30713
TES
  • ratgab
    Társ nélkül szerintem sokat fűbe harapnék. Mindig viszek magammal valakit és mivel minden fajta páncélhoz értek ő is kap mindig valami baromi tápos darabot... Akkor lepődtem meg, mikor a társam steel armorban nem volt hajlandó felvenni az ork páncélt, amit adtam neki... Kiderült, hogy a steelje jobb volt. [#nevetes1).

Varázslók tudnak beszívatni nagyon durván egyébként. Egy-egy Tűzvarázslat vagy fagyvarázs és kapásból elhalok.
  • ratgab
    Persze, ez így igaz.
  • ratgab
    Én meg hülye voltam és a bal oldalit is kimaxoltam.... Ok, te tudod.

Én csak a számokból indultam ki és erre a következtetésre jutottam.
  • IXEMGabeo
    nekem jó ez a középszint sztem optimális a játék...így is van benne kihívás bőven, te már rutinos vagy játssz experten csak gondoltam kíváncsi vagyok miképp tolod, dehát így experten nem csodálkozom, ha nagyon nagyon nem jó a csak páncélos-kétkezes fegyós karakter
  • PiszkosFred
    Tiszta sor. Arra akartam utalni, hogy a Draug mar eleve feltamasztott elohalott, ezert nem lehet oket ujra, feltamasztani :) Az osi Eszaki katonak, szolgak es hosok hullait tamasztja fel a nekromanta, es igy lesz belole Draug. Baromsag, tudom, de megis csak igy helyes.
  • francois
    kétkezes, heavy karakterem van, nyilván csak jobb ágra nyomtam, de a smithing fejlesztése egyáltalán nem volt felesleges dolog.
  • ratgab
    Adepten bármire rálehelsz meghal, experten meg bármi rád lehel meghalsz .

Többet sebez az ellen és nagyobb az életereje, kb. ennyi.
  • ratgab
    Elmagyarázom: Hogy Steel-t fejlesztgethesd elég 1 pontot áldoznod, ahhoz, hogy ebony-t is fejleszd kell 5 perk pont. Sebzés, páncélzat némi különbséggel, de ugyanaz. Erre mondom én, hogy nem éri meg.

Full Steel és Full Ebony közt van kb 30 armor különbég fullra fejlesztve, ez nem ér 5 plussz pontot. Ebony és Steel fegyók között meg még ekkora különbség sincs: mondok egy számot kb. 15 max 20 sebzés, amit enchantból ugyanúgy ki lehet rakni.

Fogod a 3-4 plussz perk pontodat szétszóród az általad használt páncélskill és fegyverskill között és tök ugyanott vagy! Ezért nem éri meg.
  • IXEMGabeo
    expert és az adept szint között mennyi a különbség?
  • twi452
    az kemény xD
  • Lunki88
    Hódít a neten ez a fus ro dah őrület. :)
  • ratgab
    Az se mindegy mire áldozol. Mert Smithing Bal oldali ágon nagyrészt csak light armorok vannak (kivéve Steel-t), jobb oldalán meg heavy vagy csak az.
  • TDC Geronimo
  • ratgab
    Experten tolom. Nálam is igen jól hallnak (varázslók nem, illetve van néhány ellen, ami elég jól bírja az ütést, illetve nem is bírja, hanem közel ugyanakkorát sóz vissza!)
  • ratgab
    Azt magyarázom, hogy árnyalatnyi a különbség. Ebony és Steel között van cirka 20 armor, ami valljuk be egy nagy lófasz. Holott pont loot megjelenésben meg igen távol állnak egymástól.
  • ratgab
    Van olyan barlang, ahol a nekromanták a szolgálatukba állították a Draug-okat.
  • francois
    Akkor lesz egy pár "bentmaradt" küldetésed:)
  • Dobronski
    Azon gondolkozok, hogy kezdek egy harcost, akivel csak jó dolgokat teszek. Nem hazudok, nem ölök ártatlanokat. Mellé húznám a restoration-t, aféle paladin lenne. :)
  • Richardix
    De, a perk növeli (elvileg duplázza) az adott ötvözetű páncélok javítását.
  • francois
    Hogyne növelné, ezért áldoztam harcos karakternél perkeket a kovácsolásra.
  • IXEMGabeo
    mondjuk én Adept módban játszok asszem az a közepes, lehet te Experten tolod? mert ez így minden megmagyaráz...kevés RPG-vel toltam nem vagyok profi, sőt...de a magam logikus módján megoldom a helyzeteket és teljesíteni próbálok minden küldetést + explorálok és gyűjtögetek:)
  • IXEMGabeo
    utolsó sor: Nem ezek nem feltámasztott Draugrok voltak...mert azok ugyebár kékek
  • Dobronski
    De a perk nem növeli a felerősítés mértékét?
  • IXEMGabeo
    én marha jól elvagyok a nehéz páncélzatommal:) íjászkodni is tudok és már 80%-osat csapok a kétkezes warhameremmel...71-es sebzés és csak 27 KG...ha valakit lecsapok ember, akin nincs páncél azonnal meghal, pókok, varázslók, akiket lerohanok halnak meg azonnal:D néha a tömeg ellen vagyok gondba, de a heavy armorom fejlettsége és a potionok kompenzál akkor is...hely kérdést mindig megoldom úgy, hogy maradjon és férjenek el új tárgyak:)

néha az bosszantja a csőröm, akárhányszor megpróbálok valamiket eladni elfogy a kereskedő pénze és minden nálam marad:D:D túl sok mindent gyűjtögetek...
  • grebber
    Ejha találkoztam egy számomra még legyőzhetetlen harcossal.
    Labirinthian résznél van nem a Morokei-s barlangban hanem a mások oldalon!
    Valami dragon valami death de nagyon brutálul tolja 17-es szinten karcolni sem tudtam megse moccani megyek feléje üvölt egyet vagy micsinál és el is terülök :D

Érzem majd egy 2 év múlva jót kell harcolni ezzel valami questben!
  • PiszkosFred
    Draug-ok mar feltamasztott osi Eszaki katonak :) Egyes hosok abbol a korbol valok, amikor ismertek a Hangot, ezert is van, hogy egy-egy miniboss hasznalja a sarkanyok uvolteseit.
  • francois
    Ez hatalmas baromság, hogy nem érdemes a kovácsolással foglalkozni, ha szigorúan mágus karaktert viszel akkor esetleg, de harcosként elengedhetetlen. Oké, hogy lootolsz egy idő után jó dolgokat, de az meg szintfüggő. Én például 25-ös szinten már ebony páncélzatot kovácsoltam, ami azért jelentett némi előnyt táposabb ellenfelek ellen, a lootokban meg csak 30. szint után jelentek meg.
  • Batmanci
    Nem jött be!
    245 lett.
    Sőt, ha minden mentést törlök, akkor is nagy számú lesz a következő.
    Javítom magam, Packers-Giants lesz.
  • ratgab
    Mint lentebb leírtam te döntöttél jól! Én meg 1 híján kimaxoltam a kovácsolás ágat. Sebaj ez az első karakter úgyis a kísérleti nyúl!

Viszont volt egy quest, amit enchant nélkül (egy gyűrűn 25 %-os tűz immunitás, 1 nyakláncon meg 27%, persze ehhez kellett 2 db pontot raknom enchantra!) nem tudtam volna elvégezni. 3 Dremora varázsló bedarált először 0-a tűzvédelemmel a tűzlabdáikkal, aztán már az 50-es védelmemmel szétcsaptam őket.

Kezdőknek jó tanács: Nehézpáncélos, nagy fegyverekkel harcoló harcost ne indíts... kész szopás az egész. Nehézpáncél és nehézfegyverek elveszik az összes inventory helyet, alig férsz, 3 nagycsapástól elfogy a stamina, futáskor szintén.
    Vagy nehézpáncélos karakter, de pajzzsal egykezes fegyverrel, vagy light páncélzatos nagy fegyveres gyors kari agyon enchantolva.

Lebegő gyémánt?, mert akkor
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Tolvaj céhnél lesz jelentősége

Draugr és varázslók összefogtak? Nem inkább a "varázslók" (Nekromanták) szépen feltámasztották a Draugr-okat?
  • IXEMGabeo
    jaj, de jó, hogy nem pakoltam szart se a kováskodásra:D:D

amúgy van nálam egy gyémánt, hol lehetne többet szerezni??? mire szolgál, csak kereskedésre? netán be lehet építeni egy egy nyakékbe?

amúgy most jártam dél (Riften) felé, voltam egy barlangban, ami teli volt vámpír varázslóval, aztán fent találtam egy Mfulz nevű Dwarwen épületet oda még nem mentem be, de a Storagebe igen és 2 expert ajtó kinyitása után vagy 15 Dwarwen ingotot szedtem, ami sztem még jól jöhet a későbbiekben...most egy olyan bányában járok éppen, ahol a Draugr és a varázslók összefogtak:S:S
  • Lunki88
    Ez nagyon komoly így japánul. :D Így elsőre azt a benyomást kelti mintha a japán szinkronszínészek jobban átélnék a szerepüket. :)
  • Batmanci
    No, most mondtál valamit, ami nem jutott még az eszembe!
    Megyek, megnézem, aztán kitudjuk.
    De ma már csak ennyi. Egész nap dolgoztam, három métert nem mentem a játékban, most meg kezdődik a Pats - Giants.
  • ratgab
    Imént kitoltam a smithing-et 100-ra, így az első heavy sárkány armorom el is készítettem. Alapvetően a Deadric és a Sárkány armor között sok különbség nincs, Deadric ad némi plussz védelmet, de cserébe nehezebb. Sárkány set viszont szerintem baromi jól néz ki és még könnyebb is.

Igazán nagy különbség azonban csak fullra fejlesztés után jelentkezik. Ekkor már kemény 60 armorral többet ad a Daedra set, mint a sárkány.

Alapvetően Smithing lényege nem az új páncélok kreálásában található, hanem a cuccok fejlesztésében (ezzel párhuzamosan le is vonható a tanulság, hogy gyakorlatilag kár perk pontokat pazarolni rá, mivel minden páncélzat lootolható vagy vásárolható a játékban kivéve a sárkány páncélt. Sárkány páncélnak azonban max optikai tuning formájában van értelme, mivel baromi sok idő kell hozzá, hogy olyat tudjunk készíteni, valamint a nyersanyagok beszerzése és tárolása is igen problémás).

Végszóként azt mondom nem éri meg a smithinggel foglalkozni max a fegyvereink páncélunk fejlesztése kapcsán (vagy követőink fegyvereinek fejlesztése kapcsán), mivel nem ad nagyobb előnyt (amin baromira meglepődtem, hogy a heavy sárkány páncél armor értéke csupán 4-el volt nagyobb a fullra fejlesztett steel armoroménál... Ez mindent elmond... Az egyes páncéltípusok között gyakorlatilag minimális különbség van, ráadásul a kevésbé designos alacsonyabb szintű páncélok könnyebben beszerezhető nyersanyagokkal fejleszthetőek... +1 pont a steel páncél irányába sárkánnyal szemben).
  • edios
    japán skyrim trailer. nem csak nyelvben más, mint a nyugati :)
  • Richardix
    A pókoknak meg 8 szemük van... Náoszt?
  • Calver
    és ha miután kitakarítottad a mentéseket, játék közben kitörlöd manuálisan a quicksave-et, majd úgy próbálsz újat menteni? hátha.
  • Batmanci
    Hiába, ez a random generált játék előnye-hátránya. Bár én ez előnynek nevezném. Nem kell harc közben menteni. Előtte kell.
    :)
    Az előző nem alien, hanem troll röhögés volt. Igaz, nekik csak három szemük van.
    Ez azért elgondolkodtató: neked két szemed van, és 3D-ben veszed az adást. Emezeknek hárommal, mi jön? Tér-idő contínuum?
  • PiszkosFred
    Ez a Picardos facepalm montazsa, ugye?
  • Batmanci
    Pont ez a gond, így is megtettem, és számon tartja az auto és quickben, hányas mentésnél jársz.
    Új karakternél nyilván nincs még quicked, csak az első. Emiatt a köv. 002 lesz. A fene ette volna meg azt a kurvát. Nem ért ennyit!
    Igaz egyik sem! ::)) (Ez alien röhej)
  • Molnibalage
    Az meg külön vicc, hogy harc közben mente és viszatöltve a program néha más kinézetű sárkányt ad ugyanazzal a névvel...