30713
TES
  • Molnibalage
    A Staff of magnus nem ott van, de arrafelé.
  • broman191
    Értékes, méghozzá felbecsülhetetlen...időt töltöttél vele. :D
  • JethroHUN
    HA bebírtál menni akkor küldetés, ergo küldetés tárgy van a végén. Gondolom a mágusok küldetéseit csinálod. Staff of Magnus.
  • Molnibalage
    A Shalidor lebirintusának értékes a fődíja? Van értelme lekeringőzni?
  • broman191
    A "játékipar csúcsa" kijelentés szerintem is kissé röhej, annak ellenére hogy élvezetes, szemet gyönyörködtető és addiktív a játék - egy bizonyos ideig. Mazur egészen biztosan az "egy bizonyos ideig" pont előtt írhatta amit. A játékos stílusától függően egy bizonyos játékidő után eljön az a pont, ahol már nem tud újat mutatni a játék, sőt kívánna bőven többet, részletességében, komplexitásában, lehetőségeiben. Ezen a ponton esik el a Skyrim a játékipar csúcsa címtől. Nincsenek döntéseid (vagy csak látszólag), ezáltal visszatekintve nem érzed sajátodnak a történetet, végigsétálsz az előre kitaposott fájóan lineáris utakon ha küldetéssorozatokról van szó, aztán mehetsz a következő hasonlóra. Közte a "de változatos küldetéseket generáló" radiant teszi a dolgát, egyszerű hozd el-vidd el-öld meg feladatok végtelenségét tárva a játékos elé. Sajnos ez is csak egy színes elnevezés lett, de a jelenlegi mélységeiben nem tud változatos és élvezetes kis történeteket-élményeket generálni, kevés hozzá, nagyon gyermekcipőben jár, de bízzunk benne hogy lesz ez még komplexebb a jövőben (ha nem is a Skyrim berkein belül), és akkor kegyetlen jó lesz.
    Nagyon szép nagyon jó amit ad a Skyrim, de amikor úgy promózzák fel az év rpg-je jelöltek között hogy "hihetetlenül mély és komplex rendszereivel kápráztatja el a játékosokat"...akkor facepalm. Az a csupán egyszerűségre és látványra vágyó casual réteg számára ebben a formában is biztosan érthetetlenül összetettek a Skyrim rendszerei, de belegondolva kicsit is mi játszódik le a színfalak mögött, egyszerű az egész, túlzottan is. A Skyrim egy kellemesen sikerült ám felemás próbálkozás az RPG műfaj casual köntösbe bujtatására, de úgy érzem hogy a casual játékosoknak még ez a szintű mélység, bonyolultság is gondokat okozhat, az úgymond hardcore-abb rétegnek pedig hamar kifogy a karftból.
  • JethroHUN
    Kifejtenéd hogy a Skyrimben mégis hol használnánk valós fizikai modelt?
    A több 1000 sajt hegyről való legörgetésén kívül, (néz videót) jelenleg is bőven jól működik. A valós idejű fizikai számítás pedig rendkívül sok CPU-t igényel, i7es proci kellene, h menjen a játék a max graf beállítások mellet. Ha nem hiszed szedd le a 3DS Maxot + Firetoolt és ott szórakozhatsz bármilyen fizikai modellezéssel.

De fölösleges "újítás" lenne, a játék semmivel nem lenne jobb.
  • Molnibalage
    Pl. írnak ilyenolyan fizkai motort. Mikor lesz az idióta kominbatorikai feladványok helyett olyan rejtvény, ahol valóban építeni kell valamit és számolni a fizikával? Mert lehetne ilyen rejtvényeket csinálni.

Ez pl. újítás lenne. A fizika valódibb használata újdonság lenne.
  • JethroHUN
    Szerintem ne hozzuk már fel megint a BG szériát. Kibaszott régi... és már nagyon unalmas hogy legyen az Skyrim, DA, sőt ME valaki mindig az 5éve korában imádott játékkal jön!!! 1998ból "Ne boruljuk le elé" mi van? mert inkább fossunk rá? (azaz szarozzuk meg fikázzuk) DE most komolyan milyen "újítást" vársz el? Egyáltalán neked mi számít újításnak? Akk az első rpg óta, nem tudom mi volt, akkor nem is kellett volna a te nézeted szerint többet csinálni mert semmi "új" nincs benne? rpg = rpg
  • Molnibalage
    Nem. Semmi ÚJ ötlet nincs benne. Valahol röhejes, hogy azért lehet valami a GOTY egyesek szerint mert képesek voltak olyan dolgokat összegyúrni, amik +10 éve léteznek. Komplexitásában a BG szériától is fényévekre van a cucc. Szebb a grafikai motor, 3D-s, nyílt a világ, de semmi új nincs benne.

Technikailag nagyon primitív. Igen, jó, addiktív, de azért ne boruljnuk le már elé úgy, mintha valami ÚJAT találtak ki volna...
  • Calver
    mégis mi köze van egy repülőgép szimulátornak egy fantasy CRPG-hez?
    elő sem hozhattál volna két műfajt, ami ennél távolabb áll egymástól.
  • Avpfan
    Persze.. ez így van.
    Semmi különleges nincs a Skyrimban... azért lett Goty, mert olyan full kommersz játék. :))

Ne írj már baromságokat légy szíves..
  • SzirmosSzisza
    Neki kell sprintelni és arrébb megy :)
  • Molnibalage
    Idézedd magad mögé őket újra...
  • IXEMGabeo
    dettó, baromi idegesítő dolog mikor egy szűk részen nem megy arrébb a követő emiatt aztán lökdösni kell h menjen arrébb:) de ez eltörpül ez a kis hiba amellett, h mennyire jó game
  • Molnibalage
    Azért a cikkíró kommentje a végén röhejes. Játékipar csúcsa az, hogy végre elővette valaki azt, ami 2002-ben Gothic II néven megjelent? Mert a Skyrim dinamikus világa alapvetően a Gothic továbbgondolva. A ranomizált sidequest olyan nagy szám? Hát a skill tree...?

Semmi egyedi nincs, csak végre valakinek eszébe jutott a legbasicebb optmimalizáció. A Skyrim rendszerében semmi olyan nincs, amit +10 éve nem lehetett volna legprogramozni. Legalábbis szerint.

A játékipar csúcsa technikilag mindig is a harcode repszim lesz. Ugyanis ahhoz valódi fizika kell és számtalan más. Pl. olyan MI, aminek segget csókolhat az összes buta MI, amit RPG-ben lát az ember. Egy nyamvad útvonal keresés túl hardcore már ezeknek...
  • Fantusz
    Dremorákat idézek, a Thrallok nem különösebben jók.

Főleg az a gond velük, hogy lassúak, utakon, vadonban messze lemaradva követnek, és ha szükség volna rájuk, sokszor azt sem tudni merre járnak.
    A dremora lordokat pillanatok alatt be lehet idézni, és bőven elegendő a 2 perc, és ha kettő van lényegében folyamatosan melletted lehetnek szükség esetén.
    A Thrallok beidézése hosszadalmas, körülményes csata közben, a mester szintű idézés lényege, hogy egyszerrel két summon lehet az idéző mellett.

Azzal igazán kezdhettek volna valamit, hogy a követők lehetőleg ne állják el az utat, vagy legalább félre lehessen őket tolni, ha beáll egy szűk átjáróba, vagy ajtóba.
  • xido
    srácok..izé van:)
    Volskygge-ben vagyok lent mélyen...két rács van...4 kar,4 csontika jön ki..megoldom,bemegyek a lezárt rácson,csigalépcső le...megyek be a mélybe,rájöttem,hogy ott nekem még nehéz gonoszok vannak a végén,jönnék vissza,de az első rács zárva és nincs mivel kinyitni..nem tudok visszamenni a bejárathoz,csak a lenti végén kimenni?
  • steeldriver
    Van valakinek tapasztalata azzal kapcsolatban hogy a Warmaiden's elötti két hordóban megmaradnak-e a cuccok?
  • Carmang
    Társnál működik az, hogy ha ránézel (bele az arcába), és nyomod az "előre" gombot, akkor odébb áll. Atronachnál nem?
  • Louis Cyphre
    Megvan a 100-as conjuration így most már két lényt tudok egyszerre idézni. Az atronach lények pedig, nem csak 1-2 percig élnek, hanem ameddig meg nem ölik őket.
    Viszont van egy kellemetlen dolog velük kapcsolatban. Úgye követnek mint az utánfutó és sokszor van, hogy egy folyosóba vagy ajtónyilásba beállnak és sehogy nem lehet elférni tőlük. Kikerülni nem lehet őket ilyenkor, arrébtolni úgyszintén nem és ilyenkor kénytelen vagyok mindig megölni őket, hogy tovább tudjak haladni...
  • sherlock1

• Molnibalage
    Nem. Janessa volt az. Reloaddal megoldottam.

Más. Félelemets, hogy mennyi dwemer ingnot olvaszható.
  • broman191
    Egy egyszerű süsü, az elf sisak nem állt jól a karim fején, és nem akartam bámulni a nagy khajiit füleit, így maradt a süsü, az legalább lenyomja a füleket. :D

Régebbi képek voltak, mára már van tetszetősebb és funkcionálisabb süsüje (dark brotherhood-os shrouded cowl):

• Calver
    nem véletlenül ideiglenes társ, csak arra a küldetésre?
    mert biza van egy ilyen része College küldetéseinek.
  • Molnibalage
    Sajnos úgy sem megy. Marha jó...
  • Molnibalage
    Elveszem az összes tárgyát, az meglátom.
  • Malakai
    Vagy rossz helyre kattintasz - tárgyakat is lehet pl célba venni így - vagy tudjafene. :P
  • Molnibalage
    Sajnos nem csinál semmit. :(
  • JethroHUN
    Mi az a rongy a karid fején?
  • broman191
    Éppen ma voltam ezen a helyen, nem rémlik hogy lett volna nálam bármi is, csak interakcióba léptem vele aztán lenyitotta a csigalépcsőt...

Erre a helyre visz le amúgy, nem rejt semmiféle kincset (másik ruin-ból is megközelíthető, elvileg a fősztori alatt is meg kell fordulni itt):

• Malakai
    Konzolt felhozod, aztán az egérkurzorral rákattintasz, akkor behozza a karakter kódját felül, ezzel ő a célpont.
  • Molnibalage
    Mármint a katt az hogyan? Célkereszttel? A konzol előtt vagy után?
  • Malakai
    Katt a karakterre consoleban, aztán resurrect 1
    Az 1 a végén azért, hogy ne resetelje a felszerelését alapra (amit te adtál neki elveszne).
  • Molnibalage
    Ha sárga, akkor dwemer. Ha fekete akkor ebony vagy deardra. Ha szürke, akkor valami acélpáncál, blade (ebből egyet lehet taláni és mikor megvan, akkor már szarra sem jó.)
  • Molnibalage
    Már megint beleakadtam valamibe. Egy Dwemer romot kutatok át a WhC számára. A társam valami rejtélyes módon mindig holtan esik össze egy mezei falmer elleni csata során a HP-jától függetlenül. Látni, hogy mérgezve van, mert csökken a HP, de 90% felett van, azt egyszercsak halott.

WTF?

Hogyan lehet feltámasztani konzollal? Mert a franc sem fogja a cuccait kicipelni és még új társat is keresni...
  • pecaboy
    Igen, bocs, elírtam, egész pontosan 1.31. Elvileg az 1.3-ban javították az 1.2 hibáit, az 1.31 pedig a 4 gigás memóriakezelést javította. És valóban, 1280x1024-ben is egész jól megy (menne) a játék még az én gépemen is. De ez a rázkódás dolog nagyon zavaró.
  • francois
    1.3-as patchre gondolsz? Különben én nem raktam még fel egyetlen patchet sem, de a visszajelzésekből ítélve sokkal frusztrálóbb bugokat okoznak a patchek, mint az játék alapban.
  • pecaboy
    Sziasztok!

Feltelepítettem a 3.1-et. A problémám az, hogy - elsősorban forgás közben - rázkódik a kép. Külső és belső nézetben is. Külső nézetben ez úgy néz ki, hogy ahogyan egérrel mozgatom a figurát, a lába nagyon és a kép is kicsit rázkódik. Ez normális? Ha nem, hogyan tudnám megoldani? Ha előrefelé futok, nem nagyon van gond, inkább csak akkor, ha helyben fordulok valamerre.

Dual core-om van, 4 giga ram, 5760-as radeon. Tudom, hogy nem egy nagy durranás, de stabilan 30-35 körül van az fps, tehát nem kéne ezt csinálnia.
  • gombabácsi
    a félreértések elkerülése végett: csak a képre volt szükségem

a játékban én csak mászkálok, nem érdekel hogy milyen ruha van rajtam, se a sztori, se a harc nem érdekel

amúgy is leverek mindenkit 2-5 ütéssel, sárkányt is, tehát nincs értelme semmit fejleszteni. sima, itt-ott talált páncél és fegyver van nálam :)
  • Fantusz
    A képen lévő fejszét meg tudod szerezni.
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Végig kell csinálnod a Companions küldetéseket, összeszedni a törött csatabárd darabjait, amit újra kovácsolnak. A képen látható szobor kezébe adva nyílik ki a sírbolt, de nem zárul be, ha elveszed a fegyvert, s megtarthatod emlékbe, vagy akár használhatod is. A szobron valószinűleg ősi nord páncél van, arról az előbb írtam