The Elder Scrolls V: Skyrim

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Skooma dunmer találmány, ezt valamelyik könyve olvastam, és moonsugar is fõleg morrowindben õshonos.
Fantusz
Bõségesnek tûnhet a választék, de meg kell dolgozni azért, hogy a felsoroltakat mind tudd használni gyógyital készítéséhez.
Harmadik-negyedikmösszetevõt már nem annyira könnyû kisakkozni (talán ez a puska segít, én még nem próbáltam ki).
Végülis a 12 felsorolt cucc nem olyan rengeteg, hisz ezek között van elég ritkán található, pl. a deadra szívet hiba egy lötyibe belevágni, ha páncélt is szeretnél craftolni.

Az alkímia azért veszélyes, mert ha szüreteled rendszeresen a dudvákat, rengeteg alapanyagot össze lehet szedni rövid idõ alatt, s ez egy jó pénszerzési lehetõségnek tûnik (az is alacsony szinten).
elkeszded gyártani a löttyöket, az alkímia felszaladhat akár 50 szintig, léphetsz néhány szintet.
Ehez még hozzájöhet az enchant, kovácsolás hasonlóképpen felgyorsított szintlépése, s az veszed észre, hogy harcban rendszeresen levernek - persze, mert úgy léptél 8-10 szintet, hogy a harci képességeid semmit nem fejlõdtek

Marokkói gyorsjavítva korhûre: "Mórok" 😊

Amiga 600GT QuadCore - WorkbenchHD 64bit - ThermalGive Titanium Edition - Commodore Extreme Graphics X69HD

Redguardok tényleg egyiptomi-szerûek, de Khajiit-okra továbbra se mondanám hogy cigány-zsidó. Ebben a részben azért ilyen ritkán szereplõek, mert Elsweyr tartomány pont ellentétes éghajlatú, és akik Skyrimben tartózkodnak, pár Khajiit, azok is csak a háborúzó felekbõl akarnak hasznot húzni, meg egyáltalán piacot teremteni egy kiaknázatlan területen. Maga a skooma fogalma is inkább arabokra terelhetõ, mint kábítószer-alapanyag terjesztõ nemzet (Moon Sugar -> Skooma), és a karavánok is nyugaton inkább arab középkori szimbólumként jelennek meg. Az édesség kedvelés tipikus Marokkói-Török motívum, ugyanúgy mint az íjászkodás-lopakodásbeli tehetség. Hozzátenném még a cigány-zsidó elmélet ellen a Khajiit-ok eszességét és harci edzettségét, ami szintén nem vonatkoztatható középkori szinten az elõbb említett 2 nemtúl szimpatikus etnikumra 😊 na, meg Khajiit-ként a Nord-okat megkérdezve õk is a Khajiit-ok eszét és ügyességét emeli elé annak, hogy folyton bajba keverednek szegény macskafélék.

Amiga 600GT QuadCore - WorkbenchHD 64bit - ThermalGive Titanium Edition - Commodore Extreme Graphics X69HD

Ha vámpír vagyok akkor akárkinek tudom a vérét szívni vagy csak a házakban alvó emberekét? Úgy minta ahrcos klánnak Vámpír klán is van?
ilyen sok a variáció?😮
hiszen csak 3 anyagot lehet összekeverni.én amiket próbálgattam csak úgy random az vagy hasznos volt pl fire resist és frost resist volt egyben😄
vagy azt írta,hogy failed és akkor meg nem volt semmim.

PSN ID:misi2mezei

Fantusz
Ha már ez a téma felvetõdött, nekem az a gondolatom, hogy ha a Skyrim magyar fejlesztésû lenne, már az EU bizottságainál lenne a panasz.

A khajitok életformája a középkori cigányság életvitelére hajaz.
Vándor táborok, kézmûvesség, kereskedés, besurranás, és a többi.

A khajiitok miért különlegesek? Egyébként tényleg zsidósak 😄
Fantusz
Ismeretlenül összekutyulva semmit nem érsz el, elõbb ki kell deríteni a különbözõ összetevõk tulajdonságait.

Restore Healt alapanyag lehet:
Blisterwort
Blue Dartwing
Blue Mountain Flower
Butterfly Wing
Charred Skeever Hide
Daedra Heart
Eye of Sabre Cat
Imp Stool
Rock Warbler Egg
Swamp Fungal Pod
Wheat

Fortify Healt:
Bear Claws
Blue Mountain Flower
Giant's Toe
Glowing Mushroom
Hanging Moss
Wheat

Restore csak gyógyít, fortify megemeli az életerõ pontokat, és gyógyít is, de az utóbbi csak alkimista képzéssel érvényesül igazán.
Alacsony alkímiával összekotyvasztott létyók között soknak lehet nem kívánatos mellékhatása.
Meg kell nézni a végeredményt, s ami rizikós el lehet adni.
Nem tudom miféle lötyiket lehet kikeverni, vannak jól használhatóak (restore healt), de láttam olyan fortify healt lötyit, amibe majdnem több volt a méreg, mint a hasznos összetevõ.

És akkor mit mondasz a redguardokról? Na azok echte egyiptomiak 😊
Kétlem 😊 sokkal inkább arabokkal összekapcsolhatók, ami a harci finesszüket és sivatagi eredetüket illeti 😊 és az én Khajiit-om is visszautasítaná a lezsidózást 😛

Fantusz
Ne hagyd elmenni, ez is egy bug.
Még a templomban beszélj vele, ne ámélkodj :-)
Amikor elindul kifelé, kattanj rá, s megbeszélitek hol fogtok lakni - ha ez megtörtént, akkor haza megy, de ha nem beszélsz vele elõfordul, hogy "otthontalanul" eltûnik.

Fantusz
Whirlwind sprint: az egyik megszerezhetõ sárkánykiáltás - amit meg is kell találni, s megszerezni (mondjam azt, hogy el sem kezdtem a fõküldetést a jelenlegi karimmal, mert herótom lett a sárkányoktól? )

Fast heal: 50 HP-t pótló gyógyító varázslat - ez már elfogadható érték, de képzés nélkül 100 manából egyszer tudod használni, s legalább 2 perk kell a restorationra, hogy megfelezd a mana költségét (ezt használom, de nekem célom is a gyógyító mágia fejlesztése, vannak ott harcosnak is hasznos perkek)

Sziasztok

Azt szeretném kérdezni hogy ha az esküvõ után a menyasszony eltûnik akkor hol lehet megkeresni mert a legtöbb helyen már próbáltam.
valaki elmondaná,hogy mik kellenek az élet potionokhoz?

az mi is ? de gondolom mage...

Oké, köszi! 😊

"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB

Fpocok
Lehet folytatni, mindkettõt.

Parasite Eve 2, best game EVER!

BEAST
Whirlwind sprint + fast heal és nem kell semmiféle potion. 😊

"Beware of the blindness of those who would follow, and the damnable lure of those who would lead."

PiszkosFred: hogy alakulnak a cikkek, mikorra varhato kb bövités ?

Sziasztok! Én csak annyit szeretnék megkérdezni, hogy a main questek elvégzése után is lesznek sárkányok a világban, akiktõl lehet lelkeket rabolni, vagy a main questek után a shoutok tanulása be is fejezõdik?

"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB

Fantusz
Az a varázslat harc közben semmit nem ér, a 10 egységgel legfeljebb a csata után lehet visszapumpálni az életerõt, 20-as szintem már szép nagyokat tudnak sebezni.
Az a kérdés, hogy miért van gondban, s javítani a hiányosságokat.
Ilyenkor szokott lenni az, amikor picit visszaüt az enchantolás, kovácsolás, netalán az alkímia "húzása", s a támadó és a védelmi képességek lemaradtak.
Át kell vészelni néhány szintet, s megerõsíteni a harci képességeket.

minden nagyobb településen van, így legalább nem kell felsorolni mindet 😛

\"Schnaps im Kopf, du holde Braut Steck Bratwurst in dein Sauerkraut\"

te ratgab Riverwoodban is van alkimista...

Sok ember azt hiszi, hogy az anyukája méhéb?l csúszott ki, mint valami szépséges medúza. De a bajnokok tudják, hogy az apjuk tökéb?l jöttek.

Fantusz
Alkímistáknál van, õk mással nem is nagyon kereskednek, csak italokkal, alapanyagokkal, receptekkel.

Whiterunban Arcadia boltja ott van a mini-piac szélén.
Többféle kiszerelésben vannak a gyógyitalok, naponta frissül az árukészlet, egyszerre csak néhány üveggel tudsz venni, vagy ott van az alkímiai labor a sarokban, s csinálhatsz magadnak, ha van hozzá való füved.

gabo91
Riftenben van egy alkimista bolt, lent a stégeknél. (városon belül folyik a víz ott a stégekrõl nyílnak boltok.) Nála biztos, hogy van. De javaslom használd az alap Healt varázslatot. Ha nem is fejleszted, és a magickara sem teszel is hasznos. Sok italt meg lehet vele spórolni.

Agron: “One day Rome shall fade and crumble, yet you shall always be remembered.”

Korábban írtátok, hogy bõven van kereskedõknél gyógyító itóka. Tudnátok írni 1-2 helyet, ahol biztosan van, mert én sem nagyon találok.

Level 20 körül már nagyon durván halok...

Oscar Wilde: Az egyszer? gyönyörök a bonyolult ember utolsó menedéke. Eredeti Bölcs: Légy rossz, a jókkal úgyis mindig csak kibaxnak.

szerintem a legegyszerûbb megoldás betörésnél,hogy leveszed a ruháid😄
így tuti nem vesznek észre.

Oksa köszi. amúgy meg az orc warriorommal úgy lopakodtam ,hogy telejs vért és van egy spell amitõl megnõ a lopakodásod és simán oda mentem a mcsávesz háta mögé 1cm-re lámpánál teljes vértben!
Jobb felsõ sarokban van egy oltár, ott lehet elkezdeni a questet. Most így hirtelen nem tudom mi a neve. 😄

Na az kafa és ezt merre találom?
Ha heavy armorban akarsz lopakodni akkor észre vesznek, kivéve ha megcsinálod az egyik istennek a feláldozós questet, akkor kapsz egy lopakodós heavy armort, ami eléggé jó féle, és ha lopakodsz akkor még egy fekete aura is körbe vesz. 😄

Amúgy az arhcer az harcos vagy tolvajos képesség mert a skilleknél pont ott van ahol össze olvad és azért krédem mert az elején a skill gyorsabban fejlõdéses totemnél melyiekt kellene aktiválni? warrior nem?
õk a zsidók 😊
Azok a "fránya macskák" azért táboroznak, mert Elsweyr népe kereskedõ nemzet, viszont nem engedik be õket a városokba. Ha Khajiit-ot indít a játékos, azért van máshogy, mert kiderül róla hogy különleges.

benőmenő
L.A. Noire-t pc-n xd
mi a fenétõl van, hogy a játék nem tölti be azokat a helyeket, ahova odaérek? Ezt csak egy ideje csinálja. Túl van terhelve a gép, vagy ,miért?
Azért mert Dark elfet kezdtem és és Nem sezretnék arany csilli villi vért be futkározni vagy üveg-be. Jó lett volna valami darkosat össze hozni!
Akkor elõfordulhat, ha kihagytál egy lépést, ha eladod amuletett, mielõtt rábizonyítanád, hogy ki a tettes, az is okozhat bugot sajnos. De nem írtad le elõzményeket, mikor elõbb, mondtad mi a baj.
Itt van a pontos sorrend: http://www.uesp.net/wiki/Skyrim:Blood_on_the_Ice
Bár, gondolom már te is megnézted.
jarlaxxe
Ijászként minek heavy armor? lelövöd öket messziröl.

Srácok ha Archerként Ebon armort szeretnék és kiteszem,hogy ne lassítson a nehéz armor, akkor add valami negatív módosítót még a heavy armor mondjuk lopakodásra?
Köszi, akkor lázadó leszek, és elpusztítom a Halálcsillagot. Ja, nem. Luke megelõzött. Kétszer is. <#nevetes1>
nem kell félni,nem fognak megtámadni sehol.szerintem mindenképpen érdemes csatlakozni valahová mert érdekes küldetések vannak.

Figyi, 2 órán keresztûl kerestem a kocsmában, a környéken, a házában. Nincs sehol.
De megnéztem a youtube-on, ott teljesen máshogy csinálja az illetõ és ott láttam, hogy mindig jelzi a játék, hogy hova kell menni. Na nálam ilyen nem volt. Ja és az elején én nem kérdeztem ki a szemtanúkat...

PSN ID: Lord_Mortanius

Brath-et hol találom meg Whiterunban pl? Lars az egyik család kölykét bántotta bementem már mindkét családi házba sehol se találtam😊 hol lehet?

amúgy legalább Thorwaldot mindjárt megkeresem akkor már ebben is segítsetek légyszi😊

Sok ember azt hiszi, hogy az anyukája méhéb?l csúszott ki, mint valami szépséges medúza. De a bajnokok tudják, hogy az apjuk tökéb?l jöttek.

Lehet valahogy tábort csinálni?
Vannak azok a fránya macskák Whiterun elõtt. Azok néha elmennek onnan, táborukat lebontják, s egy idõ után visszajönnek és felállítják újra.
Nem bugos, csak jelez minden lépést. Kocsmába keresd, esténként ott fordul meg.
Úgy látom a "Blood On The Ice" küldetés Windhelm-ben is bugos. Ezt a Viola nevezetû nõt nem találom sehol. Mondjuk már az gyanús volt, hogy nem mutatja a nyíllal, hogy merre kell menni.

PSN ID: Lord_Mortanius

rhazid
az a mask marha jó.
és a shout is elég jól használható egyetlen egy baja van ,hogy neutrális emberkéken(például városlakókon, barátságos õrökön) nem mûködik. ;[

\"Pale angel go away Come again some other day The devil has my ear today I\'ll never hear a word you say\"

Köszi, eddig ezért nem álltam egyik oldalra sem. De amíg be nem vágódok a Jarl-nál addig nem vehetem meg a házat Windhelm-ben. Csak azt nem tudom, hogy ha beállok a lázadók közé, hogy fogadnak majd a többi városban.