30713
TES
  • Fpocok
    lol
    [spoiler]A sárkányok is tudnak beszélni
  • SaGa Jr
    Kiáltásból van 20 összesen. Ebből lesz 5 amit ingyen és bérmentve maxra tolva megkapsz (ez kb 15 sárkány legyilkolásával felérő lélekmennyiség). maradék 15-re meg bőven találni elegendő sárkányt akikből lehet szipkázni. Sőt jócskán többlet is lesz a felesleges sárkánylelkekből (első végigjátszásomnál 2 szó 3. fokozata hiányzott csupán és volt 12 fel nem használt dragon soul-om).
  • benőmenő
    Azért aranyhiányban nehéz szenvedni, mert minden nyamvadt barlangnál kidobálok cuccokat bőven, mivel staminára 1x raktam összesen, és még így is 2-4k-val leszek gazdagabb egy kör után witherunban úgy hogy közben megveszem az összes restore health, meg magicka potit, plusz a jarl varázslójától az új spelleket.
  • Laza
    Harcosként gyúrok a restorationra ... már perkből kiszedtem azt, hogy fele manába kerüljenek és duplát gyógyítsanak ... az Avoid Death (napi 1x ha 10% alá megy a HP, akkor auto gyógyít 250-et) pl jónak hangzik, azt is lehet kiszedem majd :)
  • SaGa Jr
    Nem csak az az értelme hogy ne legyen a player elszállva zsetonnal, hanem hogy ne pörögjön fel túl gyorsan a speech skill. Ugyanis minél nagyobb értékű és minél több cuccot passzolsz el egyszerre, annál jobban fejlődik a speech skill. Míg ha kevesebbet vagy olcsóbbakat adogatsz avagy részletekben akkor normálisabban fejlődik és nem száguld.
  • benőmenő
    Ja és, ha a főküldit kiviszem, még gyűjtögethetem a shoutokat, meg a sárkánylelkeket, vagy eltűnnek utána, mint az oblivion gate-ek?
  • Fantusz
    Az Oblivionban a főküldetés után végleg bezárultak a kapuk - itt meg, ha kiengedik a sárkányt, gyorsan elszaporodnak :-)
  • benőmenő
    Ha nem a te házadban van. akkor Dragonsreachben van a jobboldali asztalnál valahol.
  • PiszkosFred
    Hat akkor nincs hiany repulo gyikokbol.
  • Calver
    pedig gyógyító varázslatok hasznosak - engem nem egyszer mentett ki szorult helyzetből egy feltápolt close wounds, a maga könnyed 330(?) hp-nyi gyógyításával.
  • Laza
    Én attól fosnék, hogy valamiért eltűnik a hulla :)
    Mondjuk eleve érdekes, hogy ha valamit ráaggatsz a lóra, akkor az utazik vele együtt. Majd este kipróbálom :)
  • Jakuza001
    30 nap utan ujra spawnol minden.
  • Egoraptor
    Meg van azoknak is respawn idejük... unlimited DRAGON!!!
  • Fantusz
    Vannak feltételek a házasságkötésekhez.
    Jó esetben csak szimpatiusnak kell lenned a kiszemeltnél, de sokszor feltétel, bizonyos küldetés teljesítése.
    Ysoldának pl. egy mammut agyarat kell vinni, Lydia viszont még nehezebben elérhető - a főküldetést kell befejezni.

Elvileg a házastárs mellett alvás ad plusz bónuszt, én ezt nem vettem észre (maradt a kipihent +10% bónusza), de érdemes "házasodni" több okból is.
    Egyrészt, ha neked nincs házad, a kiszemeltednek lehet.
    A kereskedésből származó haszon egy része téged illet, és lesz egy plusz kereskedő, akinél nincs ugyan korlátlan mennyiségű arany, de "mindenes".

Jah, és a nyaklánccal a nyakadban az azonosneműek is "beléd habarodhatnak".
  • PiszkosFred
    Talan 20 shout van, de mindegyikbol van 3-3, szal van sarkany dogivel...
  • PiszkosFred
    De a hulla vegig a lovon van, mint taska (user made saddle bags), igy te tudsz kalandozni (helyeket fosztogatni) es mozogni-futni, encoumber effekt nelkul :) Ha felulsz a lora, akkor a hulla - foleg a mokuska - leeshet. Igen, sanszos hogy egy sarkany lenyeli a lovat hullastul amig te kincsekre vadaszol, de hat jol el kell dugni a pacit, nem kinn hagyni az uton.

Megy gyalog, elersz egy romhoz, gyors MT oda (helyben ugrasz) a mount minden FT utan melletted spawnol ugye, vagyis a zombitaskad ujra varja a kincseket, bemegy a romba, kifosztod, visszacammogsz a bejarathoz, a zombi-taskaba berakod az ujabb kincseket, es goto 10. Ha pedig megy boltba eladni, akkor a varosig Fasttravel, a varos elott (celszeru az istalloig ugrani) kipakolsz a zombibol, es bacammogsz a varosba.

Win.
  • Laza
    Nem csak ~20 sárkány van összesen? Én úgy emlékszem, hogy valami ilyesmit mondtak ... vagy az csak a kiáltásokra igaz?
    Úgy rémlik, hogy nincs végtelen sárkány ...

A sárkányokkal való harcban tényleg nincs kihívás ... sajna. Mindig is hiányoltam a TES-ekből a jól felépített harcokat, encountereket, ahol használni kellene bizonyos dolgokat ahhoz, hogy meg lehessen ölni valakit. Pl a sárkányokhoz kellene mondjuk valami szigony, héló, vagy valami, amivel le kell szedni őket, csapdába csalni ... vagy valami spéci pajzs, ami a sárkányok tüze ellen véd ... vagy alapból menekülni kellene előlük, be kellene őket csalni valamilyen csapdába, stb ... ez az állok vele szemben 1:1, és ütöm vágom elég ötlettelen.
    Arról már nem is beszélve, hogy sokszor a lovam tankolja le, és meg ütöm a hátát :D
  • Benevolens
    amúgy tök jó, hogy meg lehet fogni a világítós bogarat :)
  • Benevolens
    konkrétan kopasz, és nem áll jól a fejformájának. Eredetileg kis fekete tar haja volt, de valahogy ez is túl világos lett élesben
  • Benevolens
    nem baj, a bőrszíne is ronda lett. Összerakás közben nem látszott, hogy ennyire szürke. Meg a szakállát is cserélem, mert olyan, mintha túl nagy lenne a szája
  • Egoraptor
    Realistic hungry animals of doom Mod kellene :D

Ha leölnéd az erdőben a nyulakat szarvasokat stb. akkor
    a többi ragadozó állat megveszne és csoportosan megtámadnák
    a falvakat.
  • Fantusz
    Szerintem hangulatosabb a játék sárkányok nélkül.
    Indítottam ismét karaktert, s a főküldetéssel nem is foglalkozom.
    El lettek túlozva a sárkányok létszámilag, rajzanak, mint a legyek, s kb a kihívás is annyi, mint egy legyet lecsapni (elrepül).

Ha majd sárkánycsontra lesz szükség, elmegyek a sárkánykőért, s beviszem Farangarnak - addig meg csodálom a "randa" grafikát, Riften környéke igazán szép, Wintherhold zordsága már nem tetszik annyira :-)
  • Laza
    Sisakkal :))))
  • Egoraptor
    Jönne egy éhes farkas és elmarná a lóról - az lenne a vicces :]
  • Laza
    Nekem csak gyalogosan nem engedi a fast travelt ... ha felülök a lóra, akkor engedi ha tele vagyok ... sőt, ha már tele vagyok, akkor nagyon meg szoktam magam pakolni, sokszorosan, és mindig a ló hátán megyek eladni (ft-vel) :)
  • Molnibalage
    Épp ma akartam kipóbálni. Ezek szerint megy. :)
  • PiszkosFred
    /Showracemenu
    Viszont a smink igy ugrik, ujra be kell allitani a borszint es a sminket.
  • PiszkosFred
    Viheted nyugodtan, max addig uresen fog allni a haz :)
  • Benevolens
    fú, nem tetszik a karim haja. Hogyan lehet változtatni a kinézetén?
  • Laza
    Varázslatból is csak azt a chaneling healinget használom (perkből rajta, hogy fele annyi manába kerüljön ill 2x annyit töltsön) ... az említett figura elöl is úgy futottam, hogy mindkét kezemen ez a varázslat volt, és két kézzel nyomtam, hogy minél gyorsabban töltsön, akkorákat vert a fejemre :)

Szokni kell még, hogy ennyi használható dolog van ... az Obliban értelme sem volt használni ezeket. Ott úgy gyógyítottam magam, hogy minden csata után 1 órát várakoztam :)
  • Zomil
    Láttam, h lehet házasodni, ami azért hasznos, mert akkor férjed/feleséged boltot nyit és abbol te kapsz pénzt. a kérdésem az lenne, ha egy follower-t veszek el, mondjuk Lydiát akkor utána már nem jöhet velem hanem mindig otthon lesz?
  • bega82
    Hát te nagyon pihent vagy hallod...
  • Egoraptor
    Jaja, enviroment az már fel van téve otthon de ez a víz még rá fog ütni nagyon a hangulatra. :]
  • Fantusz
    Sárkánykiáltás két részből tevődik össze.
    Kell hozzá egy szó, amit valahol egy fakon taláhazsz a kalandjaid során.
    És kell egy sárkány lélek, amit a megölt sárkányoktól kapsz.
    A szavakat meg tudod nézni, milyen hatást adnak, a sárkánylélek számszerűen jelenítődik meg.

Kell tehát egy szó, és egy lélek, s aktiválni kell, nem használható automatikusan - aktiválás után üvöltözheted.

Nézd a menü alján lévő info-t, mivel tudod aktivállni (R)

Ennek az a haszna, hogy ki tudod választani, melyik óbégatást szeretnéd "megtanulni"
  • PiszkosFred
    A feneketlen hulla esete: dugig vagy kinccsel, a kiserod is. Kicammogsz a barlang/rom/egyeb helyseg ele. Fogsz egy kisebb allatot a kornyeken, mondjuk egy mokust, es levadaszod. Lootolod, de nem kibelezed hanem telerakod targyakkal, amiket cipelsz. Fogod a mokust, es megragadod (nyomvatartott use gomb), majd felrakod a lovad hatara, es fasttravel Igy engedi a fast travelt, es nem szamit encoumberednek - ami tiltja a fast travelt :) Mokus helyett jo humanoid is, azok konnyebben megallnak a lo hatan, csak nehezebb oda felrakni oket. Mokus leeshet...
  • Laza
    Na, meg erről jutott eszembe ... egy szellem harcosnak kivertem a kezéből a fegyvert, majd elhátrált kicsit, és előhúzott egy másikat a semmiből ... a genya :)
  • tobias88
    már rájöttem közben, tényleg gyönyörű lett tőle a víz, meg az előző 2 modot amit javasol, azt is feltettem, és mintha egy másik játék lenne.
  • Egoraptor
    Ja, én is így vagyok vele - totál elfelejtem harc közben hogy léteznek. xD
  • Laza
    Egyébként Én valamiért nagyon ritkán használom a kiáltásokat. Ha eszembe jut, akkor nyomom folyamatosan, de ha elfelejtem, akkor egy nagyon kemény harcban sem jut eszembe, hogy ugyan arra a buzerátor 2h karddal cséplő genyára rátoljam a disarm-ot :)
  • Egoraptor
    Csak ha már telepítettél olyan modot ami új textúrákat rak be.