30713
TES
  • JethroHUN
    Vannak páncéltároló bábúk? ez új.
  • Fpocok
    A maszkosat elmondanád? Eddig hármat szereztem, beraktam a házamba a manökenekre :D
  • Fpocok
    Lehet még benézek majd játékba... de speciel ezek a végtelenül ismételhető qstek, pl a thiefeknél, már nem érdekelnek. Szóval akkor a szakállasak adnak qstet a wordokhoz? Az érdekelne...
  • JethroHUN
    SaGa Jr kommentedről jut eszembem ezek a bounty-k amiket fogadókba lehet felvenni, megyénként 1x-re 1et, ezek is daily quest félék mint a db vagy a thief küldik, (mondták is a készítők h lesznek ilyen auto/random generált questek) A lényeg, sárkányra is kaptam vérdíjat, kemény 100G-t kaptam érte...
  • JethroHUN
    Van méreg ami -100% MP regen, mágusok ellen biztos hatékony, csak készíteni lehet(eddig nem láttam sehol eladót) (skilltől, perkektől függ meddig tart)
  • SaGa Jr
    DB feladatokból van 26 + végtelen számú (mindig lehet újabb feladatért jelentkezni).
    Thieves guild detto, sőt mivel ott eleve hosszabb a fő vonaluk és azután is kapható érdemi egyéb feladat, így jóval több a potenciális elérhető feladatszám. Ráadásul a legjobb jutalommal bíró feladataik például pont nem részei a fő vonalnak és mellette/utána érhetőek el csupán.
    Winterhold-ban is akad bőséggel feladat (részint az újoncok kapcsán, részint a könyvtáros tud bőséggel adogatni, meg ott vannak a mesterek által adott feladatok amiknek előfeltétele egy adott skill 90%-os értéken való megléte).
    Companions esetében 7 feladatból áll a fő szál, meg legalább kétszer ennyi kisebb feladat is van amit teljesíteni lehet és a "tiszteknél" vehetőek fel.

De ezeken kívül ott van a hajós kereskedelmi csoport a maga kalózproblémáival és annak felszámolásával, Van ugye 15 daedric quest (ennyi prince van és ezeknek mind elvégezhető komoly cuccért cserébe feladat). Ott vannak a templomok és vallási központok feladatai (minden istenséghez kapcsolható jóformán legalább 1 feladat), vannak a gyűjtögetős feladatok amikről külön quest log-ot nem kapsz de felfoghatóak feladatként (a dragon priest maszkok gyűjtögetése és egy bizonyos helyre szállítása, a bogárgyűjtemény beszerzése és így tovább), a könyvvadászok (Skyrim szerte bőséggel akadnak emberek akik szeretnének ilyen vagy olyan könyveket, többnyire skill könyveket, beszerezni de nem tudnak és ehhez segítség kell nekik), adnak feladatokat a Blades brigád tagjai (jah, mind a két komoly tag , nem kell nagy dolgokra gondolni de az első, súlyos megbízás teljesítése után kapható még állítólag vagy több újabb feladat is).
    Nem nagy feladatok, de például bekerülhetnek a quest log-ba a dragon word felkutatások is (kérhetőek a szakállasoktól és ha bizonyos dolgot cselekszik a karakter akkor futárok útján értesítést és feladatot is kaphat ezekhez), néhány feladat a gyerekekkel való társalgás közben kerül elő vagy éppen őket kihallgatva szedhető fel. Aztán ott vannak azok a feladatok (nem sok, talán két tucat) amik a dragonborn sztori után vehetőek fel.
    Bounty feladatok tulajdonképpen végtelenítettek, sosem fognak elfogyni, ahogy szinte mindig lesz valami nyűgje a jarloknak és az ő hoppmestereiknek is.

Összességében tehát feladat az akad bőséggel és ráadásul mind nem is teljesíthető, mert vannak egymást kizáró tényezők, beleszólhat az idő is mint tényező a feladatokba (csak bizonyos események előtt/után felvehető feladatok).
  • SzirmosSzisza
    Többet sebzel vele, én néha raktam bowra, ha sárkányt öltem.
  • JethroHUN
    Craft
  • Calver
    lehet, ahogy egyre magasabb szintű leszel, fel fog tűnni Ebony boltosoknál, és szép lassan találni is fogsz Daedric-et.
  • SaGa Jr
    Lehet.
    Minél magasabb szintű a karaktered, annál jobb páncélok jelennek majd meg a boltokban és az ellenfeleken. Vagy ugye kitaníttatod a kovácsolásra a karaktered és akkor olyanod lesz amilyenhez alapanyagot kerítesz és elkészíted.
  • Fpocok
    Hát én mage voltam, kezemre nem tudok poisont rakni, csak fegyverre.

Hunor1
    Ez egy baromi jó mod, k*rvára utáltam, amikor kilométerekről odafutott a ló segíteni nekem.

SaGa Jr
    Kössz... imádok questelni. Wowban egész nap azt csináltam, el is végeztem anno az összeset a régi világban, acsi meg minden. Céhesnél mire gondolsz? DB? Őket kiírtottam. Thiefek? Hát ők meg annyira nem érdekeltek.
  • Nagydög
    "1, meghalt (de akkor láttad a hulláját)"

Aham. Idonkent azokat a hullakat sem talalom, akiket magam nyirtam ki. Kulonosen mikor valami minibosst a varhato gazdag zsakmannyal egyutt lesopri az utolso varazslatom a hegyoldalbol, en meg tallozhatom vegig az egesz kornyeket a hegy labaig.
  • simon7108
    lehet VENNI jobb armort a Wolf armornál?
    mert eddig boltban vagy árusnál nem volt annál jobb.ez a legkönnyebb heavy armor a legnagyobb armorral.
  • JethroHUN
    Az nem 50%, csak 50 pontnyi, annyit ér mintha lenne rajtad egy steel armor, (képzetlenül persze)
  • grimm13
    Hello mindenki épp most vettem észre hogy kiáll a karakterem fejéből egy nyílvessző és nem akar eltűnni, ott marad ha újratöltök, ha alszok :S nincs valami konzol parancs ami újra betöltené a karakterem grafikáját vagy valami ? elég hülyén néz így ki xD
  • Dobronski
    Kedvet kaptam a magémhoz... újratalentolom, mert akkor én valamit nagyon elbaxtam x) Valaki mutatna egy talentot? :)
  • JethroHUN
    ...megvettem a Wall Of Fire spellt, jó égő, 50/sec a sebzése, max a kézikönyvben, közelebb van az 5höz. Mint a Cloak spells, sok mpbe kerül de semmire nem jó. Inkább húzom a kard-ot lv38an, én is jókor akarom átképezni a karim. De sokkal erősebb, enchanttal, smithyvel. Több 1 szimpla csapásom sebzése mint az expert, Incinerate spellé. Power attack, az pláne. eddig csak -20% az mp költségből, de akkor is, inkább vegye le a fele mp-m de akkot 1 hiteljen 1 rohadt medvét...
  • Dobronski
    Én az állandó buffolgatásba untam bele.
  • SaGa Jr
    240 armor az egy vicc (kevesebb mint 40% resistance összesen amit át lehet ütni a megfelelő fegyverrel, például buzogánnyal, meg a baltások közelébe se nagyon merészkedjen a manusod).

Ha védeni akarod a mágusod az ütlegelőktől, akkor irány a lord stone (50% damage resistance és 25% magic resistance), vagy viseljen páncélt (nem kell ráerőszakolni a sztereotíp, ősöreg D&D-ből átmenekített, mágus nem visel páncélt marhaságot) vagy ne menjen be közelharci szituációkba, hanem bízza ezt az idézett lényeire, az ellenfelekre (fury) vagy a kísérőire, de simán el is slisszolhat, láthatatlanná válhat és még sorolhatnám.
    Pont ez a szépsége a mágiahasználónak, hogy vele nem a megszokott one hit one kill stílust nyomja az ember, hanem kicsit gondolkodik előre, kitalálja a stratégiáját és annak megfelelően rakja össze a karakterét.

Ha ilyesmit (óriási sebzések) tudna a mágia, az ugye azt is eredményezné, hogy az ellenfeleknél is lenne ilyesmi, akkor meg még nagyobb lenne a siránkozás.
    A mágiát teljesen kibekkelni nehezebb, mint a fizikai sérüléseket. Azok ellen számtalan lehetőség van. Varázslatok ellen azonban csak a magic resitance variánsok segítenek.
  • r4pt0r
    Alteration csak védekezésre jó, de ha téged már ütnek az régen rossz. Az elején se volt életképtelen csak mozogni kellett, most meg egy fél isten vagyok, üthet bármi, meg se érzem.
  • SaGa Jr
    Amíg folyamatosan szürcsölget vért a karaktered addig baja nem lesz. Ha erre nem figyelsz oda akkor elhatalmasodik rajta a vérszomj ami végső stádiumában ahhoz vezet, hogy mindenki szó nélkül megtámadja a karaktered.

Illetve ha kigyógyulni nem akarsz belőle akkor ne csináld meg a compaion csapat feladatait, mert mikor eljutsz oda, hogy werewolf átalakulást felajánlják, akkor elfogadva azt a vámpírlét előnyei (és pár hátránya) elmúlik azt lesz helyette werewolf státusz annak minden előnyével és hátrányával egyetemben.

A pure mage meg sok minden csak nem életképtelen. Máshogy kell vele játszani, nem arra bazírozva hogy majd minden magicka költséget nullára csökkent a játékos. Ugyanígy nem kell a legerősebb destruction magic sem, ha például megtanulja a máguspalánta a paralízist akkor onnantól a nem mozgó célpontot a jóval olcsóbb és gyengébb varázslatokkal és kicsinálja sokkal kevesebb energia befektetésével mint ha megkínálná pár master kategóriás destruction borzalommal.
  • Dobronski
    Amikor 240 armorral (alteration) fél hp-t üt belém egy bandit, akkor igen, életképtelennek gondolom a magét. Viszont fun, mert sok oldaló tud lenni egy harc. :)
  • JethroHUN
    Amíg nem enchantolod szanaszét fortify destructionnal magadat addig tényleg nem is ér semmit.
  • JethroHUN
    Azonkívül h 1 fireball és meghalsz? Vagy ha kint vagy a napon, se hp,mp, nem regenerálódik, és még büntetést is kapsz rájuk -15 és így tovább minél éhesebb vagy
  • r4pt0r
    Életképtelen, hát persze. :D
  • Dobronski
    Köszönöm! És ha vámpírrá válok, még teljes értékű játékot kapok? Van hátránya?
  • Dobronski
    Azzal kezdtem, elég életképtelen a pure mage. A mana elfogy, és nem tudsz mit tenni... destruction mana cost-ot 100%al kell redukálni, vagy semmit nem érsz.
  • Pares
    Egyébként mennyivel másabb a mágusos játékmenet, mint pl.: a nyilasé?
  • SaGa Jr
    Munszu:
    Nem kell semmi c. Elég ha kiválasztod az adott tárgyat (azt látod oldalt kinagyítva), rámész a kurzorral, bal klikk nyomva tartása mellett forgathatod (amúgy ugyanez a metódus akkor is amikor a c billentyűvel kinagyítod egész képernyősre a tárgyat).

Dobronski:
    Nincs. A vámpírrá válás egyszerű, nem kell hozzá semmi előfeltétele, elég megbetegedni. Nincsenek kimondott vámpírvadászok sem akikhez be lehetne állni (daedra vadászok vannak a Stendarr fanatikusok képében, de nincs tagságuk, csak kis találkozóhelyeik ahol bárkit meggyógyítanak ha kérik és küzdenek a démoni megszállók és követőik ellen).
  • SzirmosSzisza
    Nekem is ez volt, haladgat a mágusom, mondjuk ez a két kézzel elintéz ott sántít, hogy 2 másodperc alatt elfogy a mana :D
  • SaGa Jr
    Gratula, szép mennyiséget sikerült kivégezned a lehetséges feladatokból, noha szép mennyiség még így is kimaradt a szórásból de ez korántsem baj, lesz elég töltet az új játékokra is (például a céhes feladatokból több mint kétszer annyi van mint amit elvégzett a karaktered és bár nem kötelezőek, azzal lesz telejs a kép az adott brigádokról).
  • Pares
    Csak egy baj van, nincs kedvem megint elölről kezdeni az egészet...
  • Pares
    Hú, halljátok, már annyi questet felvettem, hogy azt se tudom, hol áll a fejem. A sneak+archery karim is annyira félisten lett, hogy a sárkányok már inkább meg se támadnak... Nem tudom, azon gondolkodtam, hogy elindítok egy új karaktert, mondjuk mágust, mert eléggé tetszenek azok az überbrutál varázslatok, meg a gondolat, hogy gyakorlatilag két puszta kézzel képes elintézni az ellenfelet, és nem kell neki fegyver...
  • SzirmosSzisza
    Kattints rá és húzogasd az egeret.
  • Hunor1
    No itt egy MOD azoknak akik szeretnek lovagolni és zavarja őket hogy a lovuk bemegy a harcok sűrűjébe! Ebben a modban a ló elmenekül biztonságos helyre amikor harc van, nem zavarnak többé a harc alatt. A jelenleg használt lónál nem müxik, újat kell venni hozzá.

cowardly horses
  • Dobronski
    Vámpíroknak is van küldetéssorozat mint a vérfarkasoknak? és a vámpír vadászokhoz hol lehet belépni? vagy nincs ilyen?
  • Munszu
    Sziasztok, az lenne a kérdésem, hogy ha itemek között meg nyomom a c-t, mivel tudom körbe forgatni a tárgyakat, mert már mindent nyomtam és semmit nem csinál :\.
    És meg kéne néznem milyen állatok vannak a karmon.
    (Pc verzióról van szó amúgy.)
  • edios
    csak úgy nem tűnik el.

1, meghalt (de akkor láttad a hulláját)
    2, visszament a házadba
    3, visszament a jarlhoz
  • simon7108
    http://www.youtube.com/watch?v=Gkaht8Ok43E&feature=related
    tessék.
  • simon7108
    nekem Farkas a küldetés után már nem volt a társam szal ő csak a küldetésre van.Lydia meg a Jarl várában van ahol először felvetted.