The Elder Scrolls V: Skyrim

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

PTW
fantasy -fantázia, poszt apokaliptikus = valóság? nem, fantázia

yesname
"Igazi RPG Fantasy világban játszódik".

Egyik legnagyobb hülyeség amit hallottam a 25 év alatt, mióta RPG-zem. Annó kocka-papír haveri társaság, mesélõ volt a kezdet. RPG nem attól RPG, hgoy milyen világban játszódik.

Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz. Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy. [PSN: Desumort]

Szerintem rpg-nek azért rpg - az nem a világtól függ - de a többiben egyetértünk.
Én is így gondolom. Igazi rpg fantasy világban játszódik. Talán az ûrutazós sci-fit is elnézem rpg-nek, de a posztapokaliptikus környezetben játszódót semmiképp. Biztos jó játék, de engem nem fog meg.

\"Egy gy?r? mind fölött\"

Én próbálkoztam az FNV-vel. Minden elismerésem, de engem nem fogott meg. Nem tudnék róla rosszat mondani. Tényleg jól van összerakva, rengeteg jó ötlet van benne. Egyszerûen csak nem szeretem a posztapokaliptikus storykat. Fantasyt olvastam, klasszikusabb sci-fit szintén, de ez regényekben sem mozgatott meg. Szóval lehet egy játék jó, attól még nem biztos, hogy mindenkit megfog a hangulata.

De a Skyrimnél engem ilyen veszély nem fenyeget.
azért köszönöm, a lényeget értem. lehet megpróbálom még egyszer az nv-t. Lehet nem voltam jó passzba amikor játszottam de hol lesz erre elég idõ?!

PTW
na sikerült félreértenem az írásodat ehh.
fallout tetszett neked fnv nem.
ezek fényében értelmetlen amit íírtam 😄

yesname
Olcsóbb lesz, ha megveszed a dobozosat elõrendelve, aztán steamen kell aktiválnod úgyis.

Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz. Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy. [PSN: Desumort]

nem értem <#conf> próbálkozom más beállításokkal (lakhely: usa) de sehogy sem akar mûködni, pedig erõsen gondolkoztam egy elõrendelésen

PTW
elöttem felszólaló tanult kollega tökéletesen összefoglalta.
én még annyit hozzátennék, hoyg nekem személyes valaha volt legnagyobb kedvenceim a fallout 1-2 és hát a 3-nak kb annyi köze van hangualtban, játékmenetben bármiben hozzá, mint nekem a harangöntéshez

nem rossz játék csak nem hívnám falloutnak, hanem valami egész másnak.

ellentétben ezzel a FNV, hiába ugyanaz a motor ugyanazok a játékelemek, valahoyg mégis sikerül nyakon ragadnia a fallout hangulatát. már önmagában a sivatagos helyszínválasztás is segít ezen a remekül megírt karakterekrõl és sztorikról nem is beszélve.

szóval én azt mondom, hogyha a fallout 3 nem jött be akkor a FNV-nak mindenképp adj egy esélyt.

yesname
A Fallout:NV szerintem is sokkal jobb lett. Karakterek, történet, frakciók kidolgozottsága miatt és összetettségében is. Ami nem tetszett és ez már jó rég óta nem tetszik sehol (Morrowindben sem már): túl sok a loot, nem lehet hiányolni semmit, mert mindig van mindenbõl egy csomó.
Új Falloutokban ez ugye kiváltképp zavaró tud lenni, mivel posztapokaliptikus világról beszélünk, ahol alig kéne lennie valaminek. És hozzáteszem hard modokkal játszottam végig pl. FNV-t is, mégis túl könnyû volt loot szempontjából...

kíváncsi vagyok miért, a fallout nekem nagyon tetszett de a nv-t pár óra után abbahagytam unalmas volt nem fogott meg kb vegasig jutottam

érdemes lenne adni neki még egy esélyt? miben jobb mint a sima fallout?

PiszkosFred
Annak azert orulok, hogy nem bennem van a hiba akkor 😊 Mar csak remenykedek, hogy nem fognak ketszer ugyanabba belelepni, es tenyleg inkabb az FNV-bol indultak ki.

“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”

PTW
osztom

Maradjunk annyiban, hogy az FO 3 a játékipar legnagyobb csalódásai között van - közvetlenül az Invisible Warral karöltve.Az NV sokkal inkább igazi harmadik rész, mint az "igazi".

Ne mar! Steam acc kell hozza? Nagyon gaz lesz, ha megveszem, a dobozban hagyom, es torttel jatszok? A tokom tele kezd lenni vele, hogy minden kiadonak van mar lassan egy sajat rendszere, ami kell, hogy jatszak a jatekaikkal.

Stikkes majom. A BC2 tonkretetelenek elinditoja. A Rövid Szöveges Üzenet küldők klub

Gubberx
igen 😄(budapest, II. ker)

[Gigabyte AORUS 360B] [I5 8500 3,0 Ghz] [2x8GB CORSAIR DDR4 2666 Mhz] [Aorus GTX1060 6GB] [ZALMAN NEO+THERMALTAKE SMART 550W] [WIN10 64bit] "Best game player" Uplay: Dear0ne

magyarországon vagy?

Gubberx
Nálam most is bejön :S

[Gigabyte AORUS 360B] [I5 8500 3,0 Ghz] [2x8GB CORSAIR DDR4 2666 Mhz] [Aorus GTX1060 6GB] [ZALMAN NEO+THERMALTAKE SMART 550W] [WIN10 64bit] "Best game player" Uplay: Dear0ne

nekem is ez van

Hoppá, sajnáljuk!
Hiba történt a kérésed feldolgozása közben:

Ez a tétel a te régiódban jelenleg nem elérhetõ
Gubberx
Itt pl megveheted majd a steam-es verziót 4k-ért

Gubberx

hát nekem ha skyrimra keresek akkor semmi az elderre akkor a akkor a oblivion, a morrwind és fallout jelenik meg, bethesda detto

yesname
De árulják.

Az miért van, hogy a játékhoz kell steam-acc, de a steamen nem árulják a játékot?

Vagy a végén ismét, a börtönben végeznénk 😊

\"Az optimista a fényt látja az alagút végén, a pesszimista a sötétet az alagútban, a realista a közeledő vonatot, a mozdonyvezető pedig a három idiótát a síneken.\"

Igen, csak nem volt semmi jelentõsége, csak kaptunk egy páncélt, azt jótcakát.

wesker24
Ahogy az Oblivion-ban is a Cyrodil of Champion cim Mehrun Dagon legyõzése után !
yesname
Szintlépésnél választhatsz hogy 10 pontot Magickára/Healthre/Staminára teszel és választhatsz egy perket. 50-es szint után lassabban megy a szintlépés és 70-es a korlát. 70-es szinten elvileg minden skill 100% lehet, de perk összesen 250 darab van, azokat nem tudod mind kiválasztani természetesen. Csak 70-et, vagy 69-et?

Egyébként én annak nagyon örülnék, ha Nord-al megyünk, a végén lehetõségünk lenne, hogy Skyrim királya legyünk. Mégis csak sárkány szülöttek leszünk, vagy mifene?

Természetesen folytathatod, mint az elõzõ részekben.

Magiszter
Ehhez kapcsolódóan lenne nekem is kérdésem:
Ha végigvittem a fõ történet szálat akkor utána kész vége a játéknak, kezdhetem elölrõl, vagy kapok rá lehetõséget hogy megcsináljam a mellékküldetéseket, meg barangoljak a világban?

50-es szintig fejlõdhetsz normálisan. Elvileg lehet tovább is csak jóval lassabban.

Fehercsoki
Van.

Van max szint a játékban vagy addig húzom amíg akarom? Mert ha van egy max szint akkor elõre el kell tervezni a dolgokat.

PTW
mi nem leheséges?

azt mondani másik cég alkalmazottjának, hoyg " hé dzsoni, nagyon tetszik ahogy írsz, nem akarsz nálunk dolgozni?"

vagy azt nem érted amit írok, vagy nem jól fogalmaztál

PiszkosFred
Tegyük hozzá, hogy a skillek növekedésével elérhetõvé válnak az adott skillhez perkek, amelyek turbózzák az adott skillekhet tatozó spelleket és képességeket.

Pl, van a sima block skilled, pajzzsal tudsz védekezni, alacsony skillel kevésbe hatékonyan, magasabb skillel igazi fedezéket nyújt a pajzs. De. Megfelelõ perkekkel, akár egy egész csoportot le tudsz teríteni úgy, hogy fogod a pajzsod, és magad elé tartva rájuk rontasz. Vagy másik perkkel leütheted az ellenfeled, amitõl megszédül és ezt kihasználhatod. Stb-stb. Vagy harmadik skillel a pajzs mögöt kuporogva védekezhetsz a mágikus támadások ellen, amelyek ellen alapból hatástalan a pajzsod, de turbózva már használhatod.

Ha minden jól megy, ma este felkerül a maradék skill a HQ-ra (combat már fenn van), tegnap este raid után elkezdtem összeszedni õket a kiszivárgott infok alapján. (x)

Koszi. nem szoktam sietni a szintlepesekkel, az Oblivionban is probaltam kiegyensulyozott karaktert epiteni, a surun hasznalt skillek mindig a minorban voltak, es tudatosan gyurtam a +5 attrib-re, ha lehetosegem volt ra. Viszont ez csak egy bizonyos hatarig elvezheto, nagyon elveszi az igazi jatekelmenyt.
Homalyos emlekeim alapjan eddig a Morrowind karakterfejlesztesi modszere tetszett a legjobban, bar mar nem emlekszem hogy mukodott, regen volt.

yesname
Hasonló Obliéhoz. Mikor használsz valamit, akkor a hozzá tartozó skill fejlõdik. Ha egy skill szintet lép akkor az ún. levelling bar ("XP") is nõ. Utóbbi nagyobb értékkel, minnél magasabb szintû a szintet lépett skill.
Érdemes a szintlépés mielõbbi eléréséhez a magasabb szintû skilleket használni. Ergó ha olyan skilleket használsz, melyek alacsony szinten vannak, akkor lassabban fogsz szintet lépni.

Igen, angliaban elek, azert szamitok a masnapi csomagatvetelre....

Nem tudom volt-e mar rola szo: Lehet tudni bovebbet a szintlepesi rendszerrol azon kivul, hogy az a skill fejlodik, amit hasznal az ember? Hasonlo lesz az Oblivion karakterfejlesztesehez, vagy erosen belenyultak abba is?

koschwarz
igen, anélkül hogy szétspoilereztem volna magamnak a sztorit, annyit azért leszûrtem a topikból is, hogy onnan nincs megállás, azért is akarok megcsinálni elõtte minden egyes maradék mellékküldetést, meg minden mást, mielõtt megyek a cuccért 😄

de már így is benne van vagy 50 órám, és egy-két küldetéstõl eltekintve, szinte mindegyik nagyon faja volt már eddig is.

\"...gyönyörű, fiatalos, matrózos...\"

PiszkosFred
Hat akkor meg csak most jon a java. Az IFF utani reszt egyszeruen keptelenseg abbahagyni, ott ugy elindul a sztori, hogy keptelenseg abbahagyni a vegeig.

Hát ez qrva nagy 😄 😄 Csak az a gagyi codos póló nem kéne rá <#gonosz3>

az amúgyot nem rövidítjük ám-nak

\"Az optimista a fényt látja az alagút végén, a pesszimista a sötétet az alagútban, a realista a közeledő vonatot, a mozdonyvezető pedig a három idiótát a síneken.\"

ME2 is nagyon jó kis játék, igaz kevesebb szabadsággal, de szerintem a sci-fi rpg-k között egyedülálló alkotás lett! Kb annyira várom annak is a harmadik részét, mint a Skyrimet 😊

Kínomban már én is elkezdtem New Vegasozni, én sajnos csak szombat-vasárnap körül fogom tudni nyomni.

az amúgyot nem rövidítjük ám-nak

gondolom ezt õ is tudja. 😊 Valszeg nem Mo-n él amin már meg se kell lepõdni.

koschwarz
szinte félek 😄

ugyanakkor tudom, hogy pénteken én el nem tudom kezdeni, mivel még a mass effect 2-õt gyûröm (igaz, már alig van mellékküldetés, aztán megyek megszerezni a kaszás IFF-et, ha valakinek mond ez valamit).

\"...gyönyörű, fiatalos, matrózos...\"

Nem lehetséges, az FNV az Obsidian munka az egy teljesen külön csapat egy kicsi cég anno a neverwiter nightsokat is õk csinálták szóval õk azért nincsenek olyan messze a Bioware szintjétõl. A Bethesda mindig inkább harc központúbb rpg-t csinált legalábbis a Morrowind volt az utolsó ami tényleg eltalálta az arányokat. Az Obli az nem rossz de a harcról szól az egész. Mondjuk van egy szép logikai quest a mágusok részére legalább. De az infok alapján figyelték az FNv-t mert ez lehet rpg elemekben gazdagabb lesz mint anno a morrowind volt.

PiszkosFred
Jo, de legyunk oszintek, vicces lett volna egybol 1.2-ra peccselni 😊