30713
TES
-
SaGa Jr #11967 Végigcsinálod hermaeus mora daedric prince feladatát és azt kapod jutalmul.
A feladatot a mágusok szállásától északra egy jéghegy belsejében veheted fel. -
SaGa Jr #11966 Semeddig nem tart visszavenni és feltölteni majd visszaadni nekik. -
tomfucius #11965 sziasztok az tudja valaki hogy a oghma infinium könyvet hol tudom fel venni mert érdekelne a glicth amit találtam rola elöre is köszi mondjátok el hogy hol találom köszi :D -
CamelX #11964 Úgy vettem észre viszont, hogy a társaknak adott tárgyak is fogyasztják a lelket, ráadásul elég pazarló módon használják a botokat, úgyhogy vagy lennie kell náluk is soul gemeknek, vagy 1 idő után kifújt :) -
#11963 The staff is given as a reward for completing the daedric quest A Night to Remember.
Azaz, az ivóverseny után indul a dolog. -
SaGa Jr #11962 Egyedi cuccok nem szedhetőek szét disenchant-tal. Csak sima, egyszerű eszközök. Márpedig a DB cuccok egyediek.
Minden hatást ami enchant-hoz kell és a karakter által kivitelezhető, azt boltból is megvehető vagy ellenfelekből kipüfölt eszközökből meg lehet szerezni szétszedéssel. Bizonyos hatásokat meg nem fogsz tudni megcsinálni, mert egyediek (például a hátbaszúrásos szorzó is ilyen).
A skyforge-os fegyvereket meg is tudod venni a manustól. Feladatot meg nem ő ad. Ő csak egyet adott, mikor megkért hogy valamit vigyél oda neki.
A Companions feladatait csináld végig aztán beszélj vele megint és mehetsz kovácsolni a skyforge-ba (az ő műhelyébe) és ott tudod majd te elkészíteni a skyforge fegyvereket, meg a draurg cuccokat. -
#11961 <i>Megvan a Sanguine Rose is, így a kompányionom is tud dremora lordot idézni (már ha kell), de előszeretettel élesztgeti fel a holtakat is, mert olyan botokat is adtam neki :D.</i>
Na ez az, amit én is megtaláltam, de már nem emlékszem, hogy hol. Az ára nevetséges, viszont a képessége atomtáp. Nagyon zizis helyzetekben előkapon és minden gond megoldva. Azt nem néztem meg, hogy lehet -e újratölteni.
-
#11960 Jah, velem is történt ez-az.
Pl. megnősült a karakterem. Igaz Anneke rá sem bagózott, hiába csináltam meg a kvesztjét és hurcoltam magammal kompányionnak, meg szereltem fel baróra, viszont Camilla simán leszólított, mikor rajtam volt a Mara amulet, ígyhát összeköltöztünk, egyelőre whiterunban. Vannak nagyobb/szebb házaim, de valahogy ezt érzem az otthonomnak, mégis ez az első házam és az első város ahol thane lettem. Meg azóta terjesztem Mara áldását (meg a kvesztjeit is megcsinálgattam).
Voltam lent Blackreach-ben is, faja.
Ászoktam pár kompányionon keresztül a kollégiumi elf csajszi növendékre. Most őt viszem Lydia helyett egy sima könnyű sárkánypáncélban (közel max.-ra kovácsolva 200%-on). Azért jó mert telipakoltam botokkal és ő ugye vegyesen használja a botot és a saját mágiáit, így kíméli a tölteteket, nem úgy mint Lydia, ami kifos mindent azonnal, egyfolytában töltögetésre kényszerítve az embert. Idézést is sajátot nyom, időnként meg botból. Egyik kezével kasztolni szokott, másikban bot, így pont az általam favorizált harcmodort tolja.
Megvan a Sanguine Rose is, így a kompányionom is tud dremora lordot idézni (már ha kell), de előszeretettel élesztgeti fel a holtakat is, mert olyan botokat is adtam neki :D.
Lenyomtam a Dark Brotherhood-ot 1xsmindekorra, ojjé. Pusztuljanak a zorgyilkosok. (majd ha 1x indítok sunnyogós karit, akkor meg az ő kevesztjeiket csinálom meg).
Tolvajcéhhel sajna nem lehet végezni (talán lesz olyan dlc, vagy patch, de nem valószínű).
Ilyenek... :D -
#11959 A DB vezérének cuccait nem lehetett disenchantolni. Egyes képességekkel bíró cuccokat akkor csak venni / kapni lehet? Ilyennek tűnik pl. az egyik léleklopó buzogány is. -
#11958 A nagy Skyforge kard ezer éve megvan. Viszont nem jött semmi további quest. -
#11957 Tudom. Nem találtam nála vehető dolgokat. Oda is járok, mert annyi cuccot tolok haza, hogy a többi árus akkor sem bírja, ha veszek tőük potit és soul gemet. Mikor kipucoltam a Markhart alatti dolgokat a felhozott dwemer cuccok és minimális soul tápolással annyit zsét szedtem össze, hogy ehaj. -
SaGa Jr #11956 Venni nem fogod a könnyűeket, kapni fogod (nem vásárolni), kiérdemelni. Például a Dark Brotherhood esetében egy elég jó, hátbadöfködést és lopakodást, gyilkolászást elősegítő teljes készletet, a tolvajoknál már az alap és a javított tolvaj készlet sem rossz, de a következő fokozat a sztorijukban megszerezhető nightingale készlet, majd a sztorijuk befejezése után, a hálózat kiterjesztése, befolyásának növelése után mikor tényleges guildmaster lesz a karakterből, akkor jön a guildmaster szerkó.
Skyforge fegyvereket alapból tudod venni a companions csapat kovácsánál miután az első fegyvert megkaptad tőle (taggá válsz azt már küldenek is fel hozzá). Csak beszéltesd a dologról. Azt ha befejezted a feladatsort akkor kitanít rá hogyan készítheted te magad a cuccokat. Beleértve a draurg készleteket (draurg fegyverekből és régi páncélokból továbbfejlesztve lesznek a hero fegyververek és ancient nord páncélok). Ez utóbbit venni nem lehet csak magadnak készíteni. Előnye hogy nem perkigényes, csak steel kell hozzá és lesz egy új kategória a kovácsolásnál ha az ő forge-át használod, méghozzá a draurg. Van amit majd a steel-be tesz be, de például egyes hero cuccok az ebony vagy a még erősebbek alatt keresendő (ami vicces mert nem használ oylan anyagokat, csak lusták voltak rendes külön kategóriát kreálni neki).
Az advanced steel felszerelés (vértek) meg a perk megléte esetén akármelyik műhelyben létrehozható. A Steel opció alatt találod majd a steel plate-et és a scaled armor-t is mint új vért lehetőségeket. -
#11955 Nagyon nem merültem bele a páncélok, fegygyverek összehasonlításába, de az feltünt, hogy itt nem permanenesen jobbak a más anyagból keszült harci felszerelések.
A steel plate armor pl. iszonyat erős, Uthgerd the Unbroken nem is hajlandó felvenni dwemer, bagy orchis páncélt, csak ha azok fel vannak javítva.
Az orchis gyengébb, mint a dwemer, az nem különösebben jelent előnyt, hogy "cserébe" könnyebb.
A daedric páncél súlya sem jelenthet hátrányt a dragon armorral szemben.
-
#11954 Skyforge cuccokat a céh kovácsa csinál fent a "dombon" a céhház mögött. -
#11953 de ugyanakkor egyedi páncélszetek messze jobbak nála amiket kapni lehet
Kinél és mit lehet kapni?
A Skyforge készletet mikor lehet venni? Mert én nem látom. Milyen quest kell a Skyforge készlethet? Mert ilyen questem sem volt, pedig Companion tag vagyok. -
SaGa Jr #11952 Khm... Ez így nem feltétlen igaz, mert például az összes atronach is daedraként van elszámolva. Azoknál meg nincs szív.
Daedric cuccokat meg viszonylag hamar (már a játék teljes egészét tekintve, lvl 50 körül már feltünedeznek) lehet majd találni és venni is.
Dragon cuccok egyértelműen nem érik meg. Nem csak rondák de gyengék is (a light ágon ugyan ez lenne a legerősebb, de ugyanakkor egyedi páncélszetek messze jobbak nála amiket kapni lehet, míg nehéz egyszerűen vacak). Plusz az alapanyagok marha nehezek. A kész páncél tömege meg semmit nem jelent, mert egy heavy páncélos egyénnél úgyis elég hamar meglesz a megfelelő perk amivel kinullázza azt.
Tényleg az a helyzet, hogy 2-3 perk bőséggel elég a smithing-re ahhoz hogy príma cuccokkal rohangásszon az ember, a többi már jóformán az eyecandy kategória.
Ha enchant-tal is kacérkodik akkor a megfelelő perk az kell, hogy az olyan cuccokat is tudja tuningolni.
Az alap iron mellé meg még a steel és az advanced steel éri meg. A steel plate (advanced steel perk esetén készíthető) egyszerűen piszok jól véd alapból is és fejlesztve is.
A light variánsa az advanced steel ágnak szintén nagyon jó védelmet ad (ámbátor a light armor régióban eszement erős és viszonylag könnyen megszerezhető cuccok vannak amik az összes vehető és készíthető védelmi eszközt kenterbe verik).
Fegyverekből szerintem jelentősebb az eltérés a különféle anyagtípusok között, de acélból ott van a skyforge steel készlet amit a companions csapat kovácsánál lehet venni, illetve majd készíteni (szintén itt lehet majd elkészíteni az ancient nord készleteket meg a nord hero fegyverkészleteket). A skyforge steel fegyverek tömege kisebb mint az ebony cuccoké viszont sebzésben elérik vagy éppen csak alatta maradnak annak. Magyarán eszement erősek. A Hero cuccok meg beelőzik azokat. -
#11951 Én vagy 50 grand és black soult használtam el eddig (és számtalan greatert), de már nem számolom, ergó KELL az a black star. Persze aki nyugger stílusban tolja, annak jó anélkül is... :DDD -
#11950 Nem érzeztem fontosnak a csillagot, mert egyszerűen, ha kell grand lélek, akkoz pénzért megveszed. Eddig 5 black soul gemet találtam, ebből egy töltve volt asszem. A másik 4-et én töltöttem meg. Sima gran lelket is zártam már be és vettem is. -
#11949 Black Star, vagy Azura Star az egyik leghasznosabb cucc, érdemes begyűjteni.
Bármelyiket választod (hogy mi lesz belőle, attól függ, kinek viszed vissza), a küldetés végén teszel egy villámlátogatást a dremoráknál, s szert tehetsz néhány deremora szívre.
Tulajdonképpen két okból is érdemes ezt a küldetést minél hamarabb letudni.
Meglesz az újra felhasználható lélekköved, és a dremorák még nem lesznek túl erősek.
Magasabb szinten pont az a baj velük, amitől rettegsz: tűzzel támadnak.
A küldetést mondjuk meg lehet csinálni úgy is, hogy nem foglalkozol a dremorákkal csak átfutod az alig néhány méteres pályát, csak akkor nem lesz loot, csak a csillagot kapod meg. -
simon7108 #11948 nézd meg a statisztikáidnál a combat résznél asszem,hogy hány Deadrát öltél meg.na ha ott amennyi szám van annyi szívet nem vettél fel:) -
#11947 A mentés része is picit bugos... A 20-as sorszámú mentésemet képtelen felülírni a cucc. Mér 100 felett járok. -
simon7108 #11946 ezt honnan szedted?
én már majdnem 500-nál vagyok:D -
#11945 Az Azura küldetést el sem kezdtem még, de oda se neki...
A lootolásoknál egyesével válogatom ki, hogy mit viszek el optimalizálva a tömeg / érték arányt. Szóval elég alaposan átnézem, hogy mit viszek el. Emberi szívet már találtam, deadrát még nem. Minden árusnál első dolgom megnézni, hogy van -e. Eddig nem volt. Sem Markarthban, sem Whiterunban sem Riftenben. Más nagyvárosban nemigen jártam. Solitudeban voltam ezer éve, a mágussuliba most mentem vissza nagyon hosszú idő óta. Majd ott is szétnézek.
Mi az a necro dungeon? Ahol élőholtak jönnek? Ott sem találtam egyet sem. A gulduros questben igen durba ellefelek vannak - ha nem lennék 46. szintű - de ott sem volt egy sem. Ennyit a "figyelmetlenségemről"...
Az utolsó kérdést nem értem. Pont azt mondom, hogy azért kell tovább menni egy perkkel, mert a deadra vértet a büdös életbe nem fogok kovácsolni a jelek szerint, de dragon szettből lehetne már talán 4 db is. Csak Riverwoodban 7 vagy 8 sárkányt öltem meg eddig. Mindenféle szirszar kiáltás megvan már első szinten, azt van raktáron vagy 7-8 dragon soul...
Egyébként kicsit vicces, mikor Riverwoodban tetemhez odamenve megjegyzik a bámészkodók, hogy nem hitték volna, hogy ilyet látnak. Ja, mármint hétszer. Egyszerűbb lett volna, ha egyszer jön egy hétfejű... :)
A legutolsó alkalommal mikor kiléptem a kereskedőtől inkább elfutottam a köröző dragon elől - visszatöltés után - mert olyan tűzlehellete volt, hogy 60% feletti rezisztanciával repülés közben azzal az áthúzó lehelletésel (!) halálra fújt. No comment...
Az előző fagysárkány is ilyan volt, 70% feletti immunitással. Most vagy tényleg ennyire erősek a sárkányok, vagy tisztán látszik, hogy hol működik a resist, hol nem...
Az is vicces, hogy engem egyből a halálba fújt, de npck - nem katnák (!) - simán kibírták a lehellést.
Most nem tudom, hogy a patch tette tönkre ennyire a gammát, de azért ez már kezd kicsit meglalol lenni. Az sem piskóta, hogy mennyire imbalancolva adták ki, erre még rátesznek egy gigantikus buggal... -
#11944 A figyelmetlenséged miatt nulla a talált dremora szivek száma.
Nem túl gyakori az igaz, de azért lehet találni-venni, más kérdés, hogy ha a játékos nem tudja milyen jelentősége lesz egy-egy nem túl gusztusos dolognak, nem biztos, hogy magával viszi.
Necro dungeonokban viszonylag sok human heart-ot találtam, s bizony én is ott hagytam azokat.
Azura küldetésénél már a játék korai szakazában be lehet gyűjteni 2-3 dremora szívet, s ha nem is gyakran, de lehet találni alkimistáknál is.
Az is igaz, hogy én is az Oblivion-os emlékek miatt vettem fel a dremora szíveket, nem gondoltam, hogy a kovácsolásnál lesz jelentősége.
A kovácsolás perkje nélkül, hogy csinálsz dragon armort? -
hegege #11943 Mi ez a "mentés" mizéria?Csak 240-ig tud számozni?Én 170 körül járok de sehol nem tartok még... -
simon7108 #11942 most viccelsz?Daedric armort életedben nem fogsz találni.főleg nem az egész szettet.na meg ha találsz is sokkal gyengébb lesz mintha te magad kovácsolnád.alapanyag is van dögivel.nekem már meg van a full Daedric szett.a Dragon armorhoz meg annyi alapanyag van mint a szemét.nekem már 40 felett van mind a 2 sárkányból lootolható anyag.tárolni meg ládában kell:)
szóval nagyon is megéri fejleszteni a smithinget akár light armort használsz akár heavy-t.sőt még a heavy ágat is megéri kifejleszteni a lightosoknak a fegyverek végett. -
#11941 Baszki :D -
#11940 hát igen :) -
#11939 Akinek már hozzászokott a füle a japán beszédhez annak még jobban tetszik nem de? :) -
#11938 Én is így vagyok ezzel, társ nélkül sok helyen esélytelen vagyok / voltam. Főleg mióta az ellenállás része megkergült a programnak... -
#11937 Akkor is, ha 100-as skillel és +50 potionnal kovácsolsz? Jaaa, hogy úgy már minden bónusszal van vagy 150-es difi...? -
#11936 Nekem is bent maradt pár. Alig várom, hogy a mocskos bérgyilkosokat kardélra hányjam. :) -
#11935 Deadra vértehez eddig 0 darab szívet találtam / vettem. Sárkány vértem n+1 ideje van már. Ergo nem értme, hogy miért nem kell kovácsolásra gyúrni közelharcosnak. -
#11934 Uhh ez valami eszméletlen hangulatos, jobban tetszik, mint az angol szinkron :) -
IXEMGabeo #11933 nem ratgab véleményére hallgattam alapjáraton nem foglalkoztam a kovácsolással már előtte sem...majd, ha nem lesz más, amire gyúrjak teszek a kovácsolásra... -
Ragnar360 #11932 ratgab: hsze-d elsö fele tetszett, jó összefoglaló, de azért csak ovatosabban ezzel, hogy mit érdemes meg mit ne csináljon senki
IXEMGabeo: szerintem ne hallgass rá
bírom az ilyet, mikor valaki lebeszél, megfoszt vkitöl valamit, az meg egyből ráhallgat, hogy lenne mar hülyeség a smithing - és nem azért mondom mert en már azt fejletszgetem, mielött vki cincogna:):P
nem szabad igy elbizonytalanitani masokat, finoma szólva ;) -
#11931 szia, privi ment -
IXEMGabeo #11930 Valaki járt már az Ansilvund excavation nevű bányarendszerben??? ez az, amiről beszélgettem ratgabbal most hirtelen van 4 szimbólum amikkel eddig is találkoztunk a kígyó, hal, medve, sas, de hirtelen nem tudom ezt mi alaján tegyem sorba nem tudja valaki a megoldást?:)
ezenkívül pedig találtam egy kincses térképet is egy elhanyagolt házban, ahol egy medve is rámtámadott, biztos tudjátok az is mire lesz jó:) -
Tovi #11929 En kezdetektol Anekke-t viszem tarsnak magammal, lopakodos/ijasz/orgyilkos karakternek idealis valasztas.
Viszont ma teljesen meghulyult, elkezdett csakannyal az oldalan maszkalni, neha azzal is harcol, holott ebony ija, nyilvesszoje is van boven, meg vagy 10 toltott staff is...
Remelem meggyogyul, vagy kulonben el kell vinnem Boethia-hoz felaldozni.... -
IXEMGabeo #11928 na igen...ha 3-man jönnek rád főleg...
igen, szinte mindenki társsal tolja, sokat segít amúgy, én is a játék elejétől így viszem...