30713
TES
  • SaGa Jr
    Az elfek egyébként nem csak a nordokat terrorizálják, hanem mindenkit és a birodalom ami éppen túlélte a háborút, jelenleg túl gyenge hogy ellenálljon. Na ezen felbuzdulva tör hatalomra Ulfric (cak király akar lenni hogy ő mondja meg a tutit, csak elfelejti hogy sehol nem lennének ha a birodalom nem segíti őket az elmúlt évszázadokban).
  • Ragnar360
    :)))
  • Pares
    "Ugyebár, "becsületes párbajban" ölte meg a birodalom vezérét. Állítja ő. Viszont egy segítő kellett neki, hogy kinyissa a városkaput és elmenekülhessen, ráadásul halálra "shout"-olta szegény királyt. Szóval ez egy szélhámos a szememben. Ja, és tisztára "árja" vonalat követ. Se orc, se elf, csak nord..."

Már miért lenne szélhámos? Azért mert leshoutolta? ÉS? Ő volt az erősebb. Na és mi bajod az árjákkal? Orkok maradjanak csak a hegyek között, az elfek meg takarodjanak a pibe.

• SaGa Jr
    Izé... Szerintem nézd meg újra azokat a párbeszédeket és könyveket amikből az infóidat szerezted, mert nagyon sok a pontatlanság.

Tiber Septim (alias Talos) a Birodalom alapítója volt. Nem volt jelen a nemrég lezajlott háborúban, hiszen már réges-régen halott.

shiwo:
    Olyan opció nincs, ellenben van harmadik megoldás, a béke vagy legalábbis fegyverszünet.
  • Richardix
    Eldöntöttem, nem kifejezetten tolvaj leszek, sokkal inkább amolyan "fejvadász", pénzért bárkit és bármit, mondhatni én leszek Skyrim 47-se :)
  • Louis Cyphre
    Bugos ez a "Arniel's Endeavor" küldi? Most azt írja ki "Deliver the soul gem to Arniel". Vissza is viszem neki, de egyszerűen nem lehet vele beszélni, nem jön fel az a párbeszéd panel.
    Vágja valaki, hogy ilyenkor mi van?
  • Pares
    A nyomorék semmirekellő elfek baszogatják a nordokat, akik egy jó nagy része megelégelte a megalázkodást, és fel kíván ellenük lépni teljesen jogosan. A birodalom már rég nem az, amit Talos alapított. Gyáva pöcsökből álló bagázs, akik behódoltak az ellenségnek, és saját múltjukat tagadták meg és árulták el.

Halál az elfekre.

• Shiwo
    olyat nem lehet, hogy leverünk mindenkit és a karink lesz a király?
  • cookac
    A kérdés, hogy Storm vagy Imperial összetett dolog,... egy kissé...

A játék az Aldmeriekkel vívott nagy háború után 30 évvel játszódik, szal az emlékek még nem haltak meg. Tiber Septim - hogy a háború befejeződjön - békét kötött, de a Thalmor nyomásra ki kellett tiltania a Talos vallást Skyrimből. Ez ugye a helyieknek nem igazán tetszett, de "titokban" ott volt minden házban egy kis oltár, ahol továbbra is áldozhattak. Septim a birodalom hőse lett. Egy olyan birodalomé - és ezt nem lehet nem észrevenni - melyet a római birodalomról mintáztak a készítők. A ruhák, nevek, fegyverek, kultúra mind a római birodalommal vonható párhuzamot, így a játékban is magán viseli annak jegyeit.

A birodalom széthullóban van. Immár önmagát felemésztve küzd belső gondjaival. Nincs háború, mégis minden erejüket leköti a múlt megőrzése. Bár első ránézésre erősnek tűnik, valójában a Thalmor játékszere lett/lesz.

Ulfric..., vele először a játék elején találkozni a szekéren útban a vesztőhelyre. Mikor elsőre kerestem fel otthonában az ott lezajlott párbeszéd alapján egy mesehős látszott kibontakozni. A Nagy Vezető, minden nordok atyja, a jóságos Ufric, aki kész életét adni népéért. De nézzük meg közelebbről a dolgot.

Ugyebár, "becsületes párbajban" ölte meg a birodalom vezérét. Állítja ő. Viszont egy segítő kellett neki, hogy kinyissa a városkaput és elmenekülhessen, ráadásul halálra "shout"-olta szegény királyt. Szóval ez egy szélhámos a szememben. Ja, és tisztára "árja" vonalat követ. Se orc, se elf, csak nord...

A Nagy Vezető polgárháborúba akarja dönteni az országot, miközben a városai lepukkantak, csupa rom minden, az emberek szarul öltöznek, de most komolyan. Ilyen gazdaság mellett mégis milyen elképzelései vannak egy ilyen embernek? Nem az emberek jólétével kellene törődnie elsősorban? Hogy ne romos épületekben kelljen lakniuk, legyen mit enniük és nyugodtan élhessenek ott ahol akarnak? De nem, ő az elfeket razziázza, politikai merényletet hajt végre mikor a törvényes uralkodót megöli. Utálja a regnáló hatalmat, kb. olyan, mint Brian életében a mit is adtak a rómaiak nekünk jelenet :)

Aki semleges a birodalomban mondjuk semmi rosszat nem mondhat róla. Még.... és persze ha nem elf.

A birodalom nagy hibája a szabad vallásgyakorlás megtiltása, saját istenük ráerőszakolása más emberekre - Thalmor nyomásra -, no és persze az az aprócska tény, hogy minket is ki akarnak végezni. Bizonyíték nem is kell nekik, elég az, hogy rosszkor rossz helyen voltunk. Ha ezt megtudjuk bocsájtani, valamint elsiklunk afölött, hogy tökre lusta bagázs akik arra várnak, hogy mi, a "dragonborn" kaparjuk ki nekik a gesztenyét, akkor szimpatikus társaság. A városaik gondozottak, az emberek ápoltak, az elhangzó párbeszédek a háborútól való félelem, egyszóval nekik van vesztenivalójuk.

Választani kell, ki-ki vérmérséklete szerint. Én maradok birodalom párti annak ellenére, hogy nord vagyok.

Whiterunba érve a piacon lezajló párbeszéd sok mindent elárul. A Grey-mane öreglány fiát mivel Stormos elkapták és fogvatartják a birodalomhoz hű pöcsök, akik tökre bunkón viselkednek szegény öreglánnyal, aki a fia életéért könyörög. Mellesleg az ő férje a másik kovács. Ez a kis intermezzo jól példázza, hogy a Thalmorok miként rángatják a fonalat a háttérből, hogyan ugrasztják össze az embereket vallás, bőrszín, faji hovatartozás ürügyén. Az ő céljuk a birodalom meggyengítése, hogy ők vehessék át a hatalmat.

Más mindenki mellékszereplő, leszámítva minket :D
  • Ragnar360
    na re, rögntön az elsö kérdés... kihitte volna :)
    kb háromnegyed órát vacakoltam eddig azzal, hogy milyen legyen a Nord karakterem...elsöre azt szeretnék, aztán néztem az elfet az is rohadtjó, viszont a LÉNYEG, hogy a Nordot azok ilyen vetereán beállítottságuak, ami a kinézetükben is megnyilvánul ugyvettem észre

és akarhogy próbálkoztam nem nagyon sikerült ilyen fiatalabb ifjoncot kifaragni...áááh annyira nehéz a döntés :) nem hittem volna
    aztan közbe voltam most több mint félorát afk-ba, most jöttem vissza, gondoltam beirok, hátha vkinek van valami jó ötlete

tehát Nord: fiatal és kevésbé komor kinézetüt szeretnék kreálni :)
  • IJIazz
    ezen besírtam :DDD
    whata good'a landin spot :D
  • Magh
    Ezt benéztem. Az a vicc, hogy már kb. minden spellt megvettem, amit eddig lehet. Plusz van nálam Isten tudja, hány soulgem, black is, Azura' Star is. De eddig nem kellettek semmire, Staff of Magnus is csak foglalja a helyet. Vendoroknál nem is gondoltam rá, hogy megnézzem...
  • SaGa Jr
    Talán ha a Skyrim wiki-t néznéd vagy a bannerban lévő uesp.net-en a skyrim szekciót akkor könnyebb lenne. ;)
    Amúgy novice varázslatokat (amilyen a soul trap is) tényleg bármely vegyesboltban meg lehet kapni. Sőt szerintem tonnaszám találtál már soultrap képességű fegyvereket is amiket érdemes emiatt megtartani ()ha mást nem szétszeded és csinálsz magadnak olyat ami neked tetszik).
  • Calver
    Whiterun-ban az "udvari varázslótól", esetleg The College of Winterhold. sőt, mindenes kereskedők is szokták árulni, én spec Riverrun-ban megtaláltam legutóbb kapásból.
    de... ha közelharcos vagy (vagy még inkább kétfegyveres), akkor jobban jársz, ha fegyverre enchantolod, és úgy töltöd fel a nálad lévő soul gemeket.
  • Magh
    Sejtettem, de hasznos ez a Wiki. Akkor viszont hol tanulom meg a spellt? Így 20-as szint körül már ideje...
  • Calver
    Cyrodil-ban, Whiterun-tól déli irányban.
    ja, és egy másik játékban
    lásd itt
  • Magh
    Valaki megmondaná, merre találom Brumát, mert kéne a Soul Trap. Egyszerűen nem találom.
  • Zan
    Hát igen,csak nekem az szerencsétlen esetem volt,hogy csak azt hittem,hogy lemaradt...észre sem vettem,hogy elmihálylott...és rámentettem már egy jó párszor...én marha!Nem baj,legközelebb jobban oda fogok figyelni!
    Pedig egész jól bírta...Mindegy..!Oda egy life-absorb kard...!
  • Molnibalage
    Az állóvíz még csak-csak, de folyók szerintem botrányosan szarok a legtöbb estben. A csillogás miatt annyira pocsék, hogy szinte csak fehér csíkokat látni.
  • Fpocok
    Amúgy a dx hogy van a játékban? Lehet állítgatni, hogy mennyi legyen? Csak mert láttam dx10 könyvtárat...
  • athlay
    Ja igen... Azért ugye lesznek még leölhető sárkányok a főszál vége után is? Ki akarom szedni az összes shoutot, és az unlockhoz kéne még pár lélek...
  • athlay
    No, végignyomtam a főszálat. Nagyon tetszett, főleg a legvégén amikor a főhős ottmarad egyedül a hegytetőn, és odalenn senki nem tudja, hogy mit is tett...volt hangulata :)

Alduin szerencsétlen köpni nyelni nem tudott, simán megmurdált szegényke.

A máguscéh meg a birodalmi légió is ki van végezve... A brotherhood egyáltalán nem vonz, úgyhogy szerintem rágyúrok a daedrákra, meg a 9 priest maszkra.

Ja, meg a nősülést is tervbe vettem XD... Van még mit csinálni, bár nem hiszem, hogy a karakteremnek ezek után bármi is kihívást jelentene még :)
  • xXtamasXx
    Nekem ugyanez , ugyanott volt tengap, de kimentem visszajöttem a csatornából és ki volt nyitva...
  • SaGa Jr
    Szerintem félreértetted a feladatot. Azért mentél oda, hogy visszaszerezd a tülköt, nem hogy odategyél valamit. :)
    Nézz körül alaposan, lesz ott egy jegyzet, olvasd el és máris kapsz egy új feladatot amit meg kell csinálnod. A feladat egésze nem lesz failed, csak az a pont amit egyenlőre nem tudsz teljesíteni. Jelöld ki az új feladatot ami a levélke elolvasása után bejön pluszban és majd azt megoldva be tudod fejezni ezt.
  • bega82
    A qrva annyukat, de tényleg! Hazajövök, indítom, és elkezd akadozni, majd kékhalállal kidob! De most komolyan, miért kellett ilyen peccs, ami nemhogy javít, de szétb*ssza az egészet?! Rohadjanak meg!!!!
  • Fpocok
    KINYÍLT AZ AJTÓ! KÖSZÖNÖM!
  • Tatyla
    azaz igen de mivel nincs nálam tülök amit oda kéne rakni,vagy pont ez az hogy valaki már megelőzött azért faild?
  • Richardix
    Kezdtem egy sunyulós-íjász karaktert, mit ne mondjak, rohadt jó :)
    Olyan jó móka becserkészni az ellenfeleket, csak még nem tudom pontosan mire fejlődjek vele. Úgy gondoltam alchemyre és enchantingra gyúrok rá, plusz lopásra,zártörésre de... úgy érzem kicsit sok lenne ez így.
  • SaGa Jr
    Hol és micsodát? Melyik quest (a kép nem látszik)?

Amennyiben a sztoriról van szó és arról a dungeon-ról ahová közvetlenül a szakállasok küldtek a hegyről, nos ott csak menj végig és majd találsz egy üzenetet (egy tülköt kéne de a tartója üres mikor ráböksz) amit elolvasva tovább lép a feladat (pontosabban kapsz egy újat amit követve megoldódik ez).
  • SaGa Jr
    Még egy helyet találtam ahol a játékos ingyen és bérmentve tárolhatja a cuccait úgy, hogy nem vesznek el (ráadásul egy bejegyzés nélküli gyűjtögetős quest színhelye is).

Ez nem annyira közeli hely mint mondjuk a Whiterun-beli companions alagsora, de felettébb jó kis hely.
    El kell menni Labirinthian-ba és ott nagyjából a romos terület közepe felé lesz egy kupolás nagyon alacsony épület. Odabent lehet találni egy holttestet, meg egy maszkot és egy jegyzetet. A jegyzetet elolvasva rá lehet jönni mire való a maszk.
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    A maszkot felvéve egy új helyre kerül a játékos, ami tulajdonképpen az ép változata ugyanannak a teremnek ahol volt. Előtte egy oltár amin 8 maszknak van hely (a nevesített dragon priest-ek maszkjait lehet ide betenni) amik ha a helyükre kerülnek egy igen erős 9. maszkot kapunk jutalmul. Emellett pár láda (üres) és egyéb tárolóeszköz (üresek) is vannak itt. 40 nap alatt nem tűnt el az ide pakolt cuccokból semmi.

Egyetlen pici hátránya a helynek hogy van vagy 3 ice troll a közelben a romok között. Szóval ha nem figyel valaki akkor bunyóznia is kell majd.

Maga a helyszín meg a Whiterun és Morthal között húzott egyenes vonalon van, a köztük lévő hegy havas oldalán.
  • Tatyla

itt mit kell tenni milyen íhorn-al met átmegyek és faild?
  • Fpocok
    lol, beírtam, hogy skyrim nexus bugfix és az első amit kidobott ez a bug. De hülye vagyok
  • Fpocok
    Ahh. Köszönöm Saga Jr, Tovi és Egoraptor
  • Egoraptor
    Utána is sokszor beakad a fószer akkor 'e' betűt kell nyomagatni rajta.
    Hogy haladjál haladjál ember!
  • SaGa Jr
    Tegnap már volt belinkelve megoldás amit letölthetsz a Skyrim Nexus-ról a bugfix részlegből.

De anélkül is megoldható a probléma csak konzol használatot igényel. Gyakorlatilag annyit kell tenni hogy a tcl konzol kóddal átmész az ajtón, majd deaktiválod a kódot és nyomkodod az e billentyűt mint a veszett miközben a manus van veled szemben (effektive beszélgetést akarsz vele kezdeményezni). Ekkor reagálni fog a manus ha nem is lesőre akkro sokadikra és kinyitja az ajtót. Mivel hang nem lesz így a párbeszéd egy pillanat alatt átpörög (már az ő része) és megint az e betűs trükkel lehet előrébb juttatni a fickót.
    Én így csináltam végig elsőre még a fix előtt. Tulajdonképpen mikor felraktam a fixet addigra már az utolsó küldetés jött, akkor kapta vissza a hangját a fószer.
  • Tovi
    Ha tenyleg bug, akkor nyisd ki konzollal, az unlock paranccsal...
  • zoenn
    Elkészült a főszál végigjátszása. Fogadjátok szeretettel.
  • Egoraptor
    Google megmondja, én valami console parancsot találtam hozzá amivel áthatolsz a fizikai felületeken és belülről nyitottam ki az ajtót.

De nem emlékszem már mi volt a parancs.
  • Fpocok
    Na jó, azt hiszem ennyi. Épp egy jó kis küldi közepén vagyok, kéne beszélnem az öreggel a csatornában, írja, hogy nyissam ki az ajtót, de NEM TUDOM KINYÍTNI. Bug. Fasza.
  • Lenssver
    Én is xboxon tolom:)