The Elder Scrolls V: Skyrim

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

19-es vagyok, de nem tetszik a karakterem, viszont újra sem akarom kezdeni, mert 26 órám van már a játékban... szerintetek showracemenu-vel tudok karaktert váltani úgy, hogy ne buggoljon a játék, úgy mûködjön mintha az új karakter lenne az eredeti amivel kezdtem? Tudom, hogy level 1-esen kezded "újra" de a többi command-dal felhúzom magam...
azt hiszem az Imperialt választottam, nem tudom, hogy jól tettem-e, de az olvasottak alapján az tetszett a legjobban😊 persze volt ott Aragonian, meg volt egy macskafejû karakter is😄 meg az Elfek, úgy ezek jöttek be

Sok ember azt hiszi, hogy az anyukája méhéb?l csúszott ki, mint valami szépséges medúza. De a bajnokok tudják, hogy az apjuk tökéb?l jöttek.

grebber
Na egy ilyenért magyar nyelven ölni tudnék!

Next PC upgrade: 2022

PiszkosFred
Igen, amikor Skyrimot rendberakta, majd megalakitotta a Cyrodiili Birodalmat, mar Alduin reg nem volt tema. Nem tudom miert, ugy emlekeztem, hogy o volt, de nem, sorry. Vegig kellene menni ujra a sztorin, csak hat olyan hatteranyaggal rendelkezik a jatek vilaga, hogy az mar-mar a Starwars-szal es Gyuruk Uraval vetelkedik.

“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”

BEAST
Szerintem egy külön minijáték a könyvek gyûjtögetése, fõleg a jobb sorozatoké. A házamban több polc is roskadozik a könyveimtõl. 😄

"Beware of the blindness of those who would follow, and the damnable lure of those who would lead."

Nekem van egy, 600 oldalas full kimerito informaciokkal, questekkel, es leirasokkal.... Erdemes beruhazni ra.

BEAST
Ha minden igaz a történet úgy szól, hogy
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
miután Alduint legyõzték az "õsnordok" (ha jól vettem ki õk nem sárkányszülöttek voltak, akkoriban ezek az erõk szélesebb körben ismertek voltak) megölni már nem tudták, ezért kizárták az idõ folyamából az õsi tekerccsel. A vezérük nélkül a többi sárkány szétszéledt és az emberek felszabadultak. Tiber Septim és a Blade szervezet története késõbb játszódik és talán õk voltak azok akik az utolsó sárkányt is megölték. Legalábbis ezt hitték. Most viszont Alduin visszatért és elkezdte életre kelteni a régi szolgáit.

"Beware of the blindness of those who would follow, and the damnable lure of those who would lead."

Molnibalage
A könyvekkel az a baj, hogy nehéz úgy összerakni, hogy valaminek megvan az 5. meg az 1. fejezete...

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

PiszkosFred
Lehetseges hogy nem o volt, csak arra emlekszem, hogy rendet rakott Skyrimban, es onnantol nyugi volt nagyjabol. Lehet Alduint mas, korabbi sarkanyszulottek inteztek el.

Molnibalage
Köszi neked és a korábbiaknak is a válaszért. Elsõ körben ez elég is lesz.

Még valami. Ennyire lélegzõ és élõ világot nem láttam a Gothic 2 óta, de ez annál is több. A grafika és a szinkronszínészek tényleg életet lehelnek a karakterekben. Nem hittem volna, hogy ennyire bejön majd a dolog.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

BEAST
Ez nem teljesen igaz, legalábbis nekem nem így rémlik. Talos/Tiber Septim csak az utolsó ismert dragonborn, de nem õ volt az aki elüldözte Alduint. Alduin története sokkal régebbi, de a részletek kiderülnek a fõküldetést játszva. Sõt magát a csatát is láthatjuk.

Egyébként annyira nem is drága (3800 Ft körül van jelenlegi árfolyamon!)

Oscar Wilde: Az egyszer? gyönyörök a bonyolult ember utolsó menedéke. Eredeti Bölcs: Légy rossz, a jókkal úgyis mindig csak kibaxnak.

Ilyet nem vett innen valamelyikõtök?

Elder Scrolls V: Skyrim: Prima Official Game Guide

Oscar Wilde: Az egyszer? gyönyörök a bonyolult ember utolsó menedéke. Eredeti Bölcs: Légy rossz, a jókkal úgyis mindig csak kibaxnak.

BEAST
Megvan az elsõ végigjátszás. Bár rengeteg küldetésem volt amit félbehagytam és valószínûleg még több amit meg sem találtam, de inkább kezdek egy új karaktert ami tényleg jó lesz valamiben.

Elsõre egy breton "battlemage" szerû karaktert játszottam, de félidõben azon kaptam magam, hogy már kovácsolok, enchantolok, zárakat török fel úgy hogy közben elméletileg a mágia és a közelharc terén sem kellene lemaradnom. Nem igazán mûködik a dolog.
Még pajzs nélkül is jobban jár az ember ha közelharcban csak fegyver van a kezében és semmi varázslat. Végül csak úgy mûködik a kevert osztály, mint az eddigi TESekben, amikor messze voltak dobáltam õket amikor közel jöttek akkor vagdaltam. Kár pedig azt hittem a spell+fegyver kombó megkímél a felesleges váltogatásoktól.

Viszont eszméletlen jó a játék, a történet és az oldalak. Annak ellenére, hogy szinte beton stabil oldalválasztással indultam neki a kalandnak, a végére ez teljesen megváltozott. Már nem is tudom ki mellé álljak annyian vannak. 😄

szerintetek egy gef7800-al játszható lehet?

gabo91
Szép gyûjtemény. Nemártana nekem is áttanulmányozni majd.

A szobákról annyit, hogy én vettem egy házat kemény 5000pénzért. Kidekoráltam 300+250 ért. Fent a padlástérben van egy kis szoba, ahol egy ágy van, és NEM ALUDHATOK BENNE, csak a másik nagy ágyba... Valami társjelölt csaj gondolt egyet és beköltözött hozzám, kisajátította magának az egyik szobát...
felháborító...

Agron: “One day Rome shall fade and crumble, yet you shall always be remembered.”

PiszkosFred
Hja, es Talos az "isteni" neve volt, az szuletesi neve Tiber Septim volt, a jatekban mind a ket fele keppen emlegetik. A Talos-t imado szektak es egyhazakat sok helyen uldozik, Eszakon is tulnyomoreszt.

PiszkosFred
Talos volt az utolso ismert sarkanyszulott, te elotted. Sikeresen eltakaritotta a sarkanyokat es egyeb demoni fattyakat a foldrol, Alduint szamuzte valahova jo messzire 😊, (meg egyeb gonosz istent) majd osszekapta Tamriel nepeit, es megalapitotta a Birodalmat. A kozpont providencia Cyrodiil volt, onnan iranyitott evszazadokig o es a leszarmazottjai. Nem mondom, hogy beke volt mindig, mert nem volt, de a Birodalom fenntarthato volt ugy, hogy a helyi tartomanyokban szinte mindig volt valami kisebb polgarhaburo, hatalmi villongas vagy egyeb csetepate. De a lenyeg, hogy a Birodalom Talos vezetesevel (O maga sarkanyszulott letenek koszonhetoen, majd halala utan a vervonalahoz kapcsolodo magiaval minden leszarmazott vissza tudta tartani a demonokat - csak fenn kellett maradnia a vervonalnak -, mert nem csak polgari szempontbol kellett rendet rakni es tartani), es persze a hadsereggel, fennmaradt.

Aztan 200 eve meghalt az uralkodo, Uriel Septim, Talos utolso ismert leszarmazottja, es a magikus vedelem megszunt (nem volt hirtelen felszentelt utod, igy megtort a magikus vedelem), ami a demonok es egyeb alvilagi "elpuszitok mindent" gonosz istenek ellen vedett. Szerencsere volt egy zabigyerek, aki magaban hordozta a Talos vervonalat, o volt Martin, egy szerencsetlen pap, akit elo kellett guberalni, es segiteni neki visszaallitani az idokozben kitort demoni invaziot. Errol szolt a IV. resz.

Ez 200 evvel ezelott volt, es bizony az invazio hatalmas pusztitast okozott. Ezt helyre kellett epiteni, amely - mint tudjuk - hatalmas aldozatokkal jart, es ezen aldozatok termeszetesen elobb nelkulozeshez, majd ebbol fakadoan lazongashoz, elegedetlenseghez vezetett. A korabbi sziklaszilard Birodalom ereje megingott, es egyre tobb tartomany gondolkodott azon, hogy talan ideje befejezni ezt a Birodalmi dolgot, es inkabb sajat labra allni.

Es itt jon a kepbe a Skyrim tortenete. A kiraly halott, megoltek. A nep ket reszre szakadt. Egyik fele ki akar lepni a Birodalombol, masik maradna. Polgarhaboru tor ki, csak azt felejtik el a draga eszakiak, hogy ha egymast olik a Skyrim foldjen, akkor az csunya veget fog erni, ugyanis a Tekercsek szerint ekkor a regen szamuzott Sarkanyok visszaternek, es persze jon az elukon Alduin is, akinek a celja mi lenne mas, mint... hat nem hellokitty online eves elofizetes.

..es persze kell egy ujabb sarkanyszulott, aki mindent rendberak.

MerlinW
Meg igen. Én a mágusoknál kaptam szobát, ott eddig megmaradt mindenem.

[merlinw.org]

Köszi!
Elvileg igen.
MerlinW
Még annyit, hogy a játékban azért vannak több száz könyv, hogy képbe kerülj. Mindent leírnak a világról, ahogy az elõzõ részekben is. Amit linkeltem az elõbb, az is az Oblivion könyveinek fordításai.

[merlinw.org]

Blacksheep333
Beléptem a Companions csapatba (ahol Farkas van). Azt mondták aludhatok a házukban. 😄
Ha beteszem a cuccaimat az ottani egyik ládába, akkor az megmarad nekem?

Az operációs rendszeren is túl...

Nos, ha megharapott egy vámpír, akkor magad is vámpír leszel, de csak fokozatosan. Ez az idõ függvényében halad elõre, a vámpírizmus elõnyei és hátrányai egyre erõsebbek lesznek. Ha viszont vért iszol az emberekbõl, akkor a folyamat ideiglenesen visszafordul.
MerlinW
Az Imperialok Cyrodiil-ból származnak, az õ uralkodójuk a Septim dinasztia. Õk Skyrimot is a birodalom részének tekintik, és azt akarják, tartsák be az õ törvényeiket, stb. Ez a Nord ellenállóknak nem tetszik, és elszántan küzdenek Skyrim függetlenségéért... néha túl elszántan. A sárkányok felbukkanását senki sem érti, hiszen évszázadokig kihaltnak hitték õket. Ez valszeg a történetbõl majd kiderül.
Bocs a gagyi kérdésért, de hogy lehet perkeket berakni (mert a szükséges pontszám már megvan)?

Amúgy ha egy vérfarkas megharap, akkor halott leszel 😄 A vámpírt azt nem tudom

AMD Athlon II x4 635 2.90GHz ATI HD5670 1Gb 4Gb DDR3 ram

Molnibalage
Ne nézz kébites usernak. Csak nekem nem mond az semmit, hogy "imparial", mert nem játszottam az elõdökkel. A TES III-mal toltam egy ideig, 16. szintû karakterem volt, de meguntam és abbahagytam.

Pusztán azt sem vágom, hogy akkor most ki kicsoda és melyik földrész mi. Olyan, mintha nem tudnám a való vilgában, hogy akkor most Ázsia vagy Afrika, és Mao vagy Nixon. 😊

gabo91
Ha megharap egy vámpír, akkor megfertõzõdöm, és én is az leszek? (vagy vérfarkas)

Agron: “One day Rome shall fade and crumble, yet you shall always be remembered.”

Fpocok
Nos én nem értek hozzá... de szerintem PONT ERRÕL SZÓL A JÁTÉK. EZT KELL KIDERÍTENI. Ha most megtudod, akkor jobb lesz? Mármint, hogy miért jöttek a sárkányok.

Parasite Eve 2, best game EVER!

Sziasztok, valaki meg tudná nekem mondani, hogy vámpírszintet növelni?
Molnibalage
Persze, ha ezek késõbb kiderülnek, akkor nem kell válaszolni, csak nem értem a történet hátterét. Kicsit túl in medias res szokás szerint a játék.

Molnibalage
Nekem egy fura kérdésem lenne. Nem foglalná össze valaki az alapsztorit? Ugyanis nem áll össze, hogy ki háborúzik kivel és hogyan jönnek a sárkányok.

(Sem a 3. sem a 4. résszel nem játszottam.) Az még ismerõsen cseng, hogy Talos halandó formában a TES IV-ben kinyírt király rokona lehetett, a Septim család egy tagja. Most Skyrim akkor levált a birodalom központi részérõl? Hogyan jönnek képe a sárkáyok? Kik azok az Imperialok? Miért üldözik Talos követõit?

Tatyla
KONZOLBA: SHOWRACEMENU

PSN:Tatyla1974 | http://www.twitch.tv/tatyla74 https://www.youtube.com/channel/UCogzoZ5ODf0hReYKB7p16AA

Szerbusztok.
Nem e tud valaki választ adni a kérdésemre:
Lehet e az arcot és a fajt változtatni akár cheat el? Egy arc változtatás már oldana a problémámon.
Van e fodrász a játékban... azaz tudok e hajat változtatni?....
Különbözõ módok kiegészítõk naprakész oldaláról merre tájékozódhatok?
Elõre is kösszi és remélem sok torrentes megvette a játékot mert szerintem megérdemli...
Annyi ebben a bibi , hogy nem lehetsz egyszerre vámpír és vérfarkas (illetve egy bug miatt megeshet, de...) 😄
Fpocok
Vámpír, Sárkányvérû, vérfarkas karakter... ehhez tegyük hozzá, hogy ha cicafiú, vagy gekko karaktert indítottál... egyszemélyes állatkert.

Parasite Eve 2, best game EVER!

plu604
vámpírrá változtál

Voyager5
Dark brotherhood van? :-D
Ha van akkor valaki pls írja le spoilerba hogy hol lehet felvenni.
100% ellenállás betegségnek? Tudtommal arra a vámpírok képesek...
100% az érdekes, mert csak két fajnak van betegség ellenállása(argonian és wood elf), és az is csak 50%-os 😄

az amúgyot nem rövidítjük ám-nak

Palinko
a vérem 100% ellenáll betegségnek, nem tudom ez honnan jött de van ilyen képességem 😊

megoldódott, egyszer csak kiírta hogy nõtt a one handed skillem és már a helyes számot. szóval számolt õ a háttérben. valami kis bug lehetett.
PiszkosFred
Ah ok, eddig nem kaptak el, vagy kifizettem a fejpenzt, nem volt alkalmam kiprobalni. Regebben skillt vesztettunk, es igy lehetett maxolni a karaktert ha nagyon unatkozott az egyszeri jatekos, hal'sten akkor valtozott ez is. Kosz a valaszt.

Börtönben nem a szkillbõl veszítesz hanem abból a csíkból ami azt mutatja hogy mennyi kell még a következõ szkillpont eléréséhez.

Egy átlag gémer mennyi idõ alatt viszi ki a Skyrim fõszálát ?
A faj tényleg tökmindegy viszont a szkillek nem csak a perkek miatt vannak, a magasabb armor szkill több védelmet ad és a magasabb fegyver magasabb sebzést.

Mondom ezt úgy, hogy Prémium edition itt van a 2. részbõl a polcomon. Ahogy a Witcher 1-bõl is van egy gyémánt kiadásom.

francois
Pontosan😄

böröczk
<#eljen> Elküldenéd errõl a mentést?

érdekes, hogy nem bántott

textúra féjl

Kumiho #2179

PiszkosFred
Withcer linearisabb sokkal mint a Skyrim. Itt tenyleg azt csinalsz, amit akarsz. De mindket jateknak megvan az elonye (es keves hatranya, hisz' mindketto szinte perfekt). Udv a klubban.