The Elder Scrolls V: Skyrim

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Jakuza001
Vajon a nevet is elolvastad a programnak ? Inelegant Respec
Valoban nem respec lol.
Akkor mit csinalsz amikor ujraosztod a pontokat ? Lenullazod a sajatod es utana hozzaadod ujra az eloszthato pontokat.
Javaslom elolvasast az angol szovegnek: "2 - Start up the game. Count out how many perk points you have altogether. Remember this number."

Ha ezt teszed es csak ezeket a pontokat osztod ujra mi is tortenik ?
Jah kerem, akkor ez megsem respec, hanem mondjuk spenot tukortojassal, arra inkabb hajaz. 😄

1. Jól látod.

2. 3 alap módszer van amit a karaktereddel elvégezhetsz egymagában. A legegyszerûbb a stamina növelése. Van olyan pickpocket perk ami 100-al permanensen megemeli a cipelhetõ cuccok tömegkorlátját. Illetve van északon egy standing stone ami szintén 100-al növeli ezt és a páncél tömege sem fog számítani. További módszer a megfelelõ varázslat/varázstárgy és ital használata, társak bérlése és magaddal cipelése.

2.a. Ha nem akarsz arra perk pontokat költeni hogy dragon páncélokat készíts, akkor hagyd ott a sárkány alkatrészeket (csont és pikkely) vagy add el mihamarabb.

3. Nem tudsz ellene tenni. Ez része a játéknak.

4. A feladatok során ami ellenfelekkel találkozol azok mind a te szintedhez vannak igazítva. ha túl nehéznek találod õket akkor változtass a taktikán (például használj italokat, pajzsot és háríts) vagy vedd vissza a nehézséget esetleg válts fegyvert (tedd be gyorsbillentyûre a fontosabb cuccokat). Hidd el idõvel belerázódsz.

Asus P5K, E8400, 8GB DDR2, HD6670, BENQ G920WL

Képzeld kell a fõszálban vért gyûjteni!😊 Mégpedig amikor a fõmágusnak kell a kockát aktiválnod a törpe romba és utána küld el a különbözõ fajok véréért.A gond csak az hogy Dark és Wood elfet sehol se találok akiket megölhetnék,városba nem kezdek el gyilkolászni mert azok fontosabb npc-ék(és nem tudom késõbb kapcsolódik-e hozzájuk quest),simán mászkálva meg nem találok se Dark se Wood elfet,szóval a kérdés még mindig adott,hol találok leölhetõ példányt belõlük???
Shiwo
1: Jól látod

2: Végül is, a való életben is mennyit nyomhat egy komplett nehézvért.. 30 kg? 40-50 kiló terheltség felett más az ember nem nagyon szökdécsel vagy rohangál...amúgy stamina növeli meg pár varázstárgy

2a: csak ha akarsz sárkány-páncélt, és gyúrsz a kovácsolásra... általában a szervezeteknél kapsz egy szobát, ha végigviszed a küldijüket és ott letudsz pakolni, de akár vehetsz is egy saját házat 5000-ért

3: az valami küldi lehet, a lopkodásért az õrök akarnak leszólítani, és fizetned kell büntit vagy lecsuknak meg elveszik a lopott cumót

4: nem tom mire van tervezve, ha nehéznek találod, akkor vedd vissza a nehézséget

RPG, Photoshop, \../, `;,,;´ ,\../

Jakuza001
Van egy ugy nevezett 4 GB patch.exe vagy a CFF explorer. Ezekkel lehet az exet felpatchelni, hogy lekezelje a 2GB feletti memoriat is.
Ne felejts el az eredeti exerol elotte masolatot csinalni, mert lehetnek gondok pl a streammel stb.

Batmanci.Természetesen a TESV.exe file-t nyisd meg.

Udv!

Sikerult rabeszeltetnem magamat a jatekra, nem bantam meg. Igaz reg falloutoztam, igy kopott az angol meg a jatekot is szokni kell, de jo lesz ez par kerdesem lenne.

1: Jol latom, hogy nincs repair? Se fegyverre, se pancelra nyugodtan pufolhetnek nem romlanak az ertekek?

2: Elejen vagyok lvl 9, allando sulyproblemam van, alig van par dolog nalam, es mindig 310suly felett vagyok, csak a staminara adassal lehet a cipelendo sulyt novelni? Komolyan teljes pancel 2 fegyver 1 nyil, es marad szabad 25 kilom.

2a: 1 srakany utan van csontom tole illetve talan belsoseg, de hihetetlen sok helyet foglalnak, gondolom ezeket azert illik megtartani kesobbre?

3: Falloutban szerettem lopkodni, itt meg nem melegedtem bele annyira, tuti nem buktam le, de maris 2en a veremet akarajk megtalaltam ugye a tamdonal a megbizast. Ezzel lehet valamit csinalni, vagy mindig tamadni fognak azt se tudom ki az aki kuldte oket?

4:Harc, erdekes egykezezek + varazslat, de neha olyan konnyen halok orom nezni, gondolom, hogy en vagyok a bena, de letezik, hogy a campionok alatal adott elso kuldetest, - et-k a bralangba +rovarok se tudom megcsinalni- a vezerig vert izzadva eljutottam, de ok 2en vannak 2 utes es fekszem. Hanyas szintre van ez tervezve?
Falloutban emlekeim szerint kiirta, hogy easy medium hard stb kar, hogy itt nincs ilyen.

Egyebkent szep jo stb meg szokni kell, hogy osszealjon folyamatos elmennye tul sokat szorakozok a menuben, de menni fog ez.

A valaszokat elore is koszonom.
Jakuza001:
Ja, legyen. <#taps> Kekeckedsz? <#buck>
Mivel elolvastad a leírást magad is láthattad, hogy a bemutatott módszer nem pont újra elosztás, hanem törlése a meglévõ perk-eknek és helyettük újak kiosztása parancsokkal.
Ami módszert leírt az egy változata az addperk és removeperk parancsoknak (amit egyszerûbb lenne használni ha már egyszer úgyis kigyûjti az ember a perk-ek neveit, de mindegy). Szimplán csak tárgyi tévedés erre azt mondani, hogy respec ha egyszer nem az.

Batmanci:
Szedd le a CFF Explorer nevû programot, telepítsd és amikor elindítod, nyisd meg vele a TWSV.exe file-t. A megnyíló új felületen a bal ablakban bökj rá a Nt Headers-re, majd a lenyíló lehetõségnél a File Header-re. Átnézel a jobb ablakba és ott a Characteristics sorában lesz egy Click Here. Na arra bökj rá. A felugró kis menüben megkeresed az App can handle >2GB adress space rubrikát, bejelölöd és mentesz. Ennyi az egész.

watto:
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Meg lehet azt oldani anélkül hogy neked esne a város. Lopakodj fel észrevétlenül arra a pontra az erkély felett ahol az esküvõi brigád tartózkodik. Ott van egy szobor, bújj el mögé és várj. Akkor kel la csajt likvidálni mikor feljön erre az erkélyre és beszédet mond itt. Ekkor csak lökd meg a szobrot és tipli.

Szabi84
köszi

Kétféle ember van, aki hugyintás előtt mos kezet... és aki utána...Én elötte mosok kezet! Ne törődjetek semmivel, csak a töltényt adogassátok! m a n i a C

watto
Dark Brotherhoodos quest:
Tegnap próbáltam szóval nem emlékszem pontosan a nevekre, a léyneg hogy megkapom a questet hogy Solitudeban megöljek egy csajt valami neves/nemes arc, épp esküvõje van vagy mifene. Az a kérdés hogy kilehet e úgy ölni hogy ne ugorjon nekem a város? Vagy ez a lényege?😄 6pozícióbol próbáltam, mindig lebuktam .

. . , -cske készen van a &#9786; -cske.

Batmanci
@SaGa!
Ezt írtad lentebb: "Mióta beállítottam, hogy 2 GB-nál többet is használjon a tesv.exe..."
Hogyan is csináltad, hogy több memet használjon?
Köszi.

\"Anyámmal élek, Babettával járok, macskám van, és ne is legyek kemény?\" Csoki

Jakuza001
Ok akkor nem az, csak hogy megint igazad legyen, amikor nincs. 😄

Zomil
A Dokumentumok\My Games\Skyrim\skyrim.ini (nekem nem volt ilyen szoval ezt is be kell irni) részének a végére írd be a következõ sorokat:
fMouseHeadingYScale=0.0200
fMouseHeadingXScale=0.0200

Ezzel nekem nagyon jo lett 😊

Heeding The Call, one and for all \"But now the rains weep o\'er his hall,with no one there to hear\" \"Never let your sense of morals get in the way of doing what\'s right.\"

Ez azért nem éppen respec/újraosztás, sokkal inkább hozzáadás és törlés ami nem ugyanaz.

hmmm aszittem közölnek mar patch notest is😊 btw mikor is van halaadas amcsiban ?

wesker24
Jakuza001
Ez sem igaz. Igaz nem egy elegans megoldas, de lehetseges.

http://skyrimnexus.com/downloads/file.php?id=407

Magic menü (p), active effects részlege.

Perk pontok újraosztása jelenleg nem lehetséges (konzol parancsot sem talált még rá senki). Talán majd lesz mod ami ezt lehetõvé teszi, de egyenlõre a játékosnak együtt kell "élnie" a döntésével. Vagy kezd egy új karaktert.

Hol tudom megnezni van-e rajtam valami negativ hatas? meg hogy egy statue milen hatast rakott ram? mert most 15öt ir a 2kezes fegyvereknel pirosal miközbe 84em kene legyen.
shaba23
skill pontokat nem lehet újraosztani?<#zavart1> Van 1-2 aminek most hogy kitapasztaltam a dolgokat, jobb helyet tudnék találni...
Jakuza001
Tartalmarol semmi hir, csak az hogy valamikor 24.-e utan lesz a kiadas ?

1.2-es patch-rõl infó!

Wanted to let everyone know that the next PlayStation 3 and Xbox 360 updates have been submitted for certification, and that the PC patch is coming too. The current estimate is that they will be live the week after Thanksgiving.

A feladatokért kapott pénz az a karakter szintjéhez igazodik (idõnként meglehetõs hülye szituációkat eredményezve ha az ember belegondol), ahogy a tárgyak többsége is (alacsony szintû karakter esélyesebben talál és kap iron/steel cuccokat, míg a közepes szintû esetében dwemer/orc/elven és néha glass cuccok lesznek fellelhetõek, míg az igazán erõs karakterek esetében már ebony/daedric sõt nagy néha akár dragon cuccok is találhatóak/kiérdemelhetõek lesznek.
Bizonyos tárgyak erõszintje (a bennük lévõ mágikus hatás ereje) szintén a karakter szintjéhez kötõdik annyiban, hogy akkor kerül megállapításra amikor a karakter megkapja az adott tárgyat (ilyenre példa a nightingale felszerelés ami eltérõ bónuszokat ad ha alacsony szinten kapja meg a karakter mint ha magas szintûként szerzi meg).

A feladatokban az ellenfelek is a karakterhez igazodnak, így nyugodtan elkezdhetõ és végig is csinálható a mágusok küldetéssorozata alacsony szinten is gond nélkül, nem kell azon aggódni hogy alacsony szintû karakternek a legerõsebb élõholtakkal vagy szörnyekkel kéne szembenéznie, helyette inkább azok sokkal gyengébb verziói fognak jönni amik gyengébb varázslatokkal is könnyedén kivégezhetõek.

Csacsi
Olyan kérdésem lenne, hogy itt is szintekhez van kötve a Questekért kapott jutalom, vagy pedig nincsen?

Csinálhatom egybõl a "Mage Guildes" küldetéseket?

\"Előbb lesz meg a Juventusnak a harmadik csillag, mint a Milánói csapatoknak a második\" - Gianni Agnelli FORZA JUVE.

Nagyon aranyos! <#vigyor>

persze, köszi az infót, de nekem ez az elsõ game ebbõl a sorozatból...nem játszottam még soha ilyesmivel...

Sok ember azt hiszi, hogy az anyukája méhéb?l csúszott ki, mint valami szépséges medúza. De a bajnokok tudják, hogy az apjuk tökéb?l jöttek.

Páncéltípust (könnyû/nehéz) nem váltanak akkor sem ha a legjobb és legerõsebb variánst kapják. Ha az nem az õ alap páncéljuknak megfelelõ típusú, akkor csak magukkal hurcolják de nem veszik fel. Eddig egyik nehéz vértes követõmre sem tudtam ráadni semmilyen könnyû vértet, hiába volt az az elérhetõ legjobb ami messze túlteljesítette a védelem terén az alap vértjüket.

Fegyvereknél szerencsére nem ilyen válogatósak, bár aki pajzs+kard kombinációval bír alapból az csak nagyon extrém esetben vált át kétkezes fegyverre.

SzirmosSzisza
Jaja, pl valakinek megtudod, hogy Morrowindben élnek rokonai és így meg tudod fenyegetni 😄

“A distributed system is one in which the failure of a computer you didn't even know existed can render your own computer unusable” _____/|_____\o/___ Cápatámadás

PiszkosFred
Egyik sem tud sajnos, eleg hulye a utvonalkovetes, de a vegen mindig utolernek. Atkepezheted oket harcmodor szempontjabol, csak adj nekik mas fegyvert, es ha erosebb mint a default sajatjuk, azt kezdik el hordani es hasznalni. Pancelra szinten igaz.

“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”

Biztos. Nem hal meg, hanem miután felajánlkozott a delikvens és õt Molag elfogadta, tulajdonképpen átkerül a pokolba az urához. Az hogy a testét levered az egy dolog, ettõl még mindig élni fog csak már a pokolban ahol új urát szolgálja/szórakoztatja. Meg aztán nem mindegy neked hogy a rosszarcúak hívei élnek vagy halnak? Így is úgy is ugyanazt teszik, szolgálják urukat.

PiszkosFred
Morrowind a szomszedos tartomany keletre, ahol a Dark Elfek elnek - es ahol a jatekos rendet vagott a III. reszben. Az Oblivion pedig a hetkoznapi ertelembe vett "pokol" Tamrieli megfeleloje. Minden gonosz leny oda kerul, ott elvannak duzzogva, majd amikor csak tehetik, elojonnek es pusztitanak - errol szolt a IV. resz.

“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”

Rád van bízva.
Nem Alduin-t ejted csapdába Whiterun-ban hanem az egyik támogatóját. Ha a stormcloak feladatokat csinálod akkor lefoglalásra kerül Whiterun és a Jarl-t eltávolítják. Ha az Imperial vonalat akkor õ marad a helyén és megvédeni kell a helyet. Elég eddig elvinni a vonalat és akkor már tovább gördíthetõ a feladat a fõ vonalon.
Illetve van egy harmadik lehetõség, amikor a jarl kéri hogy elõbb rendezd a polgárháborús viszonyokat, akkor választhatod a 2 fél helyett a harmadikat és békét kreálhatsz. Ehhez a hegyi szakállasok segítségére is szükséged lesz, szóval irány a hegy és a szerzetesek...

Laza
Masszívan használjátok a felbérelhetõ ill kapott, felajánlkozó segítõket?
Én az elején elhívtam magammal az íjászt, de hamar visszaküldtem, mert sohasem tudott követni normálisan.

Online game stream csatorna: http://hu.twitch.tv/lazahun X360 Live GamerTag: LazaHunter; PC BF3: LazaHunter; Diablo 3: LazaHunter#2295; Steam: **Laza**

SzirmosSzisza
Biztos ? Nekem az rémlik, hogy meg kell ölni és utána szól a daedra, hogy megyek az Oblivionba megkeresni a lelkét

“A distributed system is one in which the failure of a computer you didn't even know existed can render your own computer unusable” _____/|_____\o/___ Cápatámadás

Pretorian
Pfúúú mennyi cuccot szedtem össze a törpe barlangban, viszem is pawnolni õket. A winterholdi sunát is vinnem kell lassan magammal hogy cipelje a cuccaimat, mert egyre több daedric cumót találok aztán fáj a szívem otthagyni õket, oda-vissza utazgatni meg nem szeretek. Azon agyalok, hogy az imperial vagy a stormcloak
vonal közül meg kell-e csinálni valamelyiket, hogy Alduint csapdába tudjam ejteni Dragonsreach-ben? A jarl azt mondja, addig nem megy bele, amíg el nem dõl, hogy akkor most melyik frakcióval merre hány méter.

Kb. itt hagytam abba a fõ szálat, most épp side questeket csinálok.

Fasza gyerek vagy tomsolo! :D 5 büntipontot mikor írod be magadnak?

???

Sok ember azt hiszi, hogy az anyukája méhéb?l csúszott ki, mint valami szépséges medúza. De a bajnokok tudják, hogy az apjuk tökéb?l jöttek.

Törölt felhasználó
Ezt most csak viccnek szántad, ugye?
az a poén, hogy a játékban több helyen feltûnik (pl könyvben, küldetésben) az Obvilion és a Morrowind szó is😄

Ne aggódj, nem tudod megölni. Mikor kidõl akkor Molag feltámasztja. Tulajdonképpen kétszer jól el kell verni (kvázi kinyírni, de mivel feltámasztásra kerül ezért halálról nem beszélhetünk) aztán átáll és vége a feladatnak, te meg kapsz egy erõs, lélekrabló buzogányt.

SzirmosSzisza
Én odavittem, egybõl bezárta, kezembe nyomta a buzogányt és mondta, hogy püföljem :/

köszi Calver...

Szabi84
hogyan állítottad be? az xy tengelyt

Kétféle ember van, aki hugyintás előtt mos kezet... és aki utána...Én elötte mosok kezet! Ne törődjetek semmivel, csak a töltényt adogassátok! m a n i a C

Akkor ne teljesítsd, nem kötelez rá senki.
Amúgy melyik manusra gondolsz? Arra akit majd neked kell kiszabadítanod és odavinni? Mert a kérdéses fickó egy belviszály, a hercegek közötti, áldozata lesz, de megérdemli mert az õ ura sem jobb. Emellett valójában nem hal meg, mert a feladat, Bolag Mal feladata arról szól, hogy átállítsa magához a kiszabadítandó követõt.
Amennyiben meg arra a fickóra gondolsz, aki kinyitotta neked az ajtót, nos õ így járt, pontosan tudta mire vállalkozik és õ esik neked nem te neki, így onnantól önvédelem és még õ járt jól.

SzirmosSzisza

Egy másik Daedra úrnak volt a papja nem ? És megkérte, hogy zárja be a buzogányost

De megöltem elõtte 2 csirkét meg egy nyulat, erre megtámadott egy paraszt meg a felesége aztán az összes smasszer jött utánam elfutottam, de máshol is megtámad...na jó, nem történt semmi, ez csak egy szociológiai kísérlet volt, láttam kezd leülni a topik kicsit. lol.

Kellett neked kekeckedni kopaszként egy Thalmor õrjárattal (csak akkor mennek neked ha nyíltan hangoztatod hogy te bizony a tiltott vallást követed)? <#taps><#hehe>

köszi 😊
Fantusz
Kisebb vétségért fizetel néhány aranyat, s nem kell börtönben sínylõdnöd.
Az összes, nálad lévõ lopott cuccot elkobozzák - tolvaj karakternek ez lehet igazán fájó.

Ha nincs rajtad éppen kifizetetlen, nagyon nagy összegû büntetés (nézd meg az általános információk között) akkor az is lehet a dolog oka hogy 4-es fokozatú vámpír vagy. Ez a két eset létezik amikor szó nélkül neked esnek az õrök. Amennyiben az elsõ eset áll fenn, úgy csak háríts és próbálj beszélni, tedd el a fegyvert és úgy próbálj beszélni a téged megtámadó õrrel.

A másik esetben hogy elkerüld ezt a szituációt, rendszeresen vért kell innia a karakterednek (belopakodsz észrevétlenül este valahová és lopakodás közben aktiválsz egy alvó egyént), így csökken a fokozata és nem támadják meg azonnal. Aztán neki lehet állni a kúrálásnak (speciális feladat, másként nem gyógyítható).