30713
TES
  • BEAST #12607
    Sőt, játsszon is helyetted.
  • francois
    Na pont ezt nem akartam:) mert amit én mondtam, 200as sebzés még határon belül van, de sokszázas, meg ezres az már tényleg irreális és értelmét veszti a harc. Most belegondolsz, egy kezdő vagy egy 10es szinten lévő emberke elkezdi nyomni ezt, egy héten belül megunja a játékot mert 0 kihívás.
  • Fantusz
    Ennek az égvilágon semmi értelme, semmivel nem leszel előrébb, ha egy másik asszonyt viszel a házadba.
    Több aranyat az sem ad, nem érdemes vesződji egy újabb esküvővel.
  • Ragnar360
    Na látod, pont ez az, ami aggaszt :) Lydianál szépen megszoktam, hogy erős, mégha lámácska is szegény :) - mindig ment és csinálta a dolgát, jól bírta a kiképzést, hihi.

Az előrementést úgyértem, hogy ha már lövöm íjjal az ellent, akkor a segítőm már intézkedjen és ne csak lessen mint a birka, mondjuk, lehet ahogy elképzelem, az csak egy FULL co-op játékban valósulhatna meg :)
    Vagy pedig, hamár Combatban vagyok akkor menjen és csapjon - mondjuk ezt az elf zsoldos is megtette, csak éppen sokkal gyengébben mint Lydia.

Pl. Ha én nyilazom az ellent, sokszor még a 2. lövés után se nagyon tudja, hogy mi a helyzet, HA kell neki annyi lövés - például lehet úgy, hogy én lövöm, ő meg automatice, megy rá lopakodva, és ha kell megcsapja

HA több ellenfél van a szobában, akkor lövöm az egyiket, ha kell besegít, de ha nem nem ÉS mivel Ő KÖZELEBB VAN a többi célponthoz így azt várnám el, hogy szépen LOPAKODVA támadja azt is, ÚGYIS AZT LŐNÉM NYILLAL, miután végeztem, az elöző célpontal

Nemtudom, ezek kivitelezhetőek valamelyest ? vagy több AI-ra lenne szükség ?:)
  • Batmanci
    Félelmetes!
    Csak ámulok, és keresem az állam.
    Micsoda, rafkós erpégések vannak.
    Csak a sapkám tudom megemelni felétek!
    Kár, hogy ez a játék halálát is jelentené.
    Persze, a létjogosultsága megvan, mert része a játéknak.
    Tudom már, miért vagyok egy csóró földönfutó. Mert nem vagyok élelmes.
    Ennyi.
    Azért, kösz.
    Hihetetlen!
  • Ragnar360
    Ha a házasodásra gondolsz, akkor nem, csak egy lehet egyszerre, válás nem lehetséges, csak a partner elhalálozása után kereshetsz magadnak új asszonyt, vőféjt :d
  • vzajcev
    Matróz-e vagy?
  • francois
    Ki kell nyírni vagy van egy mod, ami egy bizonyos konzolparanccsal másnapra semmissé teszi a házasságot.
  • Fantusz
    Fegyverekbe úgy tudsz varázslatot enchantolni, ha előbb megtanulod - ehhez szét kell bontani az enchant asztalnál (disenchant)

Spelleket könyvből lehet tanulni.
    Spell Book-ot megveheted varázstudó kereskedőktől, illetve lesz lootban is (vedd meg nyugodtan, aminek szükségét érzed)
    Harcosnak szerintem kell egy jobb gyógyító varázslat, s először a restorationra gyúrj rá, hogy az állóképességet is vissza tudja tölteni, illetve képes legyen használni a spellt (legyen elegendő mana)
  • Ragnar360
    nyomok egy plussz jelet a hozzászólásodra, szépen leírtad - MAJD kipróbálom ;) thnks
  • tomfucius
    hogy ne tudnám the elder scrolls V skyrim és amugy nem tudom mi ért vicces ha valaki nem érti a franchise-t és azt hogy mi a játék koncepcioja
  • PiszkosFred
    Nem
  • tomfucius
    igazábol igazad van ! de egy bölcs elmének is csiszolnia kell a képeségeit mert annyit tudok hogy nem tudok semmit .az oblivion nem volt ennyire össze tett szerintem én elégé belebonyolodtam és elvesztettem a folalat a spellek is teljesen mások nem lehet akérmit enchantolni csak gondoltam megjérdem hogy jok e a meglátásaim és ezért kérdeztem hogy megerösitse valaki a gondolataimat :d
  • Batmanci
    Fantusz, több asszony lehet? Persze, más városokban.
  • hatosfogat
    Bármilyen magasságot el lehet érni. Van a játékban egy kiskapu, amivel minden különösebb enchant/smithing fejlesztés nélkül is bármilyen erős cuccot lehet kreálni. A kiskapu annyi, hogy a fortify restoration potion a hatása idejére megemeli a hordott cuccok erejét. Egyszerűen:

1. Csinálni kell egy fortify alchemy-re enchantolt szettet (sapka, kesztyű, gyűrű, nyaklánc pl.) A szett minősége szinte mindegy, a lényeg, hogy adjon valamekkora alchemy növelést.
    2. ebben a szettben le kell gyártani egy fortify restoration potiont.
    3. meginni az elkészített potiont
    4. levenni-újra felvenni az alchemy-s szettet, hogy érvényesüljün a potion erősítő hatása a szettre,
    5. csinálni egy újabb fortify restoration potiont. Ez a potion az erősebb alchemy miatt erősebb lesz, mint az első volt.
    6. Innentől a 3-5. pontokat kell ismételni.

Minden ismétlés után egyre erősebb fortify restoration potion fog készülni, amit legurítva egyre erősebb lesz a fortify alchemy szett. Amikor már elégedett vagy a fortify alchemy szett erősségével, akkor gyárts le pár fortify enchant és fortify smithing potiont, és azokat legurítva elkészíthető bármilyen erősre enchantolt illetve kovácsolt cucc.

Lényegében bármilyen erős szettet lehet így csinálni, ha megfelelő számban ismételed a fenti 3-5 lépéseket. Megfelelő számon nem százas számot kell érteni, 4-5 kör után is már olyan durva potiont tudsz csinálni, amivel sokezres sebzésű cuccok készíthetőek. De még a vicckategória százezres sebzéshez se kell 7-8 körnél több. Gyak, húsz perc alatt istenné lehet válni, akár egy bőrszerkóban is. :D
  • Molnibalage
    És hogyan lehet frissíteni? Akkor fostalikcsa a steam felület. Nem igaz, hogy egy kibaszott update gombot olyan rohad nehéz lenne minden játék mellé appikálni és rákérdezteni a user, hogy akarja vagy sem. Röhej.
  • Batmanci
    Bocs, de beszarok a röhögéstől, és nem tudom visszafogni.
    Muszáj megkérdeznem: A játék címét, azt tudod?
    Ne haragudj, kérlek!
  • francois
    Nem. Spellekből olyan varázslatot tanulsz, ami a kezedből jön ki. Az enchant olyan varázslat, amit fegverekből tanulhatsz meg és csak az erre kijelölt asztalnál tudod belerakni mágiával még fel nem ruházott fegyverbe.
  • Fantusz
    Annak örülj, ha mögötted van.
    Mindíg utáltam, ha ész nélkül beleront a tömegbe.

Lopakodjon csak mögötted, s adhatsz neki parancsot, ámbár a legtöbb csatában erre nincs igazán lehetőséged.
  • Batmanci
    Amellett, hogy egy igen nagy filozófus neve asszociál a Te neveddel, vannak kérdéseid.
    Azt még nem kérdezted, hogy ülj lóra?
    Ne gondold, hogy bántani akarlak, csak a nevedről nem az jön le, amit elsőre levennék. :)

@Más.
    Ahhoz képest, hogy le van tiltva a Steam-ben a játék frissítés, egy pillanatig nem szarozott, frissített.
    Persze, lényegtelen. Úgy is felraktam volna. Kell az az 50% fagyálló.
    Itt a tél, vazze!
  • francois
    Igaz, heavy armor így már jobb lenne. Ugyanis inkább warrior felé húzódik a dolog.
  • tomfucius
    de a spelleket be tom rakni vagy azok kulon vannak amit a fegyverekbe tok rakni??
  • francois
    enchant asztalnál szét kell szedned olyan tárgyat, amiben van pl: "fortify one-handed" ezt utána be tudod varázsolni a fegyverekbe. Spelleket udvari mágusoknál és Winterholdban tudsz venni.
    Az, hogy 20% v 40% skill növelés, attól függ milyen magas az enchant skill-ed + itallal lehet ezt még növelni. Ahhoz meg már alchemy tudás is kell. Amúgy ezek nélkül is "jó" lesz a karaktered én meguntam a hosszadalmas csatákat azért húztam fel az íjjamat.
  • Fantusz
    Be kellett látnom, hogy ebben a játékban a mester szintű idézés lényegesen erősebb lett, mint a destruction.
    Sokszoros túlerő ellen a destruction kevés, de ha jól értelmeztem a kérdést, akkor közelharcos karaktert szerezne, aki varázsol is.

Ehhez viszont a nehézpéncél jobb, mint a könnyű vért, egykezes fegyver, és a block (pajzos) alap.
    Harcosként kell az életerő, állóképesség, kevesebb lesz a mana, ezért a restorationból kell a két manareges perk, és ami a HP val együtt az életerőt is visszatölti.
    Tömeg ellen kell valamit kitalálni, nem lesz lehetőség minden varázslatot kitanulni.
    Lehet ez illusion (mayheim), conjuration (dremora lordok), erre sajnos a destruction nem igazán jó választás.
    Persze lehet vinni társat, és a Sanguine rózsájával idézni dremorát, aztán egyik kézben a fegyver, a másikban meg a pajzs, vagy varázslat
  • tomfucius
    és milyen varazslatokkal tok erösiteni ls hoinnan tudok szerezni olyan spelleket és jhogy an tudom mondjuk nem 20 % hanem 40 % ra?
  • francois
    Ha kard akkor értelemszerűen one-handed, ha íj akkor archery, főleg azokra tegyél perket, ami növeli a sebzést. Smithing-et és enchant-ot fel kell tolni 100-ra. Smithing-nél arra a fegyvertípusra is érdemes perket rakni, amit fel akarsz húzni, enchantnál is olyanra tegyél, ami erősíti a varázslatot. Utána tudsz olyan tárgyakat készíteni, amik növelik a skill-t, ebből adódóan a sebzést.
    Különben így értelmét veszti a varázsló karaktered, mert úgy is kardozni fogsz, mert klasszisokkal gyorsabban levered az ellenfelet, mint magic-el.
  • Ragnar360
    igen össze is futottam vele :) de nem volt kedvem, visszahozni az íjját(bocs, kardját:)), igyis sok minden van mar a quest listán

mondjuk arra is gondoltam, hogy lehet mindig mindent elkellene fogadni, questet, amit adnak és akkor jobban letudom "fedni" - mert akkor több területek lesz quest objecitve, ahova megyek, nemtom

egyébként Mjoll-nak, nem tetszett az akcentusa:)

Aela-t mar tudom hivni... egyébként egy kölzere sunnyogós, tőrrel, kardal szúrkálós mégjobb lenne, ez a Dark Elf is olyan lett volna, mégse tudott szart se :) szóval ilyen mégjobb lenne, de HA CSINÁLJA IS A DOLGÁT és NEM CSAK MINDIG MÖGÖTTEM LOPAKODIK - annak semmi értelme nemvolt, ld. elf zsoldos
  • tomfucius
    de okés csak ugy akarom fejleszteni az egészet hogy jo legyen és a 200 sebbzést hogy tudom elérn i (milkyen fegyver milyen perkekkelenek )
  • francois
    ahhoz 100as smith, enchant esetleg alchemy is kell, de 32es szinten még nem kell overhaulozni:)
  • Fantusz
    Faendal tudtommal csak akkor követ, ha a küldetést neki kedvezően csináltad meg.

Bárkit is választol, ha azt akarod, hogy főleg íjjal, távolról osztogassa az áldást, nem tudod kivédeni, hogy időnként ne kezdjen közelharci manőverbe, mindegyiknél van apalból is valami közelharci cucc is, amit el sem lehet venni.
    Az meg már végképp hülyeség, hogy amikor Faendalnak odadtam egy kétkezes csatabárdot, rögtön azzal kezdett hadonászni.

Aela a Huntress egy jó íjász, ráadásul ő is oktat (expert), de nála is van közelharci csapkodás, s ami még gond lehet, hogy végig kell csinálni a Campions küldetést, csak azt követően csatlakozik.
    Nincs is talán több képzett íjász kettőjükön kívül, csak olyanok, akik használják az íjat.

Nem próbáltam még de állítólag Mjoll az egyik legjobb követő (Riftenben él), viszont csak akkor csatlakozik hozzád, ha visszavitted neki a kardját.
  • PiszkosFred
    Steamrol toltheto 19:00 ota.
  • tomfucius
    és hogy tudok elérni egy 200 as eröségu fegyver ami 200 at sebbesz?
  • francois
    one-handed és light armor-t fejleszd esetleg az enchantot, kimaxolni talán nem kell. Meg a magic skilleket, destruction, conjuration stb. húzd fel, esetleg a destruction-t kinyomhatod fullba. Arra érdemes sok perket nyomni, amit gyakran használsz.
  • Batmanci
    Na, még egy, 'oszt megyek sírokat fosztogatni. (Vazze, csak az ostor hiányzik! 'Kamion.)
    Több asszony lehet? - kérdem halkan, körültekintvén, enyhe szégyenlőséggel.
  • Batmanci
    Köszi, mert Sennába beleestem (nem, nem Bruno), meg Markathba!
  • Fantusz
    Nem akartam szájbarágósan fogalmazni :-)
    Nem kell másik városban élnetek.

Ysoldával tudok kereskedni, pedig Whiterunban van mindkettőnk háza.
    Másik karakterem nem tud vele kereskedni, de neki nincs saját kéró, Ysoldahoz költözött be, neki csak a napi 100 arany a juss, illetve használhatja az asszony házát (alvás, cuccok lepakolása).
  • tomfucius
    sziasztok kellene egy kis segitség igazábol érdeklödöm hogy ha elérem a maxos szinteteakkor nem tudok majd ott helyben perkeket osztogatni na szoval szeretném megkérni valamelyikötöket hogy segitsen nekem hogy hogy oszam el menet közben a perkeket 32 es vok és még 50 perk em lesz na szoval egy kezes ember el vok aki sokat tuzezik és varázslo .és innetol kérném a segitségeteket hogy mit volna ésszerű mimaxolni ?? elöre is kösz mindenkinek :D
  • Batmanci
    Tényleg ilyen szarul fogalmazok?
    Ennyi idő alatt már a googleban is megtaláltam volna. (Tudom, 'faszé nem ott keresem? Szeretek veletek "dumálni".) :)
    Na, fussunk neki még egyszer!
    Ha Markathban van egy kecóm, de a csaj is markathi, akkor is felajánlja, hogy nyit bótot? Nem kell ahhoz másik városba költöztetni?
    Kapís?
    ::)) (Hú, ez nagyon troll!)
  • IXEMGabeo
    nekem van egy pálcám a Sam Quivenne küldetés óta, ami Dremorát idéz, nagy hasznomra van tömegek ellen:)
  • Ragnar360
    Fantusz, ajanlj mar nekem vmi jo thieves követőt, aki tenyleg birja, es jol osztja a damaget
    még lentebb kérdeztem, h Faendal-l mi a helyzet, hogyha, haragszik ram a levél miatt, lehetséges-e helyrehozni a "viszonyt"