (jó pénz fejébe). - GK

Minimum 300 órás lesz a játékidõ. - ez valszeg nem igaz...

In my restless dreams, I see that town... Silent Hill.

grebber

Next PC upgrade: 2022

broman191
Szerintem eddig sem volt értelme a pusztakezes harcnak. Értelmetlen és irreális is az ellenfeleket - fõleg ha páncélozottak - kézzel ütögetni. Kiütik a kezedbõl a kardot - azért kell egy másodlagos fegyvert rendszeresíteni, amelyet gyorsan elõrántasz ha az elsõdlegessel bármi törénne (és ott a varázslás is). Az egyetlen hely ahol értelmélt látom a kézitusának, az az arra kitalált hely, szóval kocsmaharc pénzért - mint pl. a Witcher 2-ben. Ott sem lett volna értelme más körülmények között kézzel-lábbal harcolni, nem csoda nem is volt rá lehetõség. 😊 Nagy valószínûséggel nem a technikai megvalósítás miatt nem került a játékba, csak érezhetõen fura látvány lett volna ha valaki elp1csáz egy sárkányt kézzel-lábbal, Van Damme módra. 😄

Kly
Egy biztos, a trailer megtekintését követõ erekció mindig megvolt <#idiota>

Scientia potentia est.

Kly
Egyrészrõl megértem, hogy kihagyják a játékból a pusztakezes harcot (rengeteg ütéstechnikát és kombót kellene lemodellezni és beletenni a játékba, ha a fegyveres küzdelemmel egyenértékût szeretnének létrehozni, ami már egy verekedõs játék szintjét ütné meg és ekkor még mindig szó sem esett a láb küzdelembeli használatról, ami harc közben legalább annyira fontos, mint a kézé, tehát nem mehetnek csak úgy el mellette), de ugyanakkor nekem ez nagy csalódás, hogy kihagyják teljesen (?) ebbõl a részbõl a kézitusát. A korábbi TES részekben sokszor úgy adódott, hogy a puszta öklömre kellett hagyatkoznom harc közben, mert példának okáért kiütötték a kardot a kezembõl vagy csak szimplán elkopott a pengéje a túlzott használattól - megjegyzem, ez utóbbi szerintem irreálisan gyorsan következett be, remélem csiszolnak ezen a durability rendszeren. Ezt javíthatnák úgy is, hogy a fegyver (szinte) soha sem kopna el oly mértékben, hogy ne lehessen egyáltalán használni, viszont a sebzése az él kicsorbulásnak köszönhetõen drasztikusan esne, így a kovácsolásnak továbbra is megmaradna az értelme.

Ettõl eltekintve, a többi újítás nagyon jól hangzik. <#eljen>

Scientia potentia est.

broman191
Megjósolták a jövõt! 😄

Teppik Amon
Igen, ez pont így fog történni!

Palinko
<#eljen><#nevetes1>