The Elder Scrolls V: Skyrim

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Egoraptor
Ne akarj keményebb lenni mint az NPC aki cheatel. 😄

Molnibalage
Valaki panaszkodott stamina fogyásra. Szerintem reális. A nekifutás és erõs ütés arra jó, hogy elõnyt adjon és ne folyamatosan használt. Üvöltéssel a legtöbb ellenfél felborul. Ütöd. Ezek után kritkussal ütöd megint megfeküdhet. Ezek után nekifutva ütöd és felborulhat, + pajzzsal is borulhet. Mennyi elõny kell még...? <#vigyor2>

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

JethroHUN
Inkább mint mindenki full glass vagy daedrik settben 😊

Don't need to be accurate, just shoot more bullets!

Persze, de ezek egy szal bortangaban, meg egy furdokopenyben tudjak ezt.

Stikkes majom. A BC2 tonkretetelenek elinditoja. A Rövid Szöveges Üzenet küldők klub

JethroHUN
Én eddig csak a Whiterun elõtt táborozó khatjii-tól tudtam venni 6 van nála mindig.

JethroHUN
Nem merek clothba menni, inkább lassabb leszek de ne kibírjak legalább 2 ütést.

Utazgató, csempészgetõ khajiit kereskedõktõl. Õk foglalkoznak ezen nem éppen legális cucc behurcolásával.

Asus P5K, E8400, 8GB DDR2, HD6670, BENQ G920WL

A véletlentõl, ahogy a kill animation is.
Van rá egy hardcoded esély azt vagy bejön vagy nem. Pont mint a rendes, asztali szerepjátékoknál ahol a véletlent a kockadobással/kártyalapokkal szimulálod. Ha bejön akkor hajjaj az ellenfélnek, ha meg a másik véglet jön be (ami itt nincs ) akkor hujjujj a karakternek. 😊

Merre lehet moon sugarbol tankolni? A tobbi eleg hetkoznapi osszetevo.

Stikkes majom. A BC2 tonkretetelenek elinditoja. A Rövid Szöveges Üzenet küldők klub

JethroHUN
Szerintem random, nincs pl luck attribútum.

Egoraptor
Az a vicc hogy megoldható Enchanting-kell hozzá 80. :]
Meg egy gyûrû,korona,kesztyû,nyaklánc, mágusruha kombó.

Adott nevû ellenfél egy bizonyos szintet jelent fixen, mert egyszerre csoport, kategória és erõsség meghatározásként is funkcionál.

A bandit plunderer például mindig 19-es szintû ellenfelet jelent függetlenül attól hogy a karakter 10-es vagy 40-es szintû. A bandit marauder meg 24-est. A sima bandit meg 5-öst.
A szintezés többnyire ebben merül ki, hogy milyen a maximum ellenfél amit betesz neked. Az ellenfelek többsége nem haladhatja meg adott területen a szintedet (úgy ránézésre a 75-90%-uk esetében ez igaz lesz), de kis százalékuk lehet erõsebb (többnyire a mini boss-ok), ám nekik is megvannak a szinthatáraik.
Ha meg már túlhaladtál az ellenfeleken akkor már random jön a bepakolás vegyesen mindenfélébõl.

A szintre igazítás szerencsére nem azt jelenti mint az obliban jelentette, hogy a szintjük azonos volt a karakterével és ennek megfelelõen kapták a felszerelést is. itt egy intervallumból válogat a program és a felszereléseket sem nagyon változtatgatja (50-es szinten is ritka az a sima bandita amelyiknek steel fegyvernél jobbja akad, bár elõfordulhat ilyen is csak eszement ritka).

Egoraptor
Egyáltalán nem így tapasztaltam, sebzést csökkenti magic resistance is.

JethroHUN
Én is ezért inkább erre költök, skill sem kell hozzá 200G max

Molnibalage
Az viszont továbbra sem derül ki, hogy mitõl kritikus a sebzés.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Molnibalage
Na, ez így tényleg nagyon nem mindegy. Köszi az infót.

Amugy a lottyokkel sem halmozott el eddig a program. Ha valamelyik boltban talalok egy erosebb(mondjuk 75) magicka lottyot, akkor mar orulok.

JethroHUN
Ha ugyan úgy tudnánk spammolni az ice spiket mint pl egy adept ice mage akkor tényleg nem lenne baj 😄 Mint a gép puska olyan az az ellenfél xd

Az nem lenne baj, mert radobok megegyet, aztan kalacs.

Nem tudsz 100-as-t készíteni csúcs alchemy-vel sem csak annál picit gyengébbet.
A boltiak közül sokkal erõsebbek is vannak (az alap a 25-ös, aztán jön az 50-es, a 75-ös majd a 100-as, 150-es és teljes).
Amiben jobbat tudsz alkotni mint a bolti, az a regenerációt növelõ lötyi (midnegy hogy stamina/hp/magicka). Na abból nagyon hosszú hatóidejût és erõset is ki lehet kutyulni.
Emellett az általad kutyult lötyik tovább hatnak mint a boltiak legtöbbje.

JethroHUN
Kontra: 2 v 3 mp ig tart maxiumum.

yesname
😄😄😄

Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz. Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy. [PSN: Desumort]

yesname
Gyerekek én ennek nagyon örülök. Mármint, hogy ennyire mást mutat egyes játékosoknál a program. A kiszámíthatatlansága számomra még egy plusz!
Az alapján, amit a level scalingról olvastam ez logikus is, hogy mindenki mást tapasztal. Pl. ugyanabból a banditából alapból vannak helyek ahol erõsebbeket találni, nem beszélve arról, hogy a karihoz plusz szintezi is õket (vannak fix, nem a akrakterhez szintezezzek is).

Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz. Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy. [PSN: Desumort]

Ok.
Tehat impact pro:
- Az ellenfel nem tud tamadni.
- Az ellenfel nem tud kozelebb jutni

Con:
-Nem tortenik meg.

Ahogy az XKCD latja

A magic resistance az kicsit másként mûködik mint a fire/cold/lightingn resistance. Az elemek elleni védelem a sebzést csökkenti, a mágia elleni védelem nem sebzést csökkent hanem az esélyét növeli annak, hogy egyáltalán nem fog sebezni/hatni a mágia a karakteredre. Ha bejön akkor jupí, ha nem akkor viszont telibe cuppantott szívás van. Ráadásul szerintem ennek is van egy cap limitje aminél hiába lesz magasabb összesített százalékod akkor sem fog érvényesülni (ahogy a páncéloknál is, bizonyos érték felett egyszerûen mindegy a dolog, mert elérted a lehetséges maximum 80%-os sebzéscsökkentési értéket és ami efelett van az csak eyecandy, nem érvényesül).

Ha kritikust ütsz azt kiírja a program a bal felsõ sarokban. Ha nem írja ki akkor nem ütöttél kritikust. A kritikus sebzés meg az alapsebzést duplázza. A great critical charge meg ha az ütésed kritikus lenne akkor azt növeli még tovább. Itt a teljes leírása:
Can do a two-handed power attack while sprinting that does double critical damage.
Requires: Two-Handed 50, Champion’s Stance
Less powerful than it might appear, the “double critical damage” bonus only applies if you land a critical hit in the first place, and (more importantly) you have to remember to use it for it to be effective. Take this if you find yourself making “berserker rushes” on your own anyway.

JethroHUN
Apropó mp potit mibõl tudok gyártani? és kb mennyi alchemy kell egy 100as elkészítéséhez?

Sir Quno Jedi
Nanaá, mint mondtam vannak ellenfelek, akik hullanak, mint a nyáresõ, de vannak akik nem hajlandóak meghalni.

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

Egoraptor
Úgy tudom nincs semmilyen esélyhez kötve, viszont mágiához igen, Flames-nél nem mûködik, Fire bolt, Fire Ball, Incinerate, Thunderbolt. Ezeknél mindíg mûködik nálam.

JethroHUN
Ha illusiont tolod minek atronach? Ott a frenzy, egymásnak uszítod az ellenfelek és annyi.

Én mást tapasztaltam expert-en (eszem ágában sincs megkérdõjelezni vagy vitatni a tapasztalataidat, de engedelmeddel leírom én mit tapasztaltam).
Lopakodva, Bandit plunderer ellen, perk-ek nélkül (már zéró perk a destruction magic érdemi, sebzést is birizgáló részén az olcsósítás kivételével) az incinerate varázslatot éppen el tudtam egyszer sütni úgy, hogy minden magicka pontját felemésztette a nem mágus karakteremnek.
Ez levette úgy kb a 40%-át a manusnak. Ha ezután gyorsan benyakaltam egy teljes magicka regen-es lötyit és megint eldurrantottam a varázslatot, abba többnyire belepusztult õkelme. Most hogy ez a lopakodás közbeni bónusz miatt volt, ami esetleg él a varázslatokra is (végülis alap bonusz sebzés van lopakodás közbeni támadásra így akár mûködhet is) avagy egy jókora bug-ba csattantam bele többször is azt nem tudnám megmondani. Csak azt tudom, hogy ez a taktika bevált a lopakodós bicskásommal és mûködött (bár amikor meg nem lopakodva próbáltam, akkor csak úgy a negyedét veszítette el szóval lehet hogy tényleg bejátszik a varázslatok sebzésébe is a lopakodás).

Molnibalage
Nem mintha találtam volna bármi komoly immumitást adó dolgot. 41-es enchant mellett egy szem perkkel és greater lélekkõvel kemény 2%-os bónuszt adó tárgyat tudtam eddig összerakni...

Sir Quno Jedi
Atronach kb. egy ütés már az én szintemen egy arra haladó részeg goblinnak. 😄

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

Mágustanoncoknak még lehetõségként tudom ajánlani az Illusion erõteljes fejlesztését. (Borzasztó könnyû egyébként, leállsz valahol, aztán folyamatosan castolod, kb fél óra alatt felmászik 75-re.) 75nél megtanulod az illusion, aztán rázós helyeken láthatatlanul mászkálsz.

Ha egyszerre több ellenfél van, kiraksz egy atronach-ot, láthatatlanná válasz, aztán amíg az atronachot püfölik, te kedvedre akciózhatsz.

Sir Quno Jedi
Na ezt én nem tapasztaltam. Én is ebben hittem, hogy majd ez jóakul megvéd, de nem. Lehet azt is nézi mennyire durván sebzi meg a lényt az adott vari?! Nemtom... Néha sikerül, de többnyire nem.

Rovid szunet, intenziv angol tanulas! Enelkul folyamatosan szopni fogsz, es lemaradsz a jatek nagyreszerol.

Sir Quno Jedi
Node amikor 10%-os mágiavédõ szarokat találsz, akkor simán jöhetnek 30-40%-os villámvédõ stb. cuccok, ergó ha van nálad mindenbõl megfelelõ számú cucc, akkor adott szituhoz tudsz könnyedén öltözni.

Egoraptor
Elejétõl kezdve szétszedem az összes mágikus tárgyat, nagyon sokfajta van már Mágia, Tûz, Villám és társaival egyetemben.

Molnibalage
Nekem eddig minden ütés kritikus volt a mekifutással. Mondjuk jó lenne tudni, hogy mi a kiritkus, mi a szuper kirtikus, ezek mikor jönnek és mit jelentenek...

Egoraptor
Dual Castos Impact-ról csak annyit hogy az Elder Sárkány, Órás, Mamut és társai csak két dolgot tudnak csinálni mikor támadom õket:

1, Nyelni a sebzést
2, Sárkány esetében néha repked felettem, akkor átváltok villámra és megszórom. Ha földön van akkor csak áll és nyeli a sebzést.

Impact-nak az a lényege hogy folyamatosan félbeszakítja az ellenfelet - gyakorlatilag ha sorozatba lövöd teljesen lebénul bármi. Nem tud hozzád futni, nem tud megütni, csak áll és nyeli a sebzést.

Molnibalage
Csak azért kétdeztem, mert akkor elég nagy állatság fire / cold ellen külön enchantolni. Talán még shock ellen is. Az más tészta, ha találsz ilyen cuccot.

Sir Quno Jedi
Azé fura ez, mert néha a csupaszseggû barbár banditák is halhatatlant játszanak, néha meg az idézett durva cuccos daedra-kat ölöm fél kézzel. Namost mesélje el már valaki, hogy mifaszom van?! Ez a szintezõsdi néha elveti a súlykot.

Legtöbb helyen demigod módban reptetem szanaszét a népeket, de van mikor megmakacsolja magát és szopoklész van, centinként kell mentenem és tucatjával vedelni a tyotyókat (legalább csökken a terhelés 😄).

én vagyok dragonborn ok,de akkor mit kell csinálni hogy folytathassam a küldetést
A nekifutásos perk-es sebzésnél sem garantált a kritikus sebzés, csak ha egyébként bekövetkezne a kritikus sebzés akkor azt még duplázza majd (már ha a great critical charge-ról van szó). Magyarán az esetek többségében az sima támadás csupán ami ha kritkus lenne na akkor rendesen odaver.

Mondjuk nálam a macik még master-en sem tûnnek olyan hû de keménynek (nem érnek fel egy bandit marauder szintjére).
4-5 ütés mágia nélküli egykezes buzogánnyal és pajzzsal (orc típus mindkettõ, flawless fejlesztéssel) a cave bear. A jeges változat ennek másfélszerese. Megütni nem is tudják a karakterem szegény bundások csak ha power attack-ot nyomnak és figyelmetlenségbõl elfelejtek közben beverni nekik egyet a pajzsommal.
Én nem vettem észre, hogy alig sérülne bármely megcsapott állati ellenfél. A páncélos manusoknál vettem észre ilyet de macinál meg egyéb normál állatnál még nem.

JethroHUN
Azon én is gondolkodtam, Breton faj Dragonskinje is tuti védelem a sárkány ellen, pedig az nem is a normál mágia, hanem shout. Vmi õsi Nord cucc.

Egoraptor
Nem tudom, velem még eddig nem fordult elõ - lehet azért mert ha csata van akkor rohangálok mint egy mérgezett egér. Közelharcba meg nem bonyolódom.

Sir Quno Jedi
Ha látod õket, nem gond, de ha sokan vannak, vagy körben (esetleg meglepnek közelharc közben), akkor annyi meg egy bambi.

A mágia rezisztancia minden ellen jó, nem csak a tûz, villám, jég, hanem életlopás, mana lopás ilyenek ellen is. Szóval minden ami varázslat, legalábbis valami ilyesmit írtak.

Üdvözlet!
Vannak moderek a fórumon??? lenne pár kérdésem amivel nem terhelném a fórum terjedelmét. <#lama>
Egoraptor
Minden ellen, azt vettem észre hogy még a sárkány tüze ellen is.
Nem tudom az hogy számít mágiának mondjuk a mítoszokban mágikus lényekként emlegetik õket.

Egoraptor
Nem tudom, nekem nem volt gondom a nyilasokkal, pedig volt mikor egyszerre 3-al harcoltam. Lassan repül a nyíl én meg nagyon könnyen mozgok mezei ruhákban vagy franc tudja.