30713
TES
-
#15367 Ok, és ez számomra milyen negatív hatással jár?
Mivel helyi lemezre ment így max az unlock-olható achievementeket nem fogom megszerezni, más hátránya nem nagyon van nem? -
ratgab #15366 Karbantartás van a steamen. -
#15365 Ezt most miért csinálja?
Nem játszottam máshonnan, semmit nem raktam fel, tegnap óta írja ki...
-
#15364 Állat szelídítés wood elfek faji specialitása, nem egy erős power.
Riverwoddban össze kellene haverkodnod egy Feandel nevezetű elffel, akit magaddal vihetsz (ha haverok vagytok), és tanít íjászkodni.
Íjászat+lopakodás lehet a két legfontosabb képesség, illetve alternaív megoldásnak jól jöhet egy az egykezes (tör).
A fejlesztés pedig attól függ, hogy mit szerenél játszani (tolvaj, bérgyilkos, sárkányvérű "világmegmentő") -
#15363 Sziasztok, nem rég kezdtem én is :) Wood elf íjásszal majd melyik céhet ajánljátok? Meg esetleg 1-2 tipp akinek íjásza van? jól olvastam, hogy majd tudok állatot szelidíteni? Köszönöm! -
#15362 Nem feltétlen kell lecsapni a vénasszonyt mindenki előtt, én éppen úgy értem oda hogy takarodót mondott a gyerekeknek - várakoztam alatta - aztán elment aludni az ágyába, lefeküdt, beosontam, ajtót bezártam, leszúrtam csendben. A loál jelenet aztán következett, amikor a gyerekek elkezdtek berohanni megnézni mi történt, amikor nem is hallhatták mi történt, nem is tudhatták ott vagyok...h.lye szkriptek. Végülis ezt is megoldottam, ahogy hallottam hogy jönnek, rögtön láthatatlanság varázslat és kiosontam köztük. :) -
#15361 Teljesen mindegy, hogy melyik, és hogy mennyi túsz ölszt meg a kunyhóban.
Bizonyítottad, hogy gyilkos vagy, hasznára lehetsz a DB-nak.
Északon a Testvériség ámokfutók gyülekezete, hiányzik a diszkréció (maradj rejtve, ne hagyj nyomot, tereld másra a gyanút, stb).
Az árvaházi jelenet eléggé elvette a kedvem a DB-tól, egy csapat kölyök előtt kell lecsapni a vénasszonyt, akik még éljeneznek is hozzá, egyedül a leányzó van megszeppenve, ijedtében le is ül vacsorázni - egy ilyen jelenet után az Oblivionban az egész örség a "mestergyilkos" nyakára tapos. -
#15360 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Teljesen mindegy melyik túszt ölöd meg (így az is hogy mennyit), utána elmondja a csaj hogy nem választhattál rosszul, csak egy beavatási teszt volt, bármelyiket ölöd meg megfeleltél, a lényeg hogyha azt mondják hogy xy-t ölj meg akkor öld meg. Semmi együttérzés, semmi gondolkodás. -
Hoz_Hun #15359 Valami olyasmit olvastam, hogy ha a kunyhóban kinyírod Astridot, akkor nincs Dark Brotherhood csatlakozás, de kapsz egy külön questet, hogy találd meg őket és írtsd ki mind. De nem vagyok benne biztos. -
Hoz_Hun #15358 Kár. Talán jobb is ha előre tudom. -
Hoz_Hun #15357 Hát van neked szíved? Megölni egy kegyet orgyílkost pár mihaszna túsz kedvéért. :)
Tényleg. Mi van akkor ha, mindhárom túszt kinyírom? -
#15356 Lehet olyat is? Bár gondolom akkor bukod az egész DB questline-t. -
#15355 A "Dark Brotherhood Forever" (vagy hasonló elnevezésű) küldetés végtelenített, mindig meg kell x célszemélyt ölni és annyi. :) -
#15354 Engem nem kellett kérni, nagy vót az arc, oszt lecsaptam a kunyhóban De! megmentettem a túszokat! -
#15353 Ha vége a küldetéseknek, utána amit adnak az már csak generált küldi, mindig 1 féle van? -
#15352 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!A Dark Brotherhood questline befejezéséne előtt egy kevéssel meghal...khömm kéri öld meg. Az okát majd látni fogod... -
Hoz_Hun #15351 Jah, engem is Astrid hangja fogott meg. :) -
bega82 #15350 Jó kis suna, mi? :D Meg nekem a tolvajcéhből tetszik nagyon a csajszi, nemtom a nevét hirtelen, de olyan szexi hangja van, hogy mindig beindulok tőle! :D -
Hoz_Hun #15349 A Dark Brotherhoodban Astridot nincs lehetőség feleségül venni, ugye? Mert férjezett. Nem lehet megözvegyíteni? -
#15348 Alteration dual casting duplázza a fleshek időtartamát (ha két kézzel castolod magadra), illetve a Stability perk is megnöveli az időtartamot, s úgy már elég sokáig kitart.
Máguskáknál ez így működik - vagy beöltözik páncélba, vagy a varázslataival épít magának védelmet :-)
Vérbeli mágus az utóbbi utat járja, bár Skyrimben a fizikai páncélhasználatért sem jár komoly büntetés. -
#15347 Az a szívás a flesh-ekkel hogy marha kis ideig tart :) Winterholdban gyúrok egy kicsit és veszek nagyobb könyveket. ki nem jövök onnan amíg archmage nem lesz. De Whiterunban bevásároltam a "haladó" varázslatokat, csak kell még neki idő. Nagyon eszi még a manát^^ A Sanguine rózsájának meg utána nézek, köszi a tippet^^ -
bega82 #15346 Köszi szépen, lehet, hogy szükség lesz rá! -
#15345 Destroval lesznek gondjaid, ha nem találsz mellé valami alternatívát is.
Vannak helyek, ahol csapatosan támad az ellen, ott egy tank kevés lesz.
Idézés, vagy az illusion demoralizáló varázslatai is jók, de az utóbbi nagyon perk igényes.
Hasznos darab a Sanguine rózsája (annak a bizonyos ivós küldetés jutalma), amivel dremora lordot idézhetsz.
A conjuration meg annyira domináns lett ebben a játékban, hogy azt mondom, ha destro-mágust szeretnél, ne fejleszd az idézést, mert megöli a többi mágia ágat :-)
Az idézés az egyetlen mágia iskola, amelyik a többi nélkül is annyira hatékony, hogy teljesen háttérbe is szorítja azokat.
Van conjurerem, totál fölösleges neki a destro, de még az illusion is.
Csuhás mágusnak hasznos az alteration, a páncélt cseréld erősebbre (oakflesh, stoneflesh, ironflesh, ebonyflesh, dragonhide).
Hasznos varázslata a paralyse, nem öli meg az ellent, de lebénítja.
-
#15344 sziasztok
megkérem, aki tudja (próbálta) írja már be valaki, milyen console paranccsal lehet megnézni, Lydianak milyen statjai vannak.
Olvasgatok utána, de nem vágom, miként kell beírni.
(felhozom a konzolt, katt rá - és a getavinfo -val próbálkozom. Beírtam már vagy 25 féle képen, - pl - player.getavinfo 000a2c94 - de azt írja ki "noscript"). Szóval, ha valaki tudja, kérem írja le (de pontosan) miként kell beírni.
Gyanúsan nem vesz fel tőlem terhet, de még a nehezebb fegyókra sincs lehetőség...
Az is eszembe jutott - netán beteg a drága - de a sima gyógyításon kívűl, nem találtam pl mérgezést gyógyító lehetőséget.
Jó lenne tudni, most beteg, vagy ennyit tud - bár az elején, mintha 2x ennyit elvitt volna, nehezebb Iron páncélban... -
AarPoe #15343 ...és a trollok elől menekülés se békés feladat. Egy alkalommal sikerült a Világ Torkára a könnyebbik utat választanom, egy óriás bunkósbotjának belső oldaláról felpattanva. Sikerült, feljutottam, de csak F9-cel tudtam tovább folytatni a játékot :) -
#15342 Meg a kardfogú macskákat és a macikat is. -
#15341 Van respawn, nyugodtan lehet vadászni.
Érdemes a kocsmákban érdeklődni, hogy van-e valami munka egy unatkozó kalandornak.
Ha szerencséd van adnak valamilyen megbízatást: banditát, később giantot, creatúrát kell jobblétre szenderíteni.
Kezdetben jók ezek a 100 aranyas melók, később már nem a pénz miatt csinálod, de pl. a giantoknál elég jó a loot (alacsony szinten hagyd békén az óriásokat, mert átrepítenek a hegyen) -
#15340 Láttam van szép szövetcsizma meg kesztyű is. Csak azon aggódtam, hogy nehogymá' puccos lábbal tiporjon a hóban.
Igazából alternationból az oakflesh van, de nem akarok többet húzni a mage armornál belőle. a restorationnél szintén, sztem egy közepes skill simán elég arra a párszáz hp-ra, a mana takarékos cuccokkal együtt, szinte ingyé gyógyít.
A fő ág a destruction lenne, csak az, semmi bound weapon, semmi ez az amaz idéző izé. Viszek egy csatlóst az majd tankol nekem. Meglátjuk mire lesz elég. Nem necro lesz destro-val, azt nem szeressem, ok hogy táp, de megpróbálom így, max egy atronach mellé, de semmi több :)... -
AarPoe #15339 Sziasztok,
Azt szeretném kérdezni, hogy a különféle vadak/critterek/útonállók újratermelődnek, vagy véges a számuk?
Úton-útfélen megtámadnak, de elég hasznosak pénzszerzés szempontjából, főleg a játék elején. Viszont nem tudom, meddig vagdoshatom őket nyugodt szívvel, az élővilágot sem szándékszom kiírtani.
Üdv,
egy 7-es szintű Nord.
-
#15338 Bretonnak a resist magic képessége igen hasznos, de egy imperiallal össze vetve a combat skilljeit több szintlépésnyi elmaradása van (persze ez fordítva is igaz lenne, ha imperial mágust indítanál).
Gond nincs, lehet a bretonból erős harcos, de tudomásul kell venni, hogy kezdetben gyengécske lesz.
Egy íjásznak sokkal könnyebb a kezdés, még akkor is, ha nem egy "született" lövészt választ a játékos, Feandel szinte ingyen felhúzza neki 50ig a skillt.
Harcosnak elég sok aranyba kerülnek a trénerek, náluk majd később fordul a kerék, Companions vezérként szinte minden harci képességet tréneltethet komoly anyagi ellenszolgáltatástól mentesen a tagokkal (íjászat, nehéz páncél, kétkezes, egykezes, block).
A bretonoddal legalább a fegyverhasználatot próbáld trénerrel felhúzatni a játék elején (pl. Emren Whiterunban egykezes fegyverhasználatot tanít) -
Hoz_Hun #15337 Köszi.
Ja amúgy a holtak a városban, őrök. Ráadásul nem is én öltem meg őket (legalább is nem mind). Ez abban a leg nyugatra esőbb kővárosban van és egy quest miatt, mikor kitörtünk a börtönből volt a mészárlás. Na azok az őrök fekszenek még mindig ott. Engem nem köröznek, vagy ilyesmi. -
#15336 Házasság
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!nem kötelező, csak amíg elutasítod nem vesznek rólad tudomást, így semmi értelme ott a tagságodnak. A céhes küldetést végigcsinálva lesz lehetőséged a kigyógyulásra, mindenesetre eléggé kilóg a TES sorozatban megszokottól, hogy rá erőszakolnak valamit a hősre, vagy elakad a küldetésekben -
Hoz_Hun #15335 Értem. Azért választottam a Bretont, mert természetes ellenállása van a mágiával szemben. Nekem álltalában a mágusok leverésével szokot gondom lenni ezért választottam ezt a fajt (amúgy az iperiálban gondolkodtam). Íjászal ilyen gondom nincs mert lesből egy lövés max kettő egy varázsló.
A respawn dolgot kipróbálom. Pár napig (játékban nap) nem teszem be oda a lábam. Bár nehéz lesz mert ott a házam (full berendezve), amibe lepakolni szoktam a szükséges cuccaimat. Na nem baj, majd addig pakolok a Dark Brotherhood HQ-ban. -
SaGa #15334 A RAM és a video kártya elég kevéske, egy gameboosterrel kisegítve akár elég is lehet. A gamebooster átmenetileg (míg játszol) leállítja a szükségtelen szervizeket, ezzel memóriát és proci terhelést szabadít fel. A pont a határon lévő gépeknél látványosan sokat segít, a túl kis teljesítményűeknél már kevés, a nagyoknál meg semmi haszna.
Elérhető itt... -
Hoz_Hun #15333 Még egy kérdés a harcos guildel (Companion) kapcsolatban:
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Muszáj vérfarkassá változnom? Át akartak változtatni, de otthagytam őket a fenébe. De így meg nem tudok előbrébb lépni a guildben. (bár lehet, hogy a farkassá válás megoldás lenne a vállamból kilógó nyílra)
A városúrtól kaptam valami rangot meg szolgát. Ők mire jók? Az egyik még a házamba is betelepült. :/
Azt olvastam valahol, lehet benne házasodni. Hogy? Jár valami előnnyel azon kívül, hogy poén? -
#15332 Respawn általában úgy működik, hogy ha beteszed a lábad egy már kitakarított dungeonba, újra indul a számláló.
Városokat mondjuk nehezebb hosszú ideig elkerülni, és nem is tudom, hogy ott is él-e a respawn szabály, népirtásokkal nem tesztelem :-)
Wood elf született íjász, a breton viszont mágus.
Egykezes, kétkezes, blokk, páncélviselés képesség a bretonnál alacsony értékről indul.
Jónéhány szintet meg kell lépni vele, mire a hátrányt ledolgozza, de le tudja dolgozni.
Született harcos az ork, imperial, redguard, nord, a többi faj bele tud tanulni, de hátrányokkal indul.
Mondjuk egy high elfból kétkezes fegyverrel hadonászó tankot nevelni, azért igen komoly feladat :-) -
Hoz_Hun #15331 Hú, maguktól nem tünnek el? Kissé illúzióromboló, ahogy napok óta fekszenek ot kiterítva, a helyiek meg fejcsóválva kerülgetik őket.
Ha más nincs akkor lehet megfogadom a tanácsod.
A karakter vállából kiálló nyílra ven ötleted? -
#15330 Hullákat összehuzigálod valahova és feltámasztod, majd megölöd őket, hamuvá omlanak, nincsenek nagyon útban. DE ha saját magad által kasztolt villámmal ölöd őket és van dezintegrációs perked rá, akkor gyakran már akkor megsemmisülnek, MIKOR megölöd őket. A kis halmokat meg 1xű kerülgetni. :D -
Hoz_Hun #15329 Lenne egy-két kérédesm:
- A városban a hullák mikor tünnek el? Volt egy kis csetepaté valamelyik városban és az elhullottak testei már nagyon régóta ott hevernek (rohadnak) az utcán. Elég zavaró.
- A karakterem vállából kiáll egy nyílvessző!! Hiba veszem le a páncélt vagy teszem vissza, alszom vagy gyorsutazom, benne marad. Ezt hogy lehet eltüntetni?
Két karakterem van; egy íjász (wood elf csaj, orgyilkos és profi íjjász) és egy harcos (Breton ember - harcos és íjászkodik is kényszerből). Az a baj hogy a harcossal nehezen boldogulok, az íjász csajjal minden könnyebb. A csajjal csak snekelek és orvlövök, nagyot sebzek, gyakran 3x sebzéssel és szinte simán kitakarítok egy dungeont. Ugyan ez a harcossal... háát. Ütök-blokkolok+gyógyitalok, aztán gyakran futás. Átszoktam vele is az íjászkodásra, de valahogy nem néz ki jól ahogy nehézvértben "lopakodok". Én szúrok el valamit, vagy tényleg ennyivel könyebb az orvgyilkos íjjászal?
Van a lovak között külömbség? Én még mindig az első lovat használom. Ráadásul elég idegesítő, szinte mindenkit megtámad ha leszálok róla (gyakran messze el is fut) és különös érzékkel beáll a támadó és közém, hogy ne tudjak nyilazni. -
bega82 #15328 Aha értem, köszi. Modokat amúgy semmit nem használok, sima 1.3.10-es peccsel a steam-es verzió, de többször is előfordult már. Na mind1, ez van. :)