The Elder Scrolls V: Skyrim

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

yesname
Update to 1.1. Esküszöm ezt már direkt csinálják, hogy minden szám 1-es legyen amit indításkor látunk 😊

Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz. Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy. [PSN: Desumort]

Fehercsoki
Ha angliai vagy akkor igen, de azt ugye tudod, hogy ha Mo.-ra ér a csomagod a magyar posta veszi át?

Most kaptam a Game.co.uk-tol a mailt, hogy postaztak a Skyrim-et, ma vagy legkesobb holnap a kezben lesz...

PTW
jó hír

PTW
detto! new vegasban engem egybõl megütött a fallout hangulat, mgí FO3-ban szinte soha, vagy max minimálisan.

remélem FNV-bõl átvett dolgok közé tartozik egy pár író is, mert valljuk be bethesdának az animációk után (mostmár javítva jee) ez a legnagyobb gyengéje.

FNV ben hiheteltenül jól megírt karakterek és sztorik voltak.

jarlaxxe
Tudom, hogy nem pc-és de a Dark Souls csak ajánlani tudom eszméletlenül jó rpg és én idén még arra voltam nagyon kiváncsi.

PiszkosFred
Yep. Engem a New Vegas ugy elvarazsolt, hogy csak pislogtam, pedig a FO3 inkabb volt negativ csalodas, mint pozitiv. Mivel elmondtak jopar interjuban, hogy sok dolgot atvettek a FO es FNV-bol, ezert nagyon bizok most abban, hogy minden klappolni fog, modok nelkul is 😊

“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”

yesname
Mondtam, hogy nem nagyon van 😊
No meg tulajdonképpen ugyanazok csinálták (NV-t meg az Obsidian).

Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz. Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy. [PSN: Desumort]

PiszkosFred
Fallout 3 es a New Vegas.

PTW
pont ettõl vagyok részben nagyon izgatott, mert míg oblivion játéktere elképesztõ repetatív és unalmas volt többnyire, addig itt az arcok mintha pédát vettek volna a gothicos level dizájnerekrõl.
hihetetlen vltozatosak és érdekesek mind a kinti helyszníek, mind a dungenok az eddig látottak alapján

deniro2
A Two Worlds 2 nekem tetszett, a Risen után az egyetlen játék volt, ami lekötött... Sõt, hiába imádom a Gothic sorozatot, még jobban is tetszett.

yesname
Az biztos is, hogy ilyen szabadsággal rendelkezõ, gyönyörûen designolt tájjal és területekkel, településekkel rendelkezõ RPG nem nagyon van a TES-eken kívûl.
Átnéztem a perkeket is rendesen és szerintem nagyon jól alakították ki õket. Nem kell attól tartani, hogy nem lesznek különbségek a karakterek és NPC-k között.

PTW
én utoljára oblivionra vára voltam ennyire besózva, de a mostani állapotom messsze túlszárnyalja azt.

nem gondotlam volna hogy 28 éves fejjel ennyire meg fogok õrülni egy játékért, de most van valami olyan elõérzetem a dologgal kapcsolatban amitõl kivagyok totál 😄

jarlaxxe
Ezt is várjuk töle.

PTW
persze, teljesen egyedülálló.
ok, hogy vannak ilyen vicc szintû próbálkozások mint two worlds, de hagyjuk már.. 😄

Ferro_TwL
Csak annyit szólnék hozzá, hogy ezt a játékot SEMMIHEZ nem lehet hasonlítani,egyszerûen beszarás, komolyan mondom aki elkezd vele játszani készüljön fel, mert nem lehet abbahagyni.

\"I am scissors. Paper is fine, nerf rock.\"

PTW
dehogynem, ugyanúgy nagy kedvencek közt van mint baldurs gate, icewind és társai de ez megint egy más kategória sztem.

újrafogalmazom akkor saját magam:

szémomra teljesen más szintû élmény egy olyan játákkal játszani ahol megcsinálok egy karaktert amivel teljesen beleélhetem magam egy oylan szabad világba ahol lényegében oda megyek, azt csinálom és akkor amikor akarom, mint amikor elém raknak egy adott karaktert (vagy megszeretem vagy nem) és egy sztorit játszom végig chapterekre bontva lineárisan.

ha csak a szerepjáték fogalmát dobnénk fel vitatémának akkor, legalábbis az én véleményem szerint az elsõ verzió ezt jobban fedi.

félreértés ne essék szeretem én a witchert nagyon, gothicokkal egyetemben (kb szerintem azzal a típussal van legnagyobb rokonségban), de így a 22 évnyi játék alatt/után nekem a TES testesíti meg a szerepjátékot

yesname
Hát nem is. Az már valami sokkal több. Minden idõk legjobbjai közt a helye, az már RRRPG.

jarlaxxe
Neked pl a Planescape Torment nem rpg? azért ez egy kicsit erõs szerintem.

Félre értetek. Én nem hasonlítom a skyrimhez sem az oblivionhoz. Én az NPC-k viselkedését, és az "élõ"(jó, scriptelt, oké) világot mondtam, hogy remélem LEGALÁBB ilyen lesz a Skyrimben is, de amti eddig láttam/hallottam, az alapján jobb lesz. Tudom hogy nem lehet a kettõt össze hasonlítani, a W2-ben csak mész elõre és csinálod a küldetéseket, de a TES játékokban azt csinálsz amit akarsz, ezért teszi ezeket igazi RPG-vé, és azok közül is a legjobbakká.

az amúgyot nem rövidítjük ám-nak

PTW
értelmetlen összehasonlítani folyton witchert meg skyrimet vagy obliviont bérmelyik msét. kb annyia közös bennük hoyg mindkettõ fantasy ennyi. a witcher egy fantasztikus hangulattal megáldott fantasy kaland fejleszthetõ karakterrel.

számomra onnantól már alapból nem rpg egy játék, hogy nem én kreálom a karakteremet.

2 merõben más mûfaj, arról nem is bezsélve hogy a witcher 2 a játék második felétõl dögunalom. elsõ ezerszer jobb volt ebbõl a szempontból (is). 2 csak szebb

Kíváncsian fogom várni a már korábban említett reakciókat a ruházatunkra, fegyverzetünkre a Skyrimben. Ez már inkább hajazni fog a valós "életre". Elvileg reagálnak majd ránk az NPC-k és nem csak tereptárgynak néznek alap esetben (Script nélkül... habár valahol ez is script, csak ez már 1 fokkal fejlettebb script).

Oscar Wilde: Az egyszer? gyönyörök a bonyolult ember utolsó menedéke. Eredeti Bölcs: Légy rossz, a jókkal úgyis mindig csak kibaxnak.

Az addig oké, csak ez nem "élõ" város, csak "videó" (Mintha minden nap ugyanazt a napot néznéd újra és újra).

De nem akarok itt én ezen vitatkozni. Maradjunk annyiban, hogy neked tetszett én meg nem voltam tõle elájulva. Off vége.

Oscar Wilde: Az egyszer? gyönyörök a bonyolult ember utolsó menedéke. Eredeti Bölcs: Légy rossz, a jókkal úgyis mindig csak kibaxnak.

jarlaxxe
Hát igen a Witcher 2 nagyon magasra tette a mércét de a Skyrim biztos hozni fogja az elvárt szintet.

Ennyi a lényeg Witcher 2-vel kapcsolatban.

Engem nem érdekel hogy scriptelt, nem kell nekem AI. Elõre scriptelve és ugyan zt az útvonalat(vagy 2-3-at) bejárva is qrva nagy hangulatot ad a játékhoz, legalábbis nekem.

PiszkosFred
Igaz, bar csak mindez scriptelt volt 90%-ban. Az Obliban a Radiant AI elvileg mintegy mesterseges intkent lett beharangozva, de az is scriptelt lett nagyreszt. Hat a videok alapjan van esely egy igazi elo varosra. Max csalodunk 😊 Bizzunk benne, hogy nem.

deniro2
Jaja😊 Ha pénteken a kezembe nyomnak egy csupasz lemezt, én akkor is boldog leszek...😊 Van itthon számtalan tok, a nyomtató is mûködik, úgyhogy kicsire nem adunk...😊

Minden. Én legalábbis egyik rpg-ben(pedig én még a Wizardry sorozattal kezdtem) nem láttam ilyen szintû életet, max az Obliban volt annyi, hogy este lefeküdtek, reggel felkeltek és császkáltak a városban meg bementek néhány helyre ahova kellett(boltjaikba stb) és ott álldogáltak bambán.

Viszont a vicserkettõben nagyon tetszett, hogy tényleg élnek a városok, beszélgetnek az emberek, szaladgálnak a tyukok az utcán, a favágó reggel elmegy fát vágni, a halász reggel elmegy halat fogni, esetleg elmennek a lakók piacra, ahol alkudoznak meg ordibálnak a kofák, pletykálnak a padon a vénasszonyok, futkároznak a gyerekek(némelyik nem átall kizsebelni!) és játszanak, oda jönnek megbámulni, a mesteremberek rendesen dolgoznak..Este mikor haza jöttek a favágók, a halászok, a vadászok meg stb. akkor sötétedéskor mindenki szépen elmegy kocsmázni, ahol tényleg megy a buli, nem csal állnak az npc-k bután vagy körül üli a tüzet, és a falu véne mesét mond(és nem egyet ismételget), amit mi is oda mehetünk meghallgatni, stb.

Én ilyesmikre gondolok, és még a felét se mondtam el. Ha tudsz olyan játékot mondani amiben ilyen szintû életet éltek az NPC-k, akkor várom.

Komolyan mondom, igazi inyencek vagytok, hogy a tok minosegen problemaztok.
yesname
Én is ilyesmikre gondoltam, semmi extrára. Csak azért kérdeztem, mert ha netán szimpla kartontokos az egész, akkor anyázni fogok az átvételnél. Azt nem szeretném. Mármint nem az anyázást, hanem a szimpla natúr kartontokot. 😊

PiszkosFred
Valoszinu, hogy a DVD muanyag tokjara ra lesz huzva egy papir tasak, rajta grafikaval, cimmel, stb, es amibol csak siman kicsusztatod a dvdtokot es kesz is. Nem doboz, csak egy alul felul nyitott "tasak".

PTW
nekem is collectors obli van, de ennek semmi köze nem lesz ahhoz sajnos. Kb úgy képzeld el hogy egy plusz papírtok rá van húzva a normál dvd tokra. Batman A.A. is ilyen volt pl. semmi extra sajnos, de a semminél jobb.

witcher 2 papírtokja cserében szépen meg volt csinálva a hologram hatással, de hát egyiksem az oblivion féle ízes szagos hajtogathatós papír gyönyör

Szerintem úgy ahogy mondod! Mûanyag tokban lesz a játék maga és az egész pack benne lesz egy papírtokban.

deniro2
Köszi! Meg rendeltem a cuccot, remélem lesz is belõle pénteken😊

Igen! Nem tagadom (de csak kettõnk közt mi volt olyan nagy durranás abban, amit nem láttunk még npc-k terén máshol? költõi kérdés).

yesname
Elõrendelés esetén a házhozszállítás ingyenes, de kiválaszthatod a személyes átvételt is.

En biztosra megyek (amennyire lehet). Penteken nyitaskor valamelyik jatekboltban kezdek (:
deniro2
Tudja valaki esetleg, hogy a Platinum shopban lehet-e úgy elõrendelni, hogy nem kér az ember szállítást? Csak, mert nem akarok kockáztatni a házhoz szállítással, mert nem bízok a 11-i kiszállításban, viszont nem tudom, hogy a "megrendelem" gomb megnyomása után lesz-e még lehetõség a személyes átvételt választani.

yesname
Nem csak az övé...

Szerintetek az igényes külsõ karton tok mit takar? Mûanyag tokban lesz a lemez és az pluszban egy kartontokban? Oblivion Collectors van nekem és az karton, meg igényes, de ez ugye nem collectors lesz 😊

wedge31
" Nem olyan jó az" - ez csak a te fóbiád...<#vigyor3>

In my restless dreams, I see that town... Silent Hill.

yesname
Találtam infót (többet is). Egyik http://www.vg247.com/2011/08/18/the-elder-scrolls-v-skyrim-to-use-steamworks/
Dobozos verziót most rendelem is.

Jajj, ne gyere már te is ezzel a Witcher 2-vel.... Nem olyan jó az.

Éljenek úgy a városok, NPC-k, mint amilyet még soha nem láttunk!

Ha steam cloudos lesz a játék (nem találtam róla semmit sajnos), akkor igen, ellenkezõ esetben nem!

5 nagyobb város és elvileg x mennyiségû kisebb település.

"Amerikai szépség"
Az a durva hogy felvette ezt. 😊

yesname
Én més oshasem játszottam tolvajjal, de most gameplayt nézve (íjazás, alkémia stb.) megjött a kedvem egy kis sunyi aljaskodásra.

Az eddig latottak alapjan nem lesznek nagy varosok. Viszont minden eddiginel hihetobb fantasy varosokat kapunk majd.