30713
TES
-
#6363 Akkor én marha elszórtam egy rakás pénzt, mert elfelejtettem, hogy a Companion ad szállást... -
Tibbor #6362 Igazad van, "kissé" alulértékelték a forgalmazók a keresletet, mert pl. itt Miskolcon se lehet az 576 Kbyte-ban kapni, a webáruházakba pedig csak november végére ígérnek utánpótlást.Hét végén még teszek egy körutat a MediaMarkt-Cora útvonalon, de nem sok reménnyel.Nem is emlékszem, elfogyott-e valaha ilyen gyorsan játék? -
#6361 Custom renderer + konfig bütykölés. -
Hunor1 #6360 AZ ÖSSZES FILÉT BE KELL RAKNI !! azt az init pedig +ba amit a kártyádnak megfelelő mappában van /ATIvagy NVIDIA mappából A TÖBBI MELLÉ / -
SaGa Jr #6359 Molnibalage:
Nem csak hangulati elem (bár skill az tényleg nem fejlődik tőlük de nem már ez legyen az elsődleges szempont), az összetettebb kaják például tudnak több hasznos dolgot is biztosítani azon túl, hogy egy gyengébb gyógyitallal felérő hatásúak vagy épp stamina visszatöltők.
A különféle stew típusú kaják növelhetik is a tulajdonságokat ideiglenesen, vagy egyszerre adnak (regenerálnak/gyógyítanak ahogy tetszik) health és stamina pontokat, a fondue például mágivál csinál hasonlókat (növeli is a magicka pontokat és regenerálja is azokat), avagy akad ami kicsi de folyamatos, hosszan tartó folyamatos regenerációt ad (zöldségleves például egy jó ideig megnöveli a health és stamina regenerációt igaz csak 1 ponttal de néha ennyi is elég tud lenni).
Sir Quno Jedi:
Ez igaz, kétségbevonhatatlan és néha káros (még ha csak ideiglenesen is). :) Az általam felsorolt növények nagyobbik részének mondjuk pont nem a restore health az elsődleges hatása így megevésükkel azt pont nehéz kideríteni. -
bega82 #6358 Köszi. -
#6357 lenyugtatja az ellenfelek egy kis időre. -
bega82 #6356 Imperial-nál a voice of the emperor power az mit tud? -
Hunor1 #6355 THX !!! -
#6354 Ezért megéri, de nagyon drága előállítani ha veszed a cuccot hozzá:
Elsweyr Fondue:
Increases Magicka regeneration by 25% and increases maximum Magicka by 100 for 720 seconds. (Eidar Cheese Wheel[nehéz találni, alig árulják, Moon Sugar[alacsony skillel 100G csak Khajitknal van, Ale)
Ugyan ilyen van stamina verzióban ahhoz egyszerűbb nyersanyagot szerezni. -
SaGa Jr #6353 A 2-es a helyes megoldás (kulcsos ajtó zárja el a lejutást Blackreach-be). Szóval felfejlődsz, felkeresed a quest indítóját és indul a buli. -
#6352 Én csak egy szintet léptem ugy mert baromi unalmas és a nyilak is eltünek. -
SaGa Jr #6351 Nem volt semmi célirányosság nálam sem azon túl, hogy a fő szál előtt el akartam végezni az összes céh feladatait (ámbátor a dark brotherhood-ba és a thieves guild-ba is véletlenül futottam bele, nem tudtam hová vezet), illetve ami feladat szembe jött és szimpatikus volt azt megcsináltam.
Whiterun-ba én elég sokára estem be. Addig meg az érdekesebb cuccokért visszajártam a lelőhelyükre és így szállítgattam be Falkreath-ba (én ebbe az irányba indultam el aztán innen észak jött majd kelet és le Riften felé végül vissza középre és így jutottam el Whiterun-ba végül). De simán lepakoltam a kipucolt bandita tanyák padlójára is a cuccokat egy helyre aztán ami kellett azért visszamentem.
Persze, hogy jó a Whinterun-ban lévő vityilló, de van nála jobb és ha nagyon tárolgatni akar az ember akkor ott van helyben az ingyen szállás és tárolóhely a companions csapatnál is. A földre szórt cuccok sem nagyon tünedeznek el ha azt nem forgalmas helyen pakolja ki az ember (lakott területen meg is szólnak érte az őrök ha ilyet tesz a játékos). Ráadásul ugye ahogy említve is volt, azért a házért legalább 5000-et kell kicsengetni ami nem mindenkinek lesz adott ha a fő szálat követi lelkesen. -
#6350 Elején nem kell ezzel törődni. Összes alapanyagból be kell zabálnie gyet-egyet, akkor rájövünk az első tualjdonságár aminenk és máris gyárthatjuk az italokat nyakr főre. Közben rájöhetünk a második tulajdonságukra is így néha, illetve lesz skill ehhez még pluszban stb.-stb. Kezdőknek jó az. Majd ha már komolyabb alchemy-je van, akkor bedurvulhat a dolog. -
Flora2 #6349 Köszi, ezt ki fogom próbálni, nekem is ez a problémám. Csak az az egy ini fájl kell, igaz, a többi bezippelt fájllal nem kell foglalkozni...? -
Hunor1 #6348 bazz pedig sejtettem hogy ezt is lehetne. egyszer kipróbáltam de csak kb 12 nyilat lőttem ki a célbabára, csak mivel nem csinált semmit azt hittem hogy ez csak olyan dísz és semmijen gyakorlati haszna nincs.../ gondolom el kell találni a célkör közepét ugye? mindegy milyen távolról találok be? / -
#6347 A sima főzőcskézésnek van értelme? Mert totál harmatos dolgokat tudtam eddig főzni. Nem néztem meg mindent, de mivel semmilyen skillt nem fejleszt gondolom, hogy egyik sem lesz túl táp, csak hangulati elemek főleg. -
Droughert #6346 Fasza, mindegy sikerült szereznem steam kulcsot, de ha már nem vásárolható digitálisan akkor legalább legyen elég dobozos verzió.
Akkor a RAGE is azért nem látható a storeban.. Nem értettem, hogy ha már meg tudtam venni, ott miért nincs. -
#6345 Oda állsz egy céltábla elé és lövöd amig van nyilad. -
SaGa Jr #6344 Pár alapanyag aminek van gyógyító hatása akkor hogy segítsen fejlődni (kísérletezgetés eredménye volt nálam is hogy mi mivel párosítható össze jól és legfeljebb 3 alapanyag használható egy lötyihez ezt ne feledd):
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Blue mountain flower, butterfly wing (repkednek mindenfelé lepkék amiket el lehet kapni és belőlük szerezhető), Blisterworth, blue dartwing (ez a szitakötő, víz felett repked alacsonyan), Charred skeewer hide (ez a cucc jó a cure disease lötyikhez is), daedra heart (ez kell egyébként daedric fegyverekhez és vértekhez is), Eye of Sabre cat (marha ritkán dobják a macsekok), imp stool (gomba, leginkább barlangok padlóján nő), rock warbler egg (ez egy zöld, pettyes tojás), swamp fungal pod (vízparti göcsörtös növény ha jól emlékszem de lehet hogy hegyes fűféle), wheat (gabona, kis bálákba rakva számtalan farmon megtalálható).
De nem rossz még ha például nem direkt gyógyító, hanem regenerációt gyorsító löttyöt készítesz (regenerate health). Ahhoz jó például a vampire dust (bár ezt inkább a láthatatlanság löttyökhöz szoktam használni), namira's rot (ez valami gombaféle volt ha jól emlékszem), nordic barnacle (mini pöffeteghez hasonló, talajon, néha víz felszín alatt található növény), luna moth wing (lepkeféle, talán a sárga), juniper berries (egészen lapos, talajon növő kékes színű bogyós növény, ritka), garlic (fokhagyma, ha éppen nem kell főzéshez a táplálóbb egytálételekhez akkor ide is felhasználható).
Az erősségről meg annyit, hogy bizonyos szint felett jönnek majd az olyan piák amik akár 150-et is gyógyítanak (van belőle stamina és mana változat is persze) vagy teljesen felgyógyítanak. Na ilyet még teljesen kifejlesztett alchemy által sem tudsz kreálni. Ellenben az egyéb löttyök esetében a fejlettebb alchemy által sokkal hosszabb hatóidőt tudsz majd elérni, illetve számos összetettebb, jótékony hatású itókát kikeverni.
-
Csokis #6343 Mert a Bethesda kötött egy szerződést, hogy bizonyos országokban ne legyen megvásárolható Steam-en, csak dobozosan! A Rage sem vásárolható megy magyarországról a Steam-en. -
bega82 #6342 Ez Skyrim, a nordok otthona. Többnyire ilyen, de a térképen barangolva többféle környezet is található. Nekem az őszi nyírfaerdős környék tetszik a legjobban a színes levelekkel, iszonyat hangulatos! -
Hunor1 #6341 Íjászat ágat fejleszteni van valami jó gyakorlat ???
/ mint pl a kovácsolásnál rahedli tőrt gyártani /
Vagy csak minni és minden lőni ami csak mozog?? / banditák, állatok stb/ -
Droughert #6340 Az viszont elég gáz, hogy nem lehet beszerezni, nagyon sokan warezt fogják választani, utána meg nem biztos, hogy még meglesz a késztetés a vásárláshoz.
Steam amúgy miért nem vásárolható ha amúgy is steamről lehet letölteni? -
Belkar #6339 Ez egy bug és így kell helyrehozni:
http://www.minecraftforum.net/topic/786124-skyrim-a-cornered-rat-bug-fix/ -
johny85 #6338 végig ez a kopár télies pálya lesz vagy változnak az évszakok? -
Hunor1 #6337 ok, tegyük fel hogy elértem a 30-as levelt.
1. előbb el kell menni/felfedezni a város bejáratát?
vagy
2. egy küldetéssel/miatt kell oda menni és CSAK ÍGY jutsz be? -
Nagydög #6336 Elkapkodtak na! -
Hunor1 #6335 A házasságról és előnyeiről itt egy kimerítő leírás !! /FAQ is lehet akár/
mindent a házasságról ITT olvass
-
#6334 CDG-ba nov 25. -
#6333 Nem ertek egyet. A kezdeti kalandok soran igenis jo, ha van egy raktarunk, meg akkro is, ha egy fakunyho az Whiterunban. Nem minden jatekos ismeri annyira a "mit-merre-hogyan"-t, mint te, aki celiranyosan halad a kuldetesek es a frakciok kozott, az elore legyartott terv alapjan. Aki csak vakon kalandozik, elvezve a vilagot, nos... mire igy gyalog/loval eler az ember a DB-hez vagy akar Windhelmben, tobb jo cuccot is talal, amely nem keves suly/arany.
Jo az a haz, raktarnak mindenkeppen, foleg, hogy a kezdo jatekosok 90%-a beesik Whiterunba, es megoli az elso sarkanyt a Jarl es emberei segitsegevel - amivel szabad az ut a hazikohoz. -
SaGa Jr #6332 Már leírtam. :)
Heamus Mora feladata volt ami bevitt. Ehhez el kell előbb érni a 30-as szintet (ahogy az oblivion-ban is).
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Maga a helyszín meg északon van tulajdonképpen menni kell tovább észak felé a mágusok tanyájától ki a jégtáblákon míg egy olyan jéghegyhez nem ér az ember ahol egy csónak is ki van kötve. Na ott kell bemenni és beszélni egy delikvenssel aki elindít a feladatok sorozatán.
A feladat többszintű, jó hosszú de a jutalom sem kispályás. Egy könyv amit egyszer lehet használni és elolvasásakor választani kell egy irányultságot. Van warrior (fegyver és vérthasználatok), thief (lopakodás, duma, zsebelés, zárnyitás és talán a light armor) és mage (varázslat iskolák skill-jei) irány. Az adott ághoz tartozó összes skill fejlődik az elolvasástól. -
Csokis #6331 Keresgettem a játékot boltokban, de csak egy helyen találtam raktáron! Minden oldalon November 29. az érkezés az "utánpótlásnak"! -
SaGa Jr #6330 Ne kattints rá, mert akkor feljön egy ablak hogy nincs elkölthető pont (akkor is ez jön elő ha éppenséggel jelzi az alsó sarokban hogy van pár lélek ami elkölthető), hanem billentyűvel menj rá, ne jelöld ki csak legyen az ami éppen ki van emelve és úgy nyomj rá az r betűre. Persze ez csak akkor igaz ha van is lélek tartalékban. :) -
#6329 Nem az erősséggel van a bajom tudom, hogy gynege az alacsony skill miatt. A problémám az, hogy nem tudok mitből keveri. Minden virágot és szirszart felveszek, de ha eddig 10 healing potit csináltam, akkor sokat mondok... -
Hunor1 #6328 Saga spoilerben leírod hogy pontosan melyik küldivel jutottál be abba a városba amit leírtál alább? -
SaGa Jr #6327 Megnézed milyen vért van rajta. Ha bőrpáncél vagy könnyű, sok minden szabadon hagyó akkor ő könnyű páncélt fog csak viselni. Ha meg plate jellegű (mindegy hogy iron vagy steel), masszív fém páncélt látsz rajta akkor csak nehezet hajlandó viselni.
Ha nehéz akkor csak olyat fog felvenni, míg ha könnyű akkor meg csak olyat, így hiába adsz neki a legerősebb típusból ha az pont nem olyan amit ő viselni tud.
Mágikus ékszerekből is azt fogja használni amelyik neki szimpatikus. Ha csak kettő van adva neki (ennyi lehet összesen egy karakteren) akkor hacsak nem teljesen ellentétes a beállítottságával, fel fogja venni azokat. -
#6326 alkímia szívás. legjobb, ha vásárolsz hozzá alapanyagot (pl Whiterun-ban is van alkimista), de úgy is szívás fejleszteni. én spec kihagytam, mert... minek? találhatóak a játékban olyan piák, amik majdnem egy szinten vannak maxolt alkimista alkotásaival, és enchanting meg smithing sokkal hasznosabb, valamint ezerszer könnyebben fejleszthető "craft" képességek. -
#6325 Hiába amíg nem raksz rá perk pontot, addig elég gyenge potikat tudsz csinálni, amúgy tele van minden nyersanyaggal, csak az alap potid a 22 hp v mp körül tölt vissza... meg alig fejlődik, már craftoltam vagy 100at... de még mindig csak 26 :/ -
SaGa Jr #6324 Nem feltétlenül nehéz sárkányok ellen közelharci manussal bunyózni csak más taktikát kell használni (expert fokozatban játszom de gondolom alacsonyabb fokozaton egyszerűbb) mint a másik két karaktertípus esetében.
A dolog trükkje, hogy meg kell várni míg a dög leszáll, aztán gyorsan le kell üvölteni(az alapból megtanul képességgel, a lökéshullámmal mert akkor pár másodpercre elkábul), majd elkezdeni csépelni. Ezt általában még egyszer meg kell ismételni, néha kétszer.
Egy ancient dragon (50-es szintű dög) általában 3-4 sima és 2-3 power ütésből leküzdhető. Ehhez persze kell egy jó vért ami megvéd a harapásaitól (a mocsok 300 körül sebezget szóval jó erős páncél kell magas páncél skill értékkel) meg egy jó közelharci fegyver. Én már egy jó ideje a saját magam által felerősített blades kardot használom, ami egy egykezes kard (a fő sztori során lehet felszedni elég hamar és nagyjából egy ebony kard szintjén áll csak könnyebb annál), ezt tuningoltam legendássá (amihez ugyan jó magas smithing kellett de azt meglepően könnyű volt elérni), majd ezt a fegyvert elláttam villám sebzéssel és HP elszívással (emiatt feccöltem bele jópár pontot az enchanting-ba). Plusz egy gyűrű sem árt ami növeli a fegyver sebzést (erre készítettem magamnak egyet ami 40%-ot dob az egykezes fegyverek sebzésén).
Vértezetként a thieves guild csúcs páncélját használom (előtte az ancien dark brotherhood volt a sztár de ez jobban néz ki, védelem terén meg egyformák) amit szintén a kovácsműhelyben tuningoltam (ehhez meg kellett tanulni az 50-es skill igényű perk-et ami lehetővé teszi hogy mágikus tárgyakat is tuningolhasson a karakter). Lövöldözve ennél tovább szokott tartani a dolog ebony bow-val (villám sebzés és paralízis effekt van benne), daedra nyilakkal, lopakodva, mesterlövészkedésre specializált nyaklánccal (saját gyártmány, +40% sneak és +40% sebzés íjakkal).
Amennyiben hűséges, szinte elpusztíthatatlan, paripám (shadowmere) velem van, akkor kicsit kevesebb ütés kell (az egy veszett bestia, nekimegy mindennek és volt már, hogy egy kisebb sárkányt tulajdonképpen majdnem egedül szétvert). Lényegében ez a paci jobb mint bármely tank segéd akit fel lehet bérelni, igaz csak terepen működik.