30713
TES
  • SaGa
    A GUI elemei a bsa fájlokban vannak elrejtve és az esm-ben. Azt meg majd a Construction Kit-tel fogod tudni megnyitni. Esetleg nézegetésre jó lehet a TESCS, de az az Oblivionhoz való.
    Valamelyest használható lehet itt is, mert van már pár valódi mod, esp-vel...
    Tanulmányozd a banner alatti uesp.net linket...
  • SaGa Jr
    Igazából frost a második legerősebb, míg a legerősebb és leginkább strapabíró az shadowmere (őt már fektették ki nálam úgy ,hogy még loot-olni is tudtam vár nem volt nála semmi, de aztán mégis újra előkerült épen és egészségesen egy fast travel után). De az ő megszerzése a dark brotherhood-on keresztül lehetséges csak.
    Tudni kell róla, hogy nagyon agresszív paci, hihetetlen távolságokból képes nekimenni akárminek (sárkányokat meg előszeretettel kergeti és magára húzza, lelkesen mássza a lépcsőket és tapossa a leshelyükről lődöző íjászokat és varázslókat), így hajlamos elkujtorogni ha van a közelben ellenfél. Ja és shadowmere állítólag a leggyorsabb ló is.

A "bolti" (istállóknál vehető) lovak harmatgyengék Forst és Shadowmere kettőséhez képest.
  • zorrobomber
    Kösz a tippeket, Lydia elvileg Dragonsreach-ben kéne hogy legyen, néztem ott, nem volt nyoma, lehet még érdemes pár napot várnom és újra megnézni.
  • Lenssver
    Na enthantom is lv100 lett:D
  • SaGa
    A filozófiai vitákat kéretik mellőzni...

Az Elder Scroll széria úgy lett kitalálva, hogy bárkiből bármivé fejlesztheted magad, ha akarod. Így azok, akik az akciójátékokat szeretik és a fullra húzott karaktereket, lehetnek egyszerre a harcosok, tolvajok, mágusok és orgyilkosok főnöke. Aki meg a klasszikus rpg-t, az szépen magának felállítja a szabályokat és kijátszik egy karaktert.
    Egyetértek azzal, hogy azok az exploitok (nem csalás, a játék lehetőségeinek kihasználása), amelyekkel gyorsan felhúzhatók bizonyos képességek, erősen rontják a játékélményt. Nálam. Másnál meg nem. Ennyi.
    Nekem nem tetszik, nem használom ki a lehetőséget, de nem akarom elvenni a játék élvezetét attól sem, aki kihasználja. Amíg nem multi, addig mindenki úgy rontja el magának a dolgokat, ahogy akarja.
    Most pure mágusom van, így semmiféle harci skillre nem gyúrok (ami a könyvekből jön, az jön, de pontot nem rakok rá). Nincs is fegyverem, meg segítőt se viszek magammal. Nem fér bele. A mágus magányos, szeret elbíbelődni a maga kis kísérleteivel, enchantol, de nem használja, hanem eladja az így készült cuccokat. Nem szed össze minden szir-szart, csak a nagyon értékes, de nem túl nehéz darabokat (120-as staminával és 140-es healthtel nem lhet teherhordó). Meg a mágiával átitatott cuccto, vagy szétszedni, vagy eladni.
    Ha kell, leidéz egy flame atronachot, vagy egy szellemfarkast, ha nagyon baj van elbújik.

A tolvajom meg minden vackot összelopott, azért kovácsolt, hogy a lopott cuccot tunningolás után eladhassa, hiába van a két alap spell, eszébe sem jut használni, staminára pakol, meg egészségre. Magasabb szinten már ő is csak a jobb darabokat szedi föl a földről. Egykezessel (alapvetően tőrrel) vív, ha kell. Elfut, elbújik, lesből támad.
  • Calver
    buzogánnyal hogy néz ki a hátbaszúrás? mondjuk úgy is kipróbálom majd, de ahogy karddal csinálja... na az mosolyt csal az arcomra

btw páncél kinézete könnyen "változtatható", csak ki kell csomagolni és átnevezgetni pár nif fájlt.
  • mike01010101
    Van másik küdetésből szerezhető ló, gondolom azok erősebbek mint az 1000 aranyért megvehetők?
  • Magiszter
    Sziasztok!

Lenne egy olyan technikai jellegű kérdésem, hogy a játékban található feliratokat hol találom meg? Gondolom a Skyrim.esm -ben, de azt meg mivel lehet megnyitni? Próbáltam a Skyrim Viewer-el, de az mint a nevében is benne van, lényegében csak bámészkodásra jó. Szeretnék lefordítani pár dolgot, első sorban GUI-t (folytatnám, mert elkezdtem, csak néhány GUI elemet nem találtam, azok nyilván el vannak dugva valahova), illetve a töltő képernyő szövegeit. Majd a Quest leírásokat (fő és pár mellék küldetés), majd szépen lassan áttérnék a párbeszédekre. Igazából csak hobbi szinten csinálnám.

Ha ide nem akarjátok beírni (napi 800 hsz közé) jöhet privátba is.

Előre is köszi!

Magiszter
  • Calver
    egyértelmű, persze.
    ha zavar, h gépelési sebességed korlátozza enchantolást, kapd le autohotkey-t, és csinálj vele cuccot elnevező macrokat
  • JethroHUN
    Glass Battle Axe az a király :D eszméletlen jól néz ki (asszem a battle a 2H)

Amúgy csak nekem volt gyűrűk ura hangulatom amikor először láttam meg Whiterunt? :D
  • SaGa Jr
    Ha gyors utazásnál sem kerül elő mikor egy új helyszínre érkezel (nem városba hanem egy külső helyszínre), akkor bizony kampec a pacinak. Esetleg próbáld végig az összes nagyváros istállóját, hátha beragad valamelyikbe. Ha azokban sem leled akkor kolbász lett belőle.
  • zorrobomber
    én kétkezessel tolom, erről tudok nyilatkozni, de tippek között is írja hogy ez a gyorsasági sorrend: kard > balta > warhammer
    tehát oké hogy kard általában kevesebbet sebez, de gyorsabb is
    na meg kúlabb is :))
  • Fpocok
    Wow... akkor egy poti elég kb 1 ruci encsanthoz :S De nekem 20% is elég, nem vagyok maximalista.

Ha pl encsantolok mana regent két cuccra is, akkor stackelnek, ugye?
  • Fantusz
    Ilyenkor a kisérők általában haza mennek, s ott várnak a náluk lévő cuccokkal együtt.
    Nem tudom Lydiának van-e háza, ha nincs, nézd meg ott, ahol először beszéltél vele.

A házaknál szerintem nincs ár-érték arány, a szimpária dönt.
    Sokan lehúzták a Whiterunban megvásárolható házat, pedig annak is vannak előnyei.
    Igaz, hogy nem túl nagy, de nagyon jó helyen van (a kovács melletti házikó), s 5000 aranyért már a játék korai fázisában megvásárolható, ha a játékos a főküldetést is csinálja.
    Vannak a Bethesdának "bogarai" a házakkal kapcsolatban, itt is vehetsz olyan házat, ahol gyilkosság után kell(ene) kitakarítani, ami nem sikerülhet tökéletesre.
    Az Oblivionban sem szerettem kerülgetni a szellem maradványokat Anvilban, itt a vérfoltok maradnak örök emlékül, s ráadásul a legdrágább "palotát" csúfítják - de ismétlem, a háznál a szimpátia dönt.
  • SaGa Jr
    Sokaknál ez a döntő és ezért favorizálják inkább a kardokat (a rule of cool nagy úr ám tudom én is) még akkor is ha egyébként van jobb ami megkönnyíti az életet. :)

Én a páncélok terén voltam így a bőrpáncéllal. Nekem nagyon tetszik, tetszett és le nem cseréltem volna a számomra bénán kinéző glass-ra vagy még bénább dragonscale-re (az advanced steel armor készletből készíthető scale armor mondjuk még éppen határeset volt, mert volt benne valami érdekes de kitartottam a bőrnél). Csere aztán bekövetkezett mert megtaláltam a nightingale armor-t ami azonnal belopta magát a kedvencek közé.
  • Richardix
    Logikus, a súly/érték arány a döntő (bár, ha úgysincs a kereskedőnek elég pénze.. :P)
  • mike01010101
    Igen, kicsit túl agressziv lett.
  • farferi
    Köszi, így már értem.
  • Richardix
    Akkor is pereg, szóval tempó! Kovácsolásnál tapasztaltam már.
  • zorrobomber
    Engem kifejezetten idegesít hogy harcol a ló is. Az még oké lenne hogy megvédi magát, de tegnap beszartam a röhögéstől, mikor felment a várfalra az íjászokat lerugdosni :)
  • koschwarz
    hozzátenném, számomra épp úgy a szerepjáték része, hogy ha nem bírok el minden cuccot, akkor tudnom kell lemondani róla.

(speciel nekem eleve van egy szabályom, hogy csak azt viszem magammal, aminek 10x pénzt ér egy egységnyi súlya. nem is tudom mi itt a súly mértékegysége, de a lényeg, hogy 1 weight legyen egyenlő 10 septimmel. és így is lehet, hogy ilyen cuccot kell hátrahagynom, mert már nem bírom el.)
  • Calver
    gépelek én itt feleslegesen
    btw ha +20%-al is megelégszel (nem "végleges" enchantok és társai), abból The College-ban van pár, Arch-Mage Chambers-ben.
  • wedge31
    Jól mondod itt a cool faktor a döntö, nálam legalábbis biztos, nem cserélnék egy ebony swordot soha egy über brutál buzogányra mert sokkal bénában néz ki.
    Valamit valamiért...
  • mike01010101
    Nekem a lovam, Frost tünt el, pedig biztos nem nyírták ki. Egy ideig megjelent a teleportálasok után, most már egy ideje sehol sincs. Pedig a sárkányölésnél elég hatékony volt.
  • Calver
    pörög ugyanúgy, szóval... gépelj gyorsan
    enchanting potika alkimistáknál találhatsz, a legjobb az Enchanter's Elixir, ez +25%-ot, de elég ritka - ajánlanám, h ments mielőtt bemész az alkimistához, ha találsz nálam örülj, ha nem, tölts vissza, és fuss neki még egyszer.
  • Fpocok
    Oké, fedeztem fel encsant növelő potit juppi :D
  • zorrobomber
    Companion küldetéssorozat közben Lydia eltűnt mellőlem mert mások csatlakoztak hozzám, utána pedig egyedül hagytak, Lydia sehol. Házamnál biztos nincs Lydia mert nincs még olyanom. Ráadásul ő cipelte a sárkánycsontjaimat is.. :S

Ha már itt járunk a legjobb ár/érték arányú ház merre van? :)
  • Fpocok
    Hmm. Nincs is encsant növelő poti vagy encsant?
  • Fpocok
    Ha benyomok egy potit, hogy x másodpercig jobb lesz az encsantingom és odamegyek asztalhoz akkor megáll az idő, ugye? Vagy akkor is pereg? Mármint a poti szempontjából.
  • SaGa Jr
    Mindkettőt, sőt mindhármat használtam már és nincs köztük hatalmas sebességbeli eltérés (a kard a leggyorsabb a háromból ez tény), az szintén megmásíthatatlan tény, hogy több stamina emésztődik fel ezen fegyvereknél a power attack során mint amit egy kard igényel. Ugyanakkor ezt pár szintnyi stamina fejlesztés vagy gyorsított stamina regeneráció ellensúlyozza könnyedén (amúgy sem kell folyamatosan power attack-kal támadni).

A kard gyorsabb, szebb és könnyebb fegyver is, ez kétségtelen, viszont a plusz sebzéseit (ami a critical sebzését emeli csupán) a hajára kenheti a kardos ha páncélozott az ellenfele és nem jön össze a critical találat.
    Ezen a buzogány segít. Ami ellenfélnek két ütés kell karddal azt buzogánnyal eddig egy csapásból többnyire lefektettem eddig. Balta hasonlóan hatékony csak az még a találat után is érezteti hatását és csökkenti az ellenfél életerejét.

A kard kiválóságát és erényeit nem kérdőjelezi meg senki, csupán nem árt számításba venni a többi eszközt sem, amik ráadásul pusztán gyilkolászásban jobbak nála. Mert ugyan gyors a kard és jár mint a motolla (már egy buzogányhoz képest), de több csapás kell egy védettebb célpont kiiktatásához amit a buzogány páncélbontó képessége vagy a balta hack&slash/limbsplitter képessége lecsökkent egyre.
    Ha a kard sebességét egynek vesszük a balta és buzogány sebességét másfélnek (nem ennyivel lassabbak de számoljunk 50%-os plusz időigényt) akkor egy adott ellenfél ellen ha karddal két ütés kell és buzogánnyal egy akkor a buzogány összességében gyorsabban intézi el az ellent.

Páncélozatlan ellenféllel szemben a buzogánynak nincs előnye az eleve magasabb alap sebzésén felül (+20-25%-al magasabb sebzés mint a kardnál) a karddal szemben (tehát végülis itt is bejön hogy bár lassabban sújt le de akkor aztán pusztít), de amint valakin van valami damage resistance a buzogány máris előrébb kerül.

A balta meg a kettő között tanyázik így igazából ez az univerzális fegyver. Nem okoz akkora sebzést mint a buzogány de még így is 10-15%-al jobban sebez mint a kard és a bleeding wound hatás miatt még a buzogányt is tudja überelni néhány szituációban (amit elveszít a damage resistance ellen azt bepótolja a kivéreztetéssel).

A sebességbeli veszteség és kicsit magasabb stamina igény nagyon is megéri. Persze a buzogányok nem olyan látványosak, a kivégzéseik sem olyan izgalmasak, nehezebbek is de mindezek mellett is hatékonyabbak. A nagy kard ajánlgatás mellett tehát érdemes nem elfeledkezni róluk, mert alacsonyabb skill mellett is erősebbek a magasabb alapsebzés miatt és később is megmarad a sebzésbeli előnyük, plusz a páncélbontási képességük miatt egyre hasznosabbá válnak. Aki csak néha nyúl közelharci fegyverhez annak jó alternatíva a kard helyette a balta és a buzogány is. A frontal warrior típusok is jobban tudnak tevékenykedni az ellenfél sorainak ritkításában a balta/buzogány bármelyikével, amennyiben lemondanak a cool faktorról amit a karddal hadonászás jelent.

Már szerintem.
  • Egoraptor
    Van már Rich merchant mod 5000, 10 000 vagy 999999 arany összes kerekedőnek. :]

Engem is zavart hogy Speech-re kell gyúrni hogy több aranya legyen
    az npc-nek wtf?
  • Calver
    csatlakozz valamelyik guildhez (College pl), és kapni fogsz ott ládát. h miből mennyi fog kelleni pedig itt megtalálod.
  • Calver
    közel sem ugyanaz a kettő. legegyszerűbben:
    játékok = szórakozás
    városról városra rohangálni fél órán át, hogy eladd a sok szemetet amit összeszedtél ≠ szórakozás. nagyon nem.
    csalni (godmode és társai) konkrétan soha nem fogok - de elrontani a saját szórakozásomat értelmetlen rohangálós baromságokkal sem. ez van.
  • Egoraptor
    Konzolba ki lehet venni a perkeket egyesével és betenni helyette a kívántakat. player.addperk id és player.removeperk id

Perk id-k wikin megtalálhatóak.
  • VanDaal
    Valaki meg tudná mondani, hogy a majdani sárkánypáncélhoz mennyi sárkánycsontra és pikkelyre lesz szükségem? Mert házam még nincs, de lassan már semmi mást nem tudok magamnál tartani miattuk :) Előre is köszi!
  • Micsu
    nincs respecialization mod?
  • PiszkosFred
    Epp mondani akarta, aki olyan idiota hogy hasznalja ezt es tonkrevagja az egeszet, az irja be a godmode-t es a vegtelen penzt is, aztan csokolom. Komolyanm cheateket fogunk itt javasolgatni? Eddig kivalo volt a topik szinvonala, ne menjunk mar el hulye gyerek iranyba. Ha mar cheatet javasol vki, legalabb privatba tegye...
  • Fpocok
    Az a baj, hogy túl könnyű csalni.
    Én sosem csalnék egy ilyenben. Sokkal jobb érzés utána. Egy csomót rohangáltam, hogy encsantot húzzak.
  • Magnum PI
    Vagy pedig fogadd el hogy nem kell mindig mindent összeszedni és eladni :D. Hagyd ott ahol találtad és kész :). Vagy kereskedj. Én általában veszek egy pár üveg erősebb potit vagy scroll-t és akkor már van pénze a kereskedőnek. Eladom az összes szemetet a scrollokat meg potikat úgy is elhasználom.
  • JethroHUN
    Ennek semmi értelme, ennyiből már magadnak is beírhatod.