The Elder Scrolls V: Skyrim

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

jan5650
Köszi a gyors választ!

És egyébként ez hogy fog mûködni játékon belül? Megveszem a játékot, csinálok egy steam accot, hozzáadom a játékot. Elindítom, és amit megcsinálok egy acsit a játékon belül felugrik egy ablak, hogy "ügyes vagy, kész az acsi" ?

yesname
Igen, de nem kapsz semmi jutalmat az elérésükért.

http://www.uesp.net/wiki/Skyrim:Achievements

Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz. Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy. [PSN: Desumort]

jan5650
Sziasztok!

Bocsánat elõre is a hülye kérdésért:
Lesznek a PC-s változatban Achivementek amiket Steam-en vagy Games for windows-on belül szerepelni fog ?
Gubberx
Rokonlelkek vagyunk 😄

[Gigabyte AORUS 360B] [I5 8500 3,0 Ghz] [2x8GB CORSAIR DDR4 2666 Mhz] [Aorus GTX1060 6GB] [ZALMAN NEO+THERMALTAKE SMART 550W] [WIN10 64bit] "Best game player" Uplay: Dear0ne

Jakuza001
Ez igy van. Mondjuk neha a mashol fejlodesnek ara van. Az teny viszont hogy ezen a teren visszafejlodes tapasztalhato es a regi megoldas sokkal szerethetobb. Ez olyan tipikus konzolos leegyszerusites szeru megkozelites volt a keszitok reszerol.

yesname
"Vannak erõsebbek, gyorsabbak, szerencsésebbek és agilisebbek"
És ezek miben mutatkoztak meg végeredményként? Staminában, magickában, healben, teherbírásban. Ugyanezek itt is meg vannak. Csak msot nem a strenghtre teszel pöttyöt ha többet akarsz cipelni stb., hanem a staminára. Egyszerûsítettek ez tény, de véleményem szerint csak kifelé. (Én is jobb szeretném a külön attribokat, de azok végeredménye ugyanaz.)

Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz. Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy. [PSN: Desumort]

PiszkosFred
Az perkek azok, amelyek segitsegevel a Skyrimben megjelenik majdnem mindaz a lehetoseg, amit leirtal illetve kivantal.

“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”

KaszaN
Nekem azért van jelentõsége, úgy lehúzott mintha egy szenny warezos lennék, holott rohadtul ellene vagyok és tény, hogy töltök le játékokat, mert nem tudok várni rá, de amint le megy az ára MINDIG meg veszem, mert szeretem látni a dobozát a kezemben és jó érzéssel tölt el.

Windows7Ultimate,4GBRAM,IntelCore2QuadQ6600,AtiAsusEAH57501GB

Nos szerintem a warezolok többsége nem rád hasonlít. Csak olvasni kell az írásaikat. De nincs jelentõsége már.

KaszaN
Csak úgy mondom, minden játékot meg veszek eredetibe amit csak tudok, vagy 4 polc tele van játékokkal meg egy asztal, meg a gépházon is tornyosul. De tudod vannak olyan emberek akiknek a 9000ft rengeteg pénznek számít. Szóval nem kell beszólni. Van, hogy 1 évet várok egy játékra, hogy lemenjen az ára, pl gta 4-re több mint egy évet.

Windows7Ultimate,4GBRAM,IntelCore2QuadQ6600,AtiAsusEAH57501GB

De ha egymondatban akarnám mondani mi tetszett nekem abba a rendszerben. Egyszerû, az életben is hasonló. Vannak erõsebbek, gyorsabbak, szerencsésebbek és agilisebbek. Sokféle dolog van. Az obli rendszerre ezt képezte le számszerûen. és igen nem volt tökéletes sõt sokat kellett volna javítani. De alapötletben szerintem zseniális volt. persze a játékban ez az új rendszer is jó lehet. Sõt bõven elég lesz talán. Fõleg majd ha olyan apróságokkal is bõvül mint ami például a Conanba van, ha elugrásnál kapsz rövid idõre evades értéket az nagyban növelné a rouge class élményt. 😊 pl. Vagy nekem a DA2-ben nagyon tetszet ha nem állok egy helyben hanem folyamatos mozgásban vagyok akkor a harcos classok nehezen taláálna el. Itt kellene jól meg különböztetni a nehéz páncél súly adta terhét és a light classt például. persze mágus ellen ez nem segít oda kell majd a mágia ellenállás érték. Remélem eze valamilyen szinten azértt megjelennek az új rendszerben, mert ezek szerintem alap dolgok egy rpg-be.

Az obliba 8 város volt elég nagy távolságra nem számolva a kilencedik Kvatch városát. Tehát biza bven ki kell töltsék területtel Skyyrimot hogy hasonló méretett kapjanak vagy ne egy nap alatt érjek egyik végébõl a másikba 😄 Bár valószín a fix szint ellenfelekkel hasonlóan a FNV-hez ezt a problémát akarják kiküszöbölni. De majd meglátjuk próbáltam infokat szerezni erre de ezt nagyon titkolják legalábbis még léptékes térképet sem találtam hasonlóan a FNV-hez ahol azonnal ki lehetet szúrni bizony kisebb a terület. Csak a térkép nagyobb. HA valaki esetleg tud tényleg összehasonlítható térképeket hogy el tudjuk képzelni ténylegesen mekkora..az jó lenne. Mert a végén majd még a morrowind-el sem lehet majd összehasonlítani területileg 😄 Bár bízok benne nem véletlen 3 évig készült persze 130 egyedi instához egész biztos nem elég két év.

nos, igen..A heal, stamina, mana rendszer önmagába összehasonlítva azzal ahol ehhez még hozzá jönnek az attribok, nos nem nevezhetõ fejlõdésnek a kivétel. Te nevezheted, én csak egyszerûsítésnek nevezem. Most nem arról beszélek hogy sokaknak az már túl bonyolult volt vagy nem tudom. Vagy ez nem fog mûködni a perkekel. De amíg az atrribos rendszer egy dinamikus változó rendszer volt. Addig a perk egy statikus rendszer. De az is tény a skill rendszerhez elég lehet ez is. Nem melyik jó melyik nemrõl beszélünk, arról hogy egy változó sebességgel, szerencse és tulajdonságok fejlõdésével egybe kötött rendszer helyet fix kapcsolókat kapunk. Persze lehet mondani hogy nem mûködött ez már más kérdés. Mondjuk én remekül ki tudtam használni a sebességet és a szerencsét is függõen milyen karaktert építettem. Bár nem volt tökéletes sõt bõven javítani kellett volna rajta. A Bethesda az egyszerûbb megoldást választotta, egyszerûen megszüntette az egészet. De tényleg nem kell belemenni. És végeredménybe az biztos a perkek a fatalitykkel egybeépítve bõven sokkal látványosabb eredményt hoznak mint amit Oblivion valaha is tudott. Tehát tesznek hozzá annyi pluszt hogy ne legyen érdekes az egyszerûsítés. Egyedül tényleg a bejárható terület a kérdés. A dungeonok száma az elég nekem is. Mindössze a területre próbáltam következtetni. Ha nem tesznek nagy távolságokat egyes helyek közé akkor bizony ez akár 50% is lehet. Az meg már nem lenne jó!

yesname
"Ugye próbálták megmagyarázni hogy a karakter rendszer nem visszalépés hanem fejlõdés vagy legalábbis nem rosszabb mint az obliba ez ugye nem igaz."

Legalábbis szerinted. De ne kezdjük elölrõl.

Terület lehetséges, hogy kisebb lesz, de a szabadság az egyértelmûen megvan. Oda mész ahova fel tudsz mászni. Szerintem Olbihoz képest naggyából 70%-a lehet Skyrim területe térkép alapján. De a játékban a feldolgozási méretarány megint csak kérdéses.
Dungenok: Obliban hiába volt 36x, ha minden dungeon ugyanúgy nézett ki és tök egyszerûek voltak. Inkább legyen 150, de ne ugyanazokba a dungeonokbe járkáljak.
Azt viszont én is remélem, hogy nem csak egy asztalterítõnyi bejárható területet kapunk.

Talán a léptékét sikerült megnövelni a felszíni területnek és így tényleg hasonlóan nagy lett mint az oblivion?

Igazából szerintem ehhez a kedvelt változathoz, sokkal nagyobb térkép kell mint a Fallout3 vagy Oblivionba van. Hogy ugyanaz a szabadság érzet meglegyen. Ha kisebb vagy azonos ez szerintem visszaüthet. Jó persze az FNV is van olyan jó hogy az ember ne figyeljen rá mindig csak egy irányba tud elindulni és nagyjából mindig azon a lineáris vonalon tud fejlõdni jó sokáig.

Vannak már benyomások a térkép méretérõl? Félek hogy az kisebb lesz. Egyszerûen nem tudom elhinni hogy 6Gb-os méretbe ez a sokkal erõsebb grafika és a nagyobb térkép is belefér.
Nézegettem a térképet és egyszerûen sajnos biztos vagyok benne fele akkora lesz mint az oblivion

egy kis összehasonlítás.
Oblivion map
Skyrim
Egy adatott tudtam szerezni eddig. Kb.130 dungeon a skyrimbe....Az oblivionba 367 körül volt.
Mindig figyelni kell mirõl nem adnak ki sok infot mert az lehet a gyengeségek egyike. És sajnos linkelni vagy hazudni is szoktak a fejlesztõk kinek hogy tetszik. Ugye próbálták megmagyarázni hogy a karakter rendszer nem visszalépés hanem fejlõdés vagy legalábbis nem rosszabb mint az obliba ez ugye nem igaz.
De ami a térképnél is eszembe jutott az a FNV-nél való mellébeszélés. És tartottam tõle hogy itt is így lesz. Mivel látszólag a térkép nagyobb mint az Fallout 3-é de annak bejárható része ugye a fele a térképnek.
Ha ehhez hozzávesszük az egyik nagy véleménykülönbséget a topikban. Miszerint a Fallout 3 szintekkel együtt erõsödõ ellenfeleit sokan nem szeretik. És ezt sikerült elérni a Bethesdánál hogy álljanak le róla. így arra a következtetésre jutottam valószínû hasonló lesz az FNV-hez egy kicsit. Tehát indulásnál be lesz korlátozva a terület. És így megkapjuk talán az egyetlen dolgot az FNV-hez hasonlóan amiben gyengébb volt a Fallout 3-hoz képest lineáris mozgást eredményezett leszûkített mozgási területtel indulásnál, tehát a szabadság érzet ami az Obliba volt itt se lesz, szerintem. Szóval remélem nem lesz igazam. Habár az FNV-nél bejött sajnos. de itt láttok esélyt hogy ne legyen igazam. Elvileg kaptak ezért támadást tehát remélhetõleg csak a dungeonokra meg a térkép széleire korlátozzák a mozgástér szûkítést. De meglátjuk. Nagyon remélem hogy nem fogom kisebbnek érezni mint az Oblit. 😞 Bár az Oblivion tényleg hatalmas területtel rendelkezett és még 1 évvel késõbb is értek meglepetések ahol nem jártam mert rejtett ajtó vagy egyébb vezetett oda 😊

Az optionsba be tudod kapcsolni az Oblivionba is. Én is úgy szeretem. És akkor minden beszéd feliratozva van. Lehet itt is így lesz vagy alapból meg fog jeleni. De szerintem ki be kapcsolható módon lesz. Mivel van akit idegesít.

mármint párbeszédeknél
hello

nem isemrem a sorozatot , de az lenne kérdésem hogy ebben vagy régebbi részekben volt felirat angolul ? érem az angolt de ha el tudom olvasni ugy jobb sokkal.
Solid Snake
deniro2
Azt írja, hogy a random küldetések a scripteltek után jönnek, szóval ettõl csak több lesz a játék, semmiképpen sem kevesebb..

A kurva istenit!!!! Ez baszott jó lesz! Jöjjön máááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááárrr

az amúgyot nem rövidítjük ám-nak

Majd meglátjuk...
Pretorian
Ja, csak ezek a legszarabb, legstatikusabb küldetések lesznek a játékban. Inkább legyen kevesebb, de normálisan kidolgozott quest, mint ez a random baromság.

Fasza gyerek vagy tomsolo! :D 5 büntipontot mikor írod be magadnak?

nagon nagy jatek lesz ez, épp nemrég láttam a sound of skyirim videot, az mindnet elmond, hihetetlen - fantasy foreva, sajna lehet csak pciit kesöbbb tudom beszerezni :/

Fpocok
According to this article on Wired, Skyrim director Todd Howard said that the game’s Radiant Quest System will procedurally generate a near infinite number of quests for players.

“The vibe of the game is that it’s something that you can play forever,” Howard said.

The game’s Radiant quest system randomly generates new tasks based on your progress in the game. An innkeeper might ask you to hunt for bandits in a place you haven’t found yet, or an aspiring alchemist could request that you collect 10 undiscovered flowers for his work. Howard claims that the options are endless.

In addition to these minor tasks, Howard says you’ll be able to do extra work for each of the game’s factions, like the Dark Brotherhood and the Thieves Guild. Once you complete the scripted quest lines for each group, you can go to their respective hubs and pick up randomly generated missions to steal gems or assassinate shopkeepers across Skyrim’s massive world.

Parasite Eve 2, best game EVER!

yesname
Ez igaz. Ezt írtam én is korábban: nem kell félni, hogy ugyanolyan lesz minden lény/karakter.

PiszkosFred
Nem tudhatod milyen perkjei voltak. Attronach perkkel es enchanttal siman elkepzelheto a gyors toltes. Direkt ez a lenyege az egesznek, hogy kulonfele kasztok legyenek. Obliban mi volt? 2-3 eros spell es kampo, vagy ittal, vagy elkezdtel csapkodni a fegyvereddel. Most lenyegesen tobb lehetoseged lesz, es maguskent nem fogsz fegyvert viselni, foleg nem destro maguskent (ket kezzel varazsolva dupla erosseget ersz el, hulye leszel fogni valamit a kezedben 😊)

Szerintem jo lesz ez, tenyleg kulon lesz szedve a varazslo, a battlemage, a nekromata, aki zombikat idez es azok vegzik a piszkos munkat, az ijasz, a tolvaj vagy harcos a ket egykezes fegyverrel/torrel, a sima warrior kard+pajzzsal, a vadallat warrior ketkezes nagy fejszevel, a tank, aki inkabb tuleli az ellenfeleit mint sem bedaralja, stbstb.

Voltan
Egyetértek, anno az õskorban az Arena-ban és a Daggerfall-ban is azzal nyomultam. Aztán a Morrowindben már inkább harcos jellegû karaktert vittem, ahogy az Oblivionban is. Kiváncsi vagyok, itt hogy oldják meg. A videókat látom persze, de ez majd játék közben derül ki igazán.

"Utána mintha jajszó szállna. Félig mély csönd, és félig lárma"

Igen, ezt én sem vontam kétségbe, csak elhintettem egy marékkal a kétkedés magvaiból, hogy gyorsabban teljen az idõ.
Egy szó mint száz, fasza játék lesz ez gyerekek!

\"Egy gy?r? mind fölött\"

Arra utaltam, hogy tényleg csak videót láttam és ha használom lehet, hogy másképp fogom értékelni. Szóval remélem neked is igazad lesz ebben.
BEAST
Én pedig alig várom, hogy végre igazi Battlemage-t játszhassak és ne kelljen választanom éppen mit használjak.

"Beware of the blindness of those who would follow, and the damnable lure of those who would lead."

Jah. Már leesett. Lassú vagyok már így este felé <#smile>

Oscar Wilde: Az egyszer? gyönyörök a bonyolult ember utolsó menedéke. Eredeti Bölcs: Légy rossz, a jókkal úgyis mindig csak kibaxnak.

?

Oscar Wilde: Az egyszer? gyönyörök a bonyolult ember utolsó menedéke. Eredeti Bölcs: Légy rossz, a jókkal úgyis mindig csak kibaxnak.

Meg neked is.
Különben is! Egy tipikus varázsló nem nagyon használ fegyvert, a varázslat a fõ fegyvere. Kicsit gáz lenne, ha a nagy mágus hamar kifogyna a manából a harc közben, majd fogócskáznia kell az ellenséggel, hogy visszatöltõdjön.

Elvileg lassabb lesz a hátramenet mint az elõre.

Nemsokára megtudjuk, szurkolok, hogy igazad legyen 😊
Van erre egy nagyon egyszerû megoldás. Nem használod. Harc szépsége meg szerintem mindig a fegyveres küzdelemben van (távolról lenyilazni, meg lefireball-ozni az ellent nem nagy kunszt).

Ha meg mindenképp ragaszkodsz a mágushoz, akkor disznópörzsölõt ignorálod.

Jelzem, hogy még te is csak videókat láttál, élesben lehet, hogy mást hatást kelt a pörzsölõ.

Azért, harc közben szorgosan kell vedelni a potionokat, ha nem akarsz maratoni távot összefutkosni. Szerintem nem töltõdik vissza olyan gyorsan.

yesname
Azért ez a manna töltõdés túl gyors szerintem... Ennyire ne legyen már kauzálos, bár igaz ha két ilyen keménylény tör rá a játékosra, akkor az már izzasztó lehet.

És a videóban az óriás egy-kettõre utol érte a hátrafelé futó lángszóró szerencsétlent. tessék,amíg meleg

Ezzel vitatkoznék. Alacsony szinten elég hatásos, viszont erõsebb ellenfeleknél szinte az egész manádat elszívja, mire kinyírsz egyet. És ezen nem segít sokat a destruction feljesztése, mivel a spell, ami a flames(természetesen több tûz varázslat lesz) maga elég gyenge. És én bizony láttam már olyan videót, hogy alaposan megkergette a szerencsétlent az óriás és már a stamináját is elhasználta. Csak a természet adottságai miatt tudta legyõzni(felment egy sziklára, és onnan pörkölte).

Ez így van rendjén. És remélem, hogy a harcrendszerben lesz is kihívás. Csak az eddigi rendszerekben nem volt a kezedben egy végtelenített disznóperzselõ, ezért nem volt akkora igazságtalan elõny, ha hátrafelé is úgy futottál, mint Carl Lewis. Itt viszont pont a harc szépségét veszi el ez az opció. Persze mondhatod, hogy akkor ne használd. De attól én mégszeretnék mágust is indítani, csak nem így. Ha csak annyi történne, hogy hátrafutásban lényegesen lassabb a karakter,mint elõre, már akkor jelentõsen javulna szerintem a realitása és a kihívás szintje is. Kombinálni is jobban kéne, nem csak rohanni a lángcsóvával hátrafele.

Szerintem ez hamarosan elég sok fórumon téma lesz.
Solid Snake
Tehát a megjelenési dátum: 2012.12.12.és 1.2 patc-el érkezik.<#eplus2>
PiszkosFred
Pedig a jatek illetve a harc egyik fontos eleme a mozgas/oldalazas/futas/hatralas es az e kozbeni tamadasok/vedekezesek, amelyek ujabb kombokat eredmenyeznek.

Hm . . . az elsõ kétségeim:
Túl erõs a destruction. A videók alapján pl a tûz úgy mûködik, mintha egy lángszóró lenne a kezed és amíg el nem fogy a mana folyamatosan tudsz perzselni vele. Egy baromi erõs lényt is lezúzol viszonylag alacsony szinten. Sok feltöltésben látszik, hogy a harc arról szól, hogy perzsel, messzebb szalad, perzsel . . . ez nem tetszik. Ráadásul ugye magától visszatöltõdik a mana. Itt még lesz mit kiegyensúlyozni. Pl ne tudjon már akkor a karakter hátrafele is ugyanolyan gyorsan szaladni, mint elõre. Mert így hátrafutásban a normálisan felém futó óriást simán lehagyom és közben szembepörkölöm.
hehe ok 😊 Nem is mondtam hogy minden jó. Nálam például manapság a pc-s játékot fõleg a Paradox által nyomot cuccok mint majd a Crusaders King II.majd, jelentik. 😊 Meg persze azért a Skyrim is jó lesz ha nem is pc-s 😊