The Elder Scrolls V: Skyrim

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Fpocok
Nem nagyon értem, mit akarsz, de szerintem úgy van, hogy van 3 féle változat mindegyikbõl. 3 külön helyen. És szerintem mindegy melyikhez mész elõször, az elsõ fokozatot kapod. Érted? Szerintem így van.

Parasite Eve 2, best game EVER!

mi?😄
ezt most valahogy nem értettem ahogy leírtad.
150 mentésed van.
1 mentésed 3mb?vagy mi?
és,hogy van 150 mentésed?külön slotokban van ennyi vagy mindig felülírtad?

PSN ID:misi2mezei

egy kérdés.
most néztem ezt az UESP.net-et és néztem a Shouts-okat,hogy mik vannak meg hol kell õket felvenni.a kérdésem a következõ.
én a Fire-s Shout-ot teljesen máshol találtam mint ami ott van leírva.ott azt írják,hogy az elsõ szavat fent a Greybeards hegy legtetején kapod a többit meg máshol.na már most én az elsõ egy sima dungeonban találtam és a másodikat adták a hegyen.mind1 nem is ez a lényeg.hanem mi van ha egy Shout még nincs meg.megnézem,hogy hol van egy szó,de én nem ahhoz megyek amit elsõnek írnak hanem az utolsóhoz.akkor az elsõ szavat fogom ott találni?vagy nem fogom tudni megtanulni mert az csak a harmadiknak lehet megtanulni?

Fpocok
150 mentésem van.
1: 3mega.
150: 16mega.

hogy lehet az?😄
nekem csak 58 mb.minden mentésnél új helyre mentettél vagy mi?

Fpocok
LOL. Most leszedtem a játékot.
Másfél giga volt a mentések mappám lol.

tényleg könnyûek a sárkányok.
néha már könnyebben leverek egy sárkányt mint egy sima ellenfelet.
fõleg,hogy nem kell szórakozni azzal,hogy nyilazzam amíg repked mert nyomok rá egy Dragonrend-et és már lent is van.aztán már csak kaszálni kell.

lol elõbb 4 lövéssel lelõttem egy blood dragont 28-as íjász lopakodós karakterrel. 10 szintel elõtte vagy 5 percig szaladgáltam körülötte hogy legyûrjem. Ezek szerint itt nem nõ a nagyvadak szintje a játékkosal mint az oblivionban.

Nagy igazság: "A diploma a lényeg, nem a tudás" Aki darabolva tölt fel torrentet az egy hülye köcsög :)

Calver
kereskedelem, plusz ad egy elég magas extrát speech-hez - feldobod hozzá Amulet of Dibella-t, és bárkinek lyukat beszélsz az oldalába.
kovácsolásnál pedig legendary a csúcs, de! nem egy konkrét szintet jelöl az sem, nem minden legendary tárgy ugyanolyan lesz - ha simán 100-as smithing-el + perkek fejlesztesz egy daedric kardot, az is legendary lesz, meg ha hozzá felveszel összesen +162% smithing ruhát és iszol megfelelõ piát, akkor is legendary-t kapsz... különbség annyi, h az utóbbi sokkal nagyobbat fog csípni.
szóval ne feltétlenül csak az elnevezésre hallgass - igencsak csalóka tud lenni.

"The trees move. Do you not see it?"

és arra mikor fogom tudni fejleszteni a cuccokat?ha elérem a 100-at a smithingben?

Fpocok
Szerintem a legendary jobb, mint az epic.

és az mire jó?csak egy sima sityak?mert armorban és súlyban is jobb a jelenlegi Wolf sisakom és ezt az újat még csak fejleszteni sem lehet szal nem is lesz jobb.
am mi a legfejlettebb?nekem most minden cuccom és fegyverem epic.van még tovább?

Calver
azok a maszkok mások - te egy Daedric artifact-ot találtál.

"The trees move. Do you not see it?"

ez a beszélõ kutya...
lol😄
tisztára azt hittem,hogy valami csapda lesz,de végül kaptam egy maszkot.már ha ez az.fel lehet venni sisaknak és elég jó az armorja is.Heavy armor-nak írja.akkor ez egy olyan maszk amirõl már beszéltetek korábban,hogy össze kell õket gyûjteni,vagy ez csak egy sima sisak?

te hallod és azt a 2 óriást a Silent Moons Camp közelében, hogy a vérbe lehet leverni?😮 nekem még sosem sikerült azonnal felrúg egyikük hiába van befejlesztve a kétkezes harc, blokk ezekszerint gyenge még mi? vagy ellenük a varázslat jó?

Sok ember azt hiszi, hogy az anyukája méhéb?l csúszott ki, mint valami szépséges medúza. De a bajnokok tudják, hogy az apjuk tökéb?l jöttek.

Sõt egy kis kép is látszik, hogy hol vagy éppen, úgyhogy sztem elég jo 😊

Fantusz
Az utóbbi megoldásra szavazok, meg lehetne oldani, hogy pl. lopakodás, zárnyitás zsebmetszés perkjei nélkül olyan nagy legyen a lebukás esélye, hogy aki nem azokat fejleszti (tehát nem képzett tolvaj) ne legyen kedve nehézpáncélban settenkedni.
A többi már adja magát, mert egy zsebmetszésben képzett harcos a csatamezõn nem biztos, hogy megállná a helyét.
Engem pl. zavar, hogy bármelyik karakteremet viszem Riftenbe, ismeretlenül, akarata ellenére rátukmálnak különbözõ tolvaj feladatokat.
Ez megint egy lebutítás, Morrowindban, Oblivionba a tolvajok rejtõzködtek, már az is egy feladat volt, hogy megtaláld õket.
Ugyanez van a D.B. esetében is, elõzmények nélkül "megkérnek" hogy ölj meg egy vénasszonyt.

Fantusz
A mentés nem alegjobb, s már az elõzõ részek sem dicsekedtek egy hormális, könnyen megtalálható (pl. név szerinti) mentéssel, de azért nem egy használhatatlan rendszer.

Van az automentés, és a gyorsmentés, ezeket a játék állandóan felül írja, s ezekre nem is szabad hagyatkozni.
Neked is kell mentéseket csinálni, s ezek megmaradnak.
Sajnos nem a kartakter nevén menti el a játék, csak számozást kapnak, így ha több karaktered van, fel kell jegyezned az adott karakternek melyik volt az utólsó mentése, de ha ráviszed az egeret a mentésre ki is írja (karakternév, szint, helyszín)
El lehet ezzel boldogulni, de talán majd lesz mod a karakterek név szerinti mentéséhez is.

ha már karakterek.
hogy lehet több karakterrel játszani?ha kezdek egy újat akkor a játék elején majd mindig ki kell választanom,hogy melyik karit töltse be vagy csak a mentésekkel lehet variálni,hogy ezt ide mentem azt meg oda?
mert tudtommal az autosavek mindig felülírják egymást.

ezért kellene úgy megoldani,hogy keljen kasztot választani az elején és akkor értelemszerûen ha valaki egy mágust választ akkor nem csatlakozhatna a Companionokhoz és fordítva.így viszont elvenné a teljes szabadságot.inkább úgy kellene,hogy kiválasztod a kasztot és aztán lehetne bármibe csatlakozni,de nem lenne értelme egy mágusnak a companionba csatlakozni mert nem lenne életképes.

Fantusz
Az Oblivionban volt egy mindent játszó karakterem, de az volt a kivétel.

Inkább játszom 3-4 karakterrel, de azokat a célnak megfelelõen fejlesztem.
Hagyománya van a tolvajcéhnél a Sötét Testvériség iránti megvetésnek (a tolvajok nem gyilkosok), de még az a két csoport, amelyik kb hasonló "gazember" tipusú hõssel játszva élvezetes.
Az már egy hülye helyzet, amikor egy arch-mage elmegy csicskának a tolvajok közé - lehet így játszani, de ez már nem szerepjátszás, hanem akciójáték.
Gond nincs belõle, tudomásul vesszük, hogy vannak akik így játszanak.

ebben szerintem durván megéri lopni.nagyon sok pénz jön belõle.eddig vergõdtem mert nem tudtam honnan pénzt szerezni,most meg már ott tartok,hogy nem tudom mire költeni😄

van még 1 fajta😊
ilyen vagyok én is.
elõször végigjátszom a játékot úgy,hogy meglegyen minden,aztán ha le tud kötni akkor kezdem szépen újra más fajta kasztra koncentrálva.mondjuk engem az valahogy nem tud foglalkoztatni,hogy mi a fajnak az elõtörténete.
meg amúgy is.miért ne lehetne egy harcos karakter aki mesteri varázsló,profi tolvaj és sötét lelkû szekta tag?😄
az,hogy harcos vagyok és heavy armort viselek nem jelenti azt,hogy ne válthatnák át más ruhára.tudtommal a játékban végtelen szint van így akár mindent ki lehet maxolni(persze ez több száz óra)

Én is 1x fogom végigjátszani, most tartok level 56on, 85 óra játéknál, és még hátra van a világ fele. Amit tudok megnézek, megcsinálok. De azért nem kezdem el még1x hogy 2 küldetésben 2 választás máshogy alakuljon. Így is lesz egy 150 óra amire befejezem, többet nem kívánhatok egy single játéktól.
De én azért nem mondom hogy hülyeség ha valaki RP szerint játszik.

jarlaxxe
<#eljen>

Molnibalage
Ja. Én pl. soha egyetlen játékban sem voltam tolvajcéh tagja, ahogy bérgyilkos sem. Mondjuk a játkok többségében nem éri meg lopni, nem éri meg a ráfodított skillt.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Nah látod mindenki máshogy szereti. Ez a szép egy rpgben.

Molnibalage
Nekem tudom mennyi rezisztanciám van tárgyból? Ha Ysgamor pajzsát veszem fel, akkor 20% magic és tárgytól függõen lehet még ~17% tûz és ennyi. Minden más potionból, de abból sincs 50% felettit adó. A villámnak kiznézõ varázslat ellen shock kell vagy magic resistancia? Mert villám az nincs.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

PiszkosFred
Ket fele jatekos van. Van, akit csak a kuldetes hajt elore es az erte kapott jutalom. Altalaban egyszer "vegigjatsza", majd uninstal.
A masik jatekos figyel arra, hogy milyen karaktere van, kb mi az elotortenete, es a szerint jatszik. Kulon karaktert kezd az egyes, osszeferhetetlen cehek kuldeteseihez. Inkabb beleeli magat a jatek vilagaba, mint sem a tokeletes 100%-os fulltap allapotert kuzdjon. Ez utobbi tobbszor, tobb karakterre fog jatszani, es meg hetek mulva is talal uj kihivast a jatekban.

“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”

Molnibalage
Az arányok akkor is megmaradnának. Akkor meg kihívás nem lenne sehol. Így viszont n+1 sidequestet meg kell csinálni, hogy a z+1-dik meg lehessen. Arról meg gõzöm sincs, hogy mi lesz nehéz a fõszálban és mi nem.

Most vagyok ott, hogy rászántam magam a diplomatic immunity küldetésre. A jelek szerint "csupaszon" kell bemenni. Namármost az én harcosom mit vigyen? Mert sem varázsolni sem lopakodni nem tud....

jarlaxxe
Szerintem az a hülyeség ha mindnek tagja akar lenni de ez persze magánügy.

Ez egy hülye kérdés. Azért hogy megcsinálja az ember. Én is megcsináltam már a Comp, Maget és most csinálom a tolvajokat. Utána jöhet a többi.

küldetésekért?😊
eddig a tolvajos küldik a legjobbak a fõszál mellett.elmenne egy külön játéknak is.

Amúgy ezt én sem értem. Pl nekem is az orc warriorral volt olyan,hogy 50% fire res cipõ 30% fire res amulett és a pyromancel mage úgy ölt le ,hogy one shotolt szint. szó szerint. a poén az ,hogy a fire spelle csicskáit sima alap ütéssel egy ütéssel öltem azt meg na....
jarlaxxe
Lehetsz mindbe csak az a kérdés minek?

majd el felejtettem.
ha már benne vagyok a Thieves guildban csatlakozhatok a Dark Brotherhood-hoz is?Annyit tudok,hogy a Companionba és a Mage-ek és a tolvajok közé tudtam már csatlakozni,de ugye ezeknek nincs semmi közük egymáshoz így ergo nincs semmi ok arra,hogy ne lehetne mind a 3-ban benne lenni.viszont ahogy eddig észrevettem a szövegek alapján a tolvajok valahogy nem igazán vannak kibékülve a Dark Brotherhood-al ezért gondoltam megkérdem,hogy lehetek e mind a 2-ben?
Sõt inkább úgy kérdem,hogy az összes guildban benne lehetek egyszerre?

vedd lejjebb a nehézséget😊
én a legkönnyebb fokozatnál egyel nehezebben játszom(asszem ez a közepes vagy nem?) és nekem így tökéletes.van benne kihívás,de nem is frusztrál a játék.

Molnibalage
Mindent? <#fejvakaras> Tuti? 😊

A térkép felén nem jártam 40. szintûként... A dungeonok ~2/3-a mellett simán elhúzok, ahogy a bandita erõdök mellett is.

Molnibalage
Valam nem kerek. A játék eleje óta gõzerõvel fõzök, kb 10 pontot tanultam pénzért. 40. szintûként így nagy nehezen elértem a félelmetes 40-es skill levelt. 17%-os bónuszt adó kesztnyûvek is olyan tré italok fõzök, hogy sírnom kell...

Más. Számomre felfoghatatlan, hogy ennyire inbalancolt játékok hogyan adhattak ki. Egy sárkányt elég stabilen leölök már úgy is, hogy csak én vagyok és a kísérõm. Ellenben pl. egyik questnél, ahol alul kellene belopózni egy erõdbe 40. szintûként mission impossible. Olyan harcos és varázsló jön szembe, aki ellen tehetetlen vagyok. El nem tudom képzelni, hogy hogyan lehetne leverni õket. Majd 10 szint múlva visszamegyek, addigra talán lesz elég perk a leveréshez...

Nálam úgy lett meg, hogy sok keresés után visszamentem Riftenbe a Mara templomba és ott volt. Ott már megtudtam vele beszélni, hogy hol lakjunk.

Aztán idõvel megjelent a lakásban is. De ez már a második feleség választottam volt, mert az elsõ szintén bug miatt meghalt miután belépett a templomba.

Rengeteg bug van a játékban sajnos. Mondjuk lassan már mindegy is, mert nemsokára abbahagyom. Amit akartam azt elértem, arra meg nem sok kedvem van, hogy bóklásszak a még kimaradt barlangok, erõdök, sírkamrák és egyéb dolgok fele. Az már kissé unalmas.

Más:

72 óra és egy 35. szintû karakter (mágus) lettem. Bejártam nagyjából mindent. Dark Brotherhood, Thief Guild nem érdekel, mert azt az Oblivionban csináltam és kifejezetten egy olyan karakterrel.

Harcosok céhe egyáltalán nem vonz. Itt megcsináltam a mágus és a bárd vonalat meg a fõküldetést és kismillió mellékküldetést, meg saját szakállra kalandoztam. Van két lakásom (Whiterun és Solitude) teljesen berendezve meg egy feleségem is. Nálam van egy csomó Deadra kultuszból fennmaradt tárgyam (ezeket szerettem a legjobban megcsinálni).

Meghalt két lovam, utána már nem vettem, három követõm (kedvencem az Azura Staros varázsló volt, aki az oltárnál imádkozott). Õt sajnos én öltem meg véletlenül, de pont jól jött, mert kellett Dark Elf vér és így azt tõle kaptam.

Nem volt rossz játék, talán még majd bele nézek párszor, esetleg folytatom, de számomra még mindig a Morrowind az etalon és bizonyos szempontból az Oblivion is sokkal jobban lekötött, mivel abba 120 órát tettem.
jarlaxxe
Nekem ugy kitüzött mintha rakétát dugtak volna a seggébe de szerencsére a ceremonia elötti mentésem megoldotta a problémát.

szóval ha az itt leírtak közül amiket felsoroltál össze keverek hármat nem is biztos,hogy healt poti jön ki belõle?

Általában az esküvõ helyszínén marad, amíg nem beszélitek meg, hogy hol fogtok lakni. A kis hamis néha elbújik az oszlopok mögé.

Oscar Wilde: Az egyszer? gyönyörök a bonyolult ember utolsó menedéke. Eredeti Bölcs: Légy rossz, a jókkal úgyis mindig csak kibaxnak.

Igen, csak igen kevés van náluk általában. DE ha minden nap frissül a készlet, akkor be lehet tárazni pár nap alatt.

Nagy fegyverekkel harcoló Nordnak fogyó eszköz a health lötyi. Habár most feltuningoltam a páncélzatom (nyertem így vagy 100 + armor-t)

Oscar Wilde: Az egyszer? gyönyörök a bonyolult ember utolsó menedéke. Eredeti Bölcs: Légy rossz, a jókkal úgyis mindig csak kibaxnak.

Kis Morrowindes trip-készlet motívum 😄

Amiga 600GT QuadCore - WorkbenchHD 64bit - ThermalGive Titanium Edition - Commodore Extreme Graphics X69HD

PiszkosFred
Folyamatosan keszulnek/kuldik be. Van par, mit csak meg kell formazni es mar mehet is, de van ami csak epp hogy el lett kezdve.

"Moon sugar is a grainy powder of small white crystals refined from cane grasses of Elseweyr's coasts and estuaries. Used as a spice in Elsweyr, it has modest magical properties, and is also a potent narcotic, and illegal in Morrowind and the rest of the Empire" -http://www.uesp.net/wiki/Morrowind:Moon_Sugar

Skyrimben meg mindenkinek milyen nagy a szája Khajiit-ok ellen, pedig Cyrodilban (Oblivion) és Morrowindben van belõlük egy rakás jómódú polgár 😊 lexarom, én világ életemben Khajiit-al nyomultam 😛

Amiga 600GT QuadCore - WorkbenchHD 64bit - ThermalGive Titanium Edition - Commodore Extreme Graphics X69HD

PiszkosFred
Pedig nem. A Moon Sugar, ami a Skooma egyik alapanyaga, az Elsweyrben oshonos, es a Khajiitok eloszeretettel csempeszik Birodalom szerte. Az, hogy mindenki szereti, es hogy illegalis mindenhol, az mas kerdes.

Hát azokat a macskákat biza zsidó-cigókról mintázták.

"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB

i luv the egypt culture and desert😊