30713
TES
  • steeldriver
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Kösz, akkor nem erőltetem a dolgot (előtte majd azért próbaképp megnézem, hogy úgy mi történik)

meg ugye a játékos karaktere is egy ilyen helyzetbe került a történet kezdetén, ezért is elgondolkodtató a dolog
  • Molnibalage
    No, tényleg működik a rezisztancia. Így viszont 48 szintűként félisten vagyok. Két ~30%-os gyűrű mellett is alig sebezett meg az eddig gyilkos tűz ancient dragon. Egy további 40%-os poti mellett meg vonalvastagságnyi volt a sebzés, ha a pajzsom is előttem volt.

Már csak egy jól balanszolt mod kellene hozzá, hogy legyen értelme újrajátszani.
  • Namees
    Lehet vhogyan zenélni a játékban?
  • xblades
    Nem sajna itt az .ini teljesen más felépítésű még a fallouthoz képest is.
    Több fájl-á bontották szét és sajna egyik közt sem találtam meg ezt a sort.
    Bosszantó hogy még ez sem jött össze.

És még mindig nem tudom hogy hogyan tudom kikapcsolni a láthatatlan falat a pálya szélén.
    Jó lenne ha valahol leírnák ezt.
  • vzajcev
    Ja, hogy te vagy.
  • francois
    lesz majd vele kapcsolatban egy küldetés, de az nem erre vonatkozik. legjobb tudomásom szerint nem nyersz azzal semmit, ha megmented, sőt magadra haragítod az őrséget, szóval nyugodtan hagyhatod emghalni
  • Flora2
    Érdekes ezeket olvasni, én ellenkezőleg, mindig úgy érzem a társakkal, hogy elveszik előlem a sikerélményt. Mert ha ketten nyírunk ki valakit, akkor nem érzem, hogy én, egyedül mire lettem volna képes?

Meg is fogadtam, ha új karaktert kezdek (márpedig kezdek majd), soha nem viszek társat magammal (és jogosan, mert másodjára tolvaj-assassin leszek), csak ha bevert fejjel kell visszavonulnom valahonnan, és nem bírok egyedül az ellennel. Most szinte muszáj társsal mennem, mert főleg a Companions-sorozatot viszem, itt szinte mindig van velem valaki. De mondjuk pl. amikor Farkassal mentem el először egy dungeont kipucolni, az jó volt, mert ő direkt azt csinálta (figyeltem), hogy sokszor félreállt és nézte, hogy boldogulok egyedül a draugr-okkal. Meg is mondta, mielőtt odamentünk, hogy azért is jön, hogy teszteljen. Na ezt ott élveztem.
  • steeldriver
    Egy kérdés:
    Múltkor eléggé elkalandoztam, eljutottam egészen Solitude-ig, a probléma a következő

ahogy belépek látom hogy indul a script, valakinek a lefejezéséhez készülődnek éppen, (valami Stormcloakos figura) a kérdés az lenne hogy a megmentése része az SC-s questeknek? Egyelőre nem akarok csatlakozni, olvastam itt is hogy megnehezíti a főquestet ha valaki közbe Stormcloakos is, viszont később mindenképp érdekelne
    Vagy a föszál során ugyis be kell oda menni? (wikit a spoilerek miatt nem akarom megnézni most, csak minimális info érdekelne)
  • Batmanci
    Ja, most úgy nézek ki, hogy nem merek külső nézetre váltani, mert félő, hogy összeszarnám magam. Tiszta Darth Vader. Már csak a Verebes szuszogása hiányzik.
    Poén volt, alapból belsőből játszom.
  • Batmanci
    Egyébként ritka az ilyen egyetértés egy fórumon.
    De a játék is ritkaság számba megy.
    Mindenki az lehet, aki akar, ahogy akar, ahogy tud. Ezért kérdezek a lehető legkevesebbet, és akkor is csak lényegtelenebb dolgokról.
    Közép szinten játszom. Nekem így ad megfelelő játékélményt. A nagyobb fiúk játszanak keményebb fokozaton. Az engem nem tudna szórakoztatni.
    Bármilyen játékkal nyomultam - az autókon kívül, mert az a lehető legreálisabb, de ne irreális legyen -, az volt a fontos, hogy minél kevesebbet anyázzam a pattanásos seggű, vakegér programozót, amiért folyamatosan meg akar szopatni.
    Szórakoztasson.
    Hát ez megteszi.

@Francois!
    Attól a "kocsog" paptól még mindig fáj a fejem, olyat kaptam, de nekem is jólesett a maszkját felvenni, miután kinyuvasztottam. :)
  • francois
    ja azthittem Korist kérdezed h kicsoda.
    Benorral Morthal-ban találkozhatsz, verekedni kell vele, kemény fazon, legyőzted hívhatod segítőnek. Fegyveres erőkben szolgált, eddig nálam bevált, mind íjjásznak mind közelharcosnak. Múltkor épp caplatok és a zenéből hallom, hogy ellenség van a közelben, körbenézek és a domboldalról egy skeever csúszik le íjjal a testében. Benor pedig rohadt messze volt tőlem és 1 v 2 lövéssel leszedte.
  • Batmanci
    Ez kurva jó!
    Lehetne a címe: Zarándoklat a zakkant gyilkosoknak!
    Kötelező lenne, ha 200 feletti sebzésű szerszámmal lapátolsz.
    Besza-behu!
  • Ragnar360
    hát akit irtál B betüs faszi:) hogy az van veled, kérdeztem ki ő, erre te meg irtad, hogy sárkánypap......
  • steeldriver
    ez #12621-re, nemtudom miért nem irta oda :|
  • chivei
    Egyetértek. A fortify restoration-os trükköt nem ismertem, de anélkül is többszázas bohóc íjam volt aminek semmi értelme. Most csinálok egy pilgrim-wayt amiért istennek képzeltem magam: elmegyek Riften-ből a zenithar shrine-hoz egy szál alsógatyába löttyök és íj nélkül. Ha szerzek útközben egy daggert azt használom max; amit útközben szerzek azt elé szóróm és csók. Eddig háromszor haltam meg:)
  • steeldriver
    +hard mode:

-no smithing
    -no trade
    -no uesp/egyeb wiki

• Molnibalage
    Aha. Ez viszont félig hülyeség. Enchant nélkül mégis mi a jóistent csinálsz a sárkányok és durva mágihasználók ellen? Ahogy írtam +300 HP felett kb. néha két lövés vagy nekik. Az ancient tűzsárkány néha repülésből lefúj. Az egyik fagysárkány, ha nem folyamatosa fúj, hanem a "jégböffenettel", akkor abba még a Nord karakter is megfeküdt. (Bár ez sanszosan az elbaszott resistance miatt volt.)

Szóval lehet így is, csak nincs értelme.
  • francois
    Kiből hogyan csináltam segítőt?
  • Batmanci
    Tökéletesen egyetértek!
    De attól, hogy vannak ilyen és ehhez hasonló lehetőségek, még nem kötelező kihasználni.
    Valamilyen fokon, egy ilyen összetett játékban, minden csalás kicsit.
    Csak nem a kiskapukon megyünk át, hanem a nagyokon.
    Ott volt a példa az irgalmas szamaritánusra, aki arra gyúrt, hogy senkit és semmit ne öljön meg.
    Végülis, ez arról szól, ki, mennyire akarja élvezni ezt a játékot.
    Ott a konzol. Az sem sokkal kisebb csalás.
  • Ragnar360
    ööö és hogy csináltál belőle segítőt :) még egy ilyennel talalkoztam, Krosis, de ö nyilvan halott:), s segitő se lehet -
    vagy félreértjük most egymást ?:)
  • hatosfogat
    Ezzel szerintem fél napon belül meg lehet unni, nem is azért írtam, hogy csinálj ilyent, hanem csak arra a kérdésre választoltam, hogy mi a maximum elkészíthető.

(Egyébként lehet ennek is értelme bizonyos esetekben. Én pl. feladtam a házamban levő próbabábura az így készített geart. Jól mutat az istencsináló cucc a dolgozószobában. :) És ha eljön az ideje, hogy megunom a játékot/harcot de esetleg végig akarok nyomni 1-2 küldit mert érdekel a vége, akkor ezzel pikk-pakk megvan. :))
  • francois
    na jó és ha meghalsz elölről kell kezdeni?:D biztos sokan betartják:DD
  • Ragnar360
    hiv fórumon van is ilyen topik, még 1-2 hete láttam, bevoltak irva, ki hanyas szintig jutott stb :)
    d2 hc mód :P ;)
    ps: ingyen dlcként bethesda is kidobhatna egy ilyet :P
  • francois
    Egy rohadt szemét dragon priest, aki miután legyőzől egy sárkányt, pofátlanul előugrik széjjel aláz a botjával, nyilván warriorként esélyem nem volt a közelébe férkőzni, az íjjam meg akkor még gyenge volt, másrészt egy maszkhordozó.
  • Ironman2
  • Ragnar360
    hmmm, konzolosak vagyunk ?:) privatba megirhatod a gamertagod, ha gondolod :) - en is ugyvagyok, h agybol fekve, tv-n, eleg jol lehet tolni:)
  • vzajcev
    Let's Play Skyrim [Master Difficulty Ironman Challenge] p.1

Rules:
    death means game over
    no reloads (for thieving and such, or before imminent death)
    no enchanting
    no pickpocket abuse (leveling and training)
    no magic (scrolls and staffs are ok)
    no companions

Na tessék,aki sír hogy túl "izi" a játék :) Így is lehet......
  • francois
    Helyetted egyik sem fog csinálni semmit, parancsokat adhatsz neki, de a fejlesztés nem adott nekik túl sok AI-t szóval. Meg egyébként is a segítő az segítő, a főnök te vagy.
    Mondjuk Benor szemrebbenés nélkül használ mindent, amit adok neki.
  • Ragnar360
    Ő ki is ?:)
    Egyébként, ja egyetértek, mondjuk en nem vagyok ilyen téren önmagam ellensége, egyenlőre nem is foglalkozom vele. Szépen leírta, de lusta vagyok rákészülni, gyártogatni, megkéne nézni, mik kellenek a potikhoz meg ilyen aproságok, msot nem majmócázok vele, majd késöbb vmikor:)
  • hatosfogat
    Nincs ebben semmi hihetetlen, egyszerű a megoldás: google. :)

Amúgy én is "régi RPG motoros" vagyok. ;) Én is még tv tenisszel kezdtem, aztán C64, majd lényegében az összes RPG ami PC-re kijött jónéhány évig. Aztán 2000 környékén beszedtem egy krónikus időhiányt, amiből azóta se gyógyulok. :) Mostanában az van, hogy 3-4 évente rácuppanok egy-egy játékra, aztán hosszabb szünet. A skyrim előtt az oblivion volt az utolsó RPG amivel játszottam.

Ja, és én is vezetek, de nem autót hanem repülőt.:) Az űrszimek még a kedvenceim, kezdve a C64-es Elite-el, aztán Xwing, majd az X3 sorozat. Kár, hogy ez utóbbiak nincsenek xbox-ra. Az utóbbi években elkényelmesedtem, jobban élvezem a boxot+fotelt mint a PC+íróasztalt. :)
  • francois
    És itt főleg arra az érzésre gondolok, amikor Krosist az 5. próbálkozásra sikerült lezúznom, utána hihetetlen királynak éreztem magam:D
  • Ragnar360
    -.- nem, nem erről van szó, csak örülnék, ha lenne egy jó kis társam, aki elég értelmes és beletudom mégjobban ezáltal képzelni magam - nem mintha ha ez igy nem menne, csak fasza lenne, ha olyan tipusú segítöm lenne mint én vagyok, ehhez meg valami olyasmi kellene amit leírtam

Az, hogy mögöttem kuksol, az semmi, nem veszem hasznát, sőt - mögöttem osongat, mert buta ahhoz hogy jól TOLVAJ, SNEAK, stílusba csináljon valamit - vár rám, én meg úgyis elintézem, STEALTHBE AKIT TUDOK!! AMEDDIG TUDOM, ha combatra kerül a sor, akkor se féltem magam, viszont akkor meg ő már még szarabb lesz - lásd előző segítőm, pedig még jó cuccot is adtam neki, amit használt
    DUAL WIELDBE TOLTA mégis gyenge volt - pedig úgyvoltam vele, hogy először úgy tesztelem le, amilyen alapból, csak az ő cuccaival, dehát mégis kapott kis ebony apróságot, kezdeni meg nem tudott vele semmit
  • francois
    Nem vagyok irigy nem erről van szó:) természetesen mindenki úgy játszik, ahogy akar, csak nem biztos, hogy hosszútávon szerencsés, legalábbis én így látom.
  • Batmanci
    Na, az még nem voltam!
    De majdnem!
  • Ironman2
    Nincs valahol részletes végigjátszás?
  • Molnibalage
    Sajnos egy rendszer minél komplexebb, kombinálhatóabb és nyíltabb, annál könnyeb az ilyet kihasználni.
  • francois
    Akkor Benor-t ne válaszd semmiképp, párszor amikor sárkány jött eltűnt és pont mikor levertem jön oda. Fura kicsit:D
  • Batmanci
    Nem akartalak megbántani, ezzel tisztában kell lenned!
    De egy olvasatban, ez jutott az eszembe, és egyszerűen rohadt jót röhögtem. Mivel utálok egyedül röhögni, gondoltam, megláttatom a többiekkel is az átfedéseket.
    Még egyszer, elnézésedet kérem, ha úgy érzed megbántottalak.
    Tisztelettel, Batmanci.

@Köszi a válaszokat, fiúk!
    Akkor nem lesz bigámia! Nem megyek keletre. (Voltam már unásig)
  • Ragnar360
    félsz, hogy elárulták a titkot mi ?:D:)
  • francois
    Ezt én tudom, Bat kérdezte, válaszoltam.